David G. Bromley Elizabeth Phillips

Cowboy Kerke

COWBOY-KERKSTYL

1970's Die eerste Christelike cowboy-gemeenskappe het begin vorm.

2000 (Januarie) Ron Nolen het die Cowboy Church van Ellis County in Waxahachie, Texas, gestig.

2001 CowboyChurch.net, die grootste cowboy-kerkgids, is geskep.

2001 Nolen bedank uit die Cowboy Church van Ellis County.

2003 Nolen bedank as predikant van die Frontier Church of Ellis County in Waxahachie.

2003 (Maart) Nolen het die Ranchhouse Cowboy Church in Maypearl gestig.

2004 Die Ranchhouse Cowboy Church het die Ranchhouse School of Cowboy Planting gevorm.

2004 (8 November) Nolen ontvang die George W. Truett-toekenning vir ministeriële uitnemendheid deur Baylor Universiteit en Die Doper Standaard vir sy evangeliserende werk.

2005 Iglesia Bautista de Los Vaqueros, die eerste Spaanse cowboykerk in die Texas Fellowship of Cowboy Churches, is gestig.

2006 (8 November) Nolen het uit die Algemene Baptiste-byeenkoms van Texas getree as hoof van die Texas Fellowship of Cowboy Churches.

2007 (November) Die American Fellowship of Cowboy Churches is gevorm uit die Texas Fellowship of Cowboy Churches.

2010 (Augustus) Die raad van direkteure van die Texas / American Fellowship of Cowboy Churches het Nolen om onbekende redes op sabbatsverlof geplaas.

2010 (September) Ron Nolen verlaat sy rol as uitvoerende direkteur van die Texas / American Fellowship of Cowboy Churches.

FONDS / GROEPGESKIEDENIS

Cowboys het 'n lang en groot geskiedenis in Amerika (Dary 1981). Hulle was een van verskeie oorwegend manlike beroep groepe (houthakkers, spoorweë, mynwerkers, vragmotorbestuurders) wat deur die Amerikaanse geskiedenis ontstaan ​​het en kenmerkende kulture ontwikkel het. Terwyl daar al meer as drie eeue koöperasies was, het hul getalle gedurende die tweede helfte van die negentiende eeu gestyg as gevolg van die ontwikkeling van Wes-veeboerdery (Rollins 1936, Price 1996). Cowboys het tussen die middel-1860s en die middel-1880s gedroog toe oop gebiede in die Weste en opkomende stedelike industriële markte in die Noorde die ideale omstandighede vir hul handel geskep het. Cowboys was meestal jonk, enkel mans, maar heeltemal diverse etnies soos Mexikaanse, Afro-Amerikaanse, Inheemse Amerikaanse en immigrant cowboys was alledaags. Spanne van cowboys was verantwoordelik vir die organisering en beheer van beeste en dan hulle na die mark te bestuur. Cowboy-spanne het maande lank op die gebied gelewe, aangesien beeste opgewek en voorberei is vir veebewegings. Hul seisoenale, lae-betalende werk kan gevaarlik wees en vereis sterkte, uithoudingsvermogen, kennis van perde en beeste, en vaardighede in die ry en roping. Alhoewel hulle seldsaam wapens dra of in geweervoëls met indrukwekkende Indiërs of veeboerdery betrokke was, was koeiers berug vir 'n lewenstyl wat rondom bars, bordele en brawling gebou is. Cowboy kultuur gedurende hierdie era is gekenmerk deur individualisme, onafhanklikheid en sosiale marginaliteit; en so het cowboys oor die algemeen min verband gehad met georganiseerde godsdiens of ander gevestigde instellings.

Cowboy-lewenstyl het aansienlik verander, aangesien oopreeks tot by omheinde weivelde gelei het. Cowboys het begin om meer alledaagse plaas-instandhoudingsfunksies te verrig; spoorwegstelsels het die vervoer van beeste tot die mark vergemaklik, en padnetwerke en gemotoriseerde vervoer het beide toegang tot beeste en toelaatbare cowboys vergemaklik om meer konvensionele huishoudelike lewens te aanvaar. Selfs as die oorspronklike cowboy-kultuur in die agteruitgang was, het die vroeë ontkenbaarheid van cowboys in die musiekmense, romans, flieks en (later) televisieprogramme gevier wat die cowboy as 'n heldhaftige figuur gevier het, soos die pionier, grensman, gunfighter en outlaw (Savage 1975, 1979; Willford 2011). Daar was verdere romantisering van cowboy lewenstyl in die Amerikaanse kultuur deur middel van Westerse drag, dans, dude ranches, en rodeos. Rodeos het gewild geword met die opkoms van die stedelike-industriële samelewing en het stewig gegrond in die moderne cowboy kultuur met die stigting van die Professional Bull Riders, Incorporated (PBR) in 1992. Uitstallings en kompetisies in die arena het die vroeëre cowboy-beroep en lewenstyl verdring, maar rodeo-gebeure het gevra en die soort fisiese vaardigheid en uithouvermoë wat die werklike cowboy-lewe vereis het, gedramatiseer. Rodeo-kultuur het ook die voortbestaan ​​van die oorwegend manlike kultuur op die rand van die konvensionele samelewing toegelaat.

'N Aantal konserwatiewe Christelike kerke, insluitend vinnig groeiende megakurches, het begin om onbekende te soek bevolkings, en veral ongekerkte mans, in die tweede helfte van die twintigste eeu. Die eerste cowboykerke het in die 1970's begin verskyn; klein kerke is in 1990 deur die evangeliese leier, Coy Hoffman, die professionele rodeo-nar Glen Smith, en die bekende egpaar, Harry Yates en Joanne Cash, begin. Ron Nolen word meestal geïdentifiseer as die stigter van die amptelike cowboy-kerkbeweging. Min is bekend oor Nolen se vroeë lewe; daar is egter duidelike verslae van sy groot sendingwerk. Hy het sy godsdienstige loopbaan begin toe hy twee en twintig jaar oud was deur in gevestigde kerke in verskillende hoedanighede te werk. Nolen het personeelposisies beklee in First Baptist Church of Oak Cliff in Dallas, First Baptist Church in Joshua, First Baptist Church in Seminole en First Baptist Church in Waxahachie. Hy dien as sendingleraar van die Lakeside Baptist Church in Granbury. Nolen het ook as beroepsevangelis gewerk, 'n missie wat hy steeds nagestreef het. Onderweg verwerf hy grade aan beide East Texas Baptist University en Southwestern Baptist Theological Seminary (Fogleman 2005).

Rondom 1999 het Nolen 'n roping-byeenkoms in Glen Rose, Texas, bygewoon met sy mededingende seun, Matt. Hy het die groepe van cowboys wat altyd by die rodeo-byeenkomste bymekaar gekom het, en hy het sy seun gevra waar hulle almal kerk toe is. Toe Matt antwoord dat hulle 'nooit 'n voet in 'n kerk sou sit nie, was Nolen ontsteld (Gauntt 2009). Hy het toe besluit om 'n kerk te stig wat mans en vroue uit die rodeo- en cowboy-kultuur sou lok, asook ander wat hul plek in die tradisionele aanbiddingsomgewing uitgesoek het. Volgens Nolen bestaan ​​ongeveer vyf persent van Texas se bevolking, wat altesaam een ​​miljoen mense kan uitmaak, uit cowboys, boere, rodeo-mededingers en perdentoesiaste met min verbintenisse met Christelike kerke.

Nolen het dit op homself geneem om hierdie onbekende individue te vra oor hul vorige ervarings in tradisionele godsdienstige instellings en oor wat hulle daarvan weerhou het om aktiewe kerklede te word. Die antwoorde wat hulle aan sy vrae gegee het, sluit in gevoelens van verwerping, onnodige formaliteit en 'n bekommernis met aardse rykdom. Nog 'n tema wat met 'n sekere frekwensie plaasgevind het, was dat tradisionele kerke dikwels nie die manlikheid gehad het wat in die rodeo en boerdery gewaardeer is nie. Ten spyte van die diep patriargale ondertone in die Christelike teologie, is dit lankal die geval dat Christelike gemeentes oorwegend uit vroue en kinders bestaan. Clerical klere simboliseer 'n onmanlike aanbieding vir baie van hierdie mans. Ray Lane, pastoor van die Cowboy Church-affiliate, die Granbury Triple Cross Cowboy Church, het gesê: "Die cowboys het gesê dat die enigste leier in 'n kerk wat manlik lyk, 'n rok dra wat soos 'n toga lyk" (Gauntt 2009).

Op grond van wat hy van die onbekende individue gehoor het, het Ron Nolan in Januarie die Cowboy Church of Ellis County gevorm. 2000. Ellis County was die eerste cowboykerk verbonde aan die Baptist General Convention. Die kerk se eerste diens het meer as 300 deelnemers gelok. Teen die tweede jaar was kerkbywoning nagenoeg 800. Noland het Gary Morgan genooi om as predikant vir die groeiende gemeente te dien. Die Cowboykerk van Ellis County word beskou as die grootste cowboykerk ter wêreld; sy ledetal het gegroei tot byna 2,000, met meer as 1,700 XNUMX gereelde bywoning. Die kerk hou drie dienste, twee op Sondagoggende en een op Maandagaand. Die Maandagaanddiens huisves diegene wat naweke vir rodeos en kompetisies bywoon.

In 2001 het Ron Nolen in Oktober die Frontier Church of Ellis County gestig en bedank uit sy leidende posisie by die Cowboy Church of Ellis County. In 2003 het hy as pastoor van die Frontier-kerk in Waxahachie bedank en die Ranchhouse Cowboy-kerk in Maypearl gestig. Hierdie kerk het op sy beurt die Ranchhouse School of Cowboy Church Planting in 2004 gevorm.

Op November 8, 2004, is Nolen een van drie Texas Baptist Ministry Awards toegeken tydens die George W. Truett Teologiese Seminarie Vriende van Truett-ete in San Antonio, Texas. Nolen is die George W. Truett-toekenning vir ministeriële uitnemendheid deur Baylor Universiteit en Die Doper Standaard vir sy evangeliserende werk (Fogleman 2004).

Nolen het elf jaar lank in die Baptiste-generaal-konvensie van Texas gewerk. Hy het in 2006 gewerk om die Texas-genootskap van Cowboy-kerke te bestuur. Hy was Direkteur en Uitvoerende Direkteur van die Texas / American Fellowship of Cowboy Churches in Waxahachie, Texas en het verskeie rolle in die Fellowship gehad voordat hy die personeel in September 2010 verlaat het. Nolen het daarna die huidige direkteur van Cowboy Up International, Incorporated Ministries, 'n nie-winsgewende kerkplantkorporasie geword wat vir die oprigting en ondersteuning van nuwe cowboy-kerke ("About Us" 2013) gewerk het.

Kerkplanting deur cowboy-kerke was baie suksesvol. Die Cowboy Church Net Directory het in 2001 die bestaan ​​van 870 wêreldwyd erkende cowboy-kerke aangemeld. Die oorgrote meerderheid (844) was in die Verenigde State geleë. Die res is versprei oor die wêreld: een in Mexiko, negentien in Kanada, een in Swede, een in die Filippyne, en vier in Australië (Holmes en Holmes 2001). Die cowboy kerkbeweging is nie-denominasioneel, alhoewel baie kerke geaffilieer is met spesifieke tradisionele denominasies, insluitend die Doper, Metodiste, Nasarener en Vergadering van Godse kerke.

Leerstellinge / oortuigings

Ten spyte van die feit dat baie individuele cowboy kerke geaffilieer is met gevestigde kerke, is die cowboy kerkbeweging self in wese nie-denominasioneel. Cowboy-kerke is geneig om soortgelyk te wees aan Baptiste-kerke in daardie individuele gemeentes, binne limiete, is onafhanklik doktrinêr en organisatories. Kerkorganisasie en -praktyk wissel van plek, deelnemers, engemeenskap gewoonte. Egter geloofsverklarings wat op kerkwebtuistes en in Die Weg vir Cowboys (2001) toon relatief konsekwente teologiese voorskrifte regdeur die beweging. Die Weg vir Cowboys dien as skrif vir baie binne die cowboy kultuur en die cowboy kerk beweging. Soortgelyk aan die samestelling van baie van die Bybels wat deur Gideons International versprei is, Die Weg vir Cowboys is 'n samestelling van NIV vertalings van die Nuwe Testament, Psalms en Spreuke. Die Skrif word vergesel deur gebede, evangelieplanne en teologiese verklarings wat aangepas is vir die lewering van cowboy. Afskrifte bevat ook getuigskrifte van bekende leiers in die Cowboy Christian Movement en populêre Rodeo-mededingers, sowel as woestyn-, Westerse- en Rodeo-fotografie (Die Weg vir Cowboys 2011). In die cowboy-kerkkultuur word die Bybel self beskou as 'n verhaal wat die ware aard van die Goddelike en God se skeppingsplan openbaar. Die Bybelse narratief word ook verstaan ​​as 'n drama wat in die daaglikse lewe uitgeleef moet word. Daar word algemeen geglo dat dit geskryf is sodat die mensdom hul lewens volgens sy verhaal kan leef; individue moet dus hul rolle inneem in die voortgaande verhaal van verlossing en nuutskepping.

God word as alwetend en almagtig beskou. God se ware, oneindige wese word deur die Drie-eenheid voorgestel. Vader, Seun en Heilige Gees verteenwoordig verskillende eienskappe van die verenigde goddelike God aan wie die skepping glo die opregte liefde, onderdanigheid en eerbied te danke het. Hierdie drie-enige God word beskou as almagtig, maar tog persoonlik, en omhels 'n diep verbintenis met die Skepping. God die Vader beliggaam die waargenome vaderlike, sorgsame en heersende aard van die Heilige. Die Vader is beskou as die beskermer van die heelal en al sy inwoners met die heilige gawe van genade. God die Seun verteenwoordig die idee van gemanifesteerde godheid in die psigiese vorm van Jesus Christus, wat glo uit die Maagd Maria gebore is en deur die Heilige Gees verwek is. Cowboy en Christelike geloof beweer dat hierdie gesalfde vleesgeworde uitdrukking geopenbaar en as primêre deelnemer van die wil van God gedien het. Die Christelike cowboy-teologie bevestig dat God die Seun deur sy bediening, lyding, dood, begrafnis en opstanding die vergewing van sondes toegelaat het. Daar word gesê dat Christus die Seun aan die regterhand van God sit en in die gelowiges woon as die lewende, altyd aanwesige Here, en wag op die dag van sy fisiese aardse wederkoms. God die Heilige Gees verteenwoordig die volkome goddelike Gees van God. Daar word geglo dat die Gees deur die loop van die tyd 'n aktiewe rol in die skepping en sy lot gespeel het, en die skrywers van die Bybel geïnspireer het, die Seun in Maria verwek en die mensdom tot die waarheid van God verlig het. Die Gees word dikwels aangewys as opsiener van oordeel, sonde en geregtigheid en dienooreenkomstig die instaatsteller van die wedergebore krag van die doop en die bestuurder van die verlossende toekoms van die deelnemers. Die Heilige Gees is ook geakkrediteer as die bron van charismata, of geestelike gawes, soos profesie, lering, leierskap, geloof, evangelisasie en spreek van tale (glossolalia). Aangesien cowboy-gemeentes uiteenlopend is, sal daar waarskynlik geestelike gawes (soos glossolalia) Pinkster-gemeentes gevind word. Nadat hulle deur Christus deur God aanvaar is, word geglo dat individue nooit van die genadetoestand val nie; selfs in sonde bly die genade van God deur die Gees in die Christelike cowboy-geloof.

Die meeste geloofsuitsprake van cowboykerke beweer dat die mensdom 'n belangrike rol speel in God se wil, soos geïllustreer deur goddelike teenwoordigheid in die skepping en daaropvolgende redding. Volgens die beeld van God, aanvanklik vry van sonde, gelyk en met vrye wil, word gesê dat man en vrou deur Satan versoek is, wat menslike oortreding en natuurlike neiging tot sonde veroorsaak. Hierdie aanvaarding van die val van die menslikheid uit genade informeer die menslike behoefte aan redding. Daar word verstaan ​​dat die Bybel saamgestel en vereer word na aanleiding van goddelike wil en die menslike toestand. Daar word geglo dat die Nuwe Testament lidmate wys hoe om sonde te verwerp en volgens die Evangelie te leef. Christelike cowboy-geloof getuig dat redding slegs deur Jesus Christus en heelhartige verlossing beskikbaar is. Dit behels persoonlike wedergeboorte in Christus; die regverdiging of vergifnis van sondes; heiligmaking, of morele en geestelike progressie; en verheerliking, die ewige, geseënde toestand van verloste siele.

Die prominensie van die Cowboy Tien Gebooie, byvoorbeeld, beklemtoon beide die cowboy-kerkbeweging se aanvaarding van tradisionele Christelike teologiese beginsels en die vernuwing daarvan in die teologiese aanbieding. Fundamentele Christelike dogma word in die omgangstaal vertaal. Soos een cowboykerk gesê het: “Die metode verander - hoe dit aangebied word - maar die boodskap bly dieselfde” (Barnett 2012). Die gebooie beliggaam sodoende tradisionele cowboy- en Abrahamitiese godsdienstige beginsels; die aanname van moderne cowboy-volksmond oorbrug kulturele gapings wat oor 3,000 jaar gevorm is.

(1) Net een God

(2) Eer vroeër Ma en Pa

(3) Geen vertellings of skinderstories nie

(4) Gaan jouself na die Sondagbyeenkoms

(5) Stel niks voor God nie

(6) Geen gek met 'n ander veller se gal nie

(7) Geen doodslag nie

(8) Kyk na jou mond

(9) Moenie neem wat nie hier is nie

(10) Moenie dinge van u maatjie hou nie

("Die Tien Gebooie - Cowboy Style" 2011)

Die aanpassing van die Bybelse morele kode om met cowboy kultuur in lyn te bring, fasiliteer kulturele begrip, selfidentifisering en persoonlike geestelike betekenis.

Cowboy-kerke verbind weer hede en hede vir gemeentes deur parallelle te trek met Bybelse karakters wat 'n eenvoudige, selfvoorsienende nomadiese of landbou-bestaan ​​gevoer het. Gemeentelede van cowboy met wortels in familieboerderye kan empatie hê met die manlike en vroulike heffing in Genesis 1: 28-29 om die aarde te bewerk en as voogde vir die skepping te dien. Diegene wat diere op boerderye grootmaak, kan hulle ook identifiseer met Bybelse herders en die hoë waarde van vee in Bybelse rykdom en agting. Die robuuste atmosfeer van cowboykerke in die buitelug, met gereeld aanwesige diere, lyk boonop meer soos die aanbidding van die Nuwe Testament en die vroeë Christelike kerk as tradisionele instellings vir baie aanhangers. “In die Nuwe Testament was daar geen gang om te loop nie,” verduidelik Ron Nolen in 'n onderhoud met die Baptiste Standaard, "Hulle het hul geloof bely toe hulle voor die doop in die water uitgestap het" (Henson 2003). Op hierdie manier kan deelnemers simbolies nader aan die oorspronklike geloof van Jesus en sy volgelinge voel. Inderdaad word die cowboy-mistiek in cowboy-kerke gehekraliseer. Een predikant in die cowboykerk het gesê: “Die bediening bevat karakter, eerlikheid, respek, integriteit, krag en waarheid; met ander woorde — CHRISTUS, alles eienskappe wat 'n cowboy beskryf ”(Knier 2011). Sommige cowboy-kultuurkuns beeld Jesus inderdaad uit as 'n cowboy.

RITUELE / PRAKTYKE

Die cowboy kerkbeweging is nondensomasioneel, maar baie individuele kerke is geaffilieer met konserwatiewe Christelike denominasies. Gevolglik verskil die leerstellings en rituele dikwels meer in styl as substansie. Cowboy-kerkrituele en -praktyke kom tipies buite kerkgeboue voor, word deur die cowboy-kultuur geïnterpoleer en die formaliteit en tradisionalisme verberg.

Gemeenskaplike instellings vir cowboy gemeentes sluit in rodeo's, plase, plase, pakhuise en kampeerplekke, saam met meer tradisionele kerkgeboue. Dienste is nie beperk tot binnenshuise plekke nie, want lede waardeer geestelike ervarings in God se skepping. Verder is die aanwesigheid van diere welkom, en perde en honde is gereeld teenwoordig tydens cowboy-dienste. Sommige deelnemers klim inderdaad nie tydens die dienste nie en bly op hul perde terwyl hulle aanbid. In sommige gevalle is perde deelnemers aan die kerklike seremonies, want individue ry perde deur arena's terwyl hulle vlaggies dra of rondom kraale ter viering van die geboorte van Christus.

Aanbiddingsdienste kan op verskeie maniere van meer konvensionele dienste verskil. Eerstens is hulle geneig om meer informeel gestruktureer te wees. Bywoners arriveer dikwels ten minste 'n halfuur na 'n uur voor die diens begin om aktief betrokke te raak in gemeenskap. Toevallige rokke is standaard, en baie werk by hul werk klere by. Dit is algemeen dat cowboy-hoede op die hele diens bly; selfs pastore mag hul hoede dra as hulle preek. Hoede en alle ander hoofbedekkings word slegs tydens gebed verwyder. Tweedens strek dienste dikwels langer as die tradisionele uur. Kort preke word georganiseer om die Bybelse teks en die Christelike leer dialoog deur middel van cowboy-kultuurtaal te verklaar. Derdens het baie kerke nie formele aanbiedinge tydens die diens nie. Sommige kerke het 'n plek vir skenkings, in baie gevalle stewels, wat agter die gemeente geleë is, sodat individue kan bydra soos hulle wil. Spesiale versamelings kan geneem word as die gemeente besluit dat een nodig is vir 'n goeie saak of gebeurtenis. In hierdie gevalle word enige geskikte houer deur die gemeente gelei. Ten slotte neem cowboykerke, veral die wat nie direk met 'n kerklike groep verband hou nie, gewoonlik nie deel aan die alternatiewe oproepe wat in tradisioneel georganiseerde kerke algemeen is nie. In plaas van altaaroproepe, kan pastore 'n sondaar se gebed van belydenis bid na afloop van die dienste. Hulle persoonlike gebed dien as voorbeeld vir diegene wat die predikant wil vergesel in gebed of later hul geloof in die privaatheid wil bely (Henson 2003).

Cowboy-kerke voer tradisionele dooprituele uit, maar word dikwels in perdwaterdrogies of natuurlike liggame uitgevoer water. Totale ondergang word tipies gebruik om individue fisies en geestelik ten volle te reinig van vorige lewens en hulle voor te berei vir nuwe lewens in Christus. Sommige cowboy kerke voer hierdie reinigingsritueel op agtien-wielers, onderdompelde doopkandidate in waterbakke op platbeddings. Gegewe die manlike oriëntasie van cowboy-kerke en die relatief onlangse stigting van cowboy-kerke, is dit nie verbasend dat sowat sewentig persent van die jaarlikse doopkandidate in die cowboy-kerke volwassenes is nie. Die meeste van die gedoopes is mans (Kindig 2012).

Musiek speel 'n prominente rol in cowboy kerk toewyding, en weer op die cowboy kultuur. Hedendaagse en klassieke land-, wester- en bluegrass word Christelike lirieke en temas gegee. God seën die VSA is een redelik algemene toevoeging tot cowboy kerkbyeenkomste, wat die dikwels sentrale waardes van geloof in beide God en die land beliggaam. Musiek kan aangeteken word, aangesien sommige cowboy kerke klankstelsels en projeksieskerms gebruik, maar musiek word meestal lewendig uitgevoer.

Sommige cowboy kerke neem deel aan 'n perdry gemeenskap buite kerkvergaderings. Hierdie seremonies dien as dade van aanbidding, kontemplasie en evangelisasie. Cowboy-kerklede nooi individue om hulle te perd te vergesel deur lang roetes om geloof, lewe en hul affiniteit te bespreek.

ORGANISASIE / LEADERSHIP

Die cowboy kerkbeweging self is nie-denominasioneel, en baie cowboy-kerke is onafhanklik. 'N aantal hoofstroom denominasies (Baptiste, gemeentes van God, Nazarenes) het ook gehelp om te plant en te verbind met nuwe cowboy kerke. Die doelwit dat hierdie denominasies gemeen het, is die aantrek van die onbekende en veral onbekende mans. Gegewe die grootte van die bevolking wat verband hou met boerdery, perde en rooies, is hierdie poel van potensiële aanhangers aantreklik vir diegene wat betrokke is by evangelisasie en kerkplanting. Terwyl die borg-denominasies verskillende mate van toesig uitoefen, het die cowboy-kerke aansienlike vryheid om te innoveer deur die invoer van cowboy-kultuur.

Die Baptiste was veral aktief in die vestiging en verbintenis met cowboykerke deur middel van wat soms die Western Heritage Movement genoem word (Hall 2013). Die Texas Fellowship of Cowboy Churches, wat in 2006 in Waxahachie gestig is, het onderrig gegee aan diegene wat belangstel om nuwe cowboykerke te begin. Die Fellowship bied vier skole kwartaalliks regoor Texas aan. 'N Vennootskap met die George W. Truett Theological Seminary van Baylor Universiteit bied individue opleiding om aktiewe predikante, godsdienstige leiers en leke van die nuutgestigte kerke te word. Die seminarie bied 'n kursus van agtien uur aan vir 'n sertifikaat van bediening in samewerking met die Texas Fellowship of Cowboy Churches. Die kursus word meestal aanlyn voltooi; deelnemers woon 'n kursus oor prediking vir een week by. Die American Fellowship of Cowboy Churches (AFCC), gestig uit die Texas Fellowship in 2007, werk om die beweging oor staatslyne te versterk, en bied dieselfde dienste as die Texas Fellowship aan gemeenskappe regoor die Verenigde State.

AFCC definieer sy doel om die Woord van God in die Verenigde State deur middel van cowboy bediening te versprei. AFCC het gesê sy strategie om die cowboy en verwante bevolkings soos volg te bereik: "AFCC-cowboy-kerke poog om soveel moontlik hindernisse te verwyder wat in die meer tradisionele kerkinstellings voorkom en 'n meer ontspanne geleentheid bied. 'kom soos jy atmosfeer is' waar almal welkom is! ” (American Fellowship of Cowboy Churches nd). Die organisasie bied bestaande cowboykerke regoor die land opleidingsgeleenthede, oop kommunikasie tussen gemeenskappe, mentorgeriewe en algehele borgskap, en werk in samewerking met die Baptist General Convention van Texas. AFCC werk in vennootskap met naburige Baptistekerke. Volgens die statute van die Fellowship moet aangeslote vennootskappe 'Baptist Way' Cowboy Churches saamwerk. Kerke moet leerstellig op die 1963 inskryf Baptiste Geloof en Boodskap, met die erkenning dat kerklike ouderlinge nie die status van skrifgeleerdes beklee nie. Cowboy Church planting word georganiseer deur die Ranchhouse School of Cowboy Church Planting, wat opleidingsvideo's en gebeure verskaf soos deur die Genootskap gelas. Nuwe cowboy-kerke wat ooreenkom om die AFCC-kriteria te ontmoet, word welkom in die Genootskap sonder enige formele aansoekproses ("Bylaws" 2011). AFCC word bestuur deur 'n Raad van Direkteure wat minstens kwartaal vergader en bestaan ​​hoofsaaklik uit verteenwoordigers van geaffilieerde cowboy kerke. Uitvoerende direkteure van individuele geaffilieerde cowboy kerke kan deur die Genootskap aangewys word om te dien as tussengangers tussen die Raad en die samewerkende kerke. In cowboy-kerke is die posisies van pastoor en sendeling vir almal oop, en baie gemeentelike pastore het min tot geen formele teologiese opleiding ("Bylaws" 2011) ontvang nie.

AFCC se maklik beskikbare kerkmodel gee 'n vyf-stap gids vir die suksesvolle skepping en bestuur van cowboykerke. Die model beywer dit sterk vir die beperking van die grootte van individuele kerke. Die skep van 'n informele beperking op kerkgrootte vergemaklik 'n primêre doel van cowboykerke, kerkplanting. Dit ontmoedig ook gemeentes om in megakerkies te verander, die groot, onpersoonlike instellings wat individue wat gekies het vir cowboykerke dikwels so huiwerig is om dit by te woon. Die model moedig ook innovasie aan. Openheid vir verandering het cowboykerke in staat gestel om tradisionele, formele opvattings oor aanbidding te transformeer om gemeenskappe te omhels wat minder formele omgewings, kleredrag en aanbidding bied en 'n nie-veroordelende en verwelkomende atmosfeer bied.

Daar is 'n wedersyds ondersteunende verhouding tussen die Baptiste-generaal-konvensie van Texas en die Texas / American Fellowship of Cowboy Churches. Die Doper-Algemene Konvensie van Texas het meer as ses miljoen dollar bygedra tot die befondsing van cowboy-kerke. In ruil daarvoor het cowboy-kerke meer as 'n halfmiljoen dollar teruggekeer na die Konvensie om missies te ondersteun. Ongeveer tien persent van die jaarlikse doop in Konvensie kerke word uitgevoer deur geaffilieerde cowboy kerke. Die meeste redelik groot koöperasie gemeentes gemiddeld ongeveer veertig doopse jaarliks; meeste doopkandidate soek die sakrament as volwassenes.

Cowboy kerke beklemtoon elemente van die westelike, cowboy kultuur wat poog om ongetroude mans te lok. Byvoorbeeld, die kerke skep plekke met 'n manlike atmosfeer, kenmerk land-westelike in teenstelling met tradisionele aanbidding musiek, bied preke wat toeganklik en betekenisvol is in die cowboy-kultuur, en borg aktiwiteite wat in die cowboy-kultuur aanklank vind (Pottenger 2013). Cowboykerke erken egter dat hulle nie bloot cowboys probeer lok nie. Hulle strategie is om kerke rondom die cowboy-mistiek te bou, wat 'n aansienlik breër deursnit van die bevolking lok. Soos een predikant van 'n cowboykerk gesê het: 'As ons die hardcore cowboy kan bereik, gaan ons ook die man bereik wat in die stad werk, maar grond en beeste het. Ons bereik ook die man wat in die stad werk en in die stad woon, maar wat die lewe liefhet, en as hy dit sou kon bekostig, sou hy 'n cowboy wees. Ons bereik ook net die man wat van John Wayne hou ”(Pottenger 2013). 'N Ander predikant sê:' Daar is mense wat cowboyhoede en -stewels dra, maar nog nooit die geleentheid gehad het om op 'n plaas te werk of perd te ry nie, maar hulle hou van die kultuur en identifiseer hulle met die cowboy se eienskappe van krag, integriteit en werksetiek. ”(Knier 2011). Vir baie mense wat afgeskrik word deur die seremoniële formaliteit van gevestigde kerke, lyk die aardse atmosfeer, die "kom soos u is" -uitnodiging en die "almal is welkom" gevoel van inklusiwiteit wat sentraal staan ​​in cowboykerke, verfrissend aantreklik. Een gemeentelid het gesê: 'Ek het my nog nooit anders gemaklik gevoel nie. Ek hou hiervan, en die onderrig is wonderlik. Alles is so plat op die aarde. Die mense is liefdevol en omgee. Dit is net 'n spesiale plek ... ''n Ander het gesê dat' hier 'n gesinsatmosfeer is ... Behalwe my huwelik en kinders, is dit die beste ding wat ek nog ooit gedoen het. Hier is geen uitsprake nie; kom soos jy is ”(Burnett 2012). Gevolglik is cowboykerkgemeentes verrassend uiteenlopend en strek hulle oor ras, ouderdom, geslag, woonplek en sosiale klaslyne.

Cowboy kerke en hul lede evangeliseer beide om nuwe gemeentes te lok en om nuwe kerke te plant. Baie kerke en sendelinge versprei hul boodskap by rodeo's en ander Westerse kompetisies en byeenkomste. Sommige cowboy-sendelinge betrek die evangeliese uitreik van perde, ry en praat met niemense en ongelowiges. Daar is ook 'n paar cowboy kerk verteenwoordigers en sendelinge wat reis en skep hul eie kampterrein herlewings. Daarbenewens dien die internet as 'n manier van organisasie en uitbreiding, waardeur cowboy-kerke regoor die wêreld idees kan kommunikeer en deel. Die Cowboy Church Net Directory, gestig in 2001, stel belanghebbende persone in staat om cowboy-kerkdienste op te spoor. Natuurlik het baie kerke webwerwe en ander sosiale media-webwerwe geskep. Sommige kerke plaas ook klank- en video preke aanlyn.

Cowboy-kerke is aktiewe deelnemers aan 'n verskeidenheid uitreikprojekte. Baie kerke bied uitreike en bediening aan armoedige gemeenskappe regoor die wêreld, rampslagoffers, gevange misdadigers en haweloses. Hulle borg ook dwelm- en alkoholrehabilitasieprogramme. Cowboy Church van Ellis County Pastoor, Gary Morgan, het hierdie punt uitgewerk: 'Ons kry mense wat nêrens anders kerk toe sal gaan nie, mense wat dit nog nie in 30 of 50 jaar was nie. Hulle het probleme. Hulle kan 'n egskeiding hê, 'n kind in die tronk, 'n drank- of dwelmprobleem (Grossman 2003).

Kwessies / UITDAGINGS

Soos hulle begin ontwikkel en voorspoedig is, het cowboy-kerke 'n reeks uitdagings beleef. Daar was 'n mate van voorbehoud en opposisie oor hul vorming en styl. Kwessies sluit in hul innovering op tradisionele Christelike leer en praktyk en hulle fokus hoofsaaklik op deelnemers aan die cowboy kultuur. Hierdie kerke het ook leierskwessies ondervind wat onwelkome aandag geskep het. Verder is daar kommer oor die toekoms van die cowboy kerk as 'n toevlugsoord vir diegene wat ontnugter is met gevestigde kerke.

Ten spyte van die evangelisasie en die sukses van kerkplantings van cowboykerke, is daar sekere gevestigde kerke wat bedenkinge het oor hul leerstellings en gebruike. Hulle is gekritiseer as 'n besmette voorstelling van die Christelike geloof. Sommige het cowboy-kerkpraktyke onrein genoem, ander minderwaardig. Volgens sommige andersdenkendes blyk dit dat "cowboykerke groot is vir cowboy en min oor die hele raad van God ... hulle is geneig om 'n kort Sondagdiens te bevorder met 'n kort 'boodskap' en baie sensuele, swaar bas-terugslagmusiek ' (wayoflife.org 2012). Sommige meer konserwatiewe Christene voel dat cowboykerke die fokus van God af verskuif ten gunste van kulturele innovasies en gebeure. Die teologiese innovasie word as te liberaal beskou vir diegene wat meer ortodokse oortuigings het. Kerkdienste van Cowboy is ook gekritiseer omdat hulle te gefokus is op Westerse musiek, wat as te luidrugtig en sekulêr beskou word vir outentieke eredienste. Cowboy-kerke het natuurlik hul bondgenote, veral die kerkgenootskappe wat in samewerking met hulle werk en hulle as vennote aanneem. Cowboy-kerke was aktiewe vennote in hul aangewese denominasies; in 2012 het hulle byvoorbeeld net in Texas meer as $ 600,000 2012 aan hierdie gesamentlike sake geskenk (Brumley XNUMX).

Sommige kritici beskou ook die cowboy-kerkbeweging as te nou gefokus op 'n klein segment van die bevolking en ietwat separatiste. Wat ook al die meriete van die noue fokuskritiek is, is dit duidelik dat die cowboy kerke groei en gemeentes lok wat nie meer konvensionele aanbiddingsdienste sal bywoon nie. In 'n 2012 onderhoud, die direkteur van Die Wes-Erfenisbediening van die Doper-generaal van Texas, Charles Higgs, het berig dat "Vyftig persent van ons cowboy-kerke het hulleself gereproduseer" (Brumley 2012). Een aanduiding van diversiteit is dat die Spaanse koeikerkerke begin vorm het, soos Iglesia Bautista de Los Vaqueros (Baptiste Cowboy Church) wat in Waxahachie, Texas in 2005 ("Iglesia Bautista" 2009) gestig is. Bewegingsgroei, alhoewel gekonsentreer in Westerse Amerikaanse state, het ook begin om oor die wêreld te groei, met kerke in Mexiko, Kanada, Swede, die Filippyne en Australië. Opdragte wat deur cowboy-kerke geskep word, reis wêreldwyd na armbevolkings, veral in Afrika. Dit is duidelik dat cowboy-kerke in die algemeen in protes teen formele, godsdienstige godsdiens en ander gevestigde instellings staan. Terwyl baie cowboy-kerke hoogs patrioties is, word daar dikwels onderskeid gemaak tussen steun vir regeringsinstellings en Amerika, soos geïdealiseer in die cowboy-kultuur. Een sigbare manier waarop cowboy-kerke God en Amerika verbind, is deur middel van ondersteuning vir die insluiting van die "een nasie onder God" -frase in die belofte van genade.

Leierkwessies het Ron Nolen, een van die stigters en innoverendste bydraers tot die ontwikkeling van die cowboy-kerkbeweging, hoofsaaklik aangegaan. In Augustus 2010 het die Texas / American Fellowship of Cowboy Churches Board of Directors Ron Nolen op sabbatsverlof geplaas en eenparig gestem om hom die volgende maand uit sy pos as uitvoerende direkteur van die genootskappe te verwyder. Die Raad van Direkteure het nie besonderhede verskaf oor die skeiding nie, maar het bloot gesê dat, "Die direksie moes vinnig, presies, beslissend en toepaslik optree om die integriteit van die organisasie te beskerm" (Baptist Standard 2010). Die raad het Jeff Bishop aangestel as tussentydse uitvoerende direkteur. Lede van die direksie het briewe aan predikante van aangeslote kerke gestuur waarin hulle kennis gegee word van die skeidingsaksie, terwyl hulle verseker is dat die beweging steeds sal groei ná Nolen se vertrek. In reaksie op mediavrae het Nolen verklaar dat hy sy posisies bedank het voor die optrede van die Raad, en verklaar dat sy skeiding die gevolg was van 'n 'persoonlike kwessie' (Baptist Standard 2010).

Laastens staan ​​cowboykerke voor die voortdurende probleem om die energie en toewyding te handhaaf wat die groei van die beweging aangewakker het. Aangesien cowboykerke almal onlangs afkomstig is, is lidmaatskap van die kerk ook nuut. Sommige cowboy-kerkleiers het besef dat hulle die klassieke probleem van sektariese groepe in die gesig staar, namate lede meer gevestig raak en 'n tweede generasie na vore kom. Een cowboy-kerkleier was besonder ingewikkeld oor hierdie kwessie. Hy het gesê dat verlies aan energie en toewyding sy 'grootste vrees' was. Hy het verder verduidelik: 'Laat ons sê dat dit half en half is - die helfte van die mense is wat ons kerkmense noem; hulle was vyf jaar of langer in die kerk. En die ander helfte was nog nie minder as vyf jaar in die kerk nie. Soos wat die tyd aanstap, gaan die getal verskuif, en dit sal ook nie anders kan nie. ” Die enigste manier om 'n verskuiwing na 'n kerklike omgewing te vermy, is volgens hom: die fokus op die inbring van verlorenes sterk hou. ' Die toekomstige lewenskrag van die cowboykerke kan afhang van hoe hierdie uitdaging die hoof gebied word.

Verwysings

"Oor ons." 2013. Cowboy-Up International, Inc. Ministeries, 2013. Toegang verkry vanaf http://cowboy-up-intl.org/About_Us.html op 20 Junie 2013.

"American Fellowship of Cowboy Churches." 2013. Amerikaanse Fellowship of Cowboy Kerke . Toegang verkry vanaf http://americanfcc.org/ op 20 Junie 2013.

Amerikaanse Fellowship of Cowboy Churches. en "Wie is ons." Toegang verkry vanaf http://www.americanfcc.org/first-time Op 10 Julie 2013.

Baptiste Standaard, Personeel. 2010. “Cowboy Church Board verwyder Nolen uit Leadership Post.” Die Doper Standaard , Oktober 7. Toegang verkry vanaf http://www.baptiststandard.com/news/texas/11727-cowboy-church-board-removes-nolen-from-leadership-post op 20 Junie 2013.

Brumley, Jeff. 2012. “Bloeiende Cowboy-kerke het 'Fad' -status.” Associated Baptist Press News, 8 Oktober. Toegang verkry vanaf http://abpnews.com/ministry/congregations/item/7855-thriving-cowboy-churches-shed-fad-status#.Ud3szG3AHcB Op 10 Julie 2013.

Burnett, Burk. 2012. "Red River Cowboy Church Ervaar 'n onortodokse begin."
Toegang verkry vanaf http://texasbaptists.org/2012/06/red-river-cowboy-church-experiences-an-unorthodox-beginning/ Op 10 Julie 2013.

"Bylaws of American Fellowship of Cowboy Churches." 2011. Amerikaanse Fellowship of Cowboy Churches , Mei 19. Toegang verkry vanaf http://www.americanfcc.org/content.cfm?id=2043 op 20 Junie 2013.

Dary, David. 1981. Cowboy Kultuur: 'n Saga van Vyf Eeue . New York: Knopf.

Fogleman, Lori. 2005. “Truett Seminary bied konferensie vir cowboykerke aan.” B aylor Universiteit , Augustus 7. Toegang verkry vanaf http://www.baylor.edu/mediacommunications/news.php?action=story&story=34986 op 20 Junie 2013.

Fogleman, Lori S. 2004. "Baylor, Baptist Standard bied Texas Baptist Ministry-toekennings aan."

Baylor Universiteit , November 12. Toegang verkry vanaf http://www.baylor.edu/mediacommunications/news.php?action=story&story=21349 op 20 Junie 2013.

Gauntt, Paul. 2009. "Geskiedenis van die Cowboy Church Movement." Waxahachie Daily

Lig , April 25. Toegang verkry vanaf http://www.waxahachietx.com/archives/history-of-cowboy-church-movement/article_95e8df5e-e7f5-5f32-8837-93924c74c24c.html op 20 Junie 2013.

Grossman, Cathy L. 2003. “Cowboy Church rond dit op Sondag af.” USA Today , Maart 11. Toegang verkry vanaf http://usatoday30.usatoday.com/life/2003-03-10-cowboy-church-usat_x.htm op 20 Junie 2013.

Hall, John. 2013. "Cowboy Churches 'Fan die Vlam van Evangelisasie." Toegang van http://texasbaptists.org/2013/03/cowboy-churches-fan-the-flame-of-evangelism/ Op 10 Julie 2013.

Hall, John. 2002. "Konferensie ondersoek die model van die Cowboy-kerk." Die Doper Standaard , November 4. Toegang verkry vanaf http://assets.baptiststandard.com/archived/2002/11_4/pages/cowboy.html op 20 Junie 2013.

Henson, George. 2003. "Cowboy-kerke sluit God se verlore dogies saam." Die Doper Standaard , Maart 10. Toegang verkry vanaf http://assets.baptiststandard.com/archived/2003/3_10/pages/cowboychurch.html op 20 Junie 2013.

Holmes, Mike en Denise Holmes. 2001. Cowboy Churches Net . Toegang verkry vanaf http://cowboychurch.net/ op 20 Junie 2013.

"Iglesia Vaquera smelt Spaanse, cowboy-kulture saam." 2009. Tegnologie Bemarkingskorporasie , April 12. Toegang verkry vanaf http://www.tmcnet.com/usubmit/2009/04/12/4125840.html op 20 Junie 2013.

Kindig, Jason. 2012. “Boots on Heilig grond.” Fwtx.com , Maart 5. Toegang verkry vanaf http://fwtx.com/articles/boots-hallowed-ground op 20 Junie 2013.

Knier, Cindy. 2011. "Wie bereik Cowboy Church? 'N Onderhoud met Kevin Weatherby. "Toegang van http://campfirecowboyministries.com/who-does-cowboy-church-reach-an-interview-with-kevin-weatherby/#sthash.asQJMhZy.dpuf Op 10 Julie 2013.

Pottenger, Gina. 2013. “'Cowboy Churches' lok lede van onbereikte kultuur in die VSA 'Toegang verkry vanaf https://mail.google.com/mail/u/1/?shva=1#inbox/13f67e81a83efbb1?compose=13f6d6dc3d275f10 Op 10 Julie 2013.

Prys, B. Byron. 1996. Cowboys van die Amerikaanse Wes. San Diego, CA: Thunder Bay Books.

Rollins, Philip Ashton. 1936. Die Cowboy: 'n onkonvensionele geskiedenis van beskawing op die ou-tyd beesreeks. New York: Scribners.

Savage, William W., Jr. 1979. Die Cowboy Hero. Norman: Universiteit van Oklahoma Press.

Savage, William W., Jr, ed. 1975. Cowboy Life: Rekonstrueer 'n Amerikaanse Mite. Norman: Universiteit van Oklahoma Press.

'Geloofsverklaring.' 2013. Cowboy Church Network van Noord-Amerika . Toegang verkry vanaf http://www.cowboycn.org/about-us op 20 Junie 2013.

“Die tien gebooie - Cowboy-styl.” 2011. Nuwe Begin Aanbiddingsentrum , VICTORY Cowboy Church , November 25. Toegang verkry vanaf http://ccu.thischurch.org/n/ten_commandments-cowboy_style.html op 20 Junie 2013.

Die Weg vir Cowboys . 2011. Colorado Springs: Biblica.

Wayoflife.org. 2012. "Cowboy Church." Vrydag Kerk Nuus Notas 13: 16. Toegang verkry vanaf http://www.practicalbible.com/1/post/2012/04/cowboy-church.html op 20 Junie 2013.

Williford, John W., Jr. 2011. Ethereal Cowboy Way: 'n Etnografiese Studie van Cowboy Churches

Vandag . Ph.D. Verhandeling, Regent University, UMI Proquest Dissertations and Theses . Toegang verkry vanaf http://gradworks.umi.com/34/72/3472676.html op 15 Mei 2013.

BYKOMENDE HULPBRONNE

Bedrick, Barbara. 2007. "Cowboy Churches: Roundin 'Up Strays." Vrye Republiek , Maart 19. Toegang verkry vanaf http://www.freerepublic.com/focus/f-religion/1803327/posts op 20 Junie 2013.

Bell, Julia. 2010. "Om Cowboys vir Christus te bereik." Die Doper Koerier , Maart 15. Toegang verkry vanaf http://www.baptistcourier.com/4077.article op 20 Junie 2013.

Bethel, Brian. 2009. "Cowboy Church: Home off the Range." Abilene Reporter News, Oktober 15. Toegang verkry vanaf http://www.reporternews.com/news/2009/oct/15/cowboy-church-home-off-the-range/ op 20 Junie 2013.
'Cowboy Churches Lassoing America.' 2008. Geassosieerde Baptiste Pers Ingelyf ,

Julie 31. Toegang verkry vanaf http://www.abpnews.com/archives/item/3445-cowboy-churches-lassoing-america#.UbqQ8uvBgXx op 20 Junie 2013.

"Cowboy-kerke touwys in nuwe Christene." 2009. Nbcnews.com , Augustus 1. Toegang verkry vanaf http://www.nbcnews.com/id/28567031/ns/us_news-faith/t/cowboy-churches-rope-new-christians/ op 20 Junie 2013.

DuBois, Frank. 2005. “Nuusafsluiting.” die Westerling , Maart 25. Toegang verkry vanaf http://thewesterner.blogspot.com/2005_03_20_archive.html op 20 Junie 2013.

Girard, Rene. 2010. "Het u al gehoor van 'n Cowboy-kerk?" Eksaminator , Maart 9.

Toegang verkry vanaf http://www.examiner.com/article/have-you-ever-heard-of-a-cowboy-church op 20 Junie 2013.

McEntire, Susie en Russ Weaver. 2013. “Cowboy Church.” Cowboy Church RFD-TV .

Toegang verkry vanaf http://cowboychurch.tv/ op 20 Junie 2013.

Wat is die Cowboy Church? 2010. 1st Service in Glasgow, VA , Februarie 1. Toegang verkry vanaf http://www.youtube.com/watch?v=Q8lrIzJE3Zw Op 1 Julie 2013.

Post Datum:
11 Julie 2013


 

Deel