Verenigde Kerk van Kanada

VERENIGDE KERK VAN CANADA TYDIENSTEL

1859 'n Anglikaanse priester het die eerste openbare oproep gemaak om Protestantse kerke in Kanada te verenig.

1874, 1881, 1886 Oproepe vir eenheid is herhaal en versterk.

1888 Die Lambeth-konferensie (van Anglikaanse biskoppe) het vier teologiese punte aanvaar wat aanvaarbaar is vir gebruik as basis van 'n samesmelting.

1889 'n Konferensie oor kerkunie is in Toronto byeengeroep. Anglikane, Metodiste en Presbyteriane het bygewoon. Kongregasionaliste en Baptiste ondersteun die inisiatief.

1906 Anglicans onttrek van kerkbondbesprekings.

1908 Die oorblywende denominasies het ooreengekom op 'n "Basis of Union" -dokument.

1910 Congregationalists het die unie goedgekeur.

1912 Metodiste het die unie goedgekeur.

1916 Presbyterians het die unie amptelik goedgekeur, maar die besluit het die kerk verdeel.

1924 Parlement het die Verenigde Kerk van Kanada-wet goedgekeur en wetlike struikelblokke weggeneem.

1925 (Junie 10) Die Verenigde Kerk van Kanada is ingewy. Plaaslike Unie Kerke het by die samesmelting aangesluit terwyl die Presbyteriane verdeeld geraak het.

1930s Die UCoC het groot depressie voedselverligting gegee; goedgekeurde gebruik van voorbehoedmiddels; 'n vroulike pastoor georden; gekant teen swaar regering ekonomiese beleid; 'n internasionale verklaring vir vrede en ontwapening goedgekeur; en het anti-semitisme gekant.

1939 Sestig-en-twintig pasifistiese lede het die kerk openlik veroordeel vir die ondersteuning van die oorlogspoging.

1942 Die Algemene Raad van die kerk het geweier om die konsep te ondersteun.

Tweede Wêreldoorlog Die CCoC ondersteun staatsinmenging namens treffende mynwerkers.

1945-1965 Die CCoC het sy "Golden Era" van groei, voorspoed en invloed uitgeoefen.

1962 'n Nuwe en hoogs omstrede Sondagskoolkurrikulum is bekendgestel.

1968 UCoC het 'n Nuwe Creed goedgekeur wat antieke stellings van Christelike geloof gemoderniseer het.

1970s Die dekade was een van die intensiewe ondersteuning vir inklusiwiteit en sosiale aktivisme oor die algemeen, beide plaaslik en internasionaal.

1984 UCoC het sy amptelike teenstand teen aborsie onttrek.

1988 UCoC het sy teenkanting teen homoseksuele geestelikes teruggetrek.

Laat 1980s UCoC het sy eie medepligtigheid in verskeie sosiale onregte erken en het 'n reeks amptelike verskonings aan die beseerdes begin.

1992 UCoC goedgekeur van 'n verslag oor outoriteit en interpretasie van die Skrif wat aansienlike protes in die kerk neergesit het.

2012 Die Algemene Raad het 'n selektiewe boikot van Israeliese produkte goedgekeur.

GROEPGESKIEDENIS

Die Verenigde Kerk van Kanada (UCoC) is ongewoon. Dit is 'n kerk wat gegrond is op 'n visie en ambisie, albei wyd gehou op die oomblik, eerder as op die teologiese visie van 'n enkele stigter of beweging.

Die samesmelting van Metodiste, Kongregasionaliste, Unie-kerke en die meeste Presbyteriane weerspieël die ekumeniese impuls van die tyd, logistieke bekommernisse op die sendingveld en 'n begeerte vir 'n enkele evangeliese, nasionale protestantse stem wat voldoende is om beide die regering en kultuur van die nuwe land. Dit is dringend beskou, veral in die lig van immigrasie en uitbreiding. Hierdie hoop is spesifiek uitgedruk in die stigtingsdokumente (Schweitzer et al. 2012: 15-16, 20-21).

Ekumenisme was in baie van die 19-eeu 'n gewilde impuls, maar meestal binne teologiese tradisies. Trouens, elkeen van die denominasies wat saamgesmelt het, met die uitsondering van die Unie-kerke, was self die produk van verskeie samesmeltings binne sy eie denominasionele tradisie. (Schweitzer et al. 2012: 20-21)

Kanada het onafhanklikheid in 1867 verkry en is nie ten volle vereffen nie. Baie grondgebied, veral in die Noord en Wes, het 'n sendingveld gebly. Duplisering van pogings en dreineer op hulpbronne het gelei tot oproepe vir koördinasie of samewerking. Die eerste publieke uitgedruk belangstelling in kerkunie oor wêreldwye lyne kom van die Anglikaanse (Kerk van Engeland) so vroeg as 1859. Hierdie oproep is sterker in 1874 en 1881 herhaal, en weer in 1886, toe die Anglikaanse formele besprekings gevra en 'n komitee aangestel het om met ander kerke te ontmoet. In 1888 het die Lambeth-konferensie (van die biskoppe van die Anglikaanse Nagmaal) die Lambeth-vierhoek geproduseer, 'n dokument wat vier teologiese punte bevat wat as basis van unie oor wêreldwye lyne gebruik kan word.

Dit het die volgende jaar gelei tot 'n konferensie oor unie in Toronto wat Anglikane, Metodiste en Presbiteriane ingesluit het. Gemeentelede het ondersteuning aangebied; Baptiste het belangstelling uitgespreek. Maar teen 1906 het die Anglikane koue voete ontwikkel en hulle onttrek (Baptiste het ook afgesien). Dit het die beweging ontneem van die aanspraak op inklusiwiteit wat hy wou hê. Maar onderhandelinge het voortgegaan, en teen 1908 is 'n 'Basis van Unie', wat die teologie en beleidsreg van 'n nuwe kerk uiteensit, ingestem en aangestuur vir studie (Schweitzer et al. 2012: 16, 21; United Church of Canada 2013).

Na twee jaar van studie en bespreking het die Congregationaliste die dokument in 1910 en die Metodiste goedgekeur in 1912 goedgekeur. Die Presbyterians het die dokument in 1916 formeel goedgekeur. Ongeveer 'n derde van die Presbyteriane het geweier om saam te stem, en 'n sektariese skeuring het by die samesmelting in 1925 (Schweitzer et al. 2012: 17) plaasgevind.

Die dokument is wyd versprei en het 'n onbedoelde gevolg gehad, die skepping van 'n vierde verenigende denominasie. Baie klein dorpies in die Weste het gesukkel om drie (of meer) sendingkerkte te ondersteun. Dikwels het die gemeentes gesamentlik vergader in watter kerk 'n pastoor gehad het. Die Grondslag van Unie-dokument het gou die basis geword vir sogenaamde plaaslike unie gemeentes, nie geaffilieer met enige voorganger denominasie nie. Uiteindelik het 'n denominasionele struktuur gevorm, insluitend, by die tyd van die unie, omtrent honderd kerke. Almal het die Verenigde Kerk by vorming betree (Schweitzer et al. 2012: 7, 18-19; United Church of Canada 1925).

Die parlement van Kanada het die Verenigde Kerk van Kanada-wet in 1924 aangeneem, wat alle wettige struikelblokke vir kerkbond skoonmaak. Op die oggend van Woensdag, Junie 10, 1925, 'n opwindende diens in die middestad van Toronto het die Verenigde Kerk van Kanada formeel ingewy. Agtduisend persone is gevier in 'n worstelpaleis en yshokkie-plek. Duisende meer het parallelle dienste regoor die land bygewoon of luister na die lewendige uitsending van die viering. Die vakbond het twee keer soveel kerk gemaak as die Anglikaanse Kerk, die volgende grootste Protestantse denominasie. Slegs die Rooms-Katolieke Kerk was groter (Schweitzer et al. 2012: 4-6, 9).

Teen die vroeë 1930's het die kerk sy beleid en finansies grootliks gekonsolideer en het hy 'n unieke karakter begin ontwikkel. Aksies van die Algemene Raad gedurende hierdie tydperk stel hierdie karakter voor. In 1931 het 'n nasionale noodkomitee honderde spoorvoertuie gevul met voedsel vir depressie-era honger. Die kerk het die fiskale beleid van die hardlynregering van RB Bennett, goedgekeurde voorbehoedmiddels uitgedaag, 'n vroulike predikant aangestel en teen antisemitisme uitgespreek. In 1932 het die Raad die Internasionale Vredes- en Ontwapeningsverslag goedgekeur en in 1934 die verslag oor die Christelike Sosiale Ordonnansie (Schweitzer et al. 2012: 25, 31, 40, 46).

In die 1942 het die Algemene Raad geweier om opdragte te ondersteun, maar sodra die oorlog begin het, het die UCoC die konflik genader met 'n nugtere bepaling. In Oktober van 1939 het 'n groep pacifiste van 68 United Church egter die kerk gekritiseer om die oorlogspoging te ondersteun. Hul manifes het verklaar dat die kerk het vasgestel dat die oorlog in stryd was met Christus se wil en dat die koms van die oorlog nie daardie toewyding verander het nie. 'N Vuurstorm van kontroversie het uitgebreek. Koerante oor Kanada het die ondertekenaars as verraaiers veroordeel en die lojaliteit van die UCoC bevraagteken. Die algemene raad se sub-uitvoerende gesag het die ondertekenaars ontken en die kerk se lojaliteit aan Kanada en koning verklaar. Verskeie ondertekenaars is van hulle kansels gedwing. Die kerk se betrokkenheid by die oorlogspoging het omstrede gebly, en die kerk self het verskeie individue vir gewetensbewuste status aktief ondersteun (Schweitzer et al. 2012: 59-66).

Gedurende hierdie tydperk het die kerk staatsinmenging namens struikelende mynwerkers in Kirkland Lake, Ontario ondersteun, oënskynlik ter ondersteuning van die oorlogspoging. Hierdie intervensie het egter aangedui wat konsekwente ondersteuning van die Verenigde Kerk vir georganiseerde arbeid geword het. Die kerk het ook sy lang geskiedenis van intervensie en ondersteuning van minderheidsgroepe begin. UCoC het aan die een kant ooreengekom oor die verskuiwing van die Japannese-Kanadese van kusgebiede, maar aan die ander kant, toe beide gevestigde skole vir die kinders van diegene wat verskuif en sterk teenstrydig met deportasie was. Die kerk het ook deelgeneem aan die Kanadese Joodse Kongres om die bewustheid van die Europese vlugtelinge krisis te verhoog. Naby die einde van die oorlog het 'n kommissie wat aan die Algemene Raad verslag doen, 'n na-oorlogse Kanada as 'n volwaardige welsynsstaat aangewys (Schweitzer et al. 2012: 66-70).

Die kerk het die oorlog optimisties afgesluit om voort te gaan om 'n sentrale rol in die transformasie van die land se geestelike en sosiale struktuur te speel. Inderdaad, die tydperk vanaf die einde van die oorlog tot die einde van die 1960's is beskryf as 'n goue era vir die Verenigde Kerk van Kanada. Evangelisasie dryf, terugkeer veterane, die baba boom, en die skuif na die voorstede het almal gehelp om die kerk te groei teen 'n tempo wat verstomde waarnemers en amptenare. Honderde nuwe kerke, kerksale en mansmans is gevestig. Lidmaatskapsondersteuning was ook mildelik in hierdie optimistiese tydperk. 'N Nuwe hoofkantoorgebou in 1959 weerspieël hierdie optimisme. Lidmaatskap het in 1968 op 'n hoogtepunt bereik van ongeveer 3,500,000 (Schweitzer et al. 2012: 72-83, 93, 98).

Die 1970s het volgehoue ​​betrokkenheid by inklusiwiteit en sosiale aktivisme deur die Algemene Raad en Sentrale Kantoor gesien. Sleutelkwessies was
aborsie, vrouensrolle in die kerk (miskien die mees omstrede), Frans-Engelse verhoudings, verhoudings met mense van die Eerste Nasies, rassisme in Suid-Afrika en die reg van die Palestynse Bevrydingsorganisasie om die Palestyne te verteenwoordig (Schweitzer et al. 2012: 109- 11, 129-35).

Die studiedokument, "In God's Image ... Male and Female", wat in 1980 deur die Algemene Raad ontvang is, en die opvolgverslag van 1984, "Gift, Dilemma and Promise", het gesamentlik 'n mediaspatsel en kontroversie geskep, veral oor die interpretasie van die Skrif en homoseksualiteit. In 1988 het die algemene raad 'n verklaring goedgekeur dat homoseksualiteit as 'n struikelblok vir die ordening verwyder word. Die kerk het ook in die 1980's begin met 'n voortdurende proses om sy eie aandadigheid aan sosiale ongeregtigheid te erken, wat gelei het tot 'n reeks verskonings vir diegene wat deur hierdie onregte geviktimiseer of gemarginaliseer is (Schweitzer et al. 2012: 141-47, 151-53) .

Intussen het talle lede, gemeentes en hulpbronne, plus toenemende wantroue en weerstand teen die sentrale leierskap, daartoe gelei dat pogings aangewend word om die instelling self te herstruktureer en te onderhou. Dit het die sosiale geregtigheids- en seksualiteitskwessies begin versteur, alhoewel die kerk steeds in verskeie inisiatiewe aktief was (Schweitzer et al. 2012: 164-70, 174-77).

Die Verenigde Kerk van Kanada is vandag 'n aansienlik kleiner organisasie as in die 1950s en 1960s. Verder het beide afname in lidmaatskap en 'n veel meer gesekulariseerde en multikulturele Kanadese samelewing en die regering sy invloed verminder. Maar uitsprake deur sy Algemene Raad word steeds wyd gerapporteer en lyk in die publieke opinie invloedryk, soos getoon deur die 2012 Algemene Raad se besluite om 'n noordelike oliepyplyn te weerstaan ​​en 'n selektiewe boikot van sommige Israeliese goedere voor te stel. Hierdie besluite was voorbladnuus in Kanada se voorste koerante (Lewis 2012).

Leerstellinge / oortuigings

Die identifisering van die oortuigings van die Verenigde Kerk van Kanada (UCoC) kan ingewikkeld wees en soms om verskeie redes frustrerend. Aan die een kant is die UCoC 'n hoofrol, Trinitariese, Protestantse, Christelike Kerk wat tot 'n mate die mees tradisionele Christelike geloof inhou. Aan die ander kant is die UCoC een van slegs miskien drie kerke wat gevorm word oor die belydenisstradisies. Binne sy breë tent is daar soms teologiese stellings wat die legendes van die vroeëre tradisies is. Verder is die samesmelting gedryf deur sending- en sosio-politieke doelwitte, die doeltreffende kristalisering van 'n nuwe land, eerder as die noodsaaklikheid van 'n spesifieke teologiese posisie. So, hierdie nalatige oortuigings is nie oor die algemeen opgehef nie (Verenigde Kerk van Kanada 2006; Schweitzer et al. 2012: xi, 14).

Die UCoC word dikwels beskou as 'n "non-creedal" -kerk, en 'n aantal waarnemers het dit oorweeg om te beteken dat dit nie teologie het nie. Nogtans onderskryf die UCoC drie geloofsovertuigings, twee antieke en een van sy eie besighede, en die kerklike webwerf bied drie redelik omvattende en goedgekeurde verklarings van geloof. 'N Beleid van inklusiwiteit en vryheid van geloof in die kerk beteken egter dat individuele lede (en selfs kerke) wel kontrasterende sienings kan hê. Die probleem vir waarnemers is nie dat daar nie 'n teologie is nie, maar dit, soos een skrywer erken het, is dat die kerk "in die teologie verstom" is (Schweitzer et al. 2012: 259-60; United Church of Canada 2006).

Konvensionele teologie afsonderlik, die werklik bepalende kenmerk van die UCoC-geloof is 'n passievolle toewyding tot insluiting en wat gewoonlik "sosiale geregtigheid" genoem word. Soos in die "Groepgeskiedenis" -afdeling hierbo genoem, begin hierdie sosiale bekommernis byna onmiddellik na die vorming van die kerk en het voortgegaan met proklamasies en verklarings. Die insluiting van openlik gay en lesbiese geestelikes en aanvaarding van dieselfde geslag huwelike is een van die meer noemenswaardige hedendaagse voorbeelde (Schweitzer et al. 2012: 291-94).

In terme van meer tradisionele teologiese bekommernisse het die kerk albei antieke geloofsoortuigings aanvaar en het 'n nuwe een geproduseer wat die klem meer verskuif na wat gesien word as God se wil in menslike interaksies, hoewel dit redelik konvensioneel bly. Dit is baie geliefd en wyd gebruik. Daar is ook die drie verklarings van geloof wat hierbo genoem word: die "leerstuk" -afdeling van die "Basis van die Unie, die 1940" geloofsverklaring, en die 2006 "Geloofslied", wat almal van krag word. Hierdie is teologies soortgelyk, maar kollektief weerspieël "'n deurlopende en ontwikkelende tradisie van geloof" (Schweitzer et al. 2012: 259, 272; United Church of Canada 2006).

Die voornaamste van Bybelse openbaring (beide ou en nuwe testamente) word aanvaar in al drie dokumente, hoewel die waarde van ander bronne van openbaring effens gegroei het oor die drie stellings. Verder word die behoefte aan interpretasie, beide wetenskaplik en in die gemeenskap, erken. Dit word spesifiek gestel dat die Skrif ernstig geneem moet word, maar nie letterlik nie (Schweitzer et al. 2012: 259-61, 272; United Church of Canada 2006).

Beskrywings van God as 'n "misterie" bo die volle menslike begrip en die transcending van menslike kategorisering is in wese tradisioneel, net soos die geloof in Jesus Christus as die uiteindelike openbaring van God. Die dokumente gebruik terme soos "Seun van God" en identifiseer. Sy lewe is as voorbeeld vir menslike gedrag (United Church of Canada 1940, 2006).

Die rol wat die Heilige Gees verleen, is ook oor die algemeen tradisioneel, hoewel dit effens verskuif het. Die Gees word beskou as God se voortgesette teenwoordigheid onder gelowiges en die bron van Christelike toewyding. Vroeër verklarings gebruik Metodisterminologie soos omskakeling, regverdiging en heiligmaking in die bespreking van die Gees se rol in die menslike lewe, maar hierdie terme is afwesig van die kontemporêre "Geloofslied" (Verenigde Kerk van Kanada 2006).

Die begrip van verlossing (soteriologie) blyk ook te verander. Die oorspronklike leerstellings van die “Basis of Union” verwys spesifiek na verlossing deur bekering, bekering, God se genade en wedergeboorte, en bevat 'n paragraaf oor heiligmaking. Die “Statement of Faith” van 1940 laat baie van hierdie bewoording weg en plaas meer doop op die doop. Verwysings na bekering word in die “Geloofslied” geïmpliseer, maar nie direk vermeld nie. Spesifieke verwysings na herlewingsomskakeling volgens die Methodiste-model is nie in al drie die dokumente nie. Spesifieke eskatologiese taal is nie in al drie die dokumente beskikbaar nie. Sonder spesifieke teks is daar tog 'n algemene aanvaarding van 'n post-millenialistiese teologie (United Church of Canada 1940, 2006).

In teenstelling hiermee bied die drie dokumente 'n toenemende besorgdheid vir die erkenning van God se liefde vir alle mense en vir maniere waarop die kerk aan daardie liefde kan getuig. Die "Geloofsang" is veral spesifiek in sy besorgdheid met insluiting, en noem verskeie groepe wat tradisioneel gemarginaliseer is, en die kerk se berou uitdruk vir die uitsluiting of marginalisering van sulke mense (United Church of Canada 1940, 2006).

Een skrywer dui daarop dat as die sosiale geregtigheid gekies word, "het die Verenigde Kerk die idee van die self verlaat as omskakeling en vorming nodig, een keer sentraal tot sy sosiale denkbeeldige, 'n geloof wat die kern van evangeliese Protestantisme vir tweehonderd jaar gevorm het. "Evangeliese kerkhistorikus Mark Knoll het aangevoer dat die kerk destyds sosiale geregtigheid as sy hoof doelwit aangeneem het. Dit het dit" met min aan te bied by wyse van spesifieke Christelike inhoud ... ", maar dit is duidelik 'n oordrywing, aangesien hierdie hersiening van leerstellige stellings toon duidelik (Schweitzer et al. 2012: 291-92).

RITUELE

Die primêre rituele van UCoC is die weeklikse vergaderings vir aanbidding van die pastorale koste (gemeentes). Oor die algemeen volg hierdie aanbiddingsdienste 'n patroon van musiek, gebed, skriflesings en prediking wat bekend sal wees aan lede van die meeste hoof-, evangeliese en nie-liturgiese kerke. Die UCoC is egter die gevolg van 'n samesmelting oor wêreldwye lyne van drie bestaande godsdiens tradisies, en 'n beleid van "bestel vryheid" met betrekking tot die vorm van dienste. Gevolglik is elke individuele gemeente vry om sy eie vorm of orde van diens te vestig (of voort te sit) en daar is aansienlike verskille tussen gemeentes. Dit is waarskynlik veilig om te sê dat eksperimentering in vorms van aanbidding meer algemeen in die VKO is as in ander hoofstroom Protestantse kerke. Gereelde Sondagaanbidding is reeds redelik informeel (Schweitzer et al. 2012: xvi, 185, 188, 191).

Baie gemeentes, miskien die meeste, gebruik 'n weergawe, direk of met plaaslike wysigings, van die bestellings van diens wat in die denominasie se onlangse liedjie aangebied word, Voices United: Die Hymnal and Dorship Book van die Verenigde Kerk van Kanada (Hardy 1996) of sy nog onlangse aanvulling, Meer stemme (Verenigde Kerk van Kanada 2009). Die Voices United Hymnal bied 'n baie wye verskeidenheid musiek, tradisioneel en kontemporêr, en uit 'n wye verskeidenheid kulture. Hierdie hulpbronne bied ook bestellings vir spesiale dienste soos die doop, die inlywing van nuwe lede, die installering van 'n nuwe minister, troues en begrafnisse. Dit is ook oop vir wysiging. Skriflesings uit die Ou Testament, die Nuwe Testament, die Psalms, en die Briewe word uit die gemeenskaplike lekkerny wat gebruik word deur die meeste hooflyn denominasies (Hardy 1996).

Kommunie word met tussenposes aangebied, dikwels een keer per maand. Die "wyn" wat gebruik word, is druiwe sap en kan op verskeie maniere aangebied word: met 'n kelkie en plakkaat by die altaar, met klein koppies by die altaar of deur die gemeentebakies van klein koppies en borde (gewoonlik in die vorm van wafers). Die doop kan van babas of volwassenes wees, en word gewoonlik deur besprenkeling van water. Die Creed is gewoonlik die UCoC se eie New Creed. (Verenigde Kerk van Kanada 1940, 2006).

Die tradisionele swart Geneva Gown, geërf van voorgangerkerke, word vandag dikwels vervang deur meer kleurvolle liturgiese klere, hoewel hulle nie noodwendig die kleure van die seisoen volg soos hulle in liturgiese kerke doen nie (united-urchurch.ca Aanbiddingshulpbronne, Kerkseisoene en Spesiale Sondae).

ORGANISASIE / LEADERSHIP

Die UCoC werk op 'n "bottom up" regeringstelsel wat begin met die individuele gemeente (wat deur die kerk 'n pastorale aanklag genoem word). Die gemeentelede verkies uit hulself 'n gemeente of raad wat beleide maak of voorstel. In kritieke areas (begroting, pastorale veranderinge, ens.) Moet die beleid goedgekeur word deur 'n gemeentelike stem. Geestelikheid van die UCoC word ministers genoem. Daar is verskeie kategorieë, insluitend verordineerde en diakonale predikante, en drie kategorieë lekebediening (United Church of Canada 2010).

Elke gemeente noem sy eie pastoor (in teenstelling met die feit dat 'n predikant aangestel of aangestel is by 'n kerkkantoor). Dit is ook verantwoordelik vir al sy eie daaglikse bedrywighede: geld insamel; bou of instandhouding van geboue; verhuring van lekpersoneel, soos musikante en opsigters; en besluit om te aanbid. Dit stel ook beleid oor kandidatuur vir doop en huwelike, werking van Sondagskool, jeugprogramme en uitreik binne die gemeenskap (Kerk van Kanada 2010).

Versamelings van 35 tot 60 pastorale koste maak 'n Presbytery (daar is 85). Presbyteries bestaan ​​uit geordende en lê afgevaardigdes en is besonder aktief, in 'n adviserende hoedanigheid, by tye van bedieningsverandering. Presbyteries, op sy beurt, is lede van een van dertien konferensies. Konferensies is verantwoordelik vir die opleiding en opleiding van kandidate vir die bediening, vir die ontwikkeling van kerkmissiestrategieë en vir die verkiesing van kommissarisse om vergaderings van die Algemene Raad (Kerk van Kanada 2010) by te woon.).

Die Algemene Raad is die kerk se hoogste wetgewende liggaam (of hof). Elke drie jaar ontmoet ministers en lekkommissarisse om beleid te stel en kies 'n nuwe moderator (die hoogste uitvoerende en openbare gesig van die kerk). Die inklusiwiteit wat die UCoC waardeer, word weerspieël in die Raad se keuse van moderators. Daar was in die afgelope jare vroulike, eerste nasies en openlik gay moderators. 'N Uitvoerende komitee en 'n sub-uitvoerende komitee reël tussen vergaderings van die Algemene Raad. Die Algemene Raad handel gewoonlik oor vrae of voorstelle (genoem "opdragte") uit konferensies of op studiedokumente wat deur komitees deur die Raad aangewys is. Die kerk het onlangs oorweeg om die stelsel van vier bestuursvlakke (of howe) tot drie te verminder, maar het geen kerkwye aksie aangeneem nie (Kerk van Kanada 2010; Moderators 2013; Schweitzer et al. 2012: 168-69).

Kwessies / UITDAGINGS

Die kritiek van die Verenigde Kerk van Kanada (UCoC) is baie naby aan die nasionale sport van Kanada. Die kritiek kom van binne en buite die kerk. Baie lede en selfs gemeentes het die kerk in vurige teenstrydighede verlaat. Daar is verskeie faktore betrokke. In hierdie kritiek. Een van die belangrikste faktore is 'n verdeling tussen 'n vinnig verouderende, dikwels konserwatiewe, lidmaatskap en 'n ietwat jonger, kragtig progressiewe leierskap. 'n Tweede is die UCoC se beleid van vryheid van geloof, wat uit sy geskiedenis groei as 'n samesmelting van kerke oor denominasionale lyne. Die kerk vereis nie eens sy geordende geestelikes om volledig in te teken op enige van sy verskillende geloofsopstellings nie. Hierdie afdelings het groot rolle gespeel in die kontroversie oor die "Nuwe (Sondagskool) Kurrikulum" en meer onlangs in die kerk se insluiting van gay en lesbiese geestelikes en aanvaarding van dieselfde geslag huwelik (Schweitzer et al. 2012: xi, xiii, 107-09, 125-26, 135, 142-43, 151- 53, 155, 164-68).

Daar is nog 'n belangrike faktor in beide interne en eksterne kritiek op onlangse beleidsverklarings van die Algemene Raad. Die leierskap van die kerk en 'n groot (maar onondersoekende) deel van die lidmaatskap sien inklusiwiteit en aksie vir sosiale geregtigheid as 'n kwessie van God se verwagtinge vir die kerk in hierdie wêreld en voel 'n voortdurende oproep tot 'n leierskapsrol in hierdie kwessies. Hierdie denke was implisiet, selfs in die oorspronklike drang vir samesmelting self, 'n drang om kerklike hulpbronne so doeltreffend moontlik te gebruik om 'n nuwe land te kristaliseer. Van die heel vroegste optrede van die nuwe kerk was om te vervul wat gesien is as God se opdrag om ander lief te hê. Hierdie gevoel van godsdienstige verpligting teenoor ander, minder gelukkig, om God se liefde vir alle mense te weerspieël, het gelei tot 'n hele treinvoer kos vir die depressie-era honger, tot kritiek op 'n harde konserwatiewe regering, om te ondersteun vir georganiseerde arbeid en vir 'n baie sterk anti -oorlog in die voor-oorlogse era. Daardie pacifisme het tot ernstige kontroversie gelei, aangesien die land begin voorberei het vir oorlog, en baie later, toe die kerk die Vietnam-oorlogskampe beskerm. Die kerk ondersteun steeds die grootste sending-na-hawelose stelsel in Kanada, en die optrede van die Algemene Raad in die afgelope jare het die kerk se verbintenis tot die gemarginaliseerde en die beroepslui aan die onderdogters baie duidelik onderstreep waar hierdie persone gevind kan word ( Schweitzer et al. 2012: 24, 31, 42, 49, 60-63, 103, 112-13, 289; fredvictor.org/our donors)

Die probleem is dat 'n beduidende deel van die Kanadese, veral ouer en meer konserwatiewe Kanadese, godsdiens en sosiale aktivisme as ietwat afsonderlike sfere van aktiwiteit sien. Namate Kanada meer sekulariseer geword het, het 'n toenemende aantal kommentators 'n geweldige uitsondering gemaak op die politieke standpunte wat verbintenis tot sosiale geregtigheid impliseer. 'N Algemene epitiet verwys na die kerk as die NDP by gebed. Die NDP is Kanada se linkse politieke party. Behalwe die kontroversie oor kwessies rakende homoseksualiteit, is die kerk se verbintenis tot verskeie gemarginaliseerde groepe, soos Eerste Nasies en swart Suid-Afrikaners in die era van Apartheid, het 'n uitroep opgewek (Schweitzer et al. 2012: Xiii, 126, 133-35, 163-64, 166, 173, 177, 281-83).

Nog 'n bron van kontroversie het die kerk se tydskrif betrek, Die Verenigde Kerk waarnemer, wat baie sterk is ondersteunde Palestynse aspirasies. Terwyl die UCoC 'n geskiedenis van sterk steun vir Israel en die Joodse gemeenskap in die algemeen het, het onlangse optrede ter ondersteuning van Palestyne, insluitende 'n oproep om boikot van Israeliese goedere wat na gemeenskappe in gevestigde gebiede opgespoor kan word, 'n aantal baie vokale ondersteuners van Israel woedend gemaak. . Die kerk is spesifiek beskuldig in die gedrukte anti-Semitisme (Schweitzer et al. 2012: 239-57; Lewis 2012).

Te midde van hierdie baie openbare kontroversie was daar uitgesproke oproepe vir die kerk om terug te keer na godsdiens, die werk wat die leiers van die kerk (en baie van sy lede) geglo het dat hulle hul dade ondersteun. Vir die UCoC word aksies vir insluiting en sosiale geregtigheid gesien as 'n saak van godsdienstige integriteit. Vir baie konserwatiewes word die kerk se optrede gesien as 'n politiek gemotiveerde verraad van godsdiens (Lewis 2012).

REFERENCES

 Fred Victor. en "Ons donateurs." Toegang verkry vanaf http://www.fredvictor.org/our_donors op 28 Februarie 2013.

Hardy, Nancy. 1996. Voices United. Etobicoke, Ontario, Kanada: The United Church Publishing House.

Lewis, Charles. 2012. "Kerk in gevaar weens aktivisme." Die Nasionale Post, Augustus 16. Toegang verkry vanaf http://www.canada.com/nationalpost/news/story.html?id=d8fd2b6e-cefa-4065-849d-81da2532c83c op 28 Februarie 2013.

Moderators van die United Church of Canada. 2013. “Tydlyn.” Toegang verkry vanaf http://www.united-church.ca/history/overview/timeline op 18 Februarie 2013.

Schweitzer et al. 2012. Die Verenigde Kerk van Kanada: 'n Geskiedenis. Waterloo, Kanada: Wilfrid Laurier University Press.

Verenigde Kerk van Kanada. 2013. “Oorsig: 'n kort geskiedenis.” Toegang verkry vanaf http://www.united-church.ca/history/overview/brief op 9 Januarie 2013.

Verenigde Kerk van Kanada. 2010. Die Handleiding. Toegang verkry vanaf http://www.united-church.ca/manual op 15 Januarie 2013.

Verenigde Kerk van Kanada. 2009. Meer stemme. Louisville, KY: Westminster John Knox Press.

Verenigde Kerk van Kanada. 2006. 'N Geloofslied. Aanhef, Bylae A en Bylae D. Toegang verkry vanaf http://www.united-church.ca/beliefs/statements op 9 Januarie 2013.

Verenigde Kerk van Kanada. 1968. "'n Nuwe geloofsbelydenis." Toegang verkry vanaf http://www.united-church.ca/beliefs/creed op 9 Januarie 2013.

Verenigde Kerk van Kanada. 1940. 'N verklaring van geloof. Toegang verkry vanaf http://www.united-church.ca/beliefs/statements op 9 Januarie 2013.

Verenigde Kerk van Kanada. “Oorsig: die basis van die unie.” 1925. Toegang verkry vanaf http://www.united-church.ca//istory/overview/basisofunion op 9 Januarie 2013.

Verenigde Kerk van Kanada. tweede “Kerk Unie in Kanada.”Toegang verkry vanaf http://www.individual.utoronto.ca/hayes/Canada/churchunion.htm op 9 Januarie 2013.

Skrywers:
John C. Peterson

Post Datum:
28 Februarie 2013

 

 

 

Deel