Massimo Introvigne

Weixin Shengjiao

WEIXIN SHENGJIAO TYDIENSTEL

1944 (2 Februarie): Chang Yi-Jui, later bekend as Grootmeester Hun Yuan, is gebore in die gemeente Zhongliao, Nantou County, Taiwan.

1963: Chang studeer af aan die Land Survey Department van Kuang-Hwa Senior Industrial Vocational High School in Taichung City, Taiwan. Hy gaan studeer ingenieursmeting aan dieselfde skool en vestig Zhong Xin Measuring Ltd., die eerste onderneming vir landmeting en meting in Taiwan.

1982: Chang het ernstig siek geword en het sy herstel toegeskryf aan goddelike ingryping. As gevolg hiervan het hy besluit om sy lewe aan geestelikheid toe te wy.

1983: Chang het 'n gesinsaal in Taichung City, Taiwan, geopen om Boeddha te aanbid en sy volgelinge se probleme deur waarsêery op te los.

1984: Die familiesaal is uitgebrei en herdoop tot Shennong Temple. Chang is deur God se openbaring die naam Hun Yuan gegee.

1987: Die einde van die krygswet in Taiwan laat grootmeester Hun Yuan toe om vir groter gehore te preek.

1989: Hsien Fo-tempel word ingehuldig op Chan-Chi Mountain, Taiwan.

1993: Grootmeester Hun Yuan het die 99 dae chanting-seremonie en die eerste navorsingsklasse oor I Ching en Feng Shui gehou.

1995: Die boek Feng Shui World View is gepubliseer. Die konvensie Voortplanting van die Dharma van Feng Shui vir die Huis by Linkou-stadion, Taipei, het 'n skare van 36,000 getrek.

1996: Die vermeerdering van leringe oor I Ching en Feng Shui het toegeneem, en die I Ching Universiteit is gestig as 'n onderwysinstelling vir hierdie doel.

1997: Die eerste televisielesings deur grootmeester Hun Yuan het plaasgevind, gevolg deur gereelde predikingsaktiwiteit via televisie. Die inwyding van die "Eendagse Zen-gebeurtenis met duisend Boeddha" in die Hsien Fo-tempel is sedertdien gehou op die vierde Sondag van elke maand.

1998: Die eerste jaarlikse pelgrimstog na Yunmeng Mountain (Henan Provinsie, China) om die verwerpte Chinese politieke en militêre strateeg Guiguzi te aanbid, het plaasgevind.

1998: Taiwan Television Company het die daaglikse program bekendgestel Kyk na alle perspektiewe van I Ching - Feng Shui, met Grand Master Hun Yuan. Dit sal hardloop tot 2007, wanneer dit deur die program vervang sal word Almal kom leer om te leer. Die beweging skat dat die volgende deur die daaglikse TV-programme tien keer toegeneem het in vergelyking met die voor-1998-jare.

1998: Die eerste internasionale toer van Grootmeester Hun Yuan het plaasgevind. In die daaropvolgende jare sou hy by meer as 500 geleenthede in Taiwan en in die buiteland praat, met 'n wêreldwye gehoor wat deur die beweging op meer as 1,000,000 geskat is.

1999: 921 (Jiji) Aardbewing in Taiwan het voorgekom; die I Ching- en Feng Shui-belangekring (later herdoop tot die Feng Shui-belangekringdiensspan) is gestig.

2000: Die formele inlywing van Weixin Shengjiao het plaasgevind. Die Ministerie van Binnelandse Sake in Taiwan het sy wêreldvolgeling op 1,000,000 geraam.

2001: Die eerste jaarlikse konferensie Kruis Straat Akademiese Kultuurkommunikasie oor Bodhisattva Wang Chan Lao Zu Studie gehou. 'N Kontrak vir die bou van die Stad van Agt Trigrams, of die Stad van Chinese Kultuur, op Yunmeng Mountain, is onderteken met Henan provinsiale owerhede in China.

2002: Grootmeester Hun Yuan bou die geel keiserstempel in Qiaoshan, Zhuolu, Hebei-provinsie, China, gevolg deur die Chi You-tempel in Fanshan en deur die Yan Keiserstempel in Gushan.

2004: Die eerste aanbiddingseremonie vir Chinese in die een-en-twintigste eeu word in Linkou-stadion, Taipei, gehou.

2004: Die digitale kanaal van Taiwan Television Company het die daaglikse program bekendgestel Feng Shui van my huis, met Grand Master Hun Yuan.

2004: 'n Dharma-diens vir vrede en versoening tussen die dwarsstraat (dws Taiwan en die vasteland van China) is gehou.

2006: Wei Xin College of Buddhist Chants is gestig.

2009: Wei Xin TV, die beweging se eie TV-kanaal, word ingewy. Grootmeester Hun Yuan het die Taiwan Wei Xin Association for World Peace gestig.

2010 (3 Januarie): 'n Forum is gehou Die bydraes tot die wêreldvrede van die drie groot Chinese voorvaderbeskawing, die gedagte van Bodhisattva Wang Chan Lao Zu en die kuns van die oorlog, met meer as 1,000-geleerdes van beide Taiwan en China (Wang Chang Lao Zu is die naam waaronder die vroeë Chinese strateeg Guiguzi aanbid word)

2010 (26 Oktober): 'n "Letter of Intent" ter bevordering van die Chinese kultuur en wêreldvrede is onderteken deur organisasies van beide Taiwan en China in die stad van agt trigrams.

2012: Taiwan se Ministerie van Binnelandse Sake het wetlike erkenning aan Weixin Shengjiao verleen. Die kanon van die beweging is gedefinieer as dertig dertig soetras en 15,615 XNUMX dele van die Weixin Dao Zang .

2012: Grootmeester Hun Yuan is genomineer en gekies as finalis-kandidaat vir die 2013 Nobelprys vir Vrede, hoewel die prys uiteindelik toegeken is aan die Organisasie vir die Verbod op Chemiese Wapens eerder as aan 'n individu.

FONDS / GROEPGESKIEDENIS

Die konteks vir die opkoms van Weixin Shengjiao, een van Taiwan se grootste inheemse nuwe godsdienste, het in die laat twintigste eeu drie hoofelemente ingesluit. Die eerste was die godsdienstige bruising in Taiwan na die Tweede Wêreldoorlog, wat gegroei het uit 'n bestaande uiteenlopende mosaïek van godsdienstige organisasies en oortuigings, insluitend die tradisionele Drie Leerstellings (Boeddhisme, Confucianisme en Taoïsme) en 'n verskeidenheid volksgelowe. Nuwe godsdienste het die Drie Leerstellings normaalweg nie ontken nie, maar almal met die geloofsoortuigings geïntegreer in sinkretistiese projekte wat gelei is deur hul stigters se godsdienstige kreatiwiteit. Die tweede was die Krygswet, wat tussen 1949 en 1987 in Taiwan van krag was, en onder meer die godsdiensvryheid beperk. Aan die einde van die lang krygswetstydperk in 1987 kon verskeie nuwe godsdienste wettiglik erken en geregistreer word.

Die derde element was die Kulturele Revolusie in China (1966-1976), wat gelei het tot die vernietiging van duisende biblioteke, tempels en ander kulturele en godsdienstige herinneringe, in die naam van 'n streng interpretasie van Marxisme en Maoïsme. As gevolg hiervan was die Taiwannese owerhede van mening dat die eiland as die voog van die bedreigde Chinese kulturele erfenis moes optree en dit vir toekomstige geslagte moes bewaar. Alhoewel die beleid genaamd "Revitalizing Chinese Culture" deel was van 'n politieke strategie waardeur die laaste vegoorlogregerings in Taiwan hulself probeer legitimeer het, was dit ook opreg gewild. Taiwanese het begin soek na groepe wat 'Chinese ortodoksie' behou, dws die outentieke leerstellings van antieke Chinese godsdiens en kultuur. Verskeie nuwe godsdienste het die kans aangegryp en beweer dat hulle presies sulke ortodokse leringe kon aanbied, eers aan Taiwaneërs en later, nadat die gevolge van die Kulturele Revolusie bedaar het en die verhoudings tussen die Vasteland China en Taiwan verbeter het, aan Chinese inwoners in die Volksrepubliek China, en aan die groot internasionale Chinese diaspora.

Een so 'n nuwe godsdiens was Weixin Shengjiao. Hoewel dit op 'n relatief onlangse datum gestig is, het dit baie vinnig ontwikkel. sy stigter, Chang Yi-Jui, later bekend as Grand Master Hun Yuan, [Image right] is in Zhongliao Township, Nantou County, Taiwan, in 1944 gebore. Totdat hy 39 was, was sy hoofbelange nie op die gebied van godsdiens nie, hoewel hy 'n lewenslange leser van die Chinese Klassieke was, veral van die Ek Ching (Klassieke van Veranderings), waarvan die oorsprong dateer uit die Wes-Zhou-tydperk (1000-750 BCE) en wat beide 'n filosofiese en kosmologiese verhandeling en 'n handleiding vir waarsêery is. Die uitdrukking "I Ching" verwys beide na die boek en na die leer wat dit bied. Die boek bevat ses-en-sestig heksagramme, wat elkeen op 'n ander manier die basiese agt trigrams, ook genoem "Bagua" (die agt simbole), di vertikale rye van drie lyne, kombineer. of gebroke of ongebroke. Gebroke lyne verteenwoordig Yin (die vroulike, passiewe en skaduwee kant van die heelal), en ongebroke lyne verteenwoordig Yang (die manlike, aktiewe en ligte beginsel).

Chang het gegradueer by die Land Survey Department van Kuang-Hwa Senior Industriële Beroeps Hoërskool in Taichung City, Taiwan. Hy het ook op dieselfde skool Engineering Engineering geleer en Zhong Xin Measuring Ltd., die oudste maatskappy van landmeting en meting in Taiwan, gestig. Hierdie suksesvolle alledaagse aktiwiteite was nie heeltemal ver van spiritualiteit nie, want Chang was ook geïnteresseerd in Feng Shui, een van die klassieke Vyf Kunste van Chinese Metafisika, met die doel om mense met hul omgewing te harmoniseer, insluitend die land, en wyd gebruik om geboue op 'n gunstige manier te oriënteer. Alhoewel Feng Shui, hoewel dit onderdruk is deur die Kulturele Rewolusie in China en met die agtergrond van die amptelike kulturele beleid onder Taiwanese regspraak in Taiwan beskou is, blyk hy baie gewild onder alle Chinese.

In 1982 het Chang ernstig siek geword en sy herstel aan goddelike ingryping toegeskryf. En as hy herstel, sou hy sekulêre aktiwiteite verlaat en sy lewe aan spiritualiteit toewy. Na sy herstel het Chang verskeie openbarings van hoë geestelike wesens ontvang en het hy gevoel dat hy nou saam met die verstandige Chinese Sage Guiguzi verenig is. Hy het toe na 'n pelgrimstog na Mount Dawu, in Taitung County, met 'n paar vriende gegaan. Daar het hy berig dat die Jade-keiser, een van die drie groot voorouers van die Chinese volk, hom 'n boodskap gegee het en hom aangeraai het om nooit "selfsugtig te wees nie" en om mense vir selfverbouing aan te moedig.

In 1983, op die dag van die Lantern Festival, het Chang 'n gesinsaal genaamd Yi Yao She in Taichung City geopen vir die aanbidding van Boeddha en die oplossing van probleme van sy volgelinge deur waarsêery. In 1984 is Yi Yao She uitgebrei en herdoop tot Shennong Temple. Op 12 Oktober 1984 kry Chang die Boeddhistiese naam Hun Yuan deur goddelike openbaring. Hy het I Ching, Feng Shui en Boeddhisme begin leer aan 'n toenemende aantal dissipels.

In 1987 is Martial Law uiteindelik in Taiwan opgehef. Dit het Grand Master Hun Yuan moontlik gemaak om die leringe van Weixin Shengjiao ("Sacred Teachings of Mind Only") te versprei. Die naam verwys na die leerstelling dat "die verstand die Boeddha is" of "die verstand is die enigste metode." "Die opkoms en val van alles wat die beweging leer, hang af van die verstand." Gevolglik, "die metode van hierdie godsdiens is om die verstand te kweek "(Hun Yuan 2016: 46-47). Die idee van "verstand", aan die ander kant, word nie volgens Westerse of rasionalistiese modelle opgestel nie en sluit in wat algemeen bekend staan ​​as die hart.

Teen die tyd van die wettige erkenning van die groep was die Shennong-tempel te klein om al die meesters te akkommodeer volgelinge, en grond is in Nantou County aangekoop. In 1989 is die Hsien-Fo-tempel, [Image aan die regterkant], wat steeds as hoofkwartier van Weixin Shengjiao dien tot vandag toe, op Chan-Chi Mountain ingewy. Beide die land en die argitektuur van die indrukwekkende geboue is volgens Feng Shui-beginsels gekies. Die gebied sluit in die I Ching Universiteit, gestig in 1996, tempels en kulturele fasiliteite.

Trouens, bykomend tot sowat veertig tak tempels in Taiwan, het Weixin Shengjiao gebou, begin in 2002, 'n tempelkompleks wat die drie voorouers van die Chinese mense op Chao Mountain, Hebei-provinsie, China vereer. Van 1998 het die grootmeester Hun Yuan sy volgelinge in pelgrimstogte na die Yunmeng-berg, in die Chinese provinsie Henan, gelei waar die historiese Guiguzi die oudste militêre akademie in China gevestig het. In 2001, a Kontrak is geteken vir die oprigting van die Stad van Agt-Trigrams, of die Stad van Chinese Kultuur. [Image regs] Konstruksie is aan die gang en sal, wanneer dit voltooi is, temples insluit, 'n kulturele navorsingsentrum en 'n kampus van die I Ching Universiteit. Volgens die Grand Master Hun Yuan is die Stad van Agt Trigrams "die debuut van blywende Kruisstredige vrede, sowel as die begin van die groot Chinese reünie van alle mense wat die Chinese kultuur saam uitbrei" (Huang 2016: 85). Van 2001 is verskeie akademiese inisiatiewe, insluitend geleerdes van beide Taiwan en China, ook op verskillende plekke georganiseer.

Benewens China, het Weixin Shengjiao oorsese takke gestig in Japan, Viëtnam, die Verenigde State (Los Angeles en New York), Australië (met geleenthede wat ook in Nieu-Seeland gehou word), Kanada (Vancouver en Toronto) en Spanje. Die wêreldwye kernlidmaatskap van die beweging het gegroei tot ongeveer 300,000, met 'n groter gehoor wat deur die Ministerie van Binnelandse Sake van Taiwan op 1,000,000 geskat is. Hierdie vinnige sukses is behaal deur drie hoofstrategieë. Eerstens het Weixin Shengjiao die toonaangewende agentskap geword, ten minste in Taiwan, wat inligting en onderrig oor I Ching en Feng Shui aangebied het, beide in hul filosofiese dimensies en praktiese toepassings, insluitend waarsêery. Peilings toon dat dit 'n saak van groot belang is vir die meerderheid van die Chinese bevolking, selfs onder diegene wat hulself nie as godsdienstig beskou nie. Deur die I Ching Universiteit en die Weixin Shengjiao College (wat in 2013 deur die Taiwannese ministerie van onderwys geakkrediteer is) bied die beweging kursusse aan soos dié van tradisionele universiteite, maar dit bevorder ook 'lewenslange leer' vir volwassenes en leer I Ching aan kinders. Laasgenoemde program het meer as 2,000,000 2015 XNUMX kinders in Taiwan alleen betrek. 'N Studie deur die Taiwannese geleerdes Chen, Li, Song Lin en P.-C. Lin, wat self lede van die beweging is, het tot die gevolgtrekking gekom dat hierdie I Ching-kursusse die temperament van kinders en hul houding teenoor leer verbeter het, met respek vir skoolmaats en boelies vermy (Chen, Li, Lin en Lin XNUMX).

Benewens kursusse en seminare, het die Grand Master Hun Yuan 'n bekende teenwoordigheid op Taiwanese nasionale televisie, deur die daaglikse programme Kyk na alle perspektiewe van I Ching - Feng Shui (1998) Almal kom leer om te leer (1998), en Feng Shui van my huis (digitale 2004). In 2009 het die beweging sy eie TV-kanaal, Wei Xin TV, geloods. Van 1995 word konvensies oor I Ching en Feng Shui gereël in stadions wat normaalweg vir sportgebeurtenisse gebruik word, met tienduisende deelnemers. Verskeie boeke wat deur die beweging uitgegee is, het die beste verkopers in Taiwan geword, insluitende die vroeë Feng Shui World View (1995).

Die tweede rede vir die vinnige groei van Weixin Shengjiao hou verband met die gewildheid van die idee van 'Chinese Ortodoksie' in Taiwan en, toenemend, in die vasteland van China en onder die wêreldwye Chinese diaspora. Grootmeester Hun Yuan beweer dat hy eeue oue foute in die interpretasie van I Ching kon regstel, insluitend die poging van akademici om die praktiese toepassing daarvan op waarsêery te marginaliseer deur slegs die filosofiese inhoud daarvan te beklemtoon. Dit beteken nie dat Weixin Shengjiao akademiese studies verag nie, beide oor I Ching en China se vroeë verlede. Inteendeel, hoewel die beweging daarvan bewus is dat sy tradisionele verhaal van die vroeë Chinese geskiedenis en die oorsprong van I Ching in die akademie grotendeels mitologies beskou word, bevorder dit aktief interaksie met akademici en 'n deurlopende dialoog tussen mitiese en wetenskaplike rekonstruksies van die Chinese. verby. Die deelname van toonaangewende akademici aan die konferensies van Weixin Shengjiao versterk die openbare beeld van die beweging as 'n organisasie wat hom daartoe verbind om 'Chinese Ortodoksie' te bestudeer en te beskerm.

Die derde faktor in die sukses van die beweging is die verlange na vrede in die wêreldwye Chinese gemeenskap van die een-en-twintigste eeu, na 'n twintigste eeu wat deur soveel bloedige oorloë gekenmerk is. Grootmeester Hun Yuan glo dat daar geen wêreldvrede sal wees sonder vrede oor die straat nie. Sy strategie om vrede tussen Taiwan en die vasteland van China te bevorder, is om te beklemtoon dat hulle albei dieselfde kulturele en geestelike wortels het, en dat alle Chinese van die drie groot voorsate afstam. Weixin Shengjiao dring ook daarop aan dat die historiese leer van Guiguzi uiteindelik oor vrede deur diplomasie gegaan het. Die beweging het geestelike dialoog tussen Taiwan en die vasteland van China bevorder deur pelgrimsreise van Taiwaneërs na geestelik belangrike plekke in China te organiseer, en deur tempels en godsdienstige sentrums daar te bou en, soos vroeër genoem, kulturele uitruilings tussen geleerdes.

Grand Master Hun Yuan dring daarop aan dat die Chinese kultuur in sy historiese wortels 'n kultuur van vrede en harmonie is. Hy glo dat beide die versoening van die Straat-Straat en die globalisering van die Chinese spiritualiteit, waarvan Weixin Shengjiao 'n belangrike rol speel, uiteindelik belangrike faktore sal wees in die bevordering van wêreldvrede. In 2009 het hy die Taiwan Wei Xin Vereniging vir Wêreldvrede gestig. Op Oktober 26, 2010, in die Stad van Agt Trigrams in China, het beide Taiwanese en Chinese organisasies 'n "Intentieverklaring" onderteken om die antieke kultuur van China te bevorder, versoening tussen die Chinese en daardeur wêreldvrede.

Weixin Shengjiao beweer ook dat dit nie genoeg is om oor akademiese konferensies oor vrede te praat nie. Dit is ook nodig om solidariteit te toon in die tyd van nood. Op 21 September 1999 het die 921-aardbewing (ook bekend as Jiji) Taiwan getref, met 2,415 dood en 11,305 beseer. Grootmeester Hun Yuan het die I Ching- en Feng Shui-belangstellingsirkel geloods, waarvan die lede onder studente van Weixin Shengjiao gewerf is met 'n gevorderde kennis van Feng Shui. Die beweging het geglo dat Feng Shui nuttig sou wees om die heropbou na die aardbewing te lei, maar bied ook verligting en hulp aan haweloses. Die organisasie het ontwikkel tot die Feng Shui Belangekringdiensspan, wat behoeftige gesinne in sowel Taiwan as die vasteland van China help, deur weer materiële hulp en voorstelle aan te bied gebaseer op die beginsels van Feng Shui. Advies word ook aan die sakegemeenskap gebied, gebaseer op die idee dat I Ching en Feng Shui tot voordeel van 'volhoubare ontwikkeling' van groot en klein ondernemings kan strek. Grootmeester Hun Yuan leer dat "elke fabriek soos 'n tempel is" (Hun Yuan 2016: 163) en het die doel gestel om sy programme oor Feng Shui en I Ching na 10,000 Taiwanese fabrieke te bring. Op hierdie beurt het hierdie aktiwiteite die geloofwaardigheid van die beweging se toewyding tot wêreldvrede en ontwikkeling verhoog.

Leerstellinge / oortuigings

Die leerstelling van Weixin Shengjiao word in die konteks van 'n mitologiese geskiedenis van China gestel, alhoewel die beweging, soos vroeër genoem, hierdie heilige geskiedenis deurlopend vergelyk met die bevindinge van akademici, en die konferensies bly bevorder om hierdie dialoog te bevorder. Die oorsprong van die Chinese kultuur word gesien in 'n beskawing genaamd Kunlun, wat in die prehistoriese tyd langs die lang ketting van Kunlun-berge geblom het. Die beweging is van mening dat die reeks Kunlunberge tot in Taiwan strek en wat in Feng Shui 'n 'draakknoop' genoem word.

Kunlun se erfenis is aan Fuxi oorgedra, vermoedelik 'n koning in die derde millennium v.G.J., en die belangrikste oorsprong van I Ching en die sentrale komponent daarvan, die Agt Trigrams (Bagua). Fuxi se kennis is oorgedra aan Jiutian Xuannu, die 'geheimsinnige vrou' wat in die Chinese klassieke beskryf word as die godin van langlewendheid, seksualiteit en oorlog. Sy verskyn op aarde, ook in die derde millennium v.G.J., om die onderwyser te word van die Gele Keiser, 'n mitiese vroeë Chinese soewerein wat een van die drie groot Chinese voorouers was. Die ander was die Yan-keiser (geïdentifiseer met die wysgeer Shennong) en Chiyou. In die Chinese mitologie is Chiyou 'n skurk, 'n tiran wat die keiser Yan verslaan het, maar op sy beurt deur die Gele Keiser verslaan is tydens die epiese slag van Zhuolu, wat tradisioneel in die ses en twintigste eeu v.C. Chiyou word egter deur Weixin Shengjiao aanbid saam met die ander twee Groot Voorouers. Hierdie skynbare afwyking is verklaar deur die Taiwannese geleerde Fiona Chang (2016: 8) met die feit dat Chiyou glo die voorvader van Chinese etniese minderhede is, en deur sy aanbidding word hulle ook opgeneem in die grootse versoeningsprojek van die beweging.

Die wettige opvolger van die Drie Voorouer in hierdie afstammeling van Chinese wyses was Guiguzi, 'n sentrale figuur vir Weixin Shengjiao. Guiguzi, die Sage van Ghost Valley, is die naam gegee aan beide 'n verhandeling oor politiek, vrede en diplomasie wat na die einde van die oorlogstydperk in die Chinese geskiedenis (vierde en derde eeu vC) en sy skrywer verskyn het. van wie min bekend is. Hy was glo die onderwyser van verskeie belangrike politieke en militêre figure van sy tydperk, en die stigter van 'n militêre akademie.

Weereens is die beweging daarvan bewus dat baie feite oor Guiguzi deur geskiedkundiges betwis word en bereid is om met hulle te kommunikeer. In 2003 het die Taiwan Gui Gu Zi Academy gestig om 'n ruimte van dialoog met akademici oor Guiguzi se lewe en leerstellings te bou. Daar kan onderskei word van die historiese Guiguzi, die vergoddelike Guiguzi, geïdentifiseer met die Bodhisattva Wang Chan Lao Chu. Die transformasie van Guiguzi in 'n god het 'n eeu-oue geskiedenis in China. Hy is beskou as 'n god van handel, waarsêery en Feng Shui. In Weixin Shengjiao, soos Fiona Chang (2016 :) opgemerk het, is Guiguzi egter baie groter as die grense van 'n handelsgod, en daal die wêreld in as 'n verligte kultivator wat die Chinese kultuur integreer. ' In die beweging se heilige geskiedenis en ikonografie word die vergoddelike Guiguzi omring deur 'voogde', bestaande uit drie-en-dertig hemelse konings en twee-en-sewentig hemelse meesters, 'n idee eie aan Weixin Shengjiao en verbind met die trigrams van die I Ching.

Dit is 'n sentrale beginsel van Weixin Shengjiao dat Guiguzi aan Grand Master Hun Yuan verskyn het, geheimsinnig met hom verenig en aan hom verskeie boeke van openbarings gegee. Hulle word in die sestien versamel Apokalips Sutra Dit vorm saam met ses klassieke uit die Boeddhisme, twee Konfúsiaanse klassieke en sewe uit die Sjinese volksdiens (waardeur 'n vorm van populêre Taoïsme ook oorgedra word) die kanon van die dertig Weixin Sacred Scriptures vorm. Daarbenewens is daar die Weixin Dao Zang, 'n indrukwekkende stel van meer as 15,000 volumes wat al die toesprake en lesse van grootmeester Hun Yuan versamel. Die beweging het buitengewone moeite gedoen om hierdie boekdele vir die nageslag te bewaar en dit in kluise neer te sit wat selfs 'n kernmoord sal oorleef. Die boeke het ook op sigself heilige voorwerpe geword, aangesien dit tydens die seremonies van die beweging 'in die hemel aangebied' is en ingewy is.

Die lang opeenvolgingsketting van Fuxi tot grootmeester Hun Yuan waarborg die egtheid van die leerstellings en die oordrag deur die geskiedenis van ortodokse I Ching en Feng Shui. Weixin Shengjiao is van mening dat die hoofwaarheid oor die heelal in vier reëls opgesom is, wat herhaal word in verskeie tekste wat Guiguzi aan die stigter van die beweging onthul het: “Yin en Yang, Sun and Moon of longevity. Ongelukkig is die hemelse waarheid moeilik om te begryp. As die wêreld Guiguzi het, sal die wêreld beslis in vrede wees ”(Hun Yuan 2016: 3).

Beide akademiese geleerdes en Weixin Shengjiao stem saam dat die I Ching-stelsel streng verband hou met die leer van Yin en Yang. Dit produseer vier verskynsels, insluitend die Son en die Maan, wat op sy beurt die agt trigrams genereer. Weixin Shengjiao leer dat in die tradisionele Yin-Yang simbool die Tai Chi, Boeddhisme aan die Yang kant is. Konfúsie is aan die Yin-kant en Taoïsme verteenwoordig die metode (Tao), of die middelpad tussen Yin en Yang. Deur hierdie interpretasie van die Tai Chi, beweer die beweging die erfenis van al die drie leerstellings (Boeddhisme, Konfúsie en Taoïsme), terwyl hulle langs die Tao loop. Dus aanvaar dit 'n "neutrale" houding teenoor die Drie Leerstellings, wat daarop gemik is om die wêreld deur I Ching en Feng Shui te verander en om 'n staat Yang te bereik, sonder enige terugkeer na Yin, bekend as die Ewige Helder Hemel. Die I Ching, volgens die beweging, bevat "alle dharma" (Chang 2016: 10) en is die uiteindelike waarheid van elk van die Drie Leer, die middelpunt van 'n "Weg van Verandering" wat die wêreld lei tot 'n duisendjarige era van vrede.

Weixin Shengjiao onderskei tussen die "teorie" en die "gebruik" van I Ching, onderskeidelik deur Confucius en Guiguzi onderskei. Die beweging leer dat teorie en gebruik (laasgenoemde insluitende waarsêery) nie geskei kan word nie, en lei tot die verbouing van die verstand, lang lewe, geluk en vrede. Die teoretiese waarheid het egter 'n esoteriese dimensie en is nie maklik om te bemeester nie, wat verduidelik die lang kursusse wat deur die beweging aangebied word. Studente wat die kursusse "lewenslange leer" by die I Ching-universiteit bywoon, blyk belangstel in die teorie van I Ching en nie net in die praktiese toepassings daarvan nie. 'N 2015-opname van hul motivering vir die inskrywing by die Universiteit van Chen, Li en Lin, het aangedui dat studente "om my gedagtes uit te brei" en "om algemene kennis te verwerf" as die hoofredes vir die kursusse, alhoewel ontmoet nuwe geliefdesvriende het ook hoog aangeteken (Chen Li en Lin 2015a). 'N Gelyke studie deur dieselfde drie geleerdes het die psigologiese konsepte van "lewensbevrediging" en "gesinsbevrediging" gebruik en het bevind dat albei verbeter is deur die ervaring van 'n volwassene-onderwys kursus by die I Ching Universiteit. Die verbetering was egter beduidend toe die volwassenes by die Universiteit ingeskryf het, gemotiveer deur 'n begeerte om hul kennis uit te brei (Chen, Li en Lin 2015b).

Feng Shui word beskou as deel van I Ching of, in verskillende terme, I Ching en Feng Shui is twee kante van dieselfde munt. In die Weste, waar dit ook gewild raak, word Feng Shui dikwels verstaan ​​as die kuns om geboue en meubels binne die geboue te oriënteer, op 'n gunstige wyse gebaseer op geomagnetiese, astrologiese en geestelike beginsels. Terwyl Feng Shui sekerlik hierdie tegnieke inkorporeer, beweer Weixin Shengjiao dat dit baie meer is. In 1995 het Guiguzi die Feng Shui Sutra na Grand Master Hun Yuan. Dit is maar een van verskeie tekste wat onthul dat "Feng Shui die enigste manier is om die Boeddhistiese idee van Kong Si (leegheid) te bereik" (Hun Yuan 2016: 49). Kong Si is die harmonie van mense en natuur, Aarde en Hemel, die sigbare en die onsigbare. Deur die praktyk van Feng Shui in sy ortodokse vorm word individuele karmiese probleme opgelos, lang lewensduur bereik, rampe vermy, en maatskaplike en kulturele werk vir wêreldvrede word effektief. Gevolglik is die bevordering van die korrekte praktyk van Feng Shui en die regstelling van algemene foute daaroor, van kardinale belang vir die beweging.

Weixin Shengjiao versuim nie die filosofiese en kosmologiese dimensies van I Ching en Feng Shui nie, maar sy historiese beginpunt was die gebruik van hierdie ou Chinese stelsels vir praktiese doeleindes, insluitende waarsêery en die oplossing van daaglikse probleme. Hierdie "gebruik" was gewortel in eeue-oue populêre oortuigings, en Fiona Chang beskou Weixin Shengjiao as 'n vorm van institusionalisering van Chinese volksgodsdiens.

RITUELE / PRAKTYKE

Taiwanese skoliere Su-Wei Hsieh (2015: 33) het op die sentraliteit van die ritueel in Weixin Shengjiao aangedring as 'n "mengsel van nuwe en ou." Die basis is gevind op (meestal Boeddhistiese) tradisionele Chinese rituele, maar hulle word kreatief herinterpreteer deur die Grand Master Hun Yuan. In die middel van die ritueel is chanting en voorvader aanbidding. [Image to the right] Chanting mantras is gemik op selfverbetering, maar het ook 'n altruïstiese dimensie, aangesien daar geglo word dat ons deur chanting ander en die wêreld as geheel kan bevoordeel. In Desember 1997 het Grand Master Hun Yuan sedert die vierde Sondag van elke maand die "One Day Zen Event with a Thousand Buddha" by Hsien Fo Tempel begin. In hierdie geval word chanting beoefen om beide individuele harmonie en 'n groter harmonie uit die gesinne na die hele wêreld te bereik.

Chanting kan ook gerig word om rampe te voorkom en internasionale probleme op te los. Weixin Shengjiao het 'n spesiale ritueel vir "die wêreld van rampe te ontdoen en die uitskakeling van rampe," wat gebaseer is op I Ching, Feng Shui (wat in hierdie geval leer waar en hoe om 'n geskikte aanbidding ruimte reël), en die sing van Sutras. Sulke chanting is inderdaad groot, en eweredig aan die bedreiging om af te wyk. Die beweging meld dat in 2014 sutras 11,200,000 keer gesing is om die virus Ebola te stop. Die Sutra van Gui Gu se onsterflike meester se hemeldeugde was 360,000 keer gedreunsing in 2005 om voëlgriep te skakel, 640,000 keer in 2007 te sluit (ten minste gedeeltelik) die osoongat en 480,000 keer in 2007 (saam met 'n ander sutra) om 'n bedreig uitbarsting van die berg Foedji vulkaan in Japan voorkom. Die sutra is ook gemobiliseer ten gunste van die Westerse wêreld en het 'n ander 360,000-tyd in 2012 gesing. Dit het 'n vulkaan-ramp in die Amerikaanse Yellowstone Nasionale Park (Hun Yuan 2016: 151-52) verhoed.

In 2006 het Grootmeester Hun Yuan die Wei Xin College of Buddhist Chants gestig om rituele spesialiste op te lei wat in staat is om dharma-dienste te lei. Hy het gesê dat een van sy hoofmotiewe vir die stigting van hierdie instelling was "om na die wêreld van lewe en dood te kyk" (Huang 2016: 46). Die rituele van die beweging vereer die voorvaders, begin met die Drie Groot Voorvaders en Guiguzi, wat ook vasgelê is in pragtige tempels wat in Taiwan sowel as die vasteland van China gebou is. Voorvaderaanbidding, aldus Hsieh (2015: 33), word aangebied as bewys van die “groep se outentieke deelname aan tradisionele tradisies”. Dit gaan egter verder as dit.

Miljoene mense het omgekom in oorloë, ander episodes van geweld en diverse rampe. Hulle siele is nie rustig nie. Totdat hulle bevry is van hul angs en wedergeboorte in Boedha se suiwer land kry, beïnvloed hul griewe negatiewe gebeure op aarde. Die beweging leer dat 'ons, om wêreldvrede te bewerkstellig, moet sorg vir beide die koninkryke van lewe en dood' (Huang 2016: 47). Onsigbaar, maar effektief, bied Weixin Shengjiao se dienste veiligheid en sekuriteit in ons huidige wêreld. Een voorbeeld is die dharma-diens wat in April 2004 gehou is, waar miljoene slagoffers van die twee Wêreldoorloë en diegene wat omgekom het tydens die terreuraanvalle op 9/11 'vrede gegee het' en hulle gevestig het 'in die hoofheiligdom van die beweging (Huang 2001: 2016 ). Weixin Shengjiao is van mening dat die ritueel 'n diepgaande impak gehad het op die perspektiewe van versoening oor die straat en wêreldvrede.

Sedert Januarie 2004 kom die eer van die Groot Voorvaders en vrede aan die slagoffers van geweld bymekaar in die Unified Ancestor Worship Ceremony for Chinese in die een-en-twintigste eeu. Dit word elke jaar op 1 Januarie in die Linkou-stadion van Taipei gehou en lok groot skares. Taiwanese politieke hooggeplaastes, waaronder presidente van die Republiek, het ook aan die geleentheid deelgeneem. Voordat die eerste seremonie in 2004 plaasgevind het, het grootmeester Hun Yuan die Leerstellings vir Unified Ancestor Ceremony for Chinese in die 21st Century, waarin die ritueelprosedure en die betekenis van die gebeurtenis uiteengesit word. Die handleiding het verduidelik dat die seremonie al die groot voorouers vereer, van Fuxi tot Guiguzi, sowel as die 917-keisers van die geskiedenis van China en die voorvaders van alle Chinese familiegroepe, wie se tradisionele getal 15,615 is. Die Meester het ook beweer dat die Chinese geskiedenis, na 'n aanvanklike goue era, 5,000-jare van duisternis gehad het met bloedige oorloë wat deur 3,762-gevegte gekenmerk is, waar meer as 10,000,000 gesterf het. Deur die siele van al die slagoffers te vereer en die voorvaders te vereer, hoop Weixin Shengjiao om filial gevoelens te herleef en te versprei onder die hedendaagse Sjinees en om 5,000 se jare van vrede en harmonieuse ontwikkeling voor te berei.

Alhoewel die voorvader-seremonie in Taiwan gehou word, word Chinese uit China en die oorsese diaspora ook genooi. Daar is toenemend 'n groter Oos-Asiatiese uitkyk, aangesien die beweging leer dat Koreane van een van die drie Groot Sjinese Voorouers Chi You afkom en dat die eerste Japannese keiser, Jimmu, wat volgens die tradisionele kronologie in die sewende en sesde eeu geheers het VC, was 'n bloedverwant van 'n Chinese keiserlike towenaar, Xu Fu (beskou as 'n profeet deur Wexin Shengjiao), wat volgens sekere tradisies of legendes na Japan gegaan het en daar 'n koning geword het. Sommige geleerdes beweer dat Xu Fu en Jimmu een en dieselfde was; ander glo dat dit ook nie bestaan ​​het nie. Volgens Weixin Shengjiao was Xu Fu in werklikheid 'n reïnkarnasie van Guiguzi. Die eerste koning van Vietnam, Kinh Duong Vuong (Lôc Tuc), wat na bewering tussen 2879 en 2794 BCE geheers het, word ook beskou as 'n afstammeling van die Yan-keiser, een van die drie groot Chinese voorouers.

Wes-geleerdes word ook uitgenooi na die konferensies en geleenthede wat gehou word in verband met die Voorvader-erediens. Of, soos die beweging wêreldwyd word, sal die seremonie in 'n gebeurtenis ontwikkel, insluitende 'n wêreldwye herdenking van nie-Chinese voorouers wat nog gesien moet word. Nie-Chinese slagoffers van oorlog en ander rampe is reeds in Weixin Shengjiao-rituele ingesluit.

ORGANISASIE / LEADERSHIP

Grootmeester Hun Yuan is die charismatiese leier van Weixin Shengjiao. Sy charisma spruit uit die stigting van die beweging en die ontvangs van goddelike openbarings en heilige geskrifte van bonatuurlike wesens. Hy word ook beskou as geheimsinnig verenig met die vergoddelike Guiguzi. Soos Hsieh (2015: 30-31) opgemerk het, legitimeer die openbarings van Guiguzi die Meester, maar simmetries “om die openbaring van Wanchan [dws Guiguzi] aanvaarbaar te maak, moet Hun Yuan self gelegitimeer word as 'n weergalose individu. 'N Aansienlike aantal hagiografiese boeke, pamflette en oudiovisuele bronne verhef Hun Yuan van die klas gewone mense tot die van 'n wyse of 'n heilige. ” Weixin Shengjiao bedryf ook 'n historiese museum in sy hoofkwartier, wat 'n aanbieding van die Meester se lewe insluit deur 'n tipies hagiografiese verhaal.

Onder die Meester, wat persoonlik verantwoordelik is vir al die hoofbesluite, het die beweging wat Fiona Chang (2016: 5) as 'n "geestelike" struktuur beskryf het, met die vier klasse meesters, dosente, chanters en predikers. Daar is egter ook 'n parallelle leierskapstruktuur binne die talle samelewings en verenigings wat deur Grand Master Hun Yuan vir gespesialiseerde doeleindes ingestel is, volgens 'n patroon wat algemeen is vir ander Oos-Asiërs se nuwe godsdienste.

Kwessies / UITDAGINGS

Tot dusver het Weixin Shengjiao bewys relatief onbetroubaar. In die Verenigde State en die ander Westerse lande waar dit funksioneer, is dit ondanks sy onkonvensionele oortuigings ontsnap aan die radars van die anti-kultiste, aangesien die aktiwiteit meestal (alhoewel nie uitsluitlik) binne die grense van die Chinese diaspora beperk is nie.

In Taiwan werk die beweging se benadering tot I Ching teen 'n sekere akademiese houding, wat beweer dat die I Ching se waardevolle bydrae tot die Chinese kultuur lê in die filosofiese inhoud daarvan, terwyl die gebruik daarvan as 'n waarsêery die bygeloof bevorder. Feng Shui se praktiese toepassings word ook soms as bygelowig afgemaak. Tydens en na die Kulturele Revolusie is soortgelyke besware ook in China, wat deur Marxistiese ortodoksie ondersteun word, en deur die onderdrukkingsapparaat van die Staat afgedwing. Weixin Shengjiao is bewus van hierdie probleme en streef, soos vroeër genoem, na 'n dialoog met die akademici. In onlangse jare het dit sy kontak met akademici deur middel van seminaar, konferensies en lesings vergroot. Aan die ander kant beskou dit die praktiese toepassings van I Ching en Feng Shui as nie net belangrik vir hul begrip nie, maar ook vir die bevordering van menslike ontwikkeling en wêreldvrede.

Ironies genoeg is die Westerlinge wat gefassineer is deur I Ching en Feng Shui, nie net in die okkult-New Age-gemeenskap nie, maar ook onder argitekte (van wie sommige beweer dat hulle praktiese voordele trek uit die studie van Feng Shui), kunstenaars en skrywers dikwels baie geïnteresseerd in die praktiese aspekte, insluitend waarsêery. Om net een voorbeeld te noem, was dit beslis die geval vir die gevierde Argentynse romanskrywer Jorge Luis Borges (1899-1986) en sy vriend en vooraanstaande Argentynse skilder, Xul Solar (1887-1963), wat jare lank nagedink het oor die teoretiese en praktiese implikasies van die I Ching sowel in sy skilderye as teoretiese geskrifte. Ernst Bernhard (1896-1965), 'n Duitse dissipel van Carl Gustav Jung (1896-1965) wat na Rome verhuis en een van Italië se voorste psigoanaliste geword het, beskou waarsêery ook 'n grondwetlike deel van I Ching, wat 'n deurslaggewende rol in sy geskrifte gespeel het. en terapie.

Dit bied aan Weixin Shengjiao beide 'n geleentheid en 'n uitdaging. Na dertig jaar van groei en uitbreiding onder Chinese gemeenskappe regoor die wêreld, verklaar die beweging nou dat hy sy boodskap aan 'n wêreldwye internasionale gehoor wil voorlê, buite die Chinese diaspora, aangesien almal in selfkultivering, harmonie en wêreldvrede. Grootmeester Hun Yuan het al die tak tempels van die beweging regoor die wêreld gevra om die leringe in hul onderskeie gebiede te versprei. Dit behels die taak om die hooftekste van Weixin Shengjiao in ander tale te vertaal, 'n monumentale poging, gegewe die omvang van die bewegingskorpus en die moeilikheid om Chinese filosofiese en geestelike konsepte in ander tale weer te gee. Die heilige geskiedenis en mitologie rondom Guiguzi en ander karakters lyk ook as kernagtig en nie maklik om aan ander kulture te verklaar nie. Tog het ander Oos-Asiatiese bewegings wat gewortel is in plaaslike tradisies en volksgelowe, 'n proses van globalisering suksesvol begin.

Weixin Shengjiao kan dalk ook voordeel trek uit 'n groeiende internasionale belangstelling in I Ching en Feng Shui. Reeds het Westerse argitekte die beweging genader om "ortodokse" Feng Shui te leer, en tydens my waarneming van die beweging het ek minstens een in New York ontmoet wat uiteindelik by Weixin Shengjiao aangesluit het en sy teologiese perseel ten volle aanvaar het. Net soos 'n paar Westerlinge in die 1960s en 1970s Indiese en Japannese godsdienstige stelsels gekry het, van ISKCON na Soka Gakkai, kan 'n nuwe generasie geestelike soekers na Chinese spiritualiteit en volksvertroue draai, en gee aan bewegings soos Weixin Shengjiao 'n kans vir Uitbreiding in die Weste.

IMAGES

Beeld #1: Foto van Grand Master Hun Yuan.
Beeld # 2: Foto van die hoofkwartier van Weixin Shengjiao in die Hsien Fo-tempel, Taiwan.
Beeld #3: Foto van die Stad van Agt Trigramme, Mount Yunmeng, Henan Provinsie, China.
Beeld #4: Foto van 'n Unified Ancestor Worship Ceremony.

Verwysings

Chen, Li-Yuen - Li Chen-Mei - Lin Po-Chang. 2015a. "Motivering om I-Ching te leer onder lewenslange leer vir volwassenes aan die I-Ching Universiteit." 'N Referaat gelewer tydens die Asiatiese konferensie vir onderwys van The International Academy Forum, Kobe, Japan, 21-25 Oktober 2015.

Chen, Li-Yuen - Li Chen-Mei - Lin Po-Chang. 2015b. "Die verband tussen die motivering vir I-Ching-leer, die lewe en gesinsbevrediging in 'n program vir lewenslange leer van die I Ching Universiteit." 'N Referaat gelewer tydens die Asiatiese konferensie vir onderwys van The International Academy Forum, Kobe, Japan, 21-25 Oktober 2015.

Chen, Li-Yuen - Li Chen-Mei - Lin Sung - Lin Po-Chang. 2015. "Die effek van I-Ching-onderwys op die temperament van laerskoolkinders, lewenslange leervermoë en boeliegedrag." 'N Referaat gelewer tydens die Asiatiese konferensie vir onderwys van The International Academy Forum, Kobe, Japan, 21-25 Oktober 2015.

Chang, Hsin-Fang Fiona. 2016. “Nationalities and the World, the Three Teachings (三 教), and the Way of Change (易 道) - Godsdienstige konnotasies van Taiwan se Weixinshengjiao (聖教 and) en Daesoonjinrihoe van Suid-Korea (大 巡 真理 會).” 'N Referaat gelewer tydens CESNUR 2016 internasionale konferensie, Daejin Universiteit, Pocheon City, Korea, 5-10 Julie 2016. Toegang verkry vanaf http://www.cesnur.org/2016/daejin_chang.pdf op 9 November 2016.

Hsieh, Shu-Wei. 2015. "Meester, Skrifte en Ritueel: 'n Studie oor Taiwanese Heilige Leer van Verstand Slegs (Weixin Shengjiao 唯心 聖教). 'N Referaat aangebied by die 2016 Internasionale Vereniging vir die Geskiedenis van Godsdienste (IAHR) Wêreldkongres, Universiteit van Erfurt, Duitsland, 23-29 Augustus 2015.

Huang, Chun-Zhi. 2016. Promotor van Wêreldvrede Grand Master Huen-Yuan: Hoe Voortplanting Chinese Kultuur dra by tot die Wêreldvrede. Taichung City (Taiwan): Wei Xin Zong Kulturele Kommunikasie Co Ltd

Hun Yuan (Grand Master). 2016. Die Nuwe Geloof van die Wêreld Taiwan Weixin Shengjiao. Guoxing (Taiwan): Weixin Shengjiao Hsien-Fo Tempel van Chan-Chi Mountain; Nuwe Taipei Stad (Taiwan): Weixin Shengjiao Liefdadigheid Stigting; en Nantou City (Taiwan): Weixin Shengjiao College.

Post Datum:
10 November 2016

Deel