Olivia Groff Timoteus Miller

Liefde Israel Familie

LIEFDE ISRAEL-FAMILIETYD

1940 (25 Augustus): Paul Erdmann is gebore in Berlyn, Duitsland.

1947: Paul, sy moeder en broers en susters verhuis na Seattle, Washington.

1968 (Oktober): Paul en Marilyn Erdmann verhuis na 'n huurhuis naby Seattle. Binne enkele dae het 'n egpaar (Clint en Rosemary), hul seun (Eric) en 'n veteraan in Vietnam (Neil) ook in die eiendom gewoon.

1971: Die handves van die Church of Armageddon (Love Israel Family) is geskryf.

1972 (Januarie): Die dood van twee familielede van Love Israel, eerbied en solidariteit, het plaasgevind nadat die mans met tolueengebruik besig was.

1973: Die Front Door Inn en die Israel Brothers Construction Company het in werking getree.

1973 (Junie): Toewyding Israel (Kathe Crampton) is deur haar moeder en ontwikkelaar Ted Patrick uit die Love Israel-familie geneem. Nadat sy 'deprogrammering' ondergaan het, keer sy terug na die Love Israel-gesin.

1974: Love Israel-familielede het gedans en op die verhoog gesing tydens die Wêreldtentoonstelling in Spokane, Washington.

1983 (Julie): 'n Groep ouderlinge van Love Israel-familie en ander lede het 'n brief aan Love geskryf waarin hulle hul kommer uitgespreek het.

1983-1984: Na aanleiding van Love se reaksie op die brief van kommer, het baie lede die Love Israel Family verlaat.

1984 (11 Januarie): Richness Israel (Daniel Gruener) het 'n klag teen Love Israel en die Kerk van Jesus Christus in Armageddon ingedien en probeer om 'n gedeelte van die geld en bates wat hy bygedra het tot die Love Israel-familie, terug te kry. Twee weke later is 'n ooreenkoms buite die hof bereik, waarin Gruener die Queen Anne Hill-eiendomme gegee het.

1984 (somer): Die oorblywende lede van die Love Israel Family het Queen Anne Hill-eiendomme verlaat en na Arlington verhuis.

1984 (November): Love Israel het by lede van die Arlington-eiendom aangesluit.

1990: The Love Israel Family het die eerste openbare knoffelfees op die Arlington-eiendom gehou.

2003: Die Love Israel-gesin se Arlington-boerdery is verkoop.

2004: The Love Israel Family het eiendom in Bothell, Washington, gekoop.

2016 (1 Februarie): Love Israel is op 75-jarige ouderdom oorlede.

FONDS / GROEPGESKIEDENIS

Die verhaal van die Love Israel Family begin met die geboorte van Paul Erdmann, wat later bekend sou staan ​​as Love Israel, op 25 Augustus 1940 in Berlyn, Duitsland. Erdmann is gebore in 'n gesiene familie wat uiteindelik deur die oorlog en Hitler se Derde Ryk geraak is. Nadat Erdman se vader ses maande in die tronk was, het die Erdmanns Duitsland verlaat en kort daarna in Nederland vertoef voordat hulle na die Verenigde State gekom het en hulle in Seattle, Washington, gevestig het. Erdmann se ouers sou later skei, deels as gevolg van sy pa se probleme om aan te pas by sy lewe in die Verenigde State. Paul Erdmann het, net soos sy vader, aanvanklik moeilik probeer aanpas, soos 'n buitestaander op skool gevoel en gereeld gevegte gevoer. As 'n jong volwassene het Erdmann vir 'n kort tydjie 'n aantal kolleges bygewoon, getrou, 'n dogter gehad en 'n televisieonderneming begin wat kort voorspoedig was. Terwyl hy blykbaar op pad was om die Amerikaanse droom te verwesenlik, raak Erdmann ongemaklik met sy vermoë om aan kliënte te verkoop. Erdmann het gesê: “Toe ek verkoop, het ek besef dat mense my glo. Het baie skuldig begin voel. Mense het my eintlik geglo toe ek vir hulle iets vertel het! Ek het besef dat ek hulle die waarheid sou moes vertel ... [ek] laat dinge beter klink as wat dit werklik was - soos alle verkopers doen ”(LeWarne 2009: 18).

Ondanks sy ontevredenheid was Erdmann nie dadelik aangetrokke tot die idees van die teenkultuurbeweging nie. In die begin was sy siening van hippies negatief, maar na 'n bietjie kontak met die teenkultuurbeweging het Erdmann se siening verander. In San Francisco het Erdmann 'n tweeslaapkamerwoonstel gehad wat as 'n gemeenskaplike omgewing gedien het, aangesien mense 'n tyd lank in die woonstel sou woon voordat hulle verder gaan. Drie van hierdie mense sou later lede van die Love Israel Family word.

In 1968 verhuis Paul Erdmann en sy vriendin, Marilyn, na Queen Anne Hill, 'n woonbuurt net noord van die middestad van Seattle. Paul en Marilyn het gou 'n egpaar, Clint en Rosemary, en hul seun, Eric, sowel as 'n veteraan in Vietnam, Neil, gekry. Hierdie ses was die begin van die groep wat die Love Israel Family sou word. Die klein groepie het probeer om hulself van die res van die samelewing te skei en het aardse besittings persoonlik besit in 'n poging om geestelike waarheid te soek. Dit was ook in hierdie vroeë periode dat die groep in mekaar se oë sou staar en glo dat God binne almal was.

Op 'n stadium het Erdmann 'n reis geneem wat op soek was na geestelike waarheid en 'n visie beleef het wat sentraal was in die vorming van Erdmann as liefde Israel. [Image regs] Erdmann het tydens 'n bus 'n visie beleef wat hy voorheen gehad het, maar kon nie ontsyfer nie. In hierdie visie het hy 'n piramide gesien wat gevorm is van mense wat geargumenteer het. LeWarne berig dit in hierdie visie:

God het Paulus aangemoedig om na die top toe te gaan, waar 'n beeld van Jesus Christus op 'n rots gebid het. Toe Paulus weer kyk, het hy besef dat die figuur nie Jesus was nie, maar homself, moontlik as Jesus. Toe omvat 'n reuse goue wolk alles en verskyn 'n deurskynende klip waarop 'LIEFDE' op 'n hemelse manier geskryf is '(2009: 26).

Een dag nadat hy terug is na koningin Anne Hill, het Erdmann aan die ander lede van die huishouding aangekondig dat hy liefde is. Daarbenewens sou die ander ook hul regte name ontvang. Hierdie name verteenwoordig 'n eienskap wat die persoon beliggaam of bestem was om te besit, en hoewel die manier waarop hierdie name vir lede bepaal is, verskil, het visioene dikwels 'n rol gespeel. Rosemary (wat die maat van Love geword het) word eerlikheid, Marilyn word geduld (sy was nou in 'n verhouding met Clint), Clint word Faith, Neil word Strength en Eric word Hope. Die groep het ook die van "Israel" aangeneem, wat hulle as "Kinders van God" aangedui het en die tyd voorgestel het dat alle mense as een onder God sou saamtrek.

Teen die tweede jaar in die Queen Anne Hill-koshuis het ander by die oorspronklike groep aangesluit. Binne 'n paar jaar het die Liefde Israel-familie uitgebrei na twee ander huise. Uiteindelik het die familie in meer as 'n dosyn huise in die omgewing gewoon, met soveel as twintig tot dertig mense in 'n enkele huishouding gedurende periodes van instroming van nuwe lede. Op sy hoogtepunt sal die Liefde Israel-familie ongeveer 350-lede insluit wat in huise op Queen Anne Hill en in 'n paar satelliet eiendomme woon.

Om deel te wees van die Love Israel Family het 'n mate van afsydigheid van die buitewêreld ingesluit. Toe hulle aangesluit het, het lede hul persoonlike besittings prysgegee, want dit is alles in die gesin gemeen en word deur liefde en die ouderlinge versprei soos dit goedvind. Later, nadat die amptelike godsdiensliggaam van die Kerk van Jesus Christus in Armageddon tot stand gekom het, sou nuwe lede 'n dokument onderteken waarin erkenning gegee word dat hulle afstand doen van privaat eiendom, sowel as volmag om Israel deur die kerk lief te hê. Daar is ook van iemand verwag om sy of haar geboortenaam en die meeste kontak met die buitewêreld, wat familielede insluit, op te gee. Alhoewel briewe aan die families van nuwe lede gestuur is wat die gebrek aan kontak en aspekte van hul nuwe lewens verklaar, is die adres van die Love Israel Family gedeel en besoeke van familielede het plaasgevind. Aangesien 'n deel van die Love Israel-familie se oortuiging 'n skeiding van vorige lewens en ervarings was, hoef lede nie hul agtergrond te deel wanneer hulle aangesluit het nie. Met dit gesê, was lede oorwegend wit, jonk en nie-ryk.

Terwyl die huise van die liefde Israel-familie dieselfde lyk as die ander in die Queen Anne Hill-omgewing, [Image regs] binne was hulle anders. Huise is eenvoudig ingerig en die gesin het televisies, radio's, kalenders en koerante vermy om skeiding van die buitewêreld en die ontwikkeling van geestelike insig te bevorder (Balch 1995: 162). In die vroeë jare het familielede opgeval vanweë hul kenmerkende voorkoms en gedrag wat die omliggende gemeenskap vreemd beskou. Familielede het eenvoudige, tuisgemaakte klere aangehad, waaronder unieke klere wat gesinslede maklik onderskeibaar gemaak het. Na 'n geruime tyd is hoofklere vir die meeste aktiwiteite aangeneem en klere was gereserveer vir godsdienstige geleenthede en ander spesiale geleenthede. Gedurende die Queen Anne Hill-periode is Love Israel-familielede ook deur hul bure erken as gevolg van sommige van hul praktyke, insluitend die nagwag. Geselekteerde lede sou vroegoggend om die beurt toesig hou oor huise van gesinslede, en soms wakker word om te vra of hulle enige drome of visioene gehad het wat hulle wou deel. Volwasse lede word elke oggend vieruur wakker gemaak vir grootliks geestelike byeenkomste wat tot twee uur kan duur.

Alhoewel die Love Israel-familie opvallend was van hul bure vir hul lede se kenmerkende voorkoms en onkonvensionele lewenspatrone, het baie in die Queen Anne Hill-gebied die groep met min probleme aanvaar. Twee sterftes as gevolg van dwelmgebruik in 1972 het die gesin egter in die publieke oog gebring en deur die media onder die loep geneem as 'n dwelmgebruikende 'kultus'. Die dood van eerbied en solidariteit Israel het plaasgevind nadat die mans plastieksakke gevul met tolueen oor hul koppe geplaas het. Gesinslede kon die mediese ondersoeker oortuig om lykskouings uit te stel, omdat die geloof onder die gesin was dat eerbied en solidariteit nie dood was nie en dat dit binne drie dae sou herleef. As hulle werklik dood was, sou dit 'n teken wees dat hulle 'ongelowiges' was (LeWarne 2009: 44). In hierdie vroeë jare het die gesin op geestelike genesing staatgemaak eerder as tipiese mediese behandelings. Vanweë die feit dat 'Gesinsouderlinge siekte as 'n teken van twyfel beskou, kan selfs ernstige siektes onbehandeld bly, insluitend twee uitbrake van hepatitis' (LeWarne 2009: 45). Die geloof in geestelike genesing was ook van toepassing op die dood, aangesien familielede waaksaam was in die hoop om eerbied en solidariteit te laat herleef, maar dit was onsuksesvol. Nadat die lykskouing uitgevoer is, is die dood per ongeluk beslis en is daar nie teen die gesin opgetree nie, omdat die gebruik van tolueen volgens die wet nie verbied is nie.

Oor die jare het die Liefde Israel-familie 'n verskeidenheid besighede gehad wat verskillende grade van sukses gehad het. Die Front Door Inn was die eerste sakeonderneming wat in die vroeë 1970's begin en koffie en tee bedien. Die voordeur het meer geword van 'n gemeenskapsbyeenkoms wat 24 uur per dag oop was en dikwels lewendige vermaak aangebied word. Die familie het ook 'n gastehuis regoor die straat vanaf die herberg bedryf wat besoekers toegelaat het om drie dae lank te bly. Hierdie gastehuis dien as 'n plek vir die familie van die Liefde Israel-familielede, sowel as potensiële lede, om te bly. Daarbenewens het die familie 'n natuurlike voedselwinkel bedryf en gratis kos vir bure op 'n tafel buite die winkel aangebied.

Die liefde Israel-familie het verder as Queen Anne Hill uitgebrei vir 'n verskeidenheid ondernemings. In die somer van 1971 het lede van die familie begin met die seisoen werk vir orkiste in die Yakima-riviervallei. Een man uit hierdie gebied het uiteindelik by die liefde Israel-familie aangesluit. Onder sy eiendom was hy 'n rakwerk wat gebruik is om 'n verskeidenheid goedere insluitend wyn (wat vroeër jare in die liefde Israel-familie verbied is) te maak. Die familie het ook sy eie eiendom in die Yakima-riviervallei gekoop. In die somer van 1982 het sowat drie dosyn familielede in hierdie gebied geleef, gewasse vir hulself en gesinsondernemings opgewek. Die familie het ook uitgebrei na 'n klein plaasgebied in Arlington, Washington, wat 'n sentrum vir die familie sou word na die opbreek van 1983-1984. Volgens LeWarne het "entoesiasme vir verre plekke hulle ook verder gelei, vir Noord-Stille Oseaan se vissery-pogings, na Hawaii en 160 se pragtige hektaar in Alaska" (2009: 116). In die laat 1970'e het die familie 'n omgekeerde mynveër gekoop wat hulle genoem het Oorvloed. Die familie vermy tipies ondernemings wat skuld kan skep, maar die bekendstelling van geld aan die gemeenskap deur lede en die potensiële bruikbaarheid vir die boot om lede tussen verskillende familielokale te vervoer en as 'n middel vir 'n visoperasie, het tot die aankoop gelei. Die Oorvloed het 'n paar jaar geduur om op te los, en na 'n aantal minder as fantastiese visvangstappe was dit duidelik dat die boot die familie meer kos as wat hulle kon regverdig. Uiteindelik het die Familie die boot verhuur aan 'n man wat die boot aan die brand gesteek het en dit in 'n poging tot versekeringsbedrog gesink het.

Die toenemende skuld van die familie wat hul beginsel van selfversorgendheid weerspreek het, het sommige lede verwerp wat die rigting van die familie bevraagteken het. Familielede was immers dat diegene wat in die hede geleef het ("nou is die tyd") skuld moet vermy. Lede het meer as finansiële probleme begin vermoed toe gerugte sirkuleer dat daar onenigheid tussen oudstes, insluitende liefde, was. LeWarne vat kortliks die verskille uiteen wat tot 'n verdeling in 1983-1984 in die Love Israel-familie in vier kategorieë gelei het:

Eerstens het ekonomiese veranderinge plaasgevind toe die gemeenskap begin uitbrei, kommersiële ondernemings aangaan, fondse leen en verband eiendomme. Tweedens het sosiale afdelings toegeneem namate die familie die instroming van nuwelinge moeilik gevind het om te assimileer. Lede ken mekaar nie meer so intiem nie, aangesien hulle gemeenskaplike doelwitte een keer gehad het of gedeel het. 'N Derde oorweging het gefokus op die groeiende aantal kinders, wie se ouers voel hulle ontvang nie noodsaaklike behoeftes in die daaglikse lewe en skoolopleiding nie. 'N Vierde uitgawe, moontlik inherent van die begin af, was die toenemend "koningagtige" rol van Liefde, wat rykdom gehad het en spesiale voorregte ontvang het wat aansienlike gapings tussen hom en minder lede geskep het. Hy is onder andere van mening dat hy 'n dure kokaïen gewoonte het wat hom en sy bestuur benadeel (LeWarne 2009: 134).

In Julie 1983 het sommige van die ouer manne besluit om hul besorgdheid aan Love in 'n brief te kenne te gee. In hierdie brief is gesê dat diegene wat geskryf het, gevoel het dat Liefde hom geestelik, sosiaal en ekonomies van die res van die familielede vervreem het. By die lees van die brief het Love twee opsies aan lede gegee: om sy gesag te aanvaar of die gemeenskap te verlaat. Logika en sterkte het verkies om die gemeenskap te verlaat. Hulle is gevolg deur ander ouderlinge en ander lede van die gemeenskap (baie wat nie van die brief geweet het nie tot op die reaksie van Love). Gedurende die volgende maande het baie van die familielede vertrek en 'n paar dosyn toegewyde lede van die familie Israel in die gemeenskap agtergelaat. Die proses om die gemeenskap te verlaat en weer by die groter samelewing aan te sluit, was nie altyd 'n maklike oorgang vir oud-familielede nie, want hulle het gekonfronteer om te leer hoe om hulself in 'n nie-kommunale samelewing te onderhou, werk te vind om hul vaardighede te bevredig en deur die prosesse te gaan om hul name na meer konvensionele name te verander en behoorlike identifikasiebewyse te verkry. Sommige van die lede wat besluit het om te vertrek, het uiteindelik naby mekaar gewoon en getuig van die sterk bande wat in die Love Israel-familie gebou is. Tydens die uiteensetting het Love voor sy eie probleme te staan ​​gekom, aangesien bewerings (soos dat hy dwelms aan kinders gegee het) begin versprei het en prokureurs betrokke geraak het. Liefde was besorg oor wat sou gebeur as hierdie bewerings bekend gemaak word en besluit om saam met sy familie en 'n paar getroue lede na Los Angeles te vertrek totdat dinge regkom.

Een van die lede wat besluit het om die gemeenskap te verlaat, Daniel Gruener (Richness Israel), het 'n regsgeding aanhangig gemaak teen die Liefde Israel-familie en wou meer as een miljoen dollar kry wat hy in die familie gebring het toe hy by hom aangesluit het. Die situasie het tot 'n gevolgtrekking gekom toe 'n buite-hofooreenkoms bereik is en die familie het hul eienskappe van Queen Anne Hill opgehef. Die familie het toe bankrotskap verklaar en na hul Arlington-eiendom verskuif om te hergroepeer.

Die Arlington plaas en die plaas [Image regs] het die volgende twintig jaar die permanente plek vir die Liefde Israel-familie geword. totdat die land verlore gegaan het in 2003. Die plaas, wat in 'n landelike gebied ongeveer 'n dosyn myl buite die dorpie Arlington geleë was, het sowat 'n dekade in die familie gekom voordat dit die hoofkwartier van die gemeenskap geword het toe 'n vrou en haar kinders by die familie aangesluit het. Terwyl die familie nog hoofkwartier was in Queen Anne Hill, het die land in Arlington 'n plek geword vir lede om die stad se atmosfeer van Seattle te ontsnap, met sowat vyftien mense wat op 'n slag op die plaas woon. Die plaas het ook 'n plek geword vir spesiale liefdes-Israel-familiegeleenthede, insluitende Paasfees.

In Junie 1984 het ongeveer vyftig familielede na die Arlington-plaas verskuif. Toe hulle aankom, het hulle die eiendom gevind wat baie herstelwerk nodig het, aangesien baie van die permanente plaasbewoners die eiendom voorheen verlaat het. Familielede moes aanpas by 'n nuwe lewenstyl, met lewensomstandighede wat heel anders is as dié van Queen Anne Hill. Die skuur, wat die sentrale gebou op die plaas was, het baie werk nodig gehad, en die beskikbare behuising het bestaan ​​uit 'n paar onbesette yurts. Baie lede het die Arlington-plaas as 'n tydelike verblyf beskou, totdat hulle elders kon hervestig, maar die eiendom het die volgende twee dekades die nuwe huis van die liefde Israel-familie geword. Liefde het 'n paar maande na Arlington aangekom nadat die familie die skuif daar gemaak het, want hy was nog in Kalifornië tydens die aanvanklike skuif.

Oor die volgende paar jaar het die familie gewerk om hul gemeenskap te herstel en selfversorgend te word. Huise is opgegradeer in fases, van yurts na yurts wat op platforms geplaas is, aan houtraamstrukture. Die skuur is opgeknap en is vir verskeie doeleindes gebruik. Die familie het tuine geplant en lede het handwerk vervaardig wat in die groter gemeenskap verkoop is. In die begin het baie van die mans in die buite-gemeenskap gewerk, waarvan liefde die verswakte gemeenskaplike eenheid gevoel het. As gevolg hiervan het Liefde die beurt aan huishoudelike bedrywe voorgestel wat lede in staat sou stel om meer tyd binne die familiegemeenskap te spandeer. Na 'n tyd in Arlington het liefde die geestelike gesag onderhou. In teenstelling met die Queen Anne Hill-dae, het die liefde afstand gedoen van ander gebiede, soos besigheid. Gesinsverhoudings en meningsverskille wat tot die 1983-1984-opbloeding gelei het, het begin om te genees vir baie van die honderd familielede wat by die plaas gewoon het.

Alhoewel Love sy gesagsposisie behou het en sy visioene sentraal was in die geloof van die gesin, het sommige van die gesinspraktyke van hul Queen Anne Hill-vorms verander. Die daaglikse oggendvergaderings, Saterdagaandbyeenkomste en spesiale vakansievieringe het steeds belangrike dele in die lewens van lede gespeel. Terwyl die leerstellings van Jesus Christus en die basiese beginsels van die gesin gehandhaaf is, was daar sekere aspekte wat minder fokus. Die familiehandves was nie so fisies op die Arlington-boerdery nie, en baie van die voorwerpe wat die gesin vroeër in rituele gebruik het om dit aan hul Israelitiese geskiedenis te koppel, bestaan ​​nie. Daarbenewens het lede verjaardae begin herken en tipiese bestuurslisensie dra. (Dit kan hoofsaaklik as gevolg van noodsaaklikheid wees, aangesien baie sakeondernemings buite die Love Israel Family-gemeenskap begin het.)

Die Love Israel-familie het meestal vreedsaam saam met die groter Arlington-gemeenskap bestaan. Alhoewel sommige die gesin steeds as 'n hippie-gemeenskap met 'n vreemde leefstyl beskou, het die gesin se interaksie met nie-gesinslede in Arlington gehelp om te verdryf negatiewe bespiegeling. Die gesin het 'n interaksie met die Arlington-gemeenskap gehad deur hul sakeondernemings, bywoning van familiekinders by openbare skole en deelname aan sport, en die jaarlikse Knoffelfees (wat in 1990 begin het). Die idee vir die fees het 'n jaar voor die eerste amptelike viering plaasgevind toe 'n potete-ete gehou is om knoffel te gebruik wat gevaar het om deur reën te vernietig. Die Knoffelfees [afbeelding regs] het items te koop, lewendige vermaak en tuintoere ingesluit. Die Knoffelfees het jaarliks ​​duisende ingebring en dit is aan toeriste bekend gemaak. In 2002 het bure by die provinsie gekla en beweer dat die komende fees 'n oorlas is. Jare lank het die gesin nie 'n spesiale permit verkry nie en het daarop aangedui dat die fees 'n godsdienstige gebeurtenis was. Ernstige Israel het die godsdienstige aspek van die fees verduidelik en gesê dat die Knoffelfees 'n kans vir familielede en vriende is om met mekaar bymekaar te kom, asook om die oortuigings van die Love Israel-familie te verklaar en te bevorder. Die kwessie van 2002 is met 'n permit onder protes opgelos.

Dit het 'n geruime tyd goed gegaan op die Arlington-boerdery. Aan die einde van die negentigerjare woon ongeveer vyftig lede op die plaas, leef hulle gemaklik en kom goed met bure oor die weg. Finansiële probleme sou egter weer probleme vir die Love Israel-gesin veroorsaak. Rondom 1990 het Love Israel en 'n maatskappy, wat tot stand gekom het na die skeuring van 2002-1983 met die doel om grond in besit te neem, om hoofstuk 1984 bankrotskap ingedien. Hierdie stap was al 'n paar jaar aan die gang, want familie waag 'n stram finansie. Daar is besluit dat die Arlington-boerdery verkoop moet word, met die hoop dat sommige van die grond miskien as 'n familiegrond kan onderhou word. In 11 is die familie se Arlington-boerdery egter verkoop. Terwyl die gesin gereed was om te vertrek, het hulle 'n groot openbare verkoping gehou om hul verhuising te finansier (baie lede was van plan om na China Bend te vertrek). Eiendom by China Bend is gedurende die Queen Anne Hill-dae in die gesin gebring, en baie lede, waaronder Love, het deur die jare 'n tydjie aan hierdie eiendom deurgebring. Alhoewel China Bend nie die nuwe webwerf vir die Love Israel Family was nie, het 'n hele paar lede besluit om hulle daar te vestig. Ander het na die voorstede van Seattle verhuis, en ander het in die Arlington-omgewing gebly. In die voorstad van Seattle in Seattle, het Love en ander lede hulle gevestig en soortgelyke huisvesting as die Queen Anne Hill-periode opgerig. Aangrensende huise is aangekoop en erwe is verbind.

Die Love Israel-familie het sedert die Queen Anne Hill-dae 'n groot verandering ondergaan, insluitend die aanneming van wêreldse aspekte wat vroeër vermy is en weg van die gemeenskaplike aard, maar baie lede hou steeds vas aan die basiese oortuigings van die gesin. Daarbenewens bly baie lede en nie-lede steeds in kontak met mekaar, omdat hulle sterk verhoudings binne die gesin opgebou het. Sedert die verkoop van die Arlington-boerdery en die verhuising van lede na ander eiendomme, het die Love Israel-familie grootliks buite die publieke oog gebly. Plaaslike koerante en televisiestasies het onlangs verhale gepubliseer toe onthul word dat Love Israel met kanker te kampe het. Op 1 Februarie 2016 verloor Love sy stryd teen kanker. Dienste is enkele weke later gehou met 'n geskatte bywoning van 400 mense. Eerlikheid, wat 48 jaar lank sy vrou was, hou Love se as in hul huis (Lacitis 2016).

Leerstellinge / oortuigings

Die Love Israel-familie en die Kerk in Armageddon se oortuigings kan saamgevat word met die volgende frase: 'liefde is die antwoord, ons is almal een, dit is die tyd.' Die gesin het geloof gebaseer op die leringe van Jesus Christus en ander aangemoedig om ook hierdie leringe te volg. Alhoewel die gesin hulself as Christene beskou het, het hulle van ander groepe verskil omdat hulle op persoonlike ervaring gefokus het. Die belangrikheid van die Bybel was die ervaring van die lidmate wat 'n begrip gegee het van wat in die Bybel opgeteken is. Lede het ook 'n spesifieke verbintenis met Jesus Christus gevoel, en soos hy was hulle ook die erfgename van God. Die neem van die van 'Israel' beteken dat die hergroepering van mense van uiteenlopende agtergronde om hul erfenis te herstel. Die heerlikheid van Jesus Christus was binne elke lid en almal was een. As gevolg hiervan het die Love Israel Family geglo dat hulle 'die wederkoms van Christus openbaar' (LeWarne 2009: 67). Die gesin 'het byeengekom op 'n plek genaamd Armageddon - los van die wêreld - om deur God ontvang te word' en geglo dat 'ander van alle uithoeke van die aarde sou kom om by hulle aan te sluit' (LeWarne 2009: 66).

Anders as sommige Christengroepe wat op die toekoms fokus, het die Love Israel Family op die hede gefokus, omdat God nou teenwoordig was. Mense is aangemoedig om hul alledaagse aanhangsels te laat vaar om daarop te fokus om met God verenig te wees. Lede het ook gevoel dat dit belangriker is om hulle nou met liefde te behandel eerder as om te bespiegel oor wat met jou siel gebeur het as jy die aarde verlaat het. Liefde word aangehaal en gesê: “Die koninkryk van die hemele is in jou binneste, dit sal nie wees nie, dit is, so as u dit gaan vind, moet u beter na binne kyk ... God is met ons almal en ons is almal verskillende dele daarvan — almal ”(LeWarne 2009: 72).

Die Love Israel-familie het ook die idee gehuldig dat sy lede ewig is. Die gesin noem Johannes 2: 25-26 vir hierdie oortuiging: “Ons weet dat ons die ewige lewe het deur onse Here Jesus Christus wat sê: 'Ek is die opstanding en die lewe. Hy wat in My glo al is hy dood, hy sal nog lewe; en elkeen wat in My glo en glo, sal nooit sterwe nie ”(Church of Armageddon 1971: 34). Deur die offer van Jesus kon mense van sonde en die dood bevry word. Soos LeWarne sê, “as kinders van God kon lede nie meer sterf nie; hulle was gelyk aan die engele ”(2009: 72). Hierdie oortuiging het elke dag gevolge vir lede gehad, insluitend ontmoetings met die Queen Anne Hill-polisie wat dikwels gevangenisstraf tot gevolg gehad het vir familielede wat daarop aangedring het dat hulle ewig was. Aangesien lede nie net met hul familiename eerder as hul voorname na hulself verwys het nie, maar ook geweier het om hul wêreldse geboortedatums en ouderdomme te erken, word hulle beskou as die belemmering van geregtigheid. Na 'n geruime tyd het die polisie in Seattle saam met die Love Israel-familie gewerk deur ID-kaarte wat deur die polisie uitgereik is, te gebruik en spesiale bestuurslisensies wat aan familielede uitgereik is, ontvang sonder enige verwysings na hul verlede.

Sterftes van familielede was die oorsaak van verwarring onder lede wat geglo het dat hulle en mede-lede ewig was. Die vroeë dood van twee lede as gevolg van tolueen was byvoorbeeld 'n skok vir die gesin, en mediese ondersoekers was oortuig om drie dae te wag om te sien of hierdie mans weer sou lewe. Liefde het beweer dat, as hulle ware gelowiges was, hulle dit sou kon doen. Maar die manne het nie uit die dood opgestaan ​​nie. Die dood van Marcus Israel in 1974 na 'n ongeluk op die Arlington-eiendom is op soortgelyke wyse hanteer, terwyl provinsiale amptenare oorgehaal is om drie dae te wag om te sien of Marcus weer wil lewe. Na drie dae het Marcus nie weer lewe gekry nie. Oor die jare heen blyk dit dat lede se interpretasies van wat dit beteken om ewig te wees, verskuif het, miskien as gevolg van die probleme om die dood van lede te verklaar. Die ernstige interpretasie van Serious Israel was gebaseer op die idee dat 'mense wat ware liefdevolle verhoudings met mekaar het, die voorkoms van die dood sal oorkom, want die liefde wat ons deel is ewig - inderdaad, die liefde is God - en ons sal vir ewig in die ewigheid wees ... deur liefde vir mekaar kan ons die ewige lewe hê, al gee die liggaam moed op ”(LeWarne 2009: 72-73).

Die klem op visioene en drome as vorme of openbaring was ook sentraal tot die oortuigings van die Love Israel Family. Die Christelike Bybel, spesifiek die Nuwe Testament, was veral belangrik omdat dit die inligting wat deur visioene en drome aan lede oorgedra is, bevestig. Die visie van die liefde was van besondere belang, omdat dit die basiese beginsels gegee het wat die gesin voorgestaan ​​het. LeWarne vertel een van die vroeë visies van Love:

Een keer het ek gevoel dat ek die wêreld, my lewe, in my gedagtes prysgegee het. Ek laat alles los. God het my opgeneem na die plek waar daar geen einde is nie, geen begin, daar is geen tyd nie. Net 'n oomblik om oral tegelykertyd te wees sonder om enigiets te bereik. Dan kom jy terug na 'n eindige posisie. Maar toe het ek gesê, dit is nie regverdig nie - jy kom weer af na die sop. Ek het in 'n beerput van gedagtes. "Toe sien Liefde in sy visie die hand van God wat" baie pragtige mense uit die muk uitkom. Maar die handjievol het geen perke gehad nie, 'n miljoen, biljoen, triljoen, twaalf ... 'n onbeperkte handvol ... Dit was ons. Dit was ons. Sonder enige raaisels in ons koppe, meer (LeWarne 2009: 67).

Visies was ook belangrik om nuwe lede na die familie te bring. Baie lede het vertel dat hulle visioene gehad het waarin hulle Liefde of ervare visioene soos sy voorgekom het voordat hulle ooit van die liefde Israel-familie (Balch 1998: 71) gehoor of kontak gemaak het. Eens in die familie is lede aangemoedig om hul visioene en drome te deel, wat deur liefde geïnterpreteer kan word. Terwyl die meeste lede vasgehou het dat hul visioene en drome openbarings van God was, was daar een subgroep binne die familie wat later agtergekom het om hul visioene te versier om Liefde en ander kinders te behaag. Na die verdeling van 1983-1984 het sommige van die kinders toegelaat om hul visioene op te stel en hul stellings op te knap om mekaar te oortref.

Rondom 1970 het die familie hul oortuigings in 'n geskrewe dokument, die Love Israel Family-handves, neergelê. Hierdie projek het oorspronklik ontstaan ​​as lede wat die Bybel soek, vir antwoorde op vrae wat hulle gehad het. Hou toegewyde lede aan spesifieke temas wat hulle nagevors en geskryf het, en Liefde self het die Inleiding geskryf. Hierdie dokument het die fundamentele oortuigings van die Liefde Israel-familie aangespreek en is gebruik deur lede in studiegroepomgewing en dien as 'n riglyn vir nuwe lede. As gevolg van die belangrike status van die Handves, het Liefde Imagination Israel opdrag gegee om die Handves in 'n kunswerk te verander. Die resultaat was 'n duisend kopieë van die Family Charter, 'n 36-jarige dokument wat kalligrafie, vier kleure en goue inleg ingesluit het. Die Handves is 'n kombinasie van stellings uit die Liefdefamilie en verwysings na die Nuwe Testament, wat in rooi geskryf is.

Die Liefde Israel-familiehandves, wat in gedeeltes geskei word met opskrifte soos "Owerheid", "Kinders", "Brood van die Lewe" en "Ewige Lewe", begin met 'n stelling:

Die Kerk van Armageddon is gegrond op die openbaring van Jesus Christus. Ons doel is om die voorbeeld van ons Here Jesus Christus te volg deur die Nuwe Testament te vervul. Ons verwelkom alle mense wat die Nuwe Testament sonder skynheiligheid wil oprig. Die doel van die Kerk van Armageddon is om dit vir die hele mensdom moontlik te maak om in hierdie moderne tyd God se lewenswyse te leef ”(Church of Armageddon 1971: np).

Verder lui die inleiding geskryf deur Love die volgende: "Die kerk verwag nie om ons gesag of doel met woorde te verklaar nie ... Ons besef dat alle lede van hierdie liggaam mekaar op hul vasgestelde tyd sal herken en ons verwag geen verwarring nie" ( Kerk van Armageddon 1971: 1).

Die Handvesgedeelte oor die huwelik wys daarop dat die wêreldse opvatting van die huwelik nie op die gesin van toepassing is nie, omdat 'elke lidmaat met Christus getroud is' en dus 'in Christus Jesus Onse Here met mekaar getroud is (Church of Armageddon 1971: 22- 23). Alhoewel dit blykbaar op 'n praktyk van 'vrye liefde' in die gesin dui, was die situasie heeltemal die teenoorgestelde. Teen die latere jare van die 1970's het die gesin vereis dat nuwe lede minstens een jaar lank die selibaat moes beoefen en moes die goedkeuring van Love en ander ouer manne wees om 'n verhouding te begin (Balch 1998: 79). In hierdie afdeling van die Handves word gesê dat mans gesag sal hê oor vroue, wat opvallend gespeel het tydens die aanstelling van ouderlinge.

RITUELE / PRAKTYKE

Die Love Israel-familie het 'n reputasie gehad vir uitgebreide dwelmgebruik. Dit is weliswaar waar dat familielede dwelms gebruik het, maar daar moet op gelet word dat die mate waarin lede betrokke was by hierdie gedrag verskil. Trouens, soos Robert Balch opgemerk het, het sommige wat groot gebruikers was, die Love Israel Family toegeskryf omdat hulle hulle van dwelms afgehelp het (Balch 1998: 71). Love en vroeë gesinslede het hallusinogene middels gebruik om verligting te soek en geestelik te bevorder. Sommige van die visioene wat lede ervaar het, is deur dwelms veroorsaak, maar dit was nie die geval vir alle visioene nie. Gedurende die Queen Anne Hill-dae is dagga gereeld deur baie lede gebruik en word dit dikwels tydens geestelike vergaderings gerook. Dit lyk asof sommige lede selde harde dwelms en drank gebruik het, maar die gebruik van hierdie stowwe was vir vermaak en nie vir geestelike doeleindes nie. Soos met sommige van die gesin se ander opvattings en praktyke, het die gebruik van dwelms 'n verandering ondergaan, en veral na die verhuising na die Arlington-eiendom.

In ooreenstemming met ander Christengroepe, het die Love Israel-familie die doop as 'n belangrike ritueel vir lede beskou. Die doop het nuwe lede bevry van hul vorige identiteit en bestaan ​​en het aangedui dat hulle by die familie van Jesus Christus en die Liefde Israel-familie aangesluit het. In die beginjare by Queen Anne Hill het 'n doop plaasgevind nadat die nuwe lid lank genoeg by die gesin was dat die gesin dit aanvaar het. Ernstige Israel het verduidelik dat 'dit nie soseer die' aansluiting 'by ons familie was nie, aangesien dit die verband was wat reeds bestaan ​​het' deur die nuwe lid se persoonlike openbaring (Israel 1994: 53). Die gedoopte lid is 'n Bybelse voornaam en die van 'Israel' gegee. (Familielede het deugname gekry wat Bybelse name vervang het toe God hul nuwe naam bekend gemaak het.) Doopseremonies het 'n belangrike kenmerk geword van die Pasga-viering wat gehou is op die Arlington-eiendom, wat sy eie meer gehad het. Nuwe lede “het hul klere uitgetrek, simbolies hul eie lewens afgeskud en naak in die water geloop terwyl Love van 'n stoel af gekyk het. Twee gesinspriesters het hulle toe gedompel, en hulle het met nuwe name te voorskyn gekom. Met 'n kleed en sandale ... het hulle teruggegaan na hul huishoudings vir vieringe, dans en musiek ”(LeWarne 2009: 81).

Ander belangrike aspekte van die paasfees was 'n groot fees met vis en heuning en die paaseierjag van die kinders. Vir die paaseier-jag sal 'n verskeidenheid eiers vir kinders weggesteek word. Eiers sou verskillende punte werd wees, en aan die einde van die jag sou die kind wat die meeste punte gehad het, 'n prys kies, ensovoorts. Hierdie pryse is met die hand gemaak deur lede van die gesin en het items ingesluit soos 'handpop', 'n volledige bemeesterde [miniatuur] seilskip, visstokke, pyl en boog, [en] 'n beursie met kraalversiering '(LeWarne 2009 : 49). 'N Goue eier is ook tydens die jag versteek, en die kind wat hierdie eier gevind het, moes die Goue Eierpartytjie beplan. Hierdie partytjie dien as die verjaardagpartytjie vir alle kinders, aangesien kinders nie individuele geboortedatums gehad het nie.

LEADERSHIP / ORGANISASIE

Liefde was van die begin af die leier van die gesin. Hy het toegeskryf dat hy die oudste was en dat hy besigheidservaring en kontakte gehad het aan die leiersrol wat hy in die aanvanklike Queen Anne Hill-groep beklee het. Die liefde se geestelike talente en charisma onderskei hom egter altyd van ander en word erken, selfs wanneer ander aspekte van sy leierskap bevraagteken word. Baie wat by die familie aangesluit het, het geglo dat hulle liefde herken het uit drome of visioene wat hulle gehad het voordat hulle hom ontmoet het. Hierdie ervarings was dikwels die basis om geestelike gesag aan Liefde te verleen en hom met vertroue te vertrou. Lede het gemeen dat sy gesag deur God ondersteun word, wat sy posisie verhef het bo 'n persoonlike verklaring van leierskap. Ernstige Israel het gesê dat, ondanks enige van die gebreke van Liefde, 'die oorheersende feit van sy gesag deur God onderskryf is aan [Ernstig'] (LeWarne 2009: 77). Namate die Love Israel-gesin volwasse geword het, het daar probleme ontstaan ​​oor die gesag van Love, maar Love kon sy posisie behou.

Daar was geen verkiesings of soortgelyke demokratiese prosesse in die liefde Israel-familie nie. Die hiërargiese struktuur van die familie is geskep deur aanstellings. Liefde was die top gesag en 'n groep aangestelde ouderlinge het onder liefde gedien. Elke huis op koningin Anne Hill het 'n ouderling in beheer gehad (dikwels was daar 'n man en vrou wat as oudstes in individuele huise gedien het, maar slegs die mans wat direk onder liefde as gemeenskapsleiers bedryf word). Oudstes van individuele huise gedien as tussengangers tussen lede en liefde en lede moes die meeste besluite en aksies hê wat deur die ouderlinge en liefde goedgekeur is. Soos die tyd by Queen Anne Hill aangegaan het, het die ouderlinge die liefde van die bekommernisse deur lede gedeel.

Liefde het ook die gesag gehad om vas te stel wie by die gesin mag aansluit en het ook lede wat hy as problematies beskou, ontslaan. Die gesag van Love was uiters belangrik, soos blyk uit die reaksie op die brief van 1983 wat deur besorgde ouderlinge opgestel is, en elkeen wat hom ondervra, kan uit die gemeenskap geskors word. Sommige van hierdie lede het na 'n geruime tyd na die familie teruggekeer, maar hulle verhouding met Love kon nie volledig herstel word nie. LeWarne vertel byvoorbeeld van die ervaring van Respek Israel, 'wat 'n gesinslid was wat hoog aangeskryf is totdat hy Liefde bevraagteken het oor Jesus Christus en uitgesit is. Hy het later teruggekom, maar nooit sy naam of posisie herwin nie ”(LeWarne 2009: 79).

Kwessies / UITDAGINGS

Soos by baie gemeenskaplike godsdienstige groepe, het beide die interne konflik en eksterne druk die liefde Israel-familie beïnvloed. Animositeit van buitestaanders het gelyk asof die gebied vir gemeenskaplike godsdienstige groepe soos die Liefde Israel-familie wat as "kultusse" beskou word. Soms het hierdie negatiewe ontvangs verhoudings tussen familielede en buitestaanders oorheers. Dit was veral die geval in die vroeë jare by koningin Anne Hill. Vir sommige het die liefde Israel-familie eienskappe vertoon wat hulle afgesonder het (soos hul klere en hul buurtwag), maar het hulle nie as gevaarlik geverf nie. Die eerste gebeurtenis wat 'n negatiewe aandag vir die Liefde Israel-familie getrek het, was die tolueenverwante ondergang van eerbied en Solidariteit Israel. Terwyl hierdie sterftes 'n beduidende impak op die familie gehad het, het die aandag in die pers tot hierdie gebeurtenis vinnig gedaal.

Die Liefde Israel-familie het besorgdheid vir sommige ouers veroorsaak weens die spekulasie oor dwelmgebruik en mishandeling en isolasie van lede. Die families van die nuwe Liefde-Israel-familielede sal briewe ontvang soos die volgende wat deur Steve Allen gedeel word, wie se seun, Brian (Logic), eens deel van die familie was:

Ek het hier in Seattle by die kerk van Armageddon aangesluit. Ons is 'n kerk en 'n familie.
Ons heilige boek is die Heilige Bybel, King James Version.
Die hoof van die kerk is ons Here, Jesus Christus.
Liefde Israel verteenwoordig Christus en God as die finale woord in alle aangeleenthede rakende die kerk, met die totale toestemming van alle kerklede.
Ek het my ou naam gegee en alles wat daarmee gepaard gegaan het. My nuwe naam is Logika Israel. Ek verwag nie om terug te keer na Los Angeles nie.
Dit sal my laaste brief wees.
Ek het my ware huis gevind en ek is gelukkig. Nou kan ek wees wat ek is, 'n seun van God.
Sien asseblief dat al die lede van die familie hierdie brief lees.
Ek is baie lief vir jou. (Allen 1979: 3).

Die brief het geëindig met 'n handtekening en die adres van die gesin in Seattle.

Aangesien baie mense by die familie aangesluit het, was jong volwassenes, [Beeld regs], het sommige ouers betrokke geraak, oortuig dat hulle kinders was breinspoeld. Terwyl sommige ouers, broers en susters en vriende die liefde Israel-familie besoek het en onder die indruk was van wat hulle gesien het (insluitend die gevalle van sommige familielede wat besoek het en besluit om by die familie aan te sluit), was ander verskrik deur die lewensomstandighede en vreemde praktyke van Familielede. Nuwe lede het al hul persoonlike besittings opgegee, in gevorderde behuising geleef, aangemoedig om hulself van die buitewêreld en hul vorige lewens te skei, en het baie tyd in meditasie en ander geestelike praktyke spandeer.

Een van die antwoorde op die oortuiging van familielede dat jong volwassenes wat verbonde was aan nuwe godsdienstige groepe (kultusse) gebreinspoel (geprogrammeer) was die proses wat ontprogrammering genoem word, wat glo die gevolge van kultiese programmering sou keer. Die praktyk is bekendgestel deur Theodore "Ted" Patrick, wat lede van die Children of God, Hare Krishna en Unification Church in die vroeë 1970's begin deprogrammeer (Patrick 1976). Ander groepe, waaronder Love Israel Family, het ook gou teikens vir die programmering geword. Die persoon word gewoonlik deur die familie van die "kultus" -lid ondersteun en sou hom van sy gemeenskap wegneem en ure (en soms dae of weke) met krag aangehou word totdat hulle bereid was om hul "kultus" -lewe te verwerp en na hul gesin terug te keer. Ontprogrammering was 'n bedreiging vir die geteikende groepe omdat dit 'n uitdaging was vir die bewerings van die groep dat lidmaatskap die produk was van die ontdekking van godsdienswaarheid en van wettige bekering. Die Love Israel-familie het slegs enkele gevalle van ontprogrammering beleef; die feit dat die programmering van Love Israel Family grotendeels onsuksesvol was, het die groep se afwagting op Armageddon en die oortuiging dat lidverbintenis selfs vasberade teenstanders kon weerstaan, versterk.

Patrick het eers in aanraking gekom met die liefde Israel-familie toe hy 'n jong vrou wat die gemeenskap verlaat het, ontprogram het, maar haar kind agtergelaat het met die familie. Nadat die saak afgehandel is, is die kind terugbesorg aan die ouers. Na sy betrokkenheid in hierdie geval het Patrick die Familie van die Liefde Israel beskuldig van "verstandelike beheer, fisiese mishandeling van lede, insluitend kinders, streng dissipline en onoplettendheid vir mediese en tandheelkundige behoeftes" (LeWarne 2009: 105-106).

In 1973 raak Patrick betrokke by nog 'n Love Israel Family-saak. Toewyding Israel (sy is destyds Corinth genoem, maar het later die naam Toewyding ontvang vanweë haar ervarings) en haar ma, wat 'n paar dae by die gesin gekuier het, draf een oggend toe toewyding deur twee mans in 'n bussie getrek word. . Dedication se moeder het hierdie ontvoering beplan om haar dogter uit die Love Israel-gesin te "red". Dedication se moeder het ook ingestem om die ervaring op te neem vir die doeleindes van 'n TV-dokumentêr oor ontprogrammering. Terwyl die ontprogrammeringsgroep suidwaarts gery het, het Toewyding ontsnap en is verskeie kere weer gevang. Elke keer sou sy mense vra om die polisie te skakel, aangesien sy ontvoer is, maar die ontgraderingsgroep sou hierdie mense oortuig dat toewyding uit 'n 'kultus' gered word. Na 'n paar dae het Dedication en die deprogrammeringsgroep in Los Angeles aangekom, waar Patrick sy tegnieke begin implementeer het (Israel 1995: 43).

Na 'n paar dae waarin toewyding Patrick se tegnieke weerstaan ​​en geëis het dat haar regte erken word, het Patrick gefrustreerd geraak en die verfilming gesluit. 'N Professionele exorcist is ingebring omdat die ontwikkelaars tot die gevolgtrekking gekom het dat toewyding moet wees. Volgens Dedication het sy besluit om met die ingryping saam te gaan, en die eksorsisme word as 'n sukses beskou. Kort daarna ontsnap sy en ry terug na die Love Israel-gesin. Patrick is aangekla vir ontvoering, maar 'n regter in Seattle het hom vrygespreek. 'N Paar jaar later is Patrick skuldig bevind aan die onwettige gevangenisstraf van 'n Hare Krishna-beoefenaar en gevange geneem (Israel 1995: 43-44).

Ouers het dikwels besorg geraak oor die veiligheid van hul kinders as hulle verhale van anti-kultus-aktiviste oor die gevare van hierdie groepe hoor. Israel se ouers, wat Joods was, het hom sekerlik drie keer ontvoer. Gedurende die eerste van hierdie tye is hy met geweld na sy ouerhuis in Massachusetts gebring en het hy 'strawwe beproewings verduur, waaronder lang harangues, slaaptekort, hom geklap, vasgebind en sy lang hare afgesny en met waterpistole geskiet. telkens as hy gegee het wat hulle as die verkeerde antwoord beskou het ”(Israel 1995: 44).

Hy het ontsnap en na die gesin teruggekeer. 'N Ander lid, Oorweging, het na Ohio gereis nadat hy gesê is dat sy pa moes geopereer word. Toe hy daar aankom, verbind sy ouers hom na 'n geestesafdeling waar hy skokbehandelings verduur. Ernstige en seker Israel het gevlieg om oorweging te help. Terwyl hy daar was, is Sure weer deur sy ouers en 'n groep programmeerders geneem. Sy ouers het hom na die volk Israel gestuur om weer met hul Joodse geloof in verbinding te tree. Na 'n uitgebreide stryd het Sure teruggekeer na die Love Israel Family. In 1975 het Sure se ouers weereens probeer om hom van die gesin te skei. Seker was by die gesin se eiendom in Alaska toe sy ouers 'n hofbevel ontvang het en die polisie hom in hegtenis geneem het. Hy is na Massachusetts geneem en die gesin het saam met die howe gewerk om hom vry te laat (Israel 1995: 44).

Die grootste uitdaging waarvoor die Love Israel-gesin te staan ​​gekom het, was interne verskille. Toe die gemeenskap in die 1980's intrek, het verdeeldheid begin ontstaan ​​weens ekonomiese veranderinge, sosiale verdeeldheid, besorgdheid oor kinders en die gedrag van Love. Die gesin het nog altyd probeer om skuld te vermy, in die oortuiging dat hulle versorg sou word as hulle op geestelike ontwikkeling fokus. Namate die ledetal toegeneem het, moes die gesin egter van mening verander. Meer koshuise was nodig om die uitbreidende gesin te huisves, en die instelling van geld en bates van nuwe lede het die gesin in staat gestel om nuwe ondernemings aan te gaan. Besighede begin en die boot koop Oorvloed blyk te wees beweeg wat die gesin sou bevoordeel, maar 'n gebrek aan ondervinding op die gebied van hierdie ondernemings het minder sukses gelewer as wat die gemeenskap gehoop het om te bereik. 'N Belangrike aspek van die finansiële lewe van die familie was die korporasie, "Jesus Christus" wat in 1976 geskep is. Dit het die familie in staat gestel om eiendom te besit, sake te doen, kontrakte te maak en met liefde Israel as die "korporatiewe alleen", het hy die finansiële krag vir die familie (LeWarne 2009: 135) gegee.

In die 1980s het die familie begin wegbeweeg van sommige van sy gemeenskaplike aspekte. Liefde het huishoudings aangemoedig om meer selfversorgend te word en by te dra tot die afbetaling van gesinskuld. Alhoewel sommige kan werk in die besighede wat deur die familie geopen is, moes baie sukkel om werk in die groter gemeenskap te vind. Dit was moeilik vir baie mense wat nie die vaardighede en opleiding nodig gehad het vir baie werk nie, en ook geboortedatums en nodige vorms van identifikasie gehad het om werk te kry. Hierdie verskuiwing het sommige lede in die gesinsverhouding bevraagteken, veral omdat meer betrokkenheid by die buite gemeenskap tot gevolg gehad het dat buitelandse invloede veranderende gemeenskapspraktyke beïnvloed het (soos die aanneming van meer konvensionele rok en die sentrering van aktiwiteite op werklike, eerder as ewige , tyd).

'N kombinasie van betrokkenheid by die buite wêreld en die bekendstelling van 'n groot aantal nuwe lede het gelei tot 'n gemeenskap wat nie so nougeset was soos dit ooit was nie. Daarbenewens het sommige lede by die ander familie eiendomme geleef en was dus nie so nou verbind met die gemeenskap by Queen Anne Hill nie. Lede het ook meer van Liefde afgewyk; nuwe lede het nie persoonlike verhoudings met liefde gebou nie, en die ouderlinge het meer van die daaglikse leierskap in die familie aangeneem. Gedurende hierdie tyd het godsdienstige seremonies meer begin fokus op sy persoonlike aura in 'n poging om verbindings tussen Liefde en ander familielede te herstel.

Lede het begin om die liefde en sommige van die praktyke van die gesin te bevraagteken. Teen die vroeë 1980's het kinders uit ongeveer 'n derde van die gesinslede bestaan. Aangesien daar aan die begin van die Love Israel-gesin nie baie kinders was nie, is finansiële probleme en praktiese aangeleenthede oor kinderopvoeding nie ontwikkel nie. Namate meer lede ouers geword het, het hulle meer finansiële ondersteuning gevra vir kinders se opvoeding en ander basiese behoeftes, waarteen Love dikwels teruggedryf het. Baie familielede wat tevrede was met die noodsaaklike behoeftes, wou meer vir hul kinders hê en het ontevrede geraak met die opset van die gesin (Dit neem 'n kultus 2009).

Namate die ontevredenheid in die gesin toegeneem het, het die ouderlinge Liefde geïsoleer van die daaglikse bekommernisse van lede. Die optrede van die ouderlinge, die groeiende afsonderlikheid tussen die groeiende Familie en die afsydigheid van Love, het alles gewerk om die deur vir korrupsie oop te maak. Liefde het sy eie kamer en bad gehad terwyl ander in druk ruimtes gewoon het; hy het geld aan luukse artikels bestee terwyl ander gesukkel het om skoene vir hul kinders te koop; en volgens hom was hy besig om 'n duur kokaïen-gewoonte te beywer. Vroeër jare is liefde onbetwis omdat lede van mening was dat hy die outoriteit was en sy optrede altyd die regte was. Hierdie onwrikbare aanvaarding van die optrede van Love het egter verdwyn omdat baie deur hul leier verraai begin voel het. Lede wat bekommerd was oor die liefde en die rigting waarin die gesin op pad was, het hul besorgdheid na ouderlinge geneem, want dit was steeds so dat liefde nie openlik bevraagteken is nie. Sommige lede, soos Serious, het die liefde en sy besluite verdedig. Alhoewel Serious die swakhede van Love erken, vergelyk hy die 'situasie met die situasie van klein kindertjies wat hul vader as' 'goddelik' beskou, net om te ontdek dat hy menslik en feilbaar is, aangesien hulle tienerjare is (LeWarne 2009: 143).

Uiteindelik het sewe familielede 'n brief aan Love geskryf waarin hulle hul kommer uitgespreek het en op ander opsies gewys het, wat liefde toelaat om sy geestelike gesag te behou, terwyl ouer manne meer beheer oor praktiese aangeleenthede sou kry. In die brief beklemtoon die skrywers die feit dat die brief te danke is aan hul liefde en besorgdheid oor die gesin. Hulle het Love ook daarvan beskuldig dat hy die geestelike gesag wat aan hom gegee is, benut het, en gesê dat lede voel dat daar teenstrydighede is tussen wat Love self gedoen het en wat hy vir ander gesê het hulle moet doen. Aangesien liefde as onfeilbaar beskou is, het die lede dit moeilik gehad om te verstaan ​​hoe hy selfdiensgedrag kon doen wat nie aan die gemeenskapsverwagtinge voldoen nie. Die skrywers van die brief het Love aangemoedig om die gesin om verskoning te vra vir sy optrede en die verhouding wat hy vroeër met lede gehad het, weer op te bou. Die brief is deur nege en twintig lede van die gesin onderteken. Toe Love die brief gelees het, het hy dit opgebreek en die skrywers daarvan beskuldig dat hulle hulle "onderwerp aan die magte van Satan" en hulle die opsies gegee het om sy gesag te aanvaar of die gesin te verlaat (LeWarne 2009: 151). Logika en sterkte, wat deelgeneem het aan die skryf van die brief, was die eerste wat die gesin verlaat het. Aangesien die nuus oor die brief en die antwoord van Love deur die gemeenskap beweeg het, het meer lede besluit om te vertrek. Binne enkele maande het die gesin afgeneem tot 'n paar dosyn lede.

Richness Israel (wat aansienlike bates ingebring het toe hy by die gesin aangesluit het) het 'n regsgeding aanhangig gemaak wat die gesin in wese sou ontbind '(LeWarne 2009: 157). Richness was bekommerd oor diegene wat verkies om die gesin te verlaat, omdat hulle nie sou ontvang wat hulle ingebring het nie, omdat dit in liefde se besit sou bly. Richness en diegene wat aan sy kant was, wou hê dat die materiële bates aan Richness moes gegee word, wat dan verantwoordelik sou wees om gedeeltes aan lede te versprei. Liefde was destyds in Kalifornië, so Serious, Loyalty en ander het die wettige mag gekry om sake oor die Love Israel-familie te hanteer.

'N Paar weke na die indiening van die regsgeding het verteenwoordigers van beide kante 'n nedersetting uitgewerk. Albei kante het die moontlike negatiewe gevolge van 'n hofsaak erken wat familieprobleme in die openbare oog sou bring. Daarbenewens is 'n tydelike beperkingsbevel versoek deur Richness toegestaan ​​en die oorblywende lede van die Familie in 'n moeilike situasie finansieel geplaas. Die familie het gevoel om te vestig omdat die bestraffende bevel nie enige eiendomme of bates kon verkoop om skuld af te betaal nie. Die eiendomme in Seattle is oorgedra na Richness en die oorblywende Love Israel Family het eienaarskap van die Arlington-plaas behou om 'n eiendom te hê waar familielede hul gemeenskap kon voortduur.

IMAGES

Beeld #1: Foto van liefde Israel (Paul Erdmann).
Beeld # 2: Foto van die herehuis Queen Anne Hill van die Love Israel-familie in Seattle, nog in onvoltooide toestand, in 1993. Foto deur Charles P. LeWarne.
Image #3: Foto van Butterfly Lake op die Love Israel Family Ranch in Arlington in 2002. Foto deur Charles P. LeWarne
Image #4: Foto van die Knoffelfees by die Love Israel Family Ranch in Arlington in 2001. Foto deur Charles P. LeWarne
Beeld #5: Foto van lede van die liefde Israel-familie.

VERWYSINGS **

** Tensy anders verwys, is die materiaal in hierdie profiel afkomstig van Charles P. LeWarne se boek uit 2009, Die Liefde Israel Familie: Stedelike Kommune, Landelike Kommune, wat die definitiewe, omvattend nagevorsde werk op die Liefde Israel-familie is.

Allen, Steve. 1982. Geliefde Seun: 'n Storie van die Jesuskultusse. Indianapolis, IN: Die Bobbs-Merrill Company, Inc.

Balch, Robert W. 1998. "Die Liefdesfamilie: Die Formatiewe Jare." Pp 63-94 in Sektes, Kultusse en Geestelike Gemeenskappe: 'n Sosiologiese Analise, geredigeer deur William W. Zellner en Marc Petrowsky. Westport, CT: Greenwood Publishing Group.

Balch, Robert W. 1995. "Charisma en Korrupsie in die Liefdefamilie: na 'n Teorie van Korrupsie in Charismatiese Kultusse." Pp. 155-80 in seks, leuen en heiligheid: godsdiens en afwyking in kontemporêre Noord-Amerika, geredigeer deur Mary Jo Neitz en Marion S. Goldman. Greenwich, CT: JAI Press.

Kerk van Armagéddon. 1971. "Kerk van Armagéddon Charter." Toegang verkry vanaf http://tommcknight.com/friends/seattle/LoveFamily-Charter/LoveFamilyCharter.htm op 10 November 2016.

Haley, Jim. 2007. "Vang met die Liefde Familie." Herald Net, Januarie 13. Toegang verkry vanaf http://www.heraldnet.com/news/catching-up-with-the-love-family/ op 13 November 2016.

Israel, ernstig. 1995. “'Ontplooi' van ons lede: 'n verslag van gebeure in die liefde van die gesin van Israel, soos vertel aan Diana Leafe Christian deur Ernstige Israel.” Gemeenskappe: Tydskrif van Koöperatiewe Lewende 88: 43-44.

Israel, Ernstig. 1994. "Gemeenskap as Crucible: Die Liefde Israel Familie." Gemeenskappe: Tydskrif van Koöperatiewe Lewende 85: 52-55.

Israel, Ernstig. 1983. "Bring die Visie na die Aarde." InContext 22-25 (Lente). 

Dit neem 'n kultus. 2009. Gerig deur Eric Johannsen. Santiago Films. Toegang verkry vanaf www.youtube.com op 15 November 2016.

Lacitis, Erik. 2016. "Liefde Israel, stigter van Troubled Seattle Commune, Dies by 75." Die Seattle Times, April 2. Toegang verkry vanaf http://www.seattletimes.com/seattle-news/obituaries/cancer-kills-love-israel-founder-of-troubled-commune/ op 14 November 2016.

"Brief om Israel lief te hê." 1983. Toegang verkry vanaf http://tommcknight.com/friends/seattle/LetterToLoveIsrael1983/1983LoveFamilyLetterToLoveIsrael.htm op 10 November 2016.

LeWarne, Charles P. 2009. Die Liefde Israel Familie: Stedelike Kommune, Landelike Kommune. Seattle, WA: Universiteit van Washington Press.

LeWarne, Charles P. 2000. "Die gemeente wat nie na die stad gekom het nie: die liefde vir Israel en 'n klein stad in Idaho." Gemeenskaplike Studies 20: 81-95.

LeWarne, Charles P. 1998. "Die liefde Israel-familie: 'n stedelike gemeente word 'n landelike gemeente." Die Stille Oseaan Noordwes Kwartaalliks 89: 65-76.

Miller, Timoteus. 1999. Die '60s gemeentes: Hippies en daarbuite. Syracuse, NY: Syracuse University Press.

Patrick, Ted. 1976. Laat ons kinders gaan! New York: Dutton.

Post Datum:
5 Februarie 2017

Deel