Stephanie Edelman David G. Bromley

Universal Life Kerk


DIE UNIVERSELE LEWENSKERK (ULC) TYDLYN

1911 (23 Julie): Kirby J. Hensley is gebore.

1959: Hensley stig die "Life Church."

1962: Die Universal Life Church is opgeneem.

1999: Hensley se vrou, Lida, neem die presidentskap van die kerk aan.

2006: Hensley se seun, Andre, het die kerkvoorsitter aangeneem met die dood van Lida Hensley.

FONDS / GROEPGESKIEDENIS

Kirby J. Hensley is gebore op Julie 23, 1911 in die berge van Noord-Carolina. Hy is opgevoed in 'n Baptiste-familie. Hensley het ná die derde graad uit die skool geval en nooit geleer om te lees of skryf nie, maar hy het sy studie van godsdiens deur sy lewe voortgesit. Hensley was oorspronklik as 'n Baptiste-minister ingestel, maar het later by 'n Pinksterkerk aangesluit en in Oklahoma en Kalifornië gepreek. Nadat Hensley, nadat hy met Pinksterisme ontnugter was, verskeie jare bestee het aan verskeie godsdienstige tradisies.

Na 'n egskeiding van sy eerste vrou het Kirby sy tweede vrou, Lida, in Noord-Carolina ontmoet en getroud. Die egpaar het daarna na Modesto, Kalifornië, verhuis, waar, volgens die kerk se webwerf, "Henley begin worstel het met die idee om 'n kerk vir alle mense te vorm" (Universal Life Church website nd). Henley's het sy 'Life Church' aanvanklik in die motorhuis langs sy huis geleë. Gedurende hierdie tyd het Lida as die sekretaris van die kerk gedien, benewens sy werk by 'n nabygeleë fabriek in Campbell Soup. Op 2 Mei 1962 inkorporeer Hensley die Universal Life Church met 'n vennoot, Lewis Ashmore, wat as vise-president gedien het. Hensley was die dominante teenwoordigheid in die ULC, en het gedien as kerkminister en president van die Raad van Direkteure totdat hy in 1999 oorlede is. Lida het die presidentskap aanvaar en gedien tot haar eie dood in 2006. Die seun van Hensley, Andre, het sy ouers opgevolg as president.

Leerstellinge / oortuigings

Op die ULC webwerf word die kerk se oortuigings soos volg opgesom:

Die Universal Life Church het geen tradisionele leer nie. Ons as organisasie glo in dit wat reg is. Elke individu het die voorreg en verantwoordelikheid om te bepaal wat vir hulself reg is, solank dit nie die regte van ander inbreuk maak nie. Ons staan ​​nie tussen u en u God nie. Ons is aktiewe voorstanders van die Eerste Wysiging van die Grondwet van die Verenigde State van Amerika ”(Universal Life Church nd).

Die sentrale beginsel van die ULC is dus “doen wat reg is”, solank dit nie ander aantas nie, en sy lede sterk steun vir godsdiensvryheid. Die primêre manier waarop die kerk gekies het om godsdiensvryheid te bevorder, is deur te verseker dat “wettige en sosiale voorregte wat tradisioneel deur mans van die klere geniet word - die reg om huwelike onder hulle te onderhou - vir almal beskikbaar moet wees” (Mead 2007).

RITUELE / PRAKTYKE

Die Universele Lewenskerk voer 'n paar keer elke week ordonnasies uit. Die koördinasie was oorspronklik gratis, maar nou vra die kerk 'n fooi vir ordinasie en vereis dat voornemende ministers 'n aansoek indien. Die kerk is versigtig om op sy webwerf te stipuleer dat die ordineringsaansoeke hersien word en nie outomaties toegestaan ​​word nie. Sodra georden is, is die ministers van OVLC deur die kerk gemagtig om troues, begrafnisse, doop en kerkdienste te verrig. Volgens André Hensley het die kerk maandeliks 4,000-ordinasiesertifikate uitgereik en 18,000,000 regoor die wêreld deur 2004 (Myers 2004) ingestel.

Die kerk bied ook verskeie ander grade aan. Volgens Mead kan "ULC-ministers aansoek doen vir een van ongeveer honderd en vyftig godsdienstige titels, insluitend Kardinaal, Lama, Eerbiedige Moeder, Swami, Magus, Martelaar, Godin, Engel of Apostel van Nederigheid" (Mead 2007). Die kerk se gevorderde grade sluit ook Dokter van Universele Lewe of selfs Dokter van Goddelikheid in, wat die ULC bekend gemaak het aan joernalis Hunter S. Thompson in die laat 1960s. Die verwerwing van hierdie grade behels gewoonlik om gedoseer te word en 'n eksamen te slaag.

ORGANISASIE / LEADERSHIP

Die hoofkwartier van die ULC-kerk is geleë in Stanislaus County, Modesto, Kalifornië; plaaslike gemeentes bestaan ​​in die VSA, Kanada en 'n aantal ander nasies regoor die wêreld. Die hoofkwartierkerk, wat deur 'n personeellid van ses bestuur word, hou weeklikse kerkdienste sowel as die uitreiking van ordinasiesertifikate. Die kerk kan 'n honderd-en-vyftig mense by sy wekelijkse dienste huisves. Gedurende sy leeftyd was Kirby Hensley beide die minister en president van die direksie. Kerkleierskap het sedert sy ontstaan ​​as Hensley se vrou en toe sy seun hom geslaag, binne die Hensley-familie gebly. Die ULC is 'n lid van die Komitee van NRO's aan die Verenigde Nasies.

ULC ervaar 'n skeuring oor finansiële en regsvraagstukke in 2006. Die gevolg was 'n nuwe kerk, die Universal Life Church Monastery, wat gelykwaardige dienste aan die ouerkerk bied. Hierdie sektariese offshoot beweer dat meer as 20,000,000 nuwe ministers (Burke 2007) ingestel is.

Kwessies / UITDAGINGS

Kort na sy ontstaan ​​het die kerk 'n politieke kontroversie geword, aangesien konsepresisters die ULC-ministers wou word in die verkeerde oortuiging dat die ministeriële status hulle van die militêre diens sou vrystel. Abbie Hoffman het hierdie taktiek in sy 1971-boek bevorder, Steel hierdie boek.

Sedert die 1970's het die OVK regsprobleme ondervind met betrekking tot sy belastingvrystellingstatus en die legitimiteit van sy ordinasies. In 1974 het die IRS bevraagteken of die ULC eintlik 'n wettige kerk was en belastingbetalings van meer as $ 10,000-dollars van die Modesto-hoofkwartier geëis. Die kerk het beswaar gemaak en ingehuldig Universal Life Church v. Verenigde State van Amerika. Aan die einde van die verrigtinge “het die regter ten gunste van die ULC beslis en 501 (c) (3) belastingvrye status vir die organisasie verstewig” (Universal Life Church Legal Casds nd) In 1997, vyf jaar nadat die kerk egter bankrotskap ingedien, het die IRS die kerk een keer beveel om federale belasting te betaal, wat die ULC gevra het om die IRS weer te dagvaar. Die keer het die hof teen ULC beslis omdat die kerk se bankrotskap die belastingvrystelling van die kerk tot niet gemaak het. Na aanleiding van hierdie regsaksies behandel die IRS ULC nou soos enige ander kerk, aangesien dit die kerk se belastingvrystellingstatus op 'n jaar-tot-jaar-basis bepaal.

Nog 'n stel van kontroversies het op die staatsvlak plaasgevind oor die reg van die ULC-ministers om die huweliksrit te verrig. Joernalis Daniel Burke het opgemerk dat die ULC "'n verstrengelde geskiedenis met ander lande se huwelikswette het. Die Hooggeregshowe van New York, Virginia en Noord-Carolina het huwelike ongeldig verklaar deur Universiteitslewe-kerkministers "(Burke 2007). Die uitslae van regsake oor hierdie kwessie is gemeng. In 2001 het die Utah-goewerneur, Mike Leavitt, 'n wetgewing onderteken wat die sertifisering, lisensiëring, ordinering of enige ander endossement ontvang deur 'n persoon deur middel van aansoek oor die Internet of per pos wat daarop dui dat daardie persoon godsdienstige gesag gee, nie geldig is nie. 2002). Die staat Utah het ook 'n uitsondering gemaak op die ministers van die OVK wat by huwelike diens doen. Utah-assistent-prokureur-generaal, Joel Ferre, het geargumenteer dat "niks verhoed dat jy die naam van jou hond oor die internet stuur en hulle as predikant in die kerk beveel word nie" (Welling 2002). Die federale howe het egter in 2002 geregeer Universal Life Church versus die staat Utah wat die universele lewe kerk ministers doen het die reg om huwelike te bedryf. In Pennsilvanië het 'n regter in York County, Pennsylvania, beslis dat predikante wat nie 'n 'gereelde gevestigde kerk of gemeente' het nie, nie huwelike onder staatsreg kan verrig nie (Burke 2007). Die uitspraak het die potensiaal gehad om huwelike ongeldig te maak wat deur die OVK-geordende ministers beamptes was, en het die opposisie van die Amerikaanse Unie vir burgerlike vryhede tot gevolg gehad.

Meer oor die algemeen het die ULC opposisie gekonfronteer met tradisionele hooflyn-denominasies wat gekant is teen dieselfde geslagsgetroue, soos baie ministers van die OVLC word ingestel om dieselfde geslagswedstryde te bewerkstellig. Hensley self het getroud met 'n vroulike paartjie by die 1971 Universal Life Church Festival. Die kerk het ook negatiewe media dekking ervaar. 'N 2011 New York Times artikel het byvoorbeeld na die ULC verwys as die "McDonald's van die trou-industrie" (Rosenberg 2011) en 'n Knight Ridder-artikel het berig dat "hoofrolpredikers by die vinnige sertifikate" (Myers 2004) cringe.

Verwysings

Burke, Daniel. 2007. "Pa. Regter vernietig troues deur ministers van aanlyn. " VSA Vandag, Oktober 25. Toegang verkry vanaf http://wwrn.org/articles/26689/?&place=united-states&section=church-state op 13 November 2011.

Hoffman, Abbie. 2002. Steel hierdie boek. Cambridge, MA: Da Capo Press.

Mead, Rebecca. 2007. "Die Bruidegom Reaper." Die New Yorker, Maart 26. Toegang verkry vanaf http://www.newyorker.com/talk/2007/03/26/070326ta_talk_mead op 13 November 2011.

Myers, Randy. 2004. "Met die web maak $ 5 en vyf minute 'n predikant." Knight Ridder Koerante, Augustus 6. Toegang verkry vanaf http://wwrn.org/articles/3635/?&place=united-states&section=other-groups op 13 November 2011.

Rosenberg, Noag. 2011. 'Iets oor my maak mense wil trou.' New York Times,  Januarie 7. Toegang verkry vanaf http://www.nytimes.com/2011/01/09/fashion/weddings/09fieldnotes.html op 13 November 2011.

Universal Life Church Hoofkwartier webwerf. tweede Toegang vanaf http://www.ulchq.com/ op November 13.

Universal Life Kerklike regsgevalle. tweede Toegang vanaf http://www.ulccaselaw.com/ulc-leg.al-cases.php op 19 November 2011.

Welling, Angie. 2002. "Word deur die net wettig gekies." Deseret Nuus, Januarie 6. Toegang verkry vanaf http://wwrn.org/articles/3395/?&section=internet-related op 13 November 2011.

Skrywers:
Stephanie Edelman
David G. Bromley

Publikasiedatum:
Desember 2011

Deel