David G. Bromley & Michaela Crutsinger

World Changers Church International

DIE WÊRELDVERANDERDE KERK INTERNASIONALE (WCCI) TYDIENSTEL

1962 (Januarie): Creflo Dollar is gebore op 28 Januarie 1962 in College Park, Georgia.

1980: Dollar het Bybelstudiesessies in sy kollege-koshuis begin aanbied.

1981: Dollar stig 'n bediening by West Georgia College.

1984: Dollar ontvang 'n BA-graad in Onderwys van West Georgia College.

1984: Dollar het by die Brawner Psigiatriese Instituut in Atlanta begin werk.

1986: Dollar ervaar die visie vir die World Changers Ministries Christian Centre (WCMCC).

1986: Dollar het sy gebedsgroepbyeenkomste uitgebrei en by die Kathleen Mitchell Elementary School begin ontmoet.

1986 (Desember): Creflo Dollar en Taffi Bolton trou.

1988: Die WCMCC het die gebou ontgroei en die voormalige Atlanta Christian Centre Church in College Park, Georgia, verkry.

1991: Die WCMCC bou 'n nuwe fasiliteit in College Park, Georgia, waarna verwys word as die World Dome.

1995 (Desember): Die WCMCC het in die nuwe fasiliteit ingetrek.

1998: Dollar het 'n meesters- en doktorsgrade in berading verwerf.

1998: Dollar is bekroon met 'n eredoktorsgraad in Goddelikheid van die Oral Roberts Universiteit.

2005: Dollar het elke week na New York begin reis om in Madison Square Garden te preek.

2007-2010: Dollar was een van ses evangeliste wat deur 'n Amerikaanse Senaatskomitee ondervra is oor hul persoonlike gebruik van eiendomme in kerkbesit.

2012 (Junie): Die Fayette County Sheriff's Office het berig dat Dollar eenvoudige aanranding/battery en wreedheid teen sy vyftienjarige dogter gepleeg het.

2012 (Oktober): 'n Nuwe kerkplek is in die Bronx, New York, gekoop.

2012 (Oktober): 'n Skietery het by die Wêreldkoepel plaasgevind, en een kerkwerker is vermoor.

2013: Aanranding en batteryaanklagte teen Dollar is laat vaar nadat hy 'n woedebestuursprogram voltooi het.

2013 (Maart): Dollar het sy veranderingskonvensies begin om die herdenking van die World Changers-kerk te vier.

2014: Dollar het erken dat hy met prostaatkanker gesukkel het.

FONDS / GROEPGESKIEDENIS

Creflo Dollar is gebore op Januarie 28, 1962 tot Creflo Dollar Sr, en Emma Dollar in College Park, Georgia. Sy pa was 'n polisie beampte, en sy ma het in 'n plaaslike laerskool gewerk wat Dollar later bygewoon het. Dollar wou nie 'n prediker wees nie, alhoewel hy elke Sondag by sy ouers bygewoon het. Hy was die eerste swart student om die Kathleen Mitchell Elementary School by te woon, 'n plek wat hy later as sy eie kerk (Mumford 2011) verkies het. Hy het hoërskool by die Hoërskool Lakeshore bygewoon, waar hy op die skoolsokkerspan 'n linebacker gespeel het en ook as die studentekorpspresident gedien het. Diegene wat by hom skool bygewoon het, het hom as 'n "goeie ou" onthou, maar nie so besonder godsdienstig nie (Mumford 2011). Sy doel na die hoërskool was om professionele sokker te speel, wat sy familie en vriende ondersteun. Dollar kon egter nie 'n atletiese loopbaan volg nie weens 'n besering.

Nadat hy hoërskool voltooi het, is Dollar aanvaar by die West Georgia College in Carrollton, Georgia. Gedurende sy eerste jaar van kollege het hy Christus aanvaar en begin om Bybelstudiesessies in sy dormskamer te ontvang. Die sessies het gewild geraak, met meer as 100 mense wat die aand bywoon. Hy het hulle na verwys as "World Changers Bible Study" (Mumford 2011). Gedurende hierdie tyd het Dollar ook sy toekomstige vrou, Taffi Bolton, ontmoet. Hy het 'n graad in Opvoedkunde van die Wes-Georgiese Kollege in 1984 gegradueer en het onmiddellik begin werk as 'n tienerberader by die Brawner-psigiatriese instituut in Atlanta. Twee jaar later is Dollar en Taffi Bolton getroud. Die egpaar het twee seuns aangeneem en het drie dogters van hul eie. In 2014 het Dollar tydens 'n televisie-uitsending erken dat hy prostaatkanker (Bloodsaw, 2014) bestry.

Dollar het daarna die World Changers Ministries Christian Center in die kafeteria van die Kathleen Mitchell Elementary School gestig, waar agt mense op die eerste Sondagdiens bygewoon het. Die nuwe bediening het voorspoedig geword en in 1988 het die kerk die voormalige Atlanta Christian Center Church in College Park gekoop. Die ministerie het uitgebrei om vier Sondagdienste aan te bied om 'n groeiende gemeente te akkommodeer, hoofsaaklik saamgestel uit middelklas-Afro-Amerikaners, en het 'n radiosending bygedra om 'n groter gehoor. In 1991 het die Wêreldveranderinge die grond gebreek op die huidige ligging van die bediening, die World Dome, geleë in Atlanta, Georgië. Die 8,500-sitplekgebou het bykans $ 18,000,000 gekos en is sonder enige eksterne finansiering betaal. Daarbenewens is die naam van die ministerie verander na World Changers Church International (WCCI) om sy toenemende lidmaatskap en wêreldwye teenwoordigheid ("Creflo Dollar Ministries" nd) te weerspieël. WCCI het kantore in Engeland, Australië, Kanada en Nigerië gevestig. WCCI het planne aangekondig om soveel as 500-gemeenskapskerke oop te maak vir diegene wat nie die dienste op die hoofkampus ("World Changers Community Churches, nd) kan bywoon nie.

Leerstellinge / oortuigings

Die Wêreldveranderinge "Internasionale Geloofsbelydenis" bevat 'n aantal teologiese leerstellings wat in baie Christelike denominasies voorkom: die Bybel as die geskrewe en geïnspireerde Woord van God; Jesus as die Seun van God, kruisiging en opstanding; waterdoop vir diegene wat Christus aanvaar; wat handel oor die woord van God en evangelisering; tiende ter ondersteuning van die plaaslike kerk; aalmoese aan die armes en haweloses; praat in tale as bewys vir die aanvaarding en doop van die Heilige Gees ("About Creflo Dollar Ministries," nd). Wêreldveranderinge glo ook dat wanneer die Opraping plaasvind, diegene wat nie Christus gevolg het nie, eerste sal opstaan; Diegene wat oorgebly het en wie Jesus aangeneem het, sal opstaan ​​om hom te ontmoet. Na die dood sal 'n mens die ewigheid in die hemel of hel spandeer, afhangende van of hulle Jesus Christus as hulle Heer en Verlosser aanvaar het (of nie.).

WWCI put primêre leerstellige inspirasie uit die minder aanvaarde Word of Faith-tradisie, wat die positiewe denke en die kapitalistiese suksesetiek sintetiseer (Baer 2010; 582). Die basiese leerstellige beroep in die Word of Faith-tradisie in die Christendom is dat aanhangers voorspoed sal bereik (breedweg gedefinieer as fisiese, emosionele ekonomiese, interpersoonlike en geestelike) deur positiewe belydenis. Die leerstelling is gedeeltelik gebaseer op 'n gedeelte in Markus 11: 22-23, waarin Jesus aangehaal word dat die gelowiges alles sal kry waarvoor hulle vra of met geloof sal bid. Aanhangers van die Woord van Geloof glo dat hierdie belofte opgeneem is in Christus se versoening vir die sondes van die mensdom. Voorspoed is altyd beskikbaar vir gelowiges; dit is Satan wat lyding skep. Aanhangers moet nie toelaat dat Satan gesag oor hulle lewens het nie, maar eerder hul geloof aan God bely. Om genesing te kry, moet aanhangers byvoorbeeld 'n positiewe bekentenis maak deur met volle oortuiging te beweer dat hulle reeds genees is. Deur een van God se beloftes mondelings te beweer, word 'n 'krag' geskep wat daardie belofte kan waar maak. Volgens dieselfde logika kan 'negatiewe bekentenisse' natuurlik negatiewe resultate lewer.

Die bediening van Creflo Dollar weerspieël die leerstellings van die Woord van die geloof. Sy leerstellings fokus op positiewe denke en die kragdit moet welvaart vir sy volgelinge bied (Hinton 2011; Harrison 2005). 'N Belangrike boodskap is' algehele voorspoed in die lewe '. As individue Jesus as hulle redder aanvaar, sal hulle op alle maniere voorspoedig wees, wêrelds en geestelik. Die definisie van welvaart van Dollar is inderdaad veel wyer as finansiële sukses: 'Wanneer ek welvaart definieer, definieer ek dit vanuit 'n Bybelse punt. As u na die Hebreeuse weergawe van die Bybel gaan, word welvaart gedefinieer as vrede, heelheid en voortdurende welstand ”(Brumback 2012). Volgens Dollar se 'totale lewenswelvaart'-boodskap verseker die verbond tussen God en mense rykdom en seëninge op alle terreine van hul lewens. Die Bybel is in wese 'n kontrak tussen mense en God wat drie beginsels behels. Die eerste beginsel is om te weet wie in Christus is; die tweede is die beginsel van 'positiewe belydenis'; en die derde is materiële rykdom en liggaamlike welstand as die regte van elke Christen. Dollar verklaar dat hierdie drie beginsels nodig is om sukses in hierdie wêreld te behaal (Hinton 2011). In sy preke noem Dollar Bybelse tekste om die heerskappy wat mense oor die Aarde het, te beklemtoon. Mense is net so magtig soos en het dieselfde regte as Christus, en as hulle hulself in Christus kan herken, kan hulle toegang tot hierdie magte hê. Om jouself in Jesus te ken, is nie genoeg nie, dit moet in woorde getoon word deur positiewe belydenis en in die dinge wat 'n mens doen, soos om die woord te deel en aan die kerk terug te gee (tiende). God is verheug oor die geloof van sy kinders en vind dit baie goed om hulle alles te gee wat hy kan bied in reaksie op gebed en positiewe belydenis. Wat die gebed betref, sê Dollar: 'Dit is u waarborg om resultate te behaal. U kan daarop reken ”(Hinton 2011).

Een uitbreiding van Dollar se totale welvaartsleer, wat ander leiers van die Woord van Geloof deel, is die leerstelling “klein gode”. Volgens hierdie leer het God, wat Gees is, mense na sy beeld en gelykenis geskape; daarom is die wat wedergebore is, soos God ook Gees. Soos Dollar die saak gestel het (“The Church of the Divine Lucre nd):

Creflo Dollar: "As perde bymekaar kom, produseer hulle wat?"
Gemeente: "Perde!"
Dollar: "As honde bymekaar kom, produseer hulle wat?"
Gemeente: "Honde!"
Dollar: "As katte bymekaar kom, produseer hulle wat?"
Gemeente: "Katte!"
Dollar: "As die Godheid dus sê 'Laat ons die mens na ons beeld maak', en alles voortbring volgens sy eie soort, dan produseer hulle wat?"
Gemeente: "Gods!"
Dollar: “Gods. Klein "g" gode. Jy is nie 'n mens nie. Die enigste menslike deel van u is hierdie vlees wat u dra. '

Dollar leer ook 'n weergawe van die omstrede leer oor 'geestelike dood' (skeiding van God se voorsiening). Volgens Dollar “Toe Adam hoogverraad gepleeg het in die tuin van Eden deur sy gesag aan Satan oor te dra, het die dood, die sonde en die vloek die aarde binnegekom. Adam se verbintenis met God is onmiddellik verbreek, en Satan het in plaas daarvan sy god geword. ” Sy versoening vir menslike sonde het fisieke en geestelike dood behels: “Toe Jesus aan die kruis sterf en in die dieptes van die hel neerdaal om die prys vir u sondes te betaal, sterf Hy liggaamlik en geestelik.” Na drie dae in die hel het God hom, liggaam en siel, opgewek. Hedendaagse gelowiges kan ook weer gebore word: “Dit beteken eenvoudig dat u gees in 'n split sekonde van tyd verander is na 'n toestand van geestelike dood.” Dit is hierdie uitdrukking van geloof in God se krag wat die aanhangers in staat stel om God se belofte ("artikels" en "ten volle" te ervaar).

Dollar kommunikeer die krag van God se belofte deur verskillende leerstellings. Die een is sy leer oor kinders en geboorte. Dollar verklaar dat alle ware gelowiges, deur positiewe belydenis, in staat sal wees om gesonde kinders te hê en op te voed, selfs as hulle blykbaar mediese uitdagings in die gesig staar wat dit onmoontlik sal maak. Dollar moedig ook entrepreneurskap onder sy volgelinge aan en leer dat God wil hê dat sy gelowiges hul eie besighede moet besit en groot internasionale ondernemings moet bestuur. In een preek beweer Dollar dat hy 'n visie het dat die gelowiges uiteindelik die regeringstelsel in die staat Georgia sal beheer (Hinton 2011).

Creflo Dollar se benadering tot bemagtiging fokus dus op individuele transformasie en staan ​​in skerp kontras met meer sosiaal-georiënteerde benaderings binne die Afro-Amerikaanse gemeenskap (Blake 2005; Johnson 2010). Individuele transformasie moet wêreldtransformasie voorafgaan. En Dollar is baie duidelik hieroor. Hy het gesê dat 'Dr. King het gestaan ​​vir die vryheid van alle mense, en ek glo dat die vrystelling van skuld 'n integrale deel van die vryheid is ... As 'n man skuldloos is, is hy beter in staat om God se goddelike doel met sy lewe te bereik deur 'n seën te wees vir ander. ” Hy sê verder: "In plaas daarvan om te fokus op wat verkeerd is in ons samelewing, kies ons om daarop te fokus om die evangelie van Jesus Christus te deel aan elke persoon wat ons kan," het Dollar gesê. "As mense sou besluit om hul lewens te leef volgens die beginsels van die Woord van God, sou al die sosiale kwale in ons samelewing ophou bestaan."

ORGANISASIE / LEADERSHIP

Die World Changers Church International is 'n onafhanklike, nie-denominasionele kerk, maar identifiseer homself met die groter wêreldvan Geloofsbeweging, wat internasionaal bestaan ​​uit ongeveer vier duisend kerke. Die hoofkantoor van College Park, Georgia, trek oor 20,000 na sy dienste en het meer as 350-werknemers. Die kampus bevat die WCCI, 'n dagsorgsentrum, 'n televisiestudie, 'n boekwinkel, 'n uitgewery en verskeie uitreikkomitees. Dollar het gesê dat God hom gevra het om 'n 60,000-stoel, World Changers Stadium, te bou wat die World Dome (Sanneh 2004: 56) sal vervang. Die bediening werk op 'n jaarlikse begroting van sowat $ 80,000,000.

Creflo Dollar Ministries is verantwoordelik vir alle uitreikings wat WCCI onderneem en voer verskeie konferensies in die VSA en regoor die wêreld. Daar is WCCI kantore op ses kontinente. Die Ministeriële Vereniging, wat bestaan ​​uit leiers van regoor die wêreld, ondersteun hierdie aktiwiteite (Hinton 2011). Die departement publiseer ook 'n tydskrif met die titel VERANDER . In 1990 het Dollar begin om voordeel te trek uit die doeltreffendheid van televisie in die bereiking van sy volgelinge, en het die Changing Your World televisie- en radio-uitsendings gestig. Die televisieprogram het die vermoë om byna een miljard huise regoor die wêreld te bereik en word op meer as 100-stasies uitgesaai. Kerkdienste word uitgesaai na die gemeenskapskerk, sowel as op kabeltelevisie. Met die koms van wydverspreide internet beskikbaarheid, het hulle die vertoning live aanlyn begin, asook argiewe van vorige video's ("Creflo Dollar Ministries" nd) verskaf.

Creflo- en Taffi-dollar dien as mede-pastore op die hoofkerkuskampus. Dollar reis na New York City om by die Wêreld te preek Verandering Kerk geleë in Brooklyn. Taffi Dollar is die hoof uitvoerende beampte van Arrow Record-musieketiket. Behalwe om elke Sondag te preek, reis Creflo Dollar na konferensies regoor die land en praat oor hoe sy lede beter en meer voorspoedige Christene kan wees. Hy het aktief begin skryf in 1992 en het meer as dertig boeke oor 'n verskeidenheid onderwerpe geskryf, insluitend handboeke wat deur Christelike skole in die VSA (Dollar 1992) gebruik word. Sy boeke fokus op selfhulp, gesinsvraagstukke en skuldbestuur, onder andere temas (Brumback 2012). Byvoorbeeld, een onlangse boek wat die voorspoed evangelie artikuleer, is Dit word veronderstel dat jy ryk is: hoe om geld te verdien, gemaklik te leef en 'n erfenis op te bou vir toekomstige generasies (Dollar 2014).

Kwessies / UITDAGINGS

In Junie 2012 het 'n skietery in die WCCI-hoofkwartier in Georgië plaasgevind en die werknemer van die kerk, Greg MacDowell, wat die gebed gelei het, doodgemaak. Floyd Palmer (52) is in hegtenis geneem en daarvan aangekla dat hy MacDowell geskiet het. Daar was geen bewyse dat die voorval met die kerk verband hou of dat Dollar 'n teiken was nie. Dollar was destyds nie by nie, maar bespreek later die tragedie in sy preke en troos sy volgelinge. Dollar het besluit om 'n beroep op die kerk te doen om die rekenings van MacDowell se familie te betaal, en het lede gevra om die doel van $ 234,000 te skenk om die gesin te onderhou (Garner 2012).

Dollar het egter op ander gronde kontroversie veroorsaak. In Oktober is 2012 gearresteer omdat hy glo sy vyftienjarige dogter in hul huis in Fayetteville vermeend het. Die twee het geargumenteer nadat sy dogter grootgeword het. Hy is aanvanklik aangekla van battery en wreedheid teenoor kinders, maar die aanklagte is laat val nadat hy 'n woedebestuursprogram voltooi het en die hofkoste (Beasley 2013; Gold 2012) betaal het.

Die hardnekkigste kontroversie is te danke aan Dollar se bevordering van die welvaart-evangelie, sy gebruik van kerkfondse en sy persoonlike vertoning van rykdom. Talle Christelike groepe verwerp die Bybelse steun wat hy beweer dat hulle vir die Welvaart-evangelie vind (“Evander Holyfield” 2010; Grey 2012; “Welvaart-pastoor” 2008). Dollar is unapologeties oor sy persoonlike rykdom, wat op meer as vyf-en-twintig miljoen dollar geskat word. Hy het gesê dat: “Omdat ek die geregtigheid van God is, is engele gestuur om my te bedien. Hulle reageer op die Woord van God wat ek spreek. Daarom, Ek verloor engele met die woorde van my mond. Ek sê vandag, laat die Here groot word wat my voorspoed geniet. In die naam van Jesus, Ek beveel die engele om vir my voorspoed te bring in my gees, in my huis, in my liggaam, in my gesinslewe en in my finansies (“What's in a Name?” 2008).

Van 2007-2010 was Creflo Dollar een van ses televangeliste wat deur die Amerikaanse senator Chuck Grassley ondersoek moes word, na vrae oor die luukse vliegtuie, motors en eiendomme wat die kerk besit. Hy is bevraagteken oor sy gebruik van kerkgeld in die algemeen, maar die verslag het geen besliste resultate oor ongeregtigheid (Simmons 2012) tot gevolg gehad nie. Die korporasie was egter na bewering onder andere wat nie tydens die ondersoek (Gold 2012) saamgewerk het nie.

Die kontroversie oor voorspoed evangeliegebaseerde skenkings wat deur Dollar voorgestaan ​​is, het weer in 2022 ontstaan. Hierdie keer was dit Dollar self wat die aandag op die kwessie gebring het en sy vorige leringe oor die saak hersien het met 'n Junie 2022 preek oor "Die Groot Misverstand." Dollar het beweer dat hy "steeds groei" en het dit toe gesê

die leringe wat ek in die verlede gedeel het oor die onderwerp van tiende was nie korrek nie. En vandag staan ​​ek in nederigheid om sekere dinge reg te stel wat ek al jare lank geleer het en jare lank geglo het, maar dit nooit duidelik kon verstaan ​​nie, want ek was nog nie gekonfronteer met die evangelie van genade nie, wat die verskil gemaak het.

Terwyl hy gesê het dat hy nie om verskoning vra nie omdat die verandering 'n produk van sy persoonlike geestelike groei was, het hy aan sy volgelinge gesê dat "Ek het geen skaamte om vir julle te sê, gooi elke boek, elke band en elke video wat ek ooit oor die onderwerp van tiendes gedoen het, tensy dit hierby aansluit.” Dollar het verduidelik dat die basis vir sy hersiene lering was dat die Ou Testament 'n tien persent tiende bepaal terwyl die Nuwe Testament die bedrag aan die individu se diskresie oorlaat.

Verwysings

"Oor Creflo Dollar Ministries," en Toegang verkry vanaf http://www.creflodollarministries.org/About/Welcome.aspx Op 20 Julie 2014.

"Artikels." Toegang verkry vanaf http://www.creflodollarministries.org/BibleStudy/Articles.aspx?id=18 op 20 Junie 2014.

Blake, John. 2005. "Pastore kies sypaaie oor die rigting van die swart kerk." Die Atlanta Journal - Grondwet , 15 Februarie, A-1.

Baer, ​​Jonathan. 2010. "Heiligheid en Pinksterisme." Pp. 569-86 In Die Blackwell-metgesel tot godsdiens in Amerika, geredigeer deur Philip Goff. Oxford: Wiley-Blackwell.

Beasley, David. 2013. "Misbruik van Creflo-dollarverlies gedaal nadat Pastoor op Woedebestuur bestuur." Huffington Post, Januarie 25. Toegang verkry vanaf http://www.huffingtonpost.com/2013/01/25/creflo-dollar-abuse-charge-dropped_n_2552369.html Op 20 Julie 2014.

Bloedsaag, Dawid. 2014. "Creflo Dollar praat oor sy prostaatkanker." Alle Christelike Nuus, Februarie 3. Toegang verkry vanaf http://allchristiannews.com/creflo-dollar-speaks-about-his-prostate-cancer/ Op 20 Julie 2014.

Brumback, Kate. 2012. "Megachurch Pastor Creflo Dollar Arrested." Associated Press, Junie 8. Toegang verkry vanaf http://bigstory.ap.org/article/megachurch-pastor-creflo-dollar-arrested Op 20 Julie 2014.

Collingsworth, T. Dexter. 2111. JESUS ​​Inc .: Deprogrammering vanuit die Woord van Geloofsbeweging Paperback . Raleigh, NC: Lulu.com.

Dollar, Creflo. 2014. Dit word veronderstel dat jy ryk is: hoe om geld te verdien, gemaklik te leef en 'n erfenis op te bou vir toekomstige generasies. College Park, GA: Creflo Dollar Ministries.

Dollar, Creflo. 1992. Die begrip van God se doel met die salwing. College Park, GA: Creflo Dollar Ministries.

"Creflo Dollar Ministries." Toegang verkry vanaf http://www.creflodollarministries.org/default.aspx on 20 July 2014 .

"Evander Holyfield Bankrekening word leeg gehou terwyl sy Pastoor Creflo Dollar nog steeds mooi sit." 2010. Nieuwslijn , Oktober 8. Toegang verkry vanaf
http://www.i-newswire.com/evander-holyfield-bank-account/65218 Op 20 Julie 2014.

Garner, Marcus. 2012. "Creflo Dollar vra lede om $ 234 XNUMX te skenk aan die familie van die slagoffer van die kerk." Atlanta Journal Grondwet, Oktober 28. Toegang verkry vanaf http://www.ajc.com/news/news/crime-law/creflo-dollar-asks-members-to-donate-234k-to-famil/nSqTH/ Op 20 Julie 2014.

Goud, Jim. 2012. "Televangelist Creflo Dollar in hegtenis geneem in die verdagte aanval op die dogter." NBC News, Junie 8. Toegang verkry vanaf http://usnews.nbcnews.com/_news/2012/06/08/12126777-televangelist-creflo-dollar-arrested-in-alleged-choking-attack-on-daughter?lite Op 20 Julie 2014.

Grys, Melissa. 2012. “Creflo Dollar se welvaart-evangelie vind volgelinge en kritici.” CNN, 10 Junie. Toegang verkry vanaf http://www.cnn.com/2012/06/10/living/prosperity-gospel/ Op 20 Julie 2014.

Harrison, Milmon. 2005. Regverdige Rykdom: Die Woord van Geloofsbeweging in Kontemporêre Afrika-Amerikaanse Geloof. New York: Oxford University Press.

Hinton, Maria. 2011. Kommersiële Kerk: Swart Kerke en die Nuwe Godsdienstige Marketplace in Amerika. Lanham, MD: Lexington Books.

Johnson, Sylverster. 2010. "Die Swart Kerk." Pp. 446-67 In Die Blackwell-metgesel tot godsdiens in Amerika, geredigeer deur Philip Goff. Oxford: Wiley-Blackwell.

Mumford, Debra. 2011. "Ryk en gelyk in die oë van die Almagtige God! Creflo Dollar en die Evangelie van Rasversoening. " pneuma 33: 218-36.

"Voorspoed Pastoor Creflo Dollar: Misbruik van die Evangelie." 2012. Begin en einde, Junie 26. Toegang verkry vanaf http://beginningandend.com/prosperity-pastor-creflo-dollar-abusing-the-gospel/ Op 20 Julie 2014.

Relevant. 2022. "Prosperity Preacher Creflo Dollar: My Past Teaching on Tithing 'Was Not Correct'." Relevante tydskrif, Julie 7. Toegang verkry vanaf https://relevantmagazine.com/faith/church/prosperity-preacher-creflo-dollar-my-past-teaching-on-tithing-was-not-correct/ Op 9 Julie 2022.

Sanneh, Kelfa. 2004. Bid en groei ryk. The New Yorker, Oktober 11, 48-57. Toegang verkry vanaf http://www.newyorker.com/archive/2004/10/11/041011fa_fact_sanneh?printable=true&currentPage=all#ixzz35OiXVUzy op 20 Junie 2014.

Simmons, Lynda. 2011. Senaat Finansies Komitee, Minderheid Personeel Oorsig van World Changers Church International (WCCI) (Creflo en Taffi Dollar). Toegang verkry vanaf http://www.finance.senate.gov/newsroom/ranking/release/?id=5fa343ed-87eb-49b0-82b9-28a9502910f7 Op 20 Julie 2014.

Die Kerk van die Goddelike Lucre. en 'Quotes'. Toegang verkry vanaf http://lucre.ourchur.ch/quotes/ op 20 Junie 2014.

"Geloofsbelydenis." Toegang verkry vanaf http://www.worldchangers.org/Statement-Of-Beliefs.aspx Op 20 Julie 2014.

"Wat is in 'n naam? Vra maar vir Creflo DOLLAR. ” 2012. Defending.Contending, Junie 26. Toegang verkry vanaf http://defendingcontending.com/2008/05/31/whats-in-a-name-just-ask-creflo-dollar/ Op 20 Julie 2014.

Winston, Oretha. 2014. "Creflo Dollar Opens Om Sy Prostaatkanker Slag." Elev8.com, January 30. Toegang verkry vanaf http://elev8.com/1217884/creflo-dollar-cancer-battle-video/ Op 20 Julie 2014.

World Changers Fellowship Churches. Toegang verkry vanaf http://www.creflodollarministries.org/SatelliteChurches/SatelliteChurches.html Op 20 Julie 2014.

Publikasiedatum:
31 Julie 2014
Update:
9 Julie 2022

Deel