Orde van nege hoeke

ORDER VAN NEGE HENGELTYD

1950: David Myatt, die persoon wat glo agter die pennaam Anton Long is, is in Tanzanië gebore.

1968: Myatt as Anton Long het die eerste kontak gemaak met die esoteriese groepe wat die Orde van Nege Hoeke sou word.

1972: Die Orde van Nege Hoeke is formeel gestig.

1973: Anton Long is in die Orde begin.

1974: Die vroegste voorbeeld van geskrewe materiaal beskikbaar in die Orde.

1998: Long het sy bekering tot Islam aangekondig.

2010: Lank het sy verwerping van politieke en godsdienstige ekstremisme aangekondig en 'n terugkeer na sy "Numinous Way."

2011: Anton Long het in die openbaar sy uittrede aangekondig.

FONDS / GROEPGESKIEDENIS
Dit is moeilik vir buitestaanders om die inligting wat deur die Orde van Negehoeke (ONA) verskaf word, vas te stel en te verifieer ten opsigte van die vroeë geskiedenis. Soos met baie sulke esoteriese groepe, is die stigtingsverhaal net soveel 'n mitiese rekening. Volgens die Orde kom dit voort uit die eenwording van drie heidense / Wiccan-groepe (Camlad, die Tempel van die Son, en die Noctulians) wat in die laat 1960's deur 'n naamlose "Grand Mistress" georkestreer is. Anton Long ONA1was vermoedelik een van die eerste wat deur die Groot Meesteres in 1973 in die Orde geïnisieer word. [Image regs] Die meesteres het na Australië getrek en Anton Long het die nuwe grootmeester geword. Van die middel-1970's tot op hede is daar 'n bestendige stroom van tekste van 'n paar duisend bladsye geproduseer wat die Sinistere Tradisie beskryf en codifiseer wat die ONA daarop aanspraak maak. Verskeie lodges of tempels is deur die jare heen verwys, aanvanklik hoofsaaklik in Brittanje, maar meer onlangs ook in Australië, die Verenigde State en verskeie ander lande. Hulle presiese grootte, ligging en bestaan ​​is moeilik om vas te stel. In 1988 het die Orde begin met die publikasie van sy eie joernaal, Fenrir, wat sporadies maar voortdurend geproduseer word, met die mees onlangse uitgawe wat in 2013 gepubliseer word. Verskeie webwerwe publiseer gereeld nuwe artikels deur die Orde, maar aangesien die ONA nog nooit 'n lidmaatskapsorganisasie was nie en die meeste volgers in eensaamheid en geheime werk, is dit moeilik om die grootte en huidige organisasie en werking daarvan (Senholt 2012) te assesseer.

Leerstellinge / oortuigings

Die Orde van Negehoeke volg wat dit na verwys as die Sinistere Tradisie en die ONA2Sewe-voudige manier. [Beeld aan die regterkant] Die weg van die ONA is eerstens 'n individuele weg van persoonlike "sinistere" ondernemings wat gedurende 'n lang, en dikwels lewenslange periode plaasvind. Dit is 'n stelsel van selfassessering, selfinsig en Nietzscheaanse selfoorwinning. Die Orde is in baie opsigte antinoomies in die klassieke sin (dikwels gepleit deur selfverklaarde aanhangers van Satanisme en die linkerhandpad), maar poog om enige soort etikettering of dogmatisme te oorskry.

Die ONA onderskei tussen wat dit die kousale (die fisiese, hierdie wêreldse kosmos) noem, en die aaksausalheid (die super- en supra-natuurlike ryk en die plek van onsterflikheid wat die dood oorgesteek het). 'N Sleutelelement in die stelsel van die ONA is die geloof in kosmiese evolusie; Dit is die ontwikkeling van die geskiedenis deur verskeie "eeue" wat verskillende menslike beskawings oorheers het en dit kan gevorder word deur wat dit "sinistere dialektiek" noem. Volgens die ONA leef ons tans in die vyfde Wes-Aeon wat sal kulmineer met die imperiale regering en die opkoms van 'n galaktiese Imperium, as die beskawing homself kan ontduik van wat die Orde die "Magiese" invloed van die Joodse-Christelike tradisie (ONA 2017) noem. Die idee van eeue se beskawingsiklusse kom waarskynlik uit skrywers soos Oswald Spengler en Arnold J. Toynbee, maar word toegedien met 'n addisionele laag esoterisme (Senholt 2008).

Die Orde bepleit 'n elitistiese tipe spiritualiteit en die geleiding van 'aeonic magick', wat die uitdruklike doel het om toegangshekke tot die aakale wêreld te maak om 'n verskuiwing in eeue en die koms van 'n nuwe man te laat voortbring. Die toorkuns of 'donker kuns' van die ONA is volgens die Orde 'n verwerking van die ontdekking en kennis van die esoteriese aard van lewende wesens, asook die vermoë om sekere akoestiese energieë te verkry en teenwoordigheid aan te bied. Die ONA verwerp klassieke goed-kwade tweewikkels en praat eerder van die 'sinister-numinous' as 'n manier van lewe en manifesteer 'n nuwe soort in balans met die kosmos (Order of Nine Angles webwerf).

RITUELE / PRAKTYKE

Die ONA bepleit 'n praktyk wat beide esoteriese (okkultiese) en eksoteriese, werklike wêreldaksies kombineer. Hierdie element van "direkte aksie" word dikwels uitgevoer tydens sogenaamde "insigrolle", wat bedoel is om rolle te vervul wat beide die inisieerders leer om hul eie persoonlike etiek en gedragsgrense te oortref en terselfdertyd die werklike wêreld te bewerkstellig en "aeonic" verandering in die wêreld. Voorbeelde van insigrolle sluit in verskillende vorme van antisosiale aksies, soos dié van Nasionale Sosialiste, radikale Islamiete en direkte-aksie-omgewingsbewustes en anargiste. Vir diegene met 'n sterk antinomiese aard kan insigrolle ook by die polisie of die gewapende magte of tradisionele godsdienstige bevele aansluit. Nog 'n aspek van die fisiese element is die klem op fisiese opleiding en buiteluglewe, met uitgebreide buite-rituele van eensaamheid; Dit maak ONA uniek in vergelyking met soortgelyke inisiatiewe organisasies.

'N Sleutelpraktyk is rituele wat bedoel is om 'n nexion aan te bied (manifesteer), wat 'n verband is tussen die akausal en die oorsaaklike wêreld. Hierdie verband hou dikwels verband met 'n spesifieke geografiese ligging wat mettertyd met die energie gevul word om 'n permanente "portaal" te manifesteer, en ook om die geïnisieerde 'n permanente lewende nexie te maak.

Die Orde onderskei tussen klassieke seremoniële magie (beskryf hoofsaaklik in sy Swart Boek van Satan en Naos) en hermetiese magie. Laasgenoemde is minder vasgestel aan 'n sekere teks of instelling, maar is meer emosioneel en intuïtief in die natuur, gewoonlik in eenzaamheid of met een ander persoon (Nine Angles webwerf ndd).

ORGANISASIE / LEADERSHIP

Daar is geen aangewese leiers van die ONA nie, maar sekere webwerwe laat nuwe ONA3gesaghebbende tekste onderteken deur die ONA, dikwels in samewerking met 'n handjievol geselekteerde name, die mees vooraanstaande Anton Long. [Image regs]

Die graadstelsel van die Orde is afsonderlik en stem ooreen met die sewe sfere van die Grieks-Romeinse tradisie: (1) Neophyte, (2) Initiate, (3) External Adept, (4) Internal Adept, (5) Master of Temple / Mistress of Earth [of “Lady Master”], (6) Grootmeester / Grand Mistress [of Magus en “Grand Lady Master”], en (7) Onsterflik.

Die Neophyte voer 'n ritueel van selfinisiasie, die inisieerder neem 'n insigrol soos vroeër beskryf, treine om verskeie fisiese uitdagings te onderneem en 'n graadritueel te doen. Die eksterne kundiges moet 'n groep lede saamstel en werf saam met 'n ander insigrol en 'n drie tot ses maande lange ritueel. Die interne kundige sluit in verdere ontwikkeling van persoonlike karakter en take het sy nexion, insigrol en talente oor vyf tot elf jaar lank verwant voordat hy 'n graadritueel van die Abyss gedoen het. Dit behels die lewe in 'n grot om 'n maansiklus te word.

Die laaste stap is eers by die dood bereikbaar. Die ander grade word oor 'n aantal jare behaal deur sekere spesifieke take en rituele te verrig, wat openlik deur die Orde aangebied word. Bevordering is meestal 'n kwessie van selfinitiasie en selfassessering, tensy definitiewe kontak met senior lede van die Orde gevestig is (Orde van Negehoeke ndc).

Kwessies / UITDAGINGS

Daar is verskeie kwessies en uitdagings rakende die ONA.

Die eerste is die gebrek aan eksterne verifieerbare bronne, wat dit moeilik maak om die eise wat deur die Orde gemaak word in terme van grootte, geskiedenis en aksies te evalueer.

Die tweede uitgawe het betrekking op die identiteit van Anton Long, wat algemeen beskou word as die pennaam wat deur David Myatt gebruik word. Daar is verskeie historiese, tekstuele en taalkundige toevallighede wat geleerdes sowel as ONA-aanhangers sal lei om te glo dat Long en Myatt een en dieselfde is, maar hierdie verband is konsekwent deur Myatt self ontken. Geleerdes soos Goodrick-Clarke veronderstel dat Myatt en Long dieselfde in sy boek is Swart Son, en haal 'n artikel uit die verre links anti-rassistiese tydskrif soeklig, maar gee geen definitiewe bewys nie. Daarbenewens het die talle taal-, tematiese en tydlyn oorvleuel, wat byvoorbeeld in Anton Longs outobiografie gesien kan word. Diablerie - Die geheime lewe van 'n Satanis, wat opmerklik soortgelyk aan Myatt se eie lewe is en deur Goodrick-Clarke gebruik word om biografiese datums van Myatt se lewe te vestig, bestaan ​​daar ONA manuskripte van 1978 met David Myatt se naam op hulle, wat later geanonimiseer is om deur die ONA en 'n R. Venn geskryf te word. Venn . Die vroegste geskrifte van die ONA en David Myatt, waar albei deur Myatt se eie Thormynd Press gepubliseer is, wat nog 'n direkte skakel tussen die twee is (Senholt 2008, Goodrick-Clarke 2002; Venn 1978).

Verwant aan die identiteit van Anton Long is die verskuiwing in die ideologie wat verband hou met die ONA en spesifiek sy insigrolle. Gedurende die laat 1990'e was Myatt aktief in die Britse neo-Nazi-groep, die Nasionale Sosialistiese Beweging (NSM) en het hy 'n "Aryan Revolution" genoem. Die mees prominente is 'n Praktiese Gids vir die Strategie en Taktiek van Revolusie, wat advies insluit op verskillende vorme van direkte en duidelike revolusionêre aksie, insluitende moord en terreurbomme (Goodrick-Clarke 2002; Myatt 2017). David Copeland, 'n voormalige lid van die NSM, het bekend geword as die "London Nail Bomber" nadat hy drie bomaanvalle in April 1999 uitgevoer het. 'N BBC-nuusspesialis het gespekuleer dat Myatt as inspirasie vir die aanval gedien het, hoewel dit nog nooit in die hof gedemonstreer is nie. (BBC 2000). Gedurende dieselfde tydperk het die ONA 'n nuusbrief genaamd Temple 88 vrygestel, met 88 wat verwys na die letter HH, kort vir Heil Hitler. In later jare, wat saamval met Myatt se bekering tot Islam in 1998, het die Nazi-simboliek en ideologiese verwysings minder gereeld geword, maar word steeds 'n Nasionale Sosialistiese as 'n voorgestelde insigrol. Volgens die ONA is die uiteindelike doel van die Orde om huidige ideologiese etikette te oortref.

Daar is geen definitiewe ooreenkoms oor die betekenis en oorsprong van die term "nege hoeke" nie, maar verskeie verduidelikings is aangebied. Beide die sataniese organisasies, die kerk van satan en die tempel van die stel het verwysings na die nege hoeke, as kerk van satan se stigter laveey het 'n volledige ritueel, die "seremonie van die nege hoeke" in sy Sataniese Rituele wat oorspronklik deur die Tempel van Set-stigter, Michael Aquino, op LaVey se versoek (Aquino 2002; LaVey 1972) ontwerp is. Die Tempel van Set verwys nog steeds na die Negehoeke, byvoorbeeld, met Aquino wat kommentaar lewer op die Seal van die Negehoeke (Aquino 1998). Die ONA verwerp hierdie verband en beweer dat die nege hoeke verbind is met die sewentiende "Boom van Wyrd", wat sewe sfere verteenwoordig, die stelsel as geheel wat 'n agt en misterie verteenwoordig en die afgrond verteenwoordig 'n negende. Die Orde verbind dus die nege tot die praktyk van swart magie, met die nege wat verskillende fisiese klank- of energievibrasies verteenwoordig, en op 'n metafisiese vlak wat die Aeons verteenwoordig. Volgens die ONA is die nege hoeke hier verbind met beide alchemiese prosesse, en ook met die "Star Game", 'n magiese spel wat gebou moet word en gespeel word as deel van die inisiatiefproses en 'Aeonic Magick', wat noodsaaklike dele van die magie beoefen in die ONA (Orde van Negehoeke).

Die finale uitdaging hou verband met die eerste, naamlik dat die ONA die menslike opoffering kondoneer en aanmoedig, met verwysing na sy slagoffers as opfers en die proses daarvan as 'culling'. Hierdie praktyke word beskryf in verskeie Besteltekste, insluitend 'n Geskenk vir die Prins - 'n Gids tot Menslike Offer. 'Volgens die Orde sal die slagoffers onbewustelik toets wees en so in 'n sekere sin wees hulself as potensiële teikens gekies. Die offer kan óf deur fisiese of magiese middele uitgevoer word, maar geen ONA-groep het in die openbaar toegelaat om sulke praktyke te verrig nie en daar is geen bevestigde voorbeelde van werklike offers gehad nie. Verskeie rituele van vernietiging is meer simbolies as fisiek van aard, en die Orde beskryf dat die omskrewe rituele slegs 'vir historiese belangstelling' uitgebeeld word (Orde van Nege Anagles ndd).

IMAGES
Beeld #1: Foto van David Myatt / Anton Long.
Beeld #2: Foto van die voorblad van Die Sinistere Tradisie.
Beeld #3: Reproduksie van die ONA logo.

Verwysings

Aquino, Michael. 2002. Die Kerk van Satan. Toegang verkry vanaf http://www.xeper.org/maquino/nm/COS.pdf Augustus 2008.

Aquino, Michael. 1998. Kommentaar op die Seël van die Negehoeke. Toegang verkry vanaf http://www.trapezoid.org/thought/commentary.html op 3 April 2017.

BBC. 2000. "Panorama Special: The Nailbomber," 30 Junie Toegang verkry vanaf http://news.bbc.co.uk/2/hi/events/panorama/811720.stm op 3 April 2017.

Goodrick-Clarke, Nicholas. 2002. Swart Son: Aryan Cults, Esoteriese Nazisme, en die Politiek van Identiteit. New York: New York University Press.

LaVey, Anton Szandor. 1972. Die Sataniese Rituele. New York: Avon Books.

Myatt, David. nd "'n Praktiese gids tot die strategie en taktiek van rewolusie." Toegang verkry vanaf https://ironyouthparty.wordpress.com/a-practical-guide-to-the-strategy-and-tactics-of-revolution/ op 3 April 2017

Orde van nege hoeke webwerf. nda "Wat die betekenis van die nege hoeke betref: 'n versameling van tekste." Toegang verkry vanaf http://www.o9a.org/wp-content/uploads/texts/nine-angles-texts-part1.pdf op 13 April 2017

Orde van nege hoeke webwerf. ndb "Oorsig van die O9A." Toegang verkry vanaf http://www.o9a.org/2017/02/overview-of-the-o9a/ op 3 April 2017.

Orde van nege hoeke webwerf. en c "The Definitive Guide To The Order of Nine Angles: Theory and Praxises," Sewende Uitgawe. Toegang verkry vanaf http://www.o9a.org/2014/04/guide-to-the-order-of-nine-angles/ op 13 April 2017

Orde van nege hoeke webwerf. ndd "The Requisite ONA: 'n Praktiese Gids tot die Sinistere Sorcery van die Orde van Negehoeke." Toegang verkry vanaf https://lapisphilosophicus.wordpress.com/the-requisite-ona/ op 13 April 2017

Senholt, Jacob. 2012. "Geheime Identiteite In Die Sinistere Tradisie: Politieke Esoterisme En Die Konvergensie Van Radikale Islam, Satanisme En Nasionale Sosialisme In Die Orde Van Nege Hoeke." Pp. 250-74 in The Devil's Party: Satanisme in die moderniteit, geredigeer deur Per Faxneld en Jesper Petersen. New York: Oxford University Press.

Senholt, Jacob. 2008. Die Sinistere Tradisie: Politieke Esoterisme en die Konvergensie van Radikale Islam, Satanisme en Nasionale Sosialisme in die Orde van Negehoeke. Meester Proefskrif in Mistiek en Wes-Esoterisme. Universiteit van Amsterdam.

Venn, R. 1978. Copula cum Daemone of A Summers Tale.

BYKOMENDE HULPBRONNE:

Orde van nege hoeke. nd Bestel van Negehoeke webwerf. Toegang verkry vanaf http://www.o9a.org/ op 3 April 2017.

Orde van nege hoeke. Oorsig van die O9A. Toegang verkry vanaf http://www.o9a.org/2017/02/overview-of-the-o9a/ op 3 April 2017.

Author:
Jacob Senholt
Post Datum:
25 April 2017

 

 

Deel