Justin Stein

Usui Reiki Ryōhō (Reiki, Japan)

USUI REIKI RYŌHŌ TYDLYN

1865: Usui Mikao is gebore in 'n handelaarsfamilie van samoerai-afkoms in die dorp Taniai (moderne Gifu-prefektuur).

1908: Usui en sy vrou Sadako (gebore Suzuki) het 'n seun genaamd Fuji gehad.

1913: Die Usuis het 'n dogter, Toshiko.

c. 1919 (moontlik vroeër): Usui het na verneem word 'n periode van drie jaar van 'n semi-kloosterlewe in 'n Kyoto-tempel begin.

c. 1922 (moontlik vroeër): Usui het een-en-twintig dae van soberheid op die berg uitgevoer. Kurama, 'n heilige berg noord van Kyoto, wat uitloop op die geheimsinnige verkryging van genesingskragte wat die basis van Usui Reiki Ryōhō geword het.

1922 (April): Usui verhuis na Tokio en vind die Shinshin Kaizen Usui Reiki Ryōhō Gakkai (Mind-Body Improvement Usui Reiki Therapy Society, hierna Usui Reiki Ryōhō Gakkai) en open 'n opleidingsfasiliteit (dojo) in Harajuku.

1923 (val): Usui het hom toegewy aan die behandeling van die slagoffers van die Groot Kantō-aardbewing van 1 September.

c. 1925: Usui het 'n groter opleidingsfasiliteit in Nakano geopen, in daardie tyd in die voorstede van Tokio.

c. 1925: Usui se student Hayashi Chūjirō, 'n afgetrede kaptein van die Imperial Navy, het sy eie organisasie geopen met die naam Hayashi Reiki Kenkyūkai (Hayashi Reiki Research Society) in Shinanomachi, Tokio.

1926 (9 Maart): Usui sterf aan 'n beroerte in Fukuyama tydens 'n onderwystoer in die weste van Japan. Sy student Ushida Juzaburō (1865-1935), 'n afgetrede agteradmiraal van die Imperiale Vloot, het die tweede president van die Usui Reiki Ryōhō Gakkai geword.

1927: Die Usui Reiki Ryōhō Gakkai het 'n gedenksteen vir Usui opgerig in Saihōji, Umezato, Suginami-ku, Tokio.

1935: Ushida sterf; Taketomi Kan'ichi (1878-1960), ook 'n afgetrede agteradmiraal van die Keiserlike Vloot wat Usui Reiki Ryōhō onder Usui bestudeer het, het die derde president van die Usui Reiki Ryōhō Gakkai geword.

1935 (Desember): 'n Japannese Amerikaner, Hawayo Takata (1900-1980) uit Hawaii, gebore in Hawaii, het ongeveer ses maande begin studeer op Usui Reiki Ryōhō in die Hayashi Reiki Kenkyūkai-hoofkwartier. Die volgende jaar het sy Usui Reiki Ryōhō na Hawaii geneem, waar dit bekend geword het as Reiki. Teen 1951 het Takata op die Noord-Amerikaanse vasteland begin skoolhou.

1945 (9-10 Maart): Amerikaanse brandbomaanvalle op Tokio skep vuurstorms wat meer as 100,000 doodgemaak en meer as 1,000,000 dakloos gelaat het. Aanvalle het in Mei voortgeduur, en gedurende hierdie tydperk is baie van die vroeë verslae van die Usui Reiki Ryōhō Gakkai en Hayashi Reiki Kenkyūkai waarskynlik vernietig.

1946: Watanabe Yoshiharu († 1960), 'n voormalige skoolhoof wat onder Usui studeer het, word kortliks die vierde president van Usui Reiki Ryōhō Gakkai in die onmiddellike naoorlogse periode.

c. 1947: Taketomi Kan'ichi het sy ampstermyn hervat as Usui Reiki Ryōhō-president.

c. 1960: Wanami Hōichi (1883-1975), 'n voormalige vise-admiraal van die Imperial Navy wat onder Ushida gestudeer het, het die vyfde Usui Reiki Ryōhō Gakkai-president geword.

c. 1975: Koyama Kimiko (1906-1999), wat onder Taketomi studeer, word die sesde president van Usui Reiki Ryōhō Gakkai.

1984: Mitsui Mieko, wat Reiki in New York City onder Barbara Weber Ray geleer het, het Western Reiki begin herinvoer (seiyō reiki) terug na Japan.

1998: Kondō Masaki (geb. 1933), 'n professor in Engelse letterkunde, word die sewende president van Usui Reiki Ryōhō Gakkai.

2010: Takahashi Ichita (geb. 1936), 'n afgetrede sakeman, word die agtste president van Usui Reiki Ryōhō Gakkai.

FONDS / GROEPGESKIEDENIS

In die vroeë dekades van die twintigste eeu het duisende Japannese terapieë ontwikkel wat die magte van die verstand en die gees aangewend het om fisiese verdrukkinge te genees. Terwyl hierdie terapieë die primaat van geestelike en geestelike realms beklemtoon het (nie noodwendig van mekaar onderskei nie) oor die fisiese, het baie van hulle ingewikkelde metodes gebruik om toegang tot hierdie onstuimige realms te verkry. Byvoorbeeld, baie terapeute betrokke by praktyke soos abdominale asemhaling om 'n onsigbare helende krag te kweek wat hulle deur hul hande in die liggame van hul pasiënte oorgedra het. Hierdie terapieë was algemeen bekend onder die naam seishin ryōhō ("Psigoterapeutiese terapieë") of reijutsu (gees tegnieke), en op baie maniere was verwant aan die "mind cures" van die laat negentiende en vroeë twintigste eeu Noord-Amerika (Yoshinaga 2015; Hirano 2016).

Terwyl voorbeelde hiervan seishin ryōhō oorleef en selfs gedy in nuwe godsdienstige bewegings wat onder die 1947-grondwet opgeneem is (soos die jōrei van Sekai Kyūseikyō), het die oorgrote meerderheid van hierdie terapieë gedurende die jare van die Stille Oseaanoorlog gesterf. Maar een seishin ryōhō vanaf hierdie tydperk het in die na-oorlogse tydperk floreer sonder die amptelike status of organisatoriese struktuur van 'n opgeneemde godsdienstige liggaam. Usui Reiki Ryōhō (Usui Reiki Terapie, afwisselend Usui-Shiki Reiki Ryōhō of Usui-styl Reiki Therapy) is in Japan ontwikkel in die 1920s, aangepas vir die Japannese Amerikaanse gemeenskap van Hawaii in die 1930s en 1940s, en het verdere modifikasies vir Noord-Amerikaanse gehore in die na-oorlogse dekades ondergaan en het in die laat twintigste eeu tot globale prominensie gegroei. Reiki.

Usui Reiki Ryōhō neem sy naam van sy stigter Usui Mikao, [Image right], 'n grootliks self-geleerde polimath. Die tweede kind en die eerste seun van 'n gesin wat afstam van die magtige Chiba-stam, Usui, is gebore in die dorpie Taniai in die land Yamagata (moderne Gifu-prefektuur) op die vyftiende dag van die agtste maand van die eerste jaar van die Keiō-periode. , wat ooreenstem met 4 Oktober 1865 op die Westerse kalender. Sy pa was 'n suksesvolle sakeman en sy oupa was 'n sake-brouer (Petter 2012: 31-33). Usui het glo vroeg reeds sy tuisdorp verlaat en selde teruggekeer, maar hy en sy drie broers en susters ('n ouer suster, Tsune, en twee jonger broers: San'ya, 'n dokter en Kun'iji, 'n polisieman) het later 'n klip torii (hek) by 'n plaaslike heiligdom genoem Amataka Jinja.

In 'n klipmonument wat die organisasie van Usui opgerig het om die stigter te herdenk, word hy onthou as 'n man met buitengewone ywer en wye belangstellings, wat na China en die Weste gereis het om sy studies te verdiep, wat medisyne, sielkunde, fisiognomie, geskiedenis, Christelik en Boeddhisties insluit. skrif, Daoïstiese geomansie, beswering en waarsêery (Okada 1927). Fukuoka (1974: 8) beweer dat Usui verskillende werksaamhede gewerk het, onder meer as sendeling en boeddhistiese gevangenis-kapelaan, as staatsamptenaar en in privaat sake, maar hierdie teks is ietwat apokrief. Daar is ook mondelinge tradisies dat Usui 'n geruime tyd gewerk het as die private sekretaris van Gōtō Shinpei (1857-1929), wat gedien het as die Japanse minister van buitelandse sake en minister van binnelandse sake, direkteur van die Japanse Kolonisasie Buro, en die burgemeester van Tokio, maar die Gōtō Shinpei Die organisasie kon dit nie bevestig nie.

Na die ineenstorting van een van sy besighede, word Usui gesê dat hy die hek van Zen binnegekom het (zenmon ni hairi), en het vir drie jaar 'n semi-monastiese lewe geleef, moontlik by 'n tempel in Kyoto (Fukuoka 1974: 8). Daar is spekulasie dat hy geaffilieer is met die Enryakuji-kloosterkompleks van Tendai Boeddhisme, hoewel daar tans min bewyse hiervoor is. Hierdie tydperk van Boeddhistiese praktyk het uitgeloop op drie weke van austerities op Mt. Kurama, 'n terrein noord van Kyoto wat geassosieer word met bergasetisme. Usui het later gesê dat sy een en twintig dae van vas en meditasie uitgeloop het op 'n mistieke ervaring waarin hy geheimsinnig geïnspireer was nadat hy deur die eter geraak is. Hy het veroorsaak dat hy die geestelike [of geheimsinnige] vermoë om siekte te genees, per ongeluk besef (taiki ni furete fukashigi ni reikan shi, chibyō no reinō o eta koto o gūzen jikaku shita, "Kōkai Denju Setsumei").

Usui se lewensgeskiedenis lyk op dié van ander stigters van geestelike terapieë en nuwe godsdienstige bewegings. Sy groot belangstelling in medisyne en godsdiens van sowel Oosterse as Westerse oorsprong vestig hom as 'n buitengewone soeker na nuwe waarhede rakende menslike potensiaal vir geluk. Sy geestelike ontwaking ná 'n tydperk van materiële ontberinge, waaronder 'n mislukte besigheid, kloosterdissipline en asketiese praktyk op 'n heilige berg, is 'n konvensionele tema in die verhale van stigters. Dit was waarskynlik Usui se inspirasie uit 'n geheimsinnige direkte ervaring, tesame met sy diepgaande, indien kort, loopbaan as geneser en onderwyser, wat veroorsaak het dat sy lofrede hom vergelyk met die "wyses, filosoof, genieë en groot manne" van antieke tye en die “stigters van godsdienstige sektes” (Okada 1927). Ten spyte van hierdie ooreenkomste dring die een teks wat aan Usui toegeskryf word, daarop aan dat Usui Reiki Ryōhō 'n "oorspronklike terapie" is (dokusō ryōhō), nie geleer van enige onderwyser nie, maar "geheimsinnig" en "per ongeluk besef" direk vanuit die kosmos ("Kōkai Denju Setsumei").

Usui het eers vier jaar voor sy ontydige dood in 1926 geleer, maar in daardie tyd word daar gesê dat hy omtrent twee duisend studente regoor Japan geleer het. Hy het die Shinshin Kaizen Usui Reiki Ryōhō Gakkai (Usui Reiki Ryōhō Gakkai), die Usui Reiki-terapie-vereniging (Mind-Body Improvement Usui Reiki Therapy Society) gestig toe hy sy eerste begin het. dojo (opleidingsentrum) in April 1922, in Harajuku, Tokio (Okada 1927). Hy mag gekies het om sy te vestig dojo in Harajuku om naby die onlangs voltooide Meiji-tempel te wees (Meiji Jingu) wat die geeste van die Meiji-keiser en keiserin vasgelê het, as formele voordrag van en nadenke oor die poësie van die Meiji-keiser (gyosei) is 'n grondpraktyk van Usui Reiki Ryōhō (beskryf in die afdeling rituele / praktyke hieronder). Usui se gedenkteken vertel dat die ingang na sy dojo "Oorloop met skoene," getuig van die groot getalle wat op soek was na onderrig en behandeling (Okada 1927).

'N Aantal besonderhede dui op 'n moontlike verband tussen Usui se vinnige sukses en die staatsonderdrukking in 1921 van die nuwe godsdiensbeweging Ōmoto. Op daardie tydstip het Ōmoto onder sy prominente leier, Deguchi Onisaburō (1871-1948) tot nasionale prominensie gegroei, en sy bemiddelde praktyk vir geesbesit genoem chinkon kishin, wat onder meer vir genesingsdoeleindes gebruik is. Hierdie praktyk het honderde duisende volgelinge tot Ōmoto aangetrokke in die jare wat die "eerste Ōmoto-voorval" van 1921 gelei het, waarin Deguchi en ander Ōmoto-leiers in hegtenis geneem is vir lèse-majesté, en chinkon kishin word erken as 'n belangrike rol om hierdie "voorval" te bepaal. (Staemmler 2009: 224-39). In die gees van ander populêre godsdienstige bewegings van die vroeë twintigste eeu, chinkon kichin kan beskou word as 'n "gedemokratiseerde" geestelike praktyk, voorheen die siening van rituele spesialiste soos yamabushi (berg ascetics) en Miko (heilige meisies), maar nou gemagtig vir gebruik deur lede van 'n nuwe godsdienstige beweging (Hardacre 1994). Dit kan gesê word dat Usui Reiki Ryōhō (onder andere seishin ryōhō) op dieselfde wyse gedemokrateerde genesings- en bemagtigingspraktyke wat voorheen deur godsdienstige professionele persone uitgevoer is yamabushi en Boeddhistiese monnike. Jonker (2016: 331) gaan so ver om te suggereer dat Usui Reiki Ryōhō 's reiju ritueel blyk 'n aangepaste vorm te wees van chinkon kishin of die verwante miteshiro otoritsugi, maar ek is skepties oor so 'n skakel so direk. Ongeag, die tydsberekening van Usui se toenemende gewildheid in die onmiddellike nasleep van die onderdrukking van otomoto, dui daarop dat 'n deel van Usui se volgelinge moontlik voormalige Ōmoto-lede was wat op soek was na 'n nuwe, minder polities riskante manier om met die geestelike wêreld vir genesing te verbind. Dat Ōmoto gewild was onder vlootpersoneel en 'n aantal van Usui se voorste dissipels was hooggeplaaste vlootoffisiere, verleen verdere steun aan hierdie veronderstelling. Verder is die aanklagte wat Ōmoto-leiers gepleeg het lèse-majesté stel politieke voordele voor as 'n moontlike faktor in Usui se klem op die Meiji-keiser as 'n geestelike inspirasie (Stein 2011).

Usui se gedenkteken vertel dat die Groot Kantō-aardbewing van 1 September 1923 'n keerpunt in sy loopbaan was, aangesien hy 'n ontelbare aantal slagoffers van hierdie aardbewing en die daaropvolgende vuurstorms behandel het wat deur Tokio en Yokohama gevee het (Okada 1927). Mondelinge tradisie beweer dat Usui amptelike erkenning van die Taishō-staat ontvang het vir sy groot pogings na aanleiding van hierdie natuurramp, maar daar is tans geen bewyse wat dit bevestig nie. Usui se nuwe roem het die Harajuku besorg dojo te klein en hy het 'n nuwe hoofkwartier in Nakano geopen, dan 'n voorstad van Tokio, in 1925 (Okada 1927). Usui het onderrig rond Japan gemaak en in Maart 1926, op 'n reis in westelike Japan, insluitende Hiroshima en Saga, toe hy 'n beroerte in Fukuyama gehad het en gesterf het. Volgens die plaaslike manier om ouderdom te bereken, was hy twee en sestig, maar by Westerse berekeninge was hy sestig.

Leerstellinge / oortuigings

Anders as baie, indien nie die meeste, van hul eietydse nie reijutsuka en seishin ryōhōka (geestelike beoefenaars en psigo-geestelike terapeute) in Japan voor die oorlog, het die leierskap van Usui Reiki Ryōhō amper geen van hul oortuigings en praktyke skriftelik beskryf nie. Dit was ten minste gedeeltelik deur ontwerp. Usui en sy topdissipels het hul studente afgeraai om in die openbaar oor Usui Reiki Ryōhō te skryf, insluitend om hul behandelings en klasse te adverteer. Dit word bevestig in een van die seldsame openbare verslae uit die vroeë jare van die terapie, 'n koerantartikel deur die gevierde dramaturg Matsui Shōō, wat onder Usui se dissipel Hayashi Chūjirō studeer het. In die aanvangsgedeelte van hierdie artikel, skryf Shōō, “Ondanks die feit dat hy alle siektes met een hand kan genees, is hierdie terapie nog skaars bekend aan die publiek. Om een ​​of ander rede het Usui veral nie daarvan gehou om dit openbaar te maak nie, dus vermy diegene wat in sy skole opgelei word, ook steeds adverteer ”(Matsui 1928).

Dit hou verband met die feit dat, soos ander tradisionele Japannese kunste, die praktyk van Usui Reiki Ryōhō direk van die meester geleer word om deur middel van "geheime oordrag" te dissiplineer (hiden). 'N Groep meesters evalueer gesamentlik die vordering van studente, geformaliseer in 'n reeks geledere. Slegs gevorderde praktisyns wat die vlak bereik het, het byvoorbeeld gebel okuden ("Innerlike oordrag") leer die drie simboliese vorme (om nie aan ander geopenbaar te word nie) wat moontlike afstandbehandeling moontlik maak. Ander rituele moet slegs uitgevoer word deur praktisyns wat die vlak van shinpiden (“Mystery transmission”). Hierdie praktyke en hul gepaardgaande oortuigings word dus nie in diepte opgeteken in geskrewe geskiedkundige publikasies nie, hoewel Reiki se onlangse gewildheid gelei het tot talle publikasies en webwerwe wat beweer dat dit die praktyke van die Usui Reiki Ryōhō Gakkai openbaar (sien byvoorbeeld Doi 1998 ; Petter 2012).

Benewens hierdie onwilligheid om hul oortuigings en praktyke op skrif te stel, is nog 'n moontlike rede vir die skaarste aan geskrewe materiaal uit die Usui Reiki Ryōhō Gakkai, die Hayashi Reiki Kenkyūkai, en hulle lidmaatskap is die vermeende verbranding van die hoofkwartier van beide organisasies in Tokio. lugaanvalle van 1945. Dit was waarskynlik dat daar destyds literatuur was wat die oorlog nie oorleef het nie of in 'n private versameling gehou word. Ten slotte, aangesien baie van die literatuur wat deur die Usui Reiki Ryōhō Gakkai en Hayashi Reiki Kenkyūkai vervaardig is, slegs vir lede bedoel was, is dit moontlik dat leiers van die huidige Usui Reiki Ryōhō Gakkai dokumente besit wat die oortuigings en praktyke van Usui Reiki Ryōhō duideliker uiteensit. , maar openbaar dit nie aan die publiek nie.

Ongeag, die dokumente wat bly bestaan, openbaar 'n aantal oortuigings in die kern van Usui Reiki Ryōhō. Een van hierdie oortuigings stel die bestaan ​​van 'n kosmiese krag genoem reiki dat individue kan manipuleer om fisiese genesing te bewerkstellig, slegte gewoontes te verbeter, geestelike ontwikkeling te bereik, en gewoonlik fisiese, emosionele, geestelike en geestelike welsyn te bereik. Die presiese aard hiervan reiki bly ietwat geheimsinnig. Usui word aangeteken dat hy sy terapie "per ongeluk" geleer het toe "geheimsinnig geïnspireer" is deur 'n eter aan te raak (Taiki) "Op Kurama-Yama, so" Alhoewel ek die stigter is, is dit vir my moeilik om [die essensie van reiki en die werking van sy Reiki Ryōhō] "(" Kōkai Denju Setsumei "). Daar is 'n duidelike nalatenskap van vroegmoderne shūyō (selfkultuur) praktyke deurdat Usui se praktyke beskryf word as 'om hartgeeste reg te stel deur mense se aangebore [letterlik' hemelse gegewe '] geheimsinnige vermoëns "(Tenpu no reinō ni yorite kokoro o tadashiku shi, Okada 1927). Hierdie kontinuïteit is ook teenwoordig seishin ryōhō, insluitend Usui Reiki Ryōhō, stel oorsaaklike verhoudings tussen die toestand van die hart-gees (Kokoro) en fisiese gesondheid. Toe hy gevra is wat sy behandeling behels, word Usui gesê dat hy geantwoord het: "Om die pad van geregtigheid te volg (seidō), genees eers jou harte (kokoro o iyashi) en jou liggame sal ook gesond word "(" Kōkai Denju Setsumei ").

Soos ander seishin ryōhō Van sy tyd kombineer Usui Reiki Ryōhō die ideaal van selfverbouing (shūyō) met die uitgebreide sin van rei (gees) ontwikkel in die eerste dekades van die twintigste eeu. Terwyl Yumiyama (1999: 91-98) beskryf hoe 'n aantal hedendaagse nuwe godsdienste, veral Ōmoto, vervang word Kokoro (hartseer) met rei, Usui Reiki Ryōhō bespreek 'n verhouding tussen reiki en Kokoro, hoewel die aard van die voormalige term 'n bietjie onduidelik bly. Benewens die betekenis van 'n individuele gees (tamashii), die karakter rei kan ook verskeie ander konsepte insluit, insluitend die geestelike, die emosionele, die wonderbaarlike en die geheimsinnige. Dus, terwyl reiki word dikwels uitgekryt as 'universele lewenskrag-energie' of 'geestelike energie', die waarheid is dat geen bestaande teks uit die vooroorlogse periode die betekenis van die rei in reiki en dit is waarskynlik dat vertaal verbindings wat bevat rei (soos Reino [geheimsinnige of wonderbaarlike vermoëns] of reiyaku [wondermiddel]) alleenlik in die verwysing na "geestelike" is ietwat misleidend.

Soos die term reiki is dikwels gebruik deur seishin ryōhōka sinoniem met terme soos Seiki ( "Vitaliteit"), prana ('n Sanskrit woord vir vitale energie), en aura, of om te vertaal prana of aura in Japannees, kan ons aanvaar dat "vitale krag" ten minste een van reiki se betekenisse (Hirano 2016: 80). Reiki is ook gebruik om 'positiewe energie' te beteken, in teenstelling met 'negatiewe energie' (Jaki), soos in die dualistiese teorie van Tamari Kizō (1912), wat algemeen bekend was in die wêreld van seishin ryōhō en verwys na ander kontemporêre terapeute. As gevolg van die bestaan ​​van verskeie ander reiki terapieë (reiki ryōhō), soos Takagi Hidesuke se Jintai Aura Reiki-jutsu (Human Body Aura Reiki Techniques) en Watanabe Kōyō se Reiki Kangen Ryōin (Reiki Restoration Therapy Centre), moes Usui sy terapie onderskei, dit met sy naam bestempel en 'n paar innoverende praktyke instel (Mochizuki 1995: 23).

RITUELE / PRAKTYKE

Soos met die oortuigings wat verband hou met Usui Reiki Ryōhō, is die geskiedenis van sy praktyke slegs fragmentêr gedokumenteer. Verder, aangesien die huidige Usui Reiki Ryōhō Gakkai nie lede toelaat om sy praktyke aan nie-lede te beskryf om moontlik te ontduik nie Misverstande, ek kan nie baie hier oor hierdie onderwerp skryf nie. Daar is egter 'n paar dinge wat gestel kan word rakende die historiese rekord van Usui Reiki Ryōhō-oefening in Japan.

Ten eerste werp Usui se gedenksteen, wat vroeg in 1927 opgerig is, 'n bietjie lig op sommige praktyke wat ten tyde van sy dood as sentraal beskou is. Nadat ons gesê het dat Usui Reiki Ryōhō nie die doel was om net siektes te genees en gesonde liggame te voorsien nie, maar ook om mense te help om hul hartsgerigte reg te stel en welstand te bewerkstellig, beskryf dit Usui se leerstelling: “Let eers op die leerstellings van die Meiji-keiser en , soggens en saans, vertel die vyf voorskrifte en graveer dit diep in u hart.kokoro ni nen zeshimu). "Later sê dit dat hierdie resitasie in die seiza gasshō posisie, kniel stil met palms saamgedruk teen borshoogte (Okada 1927).

Die frase "leringe van die Meiji-keiser" is vaag, maar verwys waarskynlik na die poësie van die keiser gyosei, Waarvan 125 in die Reiki Ryōhō Hikkei, die handboek versprei aan Usui Reiki Ryōhō Gakkai-lede. Hierdie gedigte behandel 'n verskeidenheid temas, maar vasberade selfverbouing is 'n algemene trop. 'N verteenwoordigende voorbeeld is, "Met stof, selfs 'n juweel sonder die geringste fout kan sy glinster verloor" (vgl.Isasaka geen kizunaki tama mo tomosureba chiri ni hikari o ushinainikeri). Terwyl die moraliserende poësie vir selfverbouing hersien word, was dit nie op sigself 'n innoverende praktyk nie, die resitasie van hierdie besondere gyosei is 'n kenmerkende kenmerk van Usui Reiki Ryōhō.

Die "Vyf Voorskrifte" (gokai) wat deur die gedenksteen verwys word, is 'n kort teks wat aan Usui toegeskryf word, maar kom eintlik af van die "Gedragsang" (Shosei no uta) saamgestel deur die vorige seishin ryōhōka Suzuki Bizan (gegewe naam Suzuki Seijirō, datums onbekend). Suzuki het in sy Kenzen Tetsugaku (Gesondheidsfilosofie), 'n sintese van praktyke van neo-konfuusiese selfverbouing en dié van Christelike Wetenskap en Nuwe Gedagtes, hierdie vyf voorskrifte uiteengesit wat daagliks aangespreek moet word: "Vandag, moenie woede nie, moenie vrees nie wees eerlik, vervul pligte, wees vriendelik om vosorezu, Shōjiki ni, shokumu o hagemi, hito ni shinsetsu ni, Suzuki 1914: 27). In vergelyking, 'n kalligrafie onderteken deur Usui lees: [Image regs]

"Die geheime metode om geluk te roep, die wondermiddel van alle siektes: Vandag, moenie jammer wees nie, moenie bekommerd wees nie, wees dankbaar, vervul pligte, wees vriendelik vir mense" (vgl.Shōfuku no hihō, manbyō no reiyaku, kyō dake wa, ikaruna, shinpai suna, kansha shite, gyō o hageme, hito ni shinsetsu ni).

Die gedenksteen bevat 'n soortgelyke teks wat dit duidelik maak, moet twee keer per dag herhaal word, terwyl dit in seiza gasshō (stil knielend met palms saamgedruk op borshoogte). "Hersiening van die vyf voorskrifte," sê dit, "sal hulle in jou harte graveer" (vgl.gokai o tonaete, kokoro ni nen-zeshimu). Dit gaan voort, "as jy hierdie oggend en aand in [ seiza gasshō, jy koester 'n menslike en gesonde hartgesindheid en sien die vreugde van die daaglikse oefening. "Seiza gasshō asa-yu nenju no no sei ni junken no kokoro o yashinai, heisei no okonai ni fuku seshimuru ni ari, Okada 1927).

Usui Reiki Ryōhō was nie die enigste nie seishin ryōhō om Suzuki se Kenzen Tetsugaku met vitalisties te kombineer teate (handgenesing, uitgespreek "tay-ah-tay"). Byvoorbeeld, die Jintai Aura Reiki-jutsu (Human Body Aura Reiki Techniques) wat deur Takagi Hidesuke geskep is, ongeveer dieselfde tyd dat Usui sy Reiki Ryōhō ontwikkel het, bevat baie praktyke wat baie ooreenstem met Usui Reiki Ryōhō, insluitend 'n vyfvoudige resitasie wat meer lyk soos Suzuki se formulering as dié van Usui gokai, hoewel dit nie duidelik is of Usui of Takagi mekaar direk beïnvloed het nie (Takagi 1925; Hirano 2016: 81).

'N Aantal studente van Usui en Hayashi is dit eens gokai en gyosei resitasies was die basis van die doeltreffendheid van Usui Reiki Ryōhō en wat Usui se metodes van dié van ander praktisyns onderskei het. Tomabechi Gizō (1880-1959), 'n politikus wat deur Usui onder leiding van Usui studeer het, het die voordrag van die gokai in die oggend en aand as die eerste van 'n reeks "gesondheidsmetodes" in sy memoir (Tomabechi en Nagasawa 1951: 335). Tomita Kaiji, 'n ander student van Usui wat sy eie gevind het reiki terapie, het 'n praktyk genoem jōshin-ho ("Hartgees suiwering metode") waarin praktisyns in die seiza gasshō posisie hierbo beskryf, lees die gyosei in hul Kokoro ( "Hart-gedagte"). Gereelde oefening, skryf Tomita, sal "meer en meer suiwer die gees (seishin) ”As“ die keiser s’n Kokoro uitgedruk in die gyosei verlig die eie Kokoro ”(1999 [1933]: 63). En Yamaguchi Tadao, wie se moeder opgelei is deur Usui se student Hayashi Chūjirō, skryf dat die voordrag van gokai en gyosei "Onderskei [Usui Reiki Ryōhō] praktisyns van ander genesers" (2007: 79). Soos voorheen genoem, was daar letterlik duisende ander seishin ryōhō op die oomblik, insluitend verskeie ander genoem reiki ryōhō, so kenmerkende eienskappe sou die sleutel tot die sukses van Usui Reiki Ryōhō gewees het.

Die resitasie van die gyosei en gokai was die grondslag vir ander meditasiepraktyke om die Kokoro sowel as praktyke om te kanaliseer reiki deur die hande, asem en oë. Gevorderde praktisyns is geleer om te projekteer reiki na 'n verre ontvanger, wat dikwels sy of haar foto gebruik. Hierdie kanaliseringspraktyke word gedink om liggame van fisiese ongesteldhede te genees, sowel as om slegte gewoontes reg te stel (akuheki o kyōsei), insluitend bekommernis (hanmon), swakheid (kyojaku), besluiteloosheid (yūjūfudan), en senuweeagtigheid (shinkeishitsu) ("Kōkai Denju Setsumei"). Ten einde tegnieke, insluitende afstandbehandeling (enkaku ryōhō) en die behandeling van slegte gewoontes (seiheki), gevorderde praktisyns leer drie simbole om opgespoor of gevisualiseer te word, en nie aan die oninitiede bekend gemaak word nie. Die eerste simbool, wat die hoeveelheid van reiki vloei, blyk uit Shintō / Daoistiese bronne af te lei, die tweede, wat gebruik word om slegte gewoontes reg te stel, is verwant aan die Sanskrit-karakter hrīḥ (JP., kiriku), wat verband hou met Amida Boeddha, en die derde is 'n talisman gebaseer op vyf Chinese karakters, insluitende die samestelling Shonen, wat in Boeddhistiese kontekste "regte bewustheid" beteken, een van die trappe van die Agtvoudige Pad.

Hierdie tegnieke word geleer in 'n opeenvolging van vlakke, met meer gradasies as die drievoudige stelsel van eerste graad, tweede grade en meestersgraad wat algemeen is aan die meeste kontemporêre vorme van Reiki-oefening. Ook, terwyl die meeste kontemporêre Reiki-praktyke, waarin Reiki-meesters een keer inisiatief vir elke graad uitvoer, selde of nooit herhaal nie (sien Beeler en Jonker 2016 ), hoofstukke van die Usui Reiki Ryōhō Gakkai en die Hayashi Reiki Kenkyūkai het 'n ritueel genoem reiju ( "Skenk reiki ") By elke vergadering. Horowitz (2015) beweer dat hierdie ritueel afgelei is van die esoteriese Boeddhistiese Kanjo inisiasie, self afgelei van ablusie- en bemagtigingsrituele van Indiese oorsprong genoem abhiṣekha. Die sentraliteit en periodiekheid van hierdie ritueel aan Usui Reiki Ryōhō is duidelik in die feit dat vooroorlogse hoofstukke van Usui Reiki Ryōhō Gakkai en Hayashi Reiki Kenkyūkai verwys na hul vergaderings as reijukai (reiju vergaderings). Daar is geen duidelike verklaring vir die betekenis van hierdie ritueel nie, maar dit kan 'n tegniek wees wat die individu verbind met die kosmiese bron van reiki, wat Usui se ervaring op Mt. Kurama.

Die handheelkundige metode (teate ryōhō) van die vooroorlogse Usui Reiki Ryōhō blykbaar oorwegend een hand gebruik, terwyl mees hedendaagse Reiki-afstammelinge leer die gebruik van twee hande. [Image regs] Dit blyk uit die artikels wat in die Maart 4, 1928-uitgawe van. Gepubliseer is Sondag Mainichi geskryf deur Matsui Shōō (1870-1933) 'n dramaturg wat onder Hayashi bestudeer het) en deur 'n anonieme pasiënt van Matsui, wat beskryf hoe sy behandelingservaring hom van 'n skepties na 'n huiwerige gelowige verander het. Matsui verwys na Usui Reiki Ryōhō as "'n terapie wat alle siektes met een hand genees" (sekishu manbyō o jisuru ryōhō), en sy pasiënt verwys ook na dit as 'enkelhandse terapie' (sekishu ryōhō). Die pasiënt beskryf hoe Matsui se regterhand tydens die behandeling so pynlik geword het dat hy dit aan sy linkerkant moes verander (Matsui 1928). Die projeksie van "ki en lig" ("Kōkai Denju Setsumei") in hierdie "eenhandige terapie" lyk baie soos die praktyke van jōrei en okiyome gebruik deur verskillende nuwe godsdienstige bewegings, waaronder Sekai Kyūsei-kyō en Mahikari. Hierdie bewegings verduidelik die doeltreffendheid van hul praktyke meer in terme van suiwerheid en besoedeling as Usui Reiki Ryōhō (Stein 2012).

LEADERSHIP / ORGANISASIE

Ongeveer 'n halwe eeu na die dood van Usui bestaan ​​die sentrale leierskap van die Shinshin Kaizen Usui Reiki Ryōhō Gakkai uit offisiere van die Keiserlike Vloot. Teen 1926 het twintig van Usui-studente die rang van Shihan (instrukteur), waarvan drie vlootoffisiere was. Die agterste admirale Ushida Juzaburō (1865-1935) en Taketomi Kan'ichi (1878-1960) het onderskeidelik as tweede en derde president gedien (kaichō) van die Usui Reiki Ryōhō Gakkai. Die derde, vlootkaptein Hayashi Chūjirō, het sy eie organisasie begin, die Hayashi Reiki Ryōhō Kenkyūkai (Hayashi Reiki Therapy Research Society), wat 'n belangrike rol in die oordrag van Usui Reiki Ryōhō na die Weste gedien het. Die Usui Reiki Ryōhō Gakkai se vyfde president, Wanami Hōichi (1883-1975), was 'n voormalige vise-admiraal wat onder Ushida studeer het. Die sentraalheid van offisiere van die Imperial Navy het in 1975 verander met die installering van die jare lange sesde president, Koyama Kimiko (1906-1999), wat Usui Reiki Ryōhō onder Taketomi Kan'ichi saam met haar man, 'n professor in sosiologie, bestudeer het. Die topleiers van die Usui Reiki Ryōhō Gakkai was dus byna vyftig jaar, behalwe vir 'n periode van enkele maande in die onmiddellike nasleep van die oorlog.

Die agteruitgang van die Usui Reiki Ryōhō Gakkai in die onmiddellike naoorlogse periode kan heel moontlik voortspruit uit hierdie noue verhouding met die Keiserlike Vloot. Terwyl die organisasie gedurende die vooroorlogse periode tientalle takke en duisende lede in Japan gehad het, is dit in 'n lang tydperk van agteruitgang sedert die einde van die Stille Oseaan-oorlog. Die na-oorlogse ontbinding van die vloot onder die grondwet van 1947 moes die openbare aansien van die Usui Reiki Ryōhō Gakkai-leierskap en die openbare persepsie van die organisasie negatief beïnvloed het. Dit kan die kort tydperk in 1946 verklaar toe Watanabe Yoshiharu († 1960), 'n voormalige skoolhoof wat Usui Reiki Ryōhō onder Usui bestudeer het, die organisasie se vierde president geword het. Dit is moontlik dat lede van Usui Reiki Ryōhō Gakkai, met hul opsê van die poësie van die Meiji-keiser (wat in die volgende afdeling beskryf word) en verbintenisse met die Keiserlike Vloot, as godsdienstige nasionaliste kon beskou word, en as die organisasie ooit sterk nasionalisme sou voorstaan, sou dit neiging het intussen vervaag. Hoe dit ook al sy, die Usui Reiki Ryōhō Gakkai se insulariteit, wat dateer uit die 1920's (Matsui 1928), blyk nog meer uitgesproke te wees gedurende die naoorlogse periode, miskien as gevolg van die anti-keiserlike sentiment tydens die Amerikaanse leiding, die voortdurende opkoms van biomediese owerheid, die instelling van nasionale gesondheidsversekering, en die groeiende assosiasie van soortgelyke vorme van genesing (soos jōrei en okiyome) met omstrede nuwe godsdienstige bewegings.

Die organisasie van die Usui Reiki Ryōhō Gakkai blyk tans op 'n kruispad te staan. Die meestal bejaarde leierskap sien terug na Koyama se presidentskap (ongeveer 1975-1998) as 'n soort onlangse 'goue era' wat hulle graag wil herstel. Die lidmaatskap het egter weer afgeneem ná haar aftrede in 1998, as gevolg van lae werwingsyfers en die verval van bejaarde lede wat oorlede is. Hulle het gesukkel om 'n nuwe generasie jonger Japannese lede te werf en te behou, ondanks die sogenaamde "geestelike oplewing" van Japan in die 2000's. Tans is nog net vyf Usui Reiki Ryōhō Gakkai-takke oor, met 'n amptelike totaal van ongeveer vyfhonderd lede, hoewel die aantal wat gereeld vergaderings bywoon aansienlik kleiner is as dit. Alhoewel die twee presidente wat Koyama gevolg het, albei vlot Engels praat en bande met die bloeiende internasionale Reiki-gemeenskap kon vestig wat sterk belangstelling in 'tradisionele Japannese Reiki' uitspreek, het die Usui Reiki Ryōhō Gakkai pas onlangs begin om buitelandse lede op te neem, van vir wie daar 'n handjievol is.

Terwyl die hoof fokus van hierdie artikel is op Usui Reiki Ryōhō en die Shinshin Kaizen Usui Reiki Ryōhō Gakkai, is daar ook ten minstedrie ander groepe verwante praktyke in kontemporêre Japan. Die grootste hiervan is die Japanners wat sogenaamde oefen "Wes-Reiki" (seiyō reiki), gewoonlik net Reiki genoem (geskryf in Katakana). Western Reiki is die produk van die Hawaï-gebore Japannese Amerikaner Hawayo Takata [Beeld regs] (1900-1980), wat onder Usui se dissipel Hayashi Chūjirō in die hoofkwartier van sy organisasie in Shinanomachi, Tokio, begin het, in Desember 1935. Volgens alle rekeninge, Takata het 'n hegte verhouding met Hayashi gehad en hy het gesê dat hy haar sy opvolger genoem het net voordat hy sy lewe op die rand van die Stille Oseaanoorlog in 1940 geneem het. Oor Takata se vyf-en-veertig jaar oefen en onderrig het sy meer as tienduisend studente gehad, en sy was veral aktief op die Noord-Amerikaanse vasteland vanaf die middel van die 1970's tot 1980. Gedurende hierdie finale onderrigperiode het sy ook minstens twee en twintig magisterstudente (dws Reiki-instrukteurs) opgelei.

Alhoewel Takata 'n aantal klasse in die na-oorlogse Japan aangebied het, lyk dit of haar vorm van Reiki, met sy gewysigde inisiasie-seremonie en 'n kenmerkende uurlange 'fondamentbehandeling' (twaalf posisies wat elk vyf minute beklee is) regtig versprei het in Japan tot in die 1980's, toe Mitsui Mieko (datums onbekend) Reiki van die Verenigde State 'weer ingevoer' het. Mitsui het in die vroeë 1980's 'n Reiki-meester geword onder Takata se meesterstudent Barbara Weber (later Barbara Weber Ray) in die stad New York en in 1984 begin om Reiki in Japan te onderrig en 'n paar jaar later 'n vertaling van haar meestersboek gepubliseer (Ray 1987). . Hierdie vertaling was die eerste Japannese monografie oor die onderwerp van Usui Reiki Ryōhō, hoewel daar vroeër tekste bestaan ​​wat verwante praktyke beskryf wat deur studente van Usui ontwikkel is (bv. Mitsui 1930 [2003]; Tomita 1999 [1933]).

Na Westelike Reiki bestaan ​​die tweede grootste groep Reiki-beoefenaars in Japan uit twee geslagslyne onder leiding van studente van Yamaguchi Chiyoko (1921-2003), wat soos Takata inisiasies van Hayashi Chūjirō in die dertigerjare ontvang het. Chiyoko se seun, Yamaguchi Tadao (geb. 1930), staan ​​aan die hoof van 'n geslag genaamd Jikiden Reiki (Direct Transmission Reiki), en 'n Jodō-shū (Pure Land Buddhist) monnik genaamd Inamoto Hyakuten (geb. 1952) staan ​​aan die hoof van 'n geslag genaamd Kōmyō Reiki (Bright Lig of Verligting Reiki). Hierdie geslagslyne is albei in die laat negentigerjare in Japan ontwikkel en het sedertdien wêreldwyd gevolg.

'N Derde vorm van die Japannese Reiki-lyn, bekend as die Gendai Reiki-hō (Modern Reiki-metode), is 'n baster van Usui Reiki Ryōhō en Wes-Reiki, gestig deur Doi Hiroshi (b. 1935). In die seishin sekai (Spiritual World) -milieu in die middel van die 1980's in Japan ('n kulturele beweging beïnvloed deur die New Age), het Doi 'n groot aantal genesingsmodaliteite bestudeer, waaronder Western Reiki in Japan onder Mitsui Mieko. In 1993 word Doi 'n Usui Reiki Ryōhō Gakkai-lid onder leiding van Koyama Kimiko. In 1995 het Doi die Gendai Reiki Hīringu Kyōkai (Modern Reiki Healing Association) geskep en Gendai Reiki-hō begin onderrig, wat elemente van die Usui Reiki Ryōhō Gakkai-praktyk bewustelik versmelt met dié van Westerse geslagte om 'Oosterse en Westerse Reiki-metodes te integreer' (tōzai reiki-hō no tōgō, Doi 1998: 54). Deur middel van die internet het Doi kontak gemaak met Noord-Amerikaanse en Europese Reiki-beoefenaars en het hy die eerste belangrike Japannese onderwyser geword wat buite Japan geleer het sedert Hayashi se onderwystoer in die Hawaise Eilande in 1937-1938. Hy was een van die sleutelsprekers tydens die eerste Usui Reiki Ryoho Internasionale konferensie in Vancouver en gaan voort om internasionaal te reis en klas te gee ondanks sy hoë ouderdom.

Daar is 'n geskiedenis van onmin, selfs minagting, tussen Reiki se uiteenlopende geslagte. Onder Western Reiki-groepe het Barbara Weber beroemd beweer dat Takata alleen die volledige stelsel aan haar gegee het en dat Takata se ander Meesterstudente weer saam met haar moes oefen. Yamaguchi Tadao maak vandag 'n soortgelyke bewering dat sy moeder Inamoto Hyakuten voor haar dood verloën het. En die Usui Reiki Ryōhō Gakkai is al dekades lank grotendeels nie geïnteresseerd in interaksie met ander geslagslyne nie, en het onlangs ingestem om lede te aanvaar wat Westerse Reiki voorheen bestudeer het. Die feit dat Doi gewysigde weergawes van hul praktyke sonder magtiging onderrig, het niks gehelp nie. Alhoewel baie Reiki-beoefenaars in meer as een geslag inwyding ontvang, en dit lyk asof daar meer verdraagsaamheid is teenoor die verskille in geloof en praktyk, bly spanning tussen die linies en die vooruitsig op 'n algemene vrede in die onmiddellike toekoms lyk onwaarskynlik.

Kwessies / UITDAGINGS

Terwyl sekere elemente van Usui Reiki Ryōhō teken op godsdienstige tradisies en soortgelyk aan godsdienstige praktyk, is die vraag of dit 'n godsdiens 'is, aanspreeklik. Die Usui Reiki Ryōhō Gakkai en daaropvolgende Reiki Ryōhō-organisasies soos die Hayashi Reiki Kenkyūkai-rang onder die talle groepe in Japan "wat ontwikkel het rondom 'n plaaslike godsdienstige praktisyn, soos 'n diviner of geneser wat 'n aantal gereelde kliënte en toegewydes het, maar dat het nie georganiseer in georganiseerde godsdienstige groepe of so 'n formele registrasie gesoek nie "(Reader 2015: 10-11). Om tussen sulke groepe en formele godsdienstige organisasies te onderskei, het Shimazono die frase "nuwe spiritualiteitsbewegings" geskep (shin reisei undō 2004). Maar, soos Bodiford skryf oor die verhouding tussen Japannese vechtkunsten en godsdiens, as "selfs in Westerse kontekste ... die terme godsdiens en geestelike gebrek aan konsekwente en algemeen aanvaarde definisies ... dit moet nie verbasend wees nie ... dat hul toepassing op Japannese kontekste dikwels problematies is "(2001: 472).

Bodiford se analise kan toegepas word op 'n aantal verskynsels in die Japannese kultuur, maar dit is miskien veral gepas vir die Usui Reiki Ryōhō Gakkai van die vooroorlogse era, wat op verskeie maniere gelyk het aan die hedendaagse vegkuns: die identifikasie daarvan met mistieke aspekte van die keiser. aanbidding, sy verbintenisse met die Japannese militêre ideale van “geestelike opvoeding” (seishin kyōiku), verwys die verwysing na Usui Reiki Ryōhō Gakkai as dojo, 'n onderwysmodel wat ietwat lyk soos die ryūha stelsel van tradisionele kunste met die klem op hiërargiese geledere en familiale afstammelinge, en die geloftes (kishōmon) om die esoteriese geheime wat gevorderde studente leer, te beskerm. Soos ons gesien het, was baie van die grootste dissipels van Usui, insluitend die twee presidente wat hom opgevolg het, hooggeplaaste vlootoffisiere, en Usui Reiki Ryōhō Gakkai-leiers vertel dat hierdie offisiere gedink het dat Usui Reiki Ryōhō 'n nuttige praktyk sou wees vir militêre personeel om oefen.

Die Usui Reiki Ryōhō Gakkai staan ​​vandag voor 'n eksistensiële uitdaging. Sy toewyding aan die handhawing van sy tradisionele praktyke, insluitend 'n beleid van geleidelike vooruitgang oor jare en 'n onwilligheid om te adverteer om nuwe lede te lok, hou verband met sy stagnerende ledetal en ouer leierskap. Terwyl Reiki-beoefenaars met wie ek gesels het, sowel in Japan as in die buiteland, groot belangstelling toon om by die Usui Reiki Ryōhō Gakkai aan te sluit, maak die struktuur dit moeilik om aan te sluit, vanweë beleid wat die aanbeveling van 'n huidige lid vereis en die vermoë om gereeld vergaderings by te woon. , meestal in die Tokio-omgewing gehou. Aangesien vergaderings slegs in Japannees gehou word, is 'n belangrike kennis van die Japannese taal ook prakties 'n vereiste. Hierdie beleide word beskou as beskermingsmaatreëls om lidmaatskap te beperk tot diegene wat opreg is om hul praktyk vir geestelike kultivering en genesing van ander te ontwikkel eerder as om hul status vir aansien en materiële gewin te benut. In 'n tydperk waarin miljoene mense wêreldwyd besig is met gebruik van Usui Mikao, en wanneer hierdie internasionale Reiki-gemeenskappe hulle beroem op historiese outentieke praktyke, is dit ietwat ironies dat die organisasie wat skynbaar die mees tradisionele vorms van Usui se praktyke bewaar het, sukkel om ledetalle te handhaaf. as gevolg van hul toewyding aan sy beginsels.

IMAGES

Beeld #1: Beeld van Usui Mikao.
Beeld # 2: Usui se gedenksteen.
Beeld # 3: Die * gokai * (Vyf voorskrifte) in Usui se hand.
Beeld #4: Foto van Reiki handgenesing.
Beeld #5: Foto van Hawayo Takata.

Verwysings

Beeler, Dori, en Jonker, Jojan. 2016. "Reiki (Wes)." Die World Religions and Spiritualities Project. Toegang verkry vanaf http://wrldrels.org/profiles/ReikiWest.htm Op 18 Julie 2016.

Bodiford, William. 2001. "Godsdiens en geestelike ontwikkeling: Japan." Pp 472-505 in Martial Arts of the World: 'n Ensiklopedie. Volume 2: RZ, geredigeer deur Thomas A. Green. Santa Barbara, CA: ABC-CLIO.

Doi Hiroshi. 1998. Iyashi no Gendai Reiki-hō: Dentō Gihō na Seiyō-shiki Reiki no Shinzui (Die Moderne Reiki Metode van Genesing: Die Essensie van Tradisionele Tegnieke en Westerse Reiki). Tokio: Genshū Shuppansha.

Fukuoka Kōshirō. 1974. Reiki Ryōhō nee Shiori (Reiki Therapy Guidebook). Tokio: Shinshin Kaizen Usui Reiki Ryōhō Gakkai (moontlik apokriewe, soos die kontemporêre organisasie hierdie publikasie verwerp).

Hardacre, Helen. 1994. "Konflik tussen Shugendō en die Nuwe Godsdienste van Bakumatsu Japan." Japannese Tydskrif vir Godsdienstige Studies 21: 137-66.

Hirano Naoko. 2016. "Die geboorte van Reiki en psigo-spirituele terapie in 1920's-1930's Japan: Die invloed van 'Amerikaanse metafisiese godsdiens.'" Japannese Godsdienste 40: 65-83.

Horowitz, Liad. 2015. האזוטרי ויהקאנג טקס של מודרני כגלגול הרייקי חניכת: וסודות סמלים, טקסים ("Rituele, simbole en geheime: Die Reiki-inisiatief seremonie as 'n moderne inkarnasie van Esoteriese Kanjo "). MA Proefskrif, Tel Aviv Universiteit.

Jonker, Jojan. 2016. Reiki: Die Transmigrasie van 'n Japannese Geestesgesondheidspraktyk. Zürich: Lit Verlag.

"Kōkai Denju Setsumei" (Publieke Uitleg van Onderrig). 1922. in Reiki Ryōhō Hikkei (Reiki Therapy Handbook). Tokio: Shinshin Kaizen Usui Reiki Ryōhō Gakkai. Toegang verkry vanaf http://www.reiki.or.jp/j/4kiwameru_5.html op 12 Mei 2016.

Matsui Shōō. 1928. "Sekishu Manbyō o Jisuru Ryōhō" (Terapie wat alle siektes met 'n enkele hand genees). Sondag Mainichi, Maart 4, 14-16.

Mitsui Kōshi. 1930 [2003]. Te-no-hira Ryōji (Palm Healing). Tokyo: Vorutekksu Yūgen Kaisha.

Mochizuki Toshitaka. 1995. Iyashi no Te: Uchū Enerugī 'Reiki' Katsuyō-hō (Genesende Hande: Die Praktiese Gebruik van "Reiki" Universal Energy). Tokio: Tama Publishing.

Okada Masayuki. 1927. Reihō Chōso Usui Sensei Kudoku nee Hi (Gedenkteken van die Meriete van Usui-sensei, stigter van die Geestelike Metode). Transkribeer by en verkry vanaf http://homepage3.nifty.com/faithfull/kudokuhi.htm op 12 Mei 2016.

Petter, Frank Arjava. 2012. Dit is Reiki: Transformasie van liggaam, verstand en siel - van die oorsprong tot die praktyk. Twin Lakes, WI: Lotus Press.

Ray, Barbara Weber. 1987. Reiki Ryōhō - Uchū Enerugī no Katsuyō, trans. Mitsui Mieko, Tokio: Tama Publishing. [Oorspronklik gepubliseer as Die Reiki-faktor: 'N Gids tot natuurlike genesing, hulp en heelheid (Smithtown, NY: Exposition Press, 1983)].

Leser, Ian. 2015. "Japannese Nuwe Godsdienste: 'n Oorsig." Die World Religions and Spirituality Project. Toegang verkry vanaf http://www.wrs.vcu.edu/SPECIAL%20PROJECTS/JAPANESE%20NEW%20RELIGIONS/Japenese%20New%20Religions.WRSP.pdf op 12 Mei 2016.

Shimazono Susumu. 1996. Seishin Sekai no Yukue: Gendai Sekai na Shin Reisei Undō (Waar die Geestelike Wêreld? Die Moderne Wêreld en Nuwe Geestelike Bewegings). Tokio: Tōkyōdō Shuppan.

Staemmler, Birgit. 2009. Chinkon Kishin: Bemiddelde Geesbesit in Japannese Nuwe Godsdienste. Münster: Lit Verlag.

Stein, Justin. 2012. "Die Japannese Nuwe Godsdienstige Praktyke van jōrei en okiyome in die konteks van Asiatiese Geestelike Genesing Tradisies. " Japannese Godsdienste 37: 115-41.

Stein, Justin. 2011. "Die verhaal van die klip: Die gedenkwaardigheid van Usui-sensei, die stigter van Reiki Ryoho." Ongepubliseerde referaat aangebied tydens die Internasionale Konferensie van die Europese Vereniging vir Japannese Studies, Tallinn, Estland, Augustus 26.

Suzuki Bizan. 1914. Kenzen no Genri (Beginsels van Gesondheid). Tokio: Teikoku Kenzen Tetsugaku-kan.

Takagi Hidesuke. 1925. Danjiki-hō oyobi Reiki-jutsu Kōgi (Lesings oor Vaste Metodes en Reiki Tegnieke). Yamaguchi Stad: Reidō Kyūsei-kai.

Tamari Kizō. 1912. Naikan-teki Kenkyū: Jaki, Shin-byōri-setsu (Interne Navorsing: Negatiewe Energie, 'n Nuwe Verduideliking van Patologie). Tokio: Jitsugyō Oyobi Nihon-sha.

Tomabechi Gizō en Nagasawa Genkō. 1951. Tomabechi Gizō Kaikoroku (Tomabechi Gizō Memoirs). Tokio: Asada Boekwinkel.

Tomita Kaiji. 1999 [1933]. Reiki na Jinjutsu: Tomita-ryū Teate Ryōhō (Reiki en welwillendheid: Tomita-lyn Hand-helende terapie). Tokio: BAB Japan Publishing.

Yamaguchi, Tadao. 2007. Lig op die oorsprong van Reiki: 'n Handboek vir die praktyk van die oorspronklike Reiki van Usui en Hayashi. Twin Lakes, WI: Lotus Press.

Yoshinaga Shin'ichi. 2015. "Die geboorte van Japannese Mind Cure-metodes." Bladsy 76-102 in Godsdiens en Psigoterapie in Moderne Japan, geredigeer deur Christopher Harding, Fumiaki Iwata en Shin'ichi Yoshinaga. New York: Routledge.

Yumiyama Tatsuya. 1999. "Rei: Ōmoto to Chinkon Kishin" (Gees: Ōmoto en Chinkon Kishin). Pp. 87-127 in Iyashio Ikita Hitobito, geredigeer deur Tanabe Shintarō, Shimazono Susumu, en Yumiyama Tatsuya. Tokio: Senshu Universiteit Pers.

Post Datum:
14 November 2016

Deel