Kenneth Small

Katherine Augusta (Westcott) Tingley

KATHERINE TINGLEY TYLINE

1847 (6 Julie): Katherine Tingley is gebore Catherine Augusta Westcott in Newbury, Massachusetts.

1850's: As kind is Tingley sterk beïnvloed deur die natuur, New England Transcendentalism en die Vrymesselaarsagtergrond van haar oupa Nathan Chase.

1861: Tingley het aandag geskenk aan die gewondes in die burgeroorlog terwyl haar gesin in Virginia was

1862–1865: Ontsteld oor haar reaksie op die lydende soldate stuur Tingley se vader haar na die Villa Marie-klooster in Montreal, Quebec, oor besware van haar oupa.

1867: Tingley is kort getroud met Richard Henry Cook, 'n drukker.

1866–1887: Daar is min of geen dokumentasie vir hierdie tydperk nie, maar Tingley het twee onsuksesvolle, kinderlose huwelike gehad. Gedurende 'n gedeelte van hierdie tyd was sy in Europa besig om in 'n reisende verhoog- / dramagroep te werk.

1880: Tingley trou met George W. Parent, 'n ondersoeker vir New York Elevated. Die huwelik is teen 1886 beëindig.

1880's: Tingley het twee kinders aangeneem en grootgemaak, uit haar voormalige man, Richard Henry Cook, se tweede huwelik.

1887: Tingley het die Ladies Society of Mercy gestig om hospitale en gevangenisse te besoek.

1888: Tingley is in die lente met Philo B. Tingley getroud. Philo B. Tingley het daardie jaar by die Masonic-groep Manhattan, New York City aangesluit, waar William Q. Judge die almoner was.

1888–1889: Katherine Tingley ontmoet William Q. Judge tydens 'n mantelstaking, iewers tussen die herfs van 1888 en die winter van 1889. Judge het haar werk vir die Masonic Lodge in Manhattan ondersoek. Die Lodge het befondsing gelewer vir sommige van Tingley se Do Good Mission-pogings.

1890 (April): WQ Judge was siek met geleidelike progressiewe tuberkulose en Chagres-koors. Hy stuur Tingley na Swede op geheime sending om koning Oscar II te ontmoet, gereël deur vrymesselaarsverbindings.

1888–1891: Tingley het verskillende maatskaplike werk-uitreikprojekte op die been gebring, waaronder die Do Good Mission en die Women's Emergency Relief Association, wat 'n sopkombuis, klere en mediese behoeftes in die stad New York gereël en voorsien het vir die Upper Eastside en vir die opvallende immigrantsklere werkers.

Maart 1896: William Q. Regter sterf.

April 1896: Op die tweede jaarlikse byeenkoms van die Theosophical Society in Amerika is 'n aankondiging gemaak van die voornemende stigting deur Tingley van die School for the Revival of the Lost Mysteries of Antiquity (SLRMA), wat later later die School of Antiquity genoem word. Tingley is verkies tot lewenshoof van die Theosophical Society in Amerika.

1896 (7 Junie): 'n Wêreld-teosofiese kruistog van tien maande is ingewy om teosofiese sentrums te besoek, nuwe takke te vorm en broeder-etes vir die armes te hou.

1896 (13 Junie): World Theosophical Crusade seil van New York City, land in Engeland en gaan dan na Ierland, Kontinentale Europa, Griekeland (stop om honderde Armeense vlugtelinge te voed), dan na Egipte (Oktober), Indië (November / Desember ), Australië (Januarie 1897), Nieu-Seeland en Samoa. Terwyl hy aan boord van die skip was, het Tingley teosofiese praatjies gehou vir passasiers vir die bestuur van die onderklas; terwyl sy op verskillende haltes in Groot-Brittanje en Europa broederbidders gehou het vir die armes,

1896 (September): Terwyl hulle in Switserland was, het Tingley inligting ontvang dat die Point Loma, Kalifornië-lokasie, wat in 'n visie aan haar verskyn het, beskikbaar was. Sy het Gottfried de Purucker (wat haar opvolger sou word) ontmoet wat 'n kaart van Point Loma geteken het. Tingley het die kabel gestuur om die grond by Point Loma te koop.

1896 (Oktober / November): Tingley beskryf haar ontmoeting met Helena P. Blavatsky se jong Tibetaanse "Onderwyser" in Darjeeling.

1897 (Januarie): Tingley koop 132 hektaar op Point Loma in San Diego, met die opsie om nog veertig hektaar te koop.

1897 (13 Februarie): Tingley arriveer by Point Loma.

1897 (23 Februarie): Tingley het amptelik die hoeksteen gelê vir die toekomstige Skool vir die Herlewing van die Verlore Geheimenisse van die Oudheid. Meer as 1,000 XNUMX mense het die seremonie bygewoon.

1898: Tingley verander die naam van haar groep formeel van The Theosophical Society in The Universal Brotherhood and Theosophical Society.

1898 (19 November): Tingley lewer 'n voordelige opvoering in die stad New York van die Griekse tragedie deur Aeschylus, Die Eumenides, vir Amerikaanse soldate en Spaanse en Kubaanse lyers in die Spaanse Amerikaanse Oorlog. Die New York Tribune die prestasie gunstig hersien.

1899 (Februarie): Tingley het 'n groot groep van regoor Kuba ontmoet met haar aankoms in Santiago, Kuba. Sy ontmoet Emilio Bacardi Moreau, die burgemeester van Santiago, Kuba en grootmeester van Vrymesselaars-lodges in Kuba.

1899 (13 April): Die eerste Universal Brotherhood Congress het byeengekom by Point Loma, met twee optredes van die Eumenides Met 'n gooi van twee honderd.

1899 (13 September): Die tweede Universal Brotherhood Congress het in Stockholm, Swede, vergader met 'n onthaal bygewoon deur koning Oscar II. Op 6 Oktober was daar weer 'n groot byeenkoms in Brighton, Engeland.

1899–1900: Omvangryke verbouing van die bestaande sanatoriumgebou in die Akademie en Tempel van Vrede, tesame met uitgebreide ontwikkeling van die Point Loma-terrein, het begin.

1900: Raja Joga-skool gestig in Point Loma met eerste vyf studente aan Point Loma, waaronder Iverson Harris Jr. en vier dogters van Walter T. Hanson van Georgia: Coralee, Margaret, Estelle en Kate.

1900: Tingley het 'n debat gevoer met Christene in die Fisher Opera House in San Diego. Die Christene, wat haar en die teosofiste mondelings aangeval het, wou nie deelneem nie, en daarom het Tingley beide kante tydens die debat aangebied. Daarna koop sy die Fisher Opera House en herdoop dit na die Isis-teater na die Egiptiese godin.

1901: Tingley bou die eerste Griekse teater in Amerika by Point Loma.

1901: Tingley lewer 'n Griekse simposium, Die wysheid van hipotie, uitgevoer by die hernoemde Isis-teater. In dieselfde jaar het dramatiese produksies van Die verowering van die dood en 'n kinderdrama Rainbow Fairy Play.

1901 (28 Oktober): Die Los Angeles Times het 'n opspraakwekkende rubriek geskryf: 'Outrages at Point Loma: Women and Children Starved and Treated like Convicts. Opwindende redding. ” Tingley se daaropvolgende stryd teen laster teen die uitgewer Otis Gray, een van die magtigste mense in Kalifornië in daardie tyd, was suksesvol en sy het $ 7,500 gekry.

1902: Honderd studente is nou by die Raja Joga-skool ingeskryf. Twee derdes was Kubaans, insluitend kinders van Emilio Bacardi Moreau.

1903: Vyf-en-twintig Raja Joga-studente word na Kuba gestuur om te help om skole daar te loods. Drie skole is gestig. Nan Ino Herbert was die skoolhoof.

1903: Tingley reis saam met Gottfried de Purucker na Japan. Sy was beïndruk met die Japannese dissipline en etiek en het Japanse opvoeders genooi om Point Loma te besoek.

1907:  N Midsomernagdroom is by Point Loma vervaardig en in die Griekse Teater opgevoer, met oorspronklike musiek, kostuums en set. Dosyne toneelstukke, meestal van Shakespeare en Aeschylus, is in die volgende dertig jaar by Point Loma geproduseer.

1907: Tingley het 'n privaat besoek gehad en ontmoet met koning Oscar II van Swede, wat 'n paar weke later oorlede is. Sy het regeringsgrond gekoop om 'n Raja Joga-skool op Visingso-eiland in Swede te stig.

1909: Die Raja Joga-skole is in Kuba gesluit weens finansiële druk. Tingley het Point Loma-fondse daarheen herlei, wat nie volhoubaar was nie.

1909: Kenneth Morris, Walliese digter en fantasis, verhuis na Point Loma.

1911: Die eerste uitgawe van Die Teosofiese Pad verskyn saam met Gottfried de Purucker as waarnemende redakteur. Hierdie joernaal is maandeliks uitgereik in dieselfde formaat van 1911 tot 1929.

1911: Pageant en simposium, Die Aroma van Athene, is geskryf en uitgevoer deur die Theosophists as 'n dramatiese produksie by die Isis-teater.

1911 (November): Na 'n baie aangrypende besoek aan San Quentin, het Tingley begin publiseer Die Nuwe Weg, 'n nuusblad van agt bladsye gerig op gevangenes en geredigeer deur Herbert Coryn. Die nuusbrief het verklaar dat dit gepubliseer is deur "The International Theosophical League of Humanity vir Gratuitous Distribution in Prisons."

1913 (Midsomer): 1913 (Midsummer): Tingley het saam met Sweedse lede georganiseer en saam met 'n groep Raja Joga-studente van Point Loma, die Teosofiese Vredeskongres op Visingso Island, bygewoon.

1913-1920's: Tingley se vredesaktiwiteite teen die oorlog was deurlopend vanaf hierdie tyd deur die 1920's met baie geleenthede en aktiwiteite wat in San Diego en in Europa gereël is.

1914: Tingley het die Vredesdag van die Nasies ingehuldig. Telegramme-vredes- en teenoorlogse boodskappe is aan president Woodrow Wilson gestuur.

1914–1915: Tingley verloor 'n deel van 'n erfenis van AB Spaulding in 'n regsgeding deur sy erfgename.

1915: Tingley voorgestel om plein lug impressionistiese kunstenaar Maurice Braun, wat gekom het om by The Theosophists in 1909 aan te sluit, dat hy sy kunsfokus in San Diego vestig, eerder as by Point Loma. Braun het een van die stigters van die San Diego Art Guild geword, wat later die San Diego Art Institute geword het.

1914–1917: Tingley het suksesvol geveg teen doodstraf in Arizona, ondersteun en saam met destydse goewerneur George WP Hunt.

1917–1920: Tingley was aan die hoof van anti-viviseksie diereregte pogings.

1919 (Januarie): Die Spaanse Griep, wat in die hele land gewoed het, het slegs 'n enkele saak in Point Loma gesien.

1920: Deur 'n groot publisiteitsveldtog het Tingley die goewerneur van Kalifornië suksesvol beïnvloed om die vonnis van Roy Wolff, wat sewentien was toe hy 'n taxibestuurder vermoor het, te versag.

1920: op sy hoogtepunt het Point Loma inwoners van ses en twintig lande gehad.

1922: Katherine Tingley se toespraak oor Teosofie: Die pad van die mistieke is gedruk en gepubliseer by Point Loma.

1923: Avontuur romanskrywer Talbot Mundy neem sy intrek in Point Loma, en skryf daar sy mees mistieke avontuurverhaal, Om die geheim van Ahbor Valley, waarin die Lama-protagonis na Tingley patroon is.

1923: Tingley ontmoet Rudolf Steiner, stigter van die Anthroposophical Society, in Duitsland en stel voor dat die twee groepe saamsmelt. Tingley se beroerte later dieselfde jaar en Steiner se dood het hierdie potensiële samesmelting uitgesluit.

1923: Tingley verloor 'n regsgeding wat familielede die erfenis van die Mohn-familie ingebring het.

1925: Katherine Tingley se toespraak oor Die Wyn van die Lewe, wat die ideaal van die Teosofiese tuislewe uiteensit, is by Point Loma gedruk en gepubliseer.

1926: Katherine Tingley se toespraak oor Die gode wag is gedruk en gepubliseer by Point Loma.

1927: Katherine Tingley se toespraak oor Die lewenswandel van die siel is gedruk en gepubliseer by Point Loma.

1929: Tingley het voorgevoelens van haar naderende dood gehad, beskryf deur Elsie Savage Benjamin.

1929 (11 Julie): Katherine Tingley sterf in Swede tydens 'n Europese toer, na 'n motorongeluk in Duitsland.

BIOGRAFIE

Katherine Augusta Westcott is op 6 Julie 1847 in Newbury, Massachusetts, gebore. Sy het in Nieu-Engeland grootgeword. Haar kinderjare het langs die oewer van die Merrimac-rivier naby Newbury gedwaal. Die eerste jare tot in haar middel tienerjare blyk idillies te gewees het. Sy het die geselskap van haar oupa, Nathan Chase, inspirerend gevind. Sy het opgemerk dat sy na die buitelug aangetrek het en 'n natuurliefhebbende, innerlike en meer vergeestelike oriëntasie van kleins af beskryf het. Sy beeld haar jeugervaring en verwondering met die natuurlike wêreld uit en skryf dat 'in my liefde vir die natuur en in my liefde vir die ware en die mooi, in my liefde vir hierdie ewige oppermag, my sienings verbreed is en ek voel dat daar nog groter is kennis en wonderliker betekenis vir die menslike lewe ”(Tingley 1925: 286). Daarbenewens was sy ook aangetrokke tot die besoekers en vriende van haar familie, wat deelgeneem het aan die New England Transcendentalist-beweging. Sy het geskryf dat sy baie filosofieë probeer het, waaronder Ralph Waldo Emerson, John Greenleaf Whittier en Henry Wadsworth Longfellow, en hoewel hulle haar geroer het, het hulle 'nie heeltemal tevrede gestel nie'.

Die eerste groot oorgang in haar lewe het in 1861 plaasgevind tydens die Amerikaanse burgeroorlog. Haar vader was 'n regimentkaptein, gestasioneer by die Union Army in Virginia, en daar was sy getuie van die lydende en gewonde soldate. Na die tweede geveg van Bull Run sien sy 'die ambulanse keer terug met dooies en sterwendes, gevolg deur die lêers van gekonfedereerde soldate, ondeund en half uitgehonger' (Tingley 1926: 36-37). Omdat sy nie die gesig kon verduur nie, het Tingley en haar Afro-Amerikaanse bediende tussen die soldate uitgegaan en hul wonde laat in die nag opgepas. Haar vader se reaksie op Katherine se impuls om die lydendes en gewondes te help, was egter nie positief nie. Uit besorgdheid oor die welstand van Katherine stuur hy haar vinnig uit oor die betogings van haar oupa, 'n lid van die Vrymesselaars, na 'n Katolieke kosskool wat deur nonne in die Villa Marie-klooster in Montreal, Quebec, geadministreer word. Dit was 'n baie regimentêre en gestruktureerde omgewing, 'n drastiese verandering in die vrysinnige lewe in Nieu-Engeland. Dit blyk dat sy daar gewoon het tot agtien en na die voltooiing van die skool, om redes wat nie duidelik is nie, het sy nie na haar ouerhuis teruggekeer nie.

Van 1865 tot 1880 is daar byna geen inligting oor Tingley se lewe nie, hoewel sy in 1867 kort met Richard Henry Cook, 'n drukker, getroud is. Van 1880 tot 1888 is al wat bekend is dat sy 'n tweede keer getroud is: George W. Parent was 'n ondersoeker vir New York Elevated. Die huwelik eindig teen 1886. Teen die middel van die 1880's het sy twee kinders aangeneem en grootgemaak wat uit haar eerste man se tweede huwelik was. Tingley het min inligting oor hierdie huwelike gegee, behalwe dat dit tye van groot lyding vir haar was.

Deur in New York te woon, het sy haar in kontak gebring met die haglike omstandighede van die inwoners van die Oostekant, en in 1887 het sy 'n vrouegroep gestig om gevangenisse en hospitale te besoek, genaamd die Ladies Society of Mercy. In 1888 trou sy met Philo B. Tingley, 'n stoomskipwerknemer en uitvinder, wat Katherine se aansluiting sou wees by die wêreldwye veranderende gebeurtenis in haar lewe, naamlik die ontmoeting met William Q. Judge (1851–1896), president van die Amerikaanse Afdeling van die Teosofiese Vereniging. In dieselfde jaar toe hy met Katherine getroud is, het Philo Tingley by die Manhattan Masonic Lodge aangesluit, waar die regter die beursgewer was. Katherine se werk met die armes en veral met die nood van stakende klerewerkers en hul werksomstandighede is voorgestel as 'n liefdadigheidsprojek. Regter, as die tesourier van die Masonic Lodge, is gestuur om dit na te gaan, die projek in aksie te sien en vas te stel of dit die moeite werd is om te ondersteun. Historiese dokumente wat in 2015 ontdek is, dui duidelik aan dat regter Katherine laat in 1888 die eerste keer gesien het tydens haar 'Do Good' -uitreikmissie, toe sy, soos sy later sou beskryf, 'n ongewone heer in die skare van die vervalle mense sien, 'opvallend edel van uitdrukking, met 'n blik van ernstige hartseer en ook van siekte ”(Tingley 1926: 79). Hulle het mekaar vroeg in 1889 vir die eerste keer ontmoet. 'Toe ek hom leer ken, besef ek dat ek my plek gevind het. Ek was van aangesig tot aangesig met 'n nuwe soort menslike aard: met iets soortgelyk aan dit wat my innerlike bewussyn vir my gesê het dat 'n perfekte mens kan wees ”(Tingley 1926: 79–80). Dit is opmerklik dat beide Judge en Tingley haar verbintenis met hom en die Theosophical Society tot en met 1894 heeltemal geheim gehou het, alhoewel die onthulling daarvan haar posisie ten opsigte van die teosowe wat krities oor haar was, baie sou baat.

Tydens 1894 en moontlik vroeër het Katherine Regter na warmer weer en warmbronne in Texas en Arkansas geneem vir rus en herstel van sy progressiewe tuberkulose en Chagres-koors. Op dieselfde tyd het sy formeel by die Theosophical Society aangesluit en 'n maand later het die regter haar toegelaat tot die private Esoteriese Afdeling. Namate duideliker geword het dat die chroniese siekte van Judge ernstiger was, is Tingley [Afbeelding regs] in 1895 aan enkele teosofiste voorgestel. Spanning en verskille was aan die ontstaan ​​tussen William Q. Judge en beide Annie Besant (1847–1933) en Henry Steel. Olcott (1832–1907), wat by die ouer Theosophical Society met sy hoofkwartier in Adyar, Indië, gebly het. Daar was 'n ingewikkelde en omstrede reeks gebeure wat soms erg geword het. Dit het uiteindelik tot 'n punt gekom toe regter die Amerikaanse afdeling gelei het om van die Theosophical Society in 1895 af te sien. Die teosofiese vereniging in Amerika, wat outonomie verklaar, is gestig en William Q. Judge is lewenslank tot president verkies (Ryan 1975). Op daardie stadium het Katherine Tingley vinnig na die sentrum van regering beweeg toe die gesondheid van die Regter verder afgeneem het.

Met die dood van die Regter in 1896 word Tingley lewenslank tot president verkies. Daar het konflik en skelms gevolg, maar Tingley het vooruit gesleep. Sy skuif vinnig die rigting van die Theosophical Society in Amerika om 'n opvoedkundige en lewende gemeenskap te skep waar Teosofie in die daaglikse lewe beoefen kan word en nie net vir abstrakte studie van metafisika of die verkenning van visioenêre koninkryke nie. Dit was haar doel om Theosofie 'intens prakties' te maak en gewortel in 'n diep altruïstiese etiek. Op die kongres van 13 Januarie 1898 sou sy dit die Universal Brotherhood and Theosophical Society (UBTS) hernoem. Vir die direkte toepassing van haar filantropiese werk het sy ook die International Brotherhood League gestig, wat 'n baie groot noodlenigingspoging in 1898 na die Spaans-Amerikaanse oorlog in Kuba gedoen het, en ook die siek en gewonde soldate bedien wat teruggekeer het uit die oorlog. President William McKinley het die gebruik van Amerikaanse regeringsvervoer gemagtig om Tingley, haar dokters en ander werkers na Kuba te neem met groot voorraad kos, klere en medisyne (Ryan 1975: 348).

In 1896 het sy 'n paar ondersteuners vir 'n Teosofiese Kruistog bymekaargekom en oor die hele wêreld begin, begin in Europa. In Switserland het sy vir die eerste keer 'n lid van die Teosofiese Genootskap, Gottfried de Purucker (1874-1942), ontmoet. Hy het by die Teosofiese Genootskap aangesluit en die Regter ontmoet wat hom sonder die gewone proeftydperk tot die Esoteriese Afdeling toegelaat het. De Purucker was 'n paar jaar tevore na Kalifornië en woon in San Diego in 1893, werk op 'n plaas en lei studiegroepe in die Geheime Leer deur die medestigter van die oorspronklike Theosophical Society, Helena P. Blavatsky (1831–1891). De Purucker het Tingley gehelp om die land by Point Loma in San Diego te identifiseer vir aankoop vir die UBTS-projek (PLST Archive). Intussen het die Teosofiese 'kruisvaarders' deur die Midde-Ooste gereis en na Indië gevaar. [Foto regs] Vroeg een oggend naby Darjeeling, het Tingley haar metgeselle ontwyk en tot by die voetheuwels gegly. Sy sou 'n dag of wat later terugkeer en verklaar dat sy een van Blavatsky se 'Onderwysers' besoek het, wat verwys na die ontmoeting as 'lewensomvormend' (Tingley 1926: 155–162; en Tingley 1928). Enkele jare later sou Tingley weerspieël dat haar ontmoeting met Blavatsky se jong Tibetaanse 'Onderwyser' in Indië haar die moed gegee het om voort te gaan met die vestiging en ontwikkeling van die Point Loma-gemeenskap en die geleidelike verligting en omkering van die simptome van haar chroniese Addison se nier / bynier-siekte. Vir Katherine Tingley was dit 'n broodnodige en geestelik lewensveranderende ervaring, wat haar die energie en motivering gebring het om haar visie van 'n "White City in the West" tot uiting te bring.

Die Point Loma-gemeenskap het in 1897 begin met die aankoms van Tingley. Groot entoesiasme en energie het gepaard gegaan met die bou en transformasie van die terrein, wat Lomaland genoem is. Teen 1899 was die eerste vyf studente by die Raja Joga-skool ingeskryf, en teen 1902 was daar honderd, waarvan ongeveer vyf en sewentig uit Kuba was. In samewerking met Emilio Bacardi Moreau (1844–1923), burgemeester van Santiago, Kuba, het sy 'n missie begin om skole in Kuba te bou en Kubaanse studente na die Raja Joga-skool by Point Loma te bring. Teen 1915 bereik die skool in San Diego sy hoogtepunt met 500 studente (Greenwalt 1978). Die Raja Joga-kurrikulum het vinnig ontwikkel, met die klem op die skeppende kunste: die klassieke, musiek, drama, kuns en letterkunde, sowel as wetenskap, sport en landbou. Die oorkoepelende siening wat die Point Loma-gemeenskap geopenbaar het, was wat Tingley die School of Antiquity genoem het. Volgens Tingley se sekretaris, Joseph H. Fussell, was die doel van die School of Antiquity om kennis van die Sacred Mysteries of Antiquity te laat herleef deur die liggaamlike, geestelike, morele en geestelike opvoeding en welsyn van die mense van alle lande te bevorder, ongeag geloofsbelydenis, geslag, kaste of kleur; deur hulle te onderrig in die begrip van die wette van universele aard en geregtigheid, en veral die wette wat hul eie wese beheer: die leer van hulle die wysheid van wedersydse hulpvaardigheid, soos die wetenskap van Raja Yoga. (qtg Tingley, Fussell 1917: 12).

Die School of Antiquity en die hele visie en vorm van die Point Loma-gemeenskap is gevorm na die opvatting van Tingley oor 'n antieke raaiselskool, wat 'n groot deel van haar inspirasie uit Plato en Pythagorese idees put. Elsie Benjamin het die missie beskryf as 'n antieke Mystery-School:

In die antieke Mystery-Schools was die leerlinge meer soos kinders: hulle het instink, hulle het intuïsie, maar hulle het nie die volle selfbewussyn gehad nie. . . . Omdat Judge aan KT gesê het, is dit nie u missie om hulle tegniese teosofie te leer nie. U doel is om hulle sedes, etiek, universele broederskap, menslikheid en selfdissipline te leer (Benjamin).

Tingley se visie van 'praktiese teosofie' het al die kunste omvat, en nog baie meer. Vir haar moes die argitektuur van Lomaland die heiligheid van huis en plek uitdruk, sowel as 'n uitdrukking van 'n hoër goddelike bron. Haar inspirasie was kultureel, ten minste gedeeltelik, Griekse en Pythagorese harmonieke. Van die unieke geboue wat in Lomaland ontwerp en gebou is, bly die Griekse teater die enigste suiwer klassieke Griekse struktuur. Ander strukture, soos die Tempel van Vrede of die tuiste van Elizabeth Mayer Spaulding, die vrou van die sportgoedmagnaat Albert G. Spaulding, weerspieël invloede uit Indië en Persië.

Drama het 'n belangrike rol gespeel, nie net om die gemeenskap se esprit d'corps te ontwikkel nie, maar ook vir die betrokke individuele transformasie-elemente. Van 1903 tot in die 1930's het die Point Loma-teosofiese gemeenskap talle toneelstukke opgelewer. Tingley kies Griekse tragedie en Shakespeare se dramas vir wat sy beskou as hul filosofiese meerjarigheid en universele teosofiese idees, gekombineer met die deelnemende geleentheid wat drama bied vir innerlike sielkundige en geestelike ontwikkeling. Daar was ook produksies van hul eie toneelstukke, waaronder een gebaseer op Socrates se dialoë in Plato, genaamd Die Aroma van Athene. 'N Ander, gebaseer op die lewe van die vierde-eeuse Alexandris-neo-platonistiese vroufilosoof Hypatia, het Katherine Tingley in die hoofrol gespeel. Resensies in die San Diego Unie weerspieël die sentrale rol wat die teosofiese produksies in die kulturele lewe van San Diego gespeel het.

Bekende kunstenaars uit die VSA en in die buiteland het gekom om te woon en werk by Lomaland en daar het 'n unieke mistieke styl ontwikkel. Die laat 1890-kunsbeskouing wat deur Reginald Willoughby Machell (1854-1927) gehou word, het 'n later twintigste-eeuse fenomenologiese siening in die filosowe soos Kitaro Nishida, Maurice Merleau-Ponty of Ananda Coomaraswamy voorgedaan, waar 'n begrip van hoe die bewustheid van waarnemer en voorwerp word ervaar as hoogs interafhanklik met die kunsobjek en die skepping daarvan. Het Machell gesê:

Skoonheid is regtig 'n gemoedstoestand. Die sintuie registreer slegs vibrasies, wat deur die verstand vertaal word in kleur, vorm, klank. . . . Dit sal meer waar wees om te sê dat skoonheid in beide waarnemer is en waargeneem word, maar nie in een van die ander nie (Machell 1892: 4).

'N Ander kunstenaar wat 'n teosofiese styl ontwikkel het, was Maurice Braun (1877–1941). Volgens Emmett Greenwalt, “was Braun nie huiwerig om Theosofie te erken dat hy sy insig in die natuur verskerp het nie. Vir hom was kuns ter wille van 'die diens van die goddelike magte in die mens', of soos hy dit anders gestel het, 'kuns ter wille van geesteswetenskap', en hy het in die Teosofie 'die kampioen en inspirator of alles gesien wat edel en waar en eg is in kuns '”(Greenwalt 1978: 129–31).

Benewens haar toewyding aan die kunste, het Katherine Tingley gewerk vir sosiale geregtigheid en vrede deur haar hele lewe. Sy was betrokke by 'n gevangenisdiensprojek wat ooreenstem met gevangenes. Sy was betrokke by bewegings om die doodstraf in Kalifornië en Arizona af te skaf. Sy het ook 'n anti-viviseksieprogram georganiseer om die welsyn van diere te beskerm.

In 1922 of 1923, Tingley, rondom die ouderdom van ses en sewentig, [Image to the right] het 'n geringe beroerte gehad. Dit het geen merkbare fisieke veroorsaak nie swakheid, maar van toe tot met haar dood het sy soms 'n soort emosionele onrus gehad onder spanning. Toe dit ernstig geword het, het haar kantoorpersoneel 'n beroep op Gottfried de Purucker gedoen, gegewe sy baie kalmerende invloed op haar in die algemeen, en sy teenwoordigheid sou meestal die angs van Tingley oplos.

Die laaste sewe jaar van haar lewe kan gesien word as 'n geleidelike afname van die Point Loma-eksperiment, na die dinamiese groei en suksesse van die 1910-1922-tydperk. Haar belangrike finansiële ondersteuners van die vorige tydperk was amper almal dood, en die uitgawes vir die instandhouding van Lomaland het dieselfde gebly. Oor hierdie tyd is aansienlike skuld aangegaan, selfs om 'n gedeelte van die eiendom te belê om die gemeenskap te behou. Die drama-, kuns-, musiek- en Raja Joga-skool het voortgegaan, maar die inkomste was minder. Sommige inwoners van die lang tyd het ook op hierdie tydstip Point Loma verlaat, waaronder Hildor en Margueite Barton, Montegue Machell en sy vrou, Coralee (een van die Hanson-susters), en E. August Neresheimer en sy vrou, Emily Lemke. Tingley het haar ontsteltenis uitgespreek en het gevoel dat sy nie haar toegewyde inwoners en partyders, veral Reginald Machell, ondersteun het nie.

Teen die einde van die lente van 1929, en die ouderdom van twee en tagtig, was Tingley gereed om weer na Europa te reis. Elsie Savage Benjamin, toe haar sekretaresse, was besig met voorbereidings en het haar kommer met Tingley oor die Europese reis gedeel. Sy was veral bekommerd oor die bestuur van 'n onervare jong man wat Tingley gekies het om haar bestuurder vir die toer te wees. Tingley, met haar skerp, deurdringende oë, reageer vinnig op Elsie met buitengewone voorspoed: "Weet jy nie, hy gaan in 'n motorongeluk wees en iemand doodmaak" (Benjamin nd). Op 31 Mei 1929, ry hy in die mis naby dagbreek op 'n kronkelende pad in Duitsland, ongeveer vyftig kilometer van die Nederlandse grens, het die motorbestuurder die motor teen 'n betonbrugbrug vasgery (Greenwalt 1955: 192). Tingley het 'n dubbele fraktuur van haar regterbeen gehad en baie kneusplekke gehad. Ander in die motor is ook beseer. Tingley het daarop aangedring om eerder na die Visingso-eiland in Swede geneem te word as na 'n hospitaal. Sy het tot die laaste tyd aan die bevel gebly, en met baie pyn, en selfs haar dokter ontslaan eerder as om na die plek waar sy beter mediese sorg sou kon ontvang, verhuis te word. Katherine Tingley is op 11 Julie 1929 op Visingso-eiland, wat sy as heilige land beskou het, oorlede.

RICHTINGEN / leerstellinge

Tingley het Theosofie gesien, "nie soveel as 'n liggaam van filosofiese of ander leer nie, maar as die hoogste wet van optrede, wat die uitdruklike uitdrukking van goddelike liefde of medelye is "(Tingley Die Teosofiese Pad : 3). Hierdie goddelike liefde kan slegs besef word in 'n gemeenskaplike omgewing waarin mense gewoon en saamwerk om hul beste self uit te druk.

Vir Tingley was die opvoeding van kinders se gedagtes sodat hulle die Onsterflike Self herken 'die waarste en beste ding van alles wat onderwys betref' (Tingley Die Teosofiese Pad: 175). Hiertoe het sy die Raja Joga-stelsel gestig om kinders se karakter te ontwikkel sodat hul ware aard van binne sou blyk. 'Die ware geheim van die Raja Joga-stelsel is eerder om die kind se karakter te ontwikkel as om die kind se gedagtes te veel te veel te belas; dit is om uit te bring eerder as om na die fakulteite van die kind te bring. Die groter deel is van binne ”(Tingley Die Teosofiese Pad: 174). Die noodsaaklike goddelikheid van die mensdom het gedien as die grondslag vir hierdie soort opvoeding, met 'n kurrikulumintegrerende liggaam, gees en gees, waarin almal deelgeneem het. Fisiese kweek saam met intellektuele opleiding was nodig om die intellek te wees "die dienaar, nie die meester nie." Dus, die Raja Joga-stelsel, wat Tingley 'n "wetenskap van die siel" genoem het, sou alle lewe en aktiwiteit deurdring. "Die ware uitdrukking van siel-ideale" sodat kuns nie meer uit die lewe sou wees nie, maar eerder 'n integrale deel van die omgewing (Tingley Die Teosofiese Pad: 159–75). Hierdie beskouing van die kunste as die middel om die hele mens te ontwikkel, help Tingley se passie vir teater te verklaar, aangesien drama volgens haar die hart van almal bereik het.

Tingley is duidelik beïnvloed deur Blavatsky se geskrifte oor onderwys en het tog 'n praktiese program geskep wat nie deur haar voorganger beoog is nie. Sy het dit soos volg uiteengesit:

Die basis van hierdie opvoeding is die noodsaaklike goddelikheid van die mens en die noodsaaklikheid om alles in sy natuur te versprei wat nie goddelik is nie. Om dit te doen moet geen deel verwaarloos word nie, en die fisiese aard moet ten volle deel wees van die nodige sorg en aandag. Ook kan die mooiste opleiding van die intellek nie oorgedra word nie; Dit moet ondergeskik gemaak word aan die kragte van die hart. Die intellek moet die dienaar wees, nie die meester nie, as orde en ewewig bereik moet word (Emmett W. Klein en 93-94).

RITUELE / PRAKTYKE

Alhoewel daar geen groep liturgie by Lomaland was nie, was daar daaglikse gemeenskapspraktyke. Tingley het gepraat oor die "heiligheid van die oomblik en die dag" en het probeer om die teosofie intensief prakties te maak as "die uitverkore uitdrukking van goddelike liefde of deernis" (Tingley 1922: 3). Volgens haar moet die ideaal nie meer ver verwyder word nie uit die lewe, maar het goddelik mens geword, naby en intiem, soos vantevore. NU is die dag van opstanding "(Tingley 1922: 94). Die daaglikse lewenspraktyk by Lomaland kan vergelyk word met die groep geestelike praktyk in die kloostertradisies van ooste en weste, maar met unieke verskille. Die Lomaland-praktyk was gebaseer op die kreatiewe kunste binne die konteks van die wysheidstradisies van Oos en Wes. Daaglikse groepaktiwiteite is gerektualiseer in gemeenskaplike pogings wat kreatief, kontemplatief en inspirerend was, ingesluit binne 'n altruïstiese etiek. Soos sy dit uitgedruk het, "Intellektualisme het geen blywende krag sonder die praktyk van die hoogste moraliteit nie" (Tingley 1922: 98). Dit was 'n gemeenskap, waarvan die middel die opvoeding van kinders was.

Die hele gemeenskap het daagliks by sonsopkoms in die Griekse teater of in die Tempel van Vrede vergader. Inspirerende frases is gelees uit literatuur soos die Bhagavad Gita, die Boeddha se lewensverhaal in Edwin Arnold se digterlike weergawe in Die Lig van Asië, uit Teosofiese bronne, insluitend Lig op die pad deur Mabel Collins (1885) en die Stem van die stilte deur Blavatsky (1889). Dit is gevolg deur stille oorweging. Etes is in groepverband en in stilte geëet, met 'n kort voordrag voor elke ete en by die binnekoms van die eetkamer. mans en vroue is saam gegroepeer. Onbeleefde praatjies was ontmoedig en die algehele gehalte van die gemeenskap was om die kleinste plig "goed te doen. . . dan sal vreugde kom "(Tingley 1927: 274-75).

Die volgende aanroep, wat deur Katherine Tingley aan die studente gegee is, is hoofsaaklik by vergaderings in die tempel, maar ook by ander geleenthede, in die eerste plek aangespreek.

O my goddelikheid! Jy moet saam met die
aarde en mode vir jouself Tempels van magtige krag.

O my goddelikheid! jy leef in die hart-lewe
van alle dinge en daal 'n goue lig uit
Dit skyn vir ewig en verlig selfs die
donkerste koms van die aarde.

O my goddelikheid! vermeng jy dit met my
Uit die verganklike kan ek onverganklik word;
dat van onvolmaaktheid ek perfeksie kan word;
Uit die duisternis kan ek uitgaan
Lig.

Benewens die oggendbyeenkomste in stilte en meditasie met toegewyde lesings, was daar ook gemeenskapsmusiek, sowel instrumentaal as koraal. Almal het in die koor gesing en 'n musiekinstrument gespeel. Tingley beskou musiek as 'n sentrale waarde vir innerlike transformasie en lewe harmonie: "Die sielkrag wat deur 'n harmonie wat goed gelewer en goed ontvang is, ontbreek, word nie met die einde van die stuk doodgemaak nie" (Tingley 1922: 178). Sy sal aan Punt Loma lok, die bekende direkteur van die Amsterdamse Konservatorium van musiek, Daniël de Lange (die Lange 2003), van 1910 tot 1915, wat die Raja Joga-orkes in 'n simfoniese gehalte musikale groep omskep het.

Daar was gereelde byeenkomste oor kulturele en teosofiese vakke vir aanbiedings in die Tempel van Vrede. Gereelde Punt Loma-besoekers, soos die kunshistorikus Osvald Siren (1879-1966), sal lesings in die Tempel geillustreer deur lanternskyfies van foto's uit sy onlangse reise in China of Asiatiese of Europese kunsgeskiedenis (Carmen Small nd). Lomaland was 'n oase van gesofistikeerdheid in die kulturele woestyn wat San Diego by die draai van die twintigste eeu was.

LEIERSKAP

Die leiding van Katherine Tingley het in 1896 begin, toe sy te midde van kontroversie verkies is om William Q. Judge op te volg as lewenslange leier van die Theosophical Society in Amerika. Dit het gelei tot 'n aantal uiterlike veranderinge, insluitend die verandering van die naam na die Universal Brotherhood and Theosophical Society en ook die verskuiwing van primêre fokus van lodges na die vestiging van die gemeenskap in Lomaland. Hierdie veranderinge het ook 'n verskuiwing in die destydse interne kultuur binne Tingley se Teosofiese beweging gelewer, wat beskryf kon word as 'n verskuiwing van diskursiewe metafisika na Teosofie in die daaglikse aktiwiteit. Daar was die praktiese werk vir Universal Brotherhood, bv. Bevordering van wêreldwye vrede, uitreik van gevangenisse, afskaffing van doodstraf, ensovoorts, maar daar was ook 'n nuwe manier waarop 'n innerlike etiek van altruïstiese motivering en bewustheid gekweek is. Hierdie verandering het die deur oopgemaak vir wat beskryf kan word as kontemplatiewe teosofie. Soos Tingley verklaar:

Wysheid kom nie uit die vermenigvuldiging van gesproke of geskrewe instruksies nie; Wat jy het, is genoeg om jou duisend jaar te hou. Wysheid kom uit die werkverrigting, en in die stilte, en net die stilte spreek dit uit (Tingley 1925: 343).

As 'n selfverklaarde diktator het Tingley blykbaar die primêre mag in die organisasie uitgeoefen, maar namate die Point Loma-gemeenskap ontwikkel het, word die beheer geleidelik gekompenseer deur haar verantwoordelikhede aan ander te delegeer. Daar was 'n kompleks van onderling gekoppelde departemente en komitees in Lomaland, wat alles bestuur het, van die instandhouding van die uitgebreide landboutuine met vrugteboorde, tot toesig oor skoolkurrikulum, Teosofiese programme en die uitvoer van 'n groot gemeenskaplike poging. Die een gebied waarin Tingley haar verdiep het, was haar persoonlike leiding en bestuur van die dramatiese produksies in die Griekse teater in Lomaland en in die Isis-teater in San Diego. Sy het die meeste tuis gevoel in die rol van gids vir die innerlike ontwikkeling van karakter en spiritualiteit deur die studente toe sy opgeneem was in die dramatiese produksies. In hierdie konteks sou sy vir een student uitroep: 'Ek werk die beste in volslae chaos' (Harris nd).

Tingley was beslis nie 'n mikromanager nie. Dit word bewys, byvoorbeeld deur haar 'n gratis hand aan Gottfried de Purucker in 1911 in die redaksie van Die Teosofiese Pad. Sy het nooit gelees of aangedui wat of wat nie daarin moet druk nie en sal die probleme, soos toegelaat, eers lees nadat hulle gepubliseer is (Emmett W. Small nd). Toe sy 'n paar inwonende kunstenaars versoek het om vir haar 'n paar Kersfeeskaarte te maak, is dit aan hulle kreatiwiteit oorgelaat om die ontwerp en aanhalings wat gebruik is (Lester nd) uit te werk. Dit was duidelik dat die vinnige ontwikkeling en sukses in die vestiging van die Point Loma-gemeenskap en Raja Joga-skool met al sy aktiwiteite van kuns, musiek, drama, ens. Was die gevolg van haar afvaardiging en die toewyding van ander. Daarbenewens het sy 'n paar maande lank amper elke somer rondgetrek, alhoewel sy daagliks van briewe, kaarte en telegramme gebruik gemaak het, met 'n noue verbintenis met almal, insluitende jong studente en administrateurs.

Kwessies / UITDAGINGS

Gedurende die Lomaland-tydperk van haar lewe het Tingley verskeie regsgedinge gekonfronteer en een van haar eie teen die Los Angeles Times vir laster, wat sy gewen het. Daar was meer as een poging in haar lewe. By een geleentheid het 'n man met 'n gelaaide pistool probeer om te bereik waar sy in die Isis-teater gesit het, maar is deur 'n vinnige waarnemende polisiewag (Harris nd) voorgekeer. In die latere 1920's het Tingley 'n gedeelte van die Lomaland-eiendom verpand weens die pleidooie van de Purucker om dit nie te doen nie (Emmett W. Small nd; Harris nd). Die meeste langtermyn inwoners het alles gegee wat hulle gehad het toe hulle in Lomaland aangekom het in ruil vir lewenslange verblyf. Tog is hul bydraes bestee aan die instandhouding van die gemeenskap of aan Raja Joga Skool-projekte in Kuba en Europa, veral omdat die inkomste uit die Raja Joga Skool onvoldoende was om uitgawes te handhaaf.

Na Tingley se dood was die finansiële toestand van Lomaland onseker, maar onder leiding van haar opvolger, Gottfried de Purucker, en danksy die spaarsamige besnoeiings en vrywillige vermindering van inwoners tot ongeveer 125, is die oorweldigende skuld teen die middel dertigerjare afbetaal. . Vanaf 1930 tot in die dertigerjare kom meer as die helfte van die skenkings wat ontvang is om Lomaland te ondersteun, uit Europa. Teen 1929, terwyl die politieke toestande in Duitsland vinnig versleg, het donasies van Europese lede opgedroog. De Purucker het 'n dringende brief uitgestuur waarin hy gevra word om alle onkoste wat moontlik is om die maandelikse uitgawe te bespaar, uit die weg te ruim (PLST Argief).

Gedurende die periode van de Purucker het dramatiese produksies met kreatiewe sukses voortgegaan onder leiding van Florence Collison, alhoewel die dramas verlaag was in vergelyking met die Tingley era. Die Raja Yoga School het nog steeds 'n groot aantal kinders van inwoners van San Diego gehad, maar die totale omvang van gemeenskapsaktiwiteite en uitreike, vergeleke met die piek rondom 1920, is aansienlik verminder. Daar was onvoldoende inkomste sonder die donasies van buite.

Teen die einde van 1941 was die gemeenskap finansieel moeilik, met ekstra spanning in die omgewing toe die Amerikaanse regering groot militêre bunkers met artillerie noord en suid van die eiendom en op Point Loma self geplaas het. Spanning is verhoog met die Amerikaanse oorlogsverklaring met Japan oor die bomaanval op Pearl Harbor op 7 Desember 1941. De Purucker het reeds individue gestuur om Kalifornië te verken vir 'n kleiner eiendom wat minder beswaard was en het 'n plan ontwikkel om die aantal inwoners weer te laat krimp. . Hy het 'n eiendom in Cupertino gevind wat hy verkies, maar dit kon net 'n klein personeel van vyftien of so huisves. In Januarie 1942 is die besluit geneem om die eiendom te verkoop en na Covina, oos van Los Angeles, te verhuis, waar 'n seunskoolfasiliteit aangekoop is. Die skuif in die lente van 1942 word gevolg deur die skielike dood van de Purucker weens 'n hartaanval in Covina op 27 September. De Purucker het geen aanduidings gelaat van 'n aangewese erfgenaam nie, maar hy het wel 'n brief geskryf waarin advies en leiding gegee is vir tussentydse regering en aanbevelings vir die kabinet wat gevolg moet word vir die verkiesing van 'n president vir die vereniging (PLST-argief).

Interne konflik binne die groep te midde van vrae en bewerings van geestelike gesaghebbende mag sou in 1945 uitbreek oor die verkiesing van die kabinet van 'n nuwe leier. Soos Yeats dit digterlik uitgespreek het, “Dinge val uitmekaar; die sentrum kan nie hou nie, ”en te midde van onenigheid het die towerkuns van Point Loma opgehou en teruggetrek, wat antagoniste met uiteenlopende bewerings gelaat het en beweer dat hulle die vroeëre heilige graal geërf het. Ondanks die hoopvolle verhuising na Covina, kon die eienskappe wat by Point Loma gekweek is, nie verduur nie. Die heilige argitektuur was weg, musiek en die kunste het vervaag, en die daaglikse gemeenskapsgroepaktiwiteite is drasties verminder.

IMAGES
Beeld #1: Foto van Katherine Tingley in die vroeë 1900s.
Beeld # 2: Foto van Katherine Tingley op pad na een van Helena P. Blavatsky se onderwysers in Indië.
Beeld #3: Foto van Katherine Tingley in die middel-1920s.

Verwysings

De Lange, Daniël. 2003. Gedagtes oor musiek: musiekkuns soos verduidelik as een van die belangrikste middele om die mens se karakter op te bou. Den Haag: Internasionale Studie Sentrum vir Onafhanklike Soek na Waarheid; herdruk vanaf Die Teosofiese Pad waar dit in tien paaiemente tussen November 1916 en Mei 1918 gepubliseer is.

Fussell, Joseph H. 1917. Die Skool vir Oudheid: Die Betekenis, Doel en Omvang. Point Loma, CA: Aryan Philosophical Press.

Greenwalt, Emmett. 1955, hersien 1978. Kalifornië Utopia: Die Point Loma Gemeenskap in Kalifornië, 1897-1942. San Diego: Punt Loma Publikasies.

Machell, Reginald. 1892. Teosofiese Siftings. Volume 5.

Ryan, Charles. 1937, hersien 1975. HP Blavatsky en die Teosofiese Beweging. Pasadena, CA: Teosofiese Universiteit Pers.

BYKOMENDE HULPBRONNE

Geskrifte deur Katherine Tingley

1922. Theosofie. Die pad van die mistikus. Met Grace Frances Knoche. Point Loma, CA: Woman's International Theosophical League.

1925. Die Wyn van die Lewe. Met voorwoord deur Talbot Mundy. Point Loma, CA: Woman's International Theosophical League.

1926. Die gode wag. Point Loma, CA: Woman's International Theosophical League.

1928. Die Stem van die Siel. Point Loma, CA: Woman's International Theosophical League.

1978. Die wysheid van die hart: Katherine Tingley praat. Geredigeer deur W. Emmett Small. San Diego: Punt Loma Publikasies.

Tingley, Katherine, ed. 1911-1929. Die Teosofiese Pad [Teosofie periodieke].

Primêre Argiefverwysings

Punt Loma Skool vir Teosofie Argief. Toegang verkry vanaf http://www.pointlomaschool.com op 5 Maart 2017. (PLST Argief in teks).

Opgesette Onderhoude, Mondelinge Geskiedenis, en Persoonlike Geskrifte.

Benjamin, Elsie Savage. en opgeneemde onderhoude. [Sekretaris van Katherine Tingley].

Harris, Helen. en notaboeke. [Lomaland Resident].

Harris, Iverson L., Jr. Orale Geskiedenis. [Lomaland Resident].

Lester, Marian Plummer. en mondelinge geskiedenis. [Lomaland Resident].

Klein, Carmen H. en Mondgeskiedenis. [Lomaland Resident].

Klein, W. Emmett. en mondelinge geskiedenis. [Lomaland Resident].

Post Datum:
8 Maart 2017

Deel