Willow Creek Church


Willow Creek Gemeenskapskerk

Stigter: Bill Hybels

Geboortedatum: 1952

Geboorteplek: Kalamazoo, Michigan

Jaar gestig: 1975, South Barrington, Illinois

Kort geskiedenis: Hybels het die Willow Creek Community Church gestig in 'n poging om 'n 'gemaklike plek' te bied vir die onkerklikes om meer oor die Christendom te leer. Die naweekdienste by die kerk is nie eredienste nie, maar uurlikse aanbiedings en artistieke interpretasies van die Evangelie. Met behulp van professionele klank- en verhoogtoerusting word kontemporêre musiek, drama en video gebruik om besoekers in die Christendom te interesseer. Die preek van 'n halfuur, wat dikwels beklemtoon hoe geloof nuttig is in die alledaagse lewe, is gestruktureer rondom aktuele gebeure en temas wat die tipiese voorstedelike lewenswyse oorheers. In plaas daarvan om nuwelinge te kritiseer, probeer Willow Creek om hulle met sulke sekulêre trekkings soos verhoudingsadvies, ontspanningsgeriewe en 'n nie-godsdienstige ouditorium te betower. Ander aspekte van die bediening sluit in 'n erediens in die middel van die week, duisende kleingroepstudies wat volgens demografie gereël is, en evangeliese opleidingskursusse.

Heilige of Eerbiedige Tekste: Die Bybel. Tans gebruik hulle die Nuwe Internasionale Weergawe.

Grootte van die groep: Willow Creek is met net meer as 2,000 geregistreerde lede en elke naweek 15,000 1,400 besoekers, en is die tweede grootste kerk in Amerika (net na Houston se Tweede Baptistekerk). Die kerk het ook die Willow Creek Association, 'n netwerk van XNUMX kerke, in Amerika en in die buiteland ontwikkel, met wie hy sy Seeker-vriendelike metodes deel.

oortuigings

Die gemaklike styl van Willow Creek, wat bewustelik gestruktureer is om die ongekerkdes gemaklik te laat voel, kan daarop dui dat dit 'n liberale protestantse groep is. In werklikheid hul Bybelse leerstellings wat wesenlik Evangelies is. Die kerk ondersteun algemene Evangeliese Christelike oortuigings, veral die Bybelse leerstellings, waaronder die belangrikheid van die erkenning van die sondige karakter van die mensdom. Hulle glo dat die Bybel sonder enige dwaling die geïnspireerde woord van God is. Die styl van aanbieding aan 'soekers' is egter nie swaar aan spesifieke teologiese dogma nie. En hulle afwyk van meer tradisionele gevestigde Christelike kerke omdat hulle nie tot enige denominasie behoort nie, en hulle gebruik 'soekersdienste' in plaas van tradisionele aanbidding om die Woord oor te dra.

Kwessies / Omstredenheid

Die kerk is deur evangeliese predikers en teoloë gekritiseer omdat hulle glo slegs 'n 'klein' Christendom aanbied, sonder streng vereistes vir hierdie wêreldse gedragskodes, en vir die afwesigheid van ander-wêreldse leiding. Kritici voer verder aan dat die moderne bemarkingstegnieke van Willow Creek nie neutrale verskaffers van die Evangelie is nie. Daar word beweer dat hierdie tegnieke die ware Evangelie 'afwater'. Willow Creeks se gebrek aan sterk morele aanspreeklikheid en diepgaande Bybelse verkenning is dus 'n verwronge voorstelling van die strengheid van die Christelike lewe.

Willow Creek word ook gekritiseer omdat hy slegs een bevolking - hoërboom-middelklas-baba-boomers teiken. Hybels word aangehaal en gesê dat evangeliegangers moet poog om 'mense te evangeliseer met wie jy 'n naweek wil deurbring'. Ander kritici verklaar dat hul fokus te innerlik is en nie groter sosiale probleme aanspreek nie. Die kerk het aktiewe vrywilligersprogramme wat besig is met 'n wye verskeidenheid aktiwiteite, insluitend die verspreiding van voedsel en ondersteuning van oorsese missies. Hulle het ook 'n netwerk vir lede wat tyd gee om motors te herstel. Die beeld van die Willow Creek Community Church is steeds 'n countryklub-omgewing vir persone wat oor die algemeen goed opgelei en finansieel gemaklik is.

Bibliografie

Hybels, Bill, en Lynne Hybels. 1995. Herontdekking van die Kerk: Die storie en visie van Willow Creek Gemeenskapskerk. Grand Rapids, MI: Zondervan.

'Algemene vrae oor Willow Creek Community Church.' Uittreksel uit boek in: The Atlantic Monthly.

Pritchard, Gregory A. 1995. Willow Creek Seeker Services: 'n Nuwe Weg van Kerk. Chicago, Illinois: Baker Books.

Sargent, Kimon H. 2000. Soekerkerke: Bevordering van tradisionele godsdiens op 'n nie-tradisionele manier. New Brunswick, NJ: Rutgers University Press.

Sargeant, Kimone H. 1996. Geloof en Vervulling. Universiteit van Virginia, Departement Sosiologie. PhD-verhandeling.

Trueheart, Charles. 1996. "Welkom by die volgende kerk." Die Atlantiese maandelikse. (Augustus). 37-58.

Gemaak deur Laura Kaczorowski
In samewerking met haar Honneurs Proefskrif
Lente Termyn, 1997
Universiteit van Virginia
Laas gewysig: 09 / 05 / 01

 

 

Deel