Cristina Rocha

Comunidade Nova Aliança (New Alliance Gemeenskap)

COMUNIDADE NOVA ALIANÇA (CNA) TYDLYN

1983 (31 Maart): Eduardo Ramos is gebore in Governador Valadares, MG, Brasilië.

1985 (26 Maart): Debora Oliveira is gebore in Brasília, DF, Brasilië.

1986 (21 Julie): Jonathan Bolkenhagen is gebore in Planalto, RGS, Brasilië.

2001: Eduardo Ramos verhuis saam met sy ouers na Australië.

2002: Debora Oliveira verhuis saam met haar ouers na Australië.

2002: Eduardo Ramos en Debora Oliveira het mekaar ontmoet in die Brasiliaanse kerk "Assembleia de Deus na Australia Church" (Assemblies of God in Australia)

2003: Eduardo Ramos en Debora Oliveira verlaat "Assembleia de Deus na Australia Church" en sluit aan by 'n ander Brasiliaanse kerk genaamd "Assembleia de Deus na Australia Ministério Aguia." Hierdie Brasiliaanse kerk was in die Petersham Assemblies of God Church.

2006 (Desember): Brasiliaanse predikant van die kerk “Assembleia de Deus na Australia Ministério Aguia” verhuis na Queensland en laat die kerk leierloos.

2007 (Januarie): Pastoor Barry Saar (senior predikant by Petersham Assemblies of God Church) het Eduardo Ramos uitgenooi om die Brasiliaanse kerk oor te neem.

2007 (Februarie): Eduardo Ramos en Debora Oliveira stig CNA. Eduardo het sy Pastoor geword.

2007 (Februarie): Eduardo Ramos en Debora Oliveira is getroud.

2007-2008: Pastoor Barry Saar vertolk die rol van senior pastoor van CNA en mentor vir Eduardo en Debora terwyl die egpaar aan die Alphacrucis College ('n Christelike tersiêre kollege en amptelike bedieningskollege van Australiese Christelike kerke, voorheen die Assemblies of God in Australië, studeer. ).

2008: Die eerste kerkkampreis het oor Paasfees plaasgevind.

2009 (Maart): Pastoor Eduardo Ramos word deur die Australiese Christelike Kerke (ACC) georden en word senior leraar van die CNA-kerk.

2007 (Oktober): Brasiliaanse student Jonathan Bolkenhagen het in Australië aangekom en by CNA aangesluit.

2012 (22 Mei): Jonathan Bolkenhagen studeer af aan Alphacrucis College.

2012 (21 Junie): Pastoor Eduardo Ramos is volledig aangestel as Minister van ACC.

2012 (22-25 November): Die eerste CNA-konferensie is gehou. Pastoor Vinicius Zulato van die Lagoinha-kerk in Brasilië was 'n spesiale gas.

2012: Na afloop van die konferensie het pastoor Zulato 'n minikursus oor teologie aan CNA Pastors aangebied om hul teologiese grondslae te versterk.

2013: Gemeentelede verhuis na Adelaide en Canberra en open CNA-verbindingsgroepe in elke stad.

2016 (27 Augustus): CNA Canberra het sy eerste diens gehou.

2016: Jonathan Bolkenhagen word as predikant by CNA georden.

FONDS / GROEPGESKIEDENIS

Eduardo Ramos [Beeld regs] het in 2001 in Australië aangekom, toe hy 'n agtienjarige was.IMG_3041Debora Oliveira arriveer in 2002, toe sy 16 jaar oud was. In Brasilië was hulle vroeër lede van Baptistekerke. Nadat hulle in Sydney aangekom het, het hulle mekaar destyds by die enigste bestaande Brasiliaanse kerk aangesluit en ontmoet: die Pinksterkerk Assembleia de Deus na Australia Church (Assemblies of God in Australia), later herdoop tot Igreja Avivamento Mundial (World Revival Church) (Rocha) 2006). 'N Jaar later, in 2003, het die egpaar en 'n paar ander in die gemeente hierdie kerk verlaat om by 'n nuwe Brasiliaanse kerk in die perseel van die Petersham Assemblies of God Church aan te sluit. Hulle het in hierdie nuwe kerk genaamd Assembleia de Deus na Australia Ministério Aguia gebly tot Desember 2006, toe die Brasiliaanse predikant na Queensland verhuis en die kerk leierloos agtergelaat het.

Gevolglik het die gemeente in Januarie van 2007 Pastoor Barry Saar, die Senior Minister van Petersham Vergaderings van Godskerk, gevra om iemand te nomineer om as 'n Pastoor opgelei te word om die kerk te lei. Die gemeente het Eduardo Ramos as hul nuwe Pastoor verkies. In Februarie van 2007 het Eduardo en Debora getroud en gestig CNA. Hulle het ingestem dat Pastoor Saar hulle sou mentor terwyl hulle studeer by Alphacrucis College ('n Christelike tersiêre kollege en amptelike bedieningskollege van Australiese Christelike Kerke). Hulle was baie jonk toe hulle die kerk begin het (hy was drie en twintig en sy was een en twintig); so in die eerste jare het hulle byna alles op Pastoor Saar berus (bv. CNA se teologiese grondslae en grondwet, aanwysings oor hoe om gemeentelede te ondersteun en hoe om as kerk te funksioneer).

Eduardo en Debora het gedink hulle vorige kerk was te konserwatief. Dit was so omdat dit voorsiening gemaak het vir die ouer generasie werkers-Brasiliërs wat in Australië aangekom het as deel van 'n eerste golf van Brasiliaanse migrasie (1970s-1990s). Hulle wou 'n minder tradisionele kerk hê wat voorsiening maak vir die tweede golf van migrasie (laat-1990's om aan te bied). Hierdie golf bestaan ​​uit 'n groeiende aantal jong middelklasstudente wat na Australië gaan om Engelse en moontlike migrasie te bestudeer (Rocha 2006, 2013, 2017). Eduardo en Debora voorsien 'n kerk waar mense vry kan wees om informeel aan te bied, musiek te speel, [Image regs] en nie te vashou nie CNA3streng na 'n denominasie sodat hulle van alle streke van die lewe verwelkom kan word van jong Brasiliane. Hulle wou ook dat 'n kerk sterk gefokus was op die ondersteuning van hierdie nuwe kohort van Brasiliane wat in Australië aankom, aangesien hulle sonder hul onmiddellike familie aankom en baie jonk was.

Tans is die gemiddelde ouderdom van die gemeente vyf en twintig tot vyf-en-dertig en daar is ongeveer negentig aktiewe lede. Maar omdat hulle studente in Australië is, is daar 'n hoë omset in die gemeente, met baie aankoms en ander wat terugkeer na die tuisland. Baie van hulle was nie godsdienstig in Brasilië nie en het die kerk gesoek vir emosionele, sosiale en finansiële ondersteuning, en as 'n plek om ander Brasiliane in die diaspora te ontmoet.

In 2016 word 'n ander Brasiliaanse lid, Jonathan Bolkenhagen, [afbeelding regs] as predikant by CNA aangewys nadat hy aan die CNA4Alfacrucis Kollege. In dieselfde jaar het Jonathan Bolkenhagen begin met die pendel na Canberra om 'n nuwe tak van die kerk in die hoofstad van die land te bestuur. Hierdie tak voorsien ook die Brasiliaanse gemeenskap daar, maar die gemeente is 'n bietjie ouer en bestaan ​​uit families wat Australiese burgers geword het. Daar is ongeveer dertig lede in die Canberra gemeente.

Die kerknaam kan in twee dele verduidelik word: "New Alliance" verwys na die alliansie wat Jesus by die kruis met God gemaak het. "Gemeenskap" is gekies omdat die kerk nie enige denominasie verteenwoordig nie, alhoewel hulle verbind is met die Australiese Christelike kerke (voormalige Vergadering van God is Australië). Die stigters wou 'n boodskap stuur dat hulle mense van alle denominasies aanvaar het. Samevattend wou hulle hierdie verhouding met God aandui en wou hulle 'n familie ("gemeenskap") wees. Die kerk se leuse is: "'n eenvoudige, gelukkige en deursigtige kerk."

CNA gebruik die fasiliteite van die Petersham Vergaderings van God Kerk. Dienste is op Sondagaande (soos gewoonlik in Brasilië), en daarom bots hulle nie Sondagoggend met die gereelde Engelse taaldienste nie. CNA het ook 'n kantoor agter die kerk en word ondersteun deur Pastoor Saar en sy kerk.

Desondanks het die stigters hulself nie as pastoor vir CNA aan die kerk van Pastoor Saar omskryf nie. Aangesien hulle hulself as nie-kerklik beskou, het hulle voortgegaan om suksesvolle maniere te soek om hulself te vestig. Een van die kerke wat hulle inspireer, is die Australiese megakerk Hillsong (Connell 2005; Goh 2007; Riches en Wagner 2017; Rocha 2017, 2013; Wagner 2013). Hulle bewonder Hillsong se professionaliteit, sukses, informaliteit, en nie-veroordelende en inklusiewe houdings (ten opsigte van kleredrag, gedrag en lewensituasie) teenoor diegene wat kerk toe kom. Hillsong werk as 'n goeie rolmodel omdat CNA, net soos Hillsong, jeuggerig is. Die dienste van CNA is soortgelyk aan die van Hillsong, hoewel dit op 'n baie kleiner skaal: hulle bevat 'n band; daar heers 'n informele atmosfeer (in die taal en kleredrag van die Pastore en die gemeente); die kerk is donker en intydse uitsendings van die groep en die liedtekste word op die skerms langs die verhoog uitgestraal. Almal in die gemeente dans en sing saam met die orkes. Hulle kan hul arms opsteek, oë toemaak of hul hande op hul harte hou.

Leerstellinge / oortuigings

CNA is 'n Pinksterkerk wat geaffilieer is by die Australiese Christelike Kerke (voorheen bekend as Assemblies of God in Australië). As sodanig glo dit in geestelike gawes wat deur die Heilige Gees gegee word, soos glossolalie (praat in tale), goddelike genesing en profeteer. Dit aanvaar ook die Bybel as God se woord en glo dat sy lesse op mense se alledaagse lewens toegepas kan word.

Aangesien CNA 'n kerk is wat gestig is deur Baptiste-Brazilians en deur die Australiese Pinkster Megachurch Hillsong beïnvloed is, het CNA 'n baster geword van 'n meer tradisionele Brasiliaanse Doperkerk en 'n baie informele, rock-konsert-style Hillsong-kerk.

Aan die een kant, soos Hillsong, kan CNA beskou word as 'n "Nuwe Paradigma" (Miller 1997) of "Seeker-friendly" kerk (Sargeant 2000). Hierdie styl van evangeliese Christendom het wêreldwyd ontwikkel sedert die 1960s en sulke kerke "pas hul programme en dienste op om mense wat nie kerkaanwysers is nie, aan te trek" (Sargeant 2000: 2-3). Hulle doen dit deur 'n informele atmosfeer te skep met die gebruik van hedendaagse taal en tegnologie, en fokus op godsdienstige ervaring. Soekerkerke leen van sekulêre modelle van besigheid en vermaak, gebruik bemarkings- en handelsmerkbeginsels, en innoverende metodes. Volgens Miller en Yamamori (2007: 27) is hulle "aan die voorpunt van die Pinksterbeweging: hulle omhels die realiteit van die Heilige Gees, maar verpak godsdiens op 'n manier wat sinvol maak vir kultureel aangepaste tieners en jong volwassenes. as opwaartse mobiele mense wat nie in die Pinkster-tradisie gegroei het nie. "In die algemeen is hul dienste vermaaklik (met 'n lewendige band, professionele beligting en klank, groot skerms) en die fokus is op mense se alledaagse lewens (met aktuele boodskappe oor praktiese bekommernisse).

Aan die ander kant, terwyl "Nuwe Paradigma" of "Seeker-vriendelike" kerke fokus op positiewe boodskappe van God se liefde eerder as op sonde, hel of verdoemenis, preek CNA ook op laasgenoemde onderwerpe. CNA Pastors waardeer dat jongmense 'n boodskap van liefde kan verkies, maar hulle voel dat hulle nie net op liefde kan fokus nie en dat hulle die Bybel as geheel moet verkondig.

Dit is juis hierdie basterheid wat Brasiliaanse studente aan CNA lok, aangesien die kerk kan funksioneer as 'n brug tussen Brasiliaanse en Australiese samelewings en godsdienstige kulture (Rocha 2013).

CNA5

RITUELE / PRAKTYKE

Soos ander diasporiese kerke, help CNA migrante in die proses om nostalgie, heimwee en die uitdaging om aan te pas by die nuwe land te oorkom. [Beeld regs] CNA bied jong Brasiliane 'n ruimte vir gemeenskapsbou deur dienste, weeklikse verbindingsgroepbyeenkomste, kampeeruitstappies, braaivleis, strandpartytjies, gemeenskapsmaaltye met Brasiliaanse kos en ander gemeenskaplike ontspanningsaktiwiteite. Voor en na die Sondagaand-dienste kuier gemeentes nogal lank in die voorportaal van die kerk. Die kerk voorsien gewoonlik koffie, koeldrank en kos sodat gemeentelede mekaar kan ontmoetCNA4 en versterk gemeenskap / familie gevoel. [Image regs] Dit is 'n geleentheid vir pastore om met gemeentelede te gesels en hulle te vra oor hul afgelope week en hulle behoeftes te bepaal.

Predikante help gewoonlik gemeentelede met die hantering van kwessies wat verband hou met hul jong ouderdom, aangesien hulle ver van hul onmiddellike familie as internasionale studente in Australië is, hul gebrek aan vaardighede in Engels, huisvesting en werk en afwaartse mobiliteit vind. CNA help hulle ook om aan te pas by die nuwe lewe in Australië deur opleidingskursusse in barista en skoonmaakvaardighede, Engelse taal en CV-skryfwerk aan middelklas jong Brasiliaanse studente aan te bied, waarvan die meeste nog nooit in hul lewens betaalde werk gehad het nie.

CNA hou baie aktiwiteite gedurende die jaar. Byvoorbeeld, elke Vrydagse gemeentes ontmoet in kleiner groepe of "verbind groepe" regoor die stad. Hierdie groepe werk as ondersteuningsgroepe om lede 'n stewige familie-gevoel te gee. In hierdie vergaderings bring lede kos om te deel, sosialiseer en 'n Skrifdeel te bestudeer en saam te bid. Daarbenewens begin gemeentes aan die begin van die jaar 'n een-en-twintig-dag van een of ander soort, om te fokus op lede se gedrag ten opsigte van God en hoe hulle as 'n kerk werk. Sedert 2008 het hulle 'n vierdaagse kamertoer oor Paasfees georganiseer. In hierdie kerklike toevlug het hulle twee dienste per dag, Bybelstudie, waterdoop, en ontspanningsaktiwiteite soos sokkerwedstryde. Begin in 2012, het CNA elke November 'n driedaagse konferensie gehou met uitgenooi pastore uit Brasilië. Aangesien CNA hoofsaaklik 'n kerk vir die Brasiliaanse gemeenskap is, vier dit ook tipiese Brasiliaanse gebeurtenisse soos Julie Party (Julie-party)festa caipira) bykomend tot Christelike vakansiedae.

LEADERSHIP / ORGANISASIE

Die kerk word gelei deur senior pastore Eduardo Ramos en Debora Oliveira, sowel as AssistentPastor Jonathan Bolkenhagen. CNA se daaglikse hardloop is verdeel in "bedienings" wat gelei word deur gemeentelede wat deur die pastore gekies word. Hierdie bedienings is: Ontvangs van nuwe mense, gasvryheid (organiseer kos vir dienste en geleenthede), babaklub (een tot driejariges), kinders (vier tot sewentien jariges), die jeug (agtien tot dertig jaar oud) , aanbidding (die lede van die groep wat tydens diens speel), produksie (video's van dienste en gebeure, publisiteit) en maatskaplike bystand.

Hulle het ook ses leiers van verbind groepe opgelei en gekies deur die kerkleierskap.

Kwessies / UITDAGINGS

CNA ly aan die konfrontasie van ander migrerende kerke. Aangesien hulle 'n huis van Brasilië is, gebruik hulle Portugese taal in hul dienste en ander aktiwiteite, vier die Brasiliaanse vakansiedae en aanvaar Brasiliaanse godsdienstige waardes en wêreldbeskouing. Dit belemmer egter aanpassing in die plaaslike bevolking. Verder, deur die behoud van die tuislandkultuur, taal en mores, kan hulle langtermyn-immigrante, tweede generasie Brasiliërs en dié migrante wat vinnig "integreer", vervreem. Terselfdertyd, as hulle die gasheerland se kultuurtaal en kulturele praktyke in die groothandel aanvaar, kan hulle nie voldoende ondersteuning bied vir nuwe aankomelinge nie.

CNA Pastors is skerp bewus van hierdie probleem en het gereël dat dienste gelyktydig in Engels vertaal word vir die Australiërs wat hulle wil aansluit. Hulle weet dat, soos jong gemeentes (ander Brasiliane en Australiërs) trou en kinders het, moet CNA aktiwiteite in Engels hê as hulle hierdie nuwe generasie wil behou.

Nog 'n uitdaging is die hoë omsetkoerse in die gemeente aangesien lede internasionale studente in Australië is. Omdat daar altyd 'n hoë aantal lede is wat in die land aankom en na die tuisland vertrek, is dit moeilik om 'n sterk gemeente te bou en die goeie werking van die kerk te handhaaf. Dit beteken ook dat die kerk sukkel met befondsing. As studente hou lede nie voltydse werk en lae inkomste nie. Daarbenewens help die kerk soms met geld, verblyf en etes as hulle finansiële probleme ondervind. Nog 'n gevolg van die samestelling van die gemeente en hul lae inkomste is dat pastore voltyds buite die kerk werk en min tyd het om vir die kerk te werk.

IMAGES
Beeld #1: Foto van Eduardo Ramos.
Beeld #2: Foto van 'n aanbiddingsgroep.
Beeld #3: Foto van Jonathan Bolkenhagen.
Beeld #4: Foto van 'n konneksie-groepbyeenkoms.
Beeld #5: Foto van kos bedien na 'n erediens.
Image #6: Reproduksie van die CNA logo.

Verwysings

Connell, John. 2005. "Hillsong: 'n Mega-kerk in die Sydney voorstede." Australiese Geograaf 36: 315-32.

Goh, Robbie. 2007. "Hillsong en Megachurch" -praktyk. " Materiële godsdiens 4: 284-305.

Miller, Donald. 1997. Herontwerp van Amerikaanse Protestantisme: Christendom in die Nuwe Millennium. Berkeley, CA: Universiteit van Kalifornië Pers.

Miller, Donald en Tetsunao Yamamori. 2007. Global Pentecostalism: Die nuwe gesig van Christelike sosiale betrokkenheid. Berkeley, CA: Universiteit van Kalifornië Pers.

Riches, T. en T. Wagner, eds. 2017. Die Hillsong Beweging ondersoek: U bel my uit op die water. New York: Palgrave Macmillan.

Rocha, Cristina. 2017. "Die Kom na Brasilië Effek: Young Brazilians 'Fascination with Hillsong." In Die Hillsong Beweging ondersoek: U bel my op die water, geredigeer deur T. Riches en T. Wagner. New York: Palgrave Macmillan.

Rocha, Cristina. 2013. "Transnasionale Pinksterverbindings: 'n Australiese Megachurch en 'n Brasiliaanse Kerk in Australië." Pentecostudies 12: 62-82.

Rocha, Cristina. 2006. "Twee Gesigte van God: Godsdiens en Sosiale Klas in die Brasiliaanse Diaspora in Sydney." Pp. 147-60 in Godsdienstige Pluralisme in die Diaspora, geredigeer deur P. Patrap Kumar. Leiden: Brill.

Sargeant, Kimon. 2000. Soekerkerke: Bevordering van tradisionele godsdiens op 'n nie-tradisionele manier. New Brunswick, NJ: Rutgers University Press.

Wagner, Thomas. 2013. Hoor die Hillsong Sound: Musiek, Bemarking, Betekenis en Branded Geestelike Ervaring by 'n Transnasionale Megachurch. Ongepubliseerde Ph.D. Verhandeling, Royal Holloway Universiteit van Londen.

Post Datum:
2 Mei 2017

Deel