PierLuigi Zoccatelli

Oberto Airaudi

OBERTO AIRAUDI TYDIENSTEL

1950 (29 Mei): Oberto Airaudi is gebore in Balangero, in die provinsie Turyn, Italië.

1967: Airaudi publiseer sy eerste boek, Poesie dei miei sedici anni (Gedigte van sestien jaar oud). Hy het ook sy eerste skildery vervaardig, Pensiero già arrivato ai primi segni ritrovati, collaudati in verità (My gedagte het pas by die eerste simbole gekom, en hulle is herontdek en bewys waar).

1969: Alhoewel die wettige ouderdom in Italië op daardie stadium een-en-twintig was, het Airaudi suksesvol 'n beroep op die Hof van Turyn gedoen om op negentienjarige ouderdom erken te word en te trou.

1975: Nadat Airaudi sy aktiwiteit as versekeringsmakelaar laat vaar het, het hy die Centro Ricerche e Informazioni Horus (Horus Navorsings- en Inligtingsentrum) in Turyn gestig, gewy aan esoterisme, naturopatie en parapsigologie.

1970's: Airaudi het deel geword van die artistieke avant-garde milieu in Turyn en is veral beïnvloed deur die Concrete Art Movement en deur die skilder Filippo Scroppo.

1975-1977: Airaudi het eers die idee van 'n esoteriese gemeenskap bedink en grond in die Valchiusella-vallei begin koop.

1979: Die eerste gemeenskap van Damanhur word ingewy.

1980 (ca.): Airaudi begin met die vervaardiging van sy handtekening "Selfiese" skilderye.

1992: Die tempels van die mensdom, wat jare lank geheim gehou is, is "ontdek" deur die onthullings van 'n ontevrede voormalige lid, en dit het openbare kennis geword.

1996: Met die beslegting van die ooreenstemmende regsake het Airaudi en Damanhur wetlik die reg gekry om die tempels van die mensdom vir besoekers oop te stel.

2004 (September): Die 'selfkajuit', waar Airaudi se skilderye uitgestal is, is ingehuldig in die Niatel-kunsgalery in Vidracco, Piëmont.

2011 (Mei): Die eerste 'selfiese kajuit' buite Italië, bekend as die Hawks Hill Cabin, is in 'n privaat huis in die Scotts Valley, naby Santa Cruz, Kalifornië, ingewy.

2013 (23 Junie): Oberto Airaudi is oorlede in die nukleogemeenskap van Aval, geleë in Cuceglio, in die provinsie Turyn. Sy volgelinge glo dat hy steeds skilder deur middel van studente-mediums wat Airaudi self voorberei het.

BIOGRAFIE

Oberto Airaudi (1950-2013) [Image regs] is meestal bekend as die stigter van Damanhur, 'n federasie van gemeenskappe met kenmerkende geestelike leringe geïnspireer deur teosofie, die godsdiens van antieke Egipte en Westerse esoterisme. Sowat 600 “burgers” van Damanhur woon in meer as twintig gemeenskappe verspreid rondom die Valchiusella-vallei, ongeveer dertig kilometer buite Turyn, Italië, en nog 400 woon in die omgewing, met 'sentrums' vir diegene wat belangstel in Damanhur se wêreldbeskouing in verskeie Italiaanse en Europese stede, in die Verenigde State en in Japan.

Airaudi is gebore in Balangero, in die provinsie Turyn, Italië, op Mei 29, 1950. Volgens sy outobiografiese geskrifte (Airaudi 2011) en sy volgelinge het hy as kind reeds visioene en wonderkinders ervaar, en kon hy sy vriende genees. Hy was seker presies soos hy op die ouderdom van sewentien sy eerste boek gedigte gepubliseer het en sy eerste geproduseer het bekende skildery. Hy het dit die titel gegee Pensiero già arrivato ai primi segni ritrovati, collaudati in verità (My gedagte het pas by die eerste simbole aangekom, en hulle is herontdek en bewys waar). [Image regs]

Alhoewel die wettige ouderdom in Italië op daardie stadium een-en-twintig was, het Airaudi op negentien met sukses 'n beroep op die hof gedoen indien Turyn erken moet word dat hy of hy ouer is en trou. Hy het die jongste gelisensieerde versekeringsmakelaar in die streek geword, maar hy het ook 'n sterk belangstelling in alternatiewe spiritualiteit en genesing gehandhaaf. In 1975, nadat hy sy aktiwiteite as versekeringsmakelaar laat vaar het, het die Centro Ricerche e Informazioni Horus (Horus Navorsings- en Inligtingsentrum) in Turyn gestig, gewy aan esoterisme, naturopatie en parapsigologie, en word 'n gewilde esoteriese dosent in die streek. Tussen 1975 en 1977 het Airaudi eers die idee van 'n esoteriese gemeenskap bedink en grond in die Valchiusella-vallei begin koop. In 1979 word die eerste gemeenskap van Damanhur ingewy en Airaudi se sosiale en spirituele eksperiment word uiteindelik die grootste New Age-esoteriese gemeente in Europa. Dit sluit nou skole vir kinders (Introvigne 1999a) en 'n aansienlike aantal tweede generasie lede in. In Damanhur het Airaudi die naam Falco Tarassaco gekry. In Italiaans beteken Falco 'hawk' en 'Tarassaco' is Italiaans vir Taraxacum officinale, die gewone paardebloem, wat genesende eienskappe het.

Terwyl die gemeenskap, of liewer gemeenskappe, van Damanhur gereeld deur geleerdes van nuwe godsdienstige bewegings en opsetlike gemeenskappe en joernaliste beskryf word (sien bv. Berzano 1998; Merrifield 1998; Introvigne 1999b), het Airaudi se artistieke aktiwiteit minder aandag gekry. Airaudi het homself egter altyd as 'n kunstenaar sowel as 'n gemeenskapsleier beskou, en kuns handhaaf 'n sentrale rol in Damanhur se spiritualiteit (Zoccatelli 2016).

Voordat hy Damanhur gestig het, het Airaudi deel geword van Turyn se artistieke avant-garde. Hy is veral beïnvloed deur die Concrete Art Movement. Hierdie Italiaanse beweging is in 1948 gestig om nie-figuurlike kuns te bevorder, veral kuns met 'n sterk klem op abstraksie, vry van nabootsing en verwysing na die buitewêreld. Die term "Betonkuns" is in Frankryk geskep deur die Nederlandse kunstenaar Theo van Doesburg (gebore as Christian Emil Marie Küpper, 1883-1931), nou verbonde aan die De Stijl (The Style) kunsbeweging, ook bekend as Neoplasticism, en sterk beïnvloed deur teosofie. Alhoewel van Doesburg geen lid van die Theosophical Society was nie, het hy van Theosofie geweet deur die belangrikste kunstenaar en teoretikus van De Stijl, mede-Nederlandse skilder Piet Mondrian (1872-1944), wat sy hele lewe lank lid van die Society was.

'N Ondersoek van Airaudi se vroeë skilderye bewys die invloed van Filippo Scroppo (1910-1993), 'n predikant van die Waldensiër. Kerk, die oudste Italiaanse Protestantse denominasie, en 'n prominente verteenwoordiger van die Betonkunsbeweging in Turyn [Image regs]. Dit is nie verbasend nie, want die jong Airaudi- en Concrete Art-skilders was deel van dieselfde Turynse avant-garde-milieu en het 'n gemeenskaplike belang in die Teosofie gedeel. Na die stigting van Damanhur was Airaudi se artistieke kreatiwiteit meestal gewy aan die bou van die ondergrondse tempels van die mensdom, waarvan die bestaan ​​langer as twaalf jaar deur Damanhur geheim gehou is. Eers in 1992, deur die onthullings van 'n ontevrede oud-lid, het die media en die Italiaanse owerhede die ondergrondse tempel ontdek. Belasting- en soneringsowerhede beweer dat dit onwettig gebou is en dreig om dit te vernietig. Die regsgedinge is egter in 1996 afgehandel, en van toe af was Damanhur wettiglik geregtig om sy tempel te behou en dit vir besoekers oop te stel. In die eerste jare van media-aandag na die ontdekking van die tempel het Damanhur 50,000 20,000 besoekers per jaar verwelkom. Meer onlangs het die getal ongeveer 2009 XNUMX gestabiliseer (sien Esperide Ananas en Stambecco Pesco XNUMX).

Die tempels van die mensdom is 'n groot ondergrondse kompleks wat bestaan ​​uit 'n fantastiese versameling ryk ingerichte kamers en galerye. Dit is 'n ondergrondse kunswerk, heeltemal gebou, of eerder uitgegrawe, en met die hand versier. Dit sluit in kamers wat bekend staan ​​as die Hall of Water, die Hall of Earth, die Hall of Spheres, die Spieëlsaal, die Hall of Metals, die Blou Tempel en die Labirint. Soos Introvigne en Zoccatelli in 2010 opgemerk het, “is die tempel vir Damanhur se burgers veel meer as 'n manier om hul artistieke kreatiwiteit uit te druk; dit is 'n 'mistieke pool' waarop rituele werk plaasvind tot voordeel van die hele mensdom. 'N Aantal verskillende rituele spreek 'n wêreldbeeld uit wat gebaseer is op die heiligheid van die natuur, karma, reïnkarnasie en die tradisie van Westerse esoterisme ”(Introvigne en Zoccatelli 1010: 853). [Prent 4 regs]

Kuns in die algemeen is van kardinale belang in die geestelike ervaring van Damanhur. In die filosofie van Airaudi word kuns beskou as 'n unieke draer van geestelike leringe. 'Ek vervaardig skilderye,' het Airaudi gesê, 'want daar is dinge wat ek net op hierdie manier kan skryf. Met my 'Selfiese' skilderye probeer ek 'n estetiese idee gee van my esoteriese boodskap '(Arciere Aglio 2006: 5).

Self-skildery is die naam wat Airaudi aan sy eie kuns gegee het. Selfica is eintlik een van die mees eienaardige oortuigings binne die filosofiese en geestelike stelsel van Damanhur. Die woorde "Self" en "Selfica" is nie deel van die Italiaanse taal nie. "Self" is natuurlik 'n Engelse woord. Airaudi het dit geleen, maar het sy betekenis verander om die spiraal as 'n fundamentele vorm van lewe aan te dui. Vir die Damanhur-gemeenskap is Selfica ook 'n veld van geestelike navorsing en 'n wetenskap, waardeur Damanhurians energie en intelligente wesens van ander dimensies en planete probeer kontak. Hulle gebruik rituele en "Self-masjiene" om die spesiale energie wat met die spiraalvorm geassosieer word, te mobiliseer. Hulle glo dat die wetenskap van Selfica in die antieke Egiptiese, Etruskiese, Keltiese en Mino-kulture bekend was.

Die basis van Selfica is die idee dat die spiraalvorm toegerus is met spesiale magte. Toestelle en "masjiene" ("Selfs"), gebaseer op die spiraalvorm en gebou van sekere metale, kleure, spesiale ink en minerale, word in Damanhur gebou om as katalisators gebruik te word om kragte en wesens van ander vlakke van die lewe aan te trek. Die bou van 'n selfstruktuur wat Airaudi geleer het, is om liggame te bou wat hierdie kragte en wesens as hul eie en gebruik kan aanspraak maak. Dit is ook 'n estetiese en artistieke ervaring.

Airaudi se Selfic-skilderye is op hul beurt nie bloot kunswerke nie. Volgens Damanhurian Esperide Ananas (gebore Silvia Buffagni), Damanhurians neem die name van blomme en / of diere as hulle by die gemeenskap aansluit). Hierdie werke word 'gedefinieer as' Selfiese skilderye ', omdat dit gebaseer is op wat hy [Airaudi] beweer 'n antieke kuns was wat' intelligente 'energie deur middel van tweedimensionele vorms wat deur tekens en kleure geskep is, oordra "(Esperide Ananas 2004: A II ). Selfs skilderye het glo hul eie aura's wat die ruimte rondom hulle beïnvloed. Die grootte van die Selfiese skildery is belangrik, want dit bepaal die omvang van die effekte van die aura. [Prent 5 regs]

In Airaudi se Selfic-skilderye word die funksie wat spirale gemaak van draad in die "Selfic machines" verrig deur kleure, wat drie dimensies in twee vertaal. Airaudi meen selfsugtige skilderye “word deur die lig en die aandag van hul waarnemers aktief gehou. Die kleure, vorms en tekens is lewendig, lewendig en in voortdurende transformasie. Hulle projekteer seine en inligting na die omliggende omgewing en die kyker ”(Esperide Ananas 2004: A II).

Die sleutel vir die lees van Selfiese skilderye word gegee deur Airaudi se kombinasie van kleure, vorms en titels, met laasgenoemde altyd in poëtiese vorm uitgedruk. Byna alle Selfiese skilderye het verskillende eienskappe as hulle onder verskillende ligtoestande beskou word. Byvoorbeeld, daglig en ultravioletlig openbaar verskillende lae en gevolglik verskillende betekenisse in elke skildery. Wanneer selfiese skilderye langs mekaar geplaas word, skep dit effekte wat verskil van dié van 'n enkele skildery, omdat dit in simbiose "leef" en in die gedagtes van die kyker met mekaar omgaan.

Damanhurians verduidelik dat die maksimum versterking van die funksies van die skilderye binne 'n Selfhut verkry kan word. Dit is 'n struktuur wat geskep word deur ten minste drie en dertig Selfiese skilderye, indien moontlik uit verskillende tydperke, met verskillende temas en groottes te vertoon, saam met 'n sferiese Selfmasjien genaamd 'Sferoself'. Die Selfic-masjien bestaan ​​uit draadspirale en 'n bol wat 'n 'spesiale alchemiese vloeistof' bevat (Selet aanlyn katalogus en). Die Niatel-galery, geleë in die stad Vidracco, in die kuns- en welstandsentrum wat deur die gemeenskappe oopgemaak word vir die publiek genaamd Damanhur Crea, bevat 'n permanente uitstalling van Selfiese skilderye. Dit staan ​​bekend as “Niatel, Galleria dei Quadri Selfici di Oberto Airaudi” (Niatel, Gallery of Oberto Airaudi se Selfskilderye) en is die mees komplekse “Selfhut” ter wêreld. Volgens Esperide Ananas, wat al meer as twintig jaar in Damanhur woon, waar sy navorsing doen op die terrein van Selfica, is 'n Selfhut 'n ware poort na hoër energie en intelligensie, 'n ruimte om terapeutiese effekte te versterk en die ideale plek om te werk aan persepsies, drome en om 'n toestand van verhoogde integrasie en geestelike harmonie te bereik ”(Esperide Ananas 2013: 189).

Benewens die kajuit wat in Damanhur geskep is uit die permanente tentoonstelling van Airaudi se Selfic-skilderye, is daar wêreldwyd ander hutte in die Verenigde State, Japan en Kroasië. Die eerste een buite Italië, bekend as die Hawks Hill Cabin, is einde Mei 2011 geopen in 'n privaat huis in Scotts Valley in die berge agter Santa Cruz, Kalifornië. Die Hawks Hill Cabin word die hart van 'n Damanhuriaanse gemeenskap wat gereeld vergader vir meditasie en navorsing, en word deur sy Kaliforniese gebruikers die "Selfiese Tempel" genoem.

Alhoewel Airaudi duisende skilderye vervaardig het, het hy nooit 'n direkte verduideliking gegee van hul betekenisse nie. Hy is egter altyd het 'n 'vertelling' op die agterkant van die doek van 'n skildery geskryf, wat verder gaan as 'n blote titel en die kyker lei om die werk te lees en te interpreteer. In 2000 het Airaudi geskilder wat ek persoonlik as sy meesterstuk en sy beste selfwerk beskou. [Afbeelding 6 aan die regterkant] Dit groet besoekers nou in die permanente uitstalling van Selfic-skilderye in Damanhur. Die titel, of vertelling, lui soos volg:

Al die hemele in jou hande, net soos die skaduwees wat deur die heelal besit word. Ons sal nuwe ewewig hê, en magte om te verken. Die geometrieë, in beweging, sal avontuur hê, die sterre sal in die uiterste en koue duisternis skyn, nuwe wêrelde verhit. In jou, sinchroniese beweeg, reflekteer gedagte, magiese dade sal ontwikkel. Ek is die sigbare sleutel, die mistieke deur na die innerlike hemele. Ek verwelkom, reflekteer, pulseer en kombineer frekwensies totdat ek buite tye van tyd bereik. Aeonian intelligensies help om kort dade, huiwering, wenke van krag moeilik om te verstaan, vir nou. Vloeistofdigtheid wag van bo af, ongeduldige geestelike wesens kom en gaan van hierdie geboorte-kamer af, hulle lok golwe-siel vir jou. Die harte (waar daar harte is) klop toepaslike ritmes, ritueel, beweeg, hulle bestel gedagtes en mondelinge magie. Ek is waargeneem, die deurfrekwensie wat die helfte sluit, en dat die sensitiewe weet hoe om te dans, nog steeds huiwerig. Dit is die regte gedrag. Al die hemele in jou hande, nou, net soos die skaduwees wat deur die heelal besit word ... (Tempia Valenta 2004: AIII).

Oberto Airaudi se Selfiese skilderye kan op twee vlakke gelees word. Enersyds was Airaudi nie 'n amateurkunstenaar nie en sy werk is 'n wettige deel van die Turynse avant-garde van die twintigste eeu, wat tot uiting kom in bewegings soos die Italiaanse weergawe van Concrete Art. Airaudi se skilderye is oop vir ikonografiese lesings van kleure en vorms, wat parallelle vind in die Concrete Art-styl wat ontstaan ​​het met Theo van Doesburg en deur Filippo Scroppo en ander. Aan die ander kant stel die emiese lesing van Damanhurians van die Selfic-skilderye minder belang in hul artistieke styl en bronne. Vir die lede van die Damanhur-gemeenskap is Airaudi se Selfiese skilderye geestelike artefakte en rituele voorwerpe. Soortgelyk aan die ingewikkelde Selfmasjiene, word Airaudi se skilderye beskou as portale wat intelligente energieë kan lok en uiteindelik die wêreld kan red van dreigende ondergang deur die mistieke krag van die spiraalvorm.

Die skepping van Self-skilderye in Damanhur het nie met Airaudi geëindig nie. Voordat hy doodgaan, het Airaudi 'n geselekteerde groep studente opdrag gegee om as mediums op te tree en saam te verf, gelei deur sy gees na sy dood. Die skilderye wat hulle vervaardig, word onderteken deur "Oberto Airaudi deur middel van sy mediums."

IMAGES**
** Alle beelde is klikbare skakels na vergrote voorstellings.

Beeld #1: Foto van Oberto Airaudi.

Beeld #2: Foto van Pensiero già arrivato ai primi segni ritrovati, collaudati in verità (My gedagte het pas by die eerste simbole aangekom, en hulle is herontdek en bewys waar).

Beeld # 3: Een van Airaudi se vroeë skilderye wat die invloed van Filippo Scroppo op sy werk bewys.

Image #4: Foto van een van die kamers in die tempels van die mensdom, 'n groot ondergrondse kompleks wat bestaan ​​uit 'n fantastiese versameling ryk ingerichte kamers en galerye.

Beeld # 5: Foto van een van Airaudi se Selfiese skilderye.

Beeld # 6: Foto van een van Airaudi se mees opvallende Selfiese skilderye.

Verwysings

Airaudi, Oberto. 2011. Verhale van 'n Alchemis: Die buitengewone kinderjare van die stigter van Damanhur in 33 Tales. Vidracco, Italië: Niatel.

Arciere Aglio [Gianluca Gallerani]. 2006. Ek Quadri Selfici di Falco. Raccolta ragionata delle conoscenze attuali, dalle serate ei corsi di Oberto Airaudi. Ongepubliseerde tikskrif vir interne sirkulasie in die Damanhur-gemeenskap.

Berzano, Luigi. 1998. Damanhur. Popolo e comunità. Leumann. Turyn: Elledici.

Esperide Ananas [Silvia Buffagni]. 2013. Spirale van Energie: Die Antieke Kuns van Selfica. Vidracco: Devodama.

Esperide Ananas [Silvia Buffagni], en Stambecco Pesco [Silvio Palombo]. 2009. Die reisgids vir Damanhur: die ongelooflike Noord-Italiaanse eko-vereniging. Berkeley: Noord-Atlantiese Boeke.

Esperide Ananas [Silvia Buffagni]. 2006. Damanhur: Tempels van die Mensdom. New York: CoSM Press.

Esperide Ananas [Silvia Buffagni]. 2004. "La Pittura Selfica - Selfskildery." Bladsy AI-AII in Tempia Valenta 2004.

Introvigne, Massimo. 1999a, "Kinders van die Ondergrondse Tempel: Opgroei in Damanhur." Pp. 138-49 in Kinders in Nuwe Godsdienste, geredigeer deur Susan J. Palmer en Charlotte Hardman. New Brunswick, NJ: Rutgers University Press.

Introvigne, Massimo. 1999b. "Damanhur: 'n Magiese Gemeenskap in Italië." Pp. 183-94 in Nuut Godsdienstige Bewegings: Uitdaging en Reaksie, geredigeer deur Bryan Wilson en Jamie Cresswell. New York: Routledge.

Introvigne, Massimo en PierLuigi Zoccatelli. 2010. "Damanhur." Pp. 852-54 in Godsdienste van die wêreld: 'n Omvattende ensiklopedie van oortuigings en praktyke, Volume II, geredigeer deur J. Gordon Melton en Martin Baumann, Tweede Volume. Santa Barbara, CA: ABC-Clio.

Merrifield, Jeff. 1998. Damanhur: The Real Dream. Londen: Thorsons.

Selet. en "Spheroself." In Selet, aanlyn katalogus. Toegang verkry vanaf http://www.sel-et.com/en/products-eng/high-technology-selfica/spheroself-detail op 12 Maart 2017.

Tempia Valenta, Eraldo, ed. 2004. Quadri Selfici di Oberto Airaudi. Turyn: Il Mettifoglio.

Zoccatelli, PierLuigi. 2016. “'Al die hemele in u hande:' Oberto Airaudi en die kuns van Damanhur. ' Bladsy 145-62 in Nova Religio: Die Tydskrif van Alternatiewe en Opkomende Godsdienste 19: 145-62.

Post Datum:
18 Maart 2017

Deel