Massimo Introvigne

Unification Movement Schismatic Groups (2012-Present)

UNIFICATION BEWEGINGSTYL

1920 (6 Januarie, maankalender: die datum word in die Eenwording-beweging volgens die maankalender herdenk): Dominee Sun Myung Moon is gebore in Chŏngju, in die huidige Noord-Korea.

1943 (6 Januarie, maankalender: die datum word in die Eenwording-beweging herdenk volgens die maankalender): Hak Ja Han is gebore in Sinli, in die huidige Noord-Korea.

1960 (11 April, sonkalender: hierdie datum en alle datums hierna, sonkalender): Dominee Moon trou met Hak Ja Han, sy tweede vrou, in Seoel, Korea. Hulle het in die Unification Movement as 'ware ouers' bekend gestaan.

1961 (27 Januarie): Ye Jin (Nina) Moon, die eerste kind van dominee Moon en Hak Ja Han, is gebore

1962 (29 Desember): Hyo Jin (Stephen) Moon, die tweede (en eerste manlike) kind van die ware ouers, is gebore.

1965 (14 Augustus): In Jin (Tatiana) Moon word die vierde kind van die ware ouers gebore (as ons die derde een insluit, Hye Jin, wat in kinderskoene in 1964 oorlede is).

1966 (4 Desember): Heung Jin (Richard) Moon, die vyfde kind van die ware ouers, is gebore.

1969 (25 Mei): Hyun Jin (Preston) Moon, die sewende kind van die ware ouers, is gebore.

1970 (17 Julie): Kook Jin (Justin) Moon, die agtste kind van die ware ouers, is gebore.

1976 (11 Julie): Sun Jin (Salina), die tiende kind van die ware ouers, is gebore.

1979 (26 September): Hyung Jin (Sean) Moon, die twaalfde kind van die ware ouers, is gebore.

1984 (2 Januarie): Heung Jin (Richard) Moon is dood in 'n motorongeluk.

1987 (31 Maart): Hyun Jin Moon trou met Jun Sook, dogter van dominee Chung Hwan Kwak, een van die mees prominente ouderlinge van die Unification-beweging.

1996: Reverend Moon het die Family Federation for World Peace and Unification (FFWPU) van stapel gestuur, met dominee Kwak as president.

1998: Hyun Jin Moon is aangestel as vise-president van FFWPU.

1998: Nansook Hong, eksvrou van Hyo Jin Moon, het sy foute in 'n opspraakwekkende boek blootgelê.

2006: Dominee Sun Myung Moon verhuis van Seoel na die Heilige Grond van Chung Pyung, die teater van die mediumistiese verskynsels van Hyo Nam Kim, 'n vrou wat die gees van die oorlede moeder van dominee Moon se vrou kanaliseer.

2008 (17 Maart): Hyo Jin Moon is oorlede.

2008: Hyun Jin Moon is in die meeste van sy leiersposisies in die Unification Movement vervang deur sy jonger broer Hyung Jin Moon, wat president van FFWPU geword het.

2009: Hyun Jin Moon loods die Global Peace Foundation in Manila, as 'n onafhanklike alternatief vir die FFWPU-beheerde Universal Peace Federation.

2010-2011: Hyun Jin Moon en sy volgelinge vorm in die Seattle-omgewing die Blessed Family Community, later Blessed Family Association.

2012: In Jin Moon bedank sy posisies in die Unification Movement na geskille met haar ma, vererger deur die feit dat haar verhouding met die FFWPU-musikant Ben Lorentzen, bekend geword het. Sy sou later van haar man, Jin Sung Pak, skei en met Lorentzen trou.

2012 (September 3): Dominee Moon is in Chung Pyung, Korea, oorlede.

2012: Mev. Moon het Hyung Jin Moon en sy broer Kook Jin Moon uit hul leiersposisies in die Eenwording-beweging begin verwyder.

2013: Hyung Jin Moon, met die ondersteuning van sy broer Kook Jin, het die Sanctuary Church as 'n aparte organisasie van FFWPU gestig.

2015: Sun Jin Moon is aangestel as president van FFWPU.

2015: Mev Hak Ja Han Moon breek met Hyo Nam Kim, die Chung Pyung-medium, wat haar eie afsonderlike beweging geloods het.

2016: Ondersteuners van Hyun Jin Moon stig die Family Peace Association as 'n aparte organisasie van FFWPU.

FONDS / GROEPGESKIEDENIS 

Dominee Sun Myung Moon, die stigter van die Unification Movement, is op 3 September 2012 in Cheung Pyung, Korea, oorlede. Soos dikwels in godsdienstige groepe gebeur, het die beweging in mededingende faksies geskei, hoewel die konflik wortels gehad het in gebeure wat dominee Moon se dood voorafgegaan het.

Die skeuringe in die Eenwording-beweging het gewortel in teenstrydige aansprake op gesag, hoofsaaklik deur (a) dominee Moon se weduwee, Hak Ja Han; (b) Eerwaarde Moon se oudste oorlewende seun, Hyun Jin (Preston) Moon; (c) 'n groep individue ("die geestelikes") wat wettige institusionele beheer het oor verskillende belangrike organisasies wat deur dominee Moon gestig is; (d) die jongste seun van die stigter, Hyung Jin (Sean) Moon; en (e) Hyo Nam Kim, 'n medium wat beweer dat hy die gees van dominee Moon se skoonmoeder kanaliseer en aansienlike bekendheid in die beweging verwerf het.

Reverend Moon (1920-2012) het veertien seuns en dogters uit sy 1960-huwelik gehad met Hak Ja Han, sy tweede vrou nadat hy Sun-Kil Choi (1925-2008) geskei het. Hy was in 1945 getroud. Hak Ja Han word na verwys in die Eenwordingsbeweging as die "Ware Moeder" en Maan as die "Ware Vader." Hulle familie, insluitend hulle veertien "Ware Kinders", word verwys as die "Ware Familie" en sy rol is sentraal tot die geloof van die Eenwordingsbeweging, waar Eerwaarde Maan as die "derde Adam" beskou word (die "tweede Adam" is Jesus Christus) (Chryssides 1991).

Die "Ware Kinders" sluit sewe seuns en sewe dogters in, waarvan een kort ná geboorte in 1964 gesterf het. Die eerste Ware Kind is 'n dogter wat gebore is in 1961, Ye Jin (Nina) Moon. Die oudste manlike kind was Hyo Jin (Stephen) Moon (1962-2008). Wel, voor 1998, toe 'n sensasionele boek deur sy eks-vrou, Nansook Hong, die Unification-beweging (Hong 1998) beskadig is, het dit duidelik geword dat Hyo Jin Moon persoonlike probleme gehad het en nie 'n potensiële opvolger van sy pa was nie.

Die tweede oudste Ware Kind was Heung Jin Moon (1966-1984), wyd vereer in die Unification Movement as 'n jong man met 'n hoë vlak geestelike neiging. Hy is op die ouderdom van sewentien in 'n motorongeluk dood. Volgens Unification-teologie, Heung Jin Moon, speel 'n belangrike rol in die geestelike wêreld. In 1988 het 'n Unification Church-lid van Zimbabwe, Cleophas Kundiona, beweer dat hy 'n inkarnasie van Heung Jin Moon is en is dit as sodanig aanvaar deur eerwaarde en mev. Moon en die kerkleierskap voordat hy omstrede geword het vir sy gewelddadige en onvoorspelbare gedrag en word uiteindelik deur die beweging verwerp.

Die dood van Heung Jin Moon en die probleme van Hyo Jin Moon het Hyun Jin Moon verlaat as die oudste manlike kind, die beste geskik vir volg sy vader op in 'n leiersposisie. Hyun Jin Moon is op 25 Mei 1969 gebore en het as 'n tiener deur sy vader begin voorberei om 'n toekomstige leier in die Unification-beweging te word. Op Oukersaand 1986, op die ouderdom van sewentien, het Hyun Jin verloof geraak met Jun Sook Kwak, wat daardie dag negentien geword het. [Beeld regs] Die twee trou op 31 Maart 1987 en het later nege kinders gehad. Jun Sook was die dogter van dominee Chung Hwan Kwak, een van die mees prominente ouderlinge van die Eenwording-beweging en een van dominee Moon se mees betroubare metgeselle gedurende die grootste deel van laasgenoemde se lewe.

Voorbereiding vir leierskap het die predikant van dominee Moon ingesluit dat sy seun Hyun Jin, 'n belowende sokkerspeler op middelbare skool, sy sportaktiwiteite na perdry moes oorskakel. Hy het dit suksesvol gedoen en was deel van die Koreaanse nasionale ruiterspan op die Olimpiese Spele in Seoul (1988) en Barcelona (1992). In 1998 behaal Hyun Jin Moon 'n MBA-graad aan die Harvard Business School. Hy het ook 'n BA in Geskiedenis van die Columbia Universiteit en 'n MRE aan die Unification Theological Seminary. Hy het 'n eredoktorsgraad aan die Sun Moon Universiteit, die geakkrediteerde universiteit wat deur die Unification Movement in Korea bedryf word (op grond waarvan hy normaalweg "Dr. Moon" genoem word) en 'n ereprofessoraat van Uni-Anhanguera in Brasilië. Met vertroue in sy seun het dominee Moon institusionele verantwoordelikhede aan hom gegee op verskillende terreine van die Unification-beweging. Hy het ook in 2000 besluit dat Hyun Jin die eerste persoon op aarde moes word wat van hom en sy vrou die reg sou beërwe om die huwelik seën, die sentrale sakrament van die Eenwording-beweging, te skenk.

In 1994 het dominee Moon die einde van die era van die Unification Church uitgeroep en in 1996 die Family Federation for World Peace and Unification (FFWPU) van stapel gestuur, met dominee Kwak as president. In 1998 word Hyun Jin Moon aangestel as vise-president van FFWPU. Op die groot inhuldigingseremonie in New York, bygewoon deur hooggeplaastes van regoor die wêreld, het dominee Moon verkondig dat sy seun sy missie sou voltooi en groter werke as homself sou verrig, met verwysing na Hyun Jin as die vervulling van die "Three Great Kingships" (twee geslagte van 'n gesin wat in God gewortel is) en die 'Vierde Adam'. Die aanstelling van Hyun Jin Moon en die oorgang van die eenwordingskerk na die familiefederasie het die organisasie tot in sy kern geruk, aangesien dit geïnterpreteer is as 'n ingrypende verandering van 'n 'kerk' na '' beweging ', dws van 'n sektariese na 'n nie-sekretaris. model, en was 'n belangrike rede vir die verskillende skelms wat gevolg het. Dit het blootgelê wat Hyun Jin se volgelinge later beskou het as dominee Moon se voorneme om sy uiteindelike geestelike gesag aan die beste seun en nie aan sy vrou oor te dra nie, en om die nalatenskap van die kerklike orde uit die era van die Unification Church af te breek.

Tussen 2000 en 2001 word Hyun Jin Moon president van die Collegiate Association for the Research of Principles (CARP) en die Youth Federation for World Peace. In 2001 stig hy Service for Peace. In 2006 word hy voorsitter van UCI, 'n Amerikaanse onderneming sonder winsoogmerk wat sommige van die bates van die beweging beheer. In 2007 word hy medevoorsitter van die Universal Peace Federation en begin hy die organisering van Global Peace Festivals.

Hyun Jin Moon se aanname van al hierdie posisies was deel van 'n poging van dominee Moon om die kerkstruktuur van die afgelope veertig jaar af te breek en om kernposisies in die Unification-beweging oor te dra na die '1.5 generasie', bestaande uit jong leiers in hul veertigs. Moon het geglo dat sy seun Hyun Jin, aangesien hy self deel was van hierdie generasie, die jonger leiers makliker sou bestuur. In werklikheid het hulle die gesag en hervormings van Hyun Jin weerstaan, hom aan dominee Moon as onortodoks veroordeel en uiteindelik die verhouding van Hyun Jin met sy ouers vergiftig.

Unification Theological Seminary professor en geleerde van die Unification-beweging Mike Mickler, self lid van mev. Moon se tak wat nou vyandiggesind is teenoor Hyun Jin Moon, is van mening dat laasgenoemde die dominee Moon se uitsprake ná 1994 as 'nie' beskou het nie. 'n kerk maar 'n vereniging, 'terwyl die ouderlike Moon eintlik die bedoeling was om 'n' kreatiewe spanning 'tussen die godsdienstige en nie-sekretêre modelle te handhaaf. Toe Mickler betoog, met die totstandkoming van die Chung Pyung-heiligdom en die kroning van homself en sy vrou as koning en koningin van die vrede, het dominee Moon weer die godsdienstige tema beklemtoon, en die ontbinding van sy seun Hyun Jin het onvermydelik geword (Mickler 2013, 48 -50). Hyun Jin, aan die ander kant, hou vol dat sy vader nooit van plan was om 'n godsdiens te stig nie en dat die kroningseremonies bedoel was om 'n kroning van God te wees deur verteenwoordigers op aarde eerder as om terug te skuif na 'n sektariese perspektief.

Hyun Jin Moon is tot 2008 wyd erken as dominee Moon se toekomstige opvolger. Van toe af het sy verhoudings met syne ouers en broers en susters het dramaties verander. In daardie jaar het sy moeder en sommige van sy broers en susters verskillende leierskapsveranderings en kommunikasieveldtogte geïmplementeer om die reputasie en invloed van Hyun Jin binne die Unification-beweging te ondermyn. [Beeld regs] Hy is in die meeste van sy posisies vervang deur sy jonger broer Hyung Jin Moon. Sy skoonpa, dominee Kwak, was ewe sleg en moes noodgedwonge uittree uit alle organisasies wat deur Hak Ja Han beheer word. Hyung Jin het bekend geword as Pastor Moon en is ingehuldig as internasionale president van FFWPU. Ander poste is aan nog 'n broer, Kook Jin (Justin) Moon, gegee. Laasgenoemde is in 1970 gebore, veertien maande na Hyun Jin.

In die chronologiese volgorde van "Ware Kinders" is hy gevolg deur Kwon Jin Moon (1975), wat vir verskeie jare as aktrise in gewilde TV-reeks onder die naam Nathaniel Moon gewerk het en tot onlangs 'n spesiale belangstelling in die Unification-beweging, en deur Young Jin Moon (Philip, 1978-1999). Hy was ook nie 'n speler in die opvolgstryd nie en in 1999 het hy gesterf deur óf selfmoord te pleeg of per ongeluk van die sewentiende vloer van 'n Las Vegas-hotel af te val. Pastoor Hyung Jin (Sean) Moon is in 1979 gebore en was die laaste manlike kind van Eerwaarde Maan.

Dominee Moon raak ontoeganklik vir sy seun Hyun Jin en ander leiers nadat hy op ses-en-tagtigjarige ouderdom in 2006 van Seoel na die Heilige Grond van Chung Pyung, die teater van die mediumistiese verskynsels van Hyo Nam Kim, verhuis het. Chung Pyung is 'n plek wat nie maklik toeganklik is nie, en dit was ver van die onderneming om die beweging te bestuur. Die medium het die gees van Hak Ja Han se oorlede moeder, Soon-Ae Hong (1914-1989), gekanaliseer. Hyo Nam Kim het geglo dat mev. Moon se familie en geslag 'n geestelike betekenis in hul eie reg het, onafhanklik van dominee Moon. Kim se onthullings kondig Han se latere openbare proklamasies van haar uiteindelike gesag en voorsorgbelang.

Nog voor 2006 het Hyun Jin Moon herhaaldelik gewaarsku oor die moontlikheid van die medium se mislukking. Uiteindelik het die medium en mev. Moon in 2015 geskei, na die bewering van mev. Kim dat hulle dominee Moon gekanaliseer het, en rondom die medium is nog 'n splintergroep gebore, wat uiteindelik 'n aantal volgelinge onder die Japanse tak van die Unification-beweging sou versamel.

Met die openbare goedkeuring van Hak Ja Han as erfgenaam van dominee Moon, het hyung Jin (Sean) Moon, onmiddellik na sy aanname van leierskap van FFWPU in 2008, begin om die gesinsgesentreerde struktuur van FFWPU te dekonstrueer en die beweging weer as die eenwordingskerk (of 'Unificationism') op te stel. "As 'n godsdiens), en weer die Unification Movement aangebied in die godsdienstige hiërargiese en sektariese terme wat sy broer Hyun Jin teëgestaan ​​het. Hyun Jin beweer dat dit aan die einde van die era van die eenwordingskerk in 1994 vir almal, ook sy broers, moes duidelik geword het dat dominee Moon nie 'n nuwe denominasie wou vestig nie, maar eerder 'n groter universele beweging van gesinne.

Tussen 2006 en 2013 is Kook Jin Moon, gebaseer op die invloed van Hak Ja Han, in beheer van die finansies van die beweging. 'N Ouer suster, In Jin Moon (Tatiana, gebore in 1965), is na die VSA gestuur om die rol van Hyun Jin Moon, wat daar woonagtig was, verder te marginaliseer. Veldtogte wat Hyun Jin kritiseer en regsgedinge vir die beheer van die Amerikaanse en ander bates van die Unification Movement het gevolg, en is nog steeds nie opgelos nie. In 2012 moes Tatiana egter uit haar posisies in die Unification-beweging bedank nadat geskille met haar ma, mev. Moon, vererger het deur die openbaarmaking van die openbaarmaking dat sy, ondanks die feit dat sy getroud was met Jin Sung Pak, 'n verhouding met die musikant van die Family Federation gehad het. Ben Lorentzen en hy was die vader van haar sesde seun, Erik. Later is Tatiana van haar man geskei en is in 2013 in 'n nie-kerklike seremonie met Lorentzen, wat op sy beurt van sy vrou Patricia geskei het, getroud. Later het sy ietwat met haar ma versoen.

Alhoewel Mnr. Moon albei instrumenteel was in die bevordering van haar twee jonger seuns, het Pastoor Hyung Jin en Kook Jin, Mev. Moon, van verskeie posisies in 2012 en 2013 verwyder. Hierdie twee broers het dan hul eie onafhanklike groep geskep wat die Wêreldvredes- en Unification Sanctuary genoem word. kerk. Hierdie twee jonger seuns gaan voort om haar eise aan uiteindelike gesag as godslastering te ontken.

In 2009 het Hyun Jin Moon besluit om die Global Peace Foundation (GPF) in Manila te loods as 'n alternatief vir die Universal Peace Federation (UPF), die mees omvattende en nonsektariese organisasie wat deur dominee Moon gestig is. Hyun Jin beweer dat laasgenoemde nie meer die oorspronklike nie-sekretariese bedoeling handhaaf nie, soos blyk uit sy jonger broer Hyung Jin se intreerede as president van UPF. Hyun Jin Moon het in 2010-2011 na die Seattle-gebied verhuis en sy volgelinge het 'nie 'n denominasie nie, maar 'n vereniging' begin vorm in die vorm van die Blessed Family Community, later Blessed Family Association. In 2016 het die Family Peace Association (FPA) is ingehuldig as die poging van Hyun Jin om die oorspronklike organisasie te vervang wat deur eerw. Sun Myung Moon (Family Federation for World Peace and Unification - FFWPU) gestig is. Hyun Jin het geglo dat laasgenoemde sy universele, nie-sektariese missie om Godgesentreerde, etiese samelewings te verwesenlik, laat vaar het, deur sy moeder, sy broer Hyung Jin en die geestelikes van die oorspronklike bedoelde doel af te lei. Sommige belangrike figure in die geskiedenis van die Unification-beweging, soos Chung Hwan Kwak en voormalige president van die Japanse Unification-beweging Takeru Kamiyama (1942-2016), sowel as ander belangrike leiers, het hom aan die kant van Hyun Jin geskaar.

Die leiers wat FFWPU beheer, onderskryf, na dominee Moon se dood, die leerstelling dat mev. Moon die “Eniggebore dogter van God” en dat sy die hoogste gesag het. Daarenteen is die Family Peace Association van mening dat die uiteindelike geestelike gesag in die Unification-beweging behoort aan die ouer Ware Seun, dws Hyun Jin Moon, soos verklaar deur sy vader in die inhuldiging van die vise-president in Hyun Jin in 1998. Aan die ander kant erken die Sanctuary Church Hyung Jin Moon as dominee Moon se opvolger en 'die nuwe koning van Cheon Il Guk' (Koreaans vir 'Kingdom of God'), met sy vrou as die nuwe koningin, op grond van sy deelname aan die kroningseremonies van 2009 gereël deur sy ouers. [Foto aan die regterkant] Hyung Jin sien dat hierdie kroning politieke betekenis het, soos blyk uit syne Grondwet van die Verenigde State van Cheon Il Guk, wat in sy artikel 1 bepaal dat “die koning van Cheon Il Guk (CIG) die staatshoof van die Verenigde State van CIG is. Die koningskap word bemaak van die Lord of the Second Advent Moon Sun Myung [die eerste koning] aan sy seun Moon Hyung Jin as tweede koning, en daarna aan Moon Shin Joon [Hyung Jin se seun, gebore op 22 Maart 2004] as derde koning ”(World Peace and Unification Sanctuary Church 2015: 6). Die BBV, daarenteen, dring daarop aan dat soewereiniteit in die Koninkryk van God alleen God is en dat geen menslike middelaar nodig is nie.

Leerstellinge / oortuigings

Daar is vyf fundamentele leerstellige verskille tussen FPA, FFWPU en die Sanctuary Church. Die BBV beklemtoon dat leerstellige verskille, eerder as bloot kwessies oor leierskap en gesag, die hoofoorsake van die skeuring in die Eenwording-beweging is. Die Sanctuary Church ondersteun 'n variasie van FFWPU-teologie, wat slegs die uiteindelike bron van gesag in die beweging vervang en die bewering van mev. Moon op 'n spesiale rol as die 'eniggebore dogter van God' verwerp.

Eerstens beweer beide die BBV en die Sanctuary Church dat die kanon van die Heilige Skrif, soos deur Reverend Moon bepaal, onveranderlik is. Hulle kritiseer Mev. Moon en FFWPU sterk vir die vervanging van al agt volumes met drie nuwes, insluitend 'n nuwe uitgawe van die Cheon Seong Gyeong (die sentrale bloemlesing van dominee Moon se leerstellings), waarin hulle beweer dat sewentig tot tagtig persent van die oorspronklike inhoud ontbreek. Daarbenewens is FFWPU deur FPA veroordeel omdat hy volume 594 van die 615 volumes wat Reverend Moon se toesprake versamel en weer uitgegee het, teruggetrek het, nadat hy gedeeltes krities oor mev. Moon verwyder het of op 'n positiewe manier getuig het van Hyun Jin Moon se rol. Uiteindelik het die verskil weer betrekking op die rol van mev. Moon en haar gesag om die kanon en die Skrif te verander, wat die FPA en die Sanctuary Church nie net gewetenloos beskou nie, maar ook in stryd is met die uitsprake van dominee Moon dat hy 'agt handboeke en lesmateriaal vir die mensdom om tot in alle ewigheid te gebruik ”sonder die geringste verandering. Die BBV hou egter vol dat dominee Moon wel toegelaat het dat bykomende versamelings van sy woorde gepubliseer word, maar dat dit nie die oorspronklike moet vervang nie.

Tweedens beskou FPA as die institusionele platform vir geestelike groei en ontwikkeling die gesinseenheid, en nie 'n kerk, hiërargie of priesterdom nie, anders as die FFWPU- en Sanctuary Church. BBV beklemtoon die verskillende rolle van elke lid in 'n gesin, sowel as die manlike en vroulike geslagte, as kern van die leer van Sun Myung Moon en die fundamentele beginsels van die skepping. BBV beweer dat FFWPU tans onder die leiding van mev. Moon hierdie kernbeginsel verwar. Mev. Moon, as 'Ware Moeder', behoort die middelpunt van eenheid in die "Ware Familie" te wees, maar FPA beweer dat die gesin tans in wanorde weens die verwaarlosing van haar hoofverantwoordelikheid as moeder en haar nuwe teologie beweer dat sy die enigste verwekde dogter van God is. Intussen beweer die heiligdomskerk die absolute gesag van Hyung Jin Moon as die "Tweede Koning van Cheon Il Guk" en die enigste instrument op aarde van God en sy verloofde vader.

Derdens interpreteer die BBV die leerstellings van dominee Moon in die sin dat, hoewel hy en mev. Moon die eerste ware ouers was, uiteindelik ook al die geseënde paartjies ware ouers sou kon word, met 'n direkte verhouding tot God. Die BBV beskuldig mev. Moon en Hyung Jin Moon daarvan dat hulle 'n godsdienstige mitologie geskep het waar geseënde gesinne nie direk met God kan verband hou nie, maar slegs deur bemiddeling van dominee en mev. Moon. Die Sanctuary Church dring aan op die goddelike status van dominee Moon as "dieselfde gees" as Jesus Christus, en Hyung Jin Moon word deur hierdie faksie geglo dat dit nou die aardse "vaartuig" van God is en die vergoddelike dominee Maan nadat laasgenoemde "teruggekeer het" terug na die Godheid ”(World Peace and Unification Sanctuary Church 2017).

Vierde, wat die Unification Movement moet lei, is ook 'n omstrede saak, soos hieronder uiteengesit in die afdeling Organisasie / Leierskap van hierdie profiel.

Vyfdens, soos vroeër genoem, wil die BBV nie 'n kerk wees nie, maar 'n beweging van ideale gesinne, nie almal met dieselfde godsdienstige oortuigings en praktyke nie. Aan die ander kant deel FPA se kernlidmaatskap, sowel as lede van die Sanctuary Church, sekere idees oor die messiaanse rol van dominee Moon en sy geslag, en beskou dit as belangrik om baie van die oorspronklike seremonies wat deur dominee Moon ingestel is, te handhaaf.

Die feit dat deur al drie takke (FFWPU, FPA en Sanctuary Church) belangrike oortuigings oor dominee Sun Myung Moon (gedeeltelik maar nie volledig nie) gedeel word, kan in beginsel 'n versoening tussen hulle moontlik maak. Hyun Jin is meer ingetoë as sy broer, Hyung Jin. wat in die openbaar 'n vergiftiging teen mev. Moon gerig het. Hyun Jin het herhaaldelik aan sy moeder geskryf (Moon 2008, 2009, 2011, 2013) en vergaderings met haar gehad, sonder om 'n versoening uit te sluit. Die nuwe teologiese idees oor mev. Moon as die 'eniggebore dogter van God' en die ondersteuning van mev. Moon vir die regsgedinge teen haar eie seun Hyun Jin maak versoening egter baie moeilik.

Vir die beoordeling van die toekoms, moet nog 'n Ware Kind oorweeg word: Sun Jin (Salina) Moon, gebore in 1976, die vierde dogter van Dominee en mev. Moon. [Afbeelding regs] Sy is in 2015 deur mev. Moon ingehuldig as internasionale president van FFWPU en dien ook as voorsitter van die FFWPU se Hoogste Raad. Hoe sy met die FFWPU-leiers buite die Ware Familie en met haar andersdenkende broers sal verkeer, moet nog gesien word.

RITUELE / PRAKTYKE

Beide FFWPU en FPA handhaaf die tradisionele rituele en sakramente wat dominee Moon voorstaan. Die BBV handhaaf 'n 'tradisionalistiese' oriëntasie en verwerp alle veranderinge wat mev. Moon na haar man se dood aangebring het, as vals. Hierdie veranderinge beklemtoon mev. Moon se eie messiaanse rol as die "eniggebore dogter van God."

Die Sanctuary Church onderhou ook die kern tradisionele rituele en sakramente van die vroeë Unification Movement, minus die veranderinge wat mev. Moon ingestel het. Sy dienste het egter nader gekom aan die Protestantse Evangeliese en Pinkster-tradisie, met 'n eerste preek gevolg deur liedjies wat dikwels afgelei is van die musikale erfenis van die Amerikaanse Evangelicalisme, hoewel sommige van die vroeë dae van Eerwaarde Moon kom. Laasgenoemde, en sy goddelike rol, word egter weer in die finale gebed gevier.

ORGANISASIE / LEADERSHIP

Soos in groter godsdienstige groepe gebeur het (die Sunni-Sjia-verdeling kom dadelik by ons op), is die konflik tussen die verskillende takke ook tussen geslagsregister en hiërargie. Die BBV hou vol dat gesag in die Eenwording-beweging deur mans geslag oorgedra word, dws van dominee Moon aan sy ouer seun. Dit beklemtoon ook die deurslaggewende rol van die 'sentrale geslag' wat voortspruit uit die 'Ware familie' van dominee en mev. Moon. Dit word beskou dat hierdie sentrale gesin daarin geslaag het om God se gesin te stig, waar die gesin van Adam en Eva te kort geskiet het. Verder beweer BBV dat uiteindelike legitimiteit op meriete berus; sou 'n sleutelvoorsieningsfiguur misluk, word die outoriteit aan 'n ander oorgedra in ooreenstemming met God se aanstelling en die aanvaarding van die mensdom en na die vervulling van menslike verantwoordelikheid. FFWPU, aan die ander kant, het (in 2014), na die dood van die stigter, 'n Cheon Il Guk Grondwet vestig alle mag in 'n kerk opperste raad. BBV beskuldig FFWPU om die rol van afstamming tot onbeduidendheid te verdraai en om die beginsels van menslike verantwoordelikheid, vryheid en selfbeskikking te vertrap deur sy selfbedieningskonstitusie. Die geestelikes word nou deur die Grondwet om die uiteindelike gesag te hê, beter as die gesag van die ware kinders, in geval van Hak Ja Han, drie en sewentig jaar, se onvermoë of dood.

Intussen het die Sanctuary Church, gebaseer op leringe van dominee Moon in sommige skrifstudiesessies gedurende sy latere jare, klem gelê op die gesag van Hyung Jin Moon, verkry deur sy ouers. Die Sanctuary Church dring daarop aan dat die ouer seun Hyun Jin deur sy ouers verwerp is en dat die jonger seun Hyung Jin in sy plek aangestel is. Van sy kant af sien die BBV dominee Moon se teenstrydige uitsprake oor die erfopvolging as bewys dat hy in sy laaste jare sterk deur sy familielede en kerkleiers gemanipuleer is om sy ouer seun te verwerp en die jonger te bevoordeel.

In die tak van mev. Hyo Nam Kim, [Image right], is die gesag self gevestig in die medium, wat glo dominee Moon en  stuur sy boodskappe uit die geesteswêreld.

Dit is moeilik om die lidmaatskap van die verskillende takke te evalueer. FFWPU eis ongeveer 50,000 10,000 lede wêreldwyd. Die Sanctuary Church noem die syfer van 2,000, wat egter diegene insluit wat sy aktiwiteite via sy webwerwe volg, 'n aantal beslis baie hoër as sy kernlede. FPA het ongeveer XNUMX kernlede regoor die wêreld. Die volgelinge van me. Hyo Nam Kim kan in die honderde geskat word. Verskeie ander geringe skeurings bestaan ​​ook.

Kwessies / UITDAGINGS

Dit is moeilik om te voorspel hoe die situasie van die Unification Movement sou ontwikkel, veral na die dood van mev. Moon. Benewens die skismatiese groepe wat hier beskou word, is daar ook 'n aantal klein skismes wat nie een van die drie hooftakke as wettig erken nie.

Anti-kultiste gaan voort om die Unification Movement in die algemeen as 'n "kultus" te verwerp, terwyl beide die FFWPU en die BBV in Suid-Korea 'n sekere legitimiteit verkry het deur hul kulturele, opvoedkundige en sosiale aktiwiteite. Hyung Jin Moon en die Sanctuary Church het nuwe kontroversies gegenereer met hul besluit om hulself as deel van die Amerikaanse godsdienstige reg te posisioneer. hulle Grondwet van die Verenigde State van Cheon Il Guk is 'n politieke dokument. Afgesien van sy bewering dat Hyung Jin as die koning van 'n toekomstige messiaanse staat erken moet word, is die dokument 'n soort hersiene Amerikaanse grondwet wat die prioriteit van die individu oor die staat en die state oor die federale regering beklemtoon. Hy preek in sy preke die reg van pastore en kerke om politieke kwessies openlik te bespreek, kritiek op wat hy beskou as die sosialistiese neiging van die Amerikaanse links en van die meeste hoofkerke, en kry Donald Trump en Europese regse politici soos Mariene Le Pen as instrumente van God vir die verslaan van 'n internasionale "liberalisme" wat die Sanctuary Church toenemend beskou as 'n politieke manifestasie van Satan.

IMAGES

Beeld #1: Betrokkenheid van Hyun Jin (Preston) Maan en Jun Sook Kwak, Kersfees 1986.
Beeld #2: Hyun Jin Moon en Mev. Hak Ja Han Moon.
Beeld #3: Hyung Jin (Sean) Moon en sy vrou.
Beeld #4: Hyo Nam Kim.
Beeld #5: Sun Jin (Salina) Moon.

Verwysings

Chryssides, George. 1991. Die koms van Sun Myung Moon. Basingstoke en Londen: Macmillan.

Hong, Nansook. 1998. In die skadu van die mane: my lewe in die familie van dominee Sun Myung Moon. Boston en New York: Little, Brown, en Company.

Mickler, Michael L. 2013. "Die Post-Sun Myung Moon Unification Church." Pp. 47-63 in Hersiening en Diversifikasie in Nuwe Godsdienstige Bewegings, geredigeer deur Eileen Barker. Farnham, die Verenigde Koninkryk en Burlington, VT: Ashgate.

Maan, Hyun Jin. 2013. Brief van Hyun Jin Maan na Alle Geseende Sentrale Gesinne oor die Betekenis van Stigting Dag, Februarie 12, 2013. Seoul: Hyun Jin Moon Speech Publishing Committee.

Maan, Hyun Jin. 2011. Hyun Jin Moon se brief aan die Unification Community Worldwide, 26 November 2011.

Maan, Hyun Jin. 2009. Brief van dr. Hyun Jin P. Moon tot Universele Vrede Federasie (UPF) Leierskap, November 4, 2009. Seoul: Hyun Jin Moon Speech Publishing Committee.

Maan, Hyun Jin. 2008. Spesiale Brief van Hyun Jin Maan na Ware Ouers, Maart 23, 2008. Seoul: Hyun Jin Moon Speech Publishing Committee.

Wêreld Vrede en Eenwording Sanctuary Church. 2017. "Is Jesus Christus en ware Vader dieselfde Gees?" Toegang van https://www.youtube.com/watch?v=FwK9oazOqZc op 27 Februarie 2017.

Wêreld Vrede en Eenwording Sanctuary Church. 2015. Die Grondwet van die Verenigde State van Cheon Il Guk. Newfoundland, PA: World Peace and Unification Sanctuary Church.

Post Datum:
14 April 2017

Deel