Massimo Introvigne

Familie Vrede Vereniging

FAMILIE VREDEVERENIGING TYDLYN

1969 (25 Mei): Hyun Jin (Preston) Moon, die sewende kind van dominee Sun Myung Moon en sy tweede vrou, Hak Ja Han, is gebore.

1998: Hyun Jin Moon is aangestel as vise-president van die Family Federation for World Peace and Unification (FFWPU), die hooforganisasie van Reverend Moon se eenwordingbeweging.

2009: Hyun Jin Moon geskei van FFWPU, na konflik met sy moeder, Hak Ja Han.

2010-2011: Hyun Jin Moon en sy volgelinge vorm in die Seattle-omgewing die Blessed Family Community, later die Blessed Family Association.

2016: Ondersteuners van Hyun Jin Moon stig die Family Peace Association as 'n aparte organisasie van FFWPU, met Youngjun Kim as president.

2017: Jinman Kwak volg Youngjun Kim op as president van die Family Peace Association.

FONDS / GROEPGESKIEDENIS

Die Familievredesvereniging (BBV) is een van die groepe wat voortspruit uit die stryd vir die opvolging van eerwaarde Sun Myung Maan (1920-2012) as hoof van die Unification-beweging, en vir die definisie van die doel en doel van die Familie Federasie vir Wêreldvrede en -vereniging (FFWPU), sy hoof geestelike organisasie en die Universal Peace Federation (UPF) organisasie. Hierdie kontroversies is gewortel in eise aan gesag van verskeie lede van die Maanfamilie en 'n groep leiers van organisasies binne die beweging. Hoe die schismes is gegenereer en die vroeë loopbaan in die Unification Movement of Hyun Jin Moon word gedetailleer in die profiel van die post-2012 (dws na die dood van Reverend Moon) Unification Movement op hierdie webwerf.

In 2016 is FPA ingehuldig deur ondersteuners van dr. Hyun Jin (Preston) Moon, die oudste oorlewende seun van Reverend Moon. [Image regs] Hy moet nie verwar word met sy jonger broer, Hyung Jin (Sean) Moon, wat 'n ander splintergroep in die Unification Movement, The Sanctuary Church, hoof nie. Hyun Jin (Preston) Maan word gewoonlik na verwys as "Dr. Hyun Jin Moon "deur sy volgelinge gebaseer op 'n eredoktorsgraad, het hy by die Sun Moon University, die geakkrediteerde universiteit wat deur die Unification-beweging in Korea, in 2005 bedryf word. Hy het ook 'n MBA-graad aan Harvard Business School en 'n BA in Geskiedenis van die Columbia-universiteit verwerf.

In 2009 was Hyun Jin Moon geskei van FFWPU, waar hy voorheen belangrike leierskapsposisies gehad het en gehad het het in die omgewing van Seattle die Blessed Family Community, later Blessed Family Association, gevorm. [Beeld regs] Hyun Jin Moon het geglo dat die BBV in werklikheid die Gesinsfederasie vir Wêreldvrede en Eenwording (FFWPU) vervang as die wettige erfgenaam van die nalatenskap van dominee Moon. Hy was van mening dat FFWPU sy universele, nie-sektariese missie om God-gesentreerde, etiese samelewings te verwesenlik, gefaal het en omskep is in net nog 'n godsdienstige denominasie, iets wat Hyun Jin beweer dat dominee Moon nooit wou hê nie.

Leerstellinge / oortuigings

BBV sien God as “die uiteindelike bron van geluk, vryheid, vrede en menseregte” (Family Peace Association 2016a). Elke mens moet sy of haar karakter en vermoë om lief te hê deur middel van 'n persoonlike verhouding met God aankweek en daardie liefde onder mekaar uitbrei. Mense, as ewige geestelike wesens, kan slegs sin en waarde in hulleself vind deur 'n morele en deugsame lewe te lei. 'N Belangrike punt in die ontwikkeling van u unieke individuele persoonlikheid en die verwesenliking van u persoonlike potensiaal is om u godgegewe verantwoordelikheid na te kom deur morele keuses en optrede te maak in ooreenstemming met die "universele beginsels en waardes wat God aan die begin van die skepping vasgestel het." Dus, vir die BBV is 'die menslike deel van die verantwoordelikheid' van deurslaggewende belang vir die verwerkliking van die Koninkryk van God op aarde, alhoewel 'God se deel van die verantwoordelikheid' (uitgedruk deur God se voorsienige werk op aarde) die hoofkomponent verteenwoordig (Gesinsvrede) Vereniging 2016a).

Vir die BBV het die tradisionele uitgebreide familie (man-vrou-kind en drie geslagte grootouers, ouers en kinders) 'n hoër status as enige ander instelling of organisasie, insluitend enige kerk of godsdiens. Dit word gesien as die 'skool van liefde' omdat dit, as dit op God se liefde gerig is, die bousteen word van vreedsame gemeenskappe, nasies en 'n vreedsame wêreldorde.

Die gesin word as die sentrale eenheid van die samelewing beskou, aangesien dit die volledige uitdrukking van God se manlike en vroulike eienskappe beliggaam, wat gemanifesteer word in die eenheid van man en vrou as 'n aanvullende paar in die huwelik, asook 'n verskeidenheid onderlinge verhoudings tussen eggenote, grootouers en broers en susters wat die ontwikkeling van karakter effektief bevorder. Die belangrikste eienskap van gesinne wat deur God gesentreer is, en wat hulle tot 'n geheel bind, is die praktyk van 'ware liefde', wat beteken 'leef ter wille van ander'. Sulke families word beskou as die kern van God se eie aard en sy sentrale ideaal; hulle word beskou as die model van die liefdevolle verhoudings wat benodig word vir 'die vreedsame, ideale wêreld' (Family Peace Association 2016b). 'N Gedetailleerde behandeling van die belang van die drie-generasie familie vir samelewingsstabiliteit en vernuwing kan gevind word in hoofstuk vier van Hyun Jin Moon se boek Koreaanse Droom (2016 [Koreaanse uitgawe, 2014]). Die boek handel oor die moontlikheid en die geestelike betekenis van 'n vreedsame hereniging tussen Noord-en Suid-Korea. Dit het aansienlike sukses behaal in Suid-Korea en is gekies as 'n Boek van die Jaar in die "Sosiale" kategorie deur die Korea Print and Cultural Art Award Committee.

'N Mens kan die vraag vra of BBV 'n godsdienstige organisasie is. BBV definieer homself nie as 'n kerk nie, maar as 'n beweging van ideale gesinne, nie almal met dieselfde godsdienstige oortuigings en praktyke nie. Die kernlidmaatskap van FPA deel egter wel sekere idees oor die messiaanse rol van dominee Moon en sy geslag, en dit is belangrik om die handhawing van baie van die oorspronklike seremonies wat deur dominee Moon ingestel is, te handhaaf.

In onderhoude was die skrywer wat in 2016 in die Seattle-omgewing en in Korea uitgevoer is, die tipiese antwoord dat BBV 'n "geloofsgemeenskap" is, in teenstelling met 'n kerk, en is oop vir alle gesinne wat 'n lewe wil hê "wat op God gebaseer is. "BBV beweer dat sy filosofie en aktiwiteite gebaseer is op universele beginsels en waardes, wat gesê word dat dit die kern leerstellings van Eerwaarde Maan sowel as ander wêreldgodsdienste verteenwoordig.

“Volg u gewete” is 'n antwoord wat dikwels in die skrywer se onderhoude oor leerstellingsvrae ontvang word. Nie sonder presedente in ander tradisies nie: kyk byvoorbeeld in die Katolieke Kerk die gewetensanalise deur John Henry Cardinal Newman (1801-1890). Die BBV glo dat gewete sekere universele waarhede in sigself insluit, wat ook die kernleerstellings van dominee Moon is Goddelike Beginsel. Dit sluit die voorrang van onbaatsugtige liefde, tradisionele familie as 'n goddelike ordening in, en harmonie met en etiese beheersing oor die natuur. Toe ek gevra het wat 'n lid van die BBV kenmerk, was 'n tipiese antwoord ''n begeerte om die visie en missie van die BBV te ondersteun en die leerstelling van die BBV, soos uiteengesit in die onveranderde Agt Groot Handboeke van wyle dominee Maan, in jouself te staaf, 'n gesin, 'n groter gemeenskap en 'n nasie en die wêreld. '

RITUELE / PRAKTYKE

BBV-aktiwiteite sluit in opvoedkundige en werkswinkelprogramme vir kinders, tieners, kollegas en jong professionele persone; [Image regs] seminare en leiding vir die huwelik en familie; buitelug avontuur werkswinkels; Jeugleierskapopleiding; plaaslike gemeenskap en globale diensprojekte.

Die BBV gaan voort met die beoefening van die belangrikste rituele en sakramente wat deur dominee Moon ingestel is, insluitend daaglikse studies van 'n stel heilige geskrifte (die "oorspronklike agt handboeke"), die seën van die huwelik en die viering van die vier belangrikste heilige dae: ware Godsdag ( nou genoem in die FFWPU die “Hemelse Ouerdag”), Ware Ouersdag, Ware Kinderdag en die Ware Dag van alle Dinge (dws van die Skepping). Dit handhaaf ook die Seong Hwa begrafnisplegtighede, geboorte- en kinderplegtighede, die rituele gebruik van kerse, en die gebruik van 'heilige sout' vir suiwering. Eintlik is daar geen spesifieke rituele vir FPA nie. Die rituele en sakramente is die van die Eenwording-beweging soos voorgeskryf deur dominee Moon, en laat die veranderinge en hervormings wat deur mev. Moon ingestel is, weg, wat na die dood van haar man die FFWPU kom beheer het.

BBV is, op die oomblik van skryf (2017), 'n "wêreldwye seënbeweging", waardeur hy hoop om sy netwerk van internasionale families te vermeerder. Die "Seën" bevat 'n huweliksritueel en 'n opvoedkundige seminaar oor "Godgesentreerde gesinswaardes." In die huweliksverklaring verklaar paartjies hul verbintenis tot die verwesenliking van "ideale families", dit is gesinne wat onbaatsugtige liefde teenoor mekaar beoefen en na ander gesinne. Die heilige huwelikseremonie het die betekenis van "inplanting op die geslag van God" en word beskou as die wesenlike vervulling van die eucharistie wat deur Jesus Christus geïnisieer is.

ORGANISASIE / LEADERSHIP

BBV het nou 'n paar 2,000-lede. Die grootste hoofstukke is in Korea, Japan en in die VSA, waar Jinman Kwak [Image regs]
dien as sy tweede internasionale president, as opvolger van die eerste president, Youngjun Kim. Jinman Kwak is 'n seun van dominee Chung Hwan Kwak, wat jare lank een van dominee Moon se naaste raadgewers was en ook aan die kant van Hyun Jin was. Kleiner BBV-hoofstukke bestaan ​​in die Filippyne, Mongolië, Taiwan, Nepal, Thailand, Maleisië, Duitsland, Kenia, Nigerië, Uganda, Paraguay, Uruguay, Brasilië, Chili, Peru en Colombia.

Kwessies / UITDAGINGS

BBV beskou as die grootste uitdaging om sekulêre samelewings te kan oorreed om te aanvaar en te leef volgens wat die BBV as die kernbeginsels en -waardes van alle godsdienste beskou, soos die nakoming van 'n persoonlike morele kode wat gewortel is in gewete en universele, absolute waardes. ; respek vir die heiligheid van die tradisionele gesin; en bemagtiging van etiese leierskap. Deur uitreike gebaseer op praktiese oplossings vir probleme waarby die individu, familie en sosiale instellings betrokke is, hoop dit op die uiteindelike transformasie van die samelewing in 'n orde wat ooreenstem met 'God se oorspronklike ideaal'.

Ook op die interne vlak het die BBV vir hom doelstellings gestel wat as baie ambisieus beskou kan word, aangesien dit die doel is om 'die individue en gesinne wat God wil sien' te vorm, wat volgens hoë morele standaarde sal leef. In ruil daarvoor sou die 'geseënde gesinne' die 'innerlike vrede en vryheid as God se seuns en dogters' bereik, wat ook die toetssteen sou wees vir samelewingsvernuwing.

Dit alles is natuurlik nie maklik in 'n sekulêre samelewing nie. In sommige lande is FPA ook deur die anti-kultus-beweging gekritiseer as deel van laasgenoemde se kritiek op dominee Moon en sy organisasies in die algemeen. Ander takke van die Unification-beweging betwis die legitimiteit van BBV as erfgenaam van eerw. Moon se nalatenskap.

IMAGES

 Beeld #1: Hyun Jin (Preston) Maan en Eerwaarde Sun Myung Moon.
Beeld #2: Hyun Jin Moon praat.
Image #3: Gesinsvredesvereniging werkswinkel in Kenia.
Beeld #4: Jinman Kwak, President van Familievredesvereniging.

Verwysings

Familie Vrede Vereniging. 2016a. "Wie is ons." Toegang verkry vanaf http://familypeaceassociation.org/who-we-are/ op 9 Maart 2017.

Familie Vrede Vereniging. 2016b. "Filosofie van die Familie Vredesvereniging: Universele Beginsels en Waardes." Typescript. Edmonds (Washington): Family Peace Association.

Maan, Hyun Jin Preston. 2016. Die Koreaanse Droom: 'n Visie vir 'n verenigde Korea. Bloomington, IN: Archway Publishing (Koreaanse uitgawe, Seoul: Sodam Publishing Inc., 2014).

Post Datum:
11 April 2017

Deel