Susan Palmer

Twaalf stamme


TWAALF STAMME TYDLYN

1937: Elbert Eugene Spriggs (later bekend as "Yoneq") word in Chattanooga, Tennessee, gebore.

1971: Spriggs het by die Jesus People Movement aangesluit.

1972: Spriggs het Marsha Ann Duvall ontmoet en getrou.

1973: Die Spriggs is mede-stigter van die Vine Christian Community Church, 'n tweeweeklikse Bybelstudiegroep vir jeugdiges, in Chattanooga, Tennessee.

1974: Die gemeenskap van die Spriggs, verbonde aan die "Vine Church", het Victoriaanse huise gekoop en opgeknap en die Yellow Deli-restaurant geopen.

1975: The Vine Church breek weg van die First Presbyterian Church en begin albei buitenshuise dienste hou, genaamd 'Critical Mass', en voer hul eie doop uit.

1975-1978: Ses addisionele Yellow Delis is in Chattanooga geopen, tesame met die Areopagus Café, 'n sentrum vir Christelike dialoog.

1975-1978: The Vine Church het 'n fokus geword van 'antikultiewe' media-artikels, beïnvloed deur FREECOG (Free the  Kinders van God) en die Citizen's Freedom Foundation, twee vroeë anti-kultusgroepe in Noord-Amerika.

1978: 'n Tak van die Vine Church is gestig in Island Pond, 'n klein dorpie in Vermont se 'Noordoostryk'.

1978 (Maart): The Vine Community Church het 'n groot pakhuis in Island Pond's Main Street gekoop en die Common Sense Restaurant oopgemaak.

1979 (Maart): The Vine Church verhuis na Island Pond, waar dit bekend was as die "Northeast Kingdom Community Church" (NKCC), na die noord-oostelike gebied van Vermont.

1984 (22 Junie): Die Island Pond-aanval is geloods deur negentig staatstroepe in Vermont, vergesel deur maatskaplike werkers, en 112 kinders is in hegtenis geneem.

1985: Spriggs en sy ouderlinge ontvang 'n openbaring oor Nebukadnesar se droom en die 'Stone Kingdom'.

1987: Die nuwe naam, die "Messiaanse gemeenskappe", word aangeneem.

2004: Die stamme het 'n herdenkingsviering van die Island Pond-aanval in 1984, genaamd 'Ten Years After', gehou en die publiek en joernaliste genooi om dit by te woon.

2021 (11 Januarie): Elbert Eugene Spriggs is dood as gevolg van Covid-komplikasies.

FONDS / GROEPGESKIEDENIS

Elbert Eugene Spriggs, gebore in 1937 in Chattanooga, is die seun van 'n fabriekspier en verkenner. Hy is in die Methodistekerk grootgemaak. Spriggs studeer aan die Universiteit van Chattanooga met 'n graad in sielkunde. In 1971 raak hy betrokke by die Jesus-beweging deur die Maranatha Chapel and Center Theatre in Glendale, Kalifornië. Hy het verskillende take as onderwyser beklee, begeleidingsadviseur, toerdirekteur, aanlegbestuurder vir Dixie Yarns en, kort, as 'n karnavalwerker in die middel. Teen 1971 was hy al drie keer getroud en geskei. In 'n 1974-onderhoud beskryf hy sy bekering na 'n dieper vlak van geestelike lewe: 'Ek het gedink,' is dit waarom God my geskep het? ' Ek het gekniel en God gevra om my lewe te lei. Ek het van Christus geweet, maar ek het hom nie geken nie ... En seker genoeg, God het my lewe geneem. Christus het my 'n nuwe skepsel gemaak. ' Spriggs het Marsha Ann Duvall Marsha ontmoet by 'n skiërgemeente in Jackson Hole, Wyoming. Toe hulle in Mei 1973 na Chattanooga terugkeer, trou hulle en verhuis na Vine Street 861 in die sentrum van Chattanooga. In 1973 stig Spriggs en sy vrou die Vine Christian Community Church 'n tweeweeklikse Bybelstudiegroep vir jeugdiges in hul huis. Teen 1 974 woon die Spriggs in gemeenskap met ongeveer sestig van hul Bybelstudente en word hulle bekend as die "Vine Church". Hulle het negentiende-eeuse huise gekoop en opgeknap en die Yellow Deli-restaurant geopen, wat 'n toevlugsoord vir tiener-wegloperye en hitch-stappers geword het.

Die groep het in 1 975 van die hoofstroom-Christendom weggebreek omdat die kerk waarna hulle gegaan het, die First Presbyterian Church, 'n Sondagoggenddiens vir die Super Bowl gekanselleer het. Spriggs en sy vriende het hul heel eerste onafhanklike diens gehou, wat hulle 'Critical Mass' genoem het, in Warner Park in Chattanooga. Spriggs het ook in Chickamauga Lake gedoop. Aangesien hy nie 'n geordende predikant was nie, het hierdie doop kritiek by plaaslike kerkleiers ontlok.

Tussen 1975 en 1978 is nog ses Yellow Delis in Chattanooga geopen, saam met die Areopagus Café, wat 'n sentrum virChristelike dialoog. Die groep het 'n klein kunsonderneming en 'Industries' gestig waar hulle kerse, leer en seep gemaak het. Hulle het ook 'n bakkery begin. In 1978 het die Vine Church homself as THE Community Apostolic Order geregistreer as 'n aparte korporatiewe maar nie-winsgewende entiteit vir belastingdoeleindes.

Plaaslike opposisie teen die Vine Church het in 1978 begin toe die Yellow Deli-restaurant formeel vir Bryan College-studente verklaar is, en twee ander kolleges dit gevolg het. Tussen 1975 en 1978 is die Vine Church onder die loep geneem deur FREECOG (Free the Children of God), die heel eerste antikultusvereniging in Noord-Amerika, gestig in 1972 deur Amerika se eerste ontwikkelaar, Ted Patrick. Patrick het netwerk met besorgde ouers en oud-lede geskakel. Media-artikels oor die Vine Christian Community Church as 'n 'kultus' het begin verskyn. Ted Patrick het 'n reeks pogings tot ontvoering en ontprogrammering van agt Vine-lede in Chattanooga en Island Pond, Vermont, gereël.

In 1978 is 'n tak van die Vine Church in Island Pond gestig, 'n stad in die Noordoos-koninkryk van Vermont. Dit was aan die spitsdeur drie paartjies van Chattanooga. Die paartjies reik uit na 'n gemeenskap van godsdienstige Christene in Island Pond wat ontnugter is met die Katolieke en Protestantse kerke. Teen 1979 het die Vine Community Church die Common Sense Restaurant oopgestel en die meeste van sy eiendomme in Chattanooga verkoop om in Island Pond te kon trek.

Eugene Spriggs keer in 1981 terug na Tennessee vir 'n laaste poging om God se boodskap aan die onontvanklike Chattanoogans oor te dra. Hy en vier Ouderlinge het veertien dae op straat gestaan ​​om hulle te waarsku dat hulle 'aan 'n kragtige dwaling' sou oorgegee word as hulle nie na hul boodskap luister nie. Hulle is gehuisves deur twee woedende vaders wat Ted Patrick gehuur het om hul volwasse kinders te program. Die polisie het die vaders in hegtenis geneem, maar die aangerande ouderlinge het gevra dat die aanklagte van die hand gewys word.

Op 22 Junie 1984 het 'n groot klopjag voor die dagbreek plaasgevind toe negentig staatsmanne van die staat die kerk se gemeenskaplike huise binnegeval het nadat hulle 'n lasbrief uitgedien het. Die troepe is vergesel deur vyftig werknemers van maatskaplike rehabilitasie. Maatskaplike werkers wat met die anti-kultus-groep, die Citizen's Freedom Foundation ('n latere weergawe van FREECOG) in verbinding tree, en oudlede het die owerhede gekontak oor bewerings van beledigende lyfstraf teen kinders in die gemeenskap. Die staatstroepe het die huishoudings deursoek en 112 kinders in beskermende bewaring geneem. Aan die einde van daardie dag is al die kinders egter aan hul ouers terugbesorg. Die distriksregter, Frank Mahady, het beslis dat die beslaglegging op die kinders onwettig was, aangesien daar nie voldoende bewyse van mishandeling voor die aanval was nie. Hy noem die klopjag 'n 'visekspedisie'.

Die groep het in die somer van 1987 sy naam verander na die "Messiaanse gemeenskappe" nadat 300 lede gestap het en masse in die sentrale meer van Island Pond, om die gebreke van die hedendaagse Christendom weg te was en wedergebore te word as God se herstelde gesalfde volk. In 2004 het die Messiaanse gemeenskappe 'n herdenkingsviering van die Island Pond-aanval in 1984 gehou, genaamd 'Tien jaar daarna', en het die publiek en joernaliste genooi om dit by te woon. Vanuit hul perspektief was 'die aanval' 'n geestelike betekenis, gelykstaande aan Eksodus vir die Jode, en dit is weer in 2014 gevier.

Leerstellinge / oortuigings

Die Twaalf Stamme glo dat hulle gemeenskap die herstel van God se volk op aarde is, die "verlore en verspreide" messiaanse Jode wat Jesus gevolg het en gedurende die eerste eeu GJ 'alle dinge gemeen gedeel' het. Hulle noem Jesus op sy Hebreeuse naam 'Yahshua' om die oorspronklike betekenis van die heilige naam te bewaar: Yah [“Ek is”] en Sua [“Magtig en kragtig om te red”]. Hulle erken hul stigter Eugene Elbert Spriggs as 'n 'apostel', wat hulle 'Yoneq' ('Sprig' in Hebreeus) noem. Die meeste lede kry Hebreeuse name.

Die stamme omhels die onselfsugtige, kommunitêre lewenswyse van die vroeë Christene, soos in Handelinge 4:35 uitgebeeld. Die stamme verstaan ​​dat hul gemeenskap die 'liggaam van die Messias' is, die fisiese manifestasie van Yahshua se liefde op aarde. Die stamme glo dat hulle in die geestelike sin die afstammelinge van die antieke Hebreërs is. In die interpretasie van die Bybelgeskiedenis, toe die Assiriërs die Hebreërs verower en saam met hulle geassimileer het, het die Jode hul rasse-identiteit verloor. Hulle sien hulself as 'n veelrassige, Hebraïese gemeenskap. In die duisendjarige visie speel die Twelve Tribes 'n sentrale rol namate die Millennium in vier fases ontvou:

Die eerste fase is die herstel van die Twaalf Stamme, 'n 'demonstrasie van die duisendjarige koninkryk en 'n lig vir die nasies in hierdie era, voordat Yahshua terugkeer', gebaseer op Jesaja 49: 5-6.

Die tweede fase word aangekondig deur die blaas van die Jubelhoring (“Yobel”). Na sewe sabbatsjare (49 jaar) sal die land na sy regmatige eienaar terugkeer. Op die vyftigste Jubeljaar sal Yahshua terugkeer en die land wat tans in die besit van Satan is, herwin.

In die derde fase sal die groot klip (die Stone Kingdom) van 'n berg afrol en die standbeeld van Nebukadnesar se droom vernietig. In Nebukadnesar se droom rol 'n reuse standbeeld van 'n man met kop van goud, kis van silwer, maag van brons en voete van yster gemeng met klei (2:44) van 'n berg af en slaan aan die voete van die standbeeld en veroorsaak dit om verpulver aarde toe te stort, om deur 'n sterk wind weggewaai te word. Vir die teoloë van die Stamme is hierdie droom 'n metafoor van die hegte verhouding tussen godsdiens en politiek in die Joods-Christelike geskiedenis. Die goue kop is die Babiloniese ryk, gevolg deur silwer en brons koninkryke van Persië en Rome. Die 'vierde koninkryk' is die Heilige Romeinse Ryk, vergestalt in die voete van die standbeeld, swak omdat yster nie met klei gemeng kan word nie. Hierdie gebrekkige alliansie van elemente verteenwoordig die kompromisse van die Christendom en die onheilige alliansies met verskillende politieke state, wat begin het met keiser Konstantyn se bekering tot die Christendom in 312 CE en dat hy die Christelike Kerk tot 'n staatsgesteunde godsdiens gemaak het, wat Daniël se profesie vervul.

Die stamme glo dat die Heilige Romeinse Ryk vandag verduur; dat die 'tien konings' wat Daniël in sy nagvisioen aanskou (Daniël 7: 23-4), die 'tien tone' is van die standbeeld in Nebukadnesar se droom. Hulle glo dat hierdie tekste verwys na die moderne Europa, waar die Romeinse invloed en kultuur steeds deurdringend is. Die tien tone of konings is simbole van die inherente morele swakheid wat ontstaan ​​wanneer godsdiens met sekulêre politiek gemeng word. Vir die stamme is hierdie benarde menging van yster en klei vandag duidelik in die internasionale ekumeniese beweging en in Christelike predikante wat politieke mag probeer aankweek.

Die stamme omhels 'n geestelike beskouing van die Amerikaanse geskiedenis. Hulle glo dat God se hand die riglyn vir die eerste wysiging van die Grondwet gelei het. Hulle glo dat hedendaagse godsdiensvryheid die resultaat is van 'n opeenvolging van bonatuurlike gebeure; In die besonder word Roger Williams beskou as 'n goddelik-geïnspireerde visioenêr wat die konsep van kerk / staat-skeiding aan Amierca bekendgestel het en word baie soos 'n heilige vereer.

In die vierde fase sal Yahshua in die wolke terugkeer om sy koninkryk op aarde te vestig. “Dan sal die herstelde, volledig ontwikkelde Liggaam van die Messias, die twaalfstamme Israel, van die berg afrol en die tone van die groot standbeeld verpletter, met Yahshua, die Koning van die Konings wat hulle lei, om die koninkryke van die wêreld te vernietig vir altyd. ” Die stamme verwag dat hierdie gebeurtenis aan die einde van hierdie huidige era sal plaasvind nadat hulle aan al die nasies van die aarde die lewe van Yahshua getoon het as 'n voorsmakie van die toekomstige era.

Die Tribes se konsep van die Verdrukking, wat voorafgaan aan die Slag van Armageddon, wyk nie wesenlik af van die Christelike Bybelprofesie-tradisie nie. Bybelse fundamentaliste, waaronder die stamonderwysers, glo dat al die leërs van nasies wat die Bose (Satan) volg, in die vallei van Megiddo sal vergader. Dan sal Yahshua (die opgestane Christus) teen hulle oorlog voer, vergesel van Engelse leërs, die Opgestane en volgens die leer van die Stamme, die Twaalf Stamme. Die geveg sal dertig dae duur, en die bloedvergieting sal na die tooms van die perde styg. Daar word van die kinders van die stamme verwag om 'n sleutelrol te speel in die inleiding van die eindtyd: 144,000 12,000 jong maagdelike mans (XNUMX XNUMX van elke stam) sal as sendelinge gestuur word, maar sal as martelare doodgemaak word. Twee van die sendinggetuies sal in die strate van Jerusalem doodgemaak word, maar sal opgewek word net voor die verskyning van Yahshua.

Die stamme glo in 'n drieledige hiernamaals, genaamd die 'Drie ewige bestemmings'. Hierdie lering het die eerste keer in een van hulle verskyn Vraestelle (“The Three Eternal Destinies of Man”) in 1996. Voor die datum het die stamme se literatuur die boodskap oorgedra dat daar net 2 “Ewige bestemmings” of oordele. Die eerste oordeel was vir die 'Heilige' (diegene wat verbond het met God wat eiebelang opsy gesit het en saam met Yahshua oor die herstelde aarde sal regeer). Die tweede oordeel was vir die "onregverdige en vuil" (diegene wat gelei word deur eiebelang wat hul gewete opsy gesit het); hulle sal na die ewige poel van vuur gestuur word. Vervolgens het Yoneq en die ouderlinge egter Openbaring (20:12) en Romeine (2:13 -16) bestudeer, waar gesê word: “Hulle sal geoordeel word volgens wat hulle gedoen het.” Hieruit het hulle afgelei dat daar 'n derde “Ewige bestemming” vir diegene wat hulle die Regverdige genoem het. Dit is 'gewetensmense', soos regter Mahady, wat 'n nederige en onpretensieuse agting vir geregtigheid getoon het en 'n model was vir staatsamptenare wat die voorskrifte van gewete en plig volg, eerder as eiebelang of openbare goedkeuring. Die Regverdige kan gevind word nie net onder Christene nie, maar ook onder Hindoes, Boeddhiste, Moslems, Heidene of selfs die godsdienstiges (diegene wat nog nooit van Yahshua gehoor het nie). Die Stamme glo dus dat die Regverdige nie geoordeel sal word nie, maar slegs deur hul optrede.

RITUELE / PRAKTYKE

Met dagbreek en skemer word die shofar (Joodse ramshoring) word geblaas om die dagblad aan te kondig minchot. Dit is byeenkomste waar mans en vroue lig hul hande na Yahshua. Hulle begin deur binne-in die sirkel rond te maal, in mekaar se oë te kyk, dus as daar iemand is vir wie hulle aanstoot gegee het, of waaroor hulle beledig is, is dit die tyd om versoen te word en vergewe te word, sodat die gemeenskap 'vervolmaak kan word in liefde. ” Hierdie seremonie word afgesluit met sang en sirkeldans. Op Vrydae kom die stamme teen sononder bymekaar vir hul sabbat. Lede “lê ons laste neer” en neem deel aan sang en dans en “hoor profesieë.” Gaste en die publiek word by hierdie Shabbat-byeenkomste verwelkom en daarna na aandete genooi. Saterdagaand, teen sononder, word die 'Opstandingsviering' in die individuele huishoudings gehou. Dit begin met die Victory Cup, 'n groot aardewerkbeker tuisgemaakte wyn wat aan elke lid in die huishouding oorgedra word, wat hul sondes bely en praat oor hoe hulle 'hul vorige week' uitgeloop het. ' Daar moet beoordeel word of hy of sy waardig is om uit die Victory Cup te drink en gereinig te word deur die bloed van Yahshua. Dit word gevolg deur 'n nagmaalmaal vir gedoopte lidmate, wat die breek en deel van 'n volkorenbrood insluit ter herdenking van Yahshua se offer. Dit begin die eerste dag, want die Sondag begin om Saterdag se sononder.

ORGANISASIE / LEADERSHIP

Besluite word gesamentlik geneem in Bybellees, groepsgebed en profesie. Terwyl lede daarop aandring, is die leiersrol Die Ouderlinge is informeel en buigsaam en dien as plaaslike bestuurders en geestelike leiers, terwyl die Onderwysers die Bybellees voorhou en die geïnspireerde teoloë van die groep is. Internasionale konferensies word gereeld gehou in die hoofkwartier, die Gemeenskapsentrum in Hiddenite, Noord-Carolina, waar kollektiewe besluite deur Spriggs (“Yoneq”) geweeg en gemagtig word. Marsha Spriggs het 'n toonaangewende internasionale rol in administrasie, organisasie en leierskap. Terwyl vroue nie amptelike titels het nie, spreek hulle uit en profeteer hulle tydens groepbyeenkomste en blyk dit dat hulle dieselfde stem in die besluitnemingsproses het.

Die stamme se gemeenskaplike lewenspatrone het oor die jare heen ontwikkel. In Island Pond het hulle verskeie ou Victoriaanse huise gekoop en opgeknap om 'huishoudings' op te rig waar verskeie gesinne 'n huis met enkel mans of vrouens sou deel. Elke meerfamilie-huishouding was ekonomies onafhanklik en het daagliks vergader rondom die ontbyt- en etenstafels. Verskeie 'huishoudings' vorm 'n 'clan' wat homself onderhou deur kothuise (kerse, seep, lotions) of deur timmerwerk en opknapping. Clans uit 'n aantal dorpe in een streek van die VSA vorm 'n 'stam'. Klein 'uitweg'-huise word in nuwe dorpe gevestig as voorlopige sendingposte, gewoonlik ondersteun deur broers wat as appelplukkers, tuiniers, skilders of dagarbeiders werk. 'N Byeenkoms van alle lede, genaamd die First Day Celebration, is Sondagoggende in die groot hok bo die Common Sense Restaurant in Mainstraat gehou. Besoekers is welkom by hierdie byeenkomste en is genooi om daarna 'n gemeenskaplike maaltyd te deel. Baie kinders is in die 'Nuwe Israel' van die stamme gebore, en baie moeders het verloskunde studeer om tuisgeboortes te kry.

In hul eindtydse missie om die verlore stamme van geestelike Israel te versamel en te herstel, is die Twaalf stamme gerig op sendelingaktiwiteit om die groei van hul gemeenskappe te bevorder. Vir hierdie doel het hulle hul eie unieke evangelisasie-strategieë ontwikkel, insluitend die verspreiding van die Vraestel, 'n padreisbus (die vredemaker) en 'n vaarskip (die Vredemaker Marine), rondreisende sendeling (Stappers), en die openbare troues, wat uitvoerig as apokaliptiese kompetisies aangebied word.

Die Vraestel is 'n ongedateerde, toegewyde gratis nuusblad, gedruk op 'n antieke drukpers. Vraestelle lewer kritiek op die samelewing se toelaatbaarheid, materialisme en gesinsmislukkings. Hulle verkondig 'n radikale boodskap van broederliefde in die laaste dae, en nooi lesers na hul gemeenskappe om liefde en waarheid te vind.

Die vredemaker, 'n dubbeldekkerbus, het sendelingpare na plattelandse kermisse, musiekfeeste, Rainbow Gatherings en Billy Graham Crusades vervoer. Op hierdie plekke is volgraanbrood en warm cider uitgedeel. Die vredemaker het 'n bekende gesig geword by Grateful Dead-konserte, en dit het 'n aantal "Deadheads" geïnspireer om by hul gemeenskap aan te sluit. Die Vredemaker Marine is 'n replikasie van 'n agtiende eeuse fregat wat in Charleston (en ander hawens in die stad) vasgemeer is en oop is vir toeriste.

'N vroeë uitreikmetode was om' Walkers 'uit te stuur. In 1982 het die eerste Walker-spanne Island Pond verlaat, met rugsakke gedra om voornemende bekeerlinge te ontmoet deur haak-ritte en water by plaashuise te vra.

Troues in die twaalf stamme is nie net 'n deurgangsritueel vir jong paartjies wat die huweliksstaat betree nie, maar dit is ook dramatiese “pre-enactments” van die Laaste Dae, wanneer Yahshua sal terugkeer om sy “Bruid” (die “Kerk / Gemeenskap” self) op te eis. So leer die troue lede en besoekers van die stamme se visie van die laaste dae. Die bruidegom, dra wit met 'n rooi sjerp en mantel, staan ​​in die posisie van Yahshua, die wederkoms. Die bruid dra 'n linnekleed as die 'suiwer en vlekkelose' bruid van openbarings wat 'haarself gereed gemaak het' vir haar 'koning'. Die bruid en bruidegom lei die “Huweliksmaal van die Lam”. Tydens die fees het lede van alle ouderdomme dans en liedjies uitgevoer wat ter ere van die paartjie geskryf is.

Die Twaalf Stamme het nou 'n internasionale teenwoordigheid gevestig en 'soos' bye 'in lande regoor die wêreld' geswerm '. Vier stamme (Manasse, Yehudah Yoceph en Benyamin) woon in die VSA. Vier woon in Europa, in Frankryk (Ruben), Duitsland (Levi), Spanje (Shimon) en Engeland (Zebulun). Twee stamme is in Latyns-Amerika (Napthali en Issachar), een in Australië (Asher) en een in Kanada (Gad). Hulle lidmaatskap bestaan ​​uit minstens vier geslagte, aangesien baie ouer ouers van die eerste dissipels besluit het om by hulle aan te sluit. Sy getalle bly relatief beskeie, maar onder 4,000 XNUMX.

Omstreeks 1980, nadat hulle na Island Pond verhuis het, het die stamme 'n kenmerkende kleredrag aanvaar. Die mans dra lang hemde met onderbaadjies en bind hul skouerlange hare in 'n klub vas. Die vroue dra lang pinafores, rompe of pantalons. Hulle hare is lank en hulle 'bedek hul hoof in die kerk' deur 'n hoofdoek te dra wat die onderwerping aan hul mans en die ouderlinge aandui wat hulle onder die gesag van Yahshua onderwerp. Hulle dieet is gebaseer op bruin of volgraanbrood, in teenstelling met die "Witbrood Jesus" wat in die Christendom aangebied word. Lede van die stamme is nie vegetariërs nie, maar vermy wel alkoholiese drankies en vervang koffie met groen matte tee uit Brasilië. Daar word klem gelê op gesondheid, en baie lede neem deel aan 'n aerobics-klas vir Israeliese musiek vroegoggend.

In teenstelling met baie gemeenskaplike gemeenskappe, beskerm die stamme die biologiese familie, kernkrag en uitgebreide, en is hulle gesinsgerig, selfs kindgesentreerd. Huwelike, monogamie en kuisheid voor die huwelik word hoog op prys gestel en streng gemonitor. Die uiteindelike doel van die stamme, om 'n volk op te rig vir Yahshua se terugkeer ', vereis voortplanting, asook evangelisasie. Die ouers streef daarna om gehoorsame, respekvolle kinders groot te maak wat daartoe verbind is om God se Koninkryk op te bou. Die stamme glo dat hul kinders onder die 144,000 13 sal tel wat die Millennium sal inlui. Om hierdie doel te bereik, dissiplineer ouers ongehoorsame kinders met 'n 'dun staaf' (gewoonlik 'n ballonstok) om hulle te reinig van sielkundige skuldgevoelens of oorblyfsels van sonde op hul gewetens wat deur ongehoorsame dade veroorsaak word. Ouerdissipline is gebaseer op die Bybel, na aanleiding van die Spreuke 24:12 en Hebreërs 7: 4. Volgens hulle is die tug van kinders die plig van ouers wat 'hulle harte liefhet en tot die kind rig', soos beveel in Maleagi 6: XNUMX. Hulle verkondigde doel is om kinders se selfbeheersing te kweek en hul gehoorsaamheid aan te moedig aan ouers wat leer om die vader, Yahshua, te gehoorsaam, soos geopenbaar in die Woord.

Om kinders op te voed wat vry is van 'ongeregtighede', vermy die stamme toegang tot televisie, films, speelgoed, snoepgoed en sakgeld. Moeders leer hul dogters om te kook, skoon te maak en naaldwerk te gee en na hul jonger broers en susters om te sien. Vaders lei hul seuns op in timmerwerk, boerdery en vaardighede wat verband hou met hul bedrywe, soos leerwerk, motoronderhoud en opknapping van geboue. Kinders woon 'n tuisonderrigprogram by, maar in hul tienerjare gaan hulle oor na vakleerlingprogramme en begin hulle in verskillende stamme en ondernemings van die Stamme werk, soos sonverwarming, boerdery of tee-invoer.

Kwessies / UITDAGINGS

Die Twaalf Stamme het 'n sektariese geloof en lewenswyse ontwikkel wat beskryf kan word as 'n kruising tussen die Joodse Messianisme en die agtiende eeuse anabaptisme. Voornemende bekeerlinge kan 'n aanvanklike aantrekkingskrag ondervind vir die elegante Victoriaanse huise wat met antieke en handgemaakte kunsvlyt, die heerlike aandete en gesellige aande pryk, ingewikkeld deur ingewikkelde sirkeldans en emosioneel ekspressiewe sang. By nadere kennismaking is die eise aan lede se lewens egter intens en kompromisloos. In teenstelling met die toelaatbare, individualistiese etos van die groter samelewing in Amerika, dring die stamme aan op onselfsugtigheid en selfopoffering, dat elke lid 'sy lewe vir Yahshua moet aflê'. Terwyl hul uiteindelike doel is om 'die Bruid voor te berei op Yahshua's Call', beskou hulle hul gemeenskap intussen as 'goeie vrugte dra'. Broers en susters, vrouens en mans, leef op 'n moreel streng manier saam, open openlike en eerlike verhoudings en vul hulle met 'n nugter vreugde. Hulle grootste hoop is dat hul kinders 'hul oorerflike neigings en ongeregtighede wat in die buitewêreld heers', kan oorkom en uiteindelik hul ouers sal oortref deur 'met absolute oortuiging en helder gewete' te kan praat.

Die opposisie wat die groep deur die jare teëgekom het, kan ontleed word as gevolg van 'n kombinasie van hierdie vorm van organisasie en sy verpligtinge. Eerstens lyk die 'hoë vraag', gemeenskaplike en sektariese aspekte van die groep bedreigend vir ouers van bekeerlinge en antikultuurgroepe, en die groep is vir 'n tyd lank geteiken deur ontwikkelaars wat bekeerlinge van die groep wou bevry. Verder het die sterk binne-groepsgrense wat verband hou met groot aanvraag organisasies, soms ernstige toesiggeskille opgelewer wanneer een huweliksmaat besluit om te vertrek. In die 1980's is twee vaders in die VSA byvoorbeeld aangekla van inmenging in die voogdyskap (of ontvoering van ouers) te midde van 'n voogdisgeskil met hul eksvroue. Die Staat Vermont v. Stephen Wooten die saak wat in 1981 begin het, is in 2001 deur die staat afgewys toe die seuns nie teen hul vader sou getuig nie. In 1997 Koningin v. Edward F. Dawson verhoor in Kentville, Nova Scotia, is die vader deur die jurie vrygespreek van die aanklag van ontvoering van ouers. Regter J. Davison, het die kroon skuldig bevind aan die skending van die Handves van Regte en Vryhede toe dit Dawson nie behoorlik kennis gegee het van 'n verhoor nie weens sy godsdienstige voorkeur.

Tweedens bedreig die sukses van hul ondernemings, beman deur vrywillige arbeid, plaaslike klein ondernemings wat op betaalde arbeid staatmaak. As gevolg hiervan was daar negatiewe mediadekking en soms ook aanvalle op Twelve Tribe-eiendom. Nadat die gemeenskap na Island Pond verhuis het, is dit byvoorbeeld geteiken deur aanjaerskieters en vandale wat hul voedselwinkel en restaurant beskadig het.

Derdens het hul onkonvensionele post-Christelike teologie 'n "teenkultus" -reaksie van hoofstroom Christene ontlok. Een aanhoudende kritikus was Bob Pardon, direkteur van die New England Institute for Religious Research. Hy het die Twaalf Stamme aanhoudend bestraf vir wat hy as die nie-Bybelse teologie beskou.

Vierdens het die besluit van die Twaalf stamme om kinders met tuisonderrig te besorg voortgesette spanning met amptenare wat openbare onderwys reguleer. Dit was 'n probleem in verskeie lande waar die Twelve Tribes gemeenskappe gevorm het. Tussen 1978 en 1990 het die deelstaat Vermont gemeenskapsouers van dwaasheid aangekla, hoewel dit nie skuldig bevind is nie. In 1990 is die groep se tuisonderrigprogram amptelik erken deur die departement van onderwys in Vermont. In Duitsland, waar tuisonderwys egter onwettig is, het die stamme egter intense opposisie ervaar, onder meer 'n polisie-klopjag waar hul kinders met geweld verwyder is en na 'n nabygeleë skool vervoer is. In Frankryk het die stamme se weiering om hul kinders in te ent en na die openbare skool te stuur ook konflik veroorsaak.

Ten vyfde is die stamme soms op antieke webwerwe en in die media as "rassiste" bestempel, maar dit is interessant dat van hul mees verhewe Ouderlinge en Onderwysers Afro-Amerikaners is en dat hulle hierdie bewering ontken. Hierdie idee is waarskynlik afgelei van die huweliksgebruik van die Tribes. In die poging om die etniese identiteit van die antieke stamme te herstel, moedig hulle huwelike van dieselfde ras aan. Die begrip “ras” word gedefinieer as geërf van die vader. 'N Asiatiese vrou met 'n Britse vader en 'n moeder in Asië kan byvoorbeeld met 'n Kaukasiese man trou, maar nie met 'n Asiatiese man nie.

Laastens is die grootste deel van die konflik en kontroversie deur die geskiedenis van die Twaalf Stamme gewortel in die kwessie van korporaal straf van kinders. Hierdie bewering was in die middel van die klopjag op die Island Pond-gemeenskap in 1984. In September 2013 is veertig kinders deur die polisie en maatskaplike werkers uit twee gemeenskappe in Beiere verwyder, nadat 'n joernalis by die groep aangesluit het en verskeie afleweringsepisodes vasgelê het. met 'n versteekte kamera. Die kwessie van kindermishandeling het moeiliker opgelos, aangesien hoofstroom-kinderwelsynswerkers en maatskaplike werkers na 'n posisie beweeg het dat fisieke straf per definisie misbruik is.

Verwysings

Asadi, Torang. 2013. "A Tradition of Innovation and the Innovation of Tradition: The Cultural Developments of the Twelve Tribes Community." In Geestelike en Visionêre Gemeenskappe, geredigeer deur Timothy Miller, 139-56. Londen: Ashgate.

Blades, Kent. 1990. "Cult Defector Killed by Mother." Die Guardian (Clark's Harbour, NS), 12 Junie, p.1.

Bozeman. Jon en Susan Palmer. 1997. "The Northeast Kingdom Community Church of Island Pond: Raising Up a People for Yahshua's Return." Blaar van Hedendaagse Godsdiens 12: 181-90.

Braithwaite, Chris. 1984. "Kultisme en kindermishandeling: gevalle van konvergensie." Die Cult Observer, September, pp. 3-6.

Dawson, Edward. 1994. “Neem ons kinders: die getuienis van Edward Dawson van die Northeast Kingdom Community Church.” Ongepubliseerde manuskrip, 13 Junie.

Freepaper: Bringing the New Age: Daniel's Vision of the Stone, nd (circa 1989).

Harrison, Barbara Grizutti. 1984. “Die kinders en die kultus.” New Engeland Maandeliks, Desember.

Hertic, Nancy. 1978. "Kerk om sy geel broodjies, ander eiendomme en te verhuis, te verkoop," Chattanooga Times, Maart 26.

Malcairne, Vanessa en John D. Burchard. 1992. “Ondersoeke na kindermishandeling / verwaarlosings in religieuse kultusse: 'n gevallestudie in Vermont.” Gedragswetenskappe en die regte 10: 75-88 .

Neilsen, Kirsten. 2007. Cult Scare: Die eerstehandse verslag van die skokkende ontvoering van Kirsten Neilsen. Island Pond, VT: Perkamentpers.

Palmer, Susan. 2011. Die nuwe ketters van Frankryk: minderheidsgodsdienste, la République, en die regering-geborgde “Oorlog teen sekte. New York: Oxford University Press.

Palmer, Susan. 2010. “Die twaalf stamme: die bruid voorberei op Yahshua se terugkeer.” Nova Religio: Die tydskrif vir alternatiewe en opkomende godsdienste 13: 59-80.

Palmer, Susan. 2001. "Vrede, vervolging en voorbereidings vir Yahshua se terugkeer: die saak van die Messiaanse gemeenskappe / twaalf stamme." In Christelike millenarisme, geredigeer deur Stephen Hunt, 209-23. Londen: Hurst & Co.

Palmer, Susan 1998. “Afvalliges en hul rol in die konstruksie van griewe-eise teen die Noordoostelike Koninkryk / Messiaanse gemeenskappe. ”In Die politiek van godsdienstige afvalligheid: die rol van afvalliges in die transformasie van godsdienstige bewegings, geredigeer deur David G. Bromley, 191-208. Westport, CT: Praeger-uitgewers.

Palmer, Susan. 1998. "Frontiers and Families: The Children of Island Pond." In Kinders in Nuwe Godsdienste, geredigeer deur Susan J. Palmer en Charlotte Hardman, 153-71. New Brunswick, NJ: Rutgers University Press.

Palmer, Susan. 1994. Moon Sisters, Krishna Mothers, Rajneesh Lovers. Syracuse, NY: Syracuse University Press.

Swantko, Jean. 2004. “Die twaalf stamme Messiaanse gemeenskappe, die anti-kultusbeweging en regeringsreaksie.” In Regulering van godsdiens: gevallestudies regoor die wêreld  geredigeer deur James T. Richardson, 179-200. New York: Kluwen Academic / Plenum Publishers.

Wiseman, Jean Swantko. 2011. "Strategiese ontbinding en die politiek van opposisie: parallelle in die staatsaanval op die twaalf stamme." In Heiliges onder beleg: Die Texas State Raid op die Fundamentalistiese Laaste Dag Heiliges, geredigeer deur Stuart A. Wright en James T. Richardson, 201-20. New York: New York University Press.

Post Datum:
8 Februarie 2015

Deel