David G. Bromley & Michaela Crutsinger

Die Sataniese Tempel

DIE SATANIESE TEMPELTYD

2012: Die eerste openbare teenwoordigheid van wat die Sataniese Tempel geword het, het plaasgevind met die plasing van 'n Facebook-bladsy om 'n beplande dokumentêre film te bevorder.

2013 (Januarie): Die Sataniese Tempel het 'n saamtrek aangebied ter ondersteuning van die goewerneur van Florida, Rick Scott, ter ondersteuning van gebed in skole.

2013 (Junie): Die Sataniese Tempel het geld begin insamel vir sy veldtog "Adopt-a-Highway".

2013 (Julie): Lede van The Satanic Temple het 'n pienk mis in Meridian, Mississippi, opgevoer by die graf van die moeder van die stigter van die Westboro Church, Fred Phelps.

2013: Doug Mesner erken dat Lucien Greaves sy bewegingsidentiteit was.

2013-2014: In Michigan het die nasionale en plaaslike The Satanic Temple teenkanting georganiseer vir gay huwelike en godsdienstige vakansiedae in die openbare ruimte.

2013-2014: Die Sataniese Tempel protesteer oor die verspreiding van Bybels in Florida se openbare skole en die uitstalling van 'n geboortetoneel in die Capitol-gebou.

2014 (Januarie): Die Sataniese Tempel het planne aangekondig om 'n satanistiese monument voor die Oklahoma Statehouse te bou nadat die staat die installasie van 'n tien gebooie-monument in 2012 toegelaat het.

2014 (Mei): Openbare kontroversie het ontstaan ​​toe The Satanic Temple uitgenooi is om 'n Black Mass-ritueel aan die Harvard Universiteit uit te voer in samewerking met die Harvard Extension Cultural Studies Club.

2014 (Mei): Die Sataniese Tempel het 'Protect Children Day' gevier om lyfstraf in skole te betoog.

2014 (Junie): Lucien Greaves het aangekondig dat beide heteroseksuele en homoseksuele huwelike sakramente was.

2014 (September): Die Sataniese Tempel het planne aangekondig om sy eerste 'hoofstukhuis' in Detroit, Michigan, op te spoor.

2014 (22 September): 'n Swart mis word in Oklahoma City gehou.

2015 (Junie): Die Hooggeregshof in Oklahoma State het beslis dat die standbeeld Tien Gebooie van die Capitol-terrein verwyder moet word.

2018: Interne verdeeldheid binne die Sataniese Tempel het gelei tot 'n aantal hoofstukontknoping.

2018: Die Baphomet wat die Sataniese Tempel op die Capitol-grond in Oklahoma moes plaas voordat die Tien Gebooie-standbeeld verwyder is, het weer in Arkansas verskyn.

2018 (Desember): Die Michigan-hoofstuk van die Tempel het 'n beeldhouwerk met sataniese temas in die staatshuis geïnstalleer net voor die vakansietyd.

2019: Die Sataniese Tempel het die status 501 (c) (3) gekry.

2019 (19 April): Die dokumentêr Hail Satan? die première by die Sundance-rolprentfees. Wêreldwye regte is deur Magnolia Pictures gekoop.

2021: Die Sataniese Tempel het 'n wetlike uitdaging geloods teen die beperkende aborsiewet wat in Texas deurgevoer is deur sy beskermde wetlike status as 'n godsdienstige organisasie te gebruik.

2022: Die Sataniese Tempel het sy wetlike uitdagings oor aborsie in Indiana en Idaho opgevolg.

2023 (Mei): Die Sataniese Tempel het sy tiende bestaansjaarviering in Boston, Massachusetts, gehou.

FONDS / GROEPGESKIEDENIS

Die Sataniese Tempel is saam gestig deur 'n individu wat in die openbaar bekend staan ​​as Lucien Greaves en Malcolm Jarry (identiteite wat gebruik sal word vir doeleindes van hierdie profiel). Albei het om verskillende redes hul regsname gekamoefleer en organisatoriese personas aangeneem, en dus is daar min inligting oor persoonlike inligting beskikbaar. Daar is aansienlike debatte oor die 'ware' identiteit van beide individue (Merlan 2014; Shieldwall-netwerk 2018). Lucien Greaves is in die openbaar geïdentifiseer as Doug Mesner, maar daar word ook beweer dat sy geboortenaam Douglas Misicko is. Malcolm Jarry is na bewering die dokumentêre filmmaker Cevin Soling.

Malcolm Jarry word as medestigter van The Satanic Temple gelys, maar Greaves is die primêre openbare woordvoerder van die groep. Min is bekend oor Greaves se persoonlike geskiedenis. Hy het glo in Detroit grootgeword en berig dat hy later aan die Harvard Universiteit gegaan het, waar hy kognitiewe wetenskap studeer het (hoewel daar blykbaar geen amptelike rekord van sy inskrywing is nie). Hy [Beeld regs] begin belangstel in die ondersoek na heksejagte en verskillende vorme van satanisme, en soos hy dit gestel het: 'Ek het eintlik 'n lang agtergrond in die bestudering van heksejag en die idee van satanisme' (Gremore 2013). Volgens Greaves se weergawe: “Ek het grootgeword in die skaduwee van wat tans deur sosioloë bekend staan ​​as“ die sataniese paniek ”- 'n verleentheid van heksejag in die moderne era. Ek was verslae oor fabrieksfabrieke van moord op Sataniese kultus-hordes. Ek het later baie nuuskierig geraak oor die vraag na die waarheid van die samesweringseise, en ek het dit as 'n aktiewe studie begin nastreef ”(Bugbee 2013). Hierdie belangstelling het in 2009 daartoe gelei dat hy 'n konferensie oor "Ritual Abuse / Mind-Control" in Connecticut bygewoon het

Ek het geluister na "kundiges" wat uitgebrei het na hul oortuigings in sataniese rituele misdade. Ek het gedink hulle sal 'n vredestellende groep wees van waankundiges wat vasbeslote hou op ongelooflike oortuigings, wat niemand behalwe hulleself seermaak nie. Wat ek in plaas daarvan gevind het, was 'n gedraaide subkultuur van gelisensieerde terapeute en hul kliënte wat 'n pseudowetenskaplike geloof in "dissosiatiewe amnesie" onderskryf: Die teorie dat sommige gebeure - veral seksuele misbruik - so uniek traumaties kan wees dat die bewuste verstand dit nie kan verstaan ​​nie , en so word hierdie herinneringe "onderdruk."

Die Sataniese Tempel het die afgelope paar jaar sy organisatoriese agenda verbreed, maar die groep gaan voort om bewerings van sataniese rituele misbruik teen te werk deur sy Grey Faction-inisiatief. Die doelwit van die Grey Faction word soos volg beskryf:

Grey Faction is 'n veldtog van The Satanic Temple wat dokumente openbaar, en poog om die verlede en die huidige impak van die Sataniese Paniek teen te werk terwyl dit aggressief probeer om 'n einde te maak aan pseudowetenskaplike geestesgesondheidsorgpraktyke wat bydra tot skadelike samesweringe van Satanic Panic.

Greaves se belange was nog altyd meer polities as godsdienstig. Greaves het vir die Skeptiese Ondersoeker, Daaglikse Kos, en Ateïstiese Nexus (Resnick 2014).

In Mei 2023 het The Satanic Temple sy tiende bestaansjaarviering, SatanCon, in Boston Massachusetts gehou, met etlike honderde deelnemers (Eisenstadter 2023; Fine 2023; Harrison 2023). Die naweek is voorgehou as 'n "naweek van godslastering en herinnering." Volgens die organiseerders het die naweekgeleenthede "sataniese rituele, vermaak, besprekingspanele, 'n 'sataniese markplek' en 'n sataniese troukapel" ingesluit. Rituele het "ondoop" (om kinderdoops te verloën), 'n "malediksie" en die aanneming van "satanonieme" (sataniese name) ingesluit. Die viering is opgedra aan Boston se burgemeester, Michelle Wu, wat die organiseerders van die geleentheid beweer het "het die groep geweier om 'n sataniese oproep by die Boston City Hall te lewer en het ongrondwetlike pogings gebruik om The Satanic Temple uit die openbare ruimtes van Boston te hou."

Leerstellinge / RITUELE

Vir The Satanic Temple is Satan, metafories, "The Eternal Rebel" en word gebruik om onderdrukkende gesag en maatskaplike norme te weerstaan ​​(Radford 2014; "The Satanic Temple" nd). Die Satanic Temple-webwerf verklaar dat die organisatoriese missie daarvan is om "welwillendheid, vriendelikheid en empatie onder alle mense aan te moedig" en bevat 'n lys van Seven Fundamental Tenets ("The Satanic Temple").

'N Mens moet daarna streef om met medelye en empatie teenoor alle wesens te handel in ooreenstemming met die rede.

Die stryd vir geregtigheid is 'n voortdurende en noodsaaklike strewe wat oor wette en instellings behoort te heers.

'N Mens se liggaam is onaantasbaar, alleen onderhewig aan jou eie wil.

Die vryheid van ander moet gerespekteer word, insluitend die vryheid om te beledig. Om op vrywillige en onregverdige wyse die vryheid van 'n ander te oortree, is om jou eie te verlaat.

Geloof moet in ooreenstemming wees met ons beste wetenskaplike begrip van die wêreld. Ons moet versigtig wees om nooit wetenskaplike feite te verdraai om ons oortuigings te pas nie.

Mense is onleesbaar. As ons 'n fout maak, moet ons ons bes doen om dit reg te stel en enige skade wat veroorsaak is, op te los.

Elke beginsel is 'n riglyn wat ontwerp is om adel in aksie en gedagtes te inspireer. Die gees van medelye, wysheid en geregtigheid moet altyd oor die geskrewe of gesproke woord heers.

Die Tempel is nogal aandringend op sy ateïstiese houding en die verhoging van die self-soewereiniteitskap oor aanbidding van 'n godsdienstige leier, histories of eietyds, ingebed in 'n godsdienstige tradisie, of wat hy as 'bonatuurlike bygeloof' beskou (Panne 2014). In sy siening, “staan ​​Satan as die uiteindelike ikoon vir die onbaatsugtige opstand teen tirannie, vrye en rasionele ondersoek en die verantwoordelike strewe na geluk” (“The Satanic Temple Adopt-A-Highway Campaign” 2013). Soos Greaves die saak saamgevat het, is 'Satan' eenvoudig 'n metaforiese konstruk waardeur ons ons werk kontekstualiseer '(Bugbee 2013). "Waarheid" bly altyd voorlopig en afhanklik van toekomstige wetenskaplike bevindings. Die breër missie van The Satanic Temple is 'om te pleit vir almal wat onregverdig verguis, gedemoniseer of gemarginaliseer is - geviktimiseer deur samesweringsteoretici en dogmatiese bonatuurlikes' (Bugbee 2013).

Die groep het nie gereelde vergaderings waar rituele gehou word nie, en daar is debat oor of daar formele organisatoriese ritueel moet wees. Daar is ongemak om die soort organisatoriese eienskappe aan te pak wat die Tempel ingestel is om teen te staan. Burton (2017) berig dat

TST is geneig om verdeel te word tussen diegene wat die beeld van die sataniese ritueel omhels, hetsy om politieke of persoonlike redes, en diegene wat die pomp en omstandighede vind afleiden; Die organisasie neem geen formele standpunt nie, maar bied tans nie amptelik enige gasheer nie.

Vir die hede is die groep meestal geneig om betrokke te wees by verskeie tipes protesgebeurtenisse wat in 'n ritualistiese formaat georganiseer kan word, maar dit is politieke en opposisie-like. Byvoorbeeld, Die Sataniese Tempel het Swart Massa en Pink Mass-gebeure as platforms verrig ter bevordering van gay regte en teenkanting teen godsdienstige voorstellings in die openbare plein.

ORGANISASIE / LEADERSHIP

Dit lyk asof die Sataniese Tempel ontstaan ​​het uit 'n projek waarvoor Greaves as konsultant aangewys is, om 'n politieke "mockumentary" op te stel wat die skeiding van kerk- en staatsdebat sou aanspreek. Organisasie-lidmaatskap is wêreldwyd oop vir almal wat die sewe beginsels aanvaar en met die aktiwiteite van die groep werk of hulle vereenselwig.

Die Sataniese Tempel het aanvanklik deur die Internet bedryf en het nie 'n fisiese ontmoetingsplek waar gereelde aktiwiteite gehou is nie. In 2016 het Greaves die verkryging van 'n internasionale hoofkwartier in Salem, Massachusetts, aan die groep (DeVito 2016) geskenk. Twee jaar later is die gebou, wat vroeër 'n begrafnishuis was, opgeknap en 'n heropening is gevier. Die hoofkwartier beskik oor 'n klein museum wat die geskiedenis van satanisme, hekse jag en morele paniek beskryf.

In September 2014 het die groep planne aangekondig om sy eerste "hoofstukhuis" te bou in Detroit, Michigan, waar Greaves sy kinderjare deurgebring het. Die Tempelverteenwoordiger het gesê: "Die plan is om die hoofstukhuis oop te maak vir die publiek gedurende sekere geskeduleerde ure. Dit sal literatuur vir besoekers, sowel as 'n ontmoetingsruimte, en tradisionele dienste soos huwelike en begrafnisse verrig "(" Duiwel in Detroit "2014). Bykomende hoofstukhuise in ander stede was ook in die beplanningsfases (Allen 2014). Teen 2018 het die Tempel sewentien hoofstukke oor die Verenigde State gerapporteer. Nie verrassend blyk dit dat die meeste hoofstuklede relatief jonk is vir middeljarige, teenkulturele volwassenes wat nie meer aan die Christelike godsdienstige tradisie (Burton 2017) gekoppel is nie. Natuurlik hou die groep 'n aktiewe webwerf teenwoordigheid, organiseer projekte en vorm plaaslike hoofstukke.

Die organisasie ondersteun sy projekte gedeeltelik deur donasies. Voorgestelde bedrae vir verskillende doeleindes wissel van tien dollar tot tien duisend dollar, met 'n bydrae van een honderd dollar wat die titel "Luciferian Activist" verdien. Die groep ondersteun ook sommige projekte deur aparte projekfondsinsamelings.

Die hoë openbare sigbaarheid wat die groep bereik het, is hoofsaaklik die resultaat van georganiseerde projekte, wat gereeld in die media gerapporteer word en wat die organisatoriese prioriteite daarvan weerspieël (Levy 2014; Smith 2014). Sy projekte het inderdaad nasionale aandag getrek, en, in verskeie gevalle, heelwat kontroversie. Vanaf 2013 het The Satanic Temple 'n reeks projekte begin organiseer wat die primêre bron van die groep se openbare identiteit geword het. Sommige vroeë voorbeelde sluit die volgende in:

In Junie het die Sataniese Tempel 2013 begin om geld in te samel vir die veldtog "Adopt-a-Highway".

In Januarie 2013 het die tempel 'n saamtrek gehou vir 'n wetgewende wetsontwerp in Florida wat deur goewerneur Rick Scott bevorder is, wat gebed in openbare skole moontlik maak. Die Sataniese Tempel het die bedoeling van die goewerneur (om Christelike gebed toe te laat) op sy kop gewend deur die inisiatief te ondersteun sodat skoolkinders in Florida ook gelyke toegang tot sataniese oortuigings en praktyke sou hê.

In Julie 2013 het lede van die groep 'n "Pink Mass" in Meridian, Mississippi, opgevoer by die graf van Catherine Johnston, die moeder van Fred Phelps, leier van die Westboro Baptistekerk, om die kerk se aktiwiteite te betoog.

In 2013-2014 het beide die nasionale en plaaslike organisasies van die Sataniese Tempel protes teen gay huwelike en godsdienstige vakansiedemonstrasies in die openbare ruimte in Michigan betwis.

In 2013-2014 betoog The Satanic Temple die verspreiding van Bybels in openbare skole in Florida en die uitstalling van 'n geboortetoneel in die Capitol-gebou.

In Januarie het die Sataniese Tempel 2014 planne aangekondig om 'n sataniese monument voor die Oklahoma Statehouse te bou nadat die staat die installasie van 'n Tien Gebooie-monument in 2012 toegelaat het.

In Mei is die Sataniese Tempel 2014 genooi om 'n Black Mass ritueel by die Harvard Universiteit in samewerking met die Harvard Extension Cultural Studies Club uit te voer.

Op Mei 15, 2014, het die Sataniese Tempel sy eie vakansie aangekondig en gevier, Beskerm Kindersdag.

Kwessies / UITDAGINGS

Die kontroversies waarby die Sataniese Tempel betrokke was, het begin met die stigting van die groep, wat verkeerd toegedeel is as deel van die opposisie-agenda van die Tempel (Shurter nd) Volgens die groep se webwerf is The Satanic Temple gestig deur Neil Bricke, wat 'n Facebook begin het. bladsy vir die organisasie in 2012. Die webwerf van die Sataniese Tempel sê: “In 2012 het Neil Bricke, grootgemaak in 'n multigenerasionale Sataniese tempel tradisie van aanbidding, besluit om, met die seëninge van sy mede-sataniese toegewydes, die Sataniese tempel amptelik te stig” (SMART nd). Lucien Greaves het aangekondig dat Bricke in Januarie 2013 tydens 'n betoging sal praat ter ondersteuning van goewerneur Rick Scott; Bricke het egter sedert die aankondiging nooit in die openbaar verskyn nie en bestaan ​​feitlik beslis nie. Dit blyk eerder dat die Lucien Greaves gespot het met Neil Brick, wat Stop Mind Control en Ritual Abuse Today (SMART) gestig het. Die groep se webwerf verklaar dat

SMART-nuusbrief oor rituele misbruik is in 1995 gestig deur Neil Brick. Die doel van SMART is om te help om rituele misbruik en kindermishandeling te stop en diegene wat ritueel misbruik is, te help. Ons werk na hierdie doel deur inligting te versprei oor die verbande tussen geheimsinnige organisasies, rituele mishandeling en verstandsbeheersing, deur genesing aan te moedig van die skade wat aangerig word deur kindermishandeling, rituele misbruik en verstandsbeheer, en deur oorlewendes aan te moedig om te netwerk "(SMART nd) .

Greaves is 'n vaste teenstander van groepe wat hulself as rituele misbruikondersteuningsorganisasies voorstel.

As 'n groep wat hom in sataniese beelde identifiseer, het die Sataniese Tempel ook
word gereeld aan die Kerk van Satan gekoppel. Greaves erken die werk van Anton LaVey [Afbeelding regs], maar distansieer ook die tempel van die LaVeyan-satanisme. Greaves het gesê dat 'LaVey 'n uitstekende afspringpunt is, maar sy werk was 'n produk van sy tyd, en dit is gepas om dit weer te herkontekstualiseer tot die hedendaagse werklikheid. LaVey was aktief gedurende 'n tyd waarin die Verenigde State dekades lank op 'n wanfunksionele spiraal van toenemende geweld was. As gevolg hiervan neig LaVey se retoriek na die sosiaal-darwinistiese polisiestaatspolitiek. ” In die hedendaagse samelewing beweer Greaves: "Ons vind ook dat die sosiale darwinisme, wat in brutale, streng eiebelangrike terme geïnterpreteer word, teenproduktief is en gebaseer is op 'n eenvoudige interpretasie van evolusieteorie." Sommige lede het sover gegaan om na die Kerk van Satan te verwys as bloot “alt-regte neo-Nazi's” (Burton 2017). Wat Greaves betref, het hy tot die gevolgtrekking gekom dat ons beter doen as ons in groepe werk, waar altruïsme en medelye beloon word. Ons is sosiale diere ”(Bugbee 2013). Die Kerk van Satan verwerp op sy beurt ook die Sataniese tempel. Magus Peter Gilmore het gesê dat 'die Kerk van Satan slegs die term' Satanis 'op homself toepas; die ander word "duiwelaanbidders of demoneerders, nie sataniste" genoem nie en tot die gevolgtrekking gekom dat "Ons sien niks van waarde in die optrede van hierdie handjievol individue nie" (Allen 2014). 'N Woordvoerder van 'n ander sataniese groep, Temple of Satan, wat Satan as 'n godheid vereer, het aanstoot geneem oor die ateïstiese houding van The Satanic Temple: "Wat is 'n ateïs?" sy het gese. 'Hulle glo in niks, in enige godsdiens, en waarom gebruik hulle 'n godsdiens om dit te doen? Dit is skynheilig, dit is 'n oksimoron en dit is nie eens geloofwaardig nie '(Allen 2014). Sy het verder gesê: 'Hulle kan nie, en ook nie, praat namens die res van die Sataniese gemeenskap nie, wat glo in die skepper, wat ons Satan noem ... die een wat voorafgaan aan die Christendom ... Die een wat in die eerste skeppingsepos, wat die draak Tiamat vir die mensdom beveg het ”(DeVito 2014).

Een van die minder kontroversiële projekte wat deur die Sataniese Tempel geloods is, was 'n poging om genoeg geld in te samel om "aan te neem-'n-snelweg ”in New York City. [Afbeelding regs] Die adopt-a-highway-program sou die groep tot twee jaar onderhou en verfraai. Die Sataniese Tempel het gehoop om hierdie projek te gebruik om bewustheid oor godsdienstige diversiteit te verhoog. Die groep het gesê dat 'die veldtog meer sal doen as om ons snelweë skoon te hou. Dit sal help om 'n duidelike boodskap aan die wêreld te stuur waarin Amerikaanse godsdienstige pluraliteit bevestig word ("The Satanic Temple Adopt-a-Highway Campaign" 2013). Die groep het tussen 10 Junie en 15 Augustus 2013 net meer as tweeduisend dollar ingesamel, baie minder as die doel van vyftien duisend dollar. As die doel bereik is en die departement van vervoer in New York die plan sou goedkeur, sou die fondse vir die veldtog aangewend word. In die geval dat die departement nie die projek goedkeur nie, sou die fondse ondersteun word om die besluit te betwis. Die organisasie het verskillende aansporingsvlakke aangebied vir skenkings, wat wissel van tien dollar, waarvoor die skenker 'n knoppie sou ontvang, tot tienduisend dollar, waarvoor die skenker 'n volledige "lidmaatskappakket" sou ontvang, insluitend die moontlikheid om die ligging van en om deel te neem aan die volgende pienk mis wat The Satanic Temple uitgevoer het (“The Satanic Temple Adopt-A-Highway Campaign” 2013). In 2018 word The Satanic Temple bekroon met 'n Adopt-A-Highway-projek op Route I-10 in Arizona, wat die groep toe as die "Road to Hell" (McCloskey 2018) bestempel het.

In Julie 2013, in Meridian, Mississippi, het lede van die groep 'n "Pink Mass" uitgevoer by die graf van Catherine Johnston, die moeder van Fred Phelps, leier in die Westboro Baptistekerk. Greaves het aan ABC News gesê dat die geleentheid 'n anti-protesaksie was, in reaksie op die Westboro-kerk se voorneme om die begrafnisse van diegene wat in die Boston-marathonbomaanvalle. Tydens die ritueel het Greaves 'n hooftooisel met twee horings, en drie paartjies, twee mans en een vrou, het seksuele verhoudings oor die grafsteen gehad terwyl hulle Bybelse gedeeltes gelees het (Goldman 2013; Resnick 2014). [Foto aan die regterkant] Na afloop van die seremonie het die groep mev. Johnson terugskouend as 'n lesbiër verklaar, en Lucien Greaves het gesê dat die ritueel 'n viering van gay liefde verteenwoordig. 'N Woordvoerder van die Westboro Baptist Church het die kerk se standpunt herhaal dat homoseksualiteit sonde is en dat die dood die dood is (Gremore 2013).

In Mei 2014 is The Satanic Temple uitgenooi om 'n Black Mass-ritueel aan die Harvard Universiteit uit te voer in samewerking met die Harvard Extension Cultural Studies Club (Laycock 2014). Die kulturele klub van die Harvard Extension School het 'n reeks opvoedkundige geleenthede aangebied wat aspekte van ander kulture ondersoek, waaronder 'n Shinto-teeseremonie, 'n Shaker-uitstalling en 'n Boeddhistiese aanbieding oor meditasie. (Kuruvilla 2014). Sowat 60,000 2014 mense, insluitend Harvard-studente, fakulteite en alumni, het 'n aanlynversoekskrif onderteken waarin bestuurders van Harvard versoek word om te weier om die geleentheid op die kampus toe te laat. Die president van Harvard, Drew Faust, het die geleentheid nie gekanselleer nie en die student se reg om dit te borg verdedig, maar hy het die Black Mass as 'flagrantly respectful and inflammering' bestempel (Lee 2014). Administrateurs van die Harvard Extension School het gesê dat 'hulle nie die standpunte of aktiwiteite van enige onafhanklike studente-organisasie soos hierdie onderskryf nie. “Maar ons ondersteun wel die regte van ons studente en fakulteite om vry te praat en te vergader” (Annear XNUMX). Die aartsbisdom Boston het geweeg met 'n veroordeling van die gebeurtenis:

Die Katolieke gemeenskap in die aartsbisdom Boston spreek sy diep hartseer en sterk teenkanting uit teen die plan om 'n 'swart mis' op die Harvard-universiteit in Cambridge op te stel. Tot voordeel van die Katolieke gelowiges en alle mense, bied die Kerk duidelike lering rakende Sataniese aanbidding. Hierdie aktiwiteit skei mense van God en die mensegemeenskap, dit is in stryd met liefdadigheid en goedheid, en dit plaas deelnemers gevaarlik naby vernietigende werke van die bose ”(Annear 2014; Kuruvilla 2014).

In 'n poging om sy uitnodiging te verdedig, het die Harvard Extension Cultural Studies Club die volgende stelling bekend gemaak: "Ons bied 'n re-enactment van 'n historiese gebeurtenis bekend as die Black Mass aan. Die opvoering is ontwerp om opvoedkundig te wees en word voorafgegaan deur 'n lesing wat bied die geskiedenis, konteks en oorsprong van die Swartmis. Terwyl 'n stuk brood in die weergawe gebruik word, sluit die opvoering onteenseglik nie 'n ingewyde gasheer in nie. Ons doel is nie om godsdiens of geloof, wat 'n stoot van ons opvoedkundige doeleindes is, af te skend nie, maar om die geskiedenis van verskillende kulturele praktyke te leer en te ervaar. Hierdie opvoering is deel van 'n groter poging om godsdienstige fasette te verken wat steeds die hedendaagse kultuur beïnvloed ”(Kuruvilla 2014). Uiteindelik het die klub besluit om die kampus-geleentheid te kanselleer, maar The Satanic Temple het steeds die Black Mass in die Hong Kong-sitkamer op Harvard Square gehou sonder klubborgskap. Die klub het gesê dat 'die Sataniese tempel ons meegedeel het dat hulle hul eie swartmassaplegtigheid op 'n onbekende privaat plek gaan hou om' hul respek vir die sataniese geloof te herbevestig en om aan te toon dat die kragtigste reaksie op beledigende toespraak is om diegene te skaam. wat ander marginaliseer deur hul eie woorde en optrede vanself te laat praat '...' (Lee 2014; Lauerman 2014). Greaves het gesê dat die swart mis slegs vir opvoedkundige doeleindes gehou sou word en nie bedoel was om die Rooms-Katolieke Kerk te bespot nie. Die gemeenskap het die verwerping van die geleentheid getoon met 'n optog van 1,500 mense vanaf MIT na die St. Paul-kerk, wat die president van Harvard insluit.

In Mei 2014 het die Sataniese Tempel die skepping van sy eie vakansie, Protect Children Day, aangekondig om jaarliks ​​gevier te word. 15 Mei. Die vakansie is bedoel om lyfstraf in skole te betoog as deel van 'n groter missie om persoonlike soewereiniteit te bevorder. [Foto aan die regterkant] Studente neem deel deur 'n voorbereide brief van die tempelwebwerf af te laai en op 15 Mei by hul skoolhoofde af te lewer en om godsdiensredes vrystelling van lyfstraf aan te vra. As deel van die Protect Children-projek versprei die groep bewustheid oor lyfstraf, asook opsluiting en beperkte toegang tot badkamers in skole. Die medestigter van die tempel, Malcolm Jarry, het verklaar dat die projek basiese tempelbeginsels verdedig: “onaantasbaarheid van die menslike liggaam, die beheer van sy bestemming, vryheid om jou begeertes na te streef sonder beledigende ingryping en opposisie teen tirannieke magte en gesag” (Levy 2014).

Nog 'n kontroversie wat deur die Sataniese Tempel gegenereer is, het in November 2012 begin toe 'n ses voetse standbeeld van die Tien Gebooie buite die Oklahoma City-staatshoofstad gebou (Smith 2014) opgerig is. 'N Republikeinse in die Oklahoma House verteenwoordigers, Mike Ritze, het in 2009 'n wetsontwerp geborg wat die staat gemagtig het om geskenkde uitstallings op die Capitol te plaas. Hy het daarna die beeld van $ 10,000 2012 persoonlik befonds en aan die staat geskenk. Die standbeeld is in 2014 buite die Oklahoma Statehouse geplaas. Amerikaanse Atheists, 'n organisasie in New Jersey, het gereageer met 'n federale geding wat die grondwetlikheid van die standbeeld betwis. Die Sataniese Tempel het 'n ietwat ander strategie aangeneem met die beplanning van 'n bront Minotaurus van sewe voet, vergesel deur standbeelde van twee kinders, een aan elke kant van die Minotaurus. [Beeld regs] Die standbeeld was bedoel om te dien as 'n "bewys van die glorie van die engel van die bodemlose put" (Smith 30,000). Die groep het $ 2014 2014 vir ontwerp en konstruksie ingesamel. In die geval dat die tien gebooie standbeeld verwyder is, het The Satanic Temple ander moontlike plekke geïdentifiseer vir die uitstalling daarvan (Christian 2015; Resnick 7). Die Oklahoma Capitol Preservation Commission het aangekondig dat individue en groepe vryelik mag aansoek doen om 'n uitstalling te plaas en dat die aansoeke deur die Kommissie hersien sal word. Die Universal Society of Hinduism het ook belang gestel in 'n uitstalling op die webwerf. Die staat het daarna die toelatings vir uitstallings opgeskort totdat die tien gebodsgeding afgehandel is. In Junie 2 beslis die Hooggeregshof in Oklahoma in 'n 2015-XNUMX-beslissing dat die Tien Gebooie 'vanselfsprekend godsdienstig van aard is en 'n integrale deel van die Joodse en Christelike geloof is' en daarom moet die standbeeld van die Capitol-terrein verwyder word ( Murphy XNUMX).

Terwyl die geskil oor die toepassing van die Sataniese Tempel voortduur, het 'n plaaslike sataniese groep, Dakhma van die Angra Mainyu-kerk, wat nie deur die Sataniese Tempel aanvaar word nie, daarna 'n swart mis gehou op OKC Burgersentrum op 22 September 2014. Ongeveer veertig mense het dit bygewoon terwyl 'n paar honderd ander het die geleentheid betoog (Hope 2014; Blumberg 2014).

Die Sataniese Tempel is betrokke by verskeie dispute in Michigan. Een sentreer op homoseksuele huwelik, wat goewerneur Rick Snyder gekant het. Greaves het gesê dat die huwelik 'n sakrament is, beide heteroseksueel en homoseksueel, en het planne aangekondig om 'n gay-huwelik in Michigan op grond van godsdienstige vryheid (Panne 2014) uit te voer. Greaves het dit gesê

In Michigan laat goewerneur Rick Snyder toe dat sy afkeer van homoseksuele sy nakoming van die Grondwet troef. Wat ons graag wil doen, is om Snyder in die Grondwet te onderrig en hom op die eerste wysiging te leer deur 'n gay-huwelik in Michigan te voer. Die huwelik is vir ons 'n sakrament. Ons erken dit, en ons dink die staat sal die huwelik moet erken op grond van godsdiensvryheid. Almal wat dit wil doen, kan hul huwelik deur Lucien Greaves laat uitvoer. Ons sien uit daarna om Michigan aan te spreek oor die gay-regte-uitgifte en dit in die 21ste eeu te bring (Panne 2014; Metro Times, 2014).

Die plaaslike Detroit-hoofstuk van The Satanic Temple, wat aanspraak maak op 'n paar dosyne lede, het 'n sataniese vakansietentoonstelling gereël, met die titel 'The Greatest Gift is Knowledge' op die Capitol-grasperk. Soos die plaaslike hoofleier opgemerk het: 'Ons glo in 'n metaforiese, literêre konstruk van Satan', het sy gesê. 'Hy is 'n simbool vir opstand, 'n simbool van die menslike natuur, die dors na kennis.' Die Michigan State Capitol Commission moes noodgedwonge die uitstalling aanvaar nadat 'n Christen-groep toestemming gevra het om 'n kerststalvertoning op die grasperk te plaas (Hinkley 2014). Die hoofstuk van Detroit het aangebied om sy versoek terug te trek as die Christelike geboortetoneel nie goedgekeur is nie (Allen 2014). Die personeel van die Capitol het hierop reageer deur borde op die webwerf te plaas, waarin voorgeskryf word dat 'hierdie uitstalling nie besit, onderhou, bevorder, ondersteun of geassosieer word met die staat Michigan nie (Chappell 2014).

'N Soortgelyke stel kontroversies het in Florida plaasgevind. Die Sataniese Tempel het die Oranje-Countyse Skoolraad in Florida versoek om sataniese literatuur in die openbare skole te versprei in reaksie op Bybelverdeling deur 'n Christelike groep. Soos in die geval van Detroit, Michigan, was die groter doel om alle godsdienstige materiaalverspreiding in die openbare skole te stop. Lucien Greaves het dit gesê

Ons sal nooit probeer om 'n presedent te vestig om ons godsdiensmateriaal in openbare skole te versprei nie, omdat ons glo dat ons grondwetlike waardes beter bedien word deur 'n sterk skeiding van kerk en staat te respekteer. As 'n openbare skoolraad egter toelaat dat godsdienstige pamflette en volledige Bybels aan studente versprei word - soos in Orange County, Florida -, dink ons ​​die verantwoordelike ding om te doen is om te verseker dat hierdie studente toegang kry tot 'n Verskeidenheid van verskillende godsdienstige menings, in teenstelling met die verstandhouding terwyl een religieuse stem die oordeel oorheers en propaganda vir die jeug (Strauss 2014, Joseph 2014) lewer.

In 2013 het die Florida Departement van Bestuursdienste godsdienstige uitstallings goedgekeur in die rotonde van sy Capitol-gebou. Benewens 'n Christelike groep, het twee atheïstiese groepe en die Kerk van die Vlieg Spaghetti Monster geskep vertoon. [Image regs] In 2014, nadat die aansoek afgewys is, het die Sataniese Tempel 'n regsgeding teen die Staat van Florida gedreig as staatsamptenare toestemming geweier het om 'n engel wat in die put van die hel val langs die Christelike geboorte-toneel te plaas. Chumley 2014). Die dilemma vir die staat in hierdie geval kom hoofsaaklik af van die Hooggeregshofsaak, Rosenberger v. Universiteit van Virginia. In daardie geval het die Hooggeregshof beslis dat wanneer die staat 'n sekere vorm van uitdrukking toelaat, dit nie kan kies of censor maak wat betrokke is by die uitdrukking of hoe (Stern 2014) nie.

Die Sataniese Tempel het getrek op die onlangse Hobby Lobby besluit deur die Hooggeregshof om te probeer om die staat-mandaat "ingeligte toestemming" literatuur vereistes vir vroue op soek na aborsies te verslaan. Die Hobby Lobby uitspraak het gesê dat besighede wat "naby gehou word" en beswaar teen voorbehoedende gebruik kan nie vereis word om versekering te voorsien wat aborsies dek, wat deur die bekostigbare sorgwet vereis word nie, deur 'n brief te gee wat vroue kan gee aan dokters om nie te oorhandig te word nie. staats-mandaat "ingeligte toestemming" literatuur voordat u 'n aborsie soek (Culp-Ressler 2014; Green 2014). Vyf en dertig lande het ingeligte toestemmingswette wat spesifiek op aborsie betrekking het. Volgens 'n Tempelwoordvoerder, "Ons sê ons glo nie dat die staatsbeheerde inligting integraal is om ons besluite oor gesondheidsorg te maak nie, en ons vind dit dwangend en ons sal ook 'n vrystelling soek" (Winston 2014). Die woordvoerder het gesê: "Ons oorhoofse doelwit is om aborsie toegang te beskerm, maar ons is ook geïnteresseerd in die bekamping van mandate ultraklank, reg om te weet en enige dwang, tipies godsdiensgebaseerde mandate van die staat" (Winston 2014) . Die meeste konstitusionele regskenners glo nie dat die regsuitdaging van die Sataniese Tempels meriete het nie.

Die voortdurende reeks protesaktiwiteite deur The Satanic Temple het mediadekking, openbare sigbaarheid en kontroversie opgelewer tot buite die grootte en invloed van die groep, net soos een van sy teikens, Westboro Baptist Church. Die groep het iets van 'n weerligstaf geword. As die primêre woordvoerder en mees sigbare verteenwoordiger van The Satanic Temple, het Lucien Greaves voortgegaan om doodsdreigemente van konserwatiewe teenstanders te ontvang in reaksie op Temple-inisiatiewe. Greaves het gesê dat 'ek net soveel doodsdreigemente gekry het, ek is net siek daarvoor. Dit is op 'n manier kommerwekkend hoe die Fox News-skare na my wys ”(Metro Times 2014). Die Sataniese Tempel hou verband met gebeure wat net tangensieel verband hou met die inisiatiewe daarvan. Die Sataniese Tempel is byvoorbeeld ingetrek in 'n gebeurtenis waarin geestelik onstabiele individue die uitstalling van die Tien Gebod in Oklahoma vernietig het. Greaves het op die gebeurtenis gereageer deur te sê dat “Die Sataniese Tempel was ontsteld oor die daad van vernietigende vandalisme wat vandag op die 10 Gebooie-monument in Oklahoma gelê is” en “Om duidelik te wees:“ Die Sataniese Tempel wil nie sy monument oprig nie, tensy die tien gebooie is herstel ”(Noland en Donley 10; Kennelty 2014). In Florida het 'n vrou, wat later van strafbare aanklagte aangekla is, gepoog om 'n vakansietentoonstelling wat deur The Satanic Temple opgerig is, te vernietig en gesê dat sy "dit nie meer kon uithou nie" (Rossman 2014). Gegewe die Satanistiese Tempel se aktivistiese agenda en teenkanting daarteen, blyk dit dat sulke voorvalle waarskynlik sal voortduur.

In 2018 verskyn die Baphomet wat in die middelpunt van kontroversie in die Capitol-gebou in Oklahoma weer in Arkansas verskyn het. Die wetgewer van die staat Arkansas het 'n wetsontwerp aanvaar wat die oprigting van 'n tien gebooie-monument goedkeur. Die wetgewer het in 'n noodsessie vergader om die installasie van die Baphomet te blokkeer deur gebruik te maak van 'n wettige bepaling wat wetgewing borg vir monumente. Een wetgewer het aangehaal dat 'Dit sal 'n baie koue dag in die hel wees voordat 'n aanstootlike standbeeld op ons gedwing word om permanent op die terrein van die Arkansas State Capitol ...' (Selk 2018; Papenfuss 2018) op te rig. Litigasie oor die geskil duur voort.

'N Reeks ander inisiatiewe is ook onderneem (Burton 2018). Tempellede in Texas het byvoorbeeld regstappe gedreig as die staat sy 'foetale begrafnisreël' volg wat die amptelike begrafnis of verassing van fetale oorskot van aborsieprosedures vereis, op grond daarvan dat fetus nie mense is nie. Ter ondersteuning van LGBTQ-regte het die Tempel gebruik gemaak van sy status as godsdiens om bakkerye wat geweier het om dienste aan LGBTQ-paartjies te lewer, te dwing om koeke met Satan-tema te bak. In Desember 2018 het die Michigan-hoofstuk van die Tempel 'n beeldhouwerk met sataniese temas in die staatshuis geïnstalleer net voor die vakansietyd (Wamley 2018).

Die Sataniese Tempel het 'n nuwe regsinisiatief in Texas onderneem na die aanvang van hoogs beperkende aborsiewetgewing in die staat in 2021 (Keller 2021; Laycock 2921). Die nuwe wet verbied aborsies ongeveer ses weke na bevrugting. Die wet stel privaat partye ook in staat om die statuut af te dwing deur 'n saak aanhangig te maak om 'n aborsie te help en te ondersteun. " Gebaseer op een van die Sataniese tempel sewe beginsels, "Jou liggaam is onaantasbaar, onderhewig aan sy eie wil alleen," het die groep die 1993 Wet op die Herstel van Godsdiensvryheid beroep, wat die federale regering se vermoë om godsdiensbeoefening te belas, beperk. Die groep het direkte toegang tot die aborsiemiddels mifepriston en misoprostol aangevra en 'n godsdienstige ritueel geskep waartydens die dwelms ingeneem word. Hierdie verspreidingsreëling sou dokters en aptekers uitskakel, en Die Sataniese Tempel se administrasie van die aborsiemiddels sou beskerm word deur sy godsdienstige organisasiestatus. Die Sataniese Tempel het sy wettige inisiatief oor aborsie in Indiana en Idaho in 2022 opgevolg (Boone 2022).

Dit is onduidelik watter nis die Sataniese tempel in die Amerikaanse godsdienstige landskap gaan beset. Enersyds, as gevolg van onenigheid en 'n reeks interne geskille binne die Sataniese Tempel, was daar 'n aantal hoofstukke van die Tempel. Tot op hede sluit hierdie nuwe onafhanklike groepe Satanic Portland, Satanic Temple International in Londen, HelLA in Los Angeles, Crossroads Assembly in Dallas en League of Rebel Eve (LORE) in New York City in ('Persoonlike kommunikasie' 2018). Aan die ander kant het nuwe hoofstukke voortgegaan en die algehele bewegingslidmaatskap het toegeneem. En die Tempel het 'n bietjie gunstiger publisiteit ontvang, aangesien sy politieke agenda, eerder as die satanisme, groter aandag van die publiek gekry het. Die belangrikste in hierdie verband is die première van die dokumentêr in April 2019 Haai Satan? by die Sundance Film Festival, met filmregte gekoop deur Magnolia Pictures (Evans 2019; Kilday 2018).

IMAGES
Image
#1: Foto van Lucien Greaves.

Beeld #2: Die Sataniese Tempel-logo.
Beeld #3: Foto van Anton LaVey.
Beeld # 4: Foto van die bord "Adopt a Highway" van die Sataniese Tempel.
Beeld # 5: Foto van die Sataniese Tempel se “Protect Children Day” -aanplakbord.
Beeld #6: Foto van die sewe voet voet, brons Minotaur vergesel van beelde van twee kinders wat gebou is as deel van die Sataniese Tempel weerstand teen 'n Tien Gebooie vertoning in Oklahoma.
Image #7: Foto van die Kerk van die Flying Spaghetti Monster vertoning by die Florida-hoofstad se hoofstad.

Verwysings

Allen, Robert. 2014. “Detroit Sataniste sê dat hulle nie diere, mense sal offer nie.” Detroit Free Press, September 6. Toegang verkry vanaf http://www.freep.com/story/news/local/2014/09/06/detroit-satanists-say-they-wont-sacrifice-animals-people/15161519/ op 2 Januarie 2014.

Allen, Robert. 2014. “Tea Party Satanist 'Bristles Over Detroit Temple's Left-leaning Ways.” Detroit Free Press, September 15. Toegang verkry vanaf http://www.freep.com/article/20140915/NEWS05/309150017/Tea-Party-Satanist-Detroit op 2 Januarie 2015.

Andersen, Travis en Derek Anderson. 2014. "Te midde van uitroep, is die swart massa by Harvard uitgeroep." Boston Globe, Mei 13. Toegang verkry vanaf http://www.bostonglobe.com/metro/2014/05/12/cardinal-sean-malley-expresses-disappointment-harvard-decision-allow-black-mass-campus/tUjYx2817C65LAHousRIeP/story.html op 2 Januarie 2015.

Annear, Steve. 2014. "Harvard Group bied 'n heruitvoering van 'n Sataniese Swart Mis aan." Boston Daily, Mei 8. Toegang verkry vanaf
http://www.bostonmagazine.com/news/blog/2014/05/08/harvard-extension-cultural-studies-club-hosting-satanic-black-mass/

Blumberg, Antonia. 2014. “Katolieke kom byeen om 'n swart mis 'in Oklahoma City te betoog." Huffington Post, September 22. Toegang verkry vanaf http://www.huffingtonpost.com/2014/09/22/black-mass-protest- Oklahoman_5864216.html?utm_hp_ref=religion op 2 Januarie 2015.

Boonop, Rebecca. 2022. 5 Oktober. "Die Sataniese Tempel mik na die verbod op aborsie in Idaho, Indiana." Associated Press, Oktober 5. Toegang verkry vanaf https://apnews.com/article/abortion-religion-lawsuits-idaho-lobbying-f82f0d311692a9fe5fd4474a282cb4af  op 7 November 2022.

Bugbee, Shane. 2013. "Ontmasker Lucien Greaves, Leier van die Sataniese Tempel." Vice.com. Toegang verkry vanaf http://www.vice.com/read/unmasking-lucien-greaves-aka-doug-mesner-leader-of-the-satanic-temple op 2 Januarie 2014.

Burton, Tara Isabella. 2017. “Neem godsdiens. Verwyder God. Voeg #weerstand by. Ontmoet die Sataniese tempel. ” Vox.com, Oktober 31. Toegang verkry vanaf https://www.vox.com/identities/2017/10/31/16560150/religion-god-resistance-satanic-temple?utm_source=Pew+Research+Center&utm_campaign=f7eacafe13-EMAIL_CAMPAIGN_2017_11_01&utm_medium=email&utm_term=0_3e953b9b70-f7eacafe13-399904145 op 1 Desember 2018.

Chappell, Bill. 2014. "Satanis en Christelike vakansie vertoon om op te gaan by Michigan Capitol." NPR, Desember 17. Toegang verkry vanaf http://www.npr.org/blogs/thetwo-way/2014/12/17/371503835/satanist-and-christian-holiday-displays-to-go-up-at-michigan-capitol op 4 Januarie 2015.

Christian, Carol. 2014. “Satanic Temple's Statue of Satanic Figure Underway for Oklahoma Capitol.” Houston Chronicle, Mei 5. Toegang verkry vanaf http://www.chron.com/news/nation-world/article/Satanic-Temple-s-statue-of-Satanic-figure-under-5454360.php op 2 Januarie 2014.

Chumley, Cheryl K. 2014. “Sataniste moet dagvaar vir 'hel'-uitstalling by die Capitol van Florida.” Die Washington Times, Desember 4. Toegang verkry vanaf http://www.washingtontimes.com/news/2014/dec/4/satanists-to-sue-for-hell-display-at-florida-capit/ op 6 Januarie 2015.

Culp-Ressler, Tara. 2014. "Sataniste vereis Godsdienstige Vrystelling van Aborsiebeperkings, Cite Hobby Lobby Rangskikking." Dink vordering, Julie 28. Toegang verkry vanaf http://thinkprogress.org/health/2014/07/28/3464769/satanists-hobby-lobby-abortion/ op 4 Januarie 2014.

"Duiwel in Detroit: Sataniese Groep om Tempel in Motorstad te bou." 2014. Rusland Vandag, September 7. Toegang verkry vanaf http://rt.com/usa/185684-satanists-detroit-temple-religious/ op 3 Desember 2014.

DeVito, Lee. 2014. "Mededingende Sataniese Feite Feit in Detroit." Metrotimes, September 16. Toegang verkry vanaf http://www.metrotimes.com/Blogs/archives/2014/09/16/rival-satanic-factions-feud-in-detroit op 7 Januarie 2015.

DeVito, Leyland. 2016. “Die Sataniese tempel het sy nuwe hoofkwartier in Salem geopen.” Vice, September 23. Toegang verkry vanaf https://www.vice.com/en_us/article/4w5xz3/the-satanic-temple-opened-a-new-headquarters-in-salem op 20 Augustus 2018.

Eisenstadter, Dave. 2023. "Satanic Temple se 'SatanCon' in Boston gaan 'grootste sataniese byeenkoms in die geskiedenis' wees." MassLive.eom, April 24. Toegang verkry vanaf https://www.masslive.com/news/2023/04/satanic-temples-satancon-in-boston-set-to-be-largest-satanic-gathering-in-history.html op 5 Mei 2023.

Evans, Erica. 2019. “Sundance wys 'n film oor sataniste. Wat Het dit te doen met godsdiensvryheid?” Deseret Nuus, Januarie 30. Toegang verkry vanaf https://www.deseretnews.com/article/900053222/does-religious-freedom-require-making-room-for-satanism-sundance-film-explores-the-debate.html op 2 Februarie 2019.

Goed, Camille. 2023. "SatanCon: Wêreld se 'grootste byeenkoms van sataniste' loof diversiteit, gemeenskap." USA Today, Mei 3. Toegang verkry vanaf https://www.usatoday.com/story/news/nation/2023/05/03/satancon-boston-2023-convention/70168925007/ op 5 Mei 2023.

Groen, Emma. 2014. "Sataniste Troll Hobby Lobby." Die Atlantiese Oseaan, Julie 30. Toegang verkry vanaf  http://www.theatlantic.com/politics/archive/2014/07/satanists-troll-the-hobby-lobby-decision/375268/ op 4 Januarie 2014.

Gremore, Graham. 2013. Sataniese Tempel se Lucien Greaves is nie bekommerd oor arrestasie nie en voel 'redelik goed' om met sy geslagsorgane te spog. ' Queerty, Julie 26. Toegang verkry vanaf http://www.queerty.com/interview-satanic-temples-lucien-greaves-isnt-worried-about-arrest-feels-pretty-good-about-showing-off-his-genitalia-20130726/ op 2 Januarie 2014.

Hinkley, Justin A. 2014. "Sataniese vakansievertoning kom na Capitol." Lansing State Journal, Desember 15. Toegang verkry vanaf http://www.freep.com/story/news/local/michigan/2014/12/15/satanic-temple-holiday-display-capitol-lansing/20445661/ op 2 Januarie 2015.

Hoop, Heather. 2014. "Honderde opkoms om swartmassa te protesteer by OKC Burgersentrum." Toegang verkry vanaf http://www.news9.com/story/26589945/hundreds-turnout-to-protest-black-mass-held-at-okc-civic-center on 2 January 2015 .

Josef, Chris. 2014. "Sataniese tempel om pamflette aan Florida-skole te versprei." New Times Broward-Palm Beach, September 16. Toegang verkry vanaf blogs.browardpalmbeach.com/pulp/2014/09/satanic_temple_to_distribute_pamphlets_to_florida_schools.php?print=true op 3 Januarie 2014.

Keller, Aaron. 2021. "Satanic Temple noem die Wet op die herstel van godsdiensvryheid om toegang tot aborsie-dwelms te versoek in die nasleep van die verbod op Texas." Nuusbreek, September 3. Toegang verkry vanaf https://www.newsbreak.com/news/2361126862591/satanic-temple-cites-religious-freedom-restoration-act-to-request-access-to-abortion-drugs-in-aftermath-of-texas-ban op 20 September 2021.

Kennelty, Greg. 2014. "Sataniste Plaas Oklahoma Statue In Hold After Christian Statue Destroyed." Metal Inection, Oktober 28. Toegang verkry vanaf http://www.metalinjection.net/satanism/satanists-put-oklahoma-statue-on-hold-after-christian-statue-destroyed op 2 Februarie 2019.

Kilday, Gregg. 2018. “Sundance: 'Groet Satan?' Dokumentêr opgetel deur Magnolia Pictures. ” Hollywood Reporter, 29 November. Toegang verkry vanaf https://www.hollywoodreporter.com/news/hail-satan-documentary-picked-up-by-magnolia-pictures-1164955 op 2 Februarie 2019.

Kuruvilla, Carol. 2014. “Sataniste gaan 'Black Mass' aan die Harvard Universiteit uitvoer, beweer dat hulle nie in die bonatuurlike glo nie." New York Daily News, Mei 9.

Lauerman, John. 2014. "Harvard-studente kanselleer 'Sataniese swart mis' na uitroep. " Bloomberg, Mei 12. Toegang verkry vanaf http://www.bloomberg.com/news/2014-05-12/harvard-won-t-halt-satanic-black-mass-planned-by-student-group.html op 2 Januarie 2015.

Laycock, Joseph. 2021. "Hoe die Sataniese Tempel 'aborsierituele' gebruik om godsdiensvryheid te eis teen die Texas '' hartkloprekening '." Die gesprek, September 22. Toegang verkry vanaf https://theconversation.com/how-the-satanic-temple-is-using-abortion-rituals-to-claim-religious-liberty-against-the-texas-heartbeat-bill-167755 op 20 September 2021.

Laycock, Joseph. 2014. "Vandag se Sataniese 'swart mis' by Harvard maak konserwatiewes opgewonde." Godsdienstversendinge, Mei 12. Toegang verkry vanaf http://www.religiondispatches.org/dispatches/josephlaycock/7870/today_s_satanic__black_mass__at_harvard_excites_conservatives/ op 5 Januarie 2014.

Heffing, Emily. 2014. "Die Sataniese Tempel, Nou Wooing Kids and Moms." Vocativ, Mei 6. Toegang verkry vanaf http://www.vocativ.com/culture/religion/satanic-temple-now-wooing-kids-moms/ op 30 November 2014.

McCloskey, Jimmy. 2018. “Sataniste neem snelweg aan, maak dit skoon met hooivurke en merk dit as 'Road to Hell'." Metro, Januarie 31. Toegang verkry vanaf https://metro.co.uk/2018/01/31/satanists-adopt-highway-clean-pitchforks-brand-road-hell-7275873/

Merlan, Anna. “Die hel gesleep: is die Sataniese tempel 'n grap, die begin van 'n nuwe godsdienstige beweging - of albei?” Village Voice, Julie 22. Toegang verkry vanaf https://www.villagevoice.com/2014/07/22/trolling-hell-is-the-satanic-temple-a-prank-the-start-of-a-new-religious-movement-or-both/ op 19 Augustus 2018.

Metro Times. 2014. "Lucien Greaves van die Sataniese Tempel." Detroit Metro Times, Mei 27. Toegang verkry vanaf http://www.metrotimes.com/detroit/lucien-greaves-of-the-satanic-temple/Content?oid=2201492 op 14 Januarie 2014.

Murphy, Sean. 2015. "Oklahoma Court: Tien Gebooie Monument moet afkom." Associated Press, Junie 30. Toegang verkry vanaf http://bigstory.ap.org/article  /07c1ab083f96419baf5547a666004bd2/oklahoma-court-ten-commandments-monument-must-come-down?utm_source=Pew+Research+Center&utm_campaign=130333f5d9-Religion_Weekly_July_2_2015&utm_medium=email&  utm_term=03e953b9b70-130333f5d9-399904145 Op 2 Julie 2015.

Noland, L. en Andrew Donley. 2014. "Verdagte sê Satan het hom in Oklahoma Tien Gebooie-monument laat inslaan," KFOR-TB, Oktober 26. Toegang verkry vanaf  http://www.metrotimes.com/detroit/lucien-greaves-of-the-satanic-temple/Content?oid=2201492 op 14 Januarie 2014.

Panne, Valerie. 2014. "Vir ons, die huwelik is 'n sakrament." Metro Times, Mei 29. Toegang verkry vanaf http://www.altweeklies.com/aan/to-us-marriage-is-a-sacrament/Story?oid=7696423 op 14 Januarie 2015.

Papenfuss, Mary. 2018. “Sataniese tempel se Baphomet verhoog hel oor godsdiensvryheid in Arkansas.” Huffington Post, Augustus 16. Toegang verkry vanaf https://www.huffingtonpost.com/entry/satanic-temple-baphomet-statue-arkansas_us_5b75eeffe4b0a5b1feb9596b op 20 Augustus 2018.

Persoonlike kommunikasie. 2018. "Persoonlike kommunikasie met Joseph Laycock."

Radford, Benjamin. 2014. "Geen simpatie vir die duiwel nie: waarom mense vrees vir satanisme." Lewende Wetenskap, September 12. Toegang verkry vanaf http://www.livescience.com/47821-oklahoma-satanic-mass-fears.html op 30 November 2014.

Resnick, Gideon. 2014. "Wie is die 'Sataniste' wat 'n afgod ontwerp vir die Oklahoma Capitol?" Die Atlantiese Oseaan, Februarie 4. Toegang verkry vanaf http://www.theatlantic.com/politics/archive/2014/02/who-are-the-satanists-designing-an-idol-for-the-oklahoma-capitol/283567/1 on 4 January 2014 .

Rossman, Sean. 2014. "Vrou wat gearresteer is in aanval op die Sataniese Tempelskerm." Tallahassee Democrat, Desember 24. Toegang verkry vanaf http://www.tallahassee.com/story/news/local/2014/12/23/satanic-temple-display-damaged-woman-in-custody/20811197/ op 14 Januarie 2015.

Selk, Avi. 2018. ''n Sataniese afgod gaan na die Arkansas Capitol-gebou.' Die Washington Post, Augustus 17. Toegang verkry vanaf https://www.washingtonpost.com/news/acts-of-faith/wp/2018/08/17/a-satanic-idols-3-year-journey-to-the-arkansas-capitol-building/?utm_term=.43b0130025bd op 20 Augustus 2018.

Shieldwall-netwerk. 2018. “Malcolm Jarry, die Sataniese tempel en die Jode.” Die Roper-verslag. Toegang verkry vanaf https://theroperreportsite.wordpress.com/2018/08/18/is-the-satanic-temple-run-by-a-jew/ op 19 Augustus 2018.

Shurter, David. nd "Waarom Lucien Greaves, Doug Mesner, skrywer Debbie Nathan, en The False Memory Pedophile Protection Squad Matters." Toegang verkry vanaf http://davidshurter.com/?p=3452 op 2 Januarie 2015.

Smith, Jonathan. 2014. 'Hier is die eerste blik op die nuwe Sataniese monument wat vir Oklahoma's Statehouse gebou is.' Vice, Mei 1. Toegang verkry vanaf http://www.vice.com/read/heres-the-first-look-at-the-new-satanic-monument-being-built-for-oklahomas-statehouse op 6 Januarie 2014.

Stecklein, Janelle. 2014. "Beplan om Sataniese Rituele uit 'n Huis uit te brei in die Suburbs Stoke Public Outcry." Die Norman Transcript, Augustus 20. Toegang verkry vanaf http://www.normantranscript.com/news/article_59bb7b1c-28a4-11e4-ba3c-0019bb2963f4.html op 2 Januarie 2014.

Stern, Mark. 2014. “Duiwel se Advokate.” Slate, November 24. Toegang verkry vanaf http://www.slate.com/articles/news_and_politics/jurisprudence/2014/11/atheist_humanist_and_pastafarian_holiday_displays_on_public_land_satanic.html op 6 Januarie 2015.

Strauss, Valerie. 2014. "Sataniese tempel daag beleid uit wat toelaat dat godsdienstige materiaal by openbare skole versprei word." Die Washington Post, November 17. Toegang verkry vanaf http://www.washingtonpost.com/blogs/answer-sheet/wp/2014/11/17/satanic-temple-challenges-policy-allowing-religious-materials-to-be-distributed-at-public-schools/ op 2 Januarie 2015.

Die Sataniese Tempel. 2013. "Die Sataniese Tempel Adopt-a-Highway-veldtog." Toegang verkry vanaf http://thesatanictemple.tumblr.com/ op 14 Januarie 2015.

"Die Sataniese tempel." nd Toegang verkry vanaf http://www.thesatanictemple.com/ op 5 Januarie 2014.

Die Sataniese Tempel. nd "Die grys faksie." Toegang verkry vanaf https://greyfaction.org/ op 1 Desember 2018.

Stop Mind Control en Ritual Abuse Today (SMART). Toegang verkry vanaf https://ritualabuse.us/ op 3 Desember 2014.

Oppenheimer, Mark. 2015. "'n Ondeunde doring in die kant van konserwatiewe Christendom." New York Times, Julie 10. Toegang verkry vanaf http://www.nytimes.com/2015/07/11/us/a-mischievious-thorn-in-the-side-of-conservative-christianity.html?_r=0.

Wamsley, Laurel. 2018. "Sataniese beeldhouwerk geïnstalleer by Illinois Statehouse, net betyds vir die vakansie." NPR, Desember 4. Toegang verkry vanaf https://www.npr.org/2018/12/04/673422143/satanic-sculpture-installed-at-illinois-statehouse-just-in-time-for-the-holidays op 8 Desember 2018.

Winston, Kimberly. 2014. “Sataniste se uitdaging om regstryding deur die voorportaal van die lobby teëkom, kan wettige hekkies ondervind.” Die Washington Post, Julie 31. Toegang verkry vanaf http://www.washingtonpost.com/national/religion/satanists-challenge-to-hobby-lobby-ruling-may-face-legal-hurdles/2014/07/31/94fc1a56-18e6-11e4-88f7-96ed767bb747_story.html op 14 Januarie 2014.

Post Datum:
15 Januarie 2015
Update:
20 Augustus 2018
Update:
1 Desember 2018
Update:
6 Mei 2023

Deel