David V. Barrett

Wêreldwye Kerk van God

WêRELDWYSE KERK VAN GOD TYD

1844 (22 Oktober): William Miller se volgelinge het Christus se wederkoms verwag. Die dag het bekend gestaan ​​as “Die groot teleurstelling”.

1860: Ellen G. White se beweging het die naam Seventh-day Adventist (SDA) gekry tydens 'n konferensie in Battle Creek, Michigan. 'N Groep uiteenlopende gemeentes het hulself van SDA geskei.

1884: Die separatistiese groep het die naam Church of God (Sewende dag) aangeneem.

1892 (31 Julie): Herbert Armstrong is gebore in Des Moines, Iowa.

1917 (Julie): Armstrong trou met die derde neef Loma Dillon.

1926: Armstrong aanvaar die sewende-dag sabbatleer en begin ander hoofstroom Christelike oortuigings uitdaag.

1926-1927: Armstrong het by die Church of God-gemeente in Eugene, Oregon, aangesluit.

1928: Armstrong begin preek.

1930: Armstrong se vierde kind, Garner Ted, word gebore.

1931: Armstrong is georden deur die Oregon Conference of the Church of God (Sewende Dag).

1934: Armstrong het die Radio Church of God-program op 'n plaaslike radiostasie (Januarie) bekendgestel en die agt bladsye se mimeografie Gewone Waarheid tydskrif (Februarie). Dit word getel as die begin van sy onafhanklike bediening.

1937: The Church of God (Seventh Day) herroep Armstrong se bedieningslisensie. Alhoewel dit 'n paar jaar lank nie opgeneem is nie, was dit eintlik die begin van sy eie kerk.

1942: Die Radio Kerk van God Program het landwyd gegaan, hernoem Die Wêreldmôre.

1947: Ambassador College gestig in Pasadena, Kalifornië, met vier studente. Later is kampusse gestig in Bricket Wood, Herts, UK (1960) en Big Sandy, Texas (1964).

1951: Die eerste twee studente van die Ambassador College studeer.

1952 (Desember) Armstrong het die eerste vyf evangeliste beveel.

1968: Radio Church of God verander sy naam in Worldwide Church of God (hierna Worldwide).

1970's: Verskeie predikante het vertrek om splinterkerke te stig.

1978: Herbert W. Armstrong het sy seun Garner Ted Armstrong uitgestuur, wat toe die Church of God, International gestig het.

1986 (16 Januarie): Herbert W. Armstrong sterf. Hy is opgevolg as pastoor-generaal deur Joseph W. Tkatch.

1986-1994: Tkatch onttrek kerklike letterkunde en verander leerstellings.

1989: Gerald Flurry verlaat wêreldwyd om die Philadelphia Church of God te stig.

1992-1993: Roderick C Meredith verlaat wêreldwyd om die Global Church of God te stig.

1994 (Junie): Ambassador College is geakkrediteer en het Ambassador University geword.

1994 (24 Desember): Tkatch het die "Oukersaandpreek" gehou en aangekondig dat Worldwide nou 'n Evangeliese kerk is.

1995: Baie predikante verlaat wêreldwyd om die Verenigde Kerk van God te stig.

1995 (September): Joseph W. Tkatch sterf en word opgevolg as pastoor-generaal deur sy seun Joseph Tkatch, Jr.

1995-1997: Met dalende lidmaatskap en dalende inkomste, moes Worldwide werknemers ontslaan en geboue verkoop.

1997: Ambassadeur Universiteit gesluit.

2009: Worldwide Church of God verander sy naam na Grace Communion International.

2018 (Oktober): Joseph Tkach Jr. het afgetree en Greg Williams as kerkpresident geïnstalleer.

FONDS / GROEPGESKIEDENIS

Vir die grootste deel van sy lewe was die Wêreldwye Kerk van God 'n millennialistiese, Sabbatariese Christelike sekte met baie heterodokse oortuigings, insluitend die Brits-Israelisme. Alhoewel dit hoofsaaklik Noord-Amerika was, het dit 'n beduidende teenwoordigheid in Brittanje en Australasië, die Karibiese Eilande en in 'n mindere mate in die res van die wêreld gehad. Na die dood van sy stigter Herbert W. Armstrong in 1986 het dit geleidelik sy leerstellings verander na die standaard Evangeliese Christendom, wat veroorsaak het dat honderde predikante en tienduisende lede na afloop van die oorspronklike oortuigings verlaat vir offshoot-kerke. Die ouerkerk, Wêreldwye Kerk van God, het sy naam verander na Grace Communion International in 2009.

Gebore aan 'n Quaker-familie in Des Moines, Iowa, in 1892, Herbert Armstrong (hy het geen middelnaam gehad nie, die "W" is later bygevoeg) normale skoolopleiding, maar geen verdere formele opleiding nie. Hy het later 'n afwysende benadering tot hoër onderwys geopenbaar (Armstrong 1986: 25-26). Op 18 begin hy met die verkoop van advertensies vir die plaaslike koerant, en hy sou die grootste deel van sy loopbaan voor die ministeriële regering in die komende twintig jaar bly adverteer. Hy het twee keer sy eie onderneming gestig, maar elke keer het dit in duie gestort.

Volgens sy eie rekening het hy min tyd gehad vir godsdiens totdat 'n sabbatsbuurman in 1926 vir sy vrou Loma, 'n aktiewe metodis, gesê het dat sy op die verkeerde dag aanbid. Ondanks die feit dat 'n jong gesin sonder inkomste moes onderhou, het Armstrong die volgende ses maande probeer om die buurman en sy pas oortuigde vrou verkeerd te bewys. Onderweg kom hy by 'n aantal ander oortuigings wat verskil van die hoofstroom Christendom (sien Leerstellings / Oortuigings hieronder). Om sy swaer se vrou verkeerd te bewys (sy was 'geindoktrineer met die evolusieteorie op universiteit'), het hy ook evolusie weerlê (Armstrong 1986: 293).

Die belangrikste was dat hy die belangrikheid van God gehoorsaam het in alles, veral die vierde gebod (die Sabbat). Hy het toe gesoek na 'n kerk wat aan die nodige kriteria voldoen het. Hy het die sewende-dag-baptiste uitgesluit omdat dit van enige ander Protestante uitgesien kan word, afgesien van hul aanbiddingsdag. Hy het onwillig aanvaar dat die Sewende-dag Adventiste "sekere punte van waarheid" gehad het, maar hy het op 'n klein denominasie die Kerk van God (Sewende Dag) (hierna, COG7), met sy hoofkwartier in Stanberry, Missouri, gevestig. Rondom 1927 het hy en sy vrou begin met die "besprenkeling" van hul lede naby Eugene, Oregon.

Oor die volgende drie jaar het hy volgens Armstrong sy nuwe kerk op verskeie leerstellige sake getoets en gevind dat hulle wil hê. Een hiervan was op die waarheid van die Britse Israelis, wat Armstrong heelhartig omhels het, maar COG7 het geweier om te aanvaar. Hy het begin preek, alhoewel, sê hy, hy was nie 'n lid van die kerk nie en het geen betaling daarvoor ontvang nie. Ontmoeting met toenemende antagonisme van COG7, wat geweier het om die waarhede te aanvaar wat hy ontdek het en gepreek het, het hy op sy eie uiteengesit en sy eie bediening gestig.

Daar is groot rede om te betwyfel oor die betroubaarheid van Armstrong se verslag; syne outobiografie was baie jare later in serievorm geskryf toe die wêreldwye Kerk van God gevestig was en 'n sterk fondamentmite nodig het om dit van ander kerke af te skei (Barrett 2013: 56). Trouens, Armstrong was 'n predikant van COG7 in 1931, en volgens 'n historikus van die sewende-dag-beweging was 'n voorvereiste daarvan lidmaatskap (Nickels 1996a: 226). Nie net dit nie, maar toe die Kerk van God deur 'n groot herorganisasie in 1933 gegaan het, het dit "twaalf geestelike leiers" en "sewentig aangewys om twee vir twee uit te gaan, alle Kerk van God ouderlinge"; die lys van die sewentig sluit in "Herbert Armstrong, Oregon" (Nickels 1999: 210). Grootboeke uit die tyd toon dat hy 'n salaris ontvang het aan 1937, aan die einde van die jaar het die kerk sy jaarlikse ministeriële geloofsbriewe herroep "om voort te gaan om te preek in teenstelling met die kerk se leerstelling" (aangehaal in Ogwyn 1995: 65). En hy het vir 'n aantal jare in samewerking met Ouderlinge van die Kerk van God gebly. Met ander woorde, hoewel hy teen die laat 1930s selfstandig kon funksioneer eerder as 'n predikant binne 'n denominasie, op daardie stadium hy het homself duidelik gesien as deel van die wyer Sabbatariese Kerk van God-beweging, eerder as as die stigter van 'n nuwe kerk.

Net so het Armstrong, wat wêreldwyd beweer is dat hy God se apostel vir die twintigste eeu was, later probeer beweer dat die ware leerstellings van die Christendom wat in sy kerk gevind is, negentien eeue verlore gegaan het totdat hy dit weer ontdek het deur sy studie en / of die openbaring deur God. hulle na hom toe. In werklikheid was baie van hulle leerstellings van die Kerk van God (Sewende Dag), en of Armstrong by daardie kerk aangesluit het omdat hy die leerstellings vir homself vir die eerste keer ontdek het, of dat hy dit deur sy assosiasie met COG7 verwerf het, is 'n twyfelagtige punt ( sien Leerstellings / Oortuigings).

In 1934 het Armstrong met twee van die drie aktiwiteite begin wat sy kerk vir die volgende halfeeu gekenmerk het:
in Januarie die Radio Kerk van God program (hernoem Die Wêreldmôre in 1942) op 'n klein, 100-watt plaaslike radiostasie, en in Februarie die Gewone Waarheid tydskrif (rondom 250 kopieë) van agt mimeografiese velle. Alhoewel hy nog nie die organisasie gestig het nie, word dit gewoonlik gesien as die begin van wat die wêreldwye Kerk van God sou word.

Toe Armstrong na Pasadena, naby Los Angeles, Kalifornië, verhuis het, het die Radio Church of God in 1946 opgeneem en in Oktober 1947 die derde groot arm van sy bediening, Ambassador College, gestig, wat begin het met agt fakulteitslede en vier studente. Later is kampusse in Bricket Wood, Hertfordshire, UK (1960) en Big Sandy, Texas (1964), gestig. Op die hoogtepunt in 1974 het Ambassador College altesaam 1,400 studente gehad, waarvan baie predikante (en predikantsvroue) in die kerk geword het.

Die kerk was op sy mees prominente plek in die 1960s en 1970s. Die vlagskiptydskrif Gewone Waarheid het 'n 
wêreldwye sirkulasie van meer as 6,000,000, en dit het sy boodskap van Christus se naderende wederkoms op radio- en TV-stasies regoor die wêreld uitgesaai. In 1968 is die naam van die kerk verander na die Worldwide Church of God om sy globale uitreik te weerspieël. Soos Herbert W. Armstrong ouer geword het, is baie van die uitsendings gedoen deur sy seun Garner Ted Armstrong, wat ook president van Ambassador College was en die kerk effektief bestuur het. Sy pa het 'n "kulturele ambassadeur" geword wat in sy private straler oor die wêreld gevlieg het om prinse en presidente te ontmoet en afgeneem te word. Maar die 1970's was ook 'n dekade van massiewe probleme in die kerk (sien Kwessies/Uitdagings hieronder), wat uitgeloop het op die uitsetting en "verdryf" van Garner Ted Armstrong uit die kerk.

Herbert W. Armstrong is op 16 Januarie 1986 oorlede toe hy vier-en-negentig was. Hy is as pastoor-generaal opgevolg deur Joseph W. Tkatch, wat hy slegs 'n paar dae tevore as sy opvolger benoem het. Tkatch was nie so bekend as 'n prediker of teoloog nie, maar is gereken as 'n goeie administrateur, 'n veilige paar hande om die oorgang van charismatiese na rasioneel-wetlike gesag te hanteer (sien Barrett 2013:191-93 vir bespreking van
die belangrikheid van die tweede leier van 'n beweging). Aanvanklik het hy Armstrong se werk geprys en 'n lys van die "18 herstelde waarhede" van ware Christendom wat hy wêreldwyd gebring het, gepubliseer. Aan die einde van die artikel was die opmerking: “Waar sou ons wees sonder hierdie waarhede? Sonder hulle – sonder Herbert W. Armstrong se nalatenskap van hierdie 18 herstelde waarhede – is daar nie veel oor nie.” Daar is die merkwaardigste ironie in hierdie stelling, aangesien die kerk op die punt was om hierdie "waarhede" een vir een te laat val.

Sterk beïnvloed deur sy seun, Joe, Jr., en 'n paar van sy vriende wat kursusse bygewoon het aan die Azusa Pacific University, 'n Evangelies -Christelike universiteit naby Los Angeles, het Joseph Tkatch kerklike literatuur begin terugtrek en leerstellings verander. Gedurende die volgende paar jaar het die kerk sy vlagskipleer oor Brits-Israelisme, sy klem op sabbatarisme, sy opposisie teen trinitarisme en meer laat vaar. Toe Tkatch Armstrong se laaste boek onttrek, Geheim van die eeue , waarvan Armstrong gesê het: "Ek voel self dat ek dit nie geskryf het nie. Ek glo eerder dat God my gebruik het om dit te skryf. Ek voel openlik dat dit die belangrikste boek kan wees sedert die Bybel, "het sy seun aan een van die ministers, Gerald Flurry, gesê dat die boek" foutief was, "later verander dit na" dit het te veel foute gehad "(Flurry 1996: 85 ). Flurry het wêreldwyd in 1989 verlaat om die Philadelphia Kerk van God te vind, Armstrong, sy boeke en sy leringe in hul geheel te handhaaf. Ander predikante het by hom aangesluit en hul gemeentes saam met hulle.

In Desember 1992 het die langsdienendste evangelis van Wordwide, Roderick C. Meredith, die kerk verlaat nadat hy, in sy woorde, 'Een jong slim alek ... een van hulle leiers,' mnr. Armstrong het die hele Kerk 'n emmer leuens gegee! '... Toe ek besef dat dit hul gesindheid was, dat die veranderinge in 'n totaal teenoorgestelde rigting was as alles wat ons bewys het die waarheid is, dan weet ek dat dit tyd is om te vertrek' (aangehaal) in Barrett 2013: 121). Vroeg in 1993 stig Meredith Global Church of God. Na 'n leierskonflik in 1998 het Meredith sy eie kerk verlaat en ongeveer tagtig persent van die lidmaatskap saamgeneem na 'n nuwe Kerk, die Lewende Kerk van God.

Op Desember 24, 1994, het Joseph Tkatch die drie uur lange "Kersfees preek" gepreek, waarin hy die laaste paar jaar deur die leerstellings verander het, wat uitgeloop het op die aankondiging dat Worldwide nou 'n Evangeliese Kerk was. Vir baie predikante wat huiwerig saamgegaan het met die vorige leerstellings wat hierbo opgelê is, was dit te veel; In die komende maande het honderde van hulle wêreldwyd verlaat om die Verenigde Kerk van God te kry.

Wêreldwyd was nog altyd 'n hoogs hiërargiese kerk. In elk geval, saam met Philadelphia, Global en United Churches of God, toe 'n predikant wêreldwyd verlaat het, het die meeste lede van sy gemeente hom na die nuwe offshoot-kerke gevolg. Ongeveer dertig duisend lede het wêreldwyd verlaat, wat gelei het tot 'n artikel in 'n koerant Los Angeles, met die titel: "Heuning, ek het die kerk gekrimp." In die komende jare was hierdie drie offshoot-kerke self baie skepe, wat tot vyftien geskatte 400-offshoots gelei het. jaar na die Kersvader preek.

In September het 1995, Joseph W. Tkatch, gesterf en is as pastoor-generaal deur sy seun Joseph Tkatch, Jr, opgevolg. In die volgende paar jaar het Tkatch Snr met tiende lidmaatskap en verkleinende inkomste (in die preek van die Kersvader) gesê dat tiende was nie meer verpligtend nie, en baie lede het eenvoudig tiende gestop). Wêreldwyd moes werknemers verloor en geboue verkoop om die einde te ontmoet. In 1997, ambassadeurse Universiteit, wat die ambassadeurskollege herdoop het nadat dit net drie jaar vroeër akkreditasie gekry het, is dit gesluit.

In April het 2009, 'n baie kleiner wêreldwye kerk van God, sy naam verander na Grace Communion International, wat 'n lyn onder sy heterodokse verlede teken.

Leerstellinge / oortuigings

Gedurende Herbert W. Armstrong se leeftyd was gehoorsaamheid waarskynlik die belangrikste aspek van Worldwide se oortuigings: gehoorsaamheid aan God in die eerste plek; na sy kerk op aarde (die wêreldwye kerk van God); aan die stigter en pastoor-generaal, Herbert W. Armstrong, wat God se profeet en apostel vir die eindtyd was; en onder hom aan die evangeliste en predikante van die kerk.

Toe God vir sy volk sê dat hulle iets moet doen, bedoel Hy dat hulle dit sal aanhou doen. Dit was van toepassing op die vierde gebod, om op die Sabbat (Saterdag) te aanbid; maar die wêreld se sabbatarisme het veel verder gegaan as dit. Dit het ook die sewe jaarlikse feeste of feeste van die Hebreeuse volk ingesluit: Pasga, Ongesuurde Brode, Eerste Vrugte, Pinkster, Basuine, Versoening en Tabernakels. Dit was noodsaaklik om dit op die regte dae waar te neem, en daar is dus baie aandag geskenk aan die volg van die regte kalender. Hoofstroom Christelike feeste, soos Kersfees en Paasfees, bevat egter baie elemente uit die heidense godsdiens, en dit is dus nie waargeneem nie. Wêreldwyd word boekies vervaardig waarin die leer oor hierdie en vele ander onderwerpe uiteengesit word.

Wêreldwyd het geleer dat Jesus op 'n Woensdag gekruisig is en opgestaan ​​het (in ooreenstemming met die Skrif) drie dae en drie nagte later, op die Sabbat, Saterdag, wat die regverdige Christendom se regverdiging om die aanbiddingsdag na Sondag te verander, verwyder het. Saam met Jehovah se Getuies het hulle geleer dat Jesus op 'n paal gekruisig is, nie aan 'n kruis nie, wat 'n heidense simbool was.

Die vlagskip-onderrig van Wêreldwyd, Brits-Israelisme, is gevind in verskeie uitgawes van die boekie of boek
die meeste versoek van die kerk oor die dekades, Die Verenigde State en Brittanje in Profesie (of soortgelyke titels). Kortliks het dit beweer dat die verlore tien stamme van Israel, wat in die gevangenis geneem is deur die Assiriërs om 720 VC, in Brittanje beland het, en dat die Britse volk vandag en die uitbreiding van die Amerikaners nie net die geestelike maar die fisiese afstammelinge van die antieke Israeliete. Armstrong het geleer dat 'n derde van die Bybel profesie is, en dat elke profesie oor Israel vandag na Brittanje en Amerika verwys het, in die End Times - spesifiek enige noemenswaardighede van die twee sub-stamme van die seuns van Josef, Efraim (Brittanje) en Manasse (Amerika).

Niks hiervan was oorspronklik nie; Britse-Israelitiese (BI) oortuigings kan teruggevoer word na die laat sestiende eeu en het in die sewentiende en agtiende eeu opgeduik, maar dit het in die middel van die negentiende eeu opgestyg met die publikasie van John Wilson Lesings oor ons Israelitiese oorspronge (1840). Verskeie groepe het in 1922 saamgevoeg tot die British Israel World Federation (BIWF), wat in die 1920's en 1930's groot steun gevind het. Armstrong se inslag op BI kom hoofsaaklik uit JH Allen se boek, Juda se septer en Josef se eersgeboortereg (oorspronklik 1902, 1917 -uitgawe), insluitend sulke ongeskoolde filologiese aansprake soos die mense (Hebreeus ish ) van die verbond (Berít) om die Britse (berith-ish) volk te word, en "Isaac's sons" wat die I laat val en die Sakse word (Allen 1917: 274-75, 293-94; Armstrong 1980: 95-96; Barrett 2013: 34). Armstrong het altyd geïmpliseer dat hy deur sy eie studies tot hierdie idees gekom het, en het beslis nooit krediet aan Allen se boek gegee nie. Daar bestaan ​​egter twee briewe van Armstrong aan Allen se uitgewer in 1928 waarin hy sê dat hy graag 'n boek wil skryf wat 'in groot mate sou volg by die gedagtegang en bewys wat Allen bied ... in afgekookte vorm, waar moontlik saamgevat ... boonop in 'n heeltemal ander styl geskryf "(aangehaal in Barrett 2013: 36).

Kortom, sommige van die ander heterodokse leerstellings van Worldwide het die volgende ingesluit:

 • God is 'n familie wat tans bestaan ​​uit die Vader en sy Seun, Jesus. Dit is binitarisme eerder as trinitarisme. Ons uiteindelike bestemming is om deel te word van (die familie van) God self.
 • Die Drie-eenheid is 'n valse leerstelling, wat in die tweede vierde eeu uitgedink is, wat die eeue van valse Christendom deur die eeue heen was. Die Heilige Gees is die optrede van God, nie 'n persoon nie.
 • Die enigste korrekte naam van God se kerk was 'die Kerk van God'.
 • Kerk eras: die briewe aan die sewe kerke in Openbaring 1-3 word deur die eeue as tipes van die geskiedenis van die Christelike kerk beskou. Die sesde era, die Philadelphia-kerk, was die Armstrong-era. (Dit is hoekom Gerald Flurry sy offshoot die Philadelphia Kerk van God genoem het.)
 • Ons is in die eindtyd; baie huidige gebeure word spesifiek voorspel in Bybelse profesieë ( Gewone Waarheid tydskrif bevat baie ontleding van wêreldgebeure), en die terugkeer van Jesus kom vinnig nader. Ware gelowiges (dws wêreldwye lede) sal heersers op aarde wees, onder Christus die Koning, gedurende die Millennium, die letterlike duisendjarige heerskappy van Christus.
 • Die Evangelie is die goeie nuus van die komende Koninkryk van God, eerder as 'n Evangelie van huidige verlossing en om weer gebore te word.
 • Die regering van die huidige Kerk van God moet hiërargies wees, nie demokraties nie. Na die dood is daar bewusteloosheid ("siel slaap") tot die opstanding by die wederkoms. Die ongeredde wil word vernietig, eerder as om in die hel te ly.
 • Die Bybel is letterlik waar, insluitend die Genesis-rekening van die skepping, en evolusie is 'n valse leerstelling.
 • Alhoewel redding uit genade is, is ons beloning volgens ons werke, gehoorsaamheid aan God se wet.
 • Tiende: 'n tiende van die bruto inkomste moet aan God gegee word (dws God se Kerk, wêreldwyd). Daar was ook tweede en derde tiendes om die jaarlikse Huttefees by te woon en om weduwees en weeskinders te ondersteun.
 • Die waarneming van God se wet in die Ou Testament het die insluiting van die "onrein vleis" soos vark en skulpvis ingesluit.

Verskeie van hierdie oortuigings was algemeen in die negentiende-eeuse Christelike sektes, insluitende 'sielslaap' (Sewendedag Adventiste), die vernietiging eerder as die straf van die ongereddes (Jehovah se Getuies en Christadelphiërs), die Heilige Gees as God-in-aksie eerder as 'n Persoon (Jehovah se Getuies en ander), en die klem op die naderende wederkoms van Christus (Sewendedag Adventiste, Jehovah se Getuies, Christadelphians, Broeders, ens.). In baie opsigte, Worldwide Church of God was 'n 19de-eeuse Christelike sekte ondanks die oorsprong daarvan in die dertigerjare. Dit het ontwikkel uit die negentiende-eeuse Kerk van God (Sewende Dag), en soos hierbo genoem, kan baie van die sogenaamde unieke leerstellings daarvan in COG1930 gevind word.

Dit is die moeite werd om hier te onthou dat COG7 gemeenskaplike wortels met die Sewendedag-Adventistekerk (SDA) gedeel het, en dat alhoewel laasgenoemde se leerstellings oor die dekades al hoe nader aan dié van die hoofstroom Christendom gekom het, was dit oorspronklik ook wesenlik heterodoks. Een historikus van sowel die wêreldwye as die SDA het geskryf dat 'n prominente SDA-predikant, Greenbury G. Rupert (1847-1922), wat Ellen G. White veertig jaar lank geken het, 'die Heilige Dae waargeneem het, wat onrein vleis vermy het en die naam' Church of God '... verwerp Kersfees, Paasfees en ander heidense vakansiedae, glo in tiendes en kerkperke, beklemtoon Bybelprofesieë in sy prediking en leer dat die Verenigde State deel van Israel is' (Nickels 1996b).

Armstrong "geleen" meer as doktrines uit COG7. In 1965 het 'n prokureur van Ambassador College aan COG7 geskryf waarin hulle gevra word om op te hou om die boekie te publiseer Is tyd verlore gegaan, aangesien Ambassador College 'n kopieregboek met dieselfde naam en onderwerp gehad het wat deur Armstrong in 1952 geskryf is. COG7 "het in hul lêers gegrawe en gevind dat hulle 'n kopie van die boekie gehad het wat terug in die vroeë 1930's dateer," en die titel is opgeneem in hul 1925-literatuurlys. "Dit was duidelik geskryf voordat Herbert Armstrong ooit sy bediening begin het," het een historikus van Worldwide geskryf. Nie net dit nie, maar in ongeveer die helfte van die inhoud daarvan "[hy] is twee boekies woord-vir-woord-identies" (Edwards 1999: 9).

Al hierdie oortuigings sou verander onder Joseph Tkatch, na Armstrong se dood. Selfs die voorheen streng waarneming van Saterdagaanbidding het niks anders as 'n 'tradisie en praktyk' van die kerk geword nie, en gemeentes is aangemoedig om na Sondagaanbidding oor te skakel as hulle wil.

Aangesien predikante en lidmate leerstellings geleer en geglo het wat so wyd verskil van die hoofstroom Christelike leerstellings, en hulle kerk uniek onderskei as die feit dat die waarheid en al die ander Christene vals is, is dit nie verbasend dat toe Joseph Tkatch hierdie kenmerkende leerstellings begin verander het nie, en uiteindelik alles weggooi van hulle en aangekondig dat Worldwide nou 'n reguit Evangeliese kerk is, was baie hierdeur verward en ontsteld. Hulle was in 'n probleem van kognitiewe dissonansie: met gehoorsaamheid wat diep in hulle ingedraai was, was daar 'n diep konflik om die leerstellings van die predikant-generaal van hul kerk na te volg wat die basiese oortuigings van die stigter van hul kerk, God se apostel, Herbert, omvergewerp het. W. Armstrong, toe albei hul gesag van God geëis het. In 'n streng hiërargiese kerk waarin gehoorsaamheid aan gesag in die leer vasgelê is, was rebellie ondenkbaar. Gerald Flurry, stigter van Philadelphia Church of God, het die dilemma opgelos: "Ons rebelleer nie - ons neem standpunt in teen diegene wat is!" (aangehaal in Barrett 2013: 218). Hy en baie ander, wat hul oortuigings vashou, het wêreldwyd vertrek om by splinterkerke aan te sluit.

Vandag se Worldwide Church of God/Grace Communion international is nou 'n Evangeliese kerk, verwelkom
met ope arms deur die Christelike kultuskykers wat dit vroeër veroordeel het. In die VSA is dit aanvaar as 'n lid van die National Association of Evangelicals in Mei 1997. In die VK het dit in Julie 2000 by die Evangeliese Alliansie aangesluit. Beide organisasies het streng leerstellige vereistes, insluitend Trinitarisme; hul aanvaarding van Worldwide demonstreer duidelik die massiewe verskuiwing in sy oortuigings sedert die dood van Herbert W. Armstrong.

RITUELE / PRAKTYKE

Die beskrywing van "rituele" is hier van toepassing op die historiese wêreldwye kerk van god, dws voordat dit 'n eenvoudige evangeliese kerk geword het. Dit geld ook vir al die offshoot kerke vandag. Die Wêreldwye Kerk van God (nou die Grace Communion International) is feitlik ononderskeibaar van enige ander Evangeliese Kerk in sy ritueel waarneming, met die uitsondering dat sommige gemeentes Saterdag eerder as Sondag nog steeds vir aanbidding ontmoet.

Die sosiale konstruksie van die werklikheid van godsdienstige gelowiges, die sinvolle raamwerk van hul lewens, word dikwels die duidelikste gesien, nie in hul oortuigings as sodanig nie, maar in die daaglikse uitdrukking van daardie oortuigings, veral dié wat hulle onderskei van die breër samelewing. Lede van die pre-Tkatch Wêreldwyd sou nie werk geneem het waar hulle dalk op Saterdae sou moes werk nie, maar anders as streng oplettende Jode, sou hulle miskien tientalle kilometers na 'n Sabbatsdiens gery het. Omdat hulle die Ou-Testamentiese wette oor 'onrein voedsel' nagevolg het, sou hulle nooit 'n spekbroodjie of 'n garnale-skemerkelkie eet nie, en hulle het 'n gedetailleerde lys gehad van watter diere, visse en voëls aanvaarbaar was en watter nie. Hulle het moreel konserwatiewe standpunte gehuldig, en baie (na aanleiding van hul kerk) was polities konserwatief, hoewel die kerk hulle nie toegelaat het om te stem nie, omdat die mens se demokratiese regeringsvorm korrup was en nie God se regeringsvorm was nie. Lede van Wêreldwyd sal ook nie aan die juriediens deelneem of by die weermag aansluit nie. Al hierdie beperkings is nou in die post-Armstrong Wêreldwyd opgehef.

Die meeste gemeentes het eerder in 'n gehuurde kamer in 'n skool, hotel, gemeenskapsentrum of soortgelyke gebou vergader
'n toegewyde kerkgebou. Hulle het dalk 'n lessenaar vir die spreker gehad, en miskien 'n vaas blomme, maar daar was geen godsdienstige simbole in die kamer nie (geen standbeelde, geen prente, geen kruis). Predikante het pakke gedra, en daar is van lede van die gemeente verwag om deftig aan te trek: baadjies en dasse vir mans, terwyl vroue "beskeie aantrek", alhoewel hulle nie verplig was om hul hare te bedek nie. Dienste, gewoonlik negentig minute tot twee uur lank, het bestaan ​​uit verskeie gesange uit die kerk se eie gesangeboek (baie gebaseer op woorde uit die Skotse Psalter wat getoonset is deur Dwight L. Armstrong, Herbert W. Armstrong se jongste broer), wat dikwels op opgeneemde gesing is. klaviermusiek, gebede, 'n preek, en 'n uur lange preek. Die gemeente het vir die gesange en gebede gestaan ​​en vir die res van die diens gesit. Die diens sal gewoonlik gevolg word deur buffet-happies en koffie.

Die belangrikste verskil in godsdiensbeoefening of -rituele in die hoofstroom van die Christendom was die nakoming van die Ou-Testamentiese feeste of feeste in plaas van die gewone Christelike feeste. Hulle vier nie net Kersfees en Paasfees (of Halloween, of verjaarsdae) nie, maar ook nie die Nagmaal (die Nagmaal, die Eucharistie), soos die meeste Christene doen nie. In plaas daarvan sou hulle brood breek en wyn neem tydens die waarneming van die jaarlikse Paasmaaltyd.

Die geestelike en sosiale hoogtepunt van die jaar was die huttefees van agt dae in September / Oktober, gesien as 'n voorsmaak van die komende Koninkryk van God op aarde. Lede reis na feesterreine ('n paar dosyne dwarsoor Noord-Amerika en regoor die wêreld), waar elkeen gewoonlik vir 'n paar honderd mense voorsiening maak, dikwels in 'n buite-oord. Afhangend van die plek waar hulle in hotelle, motelkamers, hutte of tente kan bly, is die moderne ekwivalent van die 'hutte' van Levitikus 23: 41-3. Behalwe dienste en Bybelstudies elke dag, het die feesterreine aktiwiteite aangebied wat die hele gesin bekyk, voetslaan, seil, sport en restaurante insluit. Die Loofhuttefees was 'n geleentheid vir lidmate, veral uit klein of geïsoleerde gemeentes, om mekaar te ontmoet, wat veral belangrik was vir jong en alleenstaande lidmate. Dit was ook 'n geleentheid vir hulle om top-evangeliste in die kerk te hoor, waaronder Herbert W. Armstrong en (tot met sy afset in 1978) Garner Ted Armstrong. Omdat dit so 'n belangrike deel van die kerk se jaar was, moes die lede 'n tweede tiende deur die jaar spaar om hul reis na en verblyf en uitgawes tydens die fees te betaal. 'N Tiende van die tiende is gewoonlik aan die kerk gegee vir sy eie feesuitgawes, en enige bybetaling is gegee aan diegene wat hulself nie ten volle kon finansier nie. Nie-lede van die kerk kon feeste en aktiwiteite bywoon, sowel geestelik as sosiaal. Die huttefees is nog steeds die belangrikste jaarlikse gebeurtenis in die afloopkerke, al is die bywoning van kerke beperk tot lidmate.

ORGANISASIE / LEADERSHIP

Op die hoogte, rondom 1988-1990, het die Wêreldwye Kerk van God rondom 100,000 gedoopte lede gehad. Dit was hoofsaaklik a Noord-Amerikaanse beweging, hoewel dit beduidende lidmaatskap gehad het in ander Engelssprekende lande, veral in die Verenigde Koninkryk, Australasië en die Karibiese Eilande. Maar daar was (dikwels klein) gemeentes en verstrooide lede regoor die wêreld.

Die Worldwide Church of God en Ambassador College het in hul organisasie oorvleuel, met baie senior predikante wat in albei rolle gehad het. Die kerk se literatuur (tydskrifte, enkele boeke en tientalle boekies) is vervaardig deur Ambassador College, wat ook verantwoordelik was vir sy radio- en TV-programme. Al die literatuur was gratis, met die nuutste boekies en die Gewone Waarheid tydskrif wat in die radio- en TV -programme geadverteer word. 'N Groot korrespondensie -afdeling het die vele briewe wat die Kerk ontvang het (meer as 3,000,000 1974 370 per jaar in 1970) behandel, waarin voorraadparagrawe oor individuele onderwerpe in die antwoorde ingevoeg is. Wêreldwyd was die meeste godsdienstige bewegings in die gebruik van rekenaars voor, met 'n IBM XNUMX in sy dataverwerkingsentrum in Pasadena in die vroeë sewentigerjare.

Die Pasadena-kampus van ambassadeurskollege was ook die hoofkwartier van die kerk, en ook die Ambassadeur Internasionale Kulturele Stigting. Dit het 'n aantal rolle gehad. Dit het argeologiese grawe geborg, en aan studente gegee om te grawe, op plekke soos die Tempelberg in Jerusalem; Dit het opvoedkundige projekte in derdewêreldlande befonds; Dit plaas sterk gesubsidieerde topkwaliteitskonserte by die Ambassadeur-ouditorium; en dit het die voertuig geword vir die openbare gesig van Herbert W. Armstrong (sien volgende afdeling).

Soos baie Christelike bewegings het wêreldwyd 'n komplekse stelsel van bediening ontwikkel wat wissel van diakens en diakenisse tot plaaslike ouderlinge en prediking van ouderlinge, pastore (insluitend assistent pastore, geassosieerde pastore en afgetrede pastore), evangeliste en in sy leeftyd aan die apostel Herbert W. Armstrong. Vroeg in sy bediening het Armstrong die geloof geglo dat elke individuele gemeente outonoom moes wees, en in 1939 het daar 'n artikel geskryf: "Alle gesag en mag om te heers, is slegs beperk tot elkeen plaaslike gemeente. Maar daar is geen Bybel gesag vir enige superregering, of organisasie met gesag oor die plaaslike gemeentes! ” (Nickels 1996a: 32-41, 205-09). Hy het hierdie houding heeltemal verander, sodat die eerste van die 18 geopenbaarde waarhede wat aan hom toegeskryf is, toe hy gesterf het, was: 'Die regering van God. As Christus kom, sal Hy God se regering op die hele aarde herstel. U kan dus seker wees dat die een wat in die gees en krag van Elia sal kom, God se regering in sy kerk sal herstel ... Vandag is die regering van God in sy kerk herstel ”(aangehaal in Barrett 2013: 152). “Die een wat in die gees en krag van Elia sou kom” was Armstrong; “Die regering van God” was streng hiërargies, met God bo, sy apostel Herbert W. Armstrong daarna, daarna die evangeliste, dan die ander predikante in orde. Lidmate, wat hoegenaamd geen stem in kerkregering gehad het nie, het soms gesê dat daar van hulle verwag word om te betaal, te bid, te bly en te gehoorsaam (Barrett 2013: 166).

Kwessies / UITDAGINGS

Met so 'n klem op gesag is dit maklik vir 'n kerk om in outoritarisme in te skuif. Dit was nie ongewoon vir evangeliste nie en senior predikante om onaangekondigde huisbesoeke aan predikante en lidmate te doen, in kombuiskaste op soek na wit suiker en wit meel (deur die Kerk afgekeur) en op soek na 'andersdenkende literatuur'. Afhangend van wie op enige stadium in die opgang was, kon predikante op enige vlak hulself skielik ongunstig bevind, gedegradeer en na nuwe gemeentes verhuis, soms op verskillende vastelande (Barrett 2013: 38). Op die hoogste vlak het dit Garner Ted Armstrong ingesluit. Hy is in 1971 en 1972 geskors weens sy seksuele aangeleenthede, maar hy is daarna toegelaat toe sy afwesigheid van radio-uitsendings die kerk se inkomste laat daal het. Dit het ook senior evangelis Roderick C. Meredith ingesluit, wat in 1979-1980 vir ses maande na Hawaii "verban" is. Sommige van die senior predikante van die 1960's en 1970's het leiers geword van afkerige kerke, en die harde behandeling wat sommige van hulle vroeër aan ander predikante en lidmate gegee het, het 'n invloed gehad op die manier waarop hulle vandag gesien word deur lidmate wat kies watter offshoringkerke, gelei deur hulle, om aan te sluit (Barrett 2013: 219-29).

As kanselier van die Ambassador Colleges en hoof van die Ambassador International Cultural Foundation,
Armstrong sou as 'n 'ambassadeur' die wêreld in sy privaat vliegtuig reis, om wêreldleiers te ontmoet en AICF te bevorder as 'n belangrike aspek van die werk van Worldwide. Daar verskyn gereeld foto's van hom wat hand aan prinses en presidente skud Gewone Waarheid en beklemtoon hoe belangrik hy op die wêreldtoneel was. Armstrong is gekritiseer vir die hoë besteding hieraan (sy assistente sal duur geskenke uitdeel en sommige van hierdie vergaderings effektief 'koop'); sy seun Garner Ted Armstrong noem dit 'die wêreld se duurste handtekeningjag' (Armstrong 1992: 40). (Soortgelyke kritiek is uitgespreek op die leiers van ander nuwe godsdienste, waaronder die Reverend Moon of the Unification Church en Daisaku Ikeda van Soka Gakkai International (Barrett 2001: 206, 306).) Armstrong het ook kritiek gekry vir sy opvallende uitgawes aan sulke dinge. soos argitektuur, klere, horlosies, tafelgerei, skilderye, beeldhouwerke, kristal kandelaars en 'n vleuelklavier van Steinway. Hy het geglo dat net die beste goed genoeg is vir God. (Vgl. Die kritiek van Elizabeth Clare Prophet, leier van Church Universal en Triumphant, vir haar klere en juwele (Barrett 2001: 379).)

Die 1970s was 'n besonder moeilike dekade vir die kerk, hoewel die meeste lede, lesers van die Gewone Waarheid en luister na Die Wêreldmôre, sou nie van baie van die probleme geweet het nie. Aangemoedig deur Armstrong se 1956-boekie 1975 in Profesie , baie lidmate het Christus se wederkoms in die middel van die sewentigerjare verwag; ontnugter het sommige die Kerk verlaat. Twee leerstellige veranderinge, op Pinksterdag en oor egskeiding en hertrou, het daartoe gelei dat sommige konserwatiewe predikante die kerke verlaat het en 'n aantal meer liberale predikante opgerig het, terwyl 'n aantal meer liberale predikante die outoritarisme van die kerklike leierskap oorgebly het. In 1970, tien jaar na die dood van sy eerste vrou, trou Armstrong met Ramona Martin, 'n geskeide vrou van nege en dertig; hy was vyf en tagtig. Dit kom net 'n jaar na die skielike verslapping van die voorheen streng reëls van die Kerk wat weer trou na egskeiding, en dit veroorsaak onrustigheid onder predikante, waaronder Garner Ted Armstrong, wat agt jaar ouer was as sy pa se nuwe vrou. Die huwelik het nie gehou nie. Armstrong is in 1977 van sy tweede vrou geskei ná 'n lang en ernstige hofstryd wat onder meer die bespreking van Armstrong se seniliteit insluit. Dit het die kerk na bewering iewers tussen $ 1984 en $ 1,000,000 gekos.

Herbert W. Armstrong en Garner Ted Armstrong het gedurende hierdie dekade in toenemende konflik gekom. Ted Armstrong was meer leerstellig liberaal as sy vader. Alhoewel die seun die kerk en die ambassadeurskollege grotendeels bestuur het terwyl die vader die wêreld rondvlieg, sou Armstrong soms die beslissings van sy seun omverwerp. As hulle nie saamstem nie, beskuldig Armstrong sy seun van wrewel teen sy vader; hy beskuldig Ted ook van 'n sameswering om hom te ontsetel. Boonop het Garner Ted Armstrong sy seksuele onbehoorlikhede voortgesit. In 1978 het Armstrong sy seun (die ekwivalent van ekskommunikasie) uitgesit; Ted het die Kerk van God, International, gestig.

Kritiek op Armstrong en sy kerk het deur die dekade voortgeduur, van beide buitestaanders en voormalige
lede. Vanaf 1976 het 'n groep Ambassador College-alumni 'n semi-gereelde nuusbrief vervaardig, Ambassadeur Verslag, wat kritiese artikels oor die Kerk en sy leierskap gepubliseer het. Dit het onder andere betrekking gehad op interne spanning in die kerk, die vertrek van senior predikante, die toenemende konflik tussen Herbert W. en Garner Ted Armstrong, die seksuele eskapades van Ted en die hertrou en egskeiding van sy vader. Dit het ook 'n verslag gepubliseer in een van die moeilikste boeke deur 'n senior oud-lid, David Robinson, dat Herbert W. Armstrong bloedskande met een van sy dogters gepleeg het toe sy 'n tiener was.

Toe hy ouer en fisiek swak geword het, het Armstrong onder die invloed van sommige van sy adviseurs gekom, veral sy prokureur, Stanley Rader, wat (hoewel ten minste aanvanklik 'n nie-gelowige) groot invloed in die kerk gehad het. ministers, en het Armstrong teen sy seun ingelig. In 1979 het die staat Kalifornië die kerk in ontvangs geneem nadat bewerings van finansiële onbehoorlikheid gemaak is. Die bewerings het gekom van lede wat vanuit hul eie perspektiewe getrou aan die Kerk was en probeer om Armstrong van Rader en ander senior adviseurs te beskerm. Twee boeke oor hierdie episode (een van Rader, wat die saak namens die Kerk geveg het, die ander deur John Tuit, wat die regsgeding teen die Kerk ingestel het wat die ontvangersskap veroorsaak het), kan amper verskillende gebeurtenisse beskryf.

Dit illustreer een van die probleme om wêreldwyd na te vors: die baie sterk persoonlike vooroordeel van byna alle interne bronne. Boeke van voormalige lede is geneig om krities te wees oor Armstrong en baie van die dinge wat wêreldwyd aangaan, terwyl boeke van die meer harde afleiers meestal hagiografies is oor God se eindtydse apostel. In hul eie geskrifte het Herbert W. Armstrong en Garner Ted Armstrong laasgenoemde se "verdrywing" van 1978 wêreldwyd op verskillende maniere verstaan. Net so neem boeke oor die dramatiese veranderinge in die wêreldwye ná Armstrong se dood diamant-teenoorgestelde standpunte in, afhangend van wie dit geskryf is, die argitekte van die veranderinge (bv. Tkatch 1997, Feazell 2003) of die skismatiese grondleggers van aflopende kerke (bv. Flurry 2006, Pack 2008) ). Sommige boeke in die verwysings en die meeste in die aanvullende bronne toon op die een of ander manier vooroordeel. Benware (1977) en Hopkins (1974) is eksterne wetenskaplike werke.

Verwysings

Allen, JH 1917. Juda se septer en Josef se eersgeboortereg. 18th edn. Boston: AA Beauchamp.

Armstrong, Herbert W. 1986, Outobiografie van Herbert W Armstrong. Pasadena CA: Wêreldwye Kerk van God.

Armstrong, Herbert W. 1980. Die Verenigde State en Brittanje in Profesie. Pasadena, CA: Wêreldwye Kerk van God.

Armstrong, Garner Ted. 1992. Die Oorsprong en Geskiedenis van die Kerk van God, Internasionaal. Tyler, TX: Kerk van God, Internasionaal.

Barrett, David V. 2013. Die fragmentering van 'n afdeling. New York: Oxford University Press.

Barrett, David V. 2001. Die Nuwe Gelowiges. Londen: Cassell.

Edwards, Norman, ed. 1999. "Kerk van God 7th Day Old Documents oor Herbert Armstrong." Dienaarsnuus , April.

Nickels, Richard C. 1999. Geskiedenis van die Sewende Dag Kerk van God. Nekstad, MO: Gee en deel.

Nickels, Richard C. 1996a. Vroeë geskrifte van Herbert W Armstrong. Nekstad, Mo: Gee en deel.

Nickels, Richard C. 1996b. Kerk van God - Adventis! Dienaars Nuus. Februarie. Toegang verkry vanaf h ttp: //www.servantsnews.com/sn9602/cogadventist.htm op 30 Junie 2013.

Ogwyn, John H. 1995. God se kerk deur die eeue. San Diego, Kalifornië: Globale Kerk van God.

AANVULLENDE HULPBRONNE

Benware, Paul N. 1977. Ambassadeurs van Armstrongisme: 'n Ontleding van die Geskiedenis en Leer van die Wêreldwye Kerk van God. Nutley, NJ: Presbyterian and Reformed Publishing Co.

Feazell, J. Michael. 2003. The Liberation of the Worldwide Church of God: The Remarkable Story of a Cult's Journey from Deception to Truth. Grand Rapids, MI: Zondervan Publishing House.

Flurry, Stephen. 2006. Verhoging van die Ruïnes: Die stryd om die nalatenskap van Herbert W. Armstrong te herleef. Edmond, OK: Philadelphia Kerk van God.

Hopkins, Josef. 1974. Die Armstrong Ryk: 'n Kyk na die wêreldwye kerk van God. Grand Rapids, MI: William B. Eerdmans.

Die Tydskrif: Nuus van die Kerke van God. Big Sandy, Texas. (Maandelikse koerant; 1997-voortgesette.)

Nichols, Larry, en George Mather. 1998. Ontdek die Gewone Waarheid: Hoe het die Wêreldwye Kerk van God die Evangelie van Genade beleef. Downers Grove, IL: InterVarsity Press.

Pack, David C. 2008. Daar het 'n wegval gekom. Wadsworth, OH: Herstelde Kerk van God.

Rader, Stanley R. 1980. Teen die poorte van die hel: die bedreiging vir godsdienstige vryheid in Amerika. New York: Everest House.

Robinson, Dawid. 1980. Herbert Armstrong se Tangled Web. Tulsa, OK: John Hadden.

Dit is ambassadeurskollege. 1974. Pasadena, CA: Ambassador College Press.

Dit is die Wêreldwye Kerk van God. 1972. Pasadena, CA: Ambassador College Press.

Tkach, J. 1997. Transformed By Truth. Susters, OF: Multnomah Books.

Tuit, John. 1981. The Truth Shall Make You Free: Herbert Armstrong's Empire Exposed. Freehold NJ: The Truth Foundation.

Publikasiedatum:
22 Junie 2013

Deel