Uniao Do Vegetal

UNIAO DO VEGETAL (UDV)


UNIAO DOEN VEGETAL (UDV) TYD

1922 Jose Gabriel da Costa is gebore.

1961 Jose Gabriel het Uniao do Vegetal gestig en het kort daarna Vegetal (ayahuasca) aan sy volgelinge begin versprei.

1990 se Amerikaanse ekoloog Jeffrey Bronfman het na die Amazon-reënwoud gereis en UDV en ayahuasca gekry.

1994 Bronfman stig die Amerikaanse tak van UDV.

1999 Amerikaanse doeane- en DEA-agente het dertig liter ayahuasca-tee van die UDV se kantore gekonfiskeer; in antwoord hierop het Bronfman die Amerikaanse departement van justisie gedagvaar.

Februarie 2006 - Die Amerikaanse Hooggeregshof het ten gunste van UDV in die saak beslis Gonzales v. O Centro Espirita Beneficente Uniao do Vegetal et al. 2006 .


FONDS / GROEPGESKIEDENIS

UDV geskiedenis begin met Jose Gabriel da Costa, bekend aan sy aanhangers as Mestre Gabriel. Hy is gebore in 1922 in Coracao de
Maria, in Brasilië se staat Bahia. Met 'n klein formele opleiding het hy op die ouderdom van twintig van Salvador, Brasilië na die Amasone waar hy gewerk het, gereis. Hy het kennis gemaak met inheemse Boliviërs, veral Chico Lourenco, wat 'n "meester van nuuskierigheid" was en Gabriel aan ayahuasaca-tee (UDV nd) bekend gestel het.

Ayahuasca, ook bekend as "hoasca" of "vegetariese", is 'n hallucinogene tee wat gebrouwen is uit maria en chacrona blare, wat in die Amasone rivierkom gevind word. Die tee is eeue lank in Amazone en Andes-rituele verteer, maar dit het eers in die twintigste eeu in die Verenigde State bekend geword. In die 1950's het Beat Skrywers William S. Burroughs en Allen Ginsberg die ayahusaca in literêre korrespondensie gewild, wat uiteindelik gepubliseer sou word as Die Yage Briewe. Hierdie geskrifte kroniek Burroughs se reis deur Suid-Amerika waar hy gehoop het om ayahuasca te verkry as 'n manier om opiaatverslawing te oorkom. 'N Paar dekades later, in die vroeë 1970s, het die Ierse-Amerikaanse filosoof en sielkundige, Terence McKenna en sy broer Dennis, psigedeliese eksperimente uitgevoer wat ayahuasca in die Amazone insluit. Die paar het hul bevindinge in die boek gepubliseer Die onsigbare landskap: Gees, Hallucinogenen en die I Ching en 'n daaropvolgende boek, Ware Hallusinasies.

Na Mestre Gabriel het ayahuasca verteer, "het die visioene, geestelike openbarings en gevoel van persoonlike sending wat hy ontdek het, in 'n samehangende geloofsisteem saamgekom en hy het 'n groep volgelinge" (Dashwood en Saunders 1996) bymekaar gebring. Op Julie 22, 1961, het Gabriel Uniao doen Vegetal gestig (letterlik die "unie van die plante") en begin met die verspreiding van sy leringe, wat 'n mengsel van Christelike en inheemse oortuigings is. Op Desember 13, 1964, het Gabriel verhuis na Porto Velho, Rondonia met sy vrou, Pequenina, en hul kinders. Hy het homself gevestig by 1215 Abuna Street, wat die de facto hoofkwartier van Uniao do Vegetal (UDV) geword het, waar Gabriel as baksteen gewerk het en Vegetal aan sy volgelinge versprei het. Oorspronklik was UDV nie amptelik in Brasilië as 'n godsdienstige organisasie geregistreer nie.

In 1968 is die eerste UDV-tempel gebou in Porto Velho. Hierdie gebou, nou die historiese UDV-hoofkwartier, staan ​​bekend as die Nucleo Mestre Gabriel. Op September 24, 1971, het Mestre Gabriel oorlede en sy leringe aan sy dissipels oorgedra. Hierdie volgelinge, insluitend sy vrou en sy kinders, het toe masters geword en Jose Gabriel se boodskap gedeel en die groeiende godsdiens toegepas. Die Sekuriteitsafdeling van die Guapore Territory het kortliks die UDV se aktiwiteite tydens die 1970s bekamp. Nadat die kerk sy regstatus bereik het, het dit sy naam verander na Centro Espirita Beneficente Uniao do Vegetal. Op Oktober 30, 1982, het UDV se Algemene Administrasie sy hoofkantoor na Brasilia verskuif. Brasilië het die gebruik van ayahusaca in 1987 gewettig.

In 1993 is UDV in die VSA opgeneem deur 'n groep individue, insluitend ekoloog Jeffrey Bronfman, in Santa Fe, New Mexico. Die Bronfman-gesin het in die 19-eeu na Kanada uit Rusland geëmigreer en later die Kanadese distillasiemaatskappy Seagram besit en bedryf. Hy het 'n lang geskiedenis as 'n ryk en kragtige Amerikaanse familie. Volgens Peter C. Newman se boek, Bronfman Dinastie (1978), Jeffrey Bronfman is deur die Yale Universiteit aanvaar, maar verkies om eerder Guru Maharaj Ji se Divine Light Mission (Vincent 2001) aan te sluit. Gedurende die 1990'e het Bronfman verskeie reise na die Brasiliaanse reënwoud gemaak. Daar het hy met UDV in aanraking gekom en hoasca gemonster. Sy ervarings met die tee het hom geïnspireer om Portugees te leer, om 'n meester te word, en om die godsdiens na die Verenigde State in te voer. Hy het sedert 1994 as president van die Amerikaanse UDV-tak gedien. Bronfman en sy vrou, Lucy Luzader Bronfman, geskei in 2000.


UDV DOCTRINES / BELIEFS

Uniao doen Vegetal is 'n sinkretiese godsdiens wat "tradisionele Christelike teologie met inheemse oortuigings kombineer, en 'n sentrale beginsel van die geloof is die drink van 'n tee wat bekend staan ​​as hoasca. Volgens die kerkleer kan lede God net verstaan ​​deur die tee te drink "(Toobin 2004). UDV het nie 'n formele dogma of 'n geskrewe leerstelling nie. Kerkleiers oordra die leringe van Mestre Gabriel mondeling aan UDV-lede. Verstaan ​​van hierdie leerstellings word verstaan ​​as 'n geleidelike en individuele proses. Die leerstellings van Mestre word ritueel en uitsluitlik aan kerklede oorgedra, en slegs 'n algemene opsomming is beskikbaar vir buitestaanders.

Die kerk verklaar dat "die leer van Mestre Gabriel liefde vir ons medemens en die getroue praktyk van goedheid leer, volgens die beginsels van geestelike evolusie deur reïnkarnasie en in gemeenskap met die leerstellings van Jesus as die goddelike meester" (UDV nd ) Hierdie beginsel van opeenvolgende reïnkarnasie is noodsaaklik vir UDV-leer. Volgens die kerk is dit 'n millenêre voorskrif wat deur die Oosterse spiritualiteit sowel as die eerste Christene tot die 5 eeu nC "en" gebaseer is op die oortuiging dat die gees ontwikkel deur opeenvolgende inkarnasies, geleidelik ontwikkelende getrouheid aan die praktyk van Goedheid, tot suiwering - of 'heiligheid' vir Westerse tradisies bereik '(ibid). In ooreenstemming met die Christelike leer beskou UDV dat Jesus Christus die Seun van God is. UDV stel die tema "Lig, Vrede en Liefde" voor.

RITUEEL

Die kerk se sentrale ritueel is die gebruik van ayahuasca-tee in 'n sakramentele seremonie wat vergelyk is met die Katolieke nagmaal (Perea 2004). Die kerk beklemtoon dat die drink van ayahuasca nie ontspanningsdwelmgebruik is nie, maar 'n godsdienstige sakrament. Die ritueel vind minstens twee keer per maand plaas. UDV leer dat "die drink van die Groente 'n verbeterde bewussynstoestand skep wat die persepsie van ons eie wesenlike geestelike natuur kan versterk" (UDV nd). Gedurende hierdie rituele, nadat die leiers of mossies die Vegeta bedien het, gee hulle instruksies, dikwels in die vorm van "chamadas", kuikens wat die leringe van Mestre Gabriel bevat.

Die visioene wat deur die dwelm veroorsaak word, kan die volgende insluit: "Fluorescerende slange, proe jaguare, en briljante multi-colored tableaux van tuine, paleise en groen bosse." Peruaanse Sjamane leer dat hierdie visioene soos die "televisie van die bos" is. En, "Wanneer hulle dit aanskakel, is dit asof hulle kanale skakel en met geeste kommunikeer, moontlik van ander dimensies" (Posner 2006). Prokureur Richard Glen Boire, "wat grootliks op psigoaktiewe plante geskryf het en spesialiseer in die verdediging van kliënte wat daarvan beskuldig word om hulle te gebruik," sê dat hoasca 'n beduidende afwisseling in bewussyn skep "wat vreesaanjaend kan wees" en dat die gemiddelde persoon vind dit 'n bietjie nagmerrie '' (Simon 2009). Verder is die tee baie bitter en veroorsaak dit dikwels intense braking en diarree (Simon 2009). 'N Doktorale student in antropologie, Jeremy Narby, het ayahuasca bemonster terwyl hy by Peruaanse shamans woon vir sy etnografiese navorsing, en beskryf die ervaring soos volg: '' Prente het in my kop gegooi ... 'n agouti [bos knaagdier] met gebarste tande en 'n bloedige mond; baie briljante, blink en veelkleurige slange ... Ek het skielik myself omring deur twee reuse-boa-struikelblokke wat vyftig voet lank gestaan ​​het. Ek was bevrees [...] Ek vind myself in 'n kragtiger werklikheid wat ek glad nie verstaan ​​nie ... '' (Narby Qtd. In Posner 2006).

By die Amerikaanse tak van die kerk, voorsit Jeffrey Bronfman twee keer 'n maand oor die seremonie, op Saterdagaand se dienste wat in 'n tent (of yurt) by sy Santa Fe-huis gehou word. 'N New Yorker-joernalis wat die ritueel waargeneem het, het dit soos volg beskryf: "Hy gee aan elke UDV-lid 'n glas tee, en dan, na 'n gebed in Portugees, drink die gemeente saam. Die daaropvolgende diens behels ritueel sang, 'geïndividualiseerde beskouing' en 'n meer informele tydperk van ongestruktureerde gesprek onder die gemeentes (Toobin 2004).


ORGANISASIE

UDV se globale lidmaatskap word geskat op 8,000 tot 10,000, met tussen 100 en 200-lede in die Verenigde State. Die kerk het takke in Brasilië, Spanje en die Verenigde State, maar hoofkwartier is steeds in Brasilia, Federale Distrik. Die oorspronklike kerk in Brasilië het 'n administratiewe struktuur wat "hiërargies is en het 'n gesofistikeerde burokrasie met tegniese en geregtelike departemente, verordeninge en statute. UDV het 'n Raad van Opname van die Leerstellings van Mestre Gabriel gehandhaaf sedert 1988 wat bestaan ​​uit 15-dissipels wat volgelinge van Mestre Gabriels sedert1965 was. Die Raad het Jose Gabriel se vrou, Pequenina, en een van sy seuns ingesluit. Die primêre verantwoordelikheid van die Raad is om mondeling die oorspronklike Mestre se leringe te oordra. Die UDV het 66 sentrums verdeel in 11 streke in Brasilië "(Dashwood en Saunders 1996). Elke sentrum het 'n plaaslike gemeente, 'n "nucleo" genoem, en 'n meester wat as leier in die ayahuasca seremonies dien. Die Verenigde State se afdeling van UDV is relatief klein. Bronfman se Santa Fe-kerk het 'n lidmaatskap geskat op 130-150 en is die enigste tak.

Kwessies / UITDAGINGS

UDV het 'n aantal regsuitdagings gekonfronteer met die gebruik van Hoasca-tee. 'N Afdeling van die Brasiliaanse Ministerie van Gesondheid het Vegetal op 'n lys van geskeduleerde stowwe in 1985 geplaas. Hierdie besluit is egter later omgekeer en die kerk se gebruik van hoasca in Brasilië is gesanctioneer. Die VSA-tak van UDV het veel groter regstryd veroorsaak.

Die regsgedinge in die VSA het in 1999 begin toe Douane Buro en DEA-agente dertig liter Hoasca-tee van die Santa Fe-kantoor van Mestre Jeffrey Bronfman in beslag geneem het. Bronfman het die tee ingevoer vir gebruik in die kerk se maandelikse seremonies, maar omdat die psychotria viridis blare wat gebruik word om hoasca te bevat, bevat N, N-dimethyltryptamine (DMT), die regering het die tee as 'n Bylae I-beheerde stof geklassifiseer, tesame met sulke dwelms soos heroïen en marihuana.

Bronfman het gereageer teen die Amerikaanse departement van justisie, met die argument dat die tee 'n "sentrale sakrament" was in die kerk en dat die regering inbreuk maak op Eerste Wysigingsregte op godsdiensvryheid (Perea 2004). By die aanvanklike hofverhoor in 2001 is die kerk 'n voorlopige bevel gegee wat toegelaat het dat UDV die rituele verbruik van hoasca-tee tydelik hervat. Die Departement van Justisie het hierdie uitspraak onsuksesvol aangevoer. Nadat 'n kringloophof in Denver die 2001-bevel ingestel het, het die Bush-administrasie die saak by die Amerikaanse hooggeregshof aangevoer.

Die kern van die saak en die kompleksiteit daarvan was die Wet op die Bevordering van Godsdienstige Vryheid van 1993, wat "beswaarmakers 'n voorlopige vrystelling van wette wat hulle godsdienstige oortuigings oortree" (Posner 2006) effektief gee. Die wet vereis 'n "dwingende regeringsbelang" om bewys te word dat die regering godsdienstige aktiwiteite beperk. Hierdie wetgewing versterk UDV se saak. Die noodsaaklike vraag, volgens Posner, was "of die Wet op Godsdienstige Vryheidsherstel van 1993," die regering vereis dat die invoer, verspreiding, besit en gebruik van 'n Bylae I-hallusinogene beheerde stof "(Posner 2006) toegelaat word.

Edwin Kneedler, adjunk-prokureur-generaal, het 'n dwingende regeringsbelang gegrond op drie gronde. Eerstens het hy aangevoer dat DMT 'n gesondheidsgevaar is en dat gereelde inname van die verbinding nadelig vir gesondheid kan wees, wat uiteindelik moontlik psigose tot gevolg kan hê. Tweedens het Kneedler aangevoer, daar was die potensiaal vir ontspanningsgebruik en verspreiding van die tee buite godsdienstige parameters. Laastens het hy aangevoer dat die invoer van die tee die Amerikaanse Wet op Beheerde Stowwe en die 1971 Verenigde Nasies se Konvensie oor Psigotropiese Stowwe sal oortree.

UDV se prokureur, Nancy Hollander, betwis sulke eise deur te argumenteer: "In Brasilië, waar hoasca wettig is en waar die UDV al dekades aktief is, en in New Mexico het sakramentele verbruik van die tee nie betekenisvolle nadelige gevolge vir die gesondheid gehad nie en het dit nie is afgelei na onwettige gebruik "(Posner 2006). Sy het ook die Inheemse Amerikaanse Kerk se bedeling genoem om 'n ritueel-verbode peyote te gebruik, 'n ander Bylae wat ek beheer het. Hierdie presedent sal invloedryk wees in die Hooggeregshof se besluit.

Op Februarie 21, 2006, het die Hooggeregshof sy finale uitspraak gemaak om te bepaal dat UDV "vrye uitoefening van sy bedrywighede in die VSA het" (vgl.Gonzales v. O Centro Espirita Beneficente Uniao do Vegetal et al. 2006). Die hof het eenparig met UDV gesit, met een geregtigheid onthou. Hoofregter Roberts het die regering se vrystelling vir die Inheemse Amerikaanse Kerk as 'n beslissende faktor in sy besluit genoem.

Verwysings

Dashwood, Anja en Nicholas Saunders, 1996. "Uniao do Vegetal." Die Raad oor Geestelike Praktyke. Toegang verkry vanaf http://csp.org/nicholas/vegetal.html op 21 Januarie 21 2012.

Perea, Maria. 2004. "Hoë Hof laat NM Kerk toe om tee te gebruik." Associated Press. 10 Desember 2004. Toegang verkry vanaf http://wwrn.org/articles/9575/?&place=united-states&section=native-religions, op Januarie 21, 2012.

Newman, Peter. 1978. Bronfman Dinastie. Toronto: McClelland & Stewart, Ltd.

Posner, Michael. 2006. "Plante met Siel: Hoe 'n Mind-Bending Plant-Base Drug het sy weg van die Amazon Jungle na die Amerikaanse Hooggeregshof." Die Walrus. Julie 2006. Toegang verkry vanaf http://www.walrusmagazine.com/articles/2006.07-anthropology-ayahuasca-vision/3/, op Januarie 21, 2012.

Simon, Stephanie. 2009. "Psychedelic Tea Brews Unease." Wall Street Journal. 16 September 2009. Toegang verkry vanaf http://online.wsj.com/article/SB125306591407914359.html, op Januarie 21, 2012.

Toobin, Jeffrey. 2004. "Hoë Tee-Die Bank." New Yorker Magazine. 20 Desember 2004. Toegang verkry vanaf http://www.cognitiveliberty.org/dll/udv_toobin1.html Januarie 21, 2012.

Uniao do Vegetal webwerf, nd Toeganklik by http://www.udv.org.br/The+Origin+of+the+Uniao+do+Vegetal+and+the+Spiritual+Mission+of+Mestre+Gabriel/Highlight/24/ Januarie 21, 2012.

Godsdienstige Vryheid, die Verenigde State se Hooggeregshof en die Uniao do Vegetal. 2005. Toegang verkry vanaf http://www.udvusa.com/ Januarie 21, 2012.

Vincent, Isabel. 2001. "Bronfman, die goeroe en hul tee." National Post. 12 Januarie 2001. Toegang verkry vanaf http://www.rickross.com/reference/general/general330.html, op Januarie 21, 2012.

Skrywers:
Stephanie Edelman
David G. Bromley

Post Datum:
25 Januarie 2012

 

 

 

 

Deel