Leah Hott David G. Bromley

Trucker Kerke

TRUCKER KERK TYD

Laat 1800's: Die vragmotorbedryf het in die Verenigde State begin ontstaan.

Middel 1900's: die vragmotorbedryf het sterk toegeneem.

1950's: Die konstruksie van die interstate snelwegstelsel begin.

1950's: Die eerste vragmotorkerke is gestig.

1951: Transport for Christ is gestig deur die vragmotor Jim Keyes.

1975: Bunny en Blonnie Gregory het deur die Verenigde State begin reis met kerkdienste in hul mobiele kapel.

1981 (Maart): Voormalige vragmotor Joe Hunter het Bybelstudiegroepe in 'n vragmotorstop van Atlanta begin hou; hierdie studiegroepe is later georganiseer en word Truckstop Ministries, Inc.

1986: Vervoer vir Christus begin met die oprigting van stilstaande kapelle.

2001 (Julie): West-Plex Community Church het dienste begin hou by 'n vragmotorstop in Missouri.

2010: Transport for Christ het begin saamwerk met Truckers Against Trafficking.

FONDS / GROEPGESKIEDENIS

Die vragmotorbedryf het in die laat-negentiende eeu in die Verenigde State ontstaan ​​("The Long Haul" 2008). Gedurende hierdie tyd het treine kommersiële vervoer en vroeë vragmotors gedomineer, ondanks hulle buigsaamheid, het hulle gesukkel om mee te ding stelsel. Terwyl verskeie vragmotorsmaatskappye in die vroeë twintigste eeu gestig is, insluitend die Mack Brothers Company in 1900 wat later Mack Trucks, Inc. geword het, het die vroeë vragmotorsbedryf hoofsaaklik uit onafhanklike vragmotorbestuurders met 'n enkele voertuig bestaan. Met die vordering in vragmotorsontwerp het die ontwikkeling van die binnebrandenjin, die evolusie van rem- en stuurfunksies, die uitvinding van hol rubberbande en die voorspoedige industriële era ná die Eerste Wêreldoorlog egter ontstaan ​​as een van die voorste metodes van kommersiële vervoer. Later het die konstruksie van die nasionale interstate snelwegstelsel, wat in die middel-1950's begin het, die groei van die vragmotorbedryf en langafstandvervoerroetes ("Trucking Industry" 2006) verder aangevuur. Byvoorbeeld, tussen 1975 en 2000 het die aantal vragmotorbestuurders toegeneem van ongeveer 1,500,000 tot 3,000,000 (Belman, Lafontaine en Monaco 2005).

Vragmotorbestuur is deur middel van sy geskiedenis 'n byna uitsluitlik manlike beroep. Verder het kulturele beelde die manlike truckerrol genormaliseer en die vroulike trucker as 'n anomalie geproblematiseer, alhoewel onlangse jare 'n toename in vrouedrywers (Eastman, Danaher en Schrock 2013). Soos cowboys, matrose aan boord van skepe, houthakkers, spoorwegmanne en mynwerkers, het vragmotorbestuurders hul eie kenmerkende subkultuur ontwikkel en is hulle tegelykertyd op verskillende maniere tydens verskillende historiese tydperke uitgebeeld. Op verskillende tye het vragmotorbestuurders hulself voorgestel as afvallige cowboys, geselskapsmanne, voyeur en konings van die pad (Ouelett 1994). Populêre kultuuruitbeeldings van vragmotors het gewissel van 'snelweghelde', vurige, hardwerkende mans wat die land se paaie beskerm, tot 'cowboy-vragmotors', vrygewige en uitbundige nonkonformiste met 'n blatante minagting van die wet (MacMillan, nd; Hendricks, 2013). Die beelde het mettertyd verander. Gedurende die tagtiger- en negentigerjare het vragmotorbestuurders minder uitgebeeld as snelweghelde en meer as gevaarlike, onopgeleide mans wat afwykende gedrag beoefen, soos dwelm- en alkoholgebruik, werwing van prostitute en dobbelary (O'Neill 1980; MacMillan nd). Met die opkoms van 'n werklikheidstelevisie het die media-uitgebeeld beeld van die vragmotorbestuurder weer teruggespring toe vragmotorbestuurders weer hardwerkend en eerlik begin word.

Vragmotor en publieke beelde opsy, die lewe van langafstand-vragmotorbestuurders is moeilik. Vragmotorbestuurders word beskryf as werk in hedendaagse "sweatshops" aangesien die arbeidsomstandighede onaangenaam is, die inkomste is gewoonlik op 'n minimum loonvlak, werksure is lank, fisiese risiko's is hoog en lewensverwagtinge verkort. Belzer 2000; Veronese 2012; Viscelli 2016). Sielkundig ervaar vragmotors negatiewe affektiewe toestande wat voortspruit uit die vraag na die werk, insluitend eensaamheid, uitputting, depressie en woede. Nie verrassend is omsetkoerse uiters hoog nie (Smith 2012).

Vinnige groei in die vragmotorbedryf, en veral langafstandvragmotors, het 'n groot poel mans geskep wat lang tydperke onderweg was waartydens hulle fisies van families, gemeenskappe en kerke geïsoleer was (King 2012). Vir vragmotorbestuurders wat onderweg is, is vragmotorstopplekke 'n natuurlike versamelplek langs die snelweg. 'N Verskeidenheid dienste saamgevoeg (rusverblyf, kos, brandstof) in en om hierdie vragmotorstopplekke. Dit is nie verbasend dat sommige Christelike kerke, hoofsaaklik Evangeliese groepe, deur hierdie lokasies aangetrek is nie en dat sommige kreatiewe individue innoverende maniere gevind het om godsdiensdienste tot stilstand te bring. Baie vragmotorbestuurders is naamlik Christelik, maar mans was nog altyd aansienlik onderverteenwoordig in kerkbevolkings, en verbygaande mans nog meer. Selfs vragmotorbestuurders wat godsdienstige dienste wou bywoon, het voor ongewone uitdagings te staan ​​gekom, gegewe die uitmergelende skedules, die tydsberekening van normale godsdiensdienste, die ligging van gevestigde kerke en die onvermoë van die parkeerterreine in die kerk om 'groot tuig' te akkommodeer (King 2009; 'Trucker's Chapel' 2009) ).

Dit was tydens die 1950s dat die eerste Trucker-kerke begin verskyn het. Vervoer vir Christus, een van die grootste
Trucker ministeries vandag, is in 1951 deur trucker Jim Keyes gestig. Die kerk was eksklusief vir die eerste drie dekades na die stigting van die kerk, en het klein kapelle vervoer na vragmotorhaltes langs die snelweë van die Verenigde State en Kanada. In 1986 Vervoer vir Christus het egter sy eerste permanente kapel by 'n vragmotorstop in Harrisburg, Pennsylvania, na bewering van die eienaar van die stop ("History of Transport for Christ", "Lopez 2009"). Die sukses van die kapel het toegelaat dat Vervoer vir Christus begin word om kerke by vragmotorstopte in die Verenigde State en Kanada te vestig, sowel as in die buiteland van Rusland na Zambië. Vervoer vir Christus het daarna meer as twintig kerke gestig.

Truckstop Ministries, Inc is gestig deur die voormalige trucker Reverend Joe Hunter in 1981. Jagter, wat in Georgië gebore is, het op die ouderdom van veertien uit die hoërskool afgeskop en vyf jaar later in die Viëtnam-oorlog opgestel. By sy terugkeer, nadat hy beperkte formele opleiding gehad het, het hy 'n pos as trucker aangestel. Jagter het vinnig in 'n lewenstyl van drank- en dwelmmisbruik geval, wat hy verslae aangehou het totdat hy 'n kerkdiens naby sy tuisdorp bygewoon het. Tydens die preek onthou hy 'n oorweldigende gevoel van berou vir sy selfvernietigende gedrag en 'n gevoel dat "die predikant al sy sondes ken" (Blake 2009). Jagter en sy vrou het albei kort daarna Christene geword. Jagter het vinnig ontmoedig geraak en versteur deur die gebrek aan kerkdienste beskikbaar vir vragmotorbestuurders. Hy het begin met 'n Bybelstudiegroep by 'n vragmotorstop in Atlanta in 1981. Die gewildheid van die groep het dit uiteindelik toegelaat om te groei tot Truck Stop Ministries, Inc., wat gegroei het tot 74-kapelle wat by vragmotorstop in 29-state geleë is.

Daar is talle Trucker Church organisasies soortgelyk aan Vervoer vir Christus en Truckstop Ministries. Hierdie kerke en ministeries begin dikwels met die verbintenis van 'n enkele persoon, dikwels 'n vragmotor, om die vragmotorbevolking te evangeliseer. Soms ontwikkel hierdie evangeliserende inisiatiewe in groot uitreikorganisasies. Suksesvolle vragmaker-kerke kan splinternuwe bedieninge kry. Orville "Bunny" Gregory Sr. en sy vrou Blonnie. Die Gregore het die land gereis en sedert 1975 aan vragmotorbestuurders in hul mobiele kapel gepreek. Soos die stigters van Transport for Christ and Truck Stop Ministries, Inc., het Bunny Gregory jare lank as 'n vragmotor op die pad gespeel en nadat hy sy vrou ontmoet het, betrokke geraak by kerkgroepe wat die vragmotorbevolking bedien het. Die twee het uiteindelik self na die pad gegaan nadat hulle die sleepwa van 'n 45-voet-agtien-wieler in 'n mobiele kapel omskep het. Die paartjie het beraam dat hy "4,403 siele gered het" (Cramer nd).

In ander gevalle het reeds gevestigde kerke die trucker-gemeenskap bereik. Wes-Plex Gemeenskapskerk is gestig in Foristell, Missouri in Januarie van 2001, en het net bande met die vragmotorbevolking gevestig toe 'n lid van die kerk, Paul Kruse, by 'n nabygeleë vragmotorstop kontak met vragmotorbestuurders begin het en hulle genooi het om by die Sondagaand kerk aan te sluit. dienste. Toe vragmotorbestuurders gereeld Sondagdienste bygewoon het, het die kerk in Julie van 2001 bykomende vergaderings by die vragmotorstop gehou. (Kruse nd). Baie kerke in stede met 'n hoë kommersiële vragmotorverkeer het ook begin om hierdie benadering te neem en 'n stilstaande kerk te stig, óf by of naby die vragmotorstop om die vragmotorgemeenskap te evangeliseer.

DOCTRINES / oortuigings

Trucker-kerke bely gewoonlik konserwatiewe Christelike leerstellings. Hulle beoog om die "basiese beginsels" te onderrig en hul eie geloofsverklarings te hê ("Trans-denominational Defined", nd). Van die algemene elemente van die Trucker Church-leer is trinitarisme; die maagdelike geboorte; die dood, opstanding en wederkoms van Christus; die Heilige Gees as 'n aktiewe invloed in die lewens van Christene; die Bybel as onfeilbare goddelike openbaring en die bron van uiteindelike geestelike gesag en die kerk as die liggaam van Christus; die mens se val uit genade in 'n toestand van sonde, wat omgekeer is deur die dood en wedergeboorte van Christus; slegs verlossing deur berou, doop en die erkenning van Christus as die redder van die mensdom. Dit is nie verbasend nie dat Trucker-kerke die evangelisasie beklemtoon, gebaseer op die Bybelvers Lukas 14:23: “En die Here sê vir die dienskneg: Gaan uit op die grootpaaie en om die heinings en dwing hulle om in te kom, sodat my huis vol kan word” ( "Ons missieverklaring," en; "Oor ons organisasie," en; Kruse, tweede; "Vragmotor," en). Inderdaad, God roep kerke en individue op om in die behoeftes van vragmotorbestuurders te voorsien om hul eie verordeninge uit te voer ('Kerke wat sendingvragmotors stuur', en). Sommige kerke leer ook die geloof in 'n goddelike regering wat talle aspekte van die lewens van mense bepaal, insluitende hul beroepe, en beweer dat om as 'n vragmotor te werk, die hemelse voorgeskrewe roeping is. Liefdadigheidsaktiwiteite, die vermyding van die begeerte van die 'nie-noodsaaklike', en die sondigheid van owerspel en homoseksualiteit kan ook beklemtoon word ('Ons missieverklaring', 'wat ons glo', 'die' TMI-geloofsverklaring ', nd ; "Geloofsverklaring," nd).

RITUELE / PRAKTYKE

Dienste word dikwels in 'n kamer binne 'n vragmotorstop gehou, in 'n sleepwa op die parkeerterrein of in 'n nabygeleë kerkgebou. Voordat dienste begin, sal evangelieverkondigers in die kerk dikwels vragmotors en werknemers met vragmotors stop en hulle uitnooi om 'n komende diens by te woon. Stationêre kerke of diegene wat gereeld op lokaal vergader, hou gereeld flyers en skedules met die datums en tye van kerkdienste (King 2009). Predikante sal ook gereeld met bestuurders via die Citizen's Band (CB) radiostelsel kommunikeer om hulle in kennis te stel van kerkdienste in die omgewing (Brust 2012). Trucker Church is geneig om 'n nie-aggressiewe benadering tot evangelisasie te volg. Prediker Bunny Gregory merk op dat hy en sy vrou dit "nie in hul kele druk nie ... Ons laat hulle na ons toe kom" (Cramer nd).

Omdat Trucker-kerke onafhanklik van mekaar funksioneer, wissel die dienste aansienlik. Tog is daar algemeenelemente. Dienste begin dikwels met musiek, lofliedere en liedere. Musiek word albei lewendig en elektronies oorgedra. Daar is 'n preek wat dikwels kort en gerig is op die trucker-kultuur. Gebedsversoeke word geneem en gevul. Kongregante sal dikwels agter die diens bly, saam met mede-vragmotorbestuurders en lede van die bediening (Kruse nd; Blake 2009). Kerkdienste is informeel en gemaklik in rok en atmosfeer. Terwyl sommige kerkdienste geskeduleer kan word, is mobiele kerkdienste meer opportunisties. Predikers soos Bunny en Blonnie Gregory, wat amper die hele jaar deur reis, net om te stop om die evangelie by vragmotorstop te versprei, is dikwels nie in staat om spesifieke datums en tye vir dienste (Cramer nd) te stel nie. Trucker-kerke soek nie aanbiedinge nie, en help dikwels bestuurders deur voedsel-, vervoer-, was- en oornagkoste te dek.

Behalwe godsdienstige dienste bied Trucker-kerke dikwels doop, individuele gebedsessies, Bybelstudies, en materiaal soos klankopname preke en letterkunde. Sommige ministers kommunikeer met bestuurders deur middel van die Sertifiserende Radio-stelsel, deel gebede, lees Bybelgedeeltes, en bestuur bestuurders aan radiostasies wat volle preke uitstuur (Brust 2012).

ORGANISASIE / LEADERSHIP

Truckerkerke word in wese verdeel tussen mobiele en stilstaande kerktipes. Mobiele kerke word gewoonlik deur individue of gesinne geskep en onderhou. Bunny en Blonnie Gregory se “Trucking for Jesus” -kerk is byvoorbeeld in die lokprentvan die vragmotor wat in kapel omskep is. Dit beskik oor handgemaakte banke, 'n preekstoel en godsdienstige beelde op die mure. Tom en Eileen Sumwalt, 'n Florida-egpaar, bedryf 'n soortgelyke kerk en reis dwarsdeur die Verenigde State en bied gebedsessies, lofliedere en Bybellesings aan vragmotorbestuurders (Brust 2012; Jones 2009). Stasionêre kerke sal waarskynlik gereeld of semi-gereelde dienste hou by 'n vragmotorstop of by 'n kapel naby. Hierdie kerke, soos die West-Plex Church Trucker Ministry, is dikwels geaffilieer met 'n gevestigde kerk en is daarom geneig om organisatories soos 'n gevestigde Christelike kerk te funksioneer. Alhoewel baie individuele kerke, beide mobiel en stilstaande, binne die Trucker-beweging geaffilieer is met denominasionele georiënteerde kerke en godsdienstige organisasies, is die beweging self in wese nie-denominasioneel. Individue, soos die Sumwalts, wat 'n Anglikaanse kerk bywoon terwyl hulle van die pad af is, neem 'n nie-denominasionele houding aan wanneer hulle met vragmotories evangeliseer.

Die gewildheid van die beweging het sommige kerke toegelaat om uit te brei na nie-winsgewende Trucker Church organisasies wat bestaanvan beide mobiele en stilstaande kerke. Die daaglikse bedrywighede van hierdie kerke word tipies apart geadministreer, gewoonlik deur 'n gewoonlik vrywillige prediker, maar word onder die sambreelorganisasie verbind. Een sodanige bediening is Vervoer vir Christus (TFC), een van die oudste Trucker-kerke in die Verenigde State. TFC het in die volgende drie dekades vyf kerke by die ministerie in 1951 gestig deur Jim Keyes met 'n mobiele kerk. TFC het oorgeskakel na hoofsaaklik stilstaande kerke in die middel-1980s en het sedertdien meer as twintig TFC-kerke gestig, hoofsaaklik in die Verenigde State en Kanada. TFC verdien belastingvrye status in die VSA en werk heeltemal op belastingaftrekbare skenkings. Dit het een van die grootste Trucker Church organisasies in die wêreld geword. TFC het 'n vennootskap met Truckers Against Trafficking, 'n organisasie sonder winsbejag wat ontwerp is om vragmotorbestuurders te help om betrokke te raak by die anti-menslike beweging ("History of Transport for Christ" nd).

Nog 'n belangrike organisasie is Truckstop Ministries, Inc, wat in 1981 gestig is deur voormalige trucker Joe Hunter en sy
vrou, Jan. In teenstelling met TFC, het Truckstop Ministries begin as 'n stilstaande kerk toe Hunter Bybelstudies begin het by 'n Georgiese vragmotorstop. Truckstop Ministries het uitgebrei na meer as vyf en sewentig vragmotorstopies landwyd. Die organisasie werk onder 'n Raad van Direkteure en word heeltemal befonds deur donasies van vragmotorbestuurders, vragmotors, en kerke en individue wat die Trucker Church-beweging ondersteun. Truckstop Ministries het 'n klein personeel by sy Georgia-hoofkwartier, maar dit werk hoofsaaklik met die hulp van meer as 500 vrywilligers landwyd ("Our Mission Statement" en "From Our President" nd).

Die meeste Trucker-kerke, sowel mobiele as stilstaande, rapporteer gemiddeld tien tot vyftien gemeentes per diens; dit is egter nie verbasend dat daar 'n aansienlike variasie in die bywoning is nie. By sommige geleenthede is daar geen bywoners nie en by ander soveel as veertig (Kruse nd; 'Trucker's Chapel' nd). Baie Truckerkerke verhoog die bywoning deur mense buite die vragmotorbestuur aan te moedig om dienste by te woon, en deelnemers sluit ook reisigers in stacaravansies sowel as vragmotorbestuurders in ('Trucker's Chapel', nd). Aangesien hulle steeds meer posisie kry, het baie vragmotorkerke in hul missieverklarings die doel opgeneem om 'n “bediening aan vragmotorbestuurders regoor die wêreld te bied, oral waar daar 'n beduidende vragmotorbedryf is” (“Huis”).

Kwessies / UITDAGINGS

Terwyl hulle soms deur gevestigde kerke gekritiseer word vir die nou fokus van hul bediening en deur sommige vragmotors as pastore nie self 'n vragmotorgeskiedenis het nie, word Trucker-kerke gewoonlik deur vragmotors en bestuurders van vragmotorstasies verwelkom. Die grootste uitdaging waarvoor Trucker Churches te staan ​​kom, is om hul bedienings te onderhou omdat hulle dieselfde probleme ervaar as die bevolking wat hulle bedien, veral die fisiese en emosionele koste van die bediening. Net soos vragmotorbestuurders, het Trucker-kerke beperkte finansiële hulpbronne, aangesien feitlik al die gepaardgaande kerke geheel en al deur donasies gefinansier word, en mobiele kerke die lopende koste van reiskoste in die gesig staar. Daar is ook die swaar emosionele tol van konstante reis en lewe op die pad. Blonnie Gregory het insig gegee in die daaglikse ontberinge wat op die pad ondervind is, en het aan 'n verslaggewer verduidelik dat die lewe ''n eindelose spoor van beton was, die geskree-vlak-gesprek wat nodig was in die dreunende kajuit, die vetterige kos met vragmotors ...' (Cramer, nd). 'N Toewydingsvlak is nodig vir Trucker Church-leierskap wat gewoonlik nie nodig is vir meer konvensionele kerke nie. Blonnie Gregory het gesinspeel op die nodige toewyding en het vir beide sy en haar man gesê: 'Ons harte is op pad, en ons het soveel vriende onderweg. Hierdie lewe van ons is in my hart ”(Cramer nd).

Verwysings

"Oor Ons Organisasie." En Truckers Christian Chapel Ministries. TCCMinistries.org. Toegang verkry vanaf http://www.tccministries.org/about-us/about-our-organization op 12 Januarie 2014.

Belman, Dale, Francine, Lafontaine en Kristen Monaco. 2005. Vragmotorbestuurders in die ouderdom van inligting: Transformasie sonder verandering. Pp. 183-212 in Vragmotor in die ouderdom van inligting , geredigeer deur Dale Belman en Chelsea White. Farnham, Verenigde Koninkryk: Ashgate.

Belzer, Michael. 2000. Sweatshops on Wheels: Wenners en Verloorders in Vragmotor Afgeleiding. New York: Oxford University Press.

Blake, John. 2009. "Vind Jesus by 'n Georgia Truck Stop." CNN.com. Toegang verkry vanaf http://www.cnn.com/2009/LIVING/wayoflife/09/23/truck.chaplain/index.html op 12 Januarie 2014.

Brust, Cynthia. 2012. "Bediening aan Truckers Plants Gospel Seeds." Toegang verkry vanaf http://www.theamia.org/new/features/outreach/ministry-to-truckers-plants-gospel-seeds/ op 12 Januarie 2014.

"Kerke Stuur Sendingwagters." En Noord-Amerikaanse Sendingraad. NAMB.net. Toegang verkry vanaf http://www.namb.net/namb1cb2col.aspx?id=8589999701 op 12 Januarie 2014.

Cramer, John. nd "Vragmotor vir Jesus: een paartjie se geestelike reis." TruckingforJesus.org. Toegang verkry vanaf http://www.roanoke.com/photography/truck/jesus.html on 12 January 2014 .

Eastman, Jason, William Danaher, en Douglas Schrock. 2013. "Gendering Truck Truck Songs: Die Kulturele Masculinization of a Occupation." Sosiologiese Spektrum 33: 416-32.

"Geloofsverklaring." Vervoer vir Christus. TransportforChrist.org. Toegang verkry vanaf http://www.transportforchrist.org/faith/ op 12 Januarie 2014.

"Van ons President." En Truckstop Ministries. TruckstopMinistries.org. Toegang verkry vanaf
https://www.truckstopministries.org/about-us/82-main-content/about-us/195-from-our-president op 12 Januarie 2014.

Hendricks, Drew. 2013. "Trucker Kultuur: die goeie, die slegte en die lelike." Freak Out Nation. Toegang verkry vanaf http://freakoutnation.com/2013/01/01/trucker-culture-the-good-the-bad-and-the-ugly/ op 12 Januarie 2014.

"Geskiedenis van Vervoer vir Christus." Nd TransportforChrist.org. Toegang verkry vanaf http://www.transportforchrist.org/history/ op 12 Januarie 2014.

"Tuis." Vervoer vir Christus. Toegang verkry vanaf http://www.transportforchrist.org/ op 12 Januarie 2014.

Jones, Stephanie. 2009. "Truck-stop Salvation." TheJournalTimes.com. Toegang verkry vanaf http://journaltimes.com/news/local/truck-stop-salvation/article_17dd4fd8-d7e4-11de-b55a-001cc4c03286.html op 12 Januarie 2014.

Koning, Anna. 2009. "Trucker Chapels bied solace vir diegene wat op die pad bly." OBP.org. Toegang verkry vanaf http://www.opb.org/news/article/trucker-chapels-offer-solace-those-who-live-road/ op 12 Januarie 2014.

Kruse, Lana. "Kom deel ons visie." West Plex Gemeenskapskerk. WestPlexcc.org. Toegang verkry vanaf http://www.westplexcc.org/Truck_Stop_Ministry_page2.php op 12 Januarie 2014.

Lopez, Robert. 2009. "'N Mobiele Kerk vereis 'n mobiele kudde: Die Ministerie help diegene wat nie dikwels by die huis is nie." NewsObserver.com. Toegang verkry vanaf http://www.newsobserver.com/2009/11/29/216419/a-mobile-church-obliges-a-mobile.html on 12 January 2014.

MacMillan, Catherine. en "Populêre Kultuur van die Vragmotorbedryf." SmartTrucking.com. Toegang verkry vanaf http://www.smart-trucking.com/trucking-industry.html on 12 January 2014 .

"Die langafstand maak: 'n Geskiedenis van die vragmotor en vragmotorbedryf." 2008. Willekeurige geskiedenis. Toegang verkry vanaf http://www.randomhistory.com/2008/07/14_truck.html op 12 Januarie 2014.

O'Neill, Claire. 2012. “Om fotograwe te verstaan, word twee fotograwe vragmotors.” npr.org. Toegang verkry vanaf http://www.npr.org/blogs/pictureshow/2010/09/24/130109177/truckers on 12 January 2014.

Ouellet, Lawrence. 1994. Pedaal na die Metaal: Die Werklewe van Truckers. Philadelphia: Temple University Press.

"Ons Missieverklaring." En Truckstop Ministries, Inc. TruckstopMinistries.org . Toegang verkry vanaf https://www.truckstopministries.org/about-us/our-mission-statement on 12 January 2014.

Smith, Aaron. 2012. "Ton vrachtwagens .. wat niemand wil." @CNNMoney , Julie 24. Toegang verkry vanaf http://money.cnn.com/2012/07/24/news/economy/trucking-jobs/ op 18 Januarie 2014.

"Die TMI Verklaring van Geloof." En Truckstop Ministries, Inc. TruckstopMinistries.org. Toegang verkry vanaf https://www.truckstopministries.org/about-us/our-statement-of-faith op 12 Januarie 2014.

"Trans-Denominational Defined." En Truckstop Ministries, Inc. TruckstopMinistries.org. Toegang verkry vanaf https://www.truckstopministries.org/about-us/trans-denominational-defined on 12 January 2014 .

'Trucker's Chapel'. nd Parkview Christelike Kerk. Toegang verkry vanaf http://www.parkviewchristianchurch.net/truckerschapel.htm on 12 January 2014 .

"Trucking." Noord-Amerikaanse sendingraad. NAMB.net. Toegang verkry vanaf http://www.namb.net/trucking-ministries/ op 12 Januarie 2014.

"Vragmotorbedryf." 2006. Ensiklopedie van die Amerikaanse geskiedenis. Toegang verkry vanaf http://www.answers.com/topic/trucking-industry-2 op 12 Januarie 2014.

Veronese, Keith. 2012. "Hoekom is die bestuur van vragmotors een van die dodelikste werk in Amerika." Ek o9.com Toegang verkry vanaf
http://io9.com/5933246/why-truck-driving-is-one-of-the-most-unhealthy-jobs-in-america op 12 Januarie 2014.

Viscelli, Steve. 2016. Die Big Rig: Trucking en die afname van die Amerikaanse droom. Berkeley: Universiteit van Kalifornië Pers.

Vu, Michelle. 2010. "Vragmotorbestuurders vind God by Mobile Chapel." Die Christelike Post. ChristianPost.com. Toegang verkry vanaf http://www.christianpost.com/news/truck-drivers-find-god-at-mobile-chapel-45454/pageall.html op 12 Januarie 2014.

"Wat ons glo." En Wes-Plex Gemeenskapskerk. WestPlexcc.org. Toegang verkry vanaf http://westplexcc.org/believe.php op 12 Januarie 2014.

Post Datum:
18 Januarie 2014

 

 

Deel