Nicole Bauer

Kabbalah Centre

KABBALAH SENTRUM TYDELIK

1885: Yehuda Ashlag is gebore in Warskou, Pole.

1891: Levi Isaac Krakovsky is gebore in Romny, Pools Rusland.

1929 (20 Augustus): Feivel Gruberger (later bekend as Philip Berg) is gebore in Brooklyn, New York.

1922: Y. Ashlag stig 'n klein yeshiva en begin om sy leerlinge Kabbalah te leer. In dieselfde jaar verhuis LI Krakovsky na Palestina en ontmoet Y. Ashlag.

1937: LI Krakovsky verhuis na die VS en stig die Kabbalah Culture Society of America in Brooklyn (later in Hollywood).

1945: Karen Mulnich (later Berg) is in die VSA gebore

1954: Y. Ahlag sterf in Jerusalem.

1962: Berg ontmoet sy mentor, Rabbi Yehuda Brandwein, die dekaan van die Yeshiva 'Kol Yehuda' op 'n reis na Israel.

1965: P. Berg stig die "National Institute for Research of Kabbalah" in New York.

1969: Yehuda Brandwein sterf. P. Berg het die eerste ... gestig. in Tel Aviv.

1970: Die "National Institute for Research of Kabbalah" verander in die "Research Centre of Kabbalah."

1971: P. Berg trou met sy tweede vrou, Karen

1972: Yehuda Berg is gebore.

1973: Michael Berg is gebore.

1984: P. Berg en K. Berg het hul hoofwoning gevestig in 'n groot huis in Queens, New York, waarvandaan hulle die leer van Kabbalah in Noord-Amerika begin het.

1988: Die "Kabbalah Learning Centre" is in Toronto, Kanada, gestig.

1995 (ongeveer): R. Berg het die hoofkwartier van die Kabbalah Centre in Los Angeles.

2005: K. Berg stig die Kabbalah Centre liefdadigheidsstigtings “Kinders wat vrede skep” en “Spiritualiteit vir kinders.”

2013 (16 September): Philip Berg is oorlede. Karen Berg het die leier van die Kabbalah Centre.

FONDS / GROEPGESKIEDENIS

"Kabbalah" is die gesamentlike naam vir Joodse mistieke geskrifte wat in die Middeleeuse era geproduseer is en daarna 2007b: 1). Hierdie geskrifte is versamel en gesorteer deur die Joodse historikus Gershom Scholem (1897-1982). Scholem het hierdie geskrifte, wat oor geheime en verborge aspekte van die Joodse Skrifte handel, onder die titel gepubliseer Belangrike neigings in die Joodse mistiek in 1941. Met sy studie in godsdienstige geskiedenis het hy in die twintigste en een-en-twintigste eeu die wetenskaplike betrokkenheid by Kabbalah gevorm (Huss 2005). Gevolglik kan Kabbalah verstaan ​​word as 'n kollektiewe term vir verskillende werke, idees en gebruike wat sedert die twaalfde eeu in 'n Joodse omgewing ontwikkel is en wat deur die hedendaagse dag in verskillende dele van die wêreld versprei is (vgl. Dan 2007: 15 ). Tydens die Joodse Verligting, die Haskalah, het die Joodse erudiet probeer om aspekte van die Joodse geloof te bevorder wat gebaseer is op rasionalisme wat die verlosser van die verlossing toegerus het. Sedertdien is in die Europese en Amerikaanse Judaïsme Kabbalisties, idees en praktyke van mindere belang en as bygelowiges verag (vgl. Myers 2007b, 15).

In sommige ultra-ortodokse Joodse gemeenskappe, veral in sogenaamde Hassidic-groepe, is kabbalistiese elemente egter vandag nog sentraal. Verskillende bewegings, wat sedert die agttiende eeu oor die hele wêreld uit Oos-Europa versprei is, kan as Hassidisme gereken word. Hierdie groepe verwys gewoonlik na Israel Ben Elieza (1700-1760), ook bekend as "Baal Schem Tow" ("Meester van die goeie naam"), wat gesê word die stigter van Hassidisme. Messiaanse elemente is in die middel van die godsdienstige leer van Hassidic, asook die idee van 'n mistieke leierskapleierskap (sien Dan 2007, 121). Behalwe hulle belangrikheid in Hassidic-groepe, het kabbalistiese idees ook erkenning buite Judaïsme verkry.

Daar is tans baie geleenthede om Kabbalah te bestudeer in seminare, aanlyn kursusse, met Kabbalah-onderwysers of in studiegroepe. Boekwinkels, biblioteke en die internet maak Kabbalistiese leerstellings aan almal beskikbaar.

Die uitvinding van die Internasionale Kabbalah Centre kan gesien word as deel van 'n proses van verspreiding van Kabbalistiese idees in die twintigste eeu in die VSA. 'n Opvallende rol in die verspreiding van Kabbalistiese idees is gespeel deur leiers van Rabbi Levi Isaac Krakovsky (1891-1966) (vgl. Dan 2007: 121 ). Sy boekie, Die Almagtige Lig Geopenbaar: Die Liggende Tegument om die mens in een liefdevolle broederskap te verenig Op die kern van die Kabbalistiese wysheid is 1939 in Hollywood gepubliseer, 'n koekje vir geestelike soekers in hierdie tyd (vgl. Myers 2007b: 26). Krakovsky self was 'n student van die kabbalistiese rabbi Yehuda Ashlag (1885-1955) in Palestina. Na sy aankoms in Palestina in 1922 het hy Ashlag ontmoet en hulle het 'n onderwyser-dissipelverhouding aangegaan (vgl. Myers 2007b: 26. Alhoewel biografiese besonderhede oor Krakovsky nie bekend is nie, is dit seker dat hy reeds teruggekom het na die VSA in 1937 as een van die eerste kabbalah-studente van Ashlag om Ashlag se weergawe van Kabbalah te versprei. Krakovsky het die Kabbalah Culture Society of America, eers in Brooklyn en later in Hollywood, wat bestaan ​​het tot die 1940s (vgl Meir 2013: 239). Om Ashlag se Kabbalah te versprei, het hy baie pamflette en boekies in Engels, Hebreeus en Jiddis gepubliseer. Sy werke het 'n groot invloed gehad op die geskrifte van die Kabbalah Centre. Krakovsky het op Ashlag se tesis gekonsentreer op die verband tussen Kabbalah en die wetenskap. Hierdie verband in gedagte het hy "Kabbalah as 'n wetenskaplike instrument vir materiaalbevordering" (Myers 2007: 26) verstaan, wat vir alle mense beskikbaar moet wees. Ashlag, op sy beurt, verfyn die leringe van Isaak Luria, bekend in Kabbalistiese kringe as Ari Hakodsch ("Die heilige leeu"), en kombineer hulle met die Marxistiese ideologie van sy vaderland en sy Hassidiese godsdienstige agtergrond. Hassidic Kabbaliste het gebreek met die elitistiese tradisie wat die toegang tot kabbalistiese geskrifte beperk tot 'n klein kring van veral opgeleide studente. Die geskrifte is as verhale vertel om hulle vir soveel moontlik Jode toeganklik te maak, selfs vir die minder opgeleide (vgl. Myers 2007b: 20).

In volle ooreenstemming met sy Hassidiese begrip van Kabbalah het hy 'n groot belangstelling in die verspreiding van kabbalistiese kennis aan 'n breë groep mense gehad, hoewel sy werke 'n groot mate van intellektuele redenasie vereis het (vgl. Myers 2007b: 20). Ashlag het die uitgewery gestig Beit Ulpana de Rabana Itur Rabbanim in Jerusalem om sy geskrifte te publiseer. Dit was hierdie organisasie wat die stigter van die Kabbalah Centre, Philip Berg, sien as rolmodel vir sy eie sentrum. Onder ander werke het Ashlag 'n uitgebreide kommentaar op die geskrifte van Isaak Luria en 'n vertaling van die Zohar in Moderne Hebreeus gepubliseer, asook 'n uitgebreide kommentaar. Dit was bedoel om lesers sonder kabbalistiese onderwys moontlik te maak om insig te verkry in die kabbalistiese vindingrykheid van sy werke (vgl. Myers 2007b: 20).

Philip Berg, [Image regs] het die voorganger van die Kabbalah Centre in die 1960s. hy Kabbalah1is gebore as Shraga Feival Gruberger in 1929 in Brooklyn, New York. Sy familie het vanuit die Oekraïne na die VSA geëmigreer. Hy het grootgeword in 'n Joodse ortodokse omgewing en studeer by Beth Metrash Govoha Yeshiva in Lakewood, New Jersey (sien Myers 2007b: 33-34).

In 1951 het hy sy rabbynse ordinasie by die Torah VaDaat Yeshiva in Williamsburg ontvang. Hy het as versekeringsagent gewerk New York Life en het baie ryk geword. Die werk in 'n sekulêre omgewing was die rede waarom hy sy naam in Philip Berg verander het. In 1953 het hy sy eerste vrou, Rivka Brandwein, getroud. Hulle het agt kinders saam gehad en in die Joodse ortodokse gemeenskap van Brooklyn, New York gewoon. Gedurende hierdie tyd het Berg Kabbalah met ander Kabbalistiese geleerdes soos Levi Krakovsky bestudeer. Tydens sy besoeke aan Israel het hy Rabbi Yehuda Brandwein (1903-1969) ontmoet en sy student geword (vgl. Myers 2007b: 33-34).

Brandwein het in 'n Hassidiese gemeenskap in Safed, Israel, gewoon en was hoof van die "Histadrut", die Joodse nasionale werkersunie. Hy was 'n student van Yehuda Ashlag en die oom van Berg se vrou, RivkaKabbalah2Brandwein. Soos Krakovsky het Brandwein probeer om die leerstellings van Yehuda Ashlag aan die Joodse volk te versprei. Hy het 'n yeshiva gestig met die naam "Yeshivat Kol Yehuda”Waar belangstellende Joodse man Kabbalah kon bestudeer en na sy lesings kon luister. (vgl. Myers 2007b: 35). Berg was een van Brandwein se studente aan sy Yeshiva. Nadat hy sy kennis oor Kabbalah getoets het, het Brandwein hom die toestemming gegee om self leerlinge te hê. [Afbeelding regs] Hy word ook Brandwein se verspreider van boeke in die VSA en stig die voorloper van die Kabbalah Centre, die “National Institute for research in Kabbalah,” in 1965 in New York (vgl. Myers 2007b: 35).

Na Brandwein se dood in 1969 beweer Berg dat hy sy opvolger was as hoof van Brandwein's Yeshiva, maar daar is geen bewys dat dit Brandwein se wens was nie. Na die dood van Levi Krakovsky in 1966, ontvang Philip Berg sy ongepubliseerde manuskripte en gebruik dit as basis vir sy eie Kabbalistiese idees. Hy het sy weergawe van Kabbalah begin ontwikkel deur klassieke Kabbalistiese idees en gedagtes te kombineer met New Age Gedagtes (vgl. Myers 2007b: 39). Soos Ashlag en Krakovsky voorheen, het Berg die universele relevansie van Kabbalah, die waarde van Kabbalah as 'n bron van wetenskap en die sosiale kwale wat deur die verspreiding van sy leerstellings opgelos kan word, beklemtoon (vgl. Myers 2007b: 31).

In die 1970's het Berg die naam van die National Institute for Research of Kabbalah verander na 'Navorsingsentrum van Kabbalah"(Vgl. Myers 2007b: 52). Dit was oorspronklik bedoel om 'n Joods-ortodokse gemeenskap te wees. As sodanig het dit in die begin bestaan ​​uit 'n klein groepie Joodse mans wat saam Kabbalistiese geskrifte bestudeer het. Hy het homself as die opvolger van Yehuda Ashlag aangewys en daarmee in 'n lyn van bekende kabbaliste aangewys. In die 1970s het Berg Engelse vertalings van Ashlag se werk en ander kabbalistiese manuskripte gepubliseer (vgl. Myers 2008: 412). Nadat Bergs eerste huwelik ontbind het, het hy Karen Mulchin ontmoet, en in 1971 het hulle getroud. Karen Berg was die eerste vrou in die geskiedenis van die Kabbalah Centre om in die “geheime” van Kabbalah bekendgestel te word (vgl. The Kabbalah Centre 2017b). Dit was die beginpunt wat die gehoor van die Bergs-organisasie verander het. Philip en Karen Berg het 'n nuwe "universalistiese" weergawe van Kabbalah ontwikkel. Later het hulle die deure oopgemaak vir almal wat belangstel om Kabbalah te leer, ongeag ouderdom, geslag en godsdienstige agtergrond (vgl. Myers 2007b: 1–2).

Na hul huwelik het hulle na Israel vertrek waar hulle die Kabbalah Centre in Tel Aviv. Hulle doel was om sekulêre jong Joodse mense terug te bring na hul godsdiens. Met 'n kombinasie van Judaïsme, Ashlagiaanse kabbalistiese idees en New Age-temas het Berg jong geestelike soekers probeer lok (vgl. Myers 2007a: 417–18). Oor die jare het honderde mense by Berg se Kabbalah-lesings in Tel Aviv aangesluit.

Nietemin, in 1981 het die Bergs teruggekeer met hul twee seuns Yehuda (1972) en Michael (1973) na die VSA. Tydens die eerste fase van die vorming van die Kabbalah Centre tot die vroeë 1980s Berg se voorneme was om uit te reik vir 'n sekulêre maar Joodse gehoor. Sy doel was om sy gehoor 'n manier te bied om 'n geestelike en vervulde lewe te lei deur die Joodse wette te behou, maar sonder enige godsdienstige verpligtinge. Op hierdie manier wou hy hierdie sekulêre Jode terugbring na Judaïsme (vgl. Altglas 2011: 241ff). Aangesien die 1980 'n uitbreiding is en daardeur 'n ontwrigting van die Kabbalah Centre uit Judaïsme kan waargeneem word (vgl Altglas 2011: 241ff). Teen die einde van die 1980 het Berg die fokus van sy Kabbalah-konsep verander. Hy het godsdienstige terme vervang deur sekulêre mense, gevestigde sentrums vir gemeenskapsbeidding en leer en het die beweging amptelik genoem Kabbalah Centre. Dit was die oomblik toe die Kabbalah Centre as 'n godsdienstige organisasie gebore is (vgl. Altglas 2011: 241ff; Myers 2007b: 66).

By die 1990s is 'n groot verandering in die oriëntering van die Kabbalah Centre plaasgevind. [Image at Kabbalah4regs] Van daardie punt af het die Kabbalah Centre aangespreek nie net 'n Joodse gehoor nie, maar ook 'n nie-Joodse gehoor, en dit het Kabbalistiese idees in terme van selfhulp-literatuur en reisboeke begin bemark. Die nuwe oriëntasie het duidelik geword deur die seldsame gebruik van die woord "jood" en die minder gereelde verwysings na rabbynse bronne in die publikasies van daardie fase (vgl. Altglas 2011: 242f.). Yehuda en Michael Berg, sowel as sy vrou, Karen Berg, het hul eie weergawes van Kabbalah begin publiseer. Persoonlike vervulling, selfverbetering en genesing is deurslaggewend in hierdie boeke sowel as op die amptelike webwerf van die Kabbalah Centre (sien Bauer 2017; Altglas 2014). Terwyl hy in sy vroeë fase die Kabbalah Centre hoofsaaklik gefokus op die kollektiewe studie van kabbalistiese geskrifte in die afgelope tyd die bemarking van die Kabbalah Centre's Aanbieding via aanlyn klasse en lesings het sentraal geword. Vandag kan 'n veelvuldige aanbieding van klasse en lesings aanlyn en die Kabbalah Centre-Teachers is ook beskikbaar via die internet. Die Kabbalah Centre is internasionaal bekend, lok Jode en nie-Jode. Nadat die sentrum hul hoofkoshuis in Los Angeles gestig het in die middel van die negentigerjare, het die sentrum 'n aantal aanhangers van bekendes, soos Madonna, gelok en wyd openbare aandag geniet (vgl. Einstein 1990: 2008).

Leerstellinge / oortuigings
Kabbalistiese leerstellings word dikwels gekoppel aan die idee van "En-Sof", wat die idee is van 'n primêre oorsaak van die heelal, en tot die konsep van die Sefirot. Die sefirot is tien "skepe" wat die emosasie van en-sof ontvang. lig. Hierdie emanasies animeer alle goddelike en menslike realms en wesens. Hierdie idees is volledig beskryf in die Zohar, 'n belangrike Kabbalistiese geskrif uit die laat dertiende eeu wat in Spanje geskryf is, wat die basis is van die leerstellings en praktyke van die Kabbalah Centre. [Beeld aan die regterkant] As 'n 'spirituele hulpmiddel' word die Zohar deur die Kabbalah-sentrum beskryf as: ''n teks wat nie net geestelike energie uitdruk nie, dit vergestalt dit' (Zohar-webwerf).

Ander hoof godsdienstige leerstellings van die Kabbalah-sentrum word verduidelik aan die hand van die godsdienstige vertellings van Yehuda Ashlag, wat die vertellings van die Zohar aangeneem het. Sentraal in sy vertellings is die "begeerte om te gee" en die "begeerte om te ontvang." Volgens Ashlag was daar in die begin net die oneindige begeerte om te gee, en sof (= geen einde), wat die Kabbalistiese term vir goddelikheid is . Omdat daar niemand was om te ontvang nie, het die godheid die skepe geskep met die begeerte om te ontvang. Hierdie vaartuie word die tien sefirot in die kosmogoniese verhaal van Berg genoem volgens die kosmogoniese verhaal van Ashlag en sof.

'N Ander sentrale term in die godsdienstige leerstellings van die Kabalah-sentrum is' Brood van skaamte '. Dit is 'n universele wet wat bepaal dat ons niks in hierdie fisiese woord ontvang sonder om dit te verdien nie.

Die menslike ego word duidelik deur die 'begeerte om te ontvang' en reaktiewe aksies. 'Reaktiewe optrede' is 'n ander sentrale term in die Kabbalah-sentrum-ideologie; dit beteken selfgesentreerdheid en selfsugtige gedrag. Die transformasie van reaktiewe aksies in proaktiewe aksie is een van die beginsels van Berg se Kabbalah. Hy noem hierdie proses 'geestelike transformasie'.

Terselfdertyd is die "menslike ego" in die Kabbalah-sentrumsfilosofie gelyk aan die konsep van Satan. Om verlossing te vind en 'n doelgerigte lewe te lei, moet jy na 'n hoër vlak verhef. Hierdie verheffing van die siel kan bereik word deur die konsep van die begeerte om te deel, te volg. Omdat die mense egoïsties van aard is, bied die Kabbalah-sentrum tegnieke om die begeerte om te ontvang (dws Satan) te beveg.

Verskeie kursusse en lesings word gereeld in Kabbalah-sentrums wêreldwyd of aanlyn aangebied. Die aanlynkursusse moet bespreek word op die gedeeltelik betaalbare webwerf met die naam Kabbalah University. Hierdie kursusse strek oor die hele gebied van die godsdienstige sowel as die alledaagse lewe. Benewens kursusse oor die Joodse vakansiedae, word kabbalistiese onderwerpe, en die spesifieke gebede en meditasie-tegnieke van die Kabbalah-sentrum aangebied, aanlyn seminare oor welsyn, verhouding, sukses en gesondheid aangebied. Die les wat meestal aangebied word, is “Krag van Kabbalah”.

RITUELE / PRAKTYKE
Die Joodse gebooie ("Mitzvoth") en die Joodse godsdienstige tekste ("Halachah") is belangrike dele van Berg se leringe, maar in teenstelling met die tradisionele Judaïsme het Berg die attribusies aan hierdie sentrale elemente van die Joodse lewe verander. Hy beskryf die mitzvot as spesiale geskenk van God aan die mensdom, veral aan die Jode. Die nakoming van hierdie godsdienstige wette en rituele dien as 'n voertuig wat die siel of die energie van 'n persoon verhoog en dit transformeer of, eerder, die siel van 'n onvolwasse tot 'n volwasse vorm verfyn. Slegs deur die Joodse rituele absoluut en versigtig te hou, berou Berg, word verlossing moontlik. Maar Berg stel voor dat die nakoming van die Joodse rituele sonder die Kabbalistiese kennis onmoontlik maak. Slegs die Kabbalistiese kennis sal persone in staat stel om begrip van die dieper betekenis van die Joodse rituele te verkry. Die hou van die mitzvot is nie die enigste belangrike verwysing na Judaïsme in die Kabbalah-sentrum nie. Die sentrum bied ook volgelinge die geleentheid om deel te neem aan die Joodse tradisie en Joodse rituele (Joodse feeste, vakansies en die Sabbat word gevier). Verder mag elkeen van die Kabbalah-sentrums dissipels deelneem aan die gemeenskaplike gebede, etes en lesings. Alhoewel die uitvoering van die praktyke, die gebede, die godsdienstige kuier en die mitzvot aangepas word en die betekenis wat aan hulle toegeskryf word, verander word. Hul doel is nie meer om Joodse ortodoksie te dien nie, maar eerder om die spiritualiteit van die deelnemers te verbeter. Uit die oogpunt van die Kabbalah-sentrum is dit "geestelike gereedskap" wat 'n verbinding met die "Lig" vestig. Berg beskryf die Sabbat as 'n geskenk vir die hele mensdom. In groot stede word die Sabbat gereeld gevier. Jode en nie-Jode word uitgenooi om te bid en saam te eet.

Die "geestelike gereedskap", spesiale Kabbalistiese tegnieke, is die belangrikste praktyke in die Kabbalah-sentrum. Joodse gebede, praktyke en rituele, sowel as meditasie oor Hebreeuse letters, word geestelike gereedskap genoem. Een van die belangrikste geestelike instrumente in die Kabbalah-sentrum is die "skandering" van Hebreeuse letters. Hierdie praktyk is gebaseer op die idee dat die Hebreeuse letters 'heilige rye is wat visueel geaktiveer word' (Berg 2003: 38). Om die Hebreeuse letters te skandeer, moet 'n mens sy / haar oë daaroor hou, soos 'n strepieskode oor die skandeerder in die supermark gelei word. In die Kabbalah-sentrum skandeer die deelnemers Kabbalistiese tekste soos die Zohar.

Die meditasie oor die twee en sewentig name van God word veral deur die Kabbalah-sentrum bevorder. Tydens hierdie oordenking word verskillende name van God geskandeer. Die Kabbalah-sentrum verwys na 'n kombinasie van verskillende Hebreeuse letters in Eksodus 14, 19-21, wat die twee en sewentig name van God vorm. Yehuda Berg noem hierdie meditasie 'n "Hebreeuse tegnologie" en skryf spesiale energieke effekte toe aan elke naam wat verskillende situasies en probleme in die daaglikse lewe aanspreek. Behalwe die skandering en meditasie oor die tweeë-en-sewentig name van God, word ander tradisionele Joodse gebede ook deur die Kabbalah-sentrum aangepas. Die "Ana Be'Koach" of die "Tikun ha Nefesh" (regstelling van die siel) word byvoorbeeld as genesingspraktyke gebruik.

ORGANISASIE / LEADERSHIP
Die organisasie van die Kabbalah-sentrum is gestruktureer in plaaslike Kabbalah-sentrum-kantore. Daar is hoofkantore in stede soos New York, Los Angeles, Londen, Tel Aviv en Moskou. Vandag is daar ongeveer veertig sentrums in die hele woord wat hulself 'Kabbalah-sentrum' noem. Die totale aantal aanhangers wêreldwyd word geskat tussen 60,000 200,000 en XNUMX XNUMX. Die Kabbalah-sentrum ontbreek 'n lidmaatskapstelsel, en daar is geen amptelike rooster vir deelname nie.

Tot sy dood in 2013 (hy het 'n beroerte gehad), was Philip Berg of die "Rav" die geestelike leier en direkteur van die internasionale Kabbalah-sentrum. Na sy dood, het Karen Berg, sy vrou, die nuwe direkteur van die Internasionale Kabbalah-sentrum in 2014 geword, en het die posisie voortgesit.

Daar is 'n streng beheerde hiërargie, afhangende van die kabbalistiese kennis. Berg en sy familie is die skrywers van die kabbalah sentrum publikasies en die primêre eksegetes en produsente van die Kabbalah sentrum doktrines. Om in die hiërargie van die Kabbalah-sentrum te klim, moet 'n mens deelneem aan die Kabbalah-lesse en die godsdienstige gebeure, gereelde kontak met 'n Kabbalah-sentrumonderwyser hê en die Kabbalah-sentrumspraktyke in sy / haar daaglikse lewensroetine integreer.

Die Berg-familie, die onderwysers van die Kabbalah-sentrum en die Hevre vorm die "binnekring" van die Kabbalah-sentrum. Hulle hou die Joodse tradisie streng in ag. Die "Hevre", wat 'n Hebreeuse term is wat "gemeenskap" beteken, is daardie toegewyde mense wat vrywillig vir die Sentrum werk. Dit is 'n voltydse toewyding, wat gesien word as 'n groot eer in die Kabbalah-sentrum.

Die "binnekring" van die Kabbalah-sentrum kan verstaan ​​word as 'n sekte van Judaïsme. Die meeste deelnemers aan die Kabbalah-sentrum is deel van die buitekring. Hierdie mense is 'geestelike soekers' wat deelneem aan die verskillende aanbiedinge van die sentrum. Hulle kies dele van die Kabbalah-sentrum se idees of praktyke, neem deel aan godsdienstige geleenthede of lesse en 'druk saam'.

Kwessies / UITDAGINGS

As 'n postmoderne godsdienstige beweging het die Kabbalah-sentrum Kabbalistiese en Joodse idees getransformeer en gekoppel aan sielkundige benaderings. In hierdie verband is Kabbalistiese en Joodse tradisies omskep in tegnieke van selfverbetering, selfhelp en genesing. Terselfdertyd word die godsdienstige retoriek vervang deur tegniese en sielkundige woordeskat. Kabbalah, as 'tegnologie' vir die siel, is omskep in 'n doeltreffende, uitvoerbare en eenvoudige tegniek van selfhelp en genesing. Desondanks lok die Kabbalah-sentrum jaarliks ​​baie mense in verskillende lande. Sommige van hulle
"Toets" die sentrum se aanbod op hul geestelike soeke en gaan voort. Maar sommige bestudeer die kabbalistiese leerstellings, neem die Kabbalistiese praktyke in hul daaglikse lewe, word deel van die Kabbalah-sentrumsgemeenskap en integreer die Kabbalah-sentrumsvertellings in hul "godsdienstige identiteit."

Die Kabbalah-sentrum aanvaar en transformeer kabbalistiese en Joodse leerstellings en praktyke en breek met die Joodse tradisie. Berg het Kabbalistiese leringe vereenvoudig om dit toeganklik te maak vir sekulêre Jode en nie-Joodse mense. Verder het hy elemente van die Joodse tradisie universaliseer, dit in 'geestelike gereedskap' omskep en dit aan mense aangebied ongeag hul godsdienstige agtergrond. Om hierdie redes word Berg daarvan beskuldig dat hy die normatiewe Joodse tradisie oortree het.

Philip Berg en die Kabbalah-sentrum is gekritiseer deur die internasionale media, Joodse owerhede, akademiese geleerdes en anti-kultus-aktiviste. Die anti-kultus-aktiviste beskryf die Kabbalah-sentrum as 'n 'kultus' en noem Berg 'n 'charlatan' wat 'n nie-outentieke weergawe van Kabbalah aanbied. In die media is die Kabbalah-sentrum vergelyk met 'Scientology' en in baie artikels is die kommersialisme daarvan gekritiseer.

Die bewering van onverskilligheid wortel in die idee dat die moderne eienskappe van die Kabbalah-sentrum onverenigbaar is met die "regte" Kabbalah van die Middeleeue. Die onderskeid tussen "ware" Kabbalah en "Neo-Kabbalah" weerspieël die akademiese diskoers oor Kabbalah. Veral geleerdes van die Joodse mistiek verwerp moderne interpretasies van Kabbalah, soos dié van die Kabbalah-sentrum, as ongemaklik en oppervlakkig.

IMAGES

Image #1: Philip Berg, stigter van die Internasionale Kabbalah Centre.
Beeld #2: Philip Berg en Yehuda Brandwein by die Westelike Muur in Jerusalem.
Beeld #3: Die Kabbalah Centre, Los Angeles, Augustus 2016. Kopiereg: Nicole Bauer.
Image #4: Die Zohar-uitgawe van die Kabbalah-sentrum.

Verwysings

Altglas, Veronique. 2014. Van Joga tot Kabbalah. Oxford: Oxford University Press.

Altglas, Veronique. 2011. "Die uitdagings van die universalisering van godsdienste. Die Kabbalah-sentrum in Frankryk en Brittanje. " Nova Religie: Die Tydskrif van Alternatiewe en Opkomende Godsdienste 15S: 22-43.

Bauer, Nicole Maria. 2017. Kabbala und religiöse Identität: Eine religionswissenschaftliche Analyze die deutschsprachigen Kabbalah Center. Eerste uitgawe. transkripsie.

Bauer, Nicole Maria. 2015. "Branding Kabbala. Ein rotes Bändchen as religiöses Markenzeichen. "Pp. 74-77 in Ausstellungskatalog zu Religion in Ex-Position. Eine Religionswissenschaftliche Ausstellung.

Bauer, Nicole Maria. 2014. "Zwischen Tradition und Transformation. Kabbalistische Vorstellung und Praktiken in der religiösen Gegenwartskultur. " Zeitschrift für Anomalistik 12: 224-47.

Berg, Philip S. 2008. Nano. Tegnologie van verstand oor materie. New York: Kabbalah Centre.

Berg, Philip S. 2006. Kabbalistiese Astrologie. En die betekenis van ons lewe. Tweede uitgawe. New York: Kabbalah Centre.

Berg, Philip S. 2005. Wiele van 'n siel. Reïnkarnasie en Kabbalah. New York: Kabbalah.

Berg, Yehuda. 2008. Kabbalah op die Sabbat. New York: Kabbalah Centre.

Berg, Yehuda. 2003a. Die Macht van Kabbalah. Von die Geheimnissen van Universums und der Bedeutung unserer Leben. Gold Mann Verlag.

Berg, Yehuda. 2003b. Die 72 Name van God. Tegnologie van die Siel. New York: Pers van die Kabbalah-sentrum.

Dan, Josef. 2007. Die Kabbala. Eine klein Einführung. Vertaal deur Christian Wiese. Stuttgart: Reclam.

Garb, Jonathan. 2009. Die Uitverkorenes Word Beeste. Studies in die twintigste-eeuse Kabbalah. Vertaal deur Yaffah Berkovits-Murciano. New Haven: Yale Universiteit Pers.

Giller, Pinchas. 2011. Kabbalah. 'N Gids vir die verwarring. Londen: Kontinuum.

Huss, Boaz. 2005. "Al wat jy nodig het, is LAV. Madonna en Postmoderne Kabbalah. " Die Joodse Kwartaallikse oorsig 95S: 611-24.

Huss, Boaz. 2006. "Joodse mistiek in die Universiteit. Akademiese Studie of Teologiese Praktyk? " Zeek. Toegang verkry vanaf http://www.zeek.net/712academy/ op 10 Mei 2017.

Huss, Boaz. 2007. "Die kontroversies oor die Kabbalah-sentrum." Numen 62:197-225.

Hyams, Judith. 2004. "Madonnas Modereligion." Taz.de, September. Toegang verkry vanaf
http://www.taz.de/1/archiv/archiv/?dig=2004/09/15/a0148 op 10 Mei 2017.

Idel, Moshe, Gershom Gerhard Scholem, en Jonathan Garb. 2007. "Kabbalah." Ensiklopedie Judaica, geredigeer deur Fred Skolnik en Michael Berenbaum. Detroit: Thomson Gale.

Kabbalah Centre Germany. 2014. "Kabbalah Centre Germany | Learn.transform.connect. "Toegang verkry vanaf http://de.kabbalah.com/ op 10 Mei 2017.

Kissler, Alexander. 2010. "Madonna: Kabbalalala." sueddeutsche.de, sec. Kultur. Toegang verkry vanaf
http://www.sueddeutsche.de/kultur/madonna-kabbalalala-1.428505 op 10 Mei 2017.

Kühn, Alexander. 2003. "Kabbalah Und Euros." Der Spiegel, # 20: S. 65.

Meir, Jonatan. 2013. "Die begin van Kabbalah in Amerika: Die Ongepubliseerde Manuskripte van R. Levi Isaac Krakovsky." Aries 13: 237-68.

Myers, Jody Elizabeth. 2011. "Kabbalah vir die heidene: Diverse siele en universalisme in hedendaagse Kabbalah." Pp. 181-212 in Kabbalah en Hedendaagse Geestelike Herlewing, gewysig deur Boaz Huss, Eerste Uitgawe. Die Goldstein-Goren Biblioteek van Joodse Denke, Publikasie 14. Bier-Sheva: Ben-Gurion Universiteit van die Negev Pers.

Myers, Jody Elizabeth. 2008. "Die Kabbalah-sentrum en kontemporêre spiritualiteit." Godsdiens Kompas 2: 409-20.

Myers, Jody Elizabeth. 2007a. "Berg, Philip (Gruberger 1929)." Ensiklopedie Judaica. Detroit: Thomson Gale.

Myers, Jody Elizabeth. 2007b. Kabbalah en die geestelike soeke. Godsdiens, Gesondheid en Genesing. Westport: CT: Praeger.

Die Kabbalah-sentrum. 2014. "Genesing | Kabbalah Gemeenskap. "Toegang verkry vanaf
http://community.kabbalah.com/healing-0 op 10 Mei 2017.

Die Kabbalah-sentrum. 2015. "Die Kabbalah Sentrum | Leer Transform Connect. "Toegang verkry vanaf http://kabbalah.com/ op 10 Mei 2017.

Post Datum:
15 Mei 2017

 

Deel