David G. Bromley  

Kerk van Satan

KERK VAN SATANSTYL

1930 (11 April): Anton LaVey is gebore in Chicago, Illinois.

1951: LaVey trou met die vyftienjarige Carole Lansing.

1952: LaVey se eerste dogter, Karla, is gebore in LaVey en Lansing.

1960: LaVey van Carole Lansing geskei en 'n verhouding met Diane Hegarty gevorm.

1964: LaVey se tweede dogter, Zeena Galatea, is gebore in LaVey en Hegarty.

1966: Anton LaVey stig die Church of Satan in San Francisco, Kalifornië.

1967: The Church of Satan het 'n sataniese huwelikseremonie gedoen wat groot belangstelling in die media in die groep veroorsaak het.

1969: LaVey publiseer die Sataniese Bybel, waarin die beginsels van Laevense Satanisme uiteengesit word.

1975: Michael Aquino, 'n voormalige leier in die Kerk van Satan, het die kerk verlaat om die Tempel van Set te stig.

1980: LaVey en Diane Hegarty is geskei.

1993: LaVey se enigste seun, Satan Xerxes Carnacki LaVey, is gebore aan LaVey en Blanche Barton.

1997: Anton LaVey sterf as gevolg van 'n longoedeem, en Blanche Barton word die Kerk van Satan se Hoëpriesteres.

2001: Peter Gilmore word Hoëpriester van die Kerk van Satan nadat Barton uitgetree het.

2002: Peggy Nadramia word Hoëpriesteres van Kerk van Satan.

2006: Die Kerk van Satan het sy eerste openbare Sataniese mis in 40 jaar gehou.

GROEP / FONDSGESKIEDENIS

Anton Szandor LaVey [Beeld regs] is gebore Howard Stanton Levey in
Chicago op 11 April 1930 aan Michael Joseph Levey en Gertrude Coultron. Albei het Amerikaanse burgers in 1900 genaturaliseer. Kort nadat hy gebore is, het LaVey se ouers na die San Francisco Bay Area verhuis waar hy sy kinderjare deurgebring het. Hy studeer aan die Tamalpais High School in Mill Valley, Kalifornië, maar verlaat die skool en is gevolglik deur sy hele lewe grootliks selfonderrig (Knowles 2005). LaVey het van kleins af getuig van musikale vermoëns en het later daardie talente as musikant gebruik en calliope en orrel gespeel op verskillende plekke om homself finansieel te onderhou. Hy ontmoet en trou met die vyftienjarige Carol Lansing in 1950, en die egpaar het twee jaar later die lewe geskenk aan sy eerste dogter, Karla. LaVey se ouers het die egpaar toegelaat om hul huis as 'n woning te gebruik. Die huwelik het 'n dekade geduur tot 1959 toe LaVey mekaar ontmoet en geboei was deur Diane Hegarty, wat haarself as 'n towery beskryf het. Hy het die volgende jaar van Lansing geskei en 'n verhouding met Hegarty begin wat 25 jaar geduur het. Alhoewel die paartjie nooit getrou het nie, het hulle die gesamentlike titel aan LaVey se ouerhuis gekry. In 1964 het Hegarty en LaVey die lewe geskenk aan 'n dogter, [Beeld regs] Zeena Galatea LaVey. Die egpaar is in 1980 geskei. LaVey het daarna 'n verhouding met Blanche Barton, wat sy laaste metgesel geword het en sy enigste seun, Satan Xerxes Carnacki LaVey, in 1993 gebaar.

'N Belangrike keerpunt in LaVey se lewe en loopbaan het op 30 April 1966 plaasgevind, Walpurgisnacht ('n vieringsdag uit die heidense tradisie waarop die koms van die lente verwelkom word, dikwels met dans en vreugdevure). Op die dag het hy glo sy hoof geskeer, 'n swart mantel aangetrek en hom die Hoëpriester van die Kerk van Satan en die 'Swart Pous' uitgespreek. LaVey beweer toe 1966 dat sy Anno Satanas is, die eerste jaar van die era van Satan. Die selfverklaarde hoëpriester het in sy ouerhuis bly woon, wat ook as hoofkwartier van die Kerk van Satan gedien het. Hy het die huis swart en pers geverf, en dit het in die volksmond bekend geword as die 'Swart huis'.

LaVey het sy openbare loopbaan begin ontwerp toe hy saam met die ondergrondse filmmaker Kenneth Anger die Magic Circle, 'n okkulte besprekingsgroep, en 'n toplose nagklub-optrek genaamd die "Witches Sabbath" georganiseer het, met ontkleedragters geklee as hekse en vampiere, waar hy sy filosofie bevorder. Die Kerk van Satan het in 1967 nasionale media-aandag gekry toe LaVey die eerste sataniese huwelikseremonie gelei het en met 'n radikale joernalis, John Raymond, en 'n New York-sosiaal, Judith Case, trou. Daarna het hy sataniese begrafnisse begin uitvoer, waaronder een vir Edward Olsen, 'n dienspligtige in die Amerikaanse vloot, en doop, waaronder een vir sy driejarige dogter, Zeena. In die doop van Zeena het LaVey haar verwelkom in die "weg van die duisternis:" In die naam van Satan, Lucifer ... verwelkom 'n nuwe minnares, Zeena, 'n skepsel van ekstase magiese lig ... in die naam van Satan, sit ons u voete op die linkerpad ... En daarom wy ons u lewe aan liefde, passie, toegewing en Satan en die weg van die duisternis. Groet Zeena! Wees gegroet Satan! (Barton 1990: 90).

Vir sy deel het LaVey begin om 'n eksotiese persona te ontwikkel en het hy vinnig 'n media-beroemdheid geword (Raymond 1998). Hy het 'n sataniese ritueel met 'n naakte lid van sy gemeente, Lois Morgenstern, wat as altaar dien; 'n lykskouer as 'n motor bestuur; die mure van sy huis swart geverf; en het 'n verskeidenheid eksotiese troeteldiere aangehou ('n tarantula, luislang en troeteldier Nubiese leeu met die naam Tolgare). In 1968 het hy sy eerste album, 'The Satanic Mass', vrygestel. 'N Reeks bekendes, waaronder Jayne Mansfield, Sammy Davis Jr., King Diamond en Marilyn Manson, is ook in hierdie tydperk aan die Kerk van Satan gekoppel. LaVey het verdere openbare sigbaarheid verkry deur gereeld in nasionale gedrukte media te verskyn (Kyk Magazine, Newsweeek Magazine, Time Magazine) en op televisie praatskoue (The Johnny Carson Show, The Phil Donahue Show).

Terwyl LaVey iets van 'n celebrity geword het, het die Kerk van Satan hom nooit 'n welgestelde man gemaak nie, maar sy eise is ondanks dit. Teen die middel van die 1970'e het hy en sy vrou op 'n vlak van armoede geleef, en LaVey het vir baie van die res van sy lewe op vrygewigheid van familie en ondersteuners staatgemaak. Hy het die hoofkwartier van die Kerk van Satan, die Swart Huis, verloor wat uiteindelik in 2001 gesloop is deur die eiendomsfirma wat eienaarskap verkry het. Toe lidmaatskap en openbare belangstelling in die Kerk van Satan in die 1970's afgeneem het, het LaVey uit die openbare siening teruggetrek. (Boulware 1998; Lattin 1999). Hy het weer vir 'n tyd tydens die 1990s verskyn en het verskeie musiekalbums gemaak, veral Satan neem 'n vakansie in 1995. Twee jaar later is LaVey dood op Oktober 29 van 'n longedem (vloeistof in die longe). Die oorspronklike doodsertifikaat het die datum van sy dood as Oktober 31 (Halloween) verkeerd gelys, moontlik in 'n poging om sy sataniese persona te ondersteun, maar is later reggestel. Teen die tyd van sy dood het hy geskryf Satan praat (1998), wat die volgende jaar postuum gepubliseer is en 'n inleiding deur Marilyn Manson bevat.

Die Kerk van Satan het op 40 Junie 6 (2006/06/06) vir die eerste keer in 06 jaar 'n openbare Sataniese Hoë Mis gehou in Hollywood, Kalifornië, en deels gespot met bygelowe oor die Duiwel se getal ('666'). Honderd uitnodigings is na die private gala gerig, wat groot aandag in die media getrek het.

Leerstellinge / oortuigings

Satanisme het 'n verskeidenheid vorms aanvaar, eintlik en verbeel, deur die menslike geskiedenis. Bewerings van georganiseerde aanbidding van Satan kan in die Middeleeue na Europa teruggespoor word. Vrese van Satanse aanbidding het gedurende die 15-eeu heksejagte voorgekom, en Christelike handleidings is vervaardig om Satanisme uit te beeld en te bestry, veral die Malleus Maleficarum (sowat 1486) en Kompendium Maleficarum (ongeveer 1620). Geskiedkundiges stel voor dat daar 'n sataniese kultus bestaan ​​in die koninklike hof van Louis XIV wat "Swart Massas" uitgevoer het om die Katolieke Mis te bespot. Daar was ook 'n paar praktiserende sataniste in Europa gedurende die laaste negentiende eeu wat vrees vir Satanisme veroorsaak het. In Amerika het die koloniale era New England 'n tydperk van heksery bewerings en heksejag beleef. Behalwe die koloniale toordery-episode is sataniese beelde deur die konserwatiewe Christelike groepe deur die Amerikaanse geskiedenis voortgesit, wat glo dat Satan 'n aktiewe, persoonlike teenwoordigheid in menslike aangeleenthede is. Satan dien die funksie om kwaad en ongeluk te verklaar, ketters te identifiseer en Christelike solidariteit te versterk.

Daar is verskillende dele van die moderne satanisme. Soos Peterson (2005: 424) opmerk, is die moderne satanisme 'n konglomeraat van idees wat op verskillende maniere deur individuele groepe tot uitdrukking kom, en alhoewel beide die groepe en die onderliggende idees moeilik kan wees om in 'n verenigde vorm te druk, vertoon hulle tog kenmerkende filosofiese en inderdaad godsdienstige aspirasies. Peterson (2011: 223-24) onderskei drie soorte “Sataniese milieu:” reaktiewe esoteriese en rasionele. Raktiewe satanisme “is in opposisie met die samelewing, maar op 'n manier wat sentrale Christelike konsepte van die bose herhaal, en dit paradigmaties aanpas by 'n Christelike konteks. Satan, is die duiwel, en Satanisme die adolessente of antisosiale gedrag van die oorskryding van grense en die uitleef van die mitiese raamwerk. Esoteriese satanisme is meer teïsties gerig en gebruik onder andere die esoteriese tradisies van die heidendom, die westerse esoterisme, boeddhisme en hindoeïsme om 'n godsdiens van selfverwesenliking te formuleer. ' Laastens is rasionele satanisme '' 'n ateïstiese, skeptiese Epikureanisme ... Satan om 'n simbool van rebellie, individualiteit, vleeslikheid en bemagtiging te wees, en Satanisme die materiële filosofie wat die beste geskik is vir die 'uitheemse elite'; sleutelwoorde is toegewing en lewensbelangrike bestaan. ”

Die Kerk van Satan verteenwoordig die bekendste rasionalistiese georiënteerde sataniese groep. Die grondslag van die kerk van Satan se leer isgevind in Anton LaVey's Sataniese Bybel , gepubliseer in 1969. Die Sataniese Bybel het onmiddellik 'n topverkoper geword en is sedert 1969 deurlopend in druk. Die verkoopsyfers is eenkant onder baie Sataniste. LaVey het egter verskeie ander boeke gepubliseer wat sy filosofie verder ontwikkel het. Die Voltooi heks is in 1971 gepubliseer (en weer vrygestel in 1989 as The Satanic Witch). Hierdie boek gee instruksies oor hoe minder magie gebruik word om ander te manipuleer om u eie doelwitte te bereik. The Satanic Rituals (1972) beskryf 'n verskeidenheid sataniese rituele wat hy in kulture regoor die wêreld ontdek het en bedoel was om die Sataniese Bybel. Twee latere bundels was The Devil's Notebook (1992) en Satan Speaks (1998). LaVey het ook sy idees versprei deur die kerk se tydskrif, Die Cloven Hoof, wat later geword het Die Swart Vlam.

Die idee vir die Sataniese Bybel blykbaar ontstaan ​​deur 'n redakteur van verkrygings by Avon Books wat gedink het daar is 'n lewensvatbare mark vir 'n boek oor sataniese filosofie. Die redakteur het LaVey genader, wat sy lesings en rituele materiaal bymekaargemaak het en in 'n boek saamgevoeg het. Dit is duidelik dat LaVey se filosofie deur 'n aantal ander skrywers beïnvloed is. Van die belangrikste was Miskien is reg, 'n 1896 sosiale Darwinistiese georiënteerde boek geskryf deur Ragnar Redbeard ('n skuilnaam); Aleister Crowley se tydskrif, Equinox ; John Dee se “Enochian Keys;” en Ayn Rand s’n Atlas Shrugged (1957) (Schreck en Schreck 1998).

In sy geskrifte, veral die Sataniese Bybel, Anton LaVey begin met die uitgangspunt dat mense bloot diere is en dat die Darwinistiese stryd om oorlewing en oorlewing van die sterkste die fundamentele wette van die natuur is. LaVeyan Satanisme baseer dus sy aanspraak op legitimiteit op rasionaliteit en aanvaarding van die empiries waarneembare, fisiese wette van die wetenskap. LaVey beweer inderdaad dat daar geen transendente god of morele orde is nie. Soos Magus Peter Gilmore die standpunt van Church of Satan (Shankbone 2007) saamvat: “Satanisme begin met ateïsme. Ons begin met die heelal en sê: 'Dit is onverskillig. Daar is geen God nie, daar is geen duiwel nie. Niemand gee om nie!" U moet dus 'n besluit neem wat uself in die middelpunt van u eie subjektiewe heelal plaas ... U is dus u eie God deur uself die belangrikste waarde in u lewe te maak. Deur u eie God te wees, voel u gemaklik om u eie besluite te neem oor wat u moet waardeer. ”

Op soortgelyke wyse is Satan nie 'n werklike entiteit nie, maar eerder 'n simbool of ikoon van aanvaarding van individualisme en eiebelang en verwerping van institusionele beheermaatreëls, veral godsdiens. Die Duiwel simboliseer dus bloot die mensdom se ware dierlike aard. Terselfdertyd beweer La Vey dat mense wel 'n magtige reservoir besit wat hulle kan beheer en wat sodra dit losgelaat is, mense gode kan maak. Hierdie "okkulte kragte" is egter net natuurlike kragte wat deur die wetenskap ontdek kan word. Soos Church of Satan Magus, Peter H. Gilmore, dit stel, glo Sataniste nie in die bonatuurlike nie in God en ook nie in die Duiwel nie. Vir die Satanis is hy sy eie God. Stan is die simbool van die mens wat leef soos sy trotse, vleeslike aard bepaal. Die werklikheid agter Satan is bloot donker evolusionêre krag wat die hele natuur deurdring en die dryfkrag bied vir oorlewing en voortplanting inherent aan alle lewende dinge. Satan is nie 'n bewuste entiteit wat aanbid moet word nie, maar eerder 'n reservoir van krag binne elke mens wat na willekeur aangewend kan word ”(Gilmore nd).

Die Kerk van Satan is openlik vyandig teenoor en minagtend vir die Christendom omdat hulle die natuurlike fisieke, dierlike natuur en aptyt van die mensdom onderdruk deur hulle as sondig te bestempel. Vanuit die kerk se perspektief maak dit die Christendom 'n totalitêre, onderdrukkende invloed. Benewens die retoriese opposisie teen gevestigde kerke, vra die Kerk van Satan vir die streng belasting van donasies aan alle kerke. In sy “antiteologie” keer die kerk tradisionele Christelike waardes, soos seksuele beperkings, trots en gierigheid, om en verhef hulle teenoorgestelde, soos toegewing, selfgelding en seksuele vryheid, as sataniese deugde. Vanuit 'n LaVeyan-perspektief, aangesien menslike individue en die menslike lewe die uiteindelike realiteite is, is dit ook alles wat heilig is en die enigste agent wat in staat is tot verlossing.

Die anti-vestigingsgerigtheid van die Kerk van Satan is aansienlik wyer as die opposisie teen institusionele godsdiens. Die kerk steun opstand teen alle gesag wat die uitdrukking van individuele outonomie en egtheid beperk. Volgens die Sataniste word individue verminder deur die sosialiseringsproses en negatiewe kondisionering wat selfuitdrukking beperk. Vir LaVeyan-sataniste moet individuele belange altyd bo die nakoming van konvensionele norme gestel word, en individue moet hul geestelike, emosionele en fisiese eienskappe vryelik geniet. Daar is 'n harde Darwinistiese geur aan die kerk se 'anti-teologie', omdat dit die oorlewing van die sterkstes en die oorkoming van die swakkes onderskryf; dit is teen universele menseregte en gelykheid. Lede beskou hulself as 'n 'Alien Elite'.

Die ateïstiese, hedonistiese, anti-establishment, individualistiese en elitistiese oriëntasie van die Kerk van Satan word duidelik tot uitdrukking gebring in sy “Nine Satanic Statements” (LaVey 1969: 25).

* Satan verteenwoordig genade, in plaas van onthouding!
* Satan verteenwoordig lewensbelangrike bestaan, in plaas van geestelike pypdrome!
* Satan verteenwoordig onbesmette wysheid, in plaas van skynheiligheid!
* Satan verteenwoordig vriendelikheid teenoor diegene wat dit verdien, in plaas van liefde wat op ingewande vermors word!
* Satan verteenwoordig wraak, in plaas van om die ander wang te draai!
* Satan verteenwoordig verantwoordelikheid teenoor die verantwoordelike, in plaas van kommer vir psigiese vampiere!
* Satan stel die mens voor as net nog 'n dier, soms beter, dikwels slegter as diegene wat viervoetig loop, wat weens sy 'goddelike geestelike en intellektuele ontwikkeling' die boosaardigste dier van almal geword het!
* Satan verteenwoordig al die sogenaamde sondes, aangesien dit alles lei tot fisieke, geestelike of emosionele bevrediging! ● Satan is die beste vriend wat die kerk ooit gehad het, aangesien hy al hierdie jare in besigheid gehou het!

Dit lyk asof daar perke is aan die onderskrywing van individuele vryheid en toegewing. Die self wat uitgedruk moet word, is die outentieke self. In die lys van "Nege Sataniese sondes" word lede gewaarsku teen eienskappe soos domheid, pretensieusheid, selfbedrog en kuddekonformiteit wat 'n aanduiding van nie-egtheid sal wees, en die nie-ooreenstemming wat voorgestaan ​​word, is "produktief nie- ooreenstemming. ” Verder word lede gebruik van dwelmgebruik en verbruikerswese wat rasionaliteit en unieke individuele uitdrukking sal ondermyn. Ten slotte word toegewydes in die “Elf Sataniese reëls van die aarde” gewaarsku om kinders leed aan te doen, nie-menslike diere dood te maak en ander aan te val, tensy hulle eers aangerand word. Magus Peter Gilmore (Shankbone 2007) het die kerk se standpunt so opgesom: “As ons met ander mense omgaan, is ons benadering dat ons maksimum vryheid wil hê, en maksimum verantwoordelikheid wil hê sonder om mense soveel as moontlik inbreuk te maak. Dus sou ons wette instel sodat ons regtig nie al ons tyd aan die verdediging van ons grondgebied hoef te bestee nie, in 'n soort kasteelbewaring. '

RITUELE / PRAKTYKE

Vroeg in die geskiedenis van die Kerk van Satan is die "swart mis" uitgevoer as 'n manier om teenstand teen die Christendom uit te spreek ander geïnstitusionaliseerde godsdiens. [Beeld aan die regterkant] Dit was spesifiek georganiseer as 'n parodie op die Rooms-Katolieke mis, maar die simboliese betekenis was wyer. Volgens LaVey het die Black Mass as 'n psigodrama gefunksioneer waardeur katartiese godslasteringe uitgespreek kon word. Die anti-Christelike simboliek was duidelik in die inkleding van kappiesgewade; 'n omgekeerde kruisbeeld; 'n naakte vrou wat as altaar gebruik word; en doop, troues en begrafnisse, met sataniese inhoud. Namate die kerk tot stand gekom het, is hierdie rituele gestaak, alhoewel dit steeds in die openbaar met die kerk verbind is. Die pentagram en Sigil van Baphomet ('n pentagram onderaan 'n sirkel, met 'n bokkop in die pentagram) is steeds belangrike simbole van satanisme.

In die middelpunt van die kerk se rituele praktyk is magie, wat verstaan ​​word as die vermoë om uitkomste te verander, wat nie volgens gewone metodes kon verander word nie, in ooreenstemming met u wil (LaVey 1969: 110). Daar is twee basiese kategorieë van towery, minder en groter. Daar is geen onderskeid tussen "wit" en "swart" magie nie, aangesien daar glo glo dat magie amoreel is. Minder towerkuns is 'n stelsel van manipulasie wat gebruik maak van 'n mens se natuurlike vermoë om ander te manipuleer. Daar is drie tipes: seksueel (met die doel om verleiding en ekstase te wees), medelydend (met die doel om geliefdes te help) en vernietigend (met die doel om woede vry te stel). Groter magie behels die beïnvloeding van eksterne gebeure deur 'n ekstreme emosionele toestand te skep wat hoë vlakke van adrenalien veroorsaak. As die vlakke hoog genoeg is, sal die visie van wat u wil gebeur deurdring tot die onbewuste verstand van die persoon wat beïnvloed word. As die tyd reg is, sal die persoon optree soos die beïnvloeder wil hê (Gilmore nd; Lap 2006).

Die Kerk van Satan neem slegs enkele kenmerkende feestelike geleenthede waar. In ooreenstemming met sy individualistiese strekking, is die belangrikste vieringsdatum elke jaar die eie geboortedatum. Hierdie viering dui aan lede dat hulle die god in hul eie lewens is. Drie ander belangrike, maar nie heilige datums waarna verwys word in die Sataniese Bybel is Walpurginsnacht, wat beide die verwelkoming van die lente en die oprigting van die Kerk van Satan in 1966 vier; somer en winter solstices; en spring en val equinoxes. Sataniste is vry om ander kulturele en godsdienstige vakansiedae te vier, maar oor die algemeen behandel hierdie geleenthede op 'n sekulêre manier.

ORGANISASIE / LEADERSHIP

LaVey en sy volgelinge het 'n uitgebreide hagiografie gemaak om sy buitengewone eienskappe te demonstreer. In die hagiografiese rekening was La Vey se ouma 'n Transsylvaniese gypsy wat hom as 'n kind vir die okkulte bekendgestel het. LaVey het op die ouderdom van 16 van die huis af weggehardloop en daarna in werk soos 'n hobo-speler in die San Francisco-balletorkes, sirkusleeu-tamer met die Clyde Beatty Circus, verhooghypnotis, nagklub-orrel en fotograaf van die polisie-afdeling gewerk. Hy het ook romantiese sake met Marilyn Monroe en Jayne Mansfield geëis. Die meeste van die besonderhede wat in die hagiografiese rekening vervat is, is gevolglik weier omdat oud-ondersteuners LaVey laat vaar en ondersoekende joernaliste het amptelike rekords vir inligting ondersoek.

Ondanks 'n verskeidenheid uitdagings aan sy hagiografie en leierskap, het LaVey die Kerk van Satan gelei tot sy dood in 1997. Aanvanklik het LaVey se dogter, Karla, aangekondig dat sy en LaVey se lewensmaat, Blanche Barton, gesamentlik sou dien as mede-hoëpriesteresse. 'N Regsgeskil het egter ontstaan, wat gelei het tot 'n skikking wat bepaal het dat bates (persoonlike besittings, geskrifte en gepaardgaande tantieme) onder die drie kinders (Zeena, Karla en Xerxes) verdeel sou word. Barton is eienaarskap verleen van die korporatiewe entiteit, die Church of Satan, en sy het vier jaar lank eienaarskap gehad terwyl sy die hoofkwartier van die kerk na die Hell's Kitchen-woonbuurt in New York City verskuif het. In 2001 het Barton Peter H. Gilmore, wat al lank lid van die kerkraad van die kerk was, as Magus aangestel. Peggy Nadramia word die volgende jaar die Hoëpriesteres. Karla LaVey stig daarna die First Satanic Church in San Francisco.

Ten spyte van sy teenkanting teen geïnstitusionaliseerde godsdiens, het LaVey tot die gevolgtrekking gekom dat dit nodig was om 'n kerk te stig omdat hy gedink het dat mense steeds die rituele en aanbidding nodig het wat die georganiseerde godsdiens bied. Soos LaVey dit gestel het: 'Mense het rituele nodig met simbole wat hulle in bofbalwedstryde of kerkdienste of oorloë kan vind, as voertuie om emosies te gebruik wat hulle nie alleen kan loslaat of verstaan ​​nie' (Gilmore 2007). Hy het die Kerk van Satan gestig nadat een van die lede van sy Magic Circle voorgestel het dat 'n kerk die beste middel sou wees om sy idees te versprei. Hy is ook aangemoedig deur 'n professionele publisist en ondersteuner, Edward Webber, wat aan LaVey gesê het dat hy 'nooit geld sou verdien deur op Vrydagaande lesings te gee vir donasies nie. Dit is beter om 'n soort kerk te vorm en 'n handves van die staat te kry van Kalifornië ... Ek het destyds vir Anton gesê dat die pers dit alles gaan uitslaan en dat ons baie bekendheid sal kry ”(Schreck en Schreck 1998).

La Vey het die kerk aanvanklik in plaaslike eenhede georganiseer, grotte, wat direk deur die kerk beheer is. Op die hoogtepunt van die kerk se gewildheid was daar grotte in baie groot stede in die VSA. In 1975 het LaVey die grotstelsel afgeskaf. Blanche Barton (2003) beskryf die rasionaal vir hierdie besluit soos volg: “Teen 1975 het 'n herorganisasie plaasgevind en die paar wat teenproduktief was vir LaVey se sataniese ideale, wat meer geïnteresseerd was in wat Anton 'Fase een satanisme' genoem het ( groepsrituele, wat die Christendom op 'n rigly gestruktureerde, beperkte manier laster) is uitgefaseer. Met sy intens elitistiese houding was Anton ontstoke om te sien hoe sy skepping ontaard in 'n 'Satan-fanklub', waar die swakste, minste innoverende lede met tyd en aandag opgebou is ten koste van die produktiefste, mees satanistiese lede .... LaVey wou hê dat sy Kerk van Satan moes ontwikkel tot 'n ware kabalistiese ondergrond, eerder as om te ontaard in 'n lang openbare optog of 'n 'Satan penvriendelike klub'. Die resultaat was 'n baie meer gedesentraliseerde organisasie. Volgens Peterson (2005: 430), “Die kerk van Satan is vandag in wese 'n gedesentraliseerde, selagtige struktuur waar lidmaatskap op eerste vlak (geregistreerde) lidmaatskap verkry word deur 'n registrasieverklaring in te vul en honderd dollar aan die sentrale administrasie te betaal. Individuele lede het soveel kontak met die organisasie as wat nodig is, en die meeste lede het min met die kerk of selfs plaaslike grotte te doen. ” Die grotte is onafhanklik en selfonderhoudend. Die kerk self word bestuur deur 'n Raad van Nege. Die raad “konsentreer op aangeleenthede oor leerstelling, algemene riglyne en administrasie van Dr. LaVey se boedel (deur die Orde van die Trapesium). As sodanig is die raad besig met die beskerming van die gesag van LaVey se geskrifte en is dit slegs gemoeid met die oortuigings en praktyke van individuele lede wanneer dit in stryd is met die belange van die kerk ... ”(Peterson (2005: 430).

Die Kerk van Satan het twee tipes lede: Geregistreerde Lede en Aktiewe Lede. Albei moet wettig volwassenes wees. geregistreer Lede is diegene wat die vasgestelde fooi geregistreer en betaal het; [Beeld regs] daar is nie ander vereistes vir hierdie basiese lidmaatskap nie. Daar is vyf grade aktiewe lidmaatskap, wat slegs op uitnodiging beskikbaar is. Die boonste drie grade vorm die priesteramp en word aangespreek as dominee of 'Magister / Magistra' en 'Magus / Maga'. Die priesterskap verteenwoordig die Kerk van Satan as woordvoerders en vorm die bestuursliggaam, die Raad van Nege. Die Kerk van Satan het honderdduisende lede geëis. Alhoewel die Sataniese Bybel waarskynlik 1,000,000 XNUMX XNUMX eksemplare verkoop het en sedert die publikasie voortdurend in druk gebly het, is die gewildheid van die filosofie nie ooreen met die lidmaatskap van die kerk nie. Selfs die vrygewigste beramings was nie meer as 'n paar duisend op die hoogtepunt van die kerk se sigbaarheid nie, en meer realistiese beramings is 'n paar honderde op die hoogtepunt.

Kwessies / UITDAGINGS

Die Kerk van Satan en sy leier, Anton LaVey, het albei 'n verskeidenheid uitdagings beleef. Dit sluit in weerlegging van LaVey se uitgebreide hagiografie, afvalligheid deur sleutelondersteuners, die vorming van skismatiese groepe en die impak van die satanisme.

LaVey kon al meer as twee dekades die hagiografiese verslag van sy lewe sonder uitdaging handhaaf totdat sy dogter, Zeena, in 1990 die verhouding met hom verbreek en 'n ondersoekende joernalis, Lawrence Wright, in openbare rekords begin grawe het. In 1990 verloën Zeena LaVey Schreck haar as 'onwettig', bedank uit die Kerk van Satan en val Blanche Barton se biografie oor LaVey aan, Die geheime lewe van 'n satanis (1990) as 'n "absurde katalogus van leuens" vol "selfdienende snert" (Schreck 1990). Die egpaar het in 2002 die Sethian Liberation Movement gestig, wat as doel gestel is om individue toe te laat om towery te beoefen buite 'n onderdrukkende, sektariese atmosfeer en voormalige kultuslede (Lamothe-Ramosa nd) te help. Die volgende jaar het Lawrence Wright (1991) 'n artikel in Rollende klip wat die hagiografie voor 'n veel groter gehoor gediskrediteer het.

Feitlik al die besonderhede in LaVey se hagiografie is betwis. 'N Toenemende aantal kritici het tot die gevolgtrekking gekom dat hy geen gypsy-afkoms gehad het nie, daar was destyds geen San Francisco Ballet Orchestra nie, en hy beweer dat hy 'n hoboïs in die groep was, en ook nie 'n "amptelike stadsorrelis" in San Francisco nie; daar is geen rekord dat LaVey 'n leeumetaar is in die Clyde Beatty Circus nie. LaVey het Marilyn Monroe nog nooit eens ontmoet nie, wat nog te sê dat sy 'n verhouding met haar gehad het; hy het nooit kriminologie aan die San Francisco City College studeer of in enige hoedanigheid by die San Francisco-polisiekantoor gewerk nie; LaVey was nie betrokke by die produksie van Rosemary's Baby en het nog nooit sy direkteur, Roman Polanski, ontmoet nie. LaVey se reaksie op die verplettering van sy sataniese persona was opmerklik gematig toe hy deur Wright (1991) gekonfronteer is: '' Ek wil nie hê dat die legende moet verdwyn nie, 'het LaVey my angstig vertel in ons laaste gesprek, nadat ek hom met 'n paar van die teenstrydighede in sy verhaal. 'Daar is 'n gevaar dat baie jongmense wat my as rolmodel gebruik, sal ontnugter.' Hy was veral aanstootlik dat ek sy sewe-en-tagtigjarige pa opgespoor het in 'n poging om die besonderhede van LaVey se vroeë lewe te verifieer. 'Ek wil eerder hê dat my agtergrond in geheimsinnigheid gehul is. Uiteindelik wil u erken word vir wat u nou is '. ” Op 'n ander oomblik was hy miskien meer openhartig: 'Ek is 'n helse leuenaar. Die grootste deel van my volwasse lewe word ek daarvan beskuldig dat ek 'n sjarlataan, 'n skelm, 'n bedrieër was. Ek dink dit maak my omtrent so naby aan wat die Duiwel behoort te wees, soos enigiemand ... ek lieg voortdurend, aanhoudend ”(LaVey 1998: 101).

Die Kerk van Satan het te make gehad met 'n vlaag organisatoriese innovasies en skismatiese groepe. Benewens die stigting van Sethian Liberation Movement deur Zeena LaVey Schreck en die First Satanic Church deur Karla LaVey, was daar 'n groot uitdaging van Michael Aquino, wat die Temple of Set gestig het. Aquino het in 1975 enkele tientalle oorlopers uit die Kerk van Satan gelei om die Tempel van Set in 1975 te stig, met verwysing na meningsverskil met LaVey oor die verkoop van grade en ateïstiese leerstellings, aangesien Aquino leer dat daar 'n lewende sataniese god, Set. Behalwe vir hierdie uitdagings, was daar talle ander groepe wat wou innoveer oor die Kerk van Satan of organisatories met die kerk verbreek het (Bromley en Ainsley 1995). Dit sluit in die Church of Satanic Brotherhood, Universal Church of Man, Brotherhood of the Ram, Our Lady of Endor, Coven of the Ophite Cultus Satanas, Thee Satanic Orthodox Church of Nethilum Rite, Thee Satanic Church, Kerk du Satan - Magistralis Grotto en Walpurga Abbey, Church of Satanic Brotherhood, Ordo Templi Satanas, Order of the Black Ram and the Shrine of the Little Mother, en Temple of Nepthys. Die meeste van hierdie groepe was relatief klein en kortstondig.

Uiteindelik het 'n golf van sataniese subversie-vrees in Noord-Amerika en Europa gevee tydens die 1980s. Daar was 'n massiewe, internasionale, ondergrondse, hiërargies georganiseerde sataniese netwerk (Bromley 1991, Richardson, Best en Bromley 1991). Sataniste was skynbaar betrokke by 'n verskeidenheid onheilspellende aktiwiteite; Die mees verskriklike bewerings het betrekking op die ontvoering van kinders, kindermishandeling, kommersiële produksie van kinderpornografie, seksuele misbruik en bloedskande en rituele opofferings van jong kinders. Op die hoogte van die subversie-episode is slagoffers van rituele misbruik jaarliks ​​by 50,000 beraam, en daar was talle sensasionele rituele misbruik-vervolgings.

Voorstanders van die sataniese kultieteorie het beweer dat Satanisme op vier vlakke georganiseer is, met betrokkenheid wat dikwels op laer vlakke begin en daarna na hoër vlakaktiwiteit gegradueer. Op die laagste vlak is "dabblers", tipies adolessente wat deur Satanisme gelok word deur eksperimentering met swaarmetaalmusiek en fantasie speletjies wat ingebedde sataniese temas bevat. Meer sinister was die "self-styled-sataniste" wat sataniese beelde gebruik het om antisosiale aktiwiteite te pleeg en is vermoedelik lede van sataniese kultusse. Die openbare gesig van Satanisme was "georganiseerde sataniste", wat bestaan ​​uit die sataniese kerke wat in die aanbidding van Satan besig was. Om die hele reeks sataniese aktiwiteite te bekers, was die "tradisionele sataniste" wat georganiseer is in 'n internasionale, geheime, hiërargies gestruktureerde, strak georganiseerde kultusnetwerk wat betrokke was by ritueelmishandeling en opoffering van kinders.

Die Kerk van Satan word, gegewe sy hoë openbare profiel, dikwels deur voorstanders van die sataniese sameswering aangehaal as bewys dat daar maklik identifiseerbare duiwelaanbidders was. Kerkleiers het in talle televisie-geselsprogramme verskyn in 'n poging om wettige sataniese aanbidding van die vermeende sataniese kultusse te onderskei. Ongeag die effek van die verdediging wat deur woordvoerders van Church of Satan aangebring is, hierdie uitdaging is hoofsaaklik ontlont deur die ineenstorting van wat al “die sataniese paniek” genoem word. Professionele en regeringsgroepe betwis die geldigheid van onderdrukte geheue-bewyse wat deur eisers aangebied word, geen oortuigende fisiese getuienis is gelewer om bewerings te ondersteun nie, hofveroordelings is omgekeer en Amerikaanse en Europese regeringsondersoeke het tot die gevolgtrekking gekom dat samesweringseise sonder grondslag was (Hicks 1994; La Fontaine 1994 ; Lanning 1989).

Verwysings

Barton, Blanche. 2003. Die Kerk van Satan: 'n Kort Geskiedenis. Toegang verkry vanaf http://www.churchofsatan.com/Pages/CShistory7LR.html on 28 July 2012.

Blanche Barton. 1990. Die geheime lewe van 'n satanis: die geautoriseerde biografie van Anton LaVey. Port Townsend, WA: Feral House.

Boulware, Jack. “'N Duiwel van 'n tyd: hoe kom die Kerk van Satan oor die weg? Nie so warm nie. ” Die Washington Post 30 Augustus 1998: F1.

Bromley, David. 1991. "Satanisme: die skrik van die nuwe kultus." Bladsy 49-74 in Die Satanisme Skrik, geredigeer deur James Richardson, Joel Best, en David Bromley. Hawthorne, NY: Aldine de Gruyter.

Bromley, David G. en Susan Ainsley. 1995. “Satanisme en Sataniese kerke: die hedendaagse inkarnasies.” Bladsy 401-09 in Amerika se Alternatiewe Godsdienste , geredigeer deur Timothy Miller. Albany: Staatsuniversiteit van New York.

Gilmore, Peter. 2007. "Wat, die duiwel?" Toegang verkry vanaf http://www.churchofsatan.com/Pages/WhatTheDevil.html Op 29 Julie 2012.

Gilmore, Peter. en “Satanisme: die gevreesde godsdiens.” Toegang verkry vanaf http://www.churchofsatan.com/Pages/Feared.html Op 27 Julie 2012.

Hicks, Robert. 1991. In die nastrewing van Satan: die polisie en die okkulte. Buffalo, NY, 1991.

Knowles, George. 2005. “Satanisme.” Toegang verkry vanaf http://www.controverscial.com/Satanism%20-%20Anton%20LaVay.htm op 1 Augustus 2012.

La Fontaine, Jean. 1994. Omvang en aard van georganiseerde rituele misbruik: navorsing en bevindings. Londen: Haar Majesteit se kantoor vir skryfbehoeftes.

Lattin, Don. 1999. "Satan's Den in Great Disrepair: Familielede van die SF-helhond Anton LaVey veg oor 'Black House'." San Francisco Chronicle 25 Januarie 1999. Toegang verkry vanaf http://www.sfgate.com/cgi-bin/article.cgi?file=%2Fchronicle%2Farchive%2F1999%2F01%2F25%2FMN77329.DTL op 1 Augustus 2012.

Lamothe-Ramos, Annette. en “Beelzebub's Dogter: How Zeena Schreck Escape the Church of Satan.” Toegang verkry vanaf http://www.vice.com/en_uk/read/beelzebubs-daughter-0000175-v19n4?Contentpage=-1 op 1 Augustus 2012.

Skoot, Amina. 2008. "Kategorisering van die moderne satanisme - 'n analise van LaVey se vroeë skryfwerk." Toegang verkry vanaf http://blog.blazingangles.net/soapbox/images/Categorization-of-Modern-Satanism.pdf Op 28 Julie 2012.

Lanning, Kenneth. 1989. "Sataniese, okkulte, ritualistiese misdaad: 'n perspektief op wetstoepassing." Die Polisiehoof LVI: 62-83.

LaVey, Anton. 1998. Satan praat. Port Townsend, WA: Feral House.

LaVey, Anton. 1992. The Devil's Notebook. Port Townsend, WA: Feral House.

LaVey, Anton. 1972. Die Sataniese Rituele. New York: Avon Books.

LaVey, Anton. 1971. Die Compleat Heks, of, Wat om te doen wanneer die Virtue misluk. New York: Dodd, Mead.

Peterson, Jesper. 2005. “Moderne satanisme: donker leerstellings en swart vlamme.” Bladsy 423-57 in Kontroversiële Nuwe Godsdienste, geredigeer deur James Lewis en Jesper Petersen. New York: Oxford University Press.

Rand, Ayn. 1957. Atlas Shrugged. New York: Random House.

Raymond, John. 1998. “Die Sataniese verse; Hoe een man gehelp het om die kerk van Satan van die grond af te kry. ” Die SF Weeklikse. 1 Julie 1998. Toegang verkry vanaf http://www.sfweekly.com/1998-07-01/calendar/the-satanic-verses/ op 1 Augustus 2012.

Redbeard, Ragnar. 1996. Miskien is reg. Chicago: MHP & Co., Ltd.

Richardson, James, Joel Best en David Bromley, eds. 1991. Die Satanisme Skrik. Hawthorne, NY: Aldine de Gruyter.

Schreck, Zeena. 1990. "Brief aan Michael Aquino." 30 Desember 1990. Toegang verkry vanaf http://www.skeptictank.org/files/mys5/zeena.htm

Schreck, Zeena en Nikolas Schreck. 1998. Anton LaVey: Mite en Werklikheid. Toegang verkry vanaf http://satanismcentral.com/aslv.html on 29 July 2012.

Shankbone, David. 2007. "Satanisme: 'n onderhoud met die kerk van die Satan, die hoëpriester Peter Gilmore." Wikinews 5 November 2007. Toegang verkry vanaf http://en.wikinews.org/wiki/Satanism:_An_interview_with_Church_of_Satan_High_Priest_Peter_Gilmore op 1 Augustus 2012.

Wright, Lawrence. 1991. 'Simpatie vir die duiwel: dit is nie maklik om kwaad te wees in 'n wêreld wat hel toe is nie.' Rollende klip 612:63-68, 105-106.

Post Datum:
1 Augustus 2012

 

 

 

 

 

 

Deel