Sinkronisiteit Kontemporêre Meditasie

Sinkronisiteit Kontemporêre Meditasie

Stigter: Meester Charles

Geboortedatum: Maart 14,1945

Geboorteplek: Syracuse, New York

Jaar gestig: 1983

Grootte van groep: Omdat die kliëntediens versprei is, is presiese syfers moeilik om te verkry. Lede van die Erkenningsprogram, wat tans geskat is op twee duisend (volgens bronne by die Synchronicity Foundation), woon oor die hele wêreld en lede van die Synchronicity Community woon in die Synchronicity Sanctuary (let op dat die lede van die Synchronicity Community deelneem in 'n aparte meditasieprogram as die Erkenningsprogram).

Geskiedenis

Na twaalf jaar van studie in Indië onder die meditasie-meester Paramahansa Muktananda, het meester Charles na die Verenigde State teruggekeer om aan die versoek van sy meester te voldoen - om tradisionele Oosterse leerstellings na die Weste te versprei (Charles 239). By die terugkeer het hy sy naam "verwester" onder broer Charles (Charles was sy voornaam, en broer omdat hy homself as 'n monnik en gelykstaande aan alle ander beskou het). Hy vestig hom in die afgeleë Blue Ridge Mountains van Virginia, naby Charlottesville. Daar was hy van plan om sy bewustheid te geniet en sy ervarings en kennis te deel met belangstellendes. Die groep het stadig en bestendig begin vorm met net 'n paar mense en het gegroei tot 'n nou gemeenskap wat naby die oorspronklike woning staan. Die naam van meester Charles, sy klein groepie volgelinge, het die titel meer gepas gevind, aangesien hulle hom as 'n onderwyser en meester van meditasie beskou het, eerder as 'n medestudent (Charles 239).

Die unieke aard van Synchronicity Contemporary Meditation wissel sterk van sy oosterse wortels, aangesien Meester Charles die noodsaaklikheid het om die praktyke wat hy oor 'n tydperk van twaalf jaar bemeester het, te vereenselwig deur 'n proses van totale toewyding. Hy legitimeer die toepassing van kontemporêre metodes vir tradisionele meditatiewe praktyk, omdat hy sê dat die waarheid ewig is, maar die metode wat gebruik word om hierdie waarheid te ontdek, verander steeds (Charles 241).

Hierdie tendens geld in die oordrag van baie Oosterse tradisies na die Westerse wêreld, aangesien metodes aangepas word om die Westerse samelewing te verenig (vir makliker begrip en aanvaarding). Vandaar die bekendstelling van neurotegnologie om 'n meer doeltreffende pad te skep om die toestand van bewustheid te bereik. Deur die inkorporasie beweer die Synchronicity Foundation, wat deur Master Charles geskep word, dat dit kan help om ontspanning en bewustheid te bereik in 'n breuk van die tyd wat tradisionele monnike en meesters mediteer. In 'n gejaagde, kontemporêre wêreld bied hierdie hoë-tegnologie meditasie nuwe geleenthede vir die gemiddelde Amerikaanse. Nou kan mens voordeel trek uit die fisiese en geestelike voordele van meditasie en bewustheid.

Heilige of eerbiedige tekste: Synchronicity Hedendaagse meditasie volg geen heilige tekste nie, maar meester Charles bied wel verskeie belangrike hulpmiddels om een ​​deur hul studie en praktyk te lei. Drie meditasie-klankbane wat alfa-, theta- en delta-reekse insluit, is per e-pos beskikbaar. Hierdie bande bevat kommentaar van meester Charles en ontspannende klankbane vir daaglikse meditasie. Vanaf die alfa-reeksbande bied elke stel klankbane 'n dieper vlak van meditasie. Die Erkenningsprogram, wat gebruik maak van die bande van die delta-reeks, is die diepste ervaring en is beskikbaar "slegs deur 'n korrespondensie-kursusformaat vir tuistoepassing" (Larsen 61). Elke vlak word beskryf as 'n 'volledige en unieke ervaring' (Larsen 61).

Deur hierdie neurotegnologie, met die toewyding van net een uur per dag, kan mens dieselfde resultate bereik in 'n fraksie van die tyd wat monniken met totale toewyding bereik. Deur hierdie versnelde kontemporêre meditasieprogram kan 'n praktisyn in 'n kwessie van maande nuwelingvlak bereik, in vergelyking met ongeveer vyf jaar met behulp van tradisionele metodes van meditasie. Matige ondervinding is binne drie tot vyf jaar van kontemporêre meditasie bereik, in plaas van die tradisionele tien tot twintig.

Ten slotte, 'n ervare vlak bereikbaar in vyf tot sewe jaar eerder as twintig tot veertig (Hierdie vlakke van ervaring word gemeet in die breingolf frekwensies). Eerder as om na 'n grot te ontsnap, word isolasie en fokus bereik deur die gebruik van koptelefoon en klank tegnologie. Dit laat die besige Westerse toe om hul huidige lewenstyl voort te sit, terwyl hulle steeds die gesonde voordele van meditasie geniet.

Meester Charles bied ook aan die algemene publiek sy outobiografie, wat sy stappe na en deur sy studie met Muktananda in Indië, asook sy redes vir die terugkeer na die Verenigde State en die aanvang van die Synchronicity Foundation studeer. Verligende Tye is 'n kwartaallikse nuusbrief wat insluit die gebeure binne die Synchronicity-gemeenskap asook binne die breër wêreld van meditasie-eksplorasie en -bevordering. Let egter daarop dat Verligstye nie 'n direkte publikasie van die Synchronicity Foundation is nie. Ten slotte, vir diegene wat Meester Charles persoonlik wil ervaar, bied hy by die Virginia hoofkwartier, en Synchronicity Centers in Nieu-Seeland, Duitsland en Australië aan.

oortuigings:

Meester Charles glo Oos-tradisie van meditasie is lankal afwesig in die Westerse samelewing, maar ontwikkel nou en sal floreer soos mense bekendgestel word aan Bewuste Lewe (Charles 246). Deur middel van meditasie kan die twee hemisfere van die brein gesinchroniseer word, dus oop vir onbeperkte bewustheid.

Die Bron, die bereikte toestand van totale bewustheid, is onbeskryflik en kan slegs verstaan ​​word deur diegene wat dit bereik. Hierdie staat sluit 'n salige vryheid (Charles 247) en 'n volledige begrip en aanvaarding van die diversiteit in die wêreld in, en hierdie denkproses oorskry alle polariteite van teenoorgestelde (Charles 242). Bewustheid behels ego-transendensie en 'n begrip van die uiteindelike werklikheid van die lewe (Charles 238). Die illusie dat iemand of iets mag oor 'n persoon kan hê (wat lyding veroorsaak) word vervang met die realiteit dat alles een Bron is, wat lei tot vrede en geluk. God, onder watter naam ook al, word gesien as die manifestasie van een Bron “dit is alles” (Charles 247). Lewe word beskryf as 'n skeppingsspel wat geniet moet word en as tyd gebruik word om 'n mens se rol as mens te ondersoek, en meditasie, of subjektiewe fokus, is die middel hiervoor (Charles 245). Die dood word negatief gesien as slegs 'n ander dimensie van bewustheid (Charles 238). Simbole wat meester Charles in sy lewensverhaal beskryf, sluit in Goddelike Moeder ('n vroulike visie wat meester Charles van jongs af ontmoet) en Muktananda (sy onderwyser), wat beide die manifestasies is van Bron, God, godheid en waarheid. Hierdie manifestasies lei hom in sy pad na bewustheid (Charles 238). Hierdie oortuigings, soos uiteengesit deur meester Charles, bied 'n basis vir Synchronicity Contemporary Meditation.

Opmerkings: Meester Charles vind 'n persoonlike begrip en toewyding baie belangriker as gewone aanbidding in 'n aangewese tempel. Om hierdie rede spesifiseer hy geen spesifieke plek om te mediteer nie. Hy hou vol dat die beste plek om te aanbid in u hart is, die middelpunt van die wese (Charles 246). Meester Charles bied egter retraites as 'n opsie vir belangstellendes. Langs die neurobiologiese lyne van die program word die saligheid van vryheid of verligting (soos in antieke terme genoem) toegeskryf aan die vrystelling van endorfiene, 'n natuurlike hoogtepunt van self vervaardigde opiate (Charles 242). Daar word dus beweer dat die praktyke wat saamgevoeg word met Synchronicity Contemporary Meditation fisiese voordele inhou, aangesien meditasie kalmerende, verligende en op die hoogste vlak natuurlik estetiese voordele het. 'N Bykomende feit van belang is dat Synchronicity Contemporary Meditation onder die NRM (New Religious Movement) kategorie genaamd New Age val. Hierdie spesifieke kategorie het die afgelope jare floreer.

Bibliografie

Ali, Antero. 1997. "Meditasie van die vertikale orakel." Die verhelderende tye val: 17.

Charles, Meester. 1997. The Bliss Freedom, 'n hedendaagse mistikus se verhelderende reis. CA: Acacia Publishing Cooperation.

Justisie, Sallie. 1997. "Liggaam, verstand, siel." The Enlightening Times. Val: 4.

Larsen, Cynthia en Paul Shannon. 1993. Die sinchroniese gids, hoëtegnologie meditasie. VA: Amethyst Publishing.

Magte, Tashi Grady. 1997. "The Bliss of Freedom, 'n outobiografie van 'n verhelderende reis." The Enlightening Times. Val: 5.

Magte, Tashi Grady. 1997. "Van die redakteur." The Enlightening Times. Val: 3,20.

Magte, Tashi Grady. 1997. "Onderhoud met Synchronicity-stigter, meester Charles." The Enlightening Times. Val: 12-13.

Scherr, Alan. 1997. “Verduister.” The Enlightening Times. Val: 10-11.

Stark, Rodney en William Bainbridge. 1979. “Van kerke, sekte en kultusse. Voorlopige konsepte vir 'n teorie van godsdienstige bewegings. ” Tydskrif vir wetenskaplike studie van godsdiens. 18 (2): 117-133.

pamflet

Synchronicity Foundation, Inc. 1997. Die kuns en wetenskap van bewuste lewe. Va: Synchronicity Foundation, Inc.

Klankband

Charles, Meester. 1987. Synchronicity. Synchronicity Foundation, Inc., Stereo chroom.

Gemaak deur Jackie Fowler
Sos 257: Nuwe Godsdienstige Bewegings
Valtermyn, 1997
Universiteit van Virginia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deel