Massimo Introvigne

Marie-Paule Giguère

MARIE-PAULE GIGUÈRE TYDEL

1921 (14 September): Marie-Paule Giguère is gebore in Sainte-Germaine du Lac-Etchemin, Québec, Kanada.

1944 (1 Julie): Giguère trou met Georges Cliche.

1954: Giguère het bonatuurlike stemme gehoor wat haar vertel dat sy 'n Katolieke beweging sou lei.

1957 (September): Giguère geskei van haar man.

1971 (28 Augustus): The Army of Mary is gestig deur Giguère.

1972: Vader Philippe Roy het by die Army of Mary aangesluit.

1975 (10 Maart): Kardinaal Maurice Roy van Québec het die Army of Mary goedgekeur as 'n wettige Rooms-Katolieke vereniging.

1978: Die Franse skrywer Raoul Auclair verhuis na Québec om voltyds vir die Army of Mary te werk.

1978: Giguère begin met die publikasie van Vie d'Amour.

1981: Giguère stig die gemeenskap van die seuns en dogters van Mary.

1984: Die aartsbiskop van Québec, kardinaal Louis-Albert Vachon, het 'n kommissie gevorm om die Army of Mary te ondersoek.

1986: Giguère stig die Oblates-Patriots.

1987 (27 Februarie): Die Vatikaanse Kongregasie vir die Geloofsleer beoordeel twee boeke deur die leërleier van die leër van Mary, Marc Bosquart, as 'ernstig foutief'.

1987 (Mei 4): Kardinaal Louis-Albert Vachon van Québec verklaar dat die Army of Mary nie meer 'n Katolieke organisasie is nie.

1997: Giguère het by die Dogters van Mary aangesluit en is verkies tot hul generaal as superior.

2000 (31 Maart): 'n Nota van die Vatikaanse Kongregasie vir die Geloofsleer het teologiese foute gevind in Vie d'Amour.

2001 (29 Junie): 'n Formele sensuur van die Army of Mary het plaasgevind en verklaar dat sy leerstellings nie Katoliek was nie, deur die Kanadese Katolieke Biskopekonferensie.

2006: Onder die gesag van Giguère se visioene en van 'n nuwe 'Kerk van Johannes', het vader Pierre Mastropietro, 'n Seun van Maria, nuwe diakens en priesters georden, hoewel hy nie self 'n biskop was nie.

2007 (11 Julie): Die Vatikaanse Kongregasie vir die Geloofsleer het diegene wat die leerstellings en praktyke van die Leër van Maria aanvaar en versprei, geëkskommunikeer.

2009 (31 Mei): Alhoewel hy nog leef, word Giguère as 'n heilige deur haar Kerk van Johannes gekanoniseer.

2015 (25 April): Giguère is oorlede in Lac-Etchemin.

BIOGRAFIE

Marie-Paule Giguère is gebore op September 14, 1921 in Sainte-Germaine-du-Lac-Etchemin, 'n klein plattelandse dorp sestig myl van Québec City, Québec. Later sou Lac-Etchemin (waar daar in die vyftigerjare 'n klein Mariaanse heiligdom gebou is) 'n eienaardige betekenis kry in Giguère se duisendjarige wêreldbeskouing. Marie, 'n vroom jong meisie, het die godsdienstige lewe as 'n sendeling in Afrika beskou, maar haar swak gesondheid is deur haar geestelike adviseurs geïnterpreteer as 'n teken dat die Here haar tot 'n huwelik roep. In 1950 is sy met Georges Cliche (1944–1917) getroud, met wie sy tussen 1997 en 1945 vyf kinders gehad het. [Image regs] Maar die huwelik was 'n nagmerrie, en Georges het homself as verlore, alkoholisties en owerspelig bevind. Die Kerk was in teenstelling met egskeiding in uiterste gevalle aanvaar, en verskeie priesters het voorgestel dat Marie-Paule haar man sou verlaat. Sy het dit in 1952 teësinnig gedoen, en latere pogings tot versoening blyk onsuksesvol te wees, alhoewel Georges as 'n ou man uiteindelik by Marie-Paule se beweging sou aansluit.

Sedert haar tienerjare het Marie-Paule die binneste stemme van Jesus en die Maagd Maria gehoor. Hierdie boodskappe het haar gelei deur die proewe van haar lewe en het haar uiteindelik beveel om 'n lang outobiografie te skryf, Vie d'Amour (A Life of Love), waarvan dertien bundels van 1979–1980 gepubliseer is. Tussen 1992 en 1993 is vyf volumes bylaes bygevoeg (Giguère 1992–1993). Volumes 4 en 6 (oor sommige van Marie-Paule se vroeë metgeselle) het in 1993 en 1994 gevolg, wat die totaal op meer as 6,000 1979 bladsye te staan ​​gebring het (Giguère 1994–XNUMX).

Marie-Paule het aktief geword in die Katolieke Marian-beweging bekend as die Legioen van Maria en het vir Katolieke tydskrifte en radiostasies. In 1954 het sy vir die eerste keer 'n verwysing na die "Army of Mary" gehoor, 'n "wonderlike beweging" wat sy later sou lei (Giguère 1979-1994, 1: 174). [Image regs] Stadig is 'n klein Marian-groep gevorm, wat 'n paar priesters ingesluit het. Op Augustus 28, 1971, tydens 'n pelgrimstog na die Lac-Etchemin-tempel, het Marie-Paule amptelik die Weermag van Maria. 'N Priester uit die Katolieke bisdom Rimouski (Québec), vader Philippe Roy (1916–1988), het in 1972 by die beweging aangesluit en uiteindelik die algemene direkteur daarvan geword. Na 'n versoek van biskop Jean-Pierre van Lierde (1907–1995), vicaris-generaal van Vatikaanstad en 'n aanhanger van Giguère, is die leër van Mary as 'n “vroom vereniging” in 1975 van kardinaal Maurice Roy (1905–) verkry. 1985), aartsbiskop van Québec City (nie 'n familielid van vader Philippe Roy nie). Intussen het die Army of Mary 'n aansienlike sukses behaal, hoofsaaklik weens die charismatiese persoonlikheid van Marie-Paule self. Die Army of Mary weerspieël ook die behoeftes van 'n groot deel van die Katolieke van Québec. Hulle was verward deur die hervormings ná die Vatikaan II in die Kerk en gedisoriënteer deur Québec se 'stille rewolusie' wat die Katolieke, agrariese samelewing in 'n sekulêre, stedelike een verander het. Tog het 'n groot meerderheid steeds lojaliteit teenoor Rome behou en wou hulle nie by skismatiese groepe aansluit nie. Marie-Paule se gewildheid het ook 'n konstante stroom bydraes gewaarborg, wat haar in 1983 in staat gestel het om grond in haar geboorteland Lac-Etchemin te koop waar die hoofkwartier van die Army of Mary uiteindelik gebou sou word.

Van 1971 was Marie-Paule in kontak met 'n gewilde Franse skrywer van profesieë, Raoul Auclair (1906-1997). In 1978, hy verhuis van Frankryk na Québec, waar hy die redakteur van die tydskrif van die beweging word, L'Étoile (later vervang deur Die Koninkryk). In die daaropvolgende jare het die Army of Mary duisende volgelinge in Kanada en honderde ander in Europa versamel. Die gemeenskap van die seuns en dogters van Maria, 'n godsdienstige orde wat beide priesters en nonne insluit, is in 1981 gestig, met pous Johannes Paulus II (1920-2005) wat in 1986 die eerste Seun van Maria as priester gewy het. Verskeie ander ordinasies gevolg het, en 'n aantal Katolieke bisdomme regoor die wêreld was bly om die Seuns en die Dogters van Maria te verwelkom om hulle te help in hul pastorale werk. Na die dood van haar man in 1997, word Marie-Paule self 'n dogter van Mary, en word sy verkies tot generaal van die gemeente as Mère Marie-Paule, later Mère Paul-Marie. [Afbeelding regs] 'n Groter "Family of the Sons and Daughters of Mary" het ook hulporganisasies ingesluit, soos die Oblates-Patriots, wat in 1986 deur Marie-Paule gestig is met die doel om konserwatiewe Katolieke sosiale leerstellings te versprei, en die Marialys Institute , wat in 1992 geskep is, wat Katolieke priesters bymekaargemaak het wat nie lede van die Seuns van Maria was nie, maar hul algemene doelstellings gedeel het.

Die sukses van die Army of Mary het altyd gepaard gegaan met konflik met lede van die Katolieke hiërargie. Wat wesenlike kontroversie veroorsaak het, was die vaste wortels van die Army of Mary in 'n Katolieke millennialistiese tradisie in 'n tyd toe die Katolieke hiërargie in Québec min geduld daaraan gehad het. 'N Veldtog teen Marie-Paule het in die begin van die 1980's in Québec momentum gekry, en in 1984 het die aartsbiskop van Québec City, Louis-Albert Vachon (1912-2006), 'n kommissie aangestel om die Army of Mary te ondersoek. Vachon sou in 1985 'n kardinaal word.

Die kommissie het gefokus op sekere geskrifte van Raoul Auclair, waarvolgens die "Onbevlekte" bestaan ​​het as 'n geestelike wese sedert voor die skepping, later om neer te daal in die Maagd Maria; en oor ander geskrifte deur 'n Belgiese lid, Marc Bosquart (geb. 1955), wat na Québec verhuis het en twee boeke geskryf het waarin beweer word dat die Onbevlekte nou Marie-Paule op 'n mistieke manier bewoon (Bosquart 1985, 1986). Alhoewel die Army of Mary volgehou het dat dit Bosquart se persoonlike opinies was, eerder as die leer van die beweging self, het Vachon se kommissie die organisasie as potensieel ketters beskou. Die saak het na Rome gegaan, en in 1987 het die Congregation for the Doctrine of Faith die menings van Bosquart as 'ernstig verkeerd' beoordeel, wat die weg geopen het vir 'n verklaring deur kardinaal Vachon dat die Army of Mary nie meer as 'n Katolieke organisasie erken word nie. Die beroep op die Vatikaan betoog teen Vachon se beslissing. Alhoewel die Army of Mary destyds Bosquart se boeke uit sirkulasie getrek het, het die polemiek met Katolieke biskoppe in Québec voortgeduur, terwyl sommige Engelssprekende Kanadese biskoppe, en sekere biskoppe in Italië, steeds bereid was om die Seuns en Dogters van Mary en die Army of Mary self in hul bisdomme. Uiteindelik, op 31 Maart 2000, het die Congregation for the Doctrine of Faith 'n nota aan alle Kanadese biskoppe gestuur waarin gesê word dat Marie-Paule s'n Vie d'Amour bevat doktrinale foute, en dat verdere stappe gedoen moet word. Op Junie 29, 2001, het die Kanadese Konferensie van Kanadese Biskoppe 'n verklaring uitgereik waarin gesê word dat die leër van Maria nie meer as 'n Rooms-Katolieke organisasie beskou moet word nie.

Miskien omdat 'n ooreenkoms met Rome nou moeiliker was, het Marie-Paule die publikasie in 2001 en 2002 van nuwe geskrifte deur Marc Bosquart gemagtig. Hy het weer doktrines voorgestel wat soortgelyk is aan die kritiek van die Vatikaan in 1987 (Bosquart 2001a, 2001b, 2002). Dit was een van die faktore wat lei tot verdere sensasies van die leër van Maria deur die nuwe aartsbiskop van Quebec, kardinaal Marc Ouellet (b. 1944), in 2005 en 2007.

In 2006 het vars openbarings na Marie-Paule tot 'n volledige breuk met die Vatikaan gelei. Hierdie visioene onderskei tussen 'n Kerk van Petrus en 'n mistieke en esoteriese kerk van Johannes. Marie-Paule beweer dat die Pous in Rome steeds die "Kerk van Petrus" gelei het, maar aangewys as een van die priesters in die Seuns van Maria, Pierre Mastropietro (wie se Frans-Italiaanse naam, vertaal "Petrus Meester-Petrus" as 'n profetiese wese), as Universele Vader van die hoër Kerk van Johannes. In hierdie rol het Mastropietro voortgegaan om die eerste diakens en dan priesters te orden, om nuwe heiliges te kanoniseer, insluitend Raoul Auclair, en selfs om nuwe dogmas te verkondig, wat van die Christelike Drie-eenheid na 'n Eerlikheid oorgaan, wat die Maagd Maria en Marie-Paule self bygedra het tot die Vader, Seun en Heilige Gees. Op Mei 31 was 2009 Marie-Paule in die Kerk van Johannes geanoniseer. dit het voor haar dood plaasgevind, iets teologies en kerklik onmoontlik in die Rooms-Katolieke Kerk. Op 11 Julie 2007 het die Vatikaan se Kongregasie vir die Geloofsleer diegene wat die leerstellings van die Leër van Maria voorstaan ​​en propageer, geëkskommunikeer.

In die laaste jare van haar lewe was Marie-Paule ernstig siek en kon nie deelneem aan die daaglikse lewe van die beweging nie, wat nou deur Marc Bosquart as Universele Koning en Vadermastropietro as Heilige Vader van die Kerk van Johannes gelei word. Sy is in April 25, 2015, in Lac-Etchemin oorlede. [Image regs]

RICHTINGEN / leerstellinge 

Om Marie-Paule se mistieke leerstellings te verstaan, is dit nodig om te begin met die Marian verskynings van Amsterdam, Holland, in 1945–1959, waarvan Marie-Paule deur Raoul Auclair in 1971. Ida Peerdeman (1905–1996), gebore in Alkmaar, ontdek is. , Nederland, het op twaalfjarige ouderdom 'n ontmoeting met die Maagd Maria gerapporteer, gevolg deur wonderbaarlike visioene van gevegte in Europa tydens die Tweede Wêreldoorlog. Van 1945 tot 1959 het sy vyf en vyftig boodskappe van die Maagd Maria ontvang. Alhoewel die eerste uitspraak van die plaaslike Katolieke bisdom negatief was, is daar in die 1970's stil 'n kapel op die terrein van die Amsterdamse verskyning gebou en toegewy aan die 'Lady of All Peoples'. Peerdeman se gebed tot die 'Lady of All Peoples, was eens Maria', en die boodskappe wat sy ontvang het, het in groot dele van die Katolieke wêreld baie gewild geword. Hulle word geïnterpreteer as die voorspelling van drie verskillende gebeure: 'n krisis in die Kerk, Vatikaan II (gesien as 'n redelike positiewe ontwikkeling en as 'n teenmiddel vir die krisis) en 'n toekomstige duisendjarige Koninkryk van die Heilige Gees en Maria.

Om daardie Koninkryk in te lui, het Peerdeman 'n beroep op die Kerk gedoen om amptelik 'n nuwe Mariaanse dogma te verkondig wat Mary se rol as 'Mede-Verlosser' beklemtoon. Die titel het 'n lang tradisie in die Katolieke Mariaanse teologie gehad, maar is nooit amptelik deur die Vatikaan goedgekeur nie. Op 31 Mei 1996, minder as drie maande voor die dood van Peerdeman, het biskop Henrik Bomers (1936–1998) van die Nederlandse bisdom Haarlem 'n kennisgewing gepubliseer waarin 'die gebed en die openbare kultus van Maria onder die titel Lady of All Peoples, ”Terwyl hy verklaar dat“ die Kerk vir die oomblik geen uitspraak kan lewer oor die bonatuurlike karakter van die verskynings nie. ” Die kennisgewing van die biskop het die duisendjarige element van Peerdeman se ervaring geringskat en in plaas daarvan beklemtoon dat die titel Lady of All Peoples ''n duidelike lig werp op die universele moederskap van Maria' 'en op haar' unieke en vroulike rol in die heilsplan van die Here '(Bomers Punt 1996).

In 2002 erken Bomers se opvolger as biskop van Haarlem, Jozef Marianus Punt (geb. 1946), uiteindelik 'dat die verskynings van die Lady of All Nations In Amsterdam bestaan ​​'n bonatuurlike oorsprong. "Alhoewel Marian-verskynings eerder as die Vatikaan erken word, word biskoppe egter onder toesig van die Vatikaan in hierdie aktiwiteit. Punt het erken dat "natuurlik die invloed van die menslike element nog steeds bestaan" (Punt 2002), soos in alle verskynings, met verwysing op hierdie punt Kardinaal Joseph Ratzinger (b. 1927), destyds Prefek van die Gemeente vir die Leer van die Geloof, en later Pous Benedictus XVI. Dit was 'n verwysing na die woorde "wie was een maal Maria" ingesluit in die gebed wat in die verskyning geopenbaar is en na die Lady of All Nations verwys. hierdie taal het 'n besorgdheid geword, juis omdat hy deur Marie-Paule vertolk is en uiteindelik in die weergawe van die gebed wat in Amsterdam gebruik word, laat val.

Raoul Auclair was die skakel tussen die wêreld van Europese verskynings en Marie-Paule in Quebec. Hy beskou as 'n profetiese teken die feit dat hy sy Eerste Kommunie op Mei 13, 1917, die dag van die eerste verskyning in Fátima, Portugal, ontvang het. 'N Beloftevolle student het sy akademiese loopbaan verlaat om sy militêre diens in Marokko te voltooi. Daarna het hy as 'n verkoopsman van chirurgiese materiaal gewerk voordat hy bevredigende werk in 1941 met die Franse nasionale radio gevind het. In dieselfde jaar het hy 'n mistieke ervaring in Marseille gehad, en hy was "buite-tyd vervoer, asof dit in die Goddelike Intelligensie ingeval het" (Péloquin 1997: 10-11). Benewens die werk as dramaturg vir die radio, het hy 'n toenemend suksesvolle skrywer van boeke oor die Katolieke profesie en eskatologie, asook Marian apparitions geword. By die 1960s het hy 'n ryk versameling materiale oor allerhande bonatuurlike verskynsels (Auclair 1981) gehad.

Amerikaanse skoliere Sandra Zimdars-Swartz het die belangrikheid van Auclair as 'n verteenwoordiger van 'n Katolieke millennialisme beklemtoon, wat in teenstelling met ander vorme uiteindelik die "Tweede Vatikaanse Raad in 'n positiewe lig geplaas het." In werklikheid het Auclair probeer om 'n middelkursus in die sukkel oor die hervorming van die Vatikaan II. Hy het gesien dat die Rooms-Katolieke Kerk bedreig word, sowel deur diegene wat vurig was vir hervorming, wat hy beskryf het as 'n "slegte gees" en deur die te smal tradisionaliste wat nie die Heilige Gees wou toelaat om die strukture van die Kerk (Zimdars-Swartz 1991: 256-57).

Uiteindelik word Auclair die vernaamste verskoning vir Ida Peerdeman se visie en was hy instrumenteel in die organisering van drie vergaderings van die Amsterdamse visioen met Marie-Paule. Na die dood van sy vrou in 1976, soos hierbo genoem, verhuis hy in 1978 permanent na Québec en neem die gewoonte aan van die verwante godsdiensorde, die Seuns van Maria, in 1987. Oorspronklik was 'getrouheid aan Rome en die pous' 'n sleutelonderrig en die leuse van die Army of Mary; en Marie-Paule se volgelinge, die Ridders van Maria, het hul godsdienstige lewe op die Triple White gerig: die nagmaal, die maagd Maria en die pous. Marie-Paule het ook 'n tradisionele Mariaanse toewyding voorgestel volgens die lyne van Auclair en Peerdeman. Maar toe die Army of Mary omstrede geraak het, het die advieskring rondom Peerdeman die Hollandse visioen aangeraai om afstand te hou van die organisasie.

In die 1980's het beide Marie-Paule en haar vernaamste adviseurs begin om leerstellings al meer in stryd met die Rooms-Katolieke ortodoksie voor te stel. Volgens Auclair (1985) het 'n geheimsinnige wese bekend as CELLE (SY, in alle hoofstede) bestaan ​​voordat hy die persoon van die Maagd Maria binnegegaan het, en bestaan ​​dit nog steeds, nadat sy 'eens Maria was', volgens Auclair se interpretasie van die Amsterdamse gebed ( 'n interpretasie wat nie weerspieël word in die literatuur wat amptelik deur die Amsterdamse heiligdom goedgekeur is nie). Dit was nie 'n ondenkbare stap vir Auclair se vriende in die Army of Mary om tot die gevolgtrekking te kom dat CELLE, aangesien sy reeds een keer vantevore in Mary gewoon het, Marie-Paule op 'n mistieke manier bewoon het, wat verhef is tot 'n soort nuwe inkarnasie van die Maagd Maria. Marc Bosquart se boeke het hierdie gevolgtrekking aangebied, gebaseer op die woord “reïnkarnasie” wat misterieus genoem word Vie d'Amour (Bosquart 1985, sien Introvigne 2001).

Dit is onduidelik hoeveel in die daaropvolgende ontwikkelinge (die onderskeid tussen die Kerk van Petrus en die Kerk van Johannes en die goddelike rol van Marie-Paule self as deel van die nuut erkende Quinternity) deur Marie-Paule bevorder is en gebaseer is op haar visies , in teenstelling met die feit dat dit die vrug is van die godsdienstige kreatiwiteit van Marc Bosquart. In die laaste jare van haar lewe was Marie-Paule toenemend broos en het sy aktiwiteite grootliks beperk tot die goedkeuring van Bosquart se besluite. Ongeag die bron, hierdie nuwe leerstellings het die transformasie van die Army of Mary van 'n konserwatiewe Katolieke groep na 'n volwaardige nuwe godsdiensbeweging voltooi.

RITUELE / PRAKTYKE

Tot die middel van die eerste dekade van die een-en-twintigste eeu was die rituele en gebruike wat deur Marie-Paule bevorder is, die van die Rooms-Katolieke Kerk, insluitend die mis en die sakramente wat deur priesters in gemeenskap met die Vatikaan bedien is, en die tradisionele Katolieke vroom praktyke, waaronder die Rosekrans. Daarbenewens was daar kleurvolle seremonies ter ere van die leër van Mary en Marie-Paule, maar dit het binne die raamwerk van die aktiwiteite van 'n Katolieke beweging gebly.

Eers met die proklamasie van die Kerk van Johannes is nuwe seremonies ingestel, hoewel die basiese struktuur van die Katolieke mis tydens Marie-Paule se leeftyd nie verander is nie. Dit was meer 'n kwessie van nuwe interpretasies, soos die een wat daarop dui dat tydens die nagmaal nie net die liggaam van Jesus Christus nie, maar ook die liggaam van die Maagd Maria en die mistieke liggaam van Marie-Paule aan die gelowiges aangebied is. Soortgelyk is toegewyde voorwerpe met die nommer vyf en verwysings na die Quinternity bekendgestel, maar dit het bekende Katolieke instrumente soos rosekrans vergesel. Eers na die dood van Marie-Paule in 2015, het Marc Bosquart en andere voorgestel dat die Church of John, as 'n nuwe kerk, ook 'n nuwe liturgie moes hê, en 'n dieper hervorming is begin.

LEIERSKAP

Marie-Paule was 'n sterk en charismatiese leier, ondanks herhalende probleme met haar gesondheid. Sy was egter 'n vrou in 'n kerk waar priesterskap vir mans gereserveer was; sy was ook 'n leek met 'n beperkte teologiese opleiding. Sy moes altyd op behoorlike verordineerde priesters staatmaak vir die sakramentele lewe en op teoloë vir raad. Sy het egter geglo dat leke wat meer teologiese boeke gelees het as wat hulle gedoen het, maar nie tegnies teoloë was nie, die beweging met haar kon lei en haar visioene beter as professionele teoloë kon verstaan. Sy het op Raoul Auclair staatgemaak, en later, op Marc Bosquart, wat die gemagtigde tolk van Vie d'Amour (sien Bosquart 2006-2009). Haar profetiese visioene het Bosquart aangedui as 'n leiersrol in die beweging en as 'koning' in die wêreld as geheel.

Geleerdes en kritici het herhaaldelik gevra of Marie-Paule die "regte" leier van die leër van Maria was, of as sy uiteindelik deur iemand anders beheer word. Vir haar volgelinge is sy ongetwyfeld deur God beheer deur haar visioene en die interne woorde wat sy kon hoor, alhoewel in haar latere jare voorgestel word dat sy deel van die Godheid self kan wees. Diegene buite die beweging het bespiegel dat Bosquart en ander hulle eie sienings oor Marie-Paule kon probeer stel, en dat hulle sonder hul invloed dalk aan die Rooms-Katolieke Kerk kon voorgelê het. Na verskeie onderhoude met Marie-Paule tussen 1996 en 1998, glo ek persoonlik dat sy 'n sterk en intelligente vrou was en dat sy nooit van ander teorieë aanvaar het wat sy nie as bonatuurlik beskou het deur haar openbaringe en innerlike stemme nie.

Kwessies / UITDAGINGS

Die konfrontasie tussen Marie-Paule en die Katolieke owerhede word in die biografiese gedeelte hierbo beskryf. Nie net die mistieke karakter van haar onthullings nie, maar 'n nuwe teologie, meestal geskep deur Bosquart, wat geleidelik besig was om aan die orde te kom. Die idees van die Belgiese leier was duidelik onaanvaarbaar vir die Rooms-Katolieke biskoppe, omdat dit in werklikheid 'n nuwe kerk met 'n nuwe hiërargie en nuwe teologie genereer het. Alhoewel Bosquart en Marie-Paule graag die leierskap van die Kerk van Petrus aan die pous in Rome sou wou oorlaat, kon die Vatikaan uiteraard nie aanvaar dat daar in Québec 'n alternatiewe kerk van Johannes was nie, wat deur sy aanhangers as superieur beskou word. die kerk met sy hoofkantoor in Rome.

Toe dit alles duidelik geword het, het Marie-Paule voor 'n nuwe uitdaging te staan ​​gekom. 'N Sekere aantal priesters, waaronder sommige van die mees aktiewe en goed opgeleide, nonne en leke het die Army of Mary / Church of John-beweging verlaat. Hulle was bereid om die Kanadese biskoppe uit te daag oor die openbarings van Marie-Paule, wat oorspronklik deur kardinaal Roy goedgekeur is, maar hulle het by 'n nuwe kerk aangesluit en 'n nuwe teologie aangeneem en die Drie-eenheid verruil vir 'n pas geopenbaarde Quinternity. Sommige van Marie-Paule se jarelange metgeselle het gebly, en vertrou haar nieteenstaande die Vatikaan-ekskommunikasie in 2007 van persone wat die leerstellings en praktyke van die beweging aanvaar en propageer. Om jonger geslagte te sosialiseer in die radikaal alternatiewe subkultuur van die Kerk van John, en nuwe lede te lok wat 'n breuk met die Rooms-Katolieke Kerk aanvaar, was vir Marie-Paule 'n moeilike uitdaging in haar laaste bedrywighede, en dit bly vir haar 'n probleem opvolgers.

IMAGES

Beeld #1: Marie-Paule en haar kinders, 1966. Courtesy La Communaute de la Dame die Tous les Peuples.
Beeld # 2: Marie-Paule, 1959. Courtesy La Communaute de la Dame die Tous les Peuples.
Beeld #3: Marie-Paule as Moeder Paul-Marie. Courtesy La Communaute de la Dame die Tous les Peuples.
Beeld #4: Begrafnis van Marie-Paule, 2015. Courtesy La Communaute de la Dame die Tous les Peuples.

Verwysings

Auclair, Raoul. 1985. L'Homme totale dans la Terre totale. Limoilou, Quebec: Éditions Stella.

Auclair, Raoul. 1981. Le Secret die La Salette. Limoilou, Quebec: Éditions Stella.

Bomers, Henrik en Jozef Marianus Punt. 1996. "Kennisgewing vir die Katolieke Getrouheid van die Bisdom van Haarlem." Engelse vertaling. Haarlem, Nederland: Bisdom Haarlem.

Bosquart, Marc. 2006-2009. Trésors de 'Vie d'Amour.' 5 volumes. Lac-Etchemin, Québec: Les Éditions du Nouveau Monde.

Bosquart, Marc 2002. Marie-Paule et la Co-vrijstelling. Lac-Etchemin, Quebec: Les Éditions du Nouveau Monde.

Bosquart, Marc. 2001a. Terre nouvelle, homme nouveau. Lac-Etchemin, Quebec: Les Éditions du Nouveau Monde.

Bosquart, Marc 2001b. L'Immaculée, la goddelike Épouse de Dieu. Lac-Etchemin, Quebec: Les Éditions du Nouveau Monde.

Bosquart, Marc. 1986. Le Rédempteur et la Co-Rédemptrice. Éléments pour servir à la Contemplation d'un mystère - II. Limoilou, Quebec: La Famille des Fils et Filles de Marie.

Bosquart, Marc. 1985. De la Trinité Divine à l'Immaculée-Trinité. Éléments pour servir à la Contemplation d'un mystère - I. Limoilou, Quebec: La Famille die Fils et Filles de Marie.

Giguère, Marie-Paule. 1992-1993. Vie d'Amour — Aanhangsel. 5 volumes. Limoilou, Québec: Marie-Paule Vie d'Amour.

Giguère, Marie-Paule. 1979-1994. Vie d'Amour. 15 volumes. Limoilou, Québec: Vie d'Amour.

Introvigne, Massimo. 2001. "En roete na die Marian-koninkryk: Katolieke Apokaliptisisme en die leër van Maria." Pp. 149-65 in Christelike Millenarianisme: Van die vroeë kerk na Waco, geredigeer deur Stephen Hunt. Londen: Hurst & Company.

Ploquin, Maurice. 1997. "La vie familiale die Raoul Auclair." Die Koninkryk 115: 10-11.

Punt, Jozef Marianus. 2002. "In antwoord op navrae oor die Lady of All Nations Appearances." Verklaring van 31 Mei 2002. Engelse vertaling verkry vanaf http://www.cesnur.org/2002/punt.htm op 1 Maart 2017.

Zimdars-Swartz, Sandra L. 1991. Ontmoeting Maria: Van La Salette na Medjugorje. Princeton, NJ: Princeton University Press.

Post Datum:
20 Maart 2017

Deel