Massimo Introvigne

Daesoon Jinrihoe

DAESOON JINRIHOE TYDELIJKE *

* (Alle datums verwys na die maankalender, wat gebruik word deur Daesoon Jinrihoe)

1871 (19 September): Kang Il-Sun (later bekend as Kang Jeungsan, 姜 甑: ons gee die weergawe van die hoofname in Chinese eerder as Koreaanse Hangul-karakters aan, aangesien dit die algemene gebruik in die beweging is) is in Gaekmang gebore -ri, Wudeok-myeon, Gobu-gun, Noord-Jeolla-provinsie (huidige Sinsong-dorp, Sinwol-ri, Deokcheon-myeon, Jeongeup-stad Noord-Jeolla-provinsie), Korea.

1891: Kang Jeungsan trou met 'n dame uit die Gimje-prefektuur genaamd Jeong.

1894: Kang Jeungsan het 'n dorpskool in die huis van sy swaer begin bedryf.

1895 (4 Desember): Jo Cheol-Je (later bekend as Jo Jeongsan, 趙鼎 山) is gebore in Hoemun-ri, Chilseo-myeon van Haman-gun, Suid-Gyeongsang-provinsie (die huidige Hoemun-dorp, Hoesan-ri, Chilseo- myeon van Haman-gun, Suid-Gyeongsang-provinsie), Korea.

1897-1900: Kang Jeungsan het drie jaar lank in Korea gereis.

1901 (5 Julie): Volgens sy volgelinge beoordeel Kang Jeungsan die goddelike wesens van hemel en aarde en open die Groot Dao by die Daewonsa-tempel.

1907 (25 Desember): Kang Jeungsan is in hegtenis geneem deur die Japannese polisie op die vermoede dat hy 'n leër teen Japan opgerig het. Hy is op 4 Februarie 1908 vrygelaat.

1908: Kang Jeungsan het die 'Donggok-kliniek' in Donggok-ri van Jeonju-gun (die huidige Cheongdo-ri, Geumsan-myeon van Gimje-stad), Noord-Jeolla-provinsie, Korea, geopen.

1909 (28 April): Jo Jeongsan het sy vader na Manchuria gevolg, waarheen hy moes vlug weens sy anti-Japannese aktiwiteite.

1909 (24 Junie): Kang Jeungsan is oorlede.

1917 (10 Februarie): Jo Jeongsan beweer dat hy 'n openbaring van Kang Jeungsan ontvang het, dat hy wakker geword het met die "Groot Daesoon-waarheid" en dat hy Kang opgevolg het in die ortodoksie van die godsdiens. Tussen 1919 en 1925 betwis ander aanhangers van Kang Jeungsan die eis van Jo Jeongsan en vestig hulle afsonderlike takke.

1917 (30 November): Park Han-Gyeong (later bekend as Park Wudang, 朴 牛 堂) is gebore in Banggok-ri, Jangyeon-myeon van Goesan-gun, Noord-Chungcheong-provinsie, Korea.

1917-1918: 'n Vroeë vorm van die godsdienstige orde is gestig deur Jo Jeongsan op Anmyeon-eiland Seosan-gun (die huidige Anmyeon-eup van Taean-gun), Suid-Chungcheong-provinsie, Korea.

1925: Jo Jeongsan stig Mugeukdo in Gutaein (die huidige Taein-myeon van Jeongeup City), Noord-Jeolla-provinsie, Korea.

1941: Jo Jeongsan ontbind Mugeukdo, as gevolg van die Japannese edik wat beveel dat die Koreaanse godsdiensbewegings ontbind word, wat nie die gesag van die Japannese keiser binne die konteks van die Tweede Wêreldoorlog erken nie.

1945: Met die nederlaag van Japan in die Tweede Wêreldoorlog hervat Jo Jeongsan sy godsdienstige aktiwiteite.

1948: Jo Jeongsan het die hoofkwartier van Mugeukdo in Busan, Suid-Gyeongsang-provinsie (die huidige Busan Metropolitan City, Korea), hervestig en die organisasie hervorm.

1950: Mugeukdo se naam is verander in Taegeukdo.

1957: Jo Jeongsan definieer Taegeukdo se rituele en reëls.

1958 (6 Maart): Jo Jeongsan het Park Wudang as sy opvolger aangestel voordat hy geslaag het.

1967-1968: Sommige lede van Taegeukdo betwis die gesag van Park Wudang. As gevolg hiervan het hy die hoofkwartier van Taegeukdo in Busan verlaat en die beweging in twee faksies verdeel.

1969: Park Wudang skep 'n nuwe godsdienstige orde, bekend as 'Daesoon Jinrihoe' (大 巡 眞 理會), wat 'n aantal leiers en volgelinge van Taegeukdo versamel. Hoofkwartier is gestig in Junggok-dong, Seongdong-gu (huidige Junggok-dong, Gwangjin-gu) van Seoel, Korea.

1984: Die Daejin Educational Foundation is gestig. Die Hoërskool Daejin is geopen.

1986: 'n Grootskaalse Teeltempelkompleks word ingewy in Gangcheon-myeon van Yeoju-gun (die huidige Yeoju-stad), Gyeonggi-provinsie, Korea.

1989: 'n Verdere tempel, Jeju Training Temple, is op Jeju-eiland gebou.

1991: Daejin Universiteit is gestig in Seondan-ri van Pocheon-gun (huidige Seondan-dong, Pocheon City), Korea.

1992: Die Pocheon Cultivation Temple Complex is gebou in Pocheon-gun (die huidige Pocheon City), en die stigting van die Daejin Medical Foundation het daarna gevolg.

1993: Die hoofkwartier is verskuif na Yeoju-gun (huidige Yeoju-stad), Gyeonggi-provinsie, Korea.

1995: Die Geumgangsan Toseong Training Temple Complex is gebou in Toseong-myeon van Goseong-gun, Gangwon-provinsie, Korea.

1995 (4 Desember): Park Wudang is oorlede.

1997: 'n Reuse Maitreya Boeddhabeeld is vasgelê in die Geumgangsan-tempelkompleks in die Geumgang-berggebied, waar ook Park Wudang begrawe is.

1998: Bundang Jesaeng-hospitaal is geopen in Seohyeon-dong, Bundang-gu van Seongnam-stad, Gyeonggi-provinsie, Korea.

1999-2000: Leerstellige konflikte binne die beweging oor die vaslegging (vergoddeliking) van Park Wudang.

2009: Daesoon Jinrihoe Welsynstigting is geopen in Gangcheon-myeon van Yeoju-stad, Gyeonggi-provinsie, Korea.

2013: 'n Sentrale Raad is in die tempel van die Yeoju-hoofkwartier gehou om die interne geskille op te los.

FONDS / GROEPGESKIEDENIS

Daesoon Jinrihoe (uitgespreek "Daesoon-jill-lee-h'weigh", wat "die gemeenskap van Daesoon-waarheid" beteken) is die grootste beweging onder ongeveer honderd groepe wat in Korea ontstaan ​​het uit die aktiwiteite van Kang Il-Sun, bekend aan sy dissipels as Kang Jeungsan (1871-1909). Kang se prediking word die beste verstaan ​​binne die konteks van die godsdienstige bruisendheid wat in die laat negentiende eeu in Korea gemanifesteer is, as 'n reaksie teen buitelandse imperialisme (Westers, Chinees en Japannees) en die lyding van verarmde boere binne die raamwerk van die rigiede Koreaanse klasstelsel.

Die voorste profetiese figuur wat in hierdie tydperk in Korea ontstaan ​​het, was Choi Je-Wu (1824-1864), wat in 1860 beweer het dat hy 'n openbaring ontvang het, asook 'n mistieke talisman en 'n mantra van die Here van die Negende Hemel.Gucheon Sangje, 九天 上帝). Hy stig 'n nuwe godsdiens genaamd Donghak ("Eastern Learning", in teenstelling met "Western Learning", dws die Christendom) en begin volgelinge versamel. Die agtergrond van Choi was neo-Confuciaans, maar beide sy konsep van God, wat volgens sommiges na monoteïsme neig, en sy progressiewe sosiale idees het die owerhede laat verdink dat hy naby aan die Christendom was, wat destyds in Korea verban en vervolg is. Hy is in 1864 tereggestel, maar Donghak het voortgegaan en 'n belangrike rol gespeel in die boere-rebellie van 1894, bekend as die Donghak-rewolusie.

Die Donghak-rebelle het 'n beduidende deel van die Koreaanse grondgebied gekry, voordat hulle deur die Koreaanse regering verslaan is, wat eerste deur Chinese en dan deur Japannese troepe (Rhee 2007) ondersteun is. 'N Bloedige onderdrukking het gevolg, en Donghak is herorganiseer as Cheondogyo, wat beweer dat hy 'n nie-politieke godsdienstige beweging is. Alhoewel sommige van sy leiers 'n belangrike rol gespeel het in die stryd om Koreaanse onafhanklikheid van Japan. Cheondogyo bly vandag tot vandag toe in Suid- en Noord-Korea (sien Lee 2016: 44-48).

Kang Jeungsan is op 19 September 1871 in Gobu-gun, Jeolla-provinsie (huidige Deokcheon-myeon van Jeongeup-stad, Noord-Jeolla-provinsie, Korea) gebore. Volgens sy volgelinge se hagiografiese verslae het wonderbaarlike verskynsels sy geboorte en kinderskoene omring. Op twintigjarige ouderdom, in 1891, trou hy met 'n dame uit die Gimje-prefektuur genaamd Jeong (1874-1928) en begin hy 'n dorpskool in die huis van sy swaer Jeong Nam-Gi bestuur. Hy het Boeddhisme, Confucianisme en Taoïsme bestudeer, en is in die streek gerespekteer as 'n man met goddelike magte. Na verneem word, het hy ook die gevierde geleerde van die Koreaan persoonlik ontmoet Ek Ching (Boek van veranderinge), Kim Il-Bu (1826-1898).

Kang het voorspel dat die Donghak-rebellie in 1894 sou misluk, en het sy volgelinge oorreed om nie aan die gevegte deel te neem nie. Met sy akkurate voorspelling van die nederlaag van Donghak, het Kang die idee voorgestel dat die vernuwing van die wêreld op vreedsame wyse sou bereik word en dat gewapende revolusies teenproduktief sou wees. Dit was die houding wat hy gehandhaaf het toe hy gekonfronteer word met die groeiende Japannese teenwoordigheid in sy land, wat sou lei tot die anneksasie van Korea deur Japan in 1910.

Tussen 1897 en 1900 het Kang drie jaar lank oor Korea rondgewaai. In 1900 het hy teruggekom om verder te gaan met wat hy as sy missie beskou het. Sy dissipels glo dat hy in die somer van 1901 die Groot Tao van Hemel en Aarde deur 'n nege-en-negentig dae goddelike geopen het. Gongbu (dws aanhoudende pogings wat voortdurend gedurende die nege-en-veertig dae bereik is) by Daewonsa-tempel in die Moakberg, Noord-Jeolla-provinsie, Korea, wat hy op Julie 5, 1901 afgesluit het. Hulle beweer dat hy gedurende hierdie vasstellingsperiode ook die oordeel uitgeoefen het op die gode wat in beheer van die voormalige wêreld was (Seoncheon). Van 1901 tot sy verbygaan in 1909 het Kang Jeungsan baie godsdienstige rituele, bekend as "die herrangskikking van die heelal", uitgevoer (Cheonji Gongsa, 天地 公事), en versamel 'n groot aantal dissipels.

Op Desember 25, 1907, Kang Jeungsan en sy volgelinge is in hegtenis geneem deur die Japannese polisie op aanklagte dat hulle 'n weermag teen die Japannese owerhede oprig. Hulle is later skoongemaak van alle aanklagte en vrygelaat uit die gevangenis rondom Februarie 4, 1908. Van die tronk vrygelaat, het Kang voortgegaan om sy rituele van die herrangskikking van die heelal te beoefen, gerig op universele redding vir al die mense van die wêreld, totdat hy op Junie 24, 1909 op die Donggok-kliniek, wat hy in 1908 (Chong 2016: 17 -58).

Rondom September 1911, Goh Pan-Lye (Subu, letterlik 'Head Lady', 1880-1935), 'n vroulike dissipel van Kang Jeungsan, het 'n aantal van sy volgelinge om haar versamel. Goh se manlike neef, Cha Gyeong-Seok (1880-1936), het uiteindelik die dominante mag in haar godsdienstige orde geword en probeer om haar onder sy beheer te hou. In 1919 het Goh van Cha geskei en haar eie godsdienstige bestel ingestel, wat na haar dood in 1935 in verskeie mededingende faksies verdeel het. In die 1920's word Cha se tak, bekend as Bocheonism ('Leer van die universele hemel'), die grootste Koreaanse nuwe godsdiensbeweging. Dit het egter vinnig afgeneem en op sy beurt in baie faksies verdeel. Cha self het die geloof in Kang Jeungsan in 1928 laat vaar en in 1936 gesterf.

Die ander voorste dissipel van Kang Jeungsan, Kim Hyeong-Ryeol (1862-1932), oorspronklik verbonde aan Cha. In 1914 het hy egter weens interne geskille die groep van Cha verlaat en 'n onafhanklike godsdiensorde met Kang Jeungsan se weduwee, Jeong, tot stand gebring. Al hierdie takke word deur Koreaanse geleerdes 'Jeungsan-takke' genoem, vanweë hul assosiasie met die oortuiging dat Jeungsan geestelik in die Maitreya-Boeddha-standbeeld in die Geumsansa-tempel by Moakberg woonagtig was (Lee 1967; Jorgensen 1999; Flaherty 2011: 334-38) .

'N Ander groot tak het in die 1920's rondom Jo Cheol-Je ontstaan, wat deur sy dissipels bekend was as Jo Jeongsan (1895-1958). Anders as die stigters van ander takke, was Jo Jeongsan nie 'n direkte dissipel van Kang Jeungsan nie, maar beweer dat hy 'n openbaring van hom ontvang het na sy heengaan. Jo Jeongsan is op 4 Desember 1895 gebore in Hoemun-ri, Chilseo-myeon van Haman-gun, Suid-Gyeongsang-provinsie (die huidige Hoemun-dorp, Hoesan-ri, Chilseo-myeon van Haman, Suid-Gyeongsang-provinsie), Korea. Hy volg sy vader, wat weens sy anti-Japannese aktiwiteite na Mantsjoerye moes vlug. Kang Jeungsan en Jo Jeongsan het mekaar nooit ontmoet nie. Volgens laasgenoemde se dissipels, toe Kang Jeungsan op 28 April 1909 'n trein sien verbykom, waarop Jo Jeongsan na Mantsjoerye, toe vyftien jaar oud, aan boord was, het hy gesê: ''n Man kan alles doen op die ouderdom van 15 as hy sy identifikasieplaatjie kan neem (hopae) met hom." Jo Jeongsan se dissipels glo dat Kang Jeungsan hom deur hierdie woorde erken as sy opvolger (Ko 2016).

Op 10 Februarie 1917, terwyl hy nog in Mantsjoerye was, beweer Jo Jeongsan dat hy 'n openbaring van Kang Jeungsan ontvang het. Toe hy terugkeer na Korea, ontmoet hy Kang Jeungsan se suster Seondol (ongeveer 1881-1942), wat hom 'n verseëlde koevert gee wat Kang vir sy opvolger nagelaat het. Hy sorg ook vir Kang Jeungsan se moeder Kwon (1850-1926) en sy dogter Sun-Im (1904-1959). Later het Sun-Im egter Jo Jeongsan verlaat en haar afsonderlike tak gestig. Intussen het Jo Jeongsan landwye landbouprojekte saam met sy volgelinge in Anmyeon-eiland en Wonsan-eiland regdeur die 1920's-1930's gestig, terwyl hy gewerk het aan die oprigting van 'n godsdienstige organisasie, wat hy uiteindelik in 1925 as Mugeukdo opgeneem het.

Mugeukdo het voorspoedig geword en die legitimiteit van Jo Jeongsan as die opvolger van Kang Jeungsan is bevestig deur, benewens die verseëlde koevert, ook 'n kabinet genaamd die 'Holy Chest' te verkry ('n versameling heilige oorblyfsels wat vermoedelik die voortsetting van 'n ortodokse godsdienstige geslag bied) en Kang Jeungsan se eie bene. As gevolg van beide 'n 1936-edik wat 'n aantal Koreaanse godsdienstige bewegings ontbind het, wat deur die Japanners as "pseudo-godsdienste" bestempel is, en die Wet op die handhawing van openbare orde van 1941, moes Jo Jeongsan gedwing word om Mugeukdo in 1941 te ontbind (Daesoon Institute of Religion en Kultuur 2016: 203-05).

Jo Jeongsan het sy godsdienstige bedrywighede klandestien voortgesit en na Japan se nederlaag in 1945 het hy Mugeukdo hersaamgestel. In 1948 is die nuwe hoofkwartier in Bosu-dong van Busan-stad, Suid-Gyeongsang-provinsie (huidige Bosu-dong, Jung-gu van Busan Metropolitaanse Stad), Korea, gestig. In 1950 verander Jo Jeongsan die naam van die bestelling in Taegeukdo. Na die definiëring van die rituele en reëls van Taegeukdo, het Jo Jeongsan Park Han-Gyeong, later bekend as Park Wudang (1917-1995, of 1918-1996 volgens die sonkalender), as sy opvolger aangewys en is hy op 6 Maart 1958 oorlede .

Park Wudang is gebore op November 30, 1917 in Banggok-ri, Jangyeon-myeon van Goesan-gun, Noord-Chungcheong-provinsie. hy het as skoolonderwyser gewerk en in 1946 by die beweging aangesluit. Sommige leiers in die hoofkwartier betwis die gesag van Park Wudang, en hierdie konflik het daartoe gelei dat hy Busan in 1968 verlaat en die beweging in Seoul onder die naam Daesoon Jinrihoe herorganiseer in 1969. Hoofkwartier is gebou op Junggok-dong, Seongdong-gu (huidige Junggok-dong, Gwangjin-gu) van Seoel.

Danksy Park Wudang se poging het Daesoon Jinrihoe 'n vinnige uitbreiding beleef en die grootste nuwe godsdiens van Korea geword. In 1986 is 'n grootskaalse tempelkompleks in Yeoju-gun, Gyeonggi-provinsie ingewy [Beeld regs] (huidige Yeoju-stad), Korea, gevolg deur 'n ander tempel in Jeju in 1989. In 1991 is die Daejin-universiteit gestig in Pocheon-gun (die huidige Pocheon City), Gyeonggi-provinsie, en word een van die drie Koreaanse geakkrediteerde universiteite wat deur nuwe godsdienstige bewegings bedryf word (die ander behoort tot die Unification Church en Won Buddhism). In 1992 is die Pocheon Cultivation Temple Complex in Pocheon-gun (die huidige Pocheon City) gebou, en die stigting van die Daejin Medical Foundation het daarna gevolg. In 1993 is die hoofkwartier van die beweging na Yeoju verskuif. In 1995 is 'n ander tempel gestig in Goseong-gun, Gangwon-provinsie (Daesoon Instituut vir Godsdiens en Kultuur 2016: 205-206).

Park Wudang het op Desember 4, 1995 oorlede, en konflikte het voorgekom tussen diegene wat voorspraak en diegene wat sy vergoddeliking. Die konflikte het in 2000 geklim, en die bestelling is in twee faksies verdeel. Met die verloop van tyd is stappe gedoen om hierdie konflikte op te los, veral deur middel van 'n Sentrale Raad wat by die hoofkantoor in Yeoju in 2013 gehou is.

Hierdie groot krisisse na die afsterwe van Park Wudang het die uitbreiding van die beweging nie gestuit nie. In 1997 is 'n reuse Maitreya Boeddhabeeld vasgelê in die Geumgangsan Toseong Training Temple, 'n tempelkompleks wat in 1996 voltooi is in die Geumgang-berggebied, waar Park Wudang ook begrawe is (Daesoon Institute of Religion and Culture 2010: 25 ). In 1998 is die Bundang Jesaeng-hospitaal geopen, gevolg in 2007 deur die Daesoon Jinrihoe Welsynstigting (Daesoon Jinrihoe Welsynstigting 2016). Die opvoedkundige en liefdadigheidsaktiwiteite van Daesoon Jinrihoe het die openbare beeld van die beweging, wat in Korea toenemend as 'n wettige deel van die godsdienstige pluralisme van die land beskou word, baie bevoordeel.

Leerstellinge / oortuigings

Daesoon Jinrihoe is 'n beweging wat glo in die bestaan ​​van 'n opperste God, Gucheon Sangje, die Here van die Negende Hemel, wat toesig hou oor die skepping en verandering van alle dinge in die Hemel en Aarde (Kim 2015). Daesoon Jinrihoe leer dat duisternis die universum in 'n miserabele toestand afgedaal het en sy gereelde orde verloor het, met konflikte en griewe wat op alle vlakke ophoop (Daesoon Instituut vir Godsdiens en Kultuur 2010: 8-13). Op Aarde het dit die Weste en nie net die Ooste nie. Daesoon Jinrihoe glo dat die Katolieke Jesuitpriester, Matteo Ricci (1552-1610), onsuksesvol probeer het om 'n aardse paradys te bou deur sy sendingwerk in China. Tog was die rede waarom hy nie daarin geslaag het nie, te danke aan die betreurenswaardige gebruike van die Konfúsiaanse tyd van sy tyd. Hy het egter die grens tussen die Hemel en die Aarde geopen, met die gevolg dat "die goddelike wesens wat nie in hul eie gebiede kon kruis nie, daardeur vryelik kon kom" (Daesoon Instituut vir Godsdiens en Kultuur 2016: 212). Na sy dood leer die beweging, Ricci het die gode van die beskawing van die Ooste na die Weste gelei, wat die bloei van die gevorderde Westerse kulture bevoordeel het. Hulle het ontwikkel na aanleiding van 'n hemelse model, maar uiteindelik toegegee aan materialisme, gierigheid en gebrek aan respek vir goddelike wesens, wat gelei het tot die vernietiging van die orde, die verdraaiing van die Dao, en die ordinaire manier van menslike sake te verloor. As gevolg hiervan het die Hemel en Aarde in verwarring en krisis gekom en op die rand van uitwissing gekom.

Soos die krisis van die vorige wêreld (Seoncheon) Ook uitgebrei na die geesteswêreld, al die goddelike geeste, Boeddha en Bodhisattvas het Sangjé gevra om in te gryp. Deur hul versoeke te aanvaar, het hy 'n "Groot Verrigting" (verwerking regdeur die heelal) begin om die drie wêreldwerke (Hemel, Aarde en Mensdom) te besoek wat daarop gemik is om alle griewe op te los en die aanbidding van 'n glorieryke Later WorldHucheon) (Daesoon Instituut vir Godsdiens en Kultuur 2014: 12-13). Die gedeelte van die ou na die nuwe wêreld word genoem Gaebyeok (Groot Transformasie), 'n bekende millenariese konsep wat in Koreaanse godsdiens bekend is. Die oorgang van 'n voormalige wêreld na 'n latere wêreld is voorgestel deur Kim Il-Bu en verbind met sy voorspelling van 'n groot verandering in die heelal wat gebaseer was op sy interpretasie van die Ek Ching. Daesoon Jinrihoe glo dat die nuwe wêreld, Kim Il-Bu, voorspel is, is die een wat deur Kang Jeungsan geskep is. Deur Yin en Yang te evalueer, sal goddelike wesens en mense verenig word en 'n 50,000-jaar aardse paradys sal ontstaan ​​waar mense goeie gesondheid, lang lewe en ewige geluk en rykdom sal geniet.

Die woord "Daesoon" verwys na Sangje se Groot Reis van die wêreld, maar word deur Daesoon Jinrihoe gebruik met 'n veelheid van betekenisse, insluitend die kosmiese beweging van die waarheid (jinri), wat die wêreld deurdring. Tydens sy Groot Rederij glo die beweging, Sangje het na die Weste neergedaal en het uiteindelik in Korea gekom en het die goue standbeeld van Maitreya Boeddha in die Geumsansa-tempel in die Moakberg, Noord-Jeolla-provinsie, ingeskryf. Daar het Sangjé sy leringe oor die Groot Dao van verlossing aan Choi Je-Wu geopenbaar.

Aangesien Choi Je-Wu egter nie die stelsel van konfuksianisme kon oorkom nie en die nuwe era oopmaak, het Sangje sy mandaat van hom afgetrek. Choi Je-Wu is in 1864 in hegtenis geneem en uitgevoer. Sangje inkarnasieer dan in 1871 as Kang Jeungsan (Daesoon Instituut vir Godsdiens en Kultuur 2016: 212-13). Hy het die wêreld van wedersydse weldadigheid van die Later Wêreld oopgemaak, wat alle sentimentele wesens sal red, deur sy nege jaar Herrangskikking van die Heelal van 1901 tot 1909 (sien Kim 2016). Om hierdie wêreld egter ten volle te verwesenlik, was die missie van Jo Jeongsan en Park Wudang, wat ook met die hemelse mandaat toegewy was, nodig.

Die Jeon-gyeong is die kanonieke skrif van Daesoon Jinrihoe en teken Kang Jeungsan se lewe en leerstellings aan en sy herbestelling van die heelal. Ander takke van gelowiges in Kang Jeungsan het verskillende weergawes van die skrif. Die Jeon-gyeong verduidelik die godsdienstige aktiwiteite van Sangje, die Heer van die Heelal en die Ultieme Werklikheid. Dit stel ook die beginsels, geloofsbelydenisse en doelwitte van Daesoon Jinrihoe voor. Trouens, hierdie beginsels is streng onderling verbind en moeilik om afsonderlik van mekaar te definieer. Om hul begrip te vergemaklik, word hulle egter as vier beginsels aangebied (sien Joo 2016; Baker 2016: 8-11).

Die eerste is die "kreatiewe konteks van Yin en Yang" (Eumyang hapdeok, 陰陽 合 德). In die Voormalige Wêreld, as gevolg van die wedersydse konflikte van Yin en Yang, het alle soorte konfrontasies ontstaan ​​(sien Baker 2016: 9). Daesoon Jinrihoe probeer wedersydse weldadigheid bevorder deur samewerking en harmonie van Yin and Yang (wat ook op die Koreaanse vlag uitgebeeld word).

Die tweede beginsel is "die harmonieuse unie van goddelike wesens en mense" (Sinin johwa, 神 人 調 化). Gees stem ooreen met Yin en mense tot Yang. In die latere wêreld word hulle nie geskei nie. In die Koreaanse godsdienstige tradisie in die algemeen is gode, geeste en mense nie in die woorde van geleerdes van Koreaanse godsdienste Donald Baker, "heeltemal verskillende soorte wesens" (Baker 2016: 9) en hul harmonieuse samehang, gesien as 'n wenslike doelwit. Daesoon Jinrihoe beweer toepaslike tegnieke aan te bied om hierdie tradisionele doel van Koreaanse spiritualiteit te bereik.

Die derde beginsel van Daesoon-leer is "die oplossing van griewe vir wedersydse welsyn" (Haewon sangsaeng, 解冤 相 生). Griewe was die hoofprobleem van die Voormalige Wêreld, en hulle het uitgebrei na al drie die koninkryke, sowel as goddelike wesens (Baker 2016: 10, sien Kim 2016). Deur sy groot reis het Sangje 'n pad oopgemaak om die griewe van die drie koninkryke wat vir eeue opgehoop is, op te los. Om egter 'n wêreld vry van konflik te betree, sal die mens nou saamwerk deur die waarheid te kweek en te versprei en om nuwe griewe te skep.

Die vierde beginsel is "die volmaakte eenwording met Dao" (Dotong jin'gyeong, 道 通 眞 境). Dit verwys na die verwesenliking van aardse onsterflikheid in 'n aardse paradys deur die vernuwing van die mens en die ontspanning van die wêreld (Baker 2016: 10-11). Trouens, die wêreld sal een klan of familie word, en die hele mensdom sal sonder geweld en straf beheer word volgens goddelike wette en beginsels. Amptenare sal matig en verstandig wees, en sal onnodige outoritarisme vermy. Mense sal vry wees van wêreldse begeertes wat veroorsaak word deur wrok, hartseer en onheil. Die drie soorte rampe wat uit water, vuur en wind kom, sal van die wêreld verdwyn. Mense sal vryheid kry van siektes en dood (dws ewige jeug en onsterflikheid). Hulle sal vryelik kan reis waar hulle wil, en hulle wysheid sal so volledig wees dat hulle al die geheime van die hede, die verlede en die toekoms sal ken. En die hele wêreld sal 'n aardse paradys wees met geluk en vreugde (sien Kim 2015: 187-94).

RITUELE / PRAKTYKE 

Die praktyk ("verbouing") van Daesoon Jinrihoe word opgesom in sy Creeds, verdeel in die Vier Kardinale Mottos en die Drie Essentiële Houdings. Die Vier Kardinale Mottos is: die verstand stil, die liggaam stil, respek vir die hemel en verbouing (Daesoon Instituut vir Godsdiens en Kultuur 2014: 17-18). Die drie noodsaaklike houdings sluit opregtheid, respek en getrouheid in.

Die eerste en tweede kardinale Mottos is "die verstand stil" (anshim) en "die liggaam stil" (anshin). Die liggaam manifesteer die gees en kan slegs stil word deur laasgenoemde te beheer, selfbedrog en futiele begeertes te laat vaar en die gees kalm te hou. Hierdeur sal 'n mens se maniere ooreenstem met die behoorlikheid en rede. Hierdie doel kan slegs bereik word deur 'eerbiedige hemel' (gyeongcheon), wat vir die beweging beteken “respekteer die Here van die negende hemel” en bewus te wees van Sangje se voortdurende teenwoordigheid. Hierdie bewustheid word verkry deur 'kultivering' (sudo).

Die verbouing sluit in gongbu ('n spesifiek getroude toewydingsritueel wat by die Yeoju-hoofkwartier-kompleks gehou word,[Image regs] wat geglo word om die opening van die komende Aardse Paradys te versnel), geestelike opleiding en gebed. Gongbu is verdeel in sihak en sibeop, wat verskillende maniere is om in spesifieke plekke en op sekere maniere te praat. Geestelike praktyk verwys na die sang van die Tae-eul mantra sonder 'n aangewese plek of tyd. Die gebed is verdeel in daaglikse gebed en weeklikse gebede. Die daaglikse gebed word op 1 AM, 7 AM, 1 PM en 7 PM uitgevoer. Die weeklikse gebede of gebede vir die vyfde dag van elke tradisionele Koreaanse week (wat uit vyf dae bestaan) word beoefen in 'n aangewese plek of tuis, by 11 PM, 5 AM, 11 AM en 5 PM. Meer omvattende en kollektiewe toewydingskenmerke (Chiseong) word gehou op die datums van geboorte en dood van Kang Jeungsan, Jo Jeongsan, en Park Wudang, en van belangrike godsdienstige gebeurtenisse in die geskiedenis van die beweging, sowel as op datums met betrekking tot seisoenale afdelings, veral die Winter-sonstilstand, die somer solstice, en die begin van die lente, somer, herfs en winter.

ORGANISASIE / LEADERSHIP

Volgens die leerstelling van Daesoon Jinrihoe sluit die opeenvolging van die ortodoksie van die beweging slegs drie leiers in: Kang Jeungsan, Jo Jeongsan en Park Wudang.

Na laasgenoemde se afsterwe word die bevel deur middel van 'n komiteestelsel gelei. Die samestelling van die orde reguleer die redelik ingewikkelde organisasie van die beweging. Die hoogste gesag is in die Sentrale Raad, wat alle administratiewe aangeleenthede bepaal terwyl die algemene sake van die beweging geoudit word. Die vier afdelings van die Raad vir Godsdienstige Orde-aangeleenthede neem die leiding oor die tempelsake, die gebeure, die kultuur en die bestudering van die leerstelling. Al die afdelings en organisasies van Daesoon Jinrihoe word deur die Raad vir Oudit en Inspeksie geoudit, wie se komitee vir dissipline die oortredings van die grondwet beoordeel en dissiplinêre maatreëls kan tref (Daesoon Institute of Religion and Culture 2010: 26-27).

Die drie belangrikste aktiwiteite van Daesoon Jinrihoe sluit in verligting en liefdadigheid, maatskaplike welsyn, en opvoeding en opleiding (Daesoon Instituut vir Godsdiens en Kultuur 2010: 36-41). Die beweging dring daarop aan dat sewentig persent van die geld wat dit insamel, aan hierdie sosiale aktiwiteite bestee word. Die Daejin University Educational Foundation bestuur die Daejin University [Afbeelding regs] in Pocheon City en ses hoërskole in Korea. Daejin Universiteit bedryf ook twee takkampusse in Harbin en Suzhou, in China, en sy opvoedkundige prestasies is 'n bron van trots vir die lede van die beweging.

Die Daejin Mediese Stigting het in 1992 begin werk, en die gerespekteerde Bundang Jesaeng-hospitaal, in Bundang-gu van Seongnam City, Gyeonggi-provinsie, is in 1998 gestig. Nog twee hospitale is tans in aanbou. Die Daesoon Jinrihoe Welsynstigting bied plaaslike gesondheids- en welsynsdienste in die omgewing rondom die hoofkwartier van die beweging in Yeoju, met 'n spesifieke fokus op behandeling en dienste vir bejaardes. Dit het Daejin-verpleeggeriewe vir bejaardes, Daejin Geriatriese hospitaal, Daejin-welsynsentrum vir bejaardes en Daejin Youth Training Centre [afbeelding regs] (Daesoon Jinrihoe Welsynstigting 2016).

Benewens die groot tempelkomplekse, het Daesoon Jinrihoe sy leerstellings en rituele versprei deur meer as 200 genootskapsgeboue, sale en meer as 2,000 kleiner sentrums vir die voortplanting van deug, regoor Suid-Korea. Hierdie getalle laat die vraag ontstaan ​​hoeveel lede die beweging het, 'n sentrale vraag vir Daesoon Jinrihoe. Die Koreaanse sensus in 1995 het 62,000 2005 Koreane gevind wat Daesoon Jinrihoe as hul godsdienstige verbintenis aangedui het, en hulle was nog minder in die sensus van 2016. Die beweging eis nou ongeveer ses miljoen volgelinge. Alhoewel die laaste syfer ook bloot simpatiseerders kan insluit, is die uitslag van die sensus duidelik onderskat, en dit stem nie ooreen met die skares wat spesiale seremonies en daaglikse aktiwiteite in duisende takke van Daesoon Jinrihoe regoor die land bygewoon het nie. Dit lyk asof dit duidelik is dat 'n groot deel van die byna die helfte van die Koreane wat steeds sensusvraelyste beantwoord deur aan te dui dat hulle nie tot enige godsdiens behoort nie, die vraag eintlik verwys na die tradisionele godsdienste, en die figuur verberg 'n aansienlike aantal volgelinge van die nuwe godsdienste, insluitend Daesoon Jinrihoe (Baker 1: 2-XNUMX).

Kwessies / UITDAGINGS

Kritiek van Daesoon Jinrihoe kom meestal uit ander godsdienste, ander takke van gelowiges in Kang Jeungsan, en sommige Koreaanse massamedia. 'N Paar Westerse geleerdes eggo hierdie kritiek en bespreek negatief die interne konflikte (sien bv. Jorgensen 1999). Die situasie word ingewikkeld deurdat die meeste dokumente en tekste van Daesoon Jinrihoe nie in Engels vertaal is nie en die oorsese aktiwiteite daarvan baie beperk is.

Dit is juis die grootste uitdaging wat Daesoon Jinrihoe in die gesig staar vir sy toekoms. Nie net die afmetings daarvan in Korea sal internasionale uitbreiding 'n moontlike ontwikkeling maak nie, maar die teologie van die beweging stel Daesoon Jinrihoe duidelik voor as 'n nuwe godsdiens wat die hele wêreld kan lei deur 'n manier van redding en vrede. In teenstelling met Jeungsando, 'n ander tak van gelowiges in Kang Jeungsan wat reeds 'n teenwoordigheid in die Verenigde State en ander lande gevestig het, het Daesoon Jinrihoe tot dusver grootliks sy aktiwiteite tot Suid-Korea beperk, met die uitsondering van die twee takkampusse van sy Daejin. Universiteit ingewy in China en 'n klein teenwoordigheid in Washington DC Nou wil Daesoon Jinrihoe besig wees met wêreldwye uitbreiding, en dit is 'n teiken waaraan die bewegings toegewydes let. Die poging om die volledige beweging uit te brei, is egter die vertaling van sy ingewikkelde Koreaanse geskrifte in ander tale. Daarbenewens is die beweging bewus daarvan dat interne veranderinge moet plaasvind ter wille van uitbreiding. Nuwe godsdienste gaan gewoonlik deur hierdie proses wanneer hulle van binnelandse na wêreldbewegings verander.

WOORDELYS

Anshim: 安心, die gemoed stil.
Anshin: 安身, maak die liggaam stil.
Cheonji Gongsa: 天地 公事, die herbestelling van die heelal.
Chiseong: 致 誠, uitgebreide en kollektiewe aanbiedings.
Daesoon Jinrihoe: 大 巡 眞 理會, die gemeenskap van Daesoon-waarheid.
Dotong jin'gyeong: 道 通 眞 境, die vervolmaakte eenwording met Dao.
Eumyang hapdeok: 陰陽 合 德, die kreatiewe samevoeging van Yin en Yang.
Gaebyeok: 開闢, die Groot Transformasie.
Gongbu: 工夫, 'n spesifieke tydelike toewydings-besweringsritueel wat in die Yeoju-hoofkwartier-tempelkompleks gehou word, wat glo die opening van die komende aardse paradys sal bespoedig.
Gucheon Sangje: 九天 上帝, die Here van die negende hemel.
Gyeongcheon: 敬 天, eerbiedige hemel.
Haewon sangsaeng: 解冤 相 生, die oplossing van griewe vir wedersydse weldadigheid.
Hucheon: 後天, die latere wêreld.
Jeon-gyeong: 典 經, die kanonieke skrif van Daesoon Jinrihoe.
Sa gangryeong: 四 綱領, die Four Cardinal Mottos.
Samyoche: 三 要 諦, die drie essensiële houdings.
Seoncheon: 先天, die voormalige wêreld.
Sibeop: 侍 法, een van die twee variëteite van gongbu.
Sihak: 侍 學, een van die twee variëteite van gongbu.
Sinin johwa: 神 人 調 化, die harmonieuse vereniging van goddelike wesens en mense.
Sinjo: 信條, belydenisskrifte.
Sudo: 修道, verbouing.
Tae-eul mantra: 太乙 呪, die belangrikste beswering wat in Daesoon Jinrihoe gebruik word.

IMAGES

Image #1: Cheonggyetap Pagoda in die Yeoju Hoofkwartier Tempelkompleks.
Beeld #2: Die standbeeld van Maitreya in Geumgangsan Toseong-opleidingstempelkompleks.
Image #3: Yeoju Hoofkwartier Tempelkompleks.
Beeld # 4: Daejin Universiteit.
Beeld # 5: Daesoon Jinrihoe Welsynstigting.

Verwysings

Baker, Don. 2016. "Daesoon Sasang: 'n Quintessential Korean Philosophy." Pp. 1-16 in Daesoon Akademie van Wetenskappe2016.

Baker, Don. 2008. Koreaanse Spiritualiteit. Honolulu: Universiteit van Hawai'i Press.

Chong, Key Ray. 2016. "Kang Jeungsan: Proewe en Triomf van 'n Visionêre Pacifis / Nationalist, 1894-1909." Pp. 17-58 in Daesoon Akademie van Wetenskappe2016.

Daesoon Akademie vir Wetenskappe (Die) webwerf. Toegang verkry vanaf http://www.daos.or.kr/ op 15 Februarie 2017.

Daesoon Akademie van Wetenskappe (The) (ed.). 2016. Daesoonjinrihoe: 'n Nuwe Godsdiens wat voortspruit uit Tradisionele Oos-Asiatiese Filosofie. Yeoju: Daesoon Jinrihoe Press.

Daesoon Instituut vir Godsdiens en Kultuur. 2010. Daesoonjinrihoe: Die Genootskap van Daesoon Waarheid. Yeoju: Daesoon Instituut vir Godsdiens en Kultuur.

Daesoon Instituut vir Godsdiens en Kultuur. 2016. "Die geskiedenis en teologie van Daesoonjinrihoe." Pp. 199-216 in Daesoon Akademie van Wetenskappe, 2016.

Daesoon Instituut vir Godsdiens en Kultuur. 2014. 'N Inleiding tot Daesoonjinrihoe. Tweede uitgawe. Yeoju: Daesoon Instituut vir Godsdiens en Kultuur, 2014.

Daesoon Jinrihoe Welsynstigting. 2016. Daesoon Jinrihoe Welsynstigting: Gebruik Haewon-sangsaeng en Boeun-sangsaeng om maatskaplike welsyn in aksie te stel. Yeoju: Daesoon Jinrihoe Welsynstigting.

Flaherty, Robert Pearson. 2011. "Koreaanse Millennial Movements." Pp. 326-47 in Die Oxford Handboek van Millennialisme, geredigeer deur Catherine Wessinger. Oxford: Oxford University Press.

Joo, Soyeon. 2016. "Godsdienstige Geloofstelsel van Daesoonjinrihoe." 'N Referaat aangebied tydens die CESNUR 2016 internasionale konferensie, Pocheon City, Korea, 5-10 July 2016. Toegang verkry vanaf http://www.cesnur.org/2016/daejin_soyeon.pdf op 15 Februarie 2017.

Jorgensen, John. 1999. "Millenarianisme, Apokalips en Skepping in Hedendaagse Koreaanse Nuwe Godsdienste." Pp. 336-41 in Skakel Korea en Amerika vir die Nuwe Eeu: Verrigtinge van die Eerste KSAA Tweejaarlikse Konferensie, geredigeer deur Park Duk-Soo en Suh Chung-Sok. Sydney: Universiteit van Nieu-Suid-Wallis.

Kim, David W. 2015. "Sangje en Samkye: Die Kosmologie van Daesoon Jinrihoe in Oos-Asiatiese Nuwe Godsdienste." Die Tydskrif van Daesoon Akademie van Wetenskappe 25: 189-229.

Kim, David W. 2014. "Daesoon Jinrihoe in Koreaanse Nuwe Godsdienstige Bewegings." Die Tydskrif van Daesoon Akademie van Wetenskappe 24: 167-208.

Kim, Taesoo. 2016. “Navorsing oor die verhoudingskenmerke van 'Bewaking teen selfbedrog' in Daesoon Thought: Focusing on the 'Resolution of Grievances for Mutual Beneficence.' '' N Referaat gelewer tydens CESNUR 2016 se internasionale konferensie, Pocheon City, Korea, 5-10 Julie 2016. Toegang verkry vanaf http://www.cesnur.org/2016/daejin_taesoo.pdf op 15 Februarie 2017.

Ko, Namsik. 2016. "Studie oor die verhouding tussen Kang Jeungsan en Cho Jeongsan Beskryf in Hoofstuk Twee van die Aanleer van die Leerstellings (Jeon-Gyeong)." 'N Referaat aangebied tydens die CESNUR 2016 Internasionale Konferensie, Pocheon City, Korea, 5-10 Julie 2016. Toegang verkry vanaf http://www.cesnur.org/2016/daejin_sik.pdf op 15 Februarie 2017.

Lee, Gyungwon. 2016. 'N Inleiding tot Nuwe Koreaanse Godsdienste. Seoul: Moonsachul Publishing Co.

Lee, Kang-o. 1967. "Chungsan-gyo: Die geskiedenis, leer en ritueel." Transaksies van die Royal Asiatiese Genootskap, Korea Tak 43: 28-66.

Rhee, Hong Beom. 2007. Asiatiese Millenarianisme: 'n Interdissiplinêre Studie van die Taiping- en Tonghak-opstand in 'n globale konteks. Youngstown, NY: Cambria Press.

Yeoju Hoofkwartier Tempel Komplekse webwerf. Toegang verkry vanaf http://eng.idaesoon.or.kr/ op 15 Februarie 2017.

Post Datum:
17 Februarie 2017

 

 

Deel