Phillip Luke Sintiere

Lakewood Church

LAKEWOOD KERK TYD

1921: John Osteen is gebore in Parys, Texas.

1944: John Osteen ontvang sy Master of Religious Education aan die Northern Baptist Theological Seminary.

1950: John Osteen word predikant in die Central Baptist Church, Baytown, Texas.

1955: John Osteen bedank as predikant van die Central Baptist Church.

1959: John en Dodie Osteen begin die Lakewood Church.

1961: John Osteen begin John Osteen Evangelical Association en begin publiseer lof tydskrif.

1963: Joel Osteen is in Houston gebore.

1972: Lakewood Church word bekend as die "Oasis of Love."

1979: Lakewood het 'n megakerk geword, met meer as 3,000 lede.

1981: lewerkanker is by Dodie Osteen gediagnoseer.

1983: Joel Osteen begin Lakewood se televisiebediening deur die John Osteen uitsending.

1986: Dodie Osteen publiseer haar eerste boek, Genees van kanker.

1988: Lakewood Church het sy aanbiddingsentrum uitgebrei tot meer as 8,000 aanbidders; Lisa Osteen publiseer haar eerste boek, 6 leen die duiwel gebruik om huwelike te vernietig.

1990: John Osteen publiseer sy laaste boek, Sewe Kwaliteite van 'n Gelowige ; Lisa Osteen het 'n pypbomontploffing by die Lakewood-kerk oorleef.

1999: John Osteen sterf; Joel Osteen het Lakewood se senior minister geword.

2004: Joel Osteen publiseer sy eerste boek Word 'n beter jou.

2005: Lakewood Church skuif plekke in die voormalige Compaq-sentrum.

2008: Victoria Osteen publiseer haar eerste boek, Hou jou lewe lief; Joel en Victoria Osteen gepubliseer Hoop vir vandag, 'n voorspoed evangelie studie Bybel.

2012: Lisa Osteen kom gepubliseer Jy word vir meer gemaak !: Hoe om alles te word wat jy gemaak het, was.

2014: Joel Osteen begin gasheer Joel Osteen Radio op SiriusXM.

2016: Dodie Osteen gepubliseer As My Hart Kan Praat: 'n Storie van Familie, Geloof en Wonderwerke.

FONDS / GROEPGESKIEDENIS

Gebore in 1921 in Parys, Texas, 'n klein dorpie in die noordoostelike hoek van die staat, het John Osteen [Image to the right] grootgeword tydens die Groot depressie in Fort Worth, net buite Dallas. Op aandrang van 'n hegte vriend genaamd Sam Martin, word John ongeveer agtien jaar oud. Aangedryf deur 'n evangelisasie-ywer om die boodskap van Jesus te bevorder, het hy onmiddellik begin preek. Gou vertrek John uit Fort Worth na Siloam Springs, Arkansas, waar hy aan die John Brown Universiteit studeer, waarna hy 'n Master of Arts in Religious Education aan die Northern Baptist Theological Seminary in Chicago voltooi. John se 1944 MRE-proefskrif het gefokus op godsdiensopvoeding en Bybelkennis in die plaaslike gemeente, 'n benadering tot geestelike geletterdheid wat hy in verskeie van die gemeentes uitgevoer het wat hy later in die Houston-omgewing bedien het (Sinitiere 2015).

Na die kweekskool lei John gemeentes in Kalifornië en Wes-Texas en reis hy deur die Lone Star State as 'n rondreisende predikant. In 1950 verhuis John na Baytown, Texas, destyds 'n groeiende raffinaderydorp en voorstad oos van Houston. John was vyf jaar lank die predikant by die Central Baptist Church, en hy het meer as 1,000 1955 lede verwelkom en 'n Christelike opvoedingsprogram gelei. 'N Lid van die San Jacinto Baptiste Vereniging, John het tydens die jaarlikse byeenkomste van die Vereniging gepreek en evangelisasie-aktiwiteite in Mexiko ondersteun. In 2015 bedank Osteen by Central Baptist, die skeiding is waarskynlik die gevolg van huweliksgeskille wat tot 'n egskeiding gelei het (Sinitiere XNUMX).

Terwyl die historiese verslag nie oor die redes vir John se egskeiding stil is nie, het hy gou weer liefde gevind en in die laat 1950's met 'n verpleegster van Baytown, Dodie Pilgrim, getrou. Destyds het John as voorsieningsprediker in Houston gewerk op plekke soos Hibbard Memorial Baptist Church. Omstreeks dieselfde tyd het hy en Dodie die eerste van vyf kinders verwelkom. Hul dogter Lisa het ernstige geboortekomplikasies gehad wat haar spiere aangetas het; ontsteld bid die ouers vir haar herstel. In desperaatheid wend hulle hulle aan die Pinksterleerstellings wat die moontlikheid van genesing en herstel belowe. Mettertyd het Lisa se gesondheid verbeter; 'n ontwikkeling wat John en Dodie toegeskryf het aan goddelike ingryping. Die ervaring van Lisa se herstel tot volle gesondheid het gelei tot die Osteen se Pinksterbeurt en die geboorte van die Lakewood Church (Sinitiere 2015; Osteen Comes 2012; Osteen 2016).

Die Osteen se nuutgevonde geloof het hulle gekoppel aan die neopentekostale beweging na die Tweede Wêreldoorlog, 'n breë deursnit van Christene uit talle denominasies. Neopentekostale het gepraat van God se aktiwiteit in die wêreld deur die teenwoordigheid van die Heilige Gees in die gewone lewens van alledaagse Christene, het dikwels in tale gepraat en die moontlikheid van goddelike genesing beklemtoon. John se opkomende neopentekostale identiteit het die Lakewood Church in 1959 gebore. Sy Southern Baptist-wortels het wye toegang tot 'n netwerk van eendersdenkende predikante gelewer. John het vinnig vriende geword met figure soos Oral Roberts en TL Osborn, hoëprofiel-neopentekostaliste uit Oklahoma, en saam met evangelisasie-organisasies soos die Full Gospel Businessmen's Fellowship International (FGBFI) gewerk. Na aanleiding van neopentekostale herlewendes soos Roberts, het John in die vroeë 1960's as 'n reisende evangelis gewerk. Terwyl John gereis het, het 'n FGBMFI-kollega genaamd Marvin Crow Lakewood bedien. John publiseer ook talle boeke soos Hoe God my gedoop het in die Heilige Gees en Vuur (1961) en Die Bybel Weg na Geestelike Krag (1968), tekste oor neopentekostervaringe. Daarbenewens het hy die John Osteen Evangelistiese Vereniging (JOEA) gestig waardeur hy 'n driejaarlikse lopie van lof tydskrif van 1963 tot 1965. Die publikasie het gehelp om inligting oor die JOEA te versprei, geld in te samel en getuienisse van neopentekostale Christene (Sinitiere 2015) te versprei.

Intussen het die werk van die Lakewood Church voortgegaan. Die gemeente het eksponensieel gegroei deur die 1970's, die toename in die bywoning as gevolg van Houston se afskeiding en die bevolkingsaanwas van die stad, waarvan sommige afkomstig was van Latyns-Amerikaanse en Viëtnamese immigrante, en 'n groter uitbreiding van die neopentekostale beweging. Teen 1979 was Lakewood 'n bona fide megakerk met ongeveer 3,000 lede (Sinitiere 2015).

Gedurende dieselfde dekade het Lakewood die tagline 'Oasis of Love' aangeneem, 'n frase wat die gemeente se sosiale oriëntasie van aanvaarding en openheid vir mense van alle agtergronde openbaar. John het sy verbintenis met die FGBMFI voortgesit deur te preek tydens sy uitreikgeleenthede en preke in sy tydskrif te publiseer, Voice. Daarbenewens het John se skrywe-bediening in die 1970's voluit begin met bundels soos Daar is 'n wonder in jou mond (1972); Riviere van lewende water: 'n Baptisteprediker se ervarings met die krag wat deur die Heilige Gees kom (1975); Die Belydenis van 'n Doperpredikant (1976); Hoe om Satan se nederlaag te demonstreer (1978); en Hoe om die voordele van die wil te eis (1978). Hierdie titels weerspieël John se voortgesette verbintenis met neopentekostalisme. Sy boeke gedurende die 1970's vertoon egter ook taal en konsepte wat verband hou met die welvaart-evangelie. 'N Boodskap wat die betekenis van materiële bereiking en geestelike uitbreiding tot goddelike seën vorm, die voorspoedleerstellings van pastore soos Kenneth Hagin, het die boodskap van John van goddelike genesing en positiewe belydenis beïnvloed (Bowler 2013).

Groei kenmerk die uitbreiding van Lakewood in die 1980's, veral as gevolg van die pogings van John se seun Joel (geb. 1963). Nadat hy een jaar aan die Oral Roberts Universiteit deurgebring het, keer Joel terug na Houston en begin met die televisiebediening van Lakewood, wat die John Osteen uitgestuur na duisende huise regoor die land en regoor die wêreld. Die numeriese gemeentegroei en 'n groter begroting het ook gelei tot die fisiese uitbreiding van die Lakewood Church in 1988. John se boeke het gedurende hierdie dekade die tema van verbetering en tweede kanse beklemtoon, 'n klassieke kenmerk van neopentekostalisme (bv. Ontvang die Heilige Gees [1980]), terwyl hulle ook sy verbintenis tot die voorspoed evangelie verkondig het. Die ABC's van Geloof (1981) en Geestelike Kos vir Victorious Living (1985) het byvoorbeeld positiewe belydenisskrifte bevorder deur Christene aan te spoor om mondelingse Bybelverse oor geestelike oorwinning op te sê, 'n gebruik wat goddelike bedrywighede kenmerk. Benewens boeke, het John se verbintenis tot positiewe belydenis 'n integrale deel van die weeklikse aanbidding van Lakewood geword. Vroeg in die dekade het John begin met die praktyk om sy Bybel in die lug op te hef om positiewe belydenis uit te vaardig wat op die Christelike skrif gerig is. Johannes het uitgeroep toe die gemeente saam met hom sing: “Dit is my Bybel. Ek is wat dit sê ek is. Ek kan doen wat daar staan ​​ek kan doen. Vandag sal ek die Woord van God geleer word. Ek bely dapper: My gedagtes is waaksaam, my hart is ontvanklik. Ek sal nooit dieselfde wees nie. Ek staan ​​op die punt om die onverganklike, onvernietigbare Woord van God te ontvang. Ek sal nooit dieselfde wees nie. Nooit, nooit, nooit. Ek sal nooit dieselfde wees in Jesus se naam nie. Amen ”(Bowler 2013; Sinitiere 2015 : 51 ).

Gesondheidsprobleme met sy hart en niere vertraag John aansienlik deur die 1990s. As gevolg hiervan, in die vroeë 1999, die weekvoordat hy gesterf het, het John Joel gevra [Beeld regs] om in Lakewood te preek. Joel het gehoor gegee, en later dieselfde jaar te midde van die Osteen-familie wat oor John se dood rou en na die toekoms van Lakewood gekyk het, het hy die voltydse minister van Lakewood geword. Sy preek van 'Vision Day' in Oktober 1999 het hulde gebring aan John se invloed in Lakewood, terwyl dit die kerk se moontlike toekoms in terme van die sosiale programme van die gemeente (byvoorbeeld werksopleiding, leierskapseminare, Christelike onderwys) en neopentekostale gaspredikers soos Joyce Meyer werp. (Sinitiere 2015).

Terwyl Joel opgegroei het tot die rol van Lakewood se senior predikant, het sy vrou Victoria by hom aangesluit as mede-pastoor. Daarbenewens het die duidelike vorm van sy algemene boodskap in die vroeë 2000's posgevat. Joel het voortgegaan met die uitdrukking van Lakewood se Bybelbelydenis, 'n weerspieëling van die invloed van sy vader. Op grond van sy vertroudheid met die leerstellings van welvaart-evangelis Joyce Meyer en leierskapskonsultant en predikant John Maxwell, handhaaf Joel welvaart-evangelie-leringe spesifiek deur middel van preke en boeke oor positiewe denke en positiewe belydenis. Terwyl Joel se van hom erkenning gegee het in neopentekostale omgewing, het die Osteen-naam in 2004 'n herkenbare handelsmerk geword met die publikasie van sy eerste boek, Jou beste lewe nou. Die New York Times bestseller, het Osteen se boek die praktyk bevorder om positiewe selfbeelde te produseer en frases van selfbevestiging te gee om selfwaarde en selfbeeld op te bou. N verskyning in 2005 op Larry King Live Joel en Victoria se gesigte vir die eerste keer voor 'n nasionale gehoor geplaas; daaropvolgende verskynings op King se show, en later Piers Morgan, het Osteen se status as een van Amerika se mees herkenbare leraars verstewig. Die jaar van Joel se intreerede op Larry King Live, Die Washington Post skrywer Lois Romano noem Osteen as 'die glimlaggende prediker'. Die moniker het vasgesit, en dit het ook gedien as 'n letterlike gesigsgebaar wat Osteen se boodskap oor positiwiteit en persoonlike verbetering meedeel (Romano 2005: A01; Einstein 2008; Sinitiere 2015).

Terwyl Joel Lakewood dienste op televisie via die Joel Osteen gespeel word en 'n sentrale rol speel in die kerk se godsdienstige uitsending, die opkoms van sy openbare loopbaan wat gevolg word met die opkoms van sosiale media. 'N Minister van welvaart met byna twee dekades ervaring in televisie en uitsaaiwese voor hy het 'n voltydse predikant geword, Osteen het die een-en-twintigste eeu se nuwe geleenthede erken en sy boodskap met voordeel op talle digitale modaliteite soos Facebook, Instagram en Twitter geplaas. In 2014 sluit Osteen by SiriusXM aan en begin gasheer Joel Osteen Radio (Sinitiere 2015).

As die uitbreiding van die geskiedenis van Lakewood Church tydens John se ampstermyn gekenmerk het, het dit aansienlik gevorder gedurende die vroeë jare van Joel se predikantswerk. Die bywoning het toegeneem tot op die punt dat Lakewood in 2005 in 'n nuwe gebou in Greenway Plaza, a sake- en kleinhandelwyk naby Houston se middestad. Die voormalige tuiste van die Houston Basketball Rockets van die Nasionale Basketbalvereniging en konsert- en ander vermaaklikheidsgeleenthede, die Compaq-sentrum, het die nuwe Lakewood-kerk geword, 'n megakerk met 'n sportarena wat 16,000 mense in besit gehad het. [Beeld aan die regterkant] Die glimlaggende prediker het die historiese oomblik vasgevang toe hy tydens die openingsnaweek in Julie 2005 gesê het: 'Vir byna dertig jaar bekroon hulle die kampioene in die sportveld in hierdie gebou, maar ek glo dat ons die volgende dertig jaar kan kroon mense kampioene in die lewe. Ons gaan hulle laat weet dat hulle oorwinnaars is en nie slagoffers nie; ons gaan hulle laat weet dat hulle deur Christus alles kan doen ”(Martin 2008; Sinitiere 2015: 183).

Vanuit 'n nuwe tuisbasis in Lakewood, sedert 2004 het Joel sy voorspoed-evangelie-leerstellings versprei deur middel van 'n lang lys van boeke wat die beste verkoop het. Word 'n beter jou: 7 sleutels om jou daaglikse lewe te verbeter (2007); Dit is u tyd: aktiveer u geloof, bereik u drome en vermeerder God se guns (2009); Ek verklaar: 31 beloof om oor jou lewe te praat (2012); Vars Begin: Die Nuwe Jy Begin Vandag (2015); en Dink beter, leef beter: 'n Gevorderde lewe begin in jou gedagtes (2016). Joel se gepubliseerde boeke temeer verskillende dimensies van sy welvaart-evangelie; sommige fokus op positiewe denke langs 'n vaste geloof in positiewe voorsienigheid, terwyl ander klem lê op positiewe belydenis saam met 'n positiewe selfhouding, gesondheid en fiksheid (Sinitiere 2015) .

'N Megakerk met 'n geskiedenis wat oor 'n halwe eeu strek, is Lakewood vandag die grootste megakerk in die Verenigde State met meer as 40,000 8,000 lede en deelnemers. Lakewood se gemeente spog ook met een van die land se mees ras- en etnies diverse vergaderings, alhoewel die leierskorps grotendeels wit is en meestal uit Osteen-familielede bestaan ​​het. Geleë in die land se mees uiteenlopende metropolitaanse gebiede, is daar ook die 2012-lid Iglesia Lakewood, die kerk se Spaanssprekende gemeente onder leiding van Danilo en Gloriana Montero (Henderson XNUMX; Sinitiere 2015).

Leerstellinge / oortuigings

Die kern van die Lakewood Church neem evangeliese teologiese leerstellings aan. Dit het begin as 'n evangeliese gemeente, en is steeds verbind tot evangeliese paradigmas gerig op Bybelse gesag, Jesus Christus as verlosser, die noodsaaklikheid van bekering, die noodsaaklikheid om te evangeliseer en die invloed van die Heilige Gees. Die klem op die Heilige Gees verwys ook na die neopentekostale oriëntasie van Lakewood. Gedurende Johannes se ampstermyn was die fokus op die Heilige Gees bevoorreg om in tale te praat, die verkondiging van profesie en aansprake op goddelike genesing. Gedurende Joel se era het klem op geestelike motivering byvoorbeeld 'n besliste fokus op die spreek van tale vervang, hoewel Joel se moeder Dodie Osteen en suster Lisa Osteen Comes meer eksplisiet was in die kernleer van Lakewood oor die Heilige Gees (Sinitiere 2015).

Terwyl Lakewood evangeliese leringe reflekteer, het dit ook die voorspoed evangelie lank omhels. By wyse van definisie beklemtoon die voorspoedse evangelie goddelike gesanksieerde materiaalakkumulasie; bied die vaste oortuiging dat generatiewe menslike aksie deur gedagtes en spraak (as positiewe denke en positiewe belydenis) as gevolg van die materiële omstandighede verander kan word; en spiritualiseer materiële toestande van armoede en rykdom. Saam met sulke onderskeidings, bevorder die voorspoed evangelie ook die moontlikheid van 'n tweede kans, 'n geestelike makeover wat dit moontlik maak om individuele godsdienstige identiteit (Bowler 2013, Sinitiere 2015) te herbeklemtoon of te herstruktureer.

Vanuit 'n historiese uitkykpunt het die voorspoed evangelie die negentiende-eeuse wortels in die Heiligheids- en Nuwe Gedagtebewegings, en in die twintigste-eeuse figure soos Oral Roberts, asook mede Tulsan Kenneth Hagin, het die boodskap gewild tydens die post-Wêreld Oorlog II-tydperk in die konteks van voorstedelike groei en ekonomiese uitbreiding. Die koms van televangelisme gedurende dieselfde historiese era, en die opkoms van netwerke soos die Trinity Broadcasting Network (TBN) en die Christelike Uitsendingnetwerk (CBN), het gehelp om die voorspoedse evangelie te populariseer, terwyl dit ook intense konflik veroorsaak het deur televangelistiese skandale van die 1980s ( Hladky 2012; Bowler 2013).

In die geskiedenis van Lakewood was John en Joel Osteen die vurigste voorstanders van die welvaart-evangelie. Johannes se welvaart-evangelie, wat in boeke soos Daar is 'n wonder in jou mond (1972) Die Belydenis van 'n Doperpredikant (1976), en Geestelike Kos vir Victorious Living (1985) beskryf sy welvaartfokus op positiewe belydenis, die verbalisering van bevestigende woorde en skrifgedeeltes gebaseer op die oortuiging dat die daad van God die aktiwiteite van God aanspoor. Daarbenewens het John se welvaart-evangelie gesentreer op goddelike genesing as 'n geestelike konsep en 'n materiële werklikheid, wat John geglo het dat Lisa herstel van mediese komplikasies tydens geboorte, en later, bevestig Dodie se herstel van kanker in 1981 (Sinitiere 2015).

Joel se welvaart-evangelie ('n boodskap beïnvloed deur John, saam met Joyce Meyer en John Maxwell) bied vier kenmerkende idees aan. Net soos sy vader, preek Joel positiewe belydenis en sê bemoedigende woorde om selfbeeld te skep. Positiewe denke roep geestelike energie en verbeelding op om persoonlike verbetering te visualiseer. Joel se verskaffing van positiewe uitkomste, 'n derde komponent van sy welvaartonderrig, beduie na 'n Calvinistiese determinisme wat die onvermydelikheid van 'n tweede kans beloof, 'n geestelike voorkoms wat verbetering voorspel. Ten slotte aanvaar sy welvaart-evangelie van die liggaam die Nuwe-Testamentiese taal van die menslike liggaam as God se tempel om die praktiese voordele van oefening, voeding en kalorie-inname vir 'n holistiese positiewe selfbeeld te beklemtoon (Sinitiere 2015).

Ander lede van die Osteen-familie ondersteun ook leerstellings oor die welvaart-evangelie. Lisa Osteen Comes, een van Lakewood's pastore, [Beeld regs] beklemtoon haar voorstelling van die voorspoed evangelie teenoor die konsep van emosionele herstel en sielkundige heelheid, saam met goddelike genesing. Oorlewende spieruitdagings by geboorte het haar laat eis: "Ek was die eerste wonderwerk by die Lakewood-kerk." In die laat 1980's het sy, nadat sy deur die emosionele onrus van 'n egskeiding gesukkel het, gekapitaliseer op leringe oor persoonlike oorwinning en oorlewing, tesame met bemagtiging en aanmoediging deur die verbouing van gesonde verhoudings, hetsy in vriendskap of huweliksmaatskap. Lisa het hierdie idees gekommunikeer 6 leen die duiwel gebruik om huwelike te vernietig (1988) en Oorkoepelende Opposisie: Hoe om te slaag in die wil van God (1990). Sy het ook 'n pypbomontploffing in 1990 oorleef toe sy 'n pakket by die Lakewood-kerk oopgemaak het, verdere validering van goddelike genesing wat 'n integrale deel van haar neopentecostale identiteit geword het (Osteen Comes 2012:22; Sinitiere 2015).

Dodie se [Image right] diagnose en die nederlaag van kanker in 1981 bevestig nie net die geldigheid van goddelike genesing vir die Osteen nie, maar ook gedryf haar onderrig oor die sentraliteit van positiewe belydenis. In haar boeke Genees van kanker (1986) en As My Hart Kan Praat: 'n Storie van Familie, Geloof en Wonderwerke (2016) het sy die verhaal vertel van hoe sy elke dag in haar kankerstryd Bybeltekste oor genesing neergeskryf en opgesê het. Op grond van die oortuiging dat die letterlike daad van die spreek van God se woord help om die krag daarvan toe te dien, het Dodie se voorlesing van Bybelverse positiewe belydenis ingestel, 'n praktyk wat sy toegeskryf het om haar lewe te onderhou (Sinitiere 2015).

Laastens bied Lakewood se mede-pastoor en Joel se eggenoot Victoria Osteen ook haar welvaart-evangelie aan deur positiewe belydenis en positiewe denke. In preke en in haar boek uit 2008 Hou van jou lewe: leef gelukkig, gesond en heel sy pas die boodskap aan op gesonde heteroseksuele huweliksverhoudings, praktyke van ouerskap, en uitdrukkings van hoop, vreugde, inspirasie en aanmoediging wat in die alledaagse geïllustreer word.ervarings vir, deur en oor vroue. Uniek, Victoria [Image regs] bevorder geletterdheid as 'n welvaartsgospel praktyk deur die publikasie van 'n jeugliteratuurtrilogie, My gelukkige hartboeke (2009), en twee grootdruk-kinderboeke Onverwagte skatte (2009) en Geskenke uit die hart (2010).

RITUELE / PRAKTYKE

Toegang tot die fisiese ruimte van Lakewood weerspieël die grootheid wat 'n megakerk definieer, terwyl dit ook belangrike rituele van sy gemeentelewe. Aanbidding in 'n omgeboude sportarena [Beeld regs] genereer 'n opwinding van emosies en ervarings georganiseer rondom musiek, gemeenskap en prediking. 'N Woensdagaanddiens, saam met 'n erediensbyeenkoms op Saterdagaand, gevolg deur nog drie Sondagdienste, waaronder Iglesia Lakewood, hou formele weeklikse byeenkomste op. Ongeveer 'n halfuur van lofprysingsmusiek begin elke Lakewood-diens, waarna die luiaars tiendes en offers versamel. Daar is soms 'n getuienis wat die erediensmusiekperiode oorbrug; Joel bied miskien 'n bemoedigende verhaal aan wat 'n onderwerp in die liedjies van daardie dag beklemtoon, of Victoria kan die belangrikheid van familieverhoudinge en geloof in God verwoord. Na aanleiding van die musiek is daar gewoonlik 'n preek van 'n halfuur wat die welvaart-evangelie uitdruk. Predikante soos Lisa Osteen Comes of Paul Osteen, asook John Gray, deel preekwerk met Joel. By geleentheid het gaspredikante in Lakewood gepreek, waaronder Joyce Meyer, TD Jakes en John Maxwell. Na afloop van die preek is daar 'n tyd van individuele en gemeentelike gebed waar lede wat opgelei is in die praktyk van gebed saam met die deelnemers bid, of 'n bemoedigende uitspraak lewer oor moeilike lewensituasies (Einstein 2008; Sinitiere 2015).

Histories het aanbiddingsmusiek ook Lakewood se boodskap van positiewe denke, positiewe belydenis, emosionele aanmoediging en geestelike tweede kanse geritualiseer. As televisievervaardiger was Joel intens betrokke by die ontwerp van Lakewood se verhoog in die voormalige Compaq-sentrum. Met sy span het die glimlaggende prediker die arena gerekonstrueer om die wydste moontlike kamerahoeke vir die televisiegehoor te hê, en het hy sitplekke op die grondvloer voor die hoofverhoog vervaardig om die kykervaring te maksimeer, sowel ter plaatse as op die skerm. Die resultaat het die televangelisasie van Lakewood verder geprofessionaliseer en die produksie van sy aanbiddingsoptredes maksimeer. Alles, van die skepping van 'n televisievriendelike verhoog tot die gebruik van die nuutste tegniese klank- en opname-toerusting tot die opvoering van professionele musikante, weerspieël beide historiese megakerk-argitektoniese patrone en voldoen aan die hedendaagse standaarde van die bedryf. Alhoewel Lakewood nie die enigste megakerk is wat die algehele prestasiewaarde van sy welvaartboodskap sterk professionaliseer nie, is dit 'n model vir baie gemeentes wat met Lakewood meeding en streef na die hoogtes van sy produksiepraxis (Carney 2012; Bowler en Reagan 2014; Sinitiere 2015 ).

Een van die vroegste voorbeelde van die manier waarop musiek die kernleerstellings van Lakewood geritualiseer het, het in 1976 plaasgevind toe die kerk se aanbiddingsleier met die naam David Ingels 'n lied geskryf het met die titel 'Oasis of Love'. Dit het God se teenwoordigheid van liefde en 'n tweede kans op persoonlike redding uitgebeeld as die antwoord op eensaamheid en probleme. Aangesien John vier jaar tevore 'n oase van liefde geskep het, het Ingels se volkslied gehelp om die bynaam van die kerk vir byna drie dekades te populariseer (Sinitiere 2015: 37).

Joel beskou aanbiddingsmusiek as sentraal in 'n megakerk se program vir godsdienstige produksie, en toe hy Lakewood se hoofminister geword het, het hy hulpbronne en ondersteuning gestort om die gemeente se aanbiddingsfunksies te versterk. Vroeg in sy amp het hy die bekroonde musikante Cindy Cruse Ratcliff en Israel Houghton aangestel. Die interras-duo het nie net professionele musikante na Lakewood se verhoog gebring nie, maar het ook die kerk se kernboodskap van positiewe denke en oortuigings oor God se seën, hoop en aanmoediging uitgevoer. Ratcliff, byvoorbeeld, het 'Ontdek die kampioen in jou' gesing, 'se nuwe tagline van Lakewood nadat Joel senior minister geword het. Die lied het positiwiteit, geleentheid en moontlikheid verwoord. 'Totdat ons die nuwe horisonne sien, glo sy dat die beste nog moet kom', het sy gesing. 'Jy is 'n oorwinnaar, meer as 'n oorwinnaar, geroep om 'n kampioen in die lewe te wees. . . Ontdek by Lakewood die kampioen in jou. ” Benewens die toonaangewende musiek tydens kerkdienste, het solo-projekte deur die jare soos Ratcliff's aangebied Rand van die heelal (2015) het live opnames van Lakewood se aanbiddingsmusiek ingesluit. Boonop lei Houghton en Ratcliff soms die musikale komponent van Lakewood se mobiele kerkdiens wat bekend staan ​​as 'Night of Hope'-geleenthede wat in arena's en stadions regoor die land gehou word. Da'dra Crawford Greathouse en Steve Crawford, 'n egpaar verbonde aan die evangeliegroep Anointed, neem ook deel as sommige van Lakewood se aanbiddingsleiers (Lee en Sinitiere 2009; Sinitiere 2015: 117).

Houghton staan ​​ook op sy eie as 'n kreatiewe, musikale uitdrukking van Lakewood se welvaartsevangelie. Daarbenewens by sy liedere pas sy twee-rasse-identiteit en kruiskulturele behendigheid binne die multikulturele gemeentekultuur van die kerk. Volgens biografiese geskrifte het Houghton se selfbeeld verander toe hy 'n groter doel in die lewe begryp het, kom uit God se goddelike seëninge van 'n liefdevolle verhouding met redding in Christus. Verlossing het nie net Houghton se godsdienstige identiteit bemagtig nie, as dit sy musiek begin aanvuur het, in 'n bekende liedjie 'Friend of God' gekommunikeer. 'N Verskeidenheid kombinasie van style wat wissel van R&B en jazz, tot gospel en rock, Houghton met sy musikale groep, bekend as New Breed, laat liedere toe met die welvaart-evangelie wat hoop bied op verbetering, en die onvermydelikheid van goddelike seën, selfs te midde van moeilikheid en moeilikheid. Net soos die teks van Ratcliff in "Discover the Champion in You" die Lakewood-leerstellinge weerspieël, het Houghton se liedjies die glimlag van die predikant se leerstellings herhaal op God se guns, hoop, emosionele heelheid en geestelike selfverbetering. Samevattend verbaliseer al die musikante van Lakewood die welvaart-evangelie in soniese vorm (Reagan 2015).

Buiten die aanbiddingsrituele wat deur musiek en 'n preek onderdruk word, bied Lakewood klasse vir godsdiensonderrig aan vir deelnemers van alle ouderdomme. Die kinderbediening van die gemeente het veral die Champions Club gestig, 'n spesiaal ontwerpte klas om sintuiglike betrokkenheid en fisieke aktiwiteit vir kinders in die outismespektrum aan te spreek. Volwasseneklasse behandel onderwerpe wat aanmoediging en advies bied vir die alledaagse Christelike lewe, verhoudings, ongetroudheid en geestelike uitreike. Vir verryking buite formele byeenkomste het Lakewood Christelike opvoedingsmateriaal soos die boekies gepubliseer God se beloftes vir 'n nuwe begin en Grondslae: Bou jou lewe met Christus, sowel as 'n kerkblog met kort geestelike tema boodskappe gereeld gepos. Daarbenewens het die kerk video-kurrikulum soos die DVD geproduseer Groei sterk: Ses sleutels om in Christus te groei vir selfgerigte leer (Sinitiere 2015).

ORGANISASIE / LEADERSHIP

Organisatories was die familie Osteen aan die stuur van Lakewood se leierskap gedurende die hele geskiedenis van die kerk, behalwe enkele jare in die 1960's, toe 'n predikant met die naam Marvin Crow die gemeente gelei het terwyl John as evangelis deur die wêreld gereis het. Verskeie pastorale poste (soos senior, medewerker, assistent, ens.) Vorm Lakewood se oudste leierskap, wat almal familielede, insluitende skoonfamilie, beklee het. Gedurende Joel se ampstermyn het Lakewood se leierskring buite die gesin uitgebrei. Daar is betaalde bestuursposte buite die uitvoerende leierskorps wat byvoorbeeld toesig hou oor die fasiliteite van Lakewood, of die veiligheid van die kerk organiseer. Op die oomblik ordineer Lakewood nie formeel posisies soos ouderling of diaken nie. Opgeleide vrywilligers hou eerder toesig oor Sondagskoolklasse, huisgenootskappe en ander fasette van Lakewood se sosiale programme en uitreikaktiwiteite soos die bediening van haweloses (Sinitiere 2015).

Tydens John se ampstermyn was die rol van predikant 'n eksplisiete omskrywe posisie. Namate die gemeente in die 1980's en 1990's in omvang gegroei het, het die rolle soos dié van mede-predikant en uitvoerende direkteur voortgegaan om leiersrolle te formaliseer. Op daardie tydstip het Lisa Osteen as mede-predikant van Lakewood gedien, wat beteken dat sy 'n deel van die weeklikse prediking opgedoen het. John se seun uit sy eerste huwelik, Justin Osteen, het sy vader in 'n uitvoerende bestuurspos bygestaan ​​tot John se dood in 1999. Gedurende die 1980's en 1990's het John se skoonseun Gary Simons (getroud met John en Dodie se dogter April) as Lakewood's gewerk. jeugpredikant en musiekpredikant. Terwyl sy nie 'n formele titel as 'mede-pastoor' tydens John se era as Lakewood se predikant gehad het nie, vergesel Dodie John tydens die erediens op die kansel. Sy het dikwels 'n getuienis van aanmoediging vertel van 'n lid van die kerk of 'n kyker wat 'n verhaal van genesing of herstel gedeel het. Op die John Osteen uitzending, Dodie het dieselfde funksie uitgevoer (Sinitiere 2015).

Terwyl Joel die praktyk voortgesit het om Osteen-familielede in leiersposisies te hê toe hy in 1999 pastorale verantwoordelikhede aanvaar, het hy ook kerkleiers buite die familiekring aangestel. Paul Osteen, Joel se ouer broer, het van Arkansas na Houston verhuis om na John se dood te help. Paul was 'n mediese dokter en het sy praktyk in Little Rock afgesluit en Houston as basis gebruik vir sy en Lakewood se mediese sendingreise na Afrika en Haïti. Kevin Comes, Lisa se tweede man en konstruksiedeskundige, het as Lakewood se bestuurder vir fasiliteite gebou, veral omdat die kerk die Compaq-sentrum bekom het en die sportarena in 'n kerk omskep het. Gemeenteleiers buite die Osteen-familie het Cindy Cruse Ratcliff en Israel Houghton ingesluit. Namate Lakewood se Spaanssprekende gemeente in die vroeë 2000's gegroei het, het Joel Marcos Witt aangestel om by Lakewood se leierspan aan te sluit. Witt, 'n dinamiese predikant en bekroonde musikant wat in Latyns-Amerika 'n bekende naam was, het Lakewood se profiel verhoog in die groot Spaanssprekende bevolking van Houston. Nadat Witt in 2012 voltyds na musiek teruggekeer het na 'n dekade van diens aan Lakewood, het Joel Danilo en Gloriana Montero aangestel om toesig te hou oor Lakewood se Spaanssprekende ministeries. In dieselfde jaar word 'n Afro-Amerikaanse komediant en predikant met die naam John Gray een van Lakewood se mede-predikante. Terwyl Lakewood se leierskapspan meestal Anglo was en grotendeels in die hande van Osteen-familielede bly, het die leiersirkel gedurende Joel se ampstermyn uitgebrei om predikante buite die gesin en van verskillende rasse- en etniese agtergronde in te sluit (Sinitiere 2015; Gladwin 2015).

Kwessies / UITDAGINGS

Lakewood se eerste openbare kontroversie tydens Joel Osteen se ampstermyn het in 2005 plaasgevind ná sy verskyning op Larry King Live. In antwoord op King se vraag oor die uitsluitlike bewerings van die Christendom oor verlossing in Jesus Christus, het Osteen gesê dat hy glo dat God die ewige lot van 'n individu bepaal; hy het daarop aangedring dat sy rol as predikant sentreer op die bevordering van die heilsboodskap van die Christendom. Evangeliese kritici brul van afkeur, en daarna jare lank vir Osteen gekritiseer oor wat hulle as 'n mislukking beskou het om 'n prominente verhoog vir die spesifieke artikulasie van Jesus Christus vas te lê. In antwoord op kritici, kort na sy Larry King Live In die onderhoud het Osteen 'n verduideliking van sy teologiese oortuigings gepubliseer en die leer van die Christendom oor verlossing in Jesus Christus verwoord. "Ek spyt my en vra om verskoning dat ek onduidelik was oor die ding waarin ek my lewe gewy het," het Osteen erken. "Ek glo met my hele hart dat dit net deur Christus is wat ons hoop op die ewige lewe," het hy gesê. “Ek glo dat Jesus Christus alleen die enigste manier tot redding is” (Osteen 2005; Sinitiere 2015:184-85).

Ten spyte van Osteen se opvolg oor evangeliese oortuigings na sy inhuldiging Larry King Live sy teenstanders het lank daarop aangedring dat die welvaart-evangelie nie voldoende met die menslike eindigheid worstel nie, en sodoende die volle betekenis van goddelike genade deur Jesus Christus onderstreep. Alhoewel baie van Osteen se kritici deel uitmaak van die Nieu-Calvinistiese beweging, is 'n groep konserwatiewe evangeliste gefokus op intellektuele teologie en leerstellige presisie, tesame met die beklemtoning van God se goddelike krag, maar ander spotters verteenwoordig 'n wye verskeidenheid godsdienstige tradisies (Sinitiere 2015).

Pastoor Adam Key, 'n lid van Psalm 24 Ministries, in 2007 gepubliseer Jou beste leuen nou: Die evangelie volgens Joel Osteen. Die die omslag van Key se boek is 'n voorbeeld van 'n glimlaggende Joel, net soos die omslag van sy eie boek Jou beste lewe nou. In vet, rooi strepe toon Key se voorblad Osteen met duiwelhorings wat uit sy voorkop uitsteek, en 'n sinistere bokkie roep visuele vergelykings uit met Anton LaVey, die stigter van die Kerk van Satan. [Beeld regs] Benewens Jou beste lieg nou, Het Key opgedaag en buite die Lakewood Church gepreek. In 'n YouTube-video van vyf minute van Key se straatprediking word die omslag van sy boek prominent vertoon langs 'n groot bord waarop staan: "Joel LYING to you." Die video dokumenteer die Lakewood-veiligheidskadu-sleutel terwyl hy voetverkeer rig, om moontlike rusie te vermy. Ongeveer een minuut na die video skreeu 'n Afro-Amerikaanse vrou Key se oordeelsdag en Skrifverhaal deur hom daaraan te herinner dat die deelnemers aan Lakewood 'die lof en die eer aan God gee' (Key 2007).

Hank Hannegraaff, skrywer, Christelike apoloog, en gasheer van die radioprogram Bybel Antwoord ManSoos Key, nul hy sy kritiek op Osteen op die vraag na die teologie. In 2014 het Hannegraaff 'n jarelange kritikus van die welvaart-evangelie gepubliseer, spesifiek oor Joel se leerstellings getiteld Die Osteenification of American Christianity. Hy skryf:

'Osteenifikasie is niks anders as die groot transformasie van die Amerikaanse Christendom nie. . . Van Genesis tot Openbaring gebruik Osteen eenvoudig die Skrif om te kommunikeer wat hy wil. Nie eens Mormone of Jehovah se Getuies behandel die Skrif met so minagting nie. Hulle probeer ten minste met die Bybelse tale worstel. Osteen beskou die Engelse teks nie soseer nie. Dit is inderdaad die versteening van die Christendom. Dit voldoen aan die Skrif aan kulturele norme, in teenstelling met die eenvoudige lees van die teks. . . . Osteen s’n. . . Skrifmartuur. . . misbruik die Skrif ”(Hannegraaff 2009, 2014a, 2014b; Sinitiere 2015:183).

Osteen se Nieu-Calvinistiese kritici sluit in die Kaliforniese fundamentalis John MacArthur, die professor van die Westminster Theological Seminary, Michael Scott Horton, die leier van die Baptiste van die Southern B, R. Albert Mohler, en die rapper Shai Linne, 'n emisee in Philadelphia. Die fokus van die Nuwe Calvinisme op die leerstellige en intellektuele lewe van die Gereformeerde teologie, soos die kritiek van Hannegraff, is gerig op Osteen se welvaartsteologie. Byvoorbeeld in a 60 Notule Horton beskryf die welvaart-evangelie as 'suikerspin-teologie' wat die Bybel 'soos 'n fortuin-koekie' lees. In 'n soortgelyke trant het Linne, wat deel is van 'n groep medewerkers wat verband hou met 'gereformeerde rap', 'n lied geskryf waarin hy Osteen en ander welvaartsministers as 'Fal $ e Teacher $' noem. In die lied beklemtoon hy Jesus Christus en die evangelie, beweer hy dat geld die welvaartsevangelie se enigste fokus is en noem Osteen se eerste boek korrup en kwaad: “Die evangelie is dat Hy gekom het om ons van sonde te verlos / En dit is die boodskap vir ewig Ek sal skree / As u nou u beste lewe lei / u is hel toe ”(Sinitiere 2015: 189, 195).

Buite evangeliese kringe, teoloog en skrywer Jason Byassee in die hoofblad Christelike eeu prys Osteen se “multietniese bediening”, maar noem verskeie voorbehoude oor sy welvaart-evangelie. “Osteen se beloftes van voorspoed,” voer Byassee aan, “kan nie regtig die bagasie sielkundig optel nie. . . . [w] sonder hoogtes en dieptes, is die evangelie wat deur die glimlaggende prediker op die skerm aangebied word, oor en oor dieselfde platitude. " Die krag van positiewe denke en filosofie om 'n mens se beste lewe te bereik, is volgens Byassee se skatting geneig om die middelpunt van die Christelike geloof te mis: die lyding, dood en opstanding van Jesus. Nog 'n hoofkritikus, Godsdienstversendinge skrywer en predikant Candace Chellew-Hodge, is sedert 2009 nie net een van die mees kritieke negatore oor Osteen se volgehoue ​​bevestiging van geluk en oorvloed nie, maar ook oor sy konserwatiewe oortuiging oor homoseksualiteit en huweliksgelykheid. Chellew-Hodge bevraagteken die bedoelings agter Osteen se inhuldigingsgebed in 2010 vir Houston se openlik gay burgemeester, Annise Parker, terwyl sy ook sy moraliserende stelling dat homoseksualiteit “nie die beste van God is nie”, onderskat (Byassee 2005; Chellew-Hodge 2009, 2010, 2011, 2012) .

Nader aan Houston, 'n groep predikante van die Church of Wells, 'n fundamentalistiese gemeente uit die ooste van Texas, het in Junie 2015 'n diens in Lakewood bygewoon en die preek van Osteen ontwrig voordat die veiligheid hulle begelei het. 'N Handjievol predikante het opgestaan ​​en' valse profeet 'na Osteen geskree, hom 'n leuenaar genoem, 'n goddelike oordeel oor die glimlaggende prediker verkondig en die welvaart-evangelie as antiteties tot die Bybelse leer veroordeel. Die hecklers is wyd berig in die nasionale nuusagentskappe en weerklink jarelange kritiek op Osteen se welvaartsevangelie, maar verteenwoordig ook nuwe hoogtes van kritiek deurdat hulle ontevredenheid tydens 'n kerkdiens in Lakewood uitgespreek het. Uiteindelik het die hecklers tereggestaan ​​omdat hulle die vrede oortree en versteur het. In Junie 2016 het 'n jurie in Houston die mans vrygespreek van alle aanklagte (Carney 2015; Ohlheiser 2015; Ong 2015; Axford 2016).

Alhoewel Joel die grootste kritiek van Lakewood se teenstanders gekonfronteer het, was Victoria ook in die nuus vir omstrede optrede en opmerkings. Aan die einde van Desember 2005 het Joel en Victoria saam met hul twee kinders 'n ski-vakansie beplan vir Kersfees. Dit was die perfekte wegbreekplek vir die welvaart-evangelie-kragpaar. Hulle het uitgesien na rus, ontspanning en salig deur die hange van Colorado se poeieragtige paradys. Ses maande tevore het Lakewood die deure van sy nuwe aanbiddingsruimte oopgemaak. Die vraag na hul tyd het toegeneem, en meedoënlose mediaversoeke en kerklike aktiwiteite het die gesin baie besig gehou. Joel en Victoria was ook hard aan die werk aan hul nuwe boeke. In 2007 sou Joel publiseer Word 'n beter jou, sy tweede boek, en die volgende jaar Victoria's Hou jou lewe lief verskyn het. Voor die gesin se vertrek uit Houston het daar egter 'n geskil ontstaan ​​aan boord van hul kontinentale vlug tussen Victoria en 'n vlugkelner met die naam Sharon Brown. Blykbaar het Victoria gevra dat Brown die skinkbordtafel of armleuning van die eersteklas sitplek waarin sy sou sit, moes skoonmaak, terwyl Brown daarop aangedring het dat Victoria haar fisies gedruk het. Berigte oor die konflik verskil; ongeag die feite van die saak, die Osteen-gesin het uiteindelik ontplan en Victoria het 'n FAA-boete van $ 3,000 betaal. Brown het hierna tien persent van Victoria se netto waarde teen die minister van beroemdhede aanhangig gemaak, om verskoning gevra en adviesgeld geëis. Brown beweer dat die rusie fisiese en geestelike trauma veroorsaak het. Die saak het uiteindelik in Augustus 2008 tereggestaan, en 'n jurie in Houston het bevind dat Victoria nie vlugkelner Brown aangerand het nie. In die kommentaar ná die verhoor het Brown se prokureur Victoria uitgebeeld as iemand wat voel dat sy volgens 'n ander stel reëls kan leef, terwyl Osteen se advokaat voorstel dat die verhoor bloot 'n poging is om geld van 'n bekende persoon te verreken. Die voorman van die jurie het die verhoor beskryf as '' 'n volledige mors van tyd 'omdat, terwyl hy en die jurielede ooreengekom het dat 'n rusie plaasgevind het, hulle dit nie as 'n aanranding beskou het nie (Sinitiere 2015: 156-57).

Onmiddellik nadat haar geskil met Brown publiek geword het, het Victoria 'n formele verklaring uitgereik. Sy het die konflik beskryf as 'n "klein misverstand" en "'n baie ongelukkige gebeurtenis en ek betreur dit werklik." Op sy beurt het Victoria die fracasus ge spiritualiseer deur te sê: "Ek weet dat God my in die palm van sy hand het. . . Ek weet dat God veroorsaak dat alle dinge saamwerk vir ons goed - en ek glo werklik dat ons in die gesig staar van teenstrydighede ons almal beter en sterker opduik as wanneer ons voorheen was. "Victoria het hierdie sentimente in 'n 2006-voorkoms uitgespreek. Larry King Live. Die vluggeveg het volgens haar gelei tot die ontdekking van 'n groter doel vir haar lewe. "Ek het besef dat dit my sterker gemaak het," het Victoria gespog, "dit het my dinge in my laat sien wat ek nog nooit gesien het nie" (Sinitiere 2015: 157)

Victoria se aandrang dat "God my in die palm van sy hand het" en haar resolusie dat "God alles ten goede ten goede laat meewerk" spreek hoe die welvaart-evangelie materiële werklikhede vergeestelik. Daarbenewens openbaar Victoria se opmerking dat teëspoed selfverbetering teweeg bring die welvaart-evangelie se belofte van tweede kanse en nuwe begin. Met ander woorde, as 'n voorstelling Victoria die inhoud van haar voorspoedevangelie verpersoonlik en verwerk deur onophoudelik die idee te bevorder dat probleme seëvier, en dat verbetering onvermydelik realiseer in reaksie op konflik (Sinitiere 2015).

Nog 'n openbare kontroversie het in die somer van 2014 ontstaan ​​toe iemand 'n preekgreep op YouTube geplaas het waarin Victoria tydens 'n diens in Lakewood gesê het: "Ek wil net elkeen van ons aanmoedig om te besef wanneer ons God gehoorsaam, ons doen dit nie vir God. . . Ons doen dit vir onsself, want God geniet dit as ons gelukkig is. . . Doen net goed vir u eie. Doen goed, want God wil hê dat u gelukkig moet wees. As u kerk toe kom en Hom aanbid, doen u dit nie regtig vir God nie. Jy doen dit vir jouself, want dit is wat God gelukkig maak. Amen? ” Die twee-en-dertig-snit het viraal geword. Kritici het Victoria se verklaring gepos, en weer gepos, getwiet en weer getweet, en baie evangeliste het met afkeur geglo, waaronder die leier van die Suid-Baptiste R. Albert Mohler, 'n jarelange kritikus van die welvaart-evangelie. Op grond van 'n reeds ongunstige beoordeling van Joel, het die meeste kritici van Victoria in haar woorde nog meer bewyse van teologiese bankrotskap gevind (Sinitiere 2015: 158).

In reaksie op haar teenstanders het Victoria 'n verklaring van verduideliking aan die aanlyn nuusbron uitgereik Die Blaze, 'n konserwatiewe afsetgebied gestig deur Glenn Beck. Sy het toegegee dat sy 'meer uitgesproke in my opmerkings kon gewees het', maar het nadruklik gesê: 'Ek staan ​​by my punt dat ons beter daarvoor sal wees as ons God aanbid en Hom gehoorsaam is.' Op die punt van ongeloof het sy die kenners se opmerkings skraal afgemaak as "belaglik, en net die kritici en sinici interpreteer my opmerkings so." Victoria het gewys op gemeentelede wat 'die eerste keer die vreugde en die oorwinning van 'n erediens in die Lakewood Kerk ervaar het, en die eer, eerbied en dankbaarheid wat ons aan God betoon' as bewys dat haar boodskap van geluk sy wortels in goddelike seën gevind het eerder as bloot menslike genot . Victoria se antwoord op spotters in 2014 weerspieël haar openbare kommentaar van 2005, maar dit was baie meer direk en konfronterend. Op dieselfde tyd, soos haar verklaring van 2005, het Victoria se 2014-weergawe 'n kulturele uitvoering van die welvaart-evangelie aangebied deur na geluk, oorwinning en vreugde te verwys in verband met die ervaar van God te midde van die moeilikheid (Sinitiere 2015: 159).

IMAGES

Beeld #1: Foto van John Osteen.
Beeld #2: Foto van Joel Osteen.
Image #3: Foto van die Compaq Center-gebou wat die nuwe Lakewood-kerk geword het.
Beeld #4: Foto van Lisa Osteen Kom.
Beeld #5: Foto van Dodie Osteen.
Beeld #6: Foto van Victoria Osteen, vrou van Joel Osteen.
Image #7: Foto van die binneland van Lakewood Church.
Beeld #8: Foto van Israel Houghton in konsert.
Beeld # 9: Foto van die omslag van Adam Key se boek, Jou beste lieg nou.

Verwysings

Axeford, Will. 2016. "Die oorblywende kerk van die putlede is in Heckling-saak in Lakewood-kerk verwyder." Houston Chronicle, Junie 24. Toegang verkry vanaf http://www.chron.com/houston/article/Remaining-Church-of-Wells-members-cleared-in-8323700.php op 3 Desember 2016.

Bowler, Kate. 2013. Geseënd: 'n Geskiedenis van die Amerikaanse voorspoedse evangelie. New York: Oxford University Press.

Bowler, Kate en Wen Reagan. 2014. “Bigger, Better, Louder: The Prosperity Gospel's Impact on Contemporary Christian Worship.” Godsdiens en Amerikaanse Kultuur 24: 186-230.

Byassee, Jason. 2005. "Wees gelukkig." Christelike eeu, Julie 12, 20-23.

Carney, Liefdadigheid R. 2015. "Die Kerk van Wells val Lakewood in, of 'n Heckling Event. Godsdiens in die Amerikaanse Geskiedenis, Julie 16, Toegang vanaf http://usreligion.blogspot.com/2015/07/the-church-of-wells-invades-lakewood-or.html op 3 Desember 2016.

Carney, Liefdadigheid R. 2012. "Lakewood Church en die Wortels van die Megachurch Beweging in die Suide." Suidelike Kwartaal 50: 60-78.

Chellew-Hodge, Candace. 2012. "Kom, Joel, swenk 'n bietjie." Godsdienstige versendings, September 23. Toegang verkry vanaf http://www.religiondispatches.org/dispatches/candacechellew-hodge/6419/c_mon__joel__swerve_a_little_bit_ op 3 Desember 2016.

Chellew-Hodge, Candace. 2011. '' Lewe in guns, oorvloed en vreugde '(Tensy jy gay is).' Godsdienstige versendings, Januarie 25. Toegang verkry vanaf http://www.religiondispatches.org/dispatches/candacechellew-hodge/4099/_living_in_favor__abundance__and_joy___unless_you_re_gay op 3 Desember 2016.

Chellew-Hodge, Candace. 2010. "Joel Osteen en Annise Parker: Strange Stage-fellows." Godsdienstige versendings, Januarie 12. Toegang verkry vanaf http://www.religiondispatches.org/dispatches/candacechellew-hodge/2180/joel_osteen_and_annise_parker__strange_stage_fellows op 3 Desember 2016.

Chellew-Hodge, Candace. 2009. "Is Joel Osteen, Sukses Mag Cover Boy, regtig 'God se beste'? ' Godsdienstige versendings, November 19. Toegang verkry vanaf http://www.religiondispatches.org/dispatches/candacechellew-hodge/2045/is_joel_osteen__success_mag_cover_boy__really__god_s_best op 3 Desember 2016.

Kom, Lisa Osteen. 2012. Jy is gemaak vir meer! New York: Geloof Woorde.

Einstein, Mara. 2008. Handelsmerke van Geloof: Bemarkings godsdiens in 'n kommersiële era. New York: Routledge.

Gladwin, Ryan R. 2015. "Charismatiese Musiek en die Pinksteren van Latyns-Amerikaanse Evangelicalisme. Pp. 199-214 in Die Gees van Lof: Musiek en Aanbidding in die Global Pinkster-Charismatiese Christendom, geredigeer deur Monique M. Ingalls en Amos Yong. Universiteit Park, PA: Pennsylvania State University Press.

Hannegraaff, Hank. 2014a. Die Osteenification of American Christianity. Charlotte, NC: Christelike Navorsingsinstituut.

Hannegraaff, Hank. 2014b. "Osteenification and What It Portends." Filosofiese fragmente, Maart 19. Toegang verkry vanaf http://www.patheos.com/blogs/philosophicalfragments/2014/03/19/osteenification-and-what-it-portends/ op 3 Desember 2016.

Hannegraaff, Hank. 2009. Christendom in Krisis: 21ste Eeu, Pp. xvi-xvii. Nashville, TN: Thomas Nelson.

Henderson, Matthew. 2012. '' Hoe die hemel gaan lyk ': ras- en etniese diversiteit in die Lakewood-kerk. " Universiteit van Houston. MA-proefskrif.

Sleutel, Adam. 2007. "Preek buite Joel Osteen se Lakewood-kerk in Houston." Toegang verkry vanaf http://www.youtube.com/watch?v=Nu9k60-GgVk op 3 Desember 2016.

Hladky, Kathleen. 2012. “Ek durf jou in Jesus se naam aan !: Ek beweer Christelike rykdom en die Amerikaanse welvaart-evangelie.” Godsdiens Kompas 6: 82-96.

Lee, Shayne en Phillip Luke Sinitiere. 2009. Heilige Mavericks: Evangeliese Innoveerders en die Geestelike Markte. New York: New York University Press.

Martin, William. 2008. "Eerste Minister." Pp. 63-88 in Suidelike Kruispunt: Perspektiewe op Godsdiens en Kultuur, geredigeer deur Walter H. Conser en Rodger M. Payne. Lexington: Universiteit Pers van Kentucky.

Ohlheiser, Abby. 2015. “Mans gearresteer vir Heckling Joel Osteen se preek wou 'Lakewood Church of the Coming Judgment' Warn '.” Die Washington Post, Junie 30. Toegang verkry vanaf https://www.washingtonpost.com/news/acts-of-faith/wp/2015/06/29/six-men-accused-of-disrupting-joel-osteens-sermon-at-lakewood-church/?utm_term=.08acd8b20ed7 op 3 Desember 2016.

Ong, Tsarina. 2015. "Joel Osteen Jeered; 6-mans is gearresteer vir die stoor van Lakewood Church Service. " Christianity Today, Junie 30. Toegang verkry vanaf http://www.christiantoday.com/article/joel.osteen.jeered.6.men.arrested.for.disturbing.lakewood.church.service/57577.htm op 3 Desember 2016.

Osteen, Dodie. 2016. As My Hart Kan Praat: 'n Storie van Familie, Geloof en Wonderwerke. New York: Geloof Woorde.

Osteen, Joël. 2016. Dink beter, leef beter: 'n Gevorderde lewe begin in jou gedagtes. New York: Geloof Woorde.

Osteen, Joël. 2015. Vars Begin: Die Nuwe Jy Begin Vandag. New York: Geloof Woorde.

Osteen, Joël. 2012. Ek verklaar: 31 beloof om oor jou lewe te praat. New York: Geloof Woorde.

Osteen, Joël. 2009. Dit is u tyd: aktiveer u geloof, bereik u drome en vermeerder God se guns. New York: Free Press.

Osteen, Joël. 2007. Word 'n beter jou: 7 sleutels om jou daaglikse lewe te verbeter. New York: Free Press.

Osteen, Joël. 2005. "Brief oor die onderhoud." Toegang verkry vanaf http://www.joelosteenblog.com/2005/07/13/joel-osteens-letter-about-the-interview/ op 3 Desember 2016.

Reagan, Wen. 2015. "Salig wees om 'n seën te wees: Die voorspoedse evangelie van aanbidding Musiek superster Israel Houston." Pp. 215-29 in Die Gees van Lof: Musiek en Aanbidding in die Global Pinkster-Charismatiese Christendom, geredigeer deur Monique M. Ingalls en Amos Yong. Universiteit Park, PA: Pennsylvania State University Press.

Romano, Lois. 2005. '' Die glimlaggende prediker 'bou voort op groot aanhang.' Die Washington Post, Januarie 30. Toegang verkry vanaf http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/articles/A47023-2005Jan29.html op 20 Desember 2016.

Sinitiere, Phillip Luke. 2015. Redding met 'n glimlag: Joel Osteen, Lakewood Church, en die Amerikaanse Christendom. New York: New York University Press.

Post Datum:
26 Desember 2016

Deel