Kenneth GC Newport

Florence Houteff

FLORENCE HOUTEFF TYLINE

1919 (7 Mei): Florence Marcella Hermanson is gebore.

1935 (19 Mei): Die familie Hermanson verhuis saam met Victor Houteff na Mount Carmel, naby Waco, Texas.

1937 (1 Januarie): Florence en Victor Houteff trou.

1955 (5 Februarie): Victor Houteff sterf en Florence word vise-president van die Davidiaanse Sewendedag Adventiste.

1955 (9 November): Florence kondig die begin aan van die tydperk wat lei tot die stigting van die Davidian Kingdom.

1959 (April): Florence het aangekondig dat 'n 'plegtige vergadering' later die maand sou plaasvind en dat die gelowiges teen 16 April sou vergader om voor te berei op die groot gebeure wat sou plaasvind.

1959 (22 April): 'n Datum vasgestel vir die opstanding van Victor Houteff en die oorlog in die Midde-Ooste. Ongeveer duisend Dawidiërs het op die Nuwe Berg Karmel vir Pasga bymekaargekom om die gebeurtenis te aanskou.

1960 (Desember): Florence het verklaar dat die boodskap van die Shepherd's Rod, 'n publikasie wat deur Victor in 1929 begin is, moes na alle Protestantse Christene gaan en nie beperk word tot sewende-dag-adventiste nie.

1962 (1 Maart): Florence Houteff het formeel bedank as vise-president van die Algemene Vereniging van Davidian Sewendedag Adventiste.

2008 (14 September): Florence Marcella Hermanson Eakin is oorlede. Haar graf is geleë op die Evergreen-begraafplaas in Vancouver, Washington.

BIOGRAFIE

Relatief min is bekend met betrekking tot die lewe van Florence Houteff (née Hermanson), behalwe dit wat uitgetel kan word uit bronne wat haar man, Victor Houteff (1885–1955), die stigter van die Davidiaanse Sewendedag Adventiste, as hoofonderwerp het. [Afbeelding regs] Dit bied 'n perspektiefprobleem. Daar is nietemin enkele biografiese besonderhede wat hier nuttig is om te rapporteer. Florence is in 1919 gebore, die dogter van Eric en Sopha Hermanson en suster van Thomas Oliver Hermanson. Lede van die Hermanson-familie was een van die vroegste bekeerlinge van die Davidiaanse Sewendedag Adventiste, 'n groep waaruit die latere tak Davidians sou ontstaan. Volgens 'n sensusopgawe van 1940 was Sopha, Thomas Oliver en Florence Hermanson / Houteff reeds in 1935 in die Mount Carmel Center in Waco, Texas, met hul vroeëre woonplek as Los Angeles. Hierdie besonderhede strook volledig met die wyer gerekonstrueerde verhaal van die begin van die Davidiaanse Sewendedag Adventiste wat in sekondêre bronne gegee word. Newport lewer byvoorbeeld bewys dat Florence een van die heel eerste groep Davidians was wat van Kalifornië na Texas verhuis het, 'n reis wat op 19 Mei 1935 begin het (Newport 2006a: 57). Florence se werklike geboorteplek word as Wisconsin gelys. In dieselfde sensusrekord word Florence as die vrou van Victor genoem, wat die gerapporteerde datum van 1 Januarie 1937 heeltemal aanneemlik maak (Newport 2006a: 58).

Florence Houteff word verskeie kere genoem in wat ongetwyfeld een van die belangrikste bronne vir die studie van vroeë Dawiders is, die memoires van George Saether, geleë aan die Baylor Universiteit in Waco, Texas, en 'n goeie insig in die lewe, denke en tye van Florence kan verkry word uit 'n studie van daardie materiaal (Saether 1977). Eers as 'n Hermanson en dan 'n Houteff, het Florence gedurende 'n tydperk van twintig jaar 'n sentrale rol aanvaar, dit wil sê vanaf haar aankoms by die berg Carmel tot die dood van Victor in 1955.

Dit was egter met haar man se dood dat Florence Houteff regtig na vore gekom het toe sy die leier van beweging. Haar opkoms in 1955 was egter nie onbetwis nie; daar was minstens drie ander aanspraakmakers, waaronder die latere stigter van die Tak Davidians, Ben Roden (1902–1978) (Newport 2006a: 96). Florence het die leiersposisie beklee tot haar bedanking in Maart 1962. Die bedanking, wat nie alleen Florence was nie, maar dié van die hele uitvoerende raad, het die opbreek van die Davidiaanse Sewendedagadventiste in verskeie splintergroepe aangedui, waarvan een die Tak Davidians (sien verder Newport 2006b). Min is bekend van Florence na aanleiding van hierdie belangrike gebeurtenis. Dit is egter duidelik dat sy op 'n stadium met Carl Levi Eakin (1910–1998) getroud is, wie se graf, soos dié van Florence Marcella Hermanson Eakin, in Evergreen Memorial Gardens in Vancouver, Washington, geleë is. [Afbeelding regs] Die datum van Florence se dood word op 14 September 2008 gegee.

RICHTINGEN / leerstellinge

As 'n kernlid van die Davidiaanse Sewendedag Adventiste, en inderdaad die vrou van die stigter en president van die beweging, sou die konseptuele en teologiese raamwerk van Florence die breër en ingewikkelde begrip van die wêreld omvat wat die Dawidiese beweging as 'n geheel aangedui het. . Hierdie grond is reeds elders in aansienlike besonderhede behandel (Newport 2006a; Adair 1997). Verreweg die mees kenmerkende aspek van Florence se denke het gekom in reaksie op die krisis in die beweging wat ontstaan ​​het as gevolg van Victor Houteff se dood in 1955. Die innovasie was die nou alom voorspelde voorspelling van Florence dat Victor uit die dood sou opgewek word. , nie op een of ander onbepaalde tyd in die toekoms nie, maar eerder op 22 April 1959. Soos altyd was daar kommer om aan te toon dat hierdie verwagting en datum gewortel was in die Skrifte, en terwyl die presiese besonderhede van die interpretasieproses wat in die feit dat die waarheid van die eis onduidelik is, blyk dit redelik seker dat die tydperk van twee en veertig maande of 1,260 11 dae wat in die boek Openbaring genoem word (3: 12; 6: 13; 5: 2006) die rots was (Newport 97a: 100–XNUMX).

Florence beweer dat Victor Houteff gedurende hierdie laaste paar dae baie in sy gedagtes was en dat hy bevestig het dat die vervulling van die profesie nog sou plaasvind, ten minste in wat hy antitype noem. Hierdie gebruik van tipe / antitipe hou verband met 'n taamlik ingewikkelde benadering tot profetiese interpretasie van Bybelse tekste, wat die sleutel tot die Davidiaanse beweging was, en inderdaad tot die Sewendedag-Adventistiese tradisie as geheel. Dit is onduidelik wanneer hierdie tydperk begin het, maar dit kan nie op die dag van Victor se dood gewees het nie, wat die datum van 19 Julie 1958 sou lewer vir die vervulling van die verloop van 1,260 22 dae. 1959 April 9 is self belangrik, want dit was Pasga in daardie jaar, en die Joodse feeste was al lank 'n belangrike deel van die geloof en praktyk van Dawid. As die hoogtepunt van die periode op daardie datum sou val, moes die profetiese stophorlosie op 1955 November 9 begin het (Victor is in Maart van daardie jaar oorlede). Trouens, dit was op XNUMX November dat Florence in die Davidian-publikasie aangekondig het Die simboliese kode : "Ons het nou hierdie [1,260 2006] dae binnegekom." Daar is getuienis wat daarop dui dat Florence die aankondiging tot dan uitgestel het om die voltooiing van die tydperk gedurende die Pasga-seisoen te laat val (Newport 99a: 2). Aan die einde van hierdie tydperk sou die profesie in Joël 15:XNUMX vervul word, wat spreek van 'n 'plegtige vergadering' wat gaan plaasvind. Florence het dit uiteengesit in Die Simboliese Kode van April 1959. Dawiders moes teen April 16 vergader vir voorlopige vergaderings en dan die plegtige vergadering bywoon om hulself voor te berei vir die groot gebeurtenisse wat dan sou plaasvind (Adair 1997: 206-07).

Die verwagting van die opstanding van Victor Houteff was deel van 'n baie wyer stel oortuigings rakende die gebeure wat op die vasgestelde tyd sou plaasvind. Dit is nuttig om 'n rukkie kort voor 22 April in 'n persverklaring te sien. Spesifieke vermelding van Houteff se opstanding is opvallend deur die afwesigheid daarvan, hoewel ander bronne dit redelik seker maak dat die Dawidiërs verwag het dat so 'n opstanding sou plaasvind. Wat uiteengesit word, is 'n redelik standaard Davidiaanse geloof: daar sou oorlog in die Midde-Ooste wees wat die land Israel grootliks leeg sou maak vir inwoners. Gelyktydig hiermee sou die Sewende-dag Adventistekerk gereinig word (dit het 'n letterlike slagting behels van diegene wat nie getrou was aan hul belydende geloof nie), en enige wat oorbly, insluitend die Davidiaanse Sewendedag-adventiste, sou genoem word deur God om die land Israel te bewoon en die nuwe Dawidiese Koninkryk op te rig, dit wil sê die nuwe letterlike koninkryk van Dawid. In werklikheid het niks veel gebeur nie.

Mislukte profesieë maak natuurlik die geskiedenis van baie sulke groepe. Dit is egter opmerklik dat na afloop van die nie-gebeurtenis van April 22, 1959, Florence 'n stap geneem het wat min ander in haar posisie ooit geneem het: sy het erken dat sy verkeerd was. Die heroorweging van die profesie was nie oombliklik nie, maar dit het uiteindelik gekom. Die sleuteldatum hier is Maart 1, 1962 toe Florence haar bedanking as Vise-President van die Algemene Vereniging van Dawidiese Sewende-dag Adventiste ingedien het. En dit was nie net Florence wat bedank het nie, maar eerder die hele uitvoerende raad. Die besonderhede van die bedankingsbrief is besonder verhelderend: daar is 'n openlike uitdrukking van fundamentele twyfel in die leringe van die beweging en selfs van die veel vroeëre profetes van die Sewende-dag Adventisme, Ellen Gould Harmon White (Newport 2006a: 108-10). Florence se dae as lid van die Davidiaanse Sewendedag Adventiste was verby. Sy het toe grotendeels uit die oog verdwyn en daar is min bekend oor haar aktiwiteite gedurende die volgende vier dekades tot haar dood in 2008.

RITUELE / PRAKTYKE

Die breër Sewendedag-Adventistebeweging waaruit die Dawidiërs ontstaan ​​het, het twee aspekte van die Judaïsme behou wat grotendeels afwesig is van die res van die Christelike tradisie. Dit is die onderhouding van die sewende-dag Sabbat, wat gehou word as 'n rusdag en nie net die dag waarop die kerk bygewoon word nie; en die onthouding van onrein vleis. Victor Houteff het van meet af aan nog sterker kontinuïteit vasgestel tussen die oortuigings en gebruike wat in die Hebreeuse geskrifte en die Nuwe Testament gevind word. Die tipe / antitype raamwerk was die sleutel tot hierdie kontinuïteit. So 'n raamwerk suggereer iets van 'n chiastiese struktuur vir die vooruitgang van God se volk, waardeur dit wat aan die begin waar was (die tipe) aan die einde waar sal wees (die teenbeeld). Hierdie raamwerk was die kern van die Dawidiese tradisie. Inderdaad, Houteff het so ver gegaan en gesê: "waar daar geen tipe is nie, is daar geen waarheid nie" (Newport 2006a: 77). Die mees voor die hand liggende voorbeeld hier is dat net soos daar 'n letterlike koning Dawid in 'tipe' was en dat die koning oor 'n letterlike koninkryk in Israel regeer het, so sal daar in die antitipe 'n letterlike koning Dawid wees wat weer oor 'n koninkryk in Israel sal regeer. Hierdie geloof gee die naam van hierdie beweging: die Davidiaanse Sewendedag Adventiste. Gevolglik is praktyke soos die betaling van die tweede tiende, beperkings ten opsigte van die dieet, die nakoming van die sewende-dag Sabbat en ander voorbeelde van die voortdurende poging van die Dawidiërs om uit te leef wat baie ander in die Christelike tradisie neem om deel te wees van die ' Ou Testament wat in die Nuwe Testament weggedoen is, vorm 'n gereelde deel van die verhaal wat die daaglikse lewe in die Mount Carmel-sentrum van Davidians onder Florence Houteff beskryf.

Dit was aspekte van hierdie tipe / antitype raamwerk wat die groep, waaronder Florence, van 'n aantal rituele en praktyke voorsien het, waarvan die mees voor die hand liggendste die poging was om die inwoners van die nuwe Endtime Davidiaanse koninkryk bymekaar te maak, 'n aktiwiteit wat baie oorheers van die Dawidiese kollektiewe lewe. Weer eens, Saether se memoires is die moeite werd om in hierdie konteks deeglik te lees. 'N Bykomende goeie insig bied Mary Power in 'n magistertesis wat aan die Baylor Universiteit in 1940 voorgelê is. Die datum van Power se proefskrif en die werk wat dit bevat, is natuurlik belangrik in die konteks van die begrip, vorm en inhoud van die oortuigings en praktyke onder die vroeë Davidiërs, insluitend Florence Houteff. Wat veral nuttig is, is dat Power se werk gebaseer is op 'n aantal besoeke wat sy aan die gemeenskap gedoen het, tesame met besprekings wat plaasgevind het tussen Power en sommige lede van die vroeë Davidse gemeenskap en 'n dokter, nie 'n Davidian nie, wat 'n goeie eerste handige kennis van die Davidiaanse groep. Een van die praktyke waaroor Power verslag doen, is die presiese aard van die onderhouding van die Sabbat, wat 'n mate van voorbereidende vas ingesluit het om die gedagtes skoon te maak vir gefokusde Bybelstudie. Sy vertel ook hoe groepslede streng vegetariërs was, maar nie veganiste nie, en altyd kos op die eenvoudigste manier voorberei het. Daar was 'n kleredrag in plek en vroue het almal lang hare gehad, want dit was God se wil. Die gemeenskap het sy eie geldeenheidstelsel ontwikkel. Dans, 'gewone lektuur', om die teater by te woon, tabak te gebruik, goud te dra of in duur klere aan te trek, was alles verbode. Selfs getroude vroue het geen ring gedra nie. Power het ook 'n nuttige hoofstuk oor die huwelik en die gesin gehad. 'N Mens kan nie sê in hoeverre Florence verantwoordelik was vir die ontwikkeling van sulke praktyke soos deur Power uiteengesit nie, maar dat sy een van die oorspronklike lede van die gemeenskap was en daaraan voldoen het, blyk relatief seker te wees.

LEIERSKAP

Dit lyk asof Florence Houteff byna van meet af aan 'n belangrike rol in die Davidiaanse Sewendedag Adventiste tradisie gespeel het. As gevolg hiervan verskyn haar naam op 'n reeks primêre dokumente wat afkomstig is uit hierdie tydperk van die groep se geskiedenis, waarvan die meeste afskrifte by die Baylor Universiteit, Waco, Texas, gehou word. Sy word byvoorbeeld benoem as 'n aangestelde kurator van die General Association of Davidian Seventh-day Adventists in 'n dokument van 15 Augustus 1949.

Soos hierbo genoem, het Florence die sleutelleierskapsposisie binne die groep gevolg ná die dood van haar man. Dit was haar
beweer dat Victor haar op sy sterfbed spesifiek as die gekose opvolger aangewys het, 'n eis wat versterk is deur Florence se broer, Thomas Oliver Hermanson. Daar was blykbaar geen verdere getuies van die woorde van Victor oor hierdie aangeleentheid nie, en dit is nie verrassend deur sommige ander in die beweging uitgedaag nie, veral deur diegene wat self die ambisie vir die hoogste amp gekoester het. Op die ou end, aangesien niemand anders in staat was om bewys te lewer dat Florence nie so aangewys is nie, of dat 'n ander eiser 'n beter saak gehad het nie, is Florence aangestel as vise-presidentskap van die groep. Victor Houteff se werklike presidentspos is nie weer gevul nie, want dit was slegs een wat slegs God kon aanstel.

Florence Houteff het probeer om die groep te stabiliseer en daar kan geen twyfel bestaan ​​dat die fokus van die 1,260 1955 dae-profesie dit tot 'n mate bereik het nie. Teen November 22 het die groep 'n baie duidelike gevoel van bestemming gehad en die duidelike en presiese verwagting aangaande die belangrikheid van die datum 1959 April 1997. Al was die presiese gebeure van daardie dag eers nie in detail uiteengesit nie, het hulle tog 'n saamtrek en gevoel van dringendheid. Die taak om die gelowiges te roep om bymekaar te kom ter voorbereiding van die verhuising na Israel, was van die begin van die Davidianisme, maar in die jaar of twee voor Victor se dood het dit baie spesifieke fokus gekry. Inderdaad, om die werk van ongekende evangelisasie te ondersteun, het die proses om die oorspronklike Mount Carmel-eiendom in Waco te verkoop en na 'n baie minder gunstige en dus goedkoper terrein naby Elk, Texas, ongeveer twaalf kilometer buite Waco begin. Die verkoop was aan die gang voordat Florence die leiding aangeneem het (Adair 175: 77–1993), en dit was die 'Nuwe berg Karmel', soos dit bekend geword het, die tuiste van die konflik van die Tak Davidians met federale agente en die gevolg was brand in 10; hoewel dit teen daardie tyd self verminder is tot minder as XNUMX persent van die oorspronklike verkope.

Florence Houteff se hernieude klem daarop om almal wat na die Sewendedag-Adventistekerk wou roep, uit te roep en hulle aan te moedig om op 22 April 1959 by die Nuwe Berg Karmel bymekaar te kom, het blykbaar 'n mate van sukses behaal. Verskeie eerstehandse verslae van die gebeure rondom die verwagte datum gee 'n gevoel van die opwinding en omvang van die byeenkoms, met ramings wat duisend of meer mense bereik om op te daag om die opstanding van Victor Houteff en die komende dag van die laaste dag te aanskou. Dawidiese Koninkryk. In die nasleep van die nie-gebeure op daardie datum, het Florence eerder onwys probeer om die oproep tot geloof uit te brei tot almal wat sou luister eerder as om die oproep te beperk tot die bestaande lede van die Sewendedag Adventiste Kerk alleen. Die boodskap is in 'n publikasie van die gemeenskap aan die gemeenskap meegedeel Die simboliese kode gedurende Desember 1960 (Adair 1997: 222). Hierdie verbreding van die potensiële rekruteringspool was waarskynlik 'n fout omdat dit die gevolg gehad het om in die teologiese vergelyking 'n voorheen onbekende faktor in te voer en in werklikheid gevlieg in die lig van wat Victor self altyd verkondig het, naamlik dat die Davidian boodskap was slegs vir sewende-dag Adventiste. So 'n beduidende afwyking van die leerstellings van die stigter wie se lewe en boodskap nog steeds 'n lewende herinnering in die gedagtes van baie van die Dawiders was, was 'n belangrike spel (Adair 1997: 222-23).

Kwessies / UITDAGINGS

Uiteindelik het Florence Houteff se leierskap van die Davidiaanse Sewendedag Adventiste misluk. Dit was egter miskien onvermydelik. Die onverwagse dood van Victor Houteff was die gebeurtenis wat die weg na leierskap oopgemaak het, maar met die geleentheid het die behoefte gekom om sowel teologiese as praktiese uitdagings aan te spreek, en in geen geval kon Florence regtig lewer nie. Die instelling van die datum van 22 April 1959 het haar 'n tydjie gekoop, maar dit was nie 'n permanente oplossing nie. Die verhaal van wat uiteindelik gedurende die moeilike jare van 1959–1962 tot stand gekom het, is al voorheen vertel (Adair 1997), en hoef hier nie in detail herhaal te word nie. In wese, na die bedanking van Florence en die hele Davidiaanse uitvoerende raad, is die beweging gelikwideer en sy bates in die hande van 'n ontvanger geplaas. Na 'n dekade van regstryd het die New Mount Carmel-eiendom naby Elk, Texas in die hande van Ben Roden, stigter van die Tak Davidians, oorgegaan, maar dit is slegs een deel van die fragmentasie. Reeds voor die bedankings van 1962 het een groot groep (ongeveer 100) teruggetrek na Riverside, Kalifornië, waar die aansienlike Sewendedag-Adventiste-teenwoordigheid 'n geleentheid vir evangelisasie gebied het. Die Riverside Davidian-groep sou binnekort verder verdeel en dan weer in 1978 verdeel. Net so het Ben Roden reeds in 1961 'n mate van sukses gehad met die vestiging van die "tak" -baan, gebaseer in Waco, maar nie eers op die New Mount Carmel-terrein nie. Dit is natuurlik aanloklik om die Branch Davidian-groep te sien as die opvolgers van die Houteffs, maar geografiese kontinuïteit verberg groot teologiese afwyking. 'N Ander Davidiaanse groep wat tot vandag toe nog in Waco bestaan, hoewel hulle eers na Jamaika en New York daarheen terugkeer, het 'n beter aanspraak op kontinuïteit met die Davidiaanse Sewendedag Adventiste van Victor en Florence Houteff. Opvallend is dat dit daarin geslaag het om eiendom te verkry op die terrein van die oorspronklike berg Karmel, wat Houteff se vroeëre gemeenskap in 1935 beset het. Vanaf 1962 sou Florence Houteff egter geen verdere rol in die Davidiaanse verhaal moes speel nie.

IMAGES
Beeld #1: Foto van Florence Houteff met Victor (datum onbekend).
Beeld # 2: Foto van die graf van Florence Marcella Hermanson Eakin.
Beeld #3: Foto van Florence Houteff.

Verwysings

Adair, Don. 1997. 'N Dawidse getuienis. Privaat gepubliseer.

Hibbert, A. Anthony. 2000. Voor die Vlamme: Storie van Dawid Koresh en die Dawidse Sewende-dag Adventiste. New York: Seaburn Publishing.

Newport, Kenneth GC 2006a. Die tak Dawiders van Waco: Die Geskiedenis en Geloof van 'n Apokaliptiese Seks. Oxford, Verenigde Koninkryk: Oxford University Press.

Newport, Kenneth GC 2006b. "Die Dawidiese Sewende-dag Adventiste en Duisendjarige Verwagting, 1959-2004." Pp. 131-46 in Verwagting van die einde: Millennialisme in sosiale en historiese konteks, geredigeer deur Kenneth GC Newport en Crawford Gribben. Waco, TX: Baylor Universiteit Pers.

Pitts, William. 1995. "Davidians en Tak Davidians: 1929-1987." Pp. 20-42 in Armagéddon in Waco: Kritiese Perspektiewe op die Tak Davidian Konflik, geredigeer deur Stuart A. Wright. Chicago: Universiteit van Chicago Press.

Saether, George William. 1977. "Mondelinge Memoirs van George William Saether, Julie 12, 1973-Junie 30, 1975." Godsdiens en Kultuurprojek. Baylor Universiteit Program vir Mondgeskiedenis. Toegang verkry vanaf http://contentdm.baylor.edu/cdm/ref/collection/buioh/id/1214 op 10 April 2017.

Krag, Mary Elizabeth. 1940. "'n Studie van die Sewendedag-Adventistegemeenskap, Mount Carmel Center, Waco, Texas." MA-proefskrif, Universiteit van Baylor.

Post Datum:
15 April 2017

 

Deel