Tempel van Set

Tempel van Set

Stigter: Michael Aquino

Geboortedatum: 1946

Geboorteplek: San Francisco

Jaar gestig: 1975

Heilige of Eerbiedige Tekste: Die Boek van Gaan Voor Naby, deur Michael Aquino

Grootte van groep: Geskatte in 1984 om 500-lede in te sluit 1 . Meer onlangse ramings was nie geredelik beskikbaar nie, en die Tempel van Set stel, as 'n kwessie van beleid, nie lidmaatskapgetalle bekend nie.

Geskiedenis

Michael Aquino het in 1969 by die Kerk van Satan aangesluit, terwyl hy in die Amerikaanse leër as spesialis in sielkundige operasies was. Aquino word in 1970 priester in die kerk en word bevorder tot die vlak van Magister IV °, die hoogste posisie onder Hoëpriester (gehou deur C van S-stigter Anton LaVey). In 1975 het LaVey 'n besluit geneem om priesterskap in die Kerk van Satan vir kontant te verkoop, 'n stap wat baie bestaande lede en amptenare vervreem het. As gevolg van LaVey se aankondiging het Aquino en 28 mede-lede van die Kerk van Satan die groep verlaat en hul eie kerk, die Temple of Set, gestig. 2 . Aquino lys die aantal lede nader aan 100. Hy het The Book of Coming Forth by Night geskryf, vermoedelik met hulp van Homself, die behoefte aan 'n godsdiens verklaar wat individuele potensiaal deur die Swart Kunste vervul.

Aquino het die Kerk van Satan verlaat weens persoonlike verskille met LaVey sowel as teologiese verskille 3 . Aquino het gemeen dat LaVey die kerk vir eie gewin gebruik - LaVey het dikwels sensasionalisme gebruik om die kerk te bevorder. Die twee het ook in 'n dieper filosofiese sin verskil - LaVey het gevoel dat Satan bloot 'n simbool van krag en uittarting was, terwyl Aquino in die letterlike manifestasie van die god Satan (of die antieke Egiptiese god Set, waarvan die Christelike Satan afgelei is) geglo het. . Die Tempel van Set het nooit die bekendheid van die Kerk van Satan verwerf nie, hoofsaaklik omdat dit van meet af aan 'n geheimsinniger organisasie was. Die nuutgestigte groep het in 1975 'n nie-winsgewende kerk geword en dieselfde jaar vrygestel van federale en staatsbelasting.

As gevolg van die neiging van die Tempel van Set om publisiteit te vermy, is daar nie veel bekend oor hul volgende geskiedenis nie. Een belangrike verandering het in die hiërargie van die Tempel van Set in die afgelope jare plaasgevind. Michael Aquino het opgetree as die Hoëpriester in 1996, en is opgevolg deur Don Webb. Terwyl die moontlikheid van 'n filosofiese verandering aan die hand gedoen is 4 , is dit nie duidelik wat sulke veranderinge sou wees nie. Vanweë die neiging van die Tempel van Stel tot individualiteit in teenstelling met eenheid onder leiding, lyk dit onwaarskynlik dat 'n verandering van die hoofpriester die groep se metodiek aansienlik sal verander.

oortuigings

Die tempel van die Set kry sy naam uit die Egiptiese godheid Set, die oorspronklike voorloper van die Joodse-Christelike Satan. Die aanbidding van Set dateer ten minste tot 3200 BC, en moontlik so vroeg as 5000 BC 5 . Set word meestal uitgebeeld as 'n menslike vorm met 'n soort dierekop met 'n lang, geboë snoet en regop ore. Hy was 'n god wat deur Egiptiese tye deur baie gewildheid en ongewildheid gegaan het, afhangend van die oortuigings van die heersende klas. Soms is Set wyd aanbid as 'n god wat die individuele bewussyn verteenwoordig, asook die donkerder natuurkragte (donder, woestyne, ens.). Gedurende ander periodes word daar na Set gekyk as 'n god van boosheid, geweld en vyandigheid. In sommige Egiptiese mites is Set gebore deur gewelddadig uit die baarmoeder van sy moeder te bars, sy broer Osiris dood te maak en was hy besig om dooie mense se siele in die onderwêreld te steel.

Die tempel van die stel wys daarop dat baie van die meer negatiewe mites oor Set ontstaan ​​het nadat faksies wat die aanbidding van mededingergods, hoofsaaklik Osiris, ondersteun het, aan bewind gekom het. Setians fokus meer op die aspek van Set wat handel oor chaos, wat nie noodwendig immorele implikasies het nie 6 . Hulle sal argumenteer dat chaos 'n gevolg van eksplorasie en uitbreiding is. Setians glo sterk in 'n soeke na kennis en selfverbetering, wat hulle kontrasteer met die Judeo-Christelike ideaal van volmaaktheid wat beliggaam word in die verhaal van 'n onskuldige Adam en Eva wat op 'n almagtige God staatmaak.

Alhoewel hulle Setiërs in 'n letterlike godheid glo, aanbid hulle Set nie op dieselfde manier as wat Christene God aanbid nie. Inteendeel, hulle eer Set omdat hulle 'n dieper bewussyn en individuele krag verteenwoordig - dus is die aanbidding van Set analoog aan die aanbidding van die individu. Die uiteindelike doel van Setianus is om hierdie hoër geestelike bewussyn en begrip van die self te bereik - die proses van selfverwesenliking word Xeper (uitgespreek as "keffer") genoem, die Egiptiese term wat beteken: "tot stand kom." Die fokus op individualisme is so uitgesproke dat die individuele proses van Xeper belangriker geag word as die kollektiewe entiteit van die Tempel van Set. Die tempel word beskryf as bloot 'n brug na selfbewussyn: 'vernietig die brug en u het die Gift of Set self nog nie ten minste beskadig nie.' 7

Daar is ses grade van lidmaatskap vir ingewydes in die Tempel van Set 8 :

Setian I °

Adept II °

Priester / Priesteres van Set III °

Magister / Magistra Templi IV °

Magus / Maga V °

Ipsissimus / Ipsissima VI °

Nuwe lede begin as Setian I ° en gaan dan deur na Adept II ° nadat hulle as vaardig in swart magie beoordeel is. As nuwe affiliasies nie binne twee jaar na toetreding Adept II ° word nie, sal hul lidmaatskap gestaak word. Sodra die tweede graad behaal is, bly die meeste lede gedurende hierdie tyd in die groep op hierdie vlak. Die hoër grade word slegs deur die tempelleierskap verleen. Hierdie leiers is die Raad van Nege, die Uitvoerende Direkteur en die Hoëpriester / Priesteres - die uiteindelike hoof van die Tempel van Set.

Die tempel is georganiseer in 'Pylons', verskillende groeperings volgens die geologiese ligging van lede (die term pylon verwys na die naam van die poorte van antieke Egiptiese tempels). Elke nuwe lid moet binne 'n jaar na aansluiting by 'n Pylon aansluit. Hierdie Pylons, onder leiding van 'n aangewese offisier genaamd Sentinel, gee lede meer toegang tot kontak met ander in die Tempel van Set. Daar is ook afdelings in die tempel genaamd Orde wat verskillende areas van belangstelling in die swart kuns weerspieël. Elke lid, nadat hy Adept II-status bereik het, moet binne een jaar by 'n bestelling aansluit.

Daar is verskeie bronne van gedrukte inligting beskikbaar vir (en beperk tot) Temple of Set-lede. Die boek van aankoms voor die nag is wat beskryf kan word as 'n heilige teks aan die tempel. Daar is ook 'n gereelde nuusbrief, Scroll of Set, en 'n stel verwysingshandleidings, die Jeweled-tablette van Set. Daarbenewens het elke Setian 'n persoonlike kopie van die Crystal Tablet of Set, wat 'n verskeidenheid inligting bevat oor die struktuur en teologie van die Tempel van Set.

Kwessies / Omstredenheid

Die Tempel van Set is bewaak van besonderhede van sy ontwikkeling as 'n godsdienstige beweging. Daar is dus nie veel openbare kennis oor onlangse gebeure of teologiese / strukturele verskuiwings in die Tempel van Set nie. Die belangrikste bron van publisiteit vir die Tempel van Set oor die jare was regskwessies wat die groep, en spesifiek die stigter, Michael Aquino, geteister het. Hierdie probleme kan grootliks veroorsaak of vererger word deur openbare persepsies van sataniese organisasies as kwaad en vernietigend.

'N Skandaal wat in 1986 uitgebreek het, het die geloofwaardigheid van Michael Aquino en die Tempel van Set beseer. Die koste van kindermolestering het op die dagsorgsentrum by Presidio Army Base, waar Lt. Col. Aquino toegewys is, opgedra. 9 . Gary Hambright, 'n dagsorgwerker, was aangekla van 12-telling van sodomie, mondelinge copulasie en onwelvoeglike gedrag. Aquino, saam met sy vrou, Lilith, is deur sommige van die kinders geïdentifiseer as moontlik 'n ander man wat aan die molestering deelgeneem het. Daar is egter geen formele aanklagte teen Aquino gebring nie, en die saak teen Hambright is later ontslaan.

In 1994 het Aquino Linda Blood, 'n voormalige lid van die Temple of Set, weens die laster aangekla in haar boek The New Satanists. Die boek, volgens Aquino se prokureurs, het hom en sy mede-Setians uitgebeeld as 'pedofiele, kindermishandelinge, moordenaars en die meesterbreine agter 'n landwye sataniese sameswering' 10 . Dit is buite die hof afgehandel, met besonderhede van die nedersetting vertroulik gehou.

Die jongste saak, in 1997, is teen 'n internetverskaffer ingestel omdat hy nie lasterlike berigte van 'n anonieme gebruiker versper het nie. Volgens Aquino se prokureurs het 'n persoon met die naam 'Curio' meer as 500 boodskappe gepos waarin Aquino daarvan beskuldig word dat hy '' deelgeneem het aan gruwelike misdade, seksuele perversies en dade. 11 . Daardie saak teen die internetmaatskappy ElectriCiti is buite die hof gegooi.

Bibliografie

Adler, Jerry. 1987. “The Second Beast of Revelation” in Newsweek. Dayton: Newsweek Inc. 16: 73 November.

Aquino, Michael A. 2000. Brief aan Joe Abrams. Desember 9.

Bromley, David G. en Ainsley, Susan G. 1995. “Satanisme en sataniese kerke: die hedendaagse inkarnasies” in Amerika se alternatiewe godsdienste. Timothy Miller red. Albany: Staatsuniversiteit van New York. 401-9.

Lat, Emelyn Cruz. 1997. “Regter pak pak teen netto verskaffer; SF-egpaar het probeer om plasings te beskuldig wat hulle van seksuele misbruik van kinders beskuldig ”in die San Francisco-ondersoeker. Die Hearst Corporation. 1 Oktober: A7.

LaVey, Anton. 1991. Die Sataniese Bybel. New York: Avon Books.

Melton, J. Gordon. 1991. Godsdienstige Leiers in Amerika: 'n Biografiese Gids aan Stigters en Leiers van Godsdienstige Liggame, Kerke en Geestelike Groepe in Noord-Amerika. Detroit: Gale Research, 1991.

Rosenfeld, Seth. 1994. “SF-tempel, paar in 'New Satanists' Sue Author vir Libel; Suit Says Book Falsely Links Them to Kidnap, Molestation ”in The San Francisco Examiner. Die Hearst Corporation. 29 Oktober: A2.

Verwysings

 • Bromley, David G. en Ainsley, Susan G. 1995. ”Satanisme en Sataniese kerke: die hedendaagse inkarnasies” in Amerika se alternatiewe godsdienste. Timothy Miller red. Albany: Staatsuniversiteit van New York. 401-9.
 • Bromley, David G. en Ainsley, Susan G. 1995. ”Satanisme en Sataniese kerke: die hedendaagse inkarnasies” in Amerika se alternatiewe godsdienste. Timothy Miller red. Albany: Staatsuniversiteit van New York. 401-9.
 • Bromley, David G. en Ainsley, Susan G. 1995. ”Satanisme en Sataniese kerke: die hedendaagse inkarnasies” in Amerika se alternatiewe godsdienste. Timothy Miller red. Albany: Staatsuniversiteit van New York. 401-9.
 • Balanone se Tempel van Stel Verw. http://www.geocities.com/Athens/Delphi/4979/baltsref.frm5.html#hp. Laas besoek: 12/8/2000
 • Tempel van Set amptelike inligting. http://www.xeper.org/pub/tos/infoadms.html. Laaste besoek: 12 / 8 / 2000
 • Tempel van Set amptelike inligting. http://www.xeper.org/pub/tos/infoadms.html. Laaste besoek: 12 / 8 / 2000
 • Aquino, Michael A. 2000.Letter to Joe Abrams. Desember 9.
 • Tempel van Set amptelike inligting. http://www.xeper.org/pub/tos/infoadms.html. Laaste besoek: 12 / 8 / 2000
 • Adler, Jerry. 1987 “The Second Beast of Revelation” in Newsweek. Dayton: Newsweek Inc. 16: 73 November.
 • Rosenfeld, Seth. 1994. “SF-tempel, paar in 'New Satanists' Sue Author vir Libel; Suit Says Book Falsely Links Them to Kidnap, Molestation ”in The San Francisco Examiner. Die Hearst Corporation. 29 Oktober: A2.
 • Lat, Emelyn Cruz. 1997. “Regter pak pak teen netto verskaffer; SF-egpaar het probeer om plasings te beskuldig wat hulle van seksuele misbruik van kinders beskuldig ”in die San Francisco-ondersoeker. Die Hearst Corporation. 1 Oktober: A7.

 

Gemaak deur Joe Abrams
Vir Sosiologie 257: Nuwe Godsdienstige Bewegings
Universiteit van Virginia
Valtermyn, 2000
Laas gewysig: 12 / 8 / 00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deel