Bethel Church (Redding, Kalifornië)

BETHEL KERKSTYL

1951: Bill Johnson is in Minnesota gebore.

1952: Verskeie gesinne in Redding, Kalifornië, het mekaar ontmoet in 'n privaat huis met Assemblies of God pastoor Robert Doherty.

1953: Die groep het gegroei en verhuis na Eagles Hall in Yorbastraat.

1954: Die groep het voortgegaan om te groei, verhuis na die Seventh Day Adventist Church en doen aansoek om inlywing by die Assemblies of God as Bethel Church.

1964: Die eiendom in Bechelli Lane word verkry en die nuwe fasiliteit word toegewy.

1966: Doherty is weer toegeken. Vic Trimmer, evangelis in Kansas, is ontbied.

1968: Trimmer is weer toegeken. Earl Johnson van Downey Kalifornië is ontbied.

1978: Johnson se seun, Bill, word na Mountain Chapel in Weaverville, Kalifornië, ontbied. Hy aanvaar dit op voorwaarde dat hy onder sy vader se leiding bly. Hy het naby John Wimber van die Vineyard Church geword.

1982: Earl Johnson word weer toegewys. Val Munson is ontbied om hom te vervang.

1984: Ray en Rebecca Larson word opgeroep om Munson te vervang. Die kerk het gegroei tot 'n geskatte bywoning van 2,000 en verhuis na die huidige perseel (College View Road).

1996: Bill Johnson word opgeroep om die Larsons te vervang. Hy het aanvaar op voorwaarde dat die kerk op herlewing sou fokus. Boonnatuurlike herlewingsgebeurtenisse het kort daarna begin, gevolg deur ongeveer die helfte van die gemeente. Dienste is verminder.

1998: Die skool vir bonatuurlike bediening gelei deur Kris Vallotton, senior assistent-predikant, is gestig.

2006: Die gemeente het versoek om vrylating uit die Assemblies of God. Die versoekskrif is toegestaan.

2008 (ongeveer): Die kerk het 'n tweede kampus geopen, met 'n bywoning van 8,000.

FONDS / GROEPGESKIEDENIS

John Lepinski bied 'n nuttige opsomming van Bethel Redding (Lepinski 2010: 31). Wat die Bet-el-kerk geword het, het begin met 'n paar gesinne wat in 'n privaat huis vergader het met die gemeentes van God-predikant Robert Doherty. In die vroeë dae het Bethel die gewone pad van 'n gemeente van God-sendingontwikkeling gevolg. Namate die gemeente gegroei het, het dit in toenemende groter geriewe verander. In 1954 het die ontluikende gemeente die gemeentes van God gevra vir amptelike lidmaatskap. Aanvaarding is toegestaan, en die kerk het voortgegaan om te ontwikkel. 'N Dekade later het die groep eiendom verkry en sy eerste fasiliteit toegewy. Twee jaar later is Pastoor Doherty deur die gemeentes van God oorgedra aan administratiewe pligte as assistent toesighouer vir die distrik.

Dit was 'n goeie begin vir 'n kerkplant in Noord-Kalifornië, maar nie buitengewoon in die kerklike 1950's nie. Pastoor Vic Trimmer, 'n evangelis uit Kansas, het Doherty in 1968 vervang, en die kerk het voortgegaan om te groei. Twee jaar later is Trimmer oorgeplaas en is vervang deur Earl Johnson of Downey, Kalifornië. Johnson, oorspronklik van Minnesota en van 'n familie van pastore, het sy seun Bill, sewentien, wat gou 'n jeugminister geword het vir die kerk, die vyfde generasie van ministers in die Johnson-familie geword.

Die vroegste geliefde lede van die familie was by die Sweedse Missieverbondskerk, maar Earl Johnson se ouers was pastore by die gemeentes van God. Earl Johnson se vrou, Darliene, het ook uit 'n pastorale familie gekom en hul kinders en kleinkinders is almal ook by die bediening betrokke. Maar dit was Bill wat die aktiewe bediening baie vinnig nagestreef het. Hy het getroud met 'n ander jeugminister, Brenda (Beni), en is dan in sy eie reg na Mountain Chapel in Weaverville, Kalifornië, geroep. Brenda het hom by die bediening by Weaverville aangesluit (Johnson 2001: 26)

Earl Johnson en sy familie het veertien jaar lank by Bethel-kerk bedien, 'n uitsonderlike pastoraat. Nadat Earl Johnson geroep is tot administratiewe werk en aftrede, is die kerk eerste deur Val Munson en dan deur Ray en Rebecca Larson gelei. Hulle moes suksesvolle pastore gewees het. By 1984 het die kerk gegroei tot 'n weeklikse bywoning wat geskat is op 2,000 en verhuis na sy huidige fasiliteit. In elk geval het beide Munson en die Larsons voortgesit op suksesvolle evangelisasie-loopbane.

Bethel Church, soos dit vandag bekend is, het formeel tot stand gekom toe dit Bill en Beni Johnson genoem het om terug te keer. [Image regs]Bethel1 Bill Johnson het dit 'n voorwaarde gemaak van sy oproep dat Bethel sou verbind tot 'n permanente fokus op herlewing.

Terwyl hy by die Bergkapel was, het Bill Johnson in kontak met John Wimber van Vineyard Churches gekom en blykbaar sterk beïnvloed deur hom. Johnson het ook kontak gehad met die Toronto-herlewingsorganisasie, waaronder sy leier John Arnott. Albei hierdie organisasies was (en is nog steeds) gedeeltelik bekend vir bonatuurlike gebeure (Johnson 2015: 2).

Supernatuurlike gebeure het kort ná Johnson se aankoms begin en omtrent die helfte van die gemeente het vertrek. Die afwykings sny kerkaktiwiteite, wat sondagdienste van twee tot een verminder. Ten spyte van die terugslag, het Johnson volhard, en die gemeente het gou weer begin groei. Die klem op bonatuurlike gebeure, of "tekens en wonders", het voortgegaan en twee jaar later het die kerk 'n Skool vir Supernatuurlike Bediening begin. Johnson het met ander kerke begin om eers in die VSA en dan in die buiteland (veral in die Verenigde Koninkryk) te help om meer bonatuurlike bedienings te bevorder en te ontwikkel.

Deur 2006 het die klem op die bonatuurlike en die netwerk, dikwels oor die wêreldwye lyne, Johnson en sy gemeente daarvan oortuig dat hul oproep voldoende verskil van dié van die gemeentes van God wat die kerk versoek het vir vrylating uit daardie denominasie. Hul versoek is toegestaan.

As 'n nondominasionale kerk het Bethel voortgegaan om te groei en netwerk te beklemtoon. By 2008 het die kerk 'n beraamde bywoning van 8,000 gehad en 'n ander kampus geopen (Winters 2010: 1).

Leerstellinge / oortuigings

Bethel-kerk in Redding, Kalifornië, ten minste sedert 1996, was 'n hoogs charismatiese Christelike kerk, stewig geleë binne die Nuwe Apostoliese Hervorming (NAR), die Woord van Geloofsbeweging, die "tekens en wonders" -tradisie en Dominion Theology. Dit beklemtoon sterk die bonatuurlike aspekte van hierdie posisies (Silva 2013: 2).

Die NAR is 'n beweging wat beweer dat apostels en profete herstel word aan die kerk en hulle sal die kerk tot oorwinning lei. Die sleutelfiguur in hierdie beweging is C. Peter Wagner, voormalige professor van volwaardige professor en leier van die Global Harvest Ministries, wat hy genoem het. Bill Johnson word beskou as 'n Apostel (Winters 2010; Boyd 2010).

Die Woord van Geloofsbeweging word soms na verwys as "noem dit en eis dit", maar die klem (ten minste by Bethel) is meer op die bereiking van sterk geloof (Garcia 2013: 1-3).

Die beweging "tekens en wonders" beweer dat die evangelie die effektiefste aan ongelowiges gebring word as dit met bonatuurlike "tekens" gepaard gaan. Hierdie beweging word dikwels geïdentifiseer met John Wimber van die Vineyard Churches, sowel as die Toronto Airport Revival. Die benadering hou gewoonlik ook verband met die klem op buite-Bybelse openbaring en profesie (Garcia 2013: 1-3; Johnson nd: 2).

Dominionisme stel voor dat God (deur Adam se sonde) beheer oor die aarde verloor het, wat onder God se beheer teruggebring sal word deur 'n geweldige eindtydse herlewing wat deur 'n "Elia-generasie oorwinnaars" gelei word. Hierdie geslag sal Christelike kragte en wil hê neem beheer van sleutelelemente van die samelewing, berei die wêreld voor vir Jesus se wederkoms. Betel glo egter ook dat die mens goed gebore is, nie kwaad nie. Sommige waarnemers het voorgestel dat hierdie sienings in konflik kan wees (Garcia 2013: 6-8; Vuurtoringpaaie 2914: 6; Boyd 2014: 6).

Die kerk vertoon nie 'n tradisionele verklaring van oortuigings op sy webblad nie, maar dit word algemeen verstaan ​​om die meeste konvensionele Christelike oortuigings te aanvaar, soos die doop, die geloof in die Bybel en die verlossing. Alhoewel vyandige bronne beweer dat die Bybel gedevalueer word . Die "wat ons glo" internetblad het voortgegaan om die gemeente van God se verklaring van oortuigings (Bethel Church nd) te dra.

Ander gepubliseerde oortuigings sluit in die leuse "Ons is lief vir ons maak dissipels" en "Christene dien bonatuurlik." Waarskynlik is die mees gebruikte leuse 'op aarde soos in die hemel', wat die "Heilige Gees is ons uiteindelike gids" nd).

Die kerk ondersteun die "Passie" -vertaling van die Bybel deur dr. Brian Simmons, 'n uitgebreide projek om die Bybel te vertaal deur die NAR-woordeskat te gebruik. Die kerk beklemtoon ook buite-Bybelse openbaring en profesie (Boyd 2015: 12).

'N Eiesoortige oortuiging wat deur Johnson gehou word, is dat Jesus op goddelikheid van die aarde af leeggemaak is, en daarom het sy wonderbaarlike kragte geheel en al aan sy verhouding met God toegeskryf. Dit volg dat wonderbaarlike kragte beskikbaar is vir enige mens in 'n regte verhouding met God. Maar Johnson beweer ook dat "die verlossende werk van Christus vryheid van siekte gee" (Lanigan 2014: 5; Garcia 2013: 3, 6). Daarbenewens sê Johnson dat "alles wat ons doen, brandstof herlewing of aangevuur word deur herlewing." Johnson definieer Bethel Redding as "'n kerk waar bonatuurlike ontmoetings met God gereeld gebeur, wonderwerke is algemeen en die gemeente het 'n aansteeklike passie vir geestelike groei "(Bemagtig deur Christus en 2).

Die bonatuurlike verskynsels wat deur die kerk en sy Skool vir Supernatuurlike Bediening ondersteun word, sluit in toegewyde 'dooie grootmaak-spanne' (waarvan bekend is dat hulle in 'n lykshuis oefen); week (lê op die graf om die dooie persoon se salwing oor te dra); 'n museum vir heilige oorblyfsels wat op dieselfde doel gerig is; en 'kontemplatiewe gebed', beskryf as ononderskeidbaar van Oosterse meditasie (Silva 2013b: 5; Lanigan 2014: 3-11; Boyd 2015: 1-2).

RITUELE / PRAKTYKE

Bethel Church in Redding, Kalifornië het 'n aantal rituele en praktyke in verskeie plekke, maar die primêre is die weeklikse aanbiddingsdienste. Daar is sewe dienste op Sondag, vier op die College View-kampus en drie op die Twin View-kampus. Daar is ook 'n Vrydagaand by die College View-kampus (Lepinski 2010: 332).

Hierdie dienste volg 'n patroon soortgelyk aan 'n aantal kerke gemik op jongmense. Ligte is redelik dowwe. Die diens is baie informeel in beide die instelling en rok vir aanbiddingsleiers sowel as aanbidders. Die taal is eietyds en sluit woordeskat in wat nie in sommige ander kerke aanvaarbaar is nie (Winters 2010: 3; Lepinski 2010: 91).

Die diens begin met ongeveer 'n uur van aanbidding, dit wil sê musiek en sang, gelei deur 'n band en sanger wat meestal oorspronklike musiek gebruik. Bethel het sy eie musieketiket, en die kenmerkende (en herhalende) musiek beklemtoon emosie eerder as inhoud. Bet-el het ook sy eie mediabedryf en gebruik baie ondersteunende media. Skerms toon musiek lirieke en video's regdeur die diens. Waarnemers het in hierdie tyd skynbaar bonatuurlike gebeure vertel, insluitende 'n waarneembare wolk bokant die altaar (Bethel noem dit die "gloriewolk"), goudstof wat oor die gemeente val en vere wat val. Bet-el beskou dit as aanduidings van God se teenwoordigheid (Garcia 2013: 6; Winters 2010: 6-7).

Gemeentelike reaksies sluit in skildery, dans (soms met vlae), praat in tale, val in (gedood in die gees), lag, stuiptrekkend, ruk, skud en ander uitstallings van emosionele reaksie. [Image regs] Bethel2.Betel het gesê: "Ons aanbid met buitensporige vreugde en danksegging." Aanbiders, eerder as kerkleiers, bepaal aanvaarbare vorme van reaksie (Winters 2010: 3; Garcia 2013: 2; Silva 2013: 1). Johnson se vrou, Beni, is bekend vir die gebruik van 'n spesiale tuningvurk en 'n wakie-wakie-uitroep om die engele te laat wakker (Garcia 2015: 2).

Ná daardie uur word 'n offer afgehaal, en daar is 'n "woord" van 'n aanbiddingsleier wat lees van die Skrif insluit. Hierdie "woord" (preek) is ewe informeel en in 'n rustige, saaklike manier afgelewer. Bykomende kommentaar kan van enige van die aanbiddingsleiers (musikante) kom ('n Sosiale Spirituele 2013: 4). In sommige gevalle eindig die diens met die "Brandtunnel", 'n gauntletjie van aanbidders wat opgerig is vir 'n handopleiding vir genesing en bekering.

Benewens die weeklikse dienste, het Bethel 'n aantal ander ministeries. Dit sluit in die Skool vir Supernatuurlike Bediening, gelei deur Chris Vallotton, 'n Christelike dagskool vir voor-K tot agtste graad, en die Skool vir Aanbidding. Daar is ook 'n verskeidenheid kleingroepe en klasse, 'n boekwinkel, koffiewinkel, en missie gr2oups ("Rooftops and Rafters" 2013; Skool vir Supernatuurlike Bediening).

Die Alabaster Gebedshuis is 'n aparte gebou van ander in die Bethel3.pngCollege View-kampus. [Afbeelding regs] Dit is die plek waar baie bonatuurlike aktiwiteite gelei word, meestal gelei deur Johnson se vrou Brenda ('Beni'). Daar is gereelde gebedsgenesingsessies in die genesingskamers, en vir diegene wat nie in die gebedsessies genees is nie, is dit gebedsweek, Sozo-gebed en uiteindelik Kundalini. (Winters 2010)

Opwekende gebed behels om te sit of te lê, soms met 'n kers, om die verstand van alle ander gedagtes skoon te maak. Die aanhangers herhaal kort gebede totdat hulle 'n paar manifestasies van God se teenwoordigheid herken (soos 'n briesie, tintelende vel of 'n gevoel van warm of koud); Hulle slaap dan in daardie teenwoordigheid (Boyd 2015: 15).

Sozo ('n Griekse woord vir vryheid of verlossing) is 'n begeleide gebeds- en meditasieproses wat daarop gemik is om binne-hindernisse te identifiseer en uit te skakel vir 'n intieme verhouding met God. Sozo vereis die teenwoordigheid van 'n bemiddelaar of gids, wat opgelei word om deelnemers te wandel deur 'n tyd van gebed en refleksie. Beni Johnson word gekrediteer om hierdie benadering te ontwikkel (Boyd 2015: 13; "Rooftops and Rafters" 2013; Sozo)

Kundalini is 'n Oosterse mistiese konsep wat die vrylating van energie en veranderde bewussyn wat in joga gesoek word, behels. Dit is deel van die klassieke ontwaking van joga vir eeue, maar sy werk binne Christenskap en Westerse instellings dateer grootliks uit die 1970s ("Roofs and Rafters" 2013; Kundalini).

ORGANISASIE / LEADERSHIP

Bethel Church word gewoonlik geïdentifiseer met sy senior pastorale span van Bill en Brenda ("Beni") Johnson, maar die leierskap en personeel is meer omvattend (Bill Johnson nda). [Image regs] Daar is twee

Bethel4Leierspanne: 'n Senior Span en 'n Kernleierskapspan, met 'n mate van oorvleueling tussen die spanne. Sewe en twintig individue is op hierdie twee spanne. Daar is ook sewe paartjies wat as Ouderlinge geïdentifiseer word wat effens ouer vrywilligers voorkom. Daarbenewens is daar onderwysers, musikante, mediakundiges en nieprofessionele personeel. Die gemiddelde ouderdom van die twee leierskapspanne blyk laat in die dertiger- en veertigerjare te wees, met 'n besprenkeling van leiers wat aansienlik ouer is (Bethel Church website nd).

Bill Johnson is afstam van 'n lang reeks pastore. Sy oupa was 'n erkende minister van die Sweedse Missieverbondskerk in Noordwes-Minnesota, waar Bill gebore is. Later geslagte is geroep na die gemeentes van God (Earl Johnson 2006).

Bill se pa, M. Earl Johnson, het na Kalifornië as 'n Vergadering van God se predikant gekom; Hy was die pastoor van die Bethel-kerk van 1968 tot 1982. Hy is dan deur die Vergadering tot administratiewe pligte (Bill Johnson nda) geroep. Tydens sy pa se jare as pastoor het Bill Johnson as jeugd pastoor begin werk en dan as enkelpersoon in die kerk. Hy ontmoet, en later getroud, Brenda, 'n ander jeug en enkelpersoon in Bethel. Sy het later die naam Beni genoem, na bewering die herlewingslid Benny Hinn. (Bill Johnson nda)

Nadat die skool voltooi is, is die egpaar as pastore van Mountain Chapel in Weaverville, Kalifornië, geroep. Hulle het daar voortgegaan om daar te werk totdat hulle teruggekeer het na Bethel in 1996. Die Johnsons het die oproep aanvaar, met dien verstande dat Bethel altyd op herlewing sou fokus. (Bill Johnson nda)

Beni, wat sê dat sy 'n besondere roeping tot voorbiddingsgebed voel, is verantwoordelik vir die Gebedshuis en het sulke vorme van intervensie soos Sozo, Kundalini en verskeie metodes vir die ontwaking of roeping van engele ingestel. (Beni Johnson webwerf nd)

Kris Vallotton en sy vrou, Kathy, word as senior assistent-pastore van die Bethel-kerk gelys. Kris is al meer as dertig jaar 'n medewerker van Bill Johnson. Saam met Johnson het Vallotton die Skool vir Supernatuurlike Bediening gestig. Hy is ook bekend as 'n sterk ondersteuner van die Elija Generation of Joel's Army-konsep, sowel as die dominionistiese en geestelike oorlogvoering-oortuigings wat daarmee verband hou.

Kwessies / UITDAGINGS

Op grond van die aantal opposisie-webwerwe, blyk dit dat die Bethel-kerk feitlik soveel kritici het as lede. Hierdie kritiek kan verstaanbaar wees, aangesien sy mees onortodokse oortuigings óf herlewings van oortuigings is wat kettery deur kerkrade in die tweede eeu verklaar is of oorplantings van oostelike of nuustydse en mistieke gebruike is. Ander kritiek weerspieël die sukses van die kerk, is dun versluierde beskuldigings van "skape steel" (pogings van een kerk om lede van ander kerke te lok) (dakke en Rafters 2013; Boyd 2013: 233).

Waarskynlik die mees algemene kritiek is dat die Bethel Kerk die rol van die Bybel in sy oortuigings en rituele verminder. Dit is beslis waar dat kerkleiers afhanklik is van 'n buitengewone graad op profesie en bybelse openbaring in hul proklamasies. En dit is ook waar dat die kerk soms die Passievertaling van die Bybel gebruik, 'n weergawe wat ietwat van meer algemene vertalings verskil en is spesifiek bedoel om die woordeskat en nadruk van kerke wat aan die Nuwe-Apostoliese Hervorming behoort, te gebruik. Sulke praktyke rok baie naby aan die Gnostisisme in hul afhanklikheid van geheime of esoteriese kennis (Boyd 2013: 233; Garcia 2015: 3).

Nauw verwant aan hierdie kritiek is diegene wat spesifieke praktyke bevraagteken, en vra dat daardie praktyke geen basis in die Bybel het nie. 'N Wye verskeidenheid praktyke is gekritiseer, veral diegene wat beskou word as dade van God in die algemeen of van die Heilige Gees spesifiek. Voorbeelde sluit in emosionele reaksies in aanbidding soos om in tale te praat, te lag, diergeluide te maak en in te val ("in die Gees gedood"), bewing, ruk en soortgelyke gedrag, asook sulke manifestasies soos "glorie wolke" en val "engelvere", alhoewel 'n aantal van hierdie gebruike gebruik word in sommige kerke wat die kritiek (Winters 2010b) nivelleer.

Nog 'n gebied van kritiek behels praktyke wat bedoel is om 'n bonatuurlike nabyheid met God aan te moedig, insluitende sommige geleen uit die New Age-mistieke praktyk. Sozo; Kundalini; pogings om Engele te ontwaak (soos om vurke te stem, "wakey wakey" te verkondig en die shofar te blaas); weeklikse gebed; en pogings om die salwing van die dooies oor te dra, is almal veroordeel as deel van oostelike en nuwe-ouderdom (nie-Christelike) oortuigings (Garcia 2015). Die soeke na 'n individuele bonatuurlike ervaring van God is duidelik 'n herlewing van Montaniasm, die tweede eeu-geloofstelsel wat destyds kettery was (Roger 1999).

Ander praktyke, soos spanne wat gewy is om die dooies op te wek, en die "brandtunnels" is spesifiek gekritiseer as 'n gebrek aan Christelike of Bybelse basis, hoewel die verskille tussen geloofsgesondheid en geloof die dood opwek, nie heeltemal duidelik is nie. Net so kan die brandtunnelbenadering ietwat onkonvensioneel wees, maar is nie heeltemal anders as die gebruike van baie herlewingsdienste (Garcia 2015) nie.

Nog 'n kritiekpunt behels Bill Johnson se herlewing van adoptivisme. Adoptionisme was 'n eerste-eeuse oortuiging dat Jesus nie oorspronklik goddelik was nie, maar is deur God aangeneem op grond van Sy getroue vervolging van God selfs tot die dood. Teen daardie tyd het dit gekant teen 'n oortuiging dat Jesus altyd goddelik was en net verskyn om mens te wees. In Bill Johnson se Christologie het Jesus sy goddelikheid op aarde weggegooi en wonderwerke uitsluitlik op grond van sy verhouding met God uitgevoer. Volgens hierdie gedagterigting volg dit dat enige persoon in 'n regte verhouding met God in staat sal wees om wonderwerke te doen ("Adoptionism" 2016).

Ander kritici, wat die Bethel-kerk se bewering daarop dui dat sterk geloof gesondheid en gesondheid moet gee, het daarop gewys dat beide Bill en Beni Johnson glase dra en hulle tot konvensionele mediese praktyk vir die behandeling van ander gesondheidsprobleme het.

IMAGES

Beeld #1: Foto van Bill en Beni Johnson.
Image #2: Foto van 'n erediens in Bethel Church.
Beeld #3: Foto van Alabaster Gebedshuis.
Image #4: Reproduksie van die Bethel Church-logo.

Verwysings

"Adoptionisme." 2016. Nuwe Wêreld Ensiklopedie. Toegang verkry vanaf www.newworldencyclopedia.org/entry/Adoptionism op 12 April 2015.

AG, H. "Kundalini." Toegang verkry vanaf https://www.themistica.com/mysticalarticles/k/kundalini.html Januarie 26, 2016.

"Bill Johnson / Bethel Church, Redding, Kalifornië." Nd Apologetics Index. Toegang verkry vanaf http://www.apologeticsindex.org1399-bill-johnson op 30 September 2015.

"Bethel Church: 'n Observasionele Narratief oor Spiritualiteit in Redding, Kalifornië." 2013. Asocialspirituality. Toegang verkry vanaf http://asocialspirituality.wordpress.com/2013/01/22/bethel-church-an-observatioal-notes-on-redding-california/ op 23 September 2015.

Bethel Church webwerf. 2017. "Dienste." Toegang verkry vanaf  http://bethelredding.com/weekends op 14 September 14, 2015.

Bethel Church webwerf. 2017. "Wat ons glo." Toegang verkry vanaf http://bethel.org/about/ op 23 Februarie 2015.

Boyd, Sara. 2015. "Die Nuwe Apostoliese Hervorming, Deel 3, Die invloed van Bethel Church in Redding, CA." Toegang verkry vanaf http://saraboyd.org op 12 November 2015.

Garcia, Holly S. 2015. "Bill Johnson, Jesus Kultuur en Bethel Church." Toegang verkry vanaf https://shepherdguardian.wordpress.com/2013/09/05/heresy-alert op 30 September 2015.

Johnson, Beni webwerf. nd Vreug die puls van die hemel. Toegang verkry vanaf https://www.google.cal#g=benij.org/heaven&gws_cd=cr op 13 November 2015.

Johnson, Bill. 2015. "Kinderjare." Toegang verkry vanaf http://bjm.org/bill op 29 September 2015.

Johnson, Bill. 2006. "Bethel en die gemeentes van God." Toegang van http://www.ibethel.org/churchlife/index.php?f=letter.html op 3 Mei 2015.

Johnson, Bill. nda "Bemagtig deur Christus." Toegang van http://www.empoweredbychrist.org/bill-johnson.html op 16 November 2015.

Johnson, Bil. ndb "Op Aarde soos dit in die Hemel is." Toegang verkry vanaf http://www.ibethel.org op 13 November2015.

Johnson, M. Earl. 2000. "'N Goddelike Erfenis." Vergaderings van God Erfenis, p. 26. Toegang verkry vanaf http://ifphc.org/pdf/Heritage/2013.pdf op 19 November 2015.

Johnson, Phil. 2013. "Is daar 'n baba in die Charismatiese Bathwater?" Toegang verkry vanaf www.qty.org./resources/sermons/4/A/16 op 15 November2015.

Lanigan, Jon. 2014. "Die New Age Propensities van Bethel Church's Bill Johnson." Toegang verkry vanaf http://lighthousetrailsresearch.com/blog/?p=1550 op 15 November 2015.

Lepinski, John Paul. 2010. "Betrokkenheid van Postmoderne in Aanbidding: 'n Studie van Doeltreffende Tegnieke en Metodes wat aangewend word deur twee groeiende kerke in Noord-Kalifornië." Ph.D. Verhandeling en Projekte, Vraestel 332. Liberty University. Toegang verkry vanaf http://digitalcommons.liberty.edu/doctoral/332/ op 4 November 2015.

Dakke en Rafters. 2013a. "Kundalini-die vals Heilige Gees." Toegang van https://rooftopsandrafters.wordpress.com/fire-tunnels-kundalini op 4 November 2015.

Dakke en dakke. 2013b. "Mistiek en simboliek." Toegang verkry vanaf https://rooftopsandrafters.wordpress.com/ op 4 November 2015.

Dakke en Rafters. 2013c. "Skool van Supernatuurlike Bediening." Toegang verkry vanaf https://rooftopsandrafters.wordpress.com/school-of-supernatural-ministry op 4 November 4 2015.

Dakke en dakke. 2013d. "SOZO (en genesingskamers)." Toegang verkry vanaf https://rooftopsandrafters.wordpress.com/healing-rooms-sozo op 4 November 2015.

Roger, Pierce, ed. 1999. "Die Tertullian Project: Die Montanists." Toegang verkry vanaf www.tertullian.org/montanism.htm op 19 April 2016.

Silva, Ken. 2013. “Jesus-kultuur - van die Bethelkerk - en oefen om dooies op te wek.” Toegang verkry vanaf http://appraising.org/2013/01/03/jesus-culture-of-bethel-church op 30 November 2015.

Winters, Amanda. 2010 (Januarie 18). "Geloof Healings, Dead Raising Teams 'n deel van Bethel Experience." Toegang verkry vanaf www.redding.com/news/faith-healings-dead-raising-teams-part-of-bethel-experience-ep-377152  op 4 November 2015.

Winters, Amanda. 2010 (Januarie 19). Betel se tekens en wonders sluit in Engelvere, Goudstof en Diamante. Toegang verkry vanaf www.redding.com/news/bethels-signs-and-wonders-include-angel-feathers-gold-dust-and-diamonds-ep op 4 November 2015.

Post Datum:
28 April 2017

 

 

Deel