Leah Hott David G. Bromley

Sondagvergadering

SONDAY ASSEMBLY TIMELINE

2013 (6 Januarie): Sanderson Jones en Pippa Evans het die eerste Sondagreeks gehou in Islington, Noord-Londen.

2013 (Mei5): As gevolg van die groot lok van die publiek na die bekendstelling in Januarie, het die Sunday Assembly na Conway Hall verhuis.

2013 (30 Junie): Die eerste internasionale vergadering van die Sondagvergadering is in die stad New York gehou.

2013 (Julie): Jones en Evans het planne vir kerkuitbreiding aangekondig.

2013 (22 Oktober): Die 40 Dates and 40 Nights-toer het begin.

2013 (November): Sondagvergadering het 'n mislukking beleef.

2015. Sondagvergadering het 'n liefdadigheidsregtelike status gekry.

2016: Die New York City-hoofstuk van die Sondagvergadering is gesluit.

2019: 'n Reeks mediaberigte verskyn wat die stryd van die Sondagvergadering beskryf om organisatoriese lewensvatbaarheid te handhaaf.

FONDS / GROEPGESKIEDENIS

Die Sondagvergadering is nie die eerste goddelose kerk in die Westerse wêreld nie. Nick Spencer, navorsingsdirekteur van Theos, 'n dinkskrum vir godsdienstige en sosiale kwessies in die Verenigde Koninkryk, het die kerk vergelyk met die 'etiese vakbonde' wat in die laat negentiende eeu ontstaan ​​het om die toenemende gewildheid van ateïsme te akkommodeer. Die Sondagvergadering is eweneens vergelyk met Auguste Comte se “Godsdiens van die mensdom”En die gepaardgaande kerke wat regdeur die laat negentiende en vroeë twintigste eeu gebou is (Addley 2013; Wheeler 2013). Terwyl soortgelyke Humanist en Vryheid Kerke bestaan ​​nog steeds in die hele Weste. Sanderson Jones merk op die 'droë' kwaliteit van hul vergaderings en het homself dikwels verlaat en gevra: 'Waarom klap en dans mense nie op en af ​​nie?' (Donaldson James 2013). Aangesien meer mense hulself as 'geen godsdiens' begin identifiseer het nie, het 'n aantal in Engeland en Wallis die afgelope dekade met 6,000,000 2013 XNUMX toegeneem, en Jones en Evans skryf 'n groot deel van die belangstelling in en eksponensiële groei van die kerk toe aan 'n behoefte aan 'n goddelose gemeente in 'n toenemend goddelose Westerse wêreld (Addley XNUMX).

Sanderson Jones en Pippa Evans, staande komediante en stigters van die Sunday Assembly Church, het mekaar in 2011 ontmoet nadat hulle albei bespreek is vir 'n komedie-vertoning in Somerset in Suidwes-Engeland. Die twee deel 'n rit van drie uur per motor, waarin hulle hul nie-godsdienstige oortuigings bespreek het en die gebeure wat hulle vanuit hul Christelike agtergrond gelei het (Hines 2013). Toe Jones tien jaar oud was, het sy ma, 'n twee-en-veertigjarige Sondagskoolonderwyseres met vyf kinders, aan kanker gesterf. Hy het oor haar dood besin en gesê dat hy nie kon verstaan ​​waarom sy Christelike God sy moeder sou laat sterf nie.

Hy het sy geloof begin bevraagteken en dit ná 'n tyd heeltemal laat vaar, wat hom na bewering tydelik verlaat het om sy verlies die hoof te bied: 'Om geloof te verloor het beteken dat sy twee keer moes sterf ... Een keer toe sy hemel toe is en toe ek besef dat die hemel nie bestaan ​​nie. ” Hierdie ervaring het hom gedwing om sy begrip van sterflikheid te rekonstrueer, en uiteindelik sy gevoelens van woede te verskuif na een van dankbaarheid dat hy 'ooit ooit deur haar geliefd was' (Donaldson James 2013). Jones het nooit sy kindertyd geloof herstel nie en het homself daarna as ateïs verklaar. Hy het egter uit hierdie vroeë ervaring 'n waardering vir die lewe, die belangrikste leer van die Sondagvergadering, behou.

Hoewel minder van Evans se skeuring van geloof opgeteken is, het sy kommentaar gelewer op haar godsdienstige verlede. Sy is grootgemaak in die Christelike tradisie en het 'n geruime tyd Christen gebly. Nadat sy, soos Evans opgemerk het, 'besluit dat daar waarskynlik nie 'n God is nie', het sy 'n gevoel van verlies begin voel, nie vir haar kinderjare-godsdiens nie, maar vir die gevoel van gemeenskap wat haar voormalige kerk bied (Hines 2013). Dit was hierdie gedeelde sentiment tussen Evans en Jones wat gelei het tot die geboorte van die Sondagvergadering, destyds 'n ateïstiese kerk.

Die eerste vergadering van die Sondagvergadering is op Januarie 6, 2013, in 'n voormalige kerk in Islington, Noord-Londen, gehou en het ongeveer 240-ateïste aangetrek. [Beeld regs]
Hierdie eerste diens, met 'n lesing deur die kinderboekskrywer Andy Stanton, het baie aandag in die media getrek en gelei tot verskeie buitegroepe in Londen. Dit sluit in die 'No-Bible Bible Group', 'n ateïs-georiënteerde boekklub en 'Life Anonymous', 'n besprekingsgroep wat gesentreer is op die deel van alledaagse dilemma's (Hines 2013). Teen Junie 2013 het gemeentes by die maandelikse dienste gegroei tot meer as 600. Hierdie vinnige groei het die Sondagvergadering, wat na die York Hall van Benthal Green in Londen verhuis het, in staat gestel om nuwe lede te huisves. Die groep het daarna dienste gehou in Conway Hall, wat na bewering die wêreld se oudste vrydenkende organisasie en geskiedenis van voorspraak vir sekulêre humanisme is.

Sunday Assembly het sy eerste internasionale diens op Junie 30, 2013 by Tobacco Road, 'n kroeg in Manhattan, New York, gehou. Tussen 100 en 200 was daar nie-gelowiges (Lee 2013; Cheadle 2013). Die volgende maand het Jones en Evans hul planne aangekondig om hul kerk verder in die Verenigde Koninkryk, die Verenigde State, Kanada en Australië verder uit te brei in hul “40 Dates and 40 Nights” -toer wat op Oktober 22, 2013 begin is. Die twee het planne aangekondig vir 'n tweede toer in Desember en die oprigting van Sondag-gemeentes oor die hele wêreld (“40-datums en 40-nagte” 2013; Hallowell 2013).

Ondanks die dinamiese eerste jaar van die Sondagvergadering, was daar terugslae. Daar was veral 'n skeuring omdat verskeie lede van die New York City Board of Directors, wat belanggestel het in 'n meer openlike ateïstiese oriëntasie as wat die vergadering aangebied het, die vergadering verlaat het om die Godless Revival te vorm. Hierdie spanning het voortgeduur deur die geskiedenis van die groep (Bullock 2017).

Die Sondagvergadering, na die taamlik gunstige begin, het probleme met lidmaatskap en groei ondervind:

Die Sunday Assembly het die afgelope paar jaar 'n beduidende verlies getoon van die totale deelnemers — van ongeveer 5,000 maandelikse deelnemers in 2016 tot ongeveer 3,500 in 2018. Die aantal hoofstukke is af van 70 drie jaar gelede tot ongeveer 40 hierdie jaar (Matthew 2019).

Die eerste hoofstuk in die VSA is gesluit ná net drie jaar geskiedenis.

Leerstellinge / oortuigings

Aanvanklik was ateïsme die mees fundamentele geloof wat die kerk van die Sondagvergadering gedefinieer het. Alhoewel dit die grondslag gelê het vir die kerk en sy boodskap en dit aansienlik onderskei van ander georganiseerde godsdienstige vergaderings, is ongeloof in 'n God of gode alleen nie die sentrale tema van kerkleerstellings nie. Inteendeel, soos Jones gesê het, omdat "ateïsme vervelig is" en mense nie hul lewens rondom ongeloof moet organiseer nie, het 'n aparte filosofie gegroei uit die implikasies van 'n goddelose heelal (Cheadle 2013). Die kerk leer in wese dat hierdie huidige lewe alles is wat beskikbaar is vir alle lewende wesens en dat die houding teenoor hierdie begrip moet verskuif word van diegene wat negatief en hopeloos is na diegene wat die menslike ervaring kan verhoog. Jones en Evans hou vol dat die lewe as 'n geskenk gevier moet word. Ander basiese oortuigings wat op die groep se amptelike webwerf (“About” 2013) gelys word, is dat die Sondagvergadering:

?? Is 100% viering van die lewe. Ons word gebore uit niks en gaan na niks. Kom ons geniet dit saam.

?? Het geen leerstelling nie. Ons het geen vaste tekste nie, dus kan ons wysheid uit alle bronne gebruik.

Het geen godheid nie. Ons doen nie bonatuurlik nie, maar ons sal ook nie vir u sê dat u verkeerd is nie.

Is radikaal inklusief. Almal is welkom, ongeag hul oortuigings - dit is 'n plek van liefde wat oop en aanvaarbaar is.

Dit is gratis om deel te neem, sonder winsbejag en vrywilligers. Ons vra donasies om ons koste te dek en ons gemeenskapswerk te ondersteun.

Het 'n gemeenskapsopdrag. Deur ons Action Heroes (u!) Sal ons 'n krag tot voordeel wees.

Is onafhanklik. Ons aanvaar geen borgskap of bevorder buite besighede, organisasies of dienste nie

?? Is hier om te bly? Met u betrokkenheid sal die Sondagvergadering die wêreld 'n beter plek maak

Ons sal u nie vertel hoe om te leef nie, maar sal u probeer help om dit so goed as moontlik te doen

En onthou punt 1 ... Die Sondagvergadering is 'n viering van die lewe wat ons ken.

Jones het gesê dat 'n ernstige waardering vir die lewe en die effektiewe viering van die geskenk 'net so transendent is as enige god' (Donaldson James 2013). Soos een Sondagvergadering dit stel:

Dit is [die SA om liedjies te sing en 'n bietjie vreugde te deel en koffie te drink en met mense te praat. Dit is wat kerke doen, maar hulle meng die boodskap in dat dit nie sonder godsdiens gedoen kan word nie - dat godsdiens en dogma en god en Jesus en Allah ... dit heeltemal oorbodig is vir die behoefte dat mense moet deel uitmaak van 'n gemeenskap ( 2017: 17).

RITUELE / PRAKTYKE

Jones en Evans het die Sondagvergadering gestig oor die geloof in die inherente goed van die kerk en die feit dat ateïsme, soos godsdiens, 'n geloofstelsel is ten opsigte van die bonatuurlike en oorkoepelende kragte van die heelal, al is dit 'n goddelose. So, soos hulle godsdienstige eweknieë, moet ateïste 'n manier hê waardeur hulle hul oortuigings (Hines 2013) kan opbou en beoefen. Die dienste van die Sondagvergadering lyk dus op baie maniere soos dié van tradisionele, godsdienstige kerkdienste. Beeld regs] 'n Tipiese byeenkoms begin met 'n kort inleiding deur die stigters en 'n aankondiging van die tema of fokus van die diens, wat onderwerpe insluit soos 'wonder', 'dankbaarheid' en die eerste vergadering in Januarie, ' begin. ” Dit word gevolg deur 'n lewendige orkesuitvoering van verskeie liedjies, waartydens die gemeente deelneem aan sang, klap en stamp van voete. Rekeninge deur deelnemers het berig dat die musiek wissel van liedjies van The Beatles, Stevie Wonder, Oasis, Queen en Nina Simone. Gemeente vestig dan hul aandag op 'n gasdosent. Dosente wissel van wetenskaplikes en ekonome tot komediante, skrywers en digters. Dit sluit individue in soos fisikus dr. Harry Smith, Chris Stedman van die Humanist Community of Harvard, Michael De Dora van die Centre for Enquiry en die kinderboekskrywer Andy Stanton, wat tydens die diens in New York gepraat het. Elke diens het ten minste een, maar dikwels verskeie sprekers. Nadat die laaste spreker afgesluit is, word gemeentes gevra om deel te neem aan 'n oomblik van besinning oor die tema van die diens. 'N Versamelbord word gereeld deurgegee terwyl kerkgangers in gesprek tree en die einde van die diens aandui (Knowles 2013; Lee 2013; Mosbergen 2013; Wheeler 2013; Hines 2013). Terwyl die Sondagvergadering 'n kerklike diensstruktuur handhaaf waarvolgens die gemeenskap gebou kan word, vind lede die afwesigheid van die teologiese dimensie bevrydend. Soos een lid gesê het: 'Daar is geen aanbidding, daar is geen hiërargie, daar is geen dogma... Dit is die wonderlike ding van SA, dit hou regtig aan humanisme en die waardes van sekularisme ”(Smith 2017: 18-19). 'N Ander het gesê dat' ek 'n gevoel van ontsag en verwondering het oor die heelal sonder om te voel dat dit net vir my geskep is, of dat ek skuld het aan iemand wat dit geskep het, of enige van die gewone dinge wat daarmee gepaard gaan [godsdiens] '(Smith 2017: 21).

Terwyl kerkdienste gewoonlik op die eerste Sondag van elke maand gehou word, bied die Vergadering ook geleenthede gedurende die maand aan, soos kosritte en byeenkomste. Dit sluit in 'n Oesfees, wat op 15 September 2013 gehou is, en 'n viering ter viering van die 40 Dates and 40 Nights Roadshow, wat die 'Global Mega Party' genoem word ('Blog' 2013). Nadat 'n Christelike kerk gemodelleer is, sou die stigters berig, wil hulle hê dat die kerk huweliks-, geboorte- en doodsrituele moet uitvoer (Donaldson James 2013). Die webwerf van die Sondagvergadering bied 'n gedetailleerde beskrywing van die leuse van die groep "Leef beter, help gereeld, wonder meer" en hoe hul weeklikse dienste, sowel as kerklike aktiwiteite, hulle in staat stel om die missie te vervul ("About" 2013):

•Lewe beter . Ons streef daarna om inspirerende, gedagtes en praktiese idees te verskaf wat mense help om die lewens te lei wat hulle wil lei en die mense is wat hulle wil wees

•Help dikwels . Vergaderings is gemeenskappe van aksie wat lewens van doel bou en ons almal aanmoedig om enigiemand te help wat dit nodig het om mekaar te ondersteun

Wonder Meer . Gehoor gesprekke, sing as een, luister na lesings en selfs speel speletjies help ons om met mekaar te verbind en die wonderlike wêreld waarin ons leef.

ORGANISASIE / LEADERSHIP

Die Sondagvergadering is aanvanklik geregistreer as 'n vennootskap met beperkte aanspreeklikheid met 'n geassosieerde gemeenskapsbelangonderneming. As 'n kerk wat beweer dat hulle nie-godsdienstig is, het die groep 'n ongewone uitdaging in die gesig gestaar. In 2015 is die groep egter liefdadigheidsstatus toegeken, wat belastingvoordele inhou wat soortgelyk is aan dié in die VS wat deur die Internal Revenue Service aan liefdadigheidsstatus toegeken word.

Die Sondagvergadering is volgens 'n tradisionele Christelike kerk gevorm, en Jones en Evans onderhou die
die idee dat, in teenstelling met die algemene geloofsgeloof in die georganiseerde godsdiens, '' organisasie een van die beste dinge is oor godsdiens '' (Hines 2013). Die stigters se visie vir die Sondagvergadering is om ''n goddelose gemeente in elke stad, stad en dorp wat een wil hê' ('About' 2013) te hê. Sondagsvergaderingskerke is in New York en Melbourne gestig, en Jones en Evans se plan was om te help met die stigting van kerke by elkeen van hul haltes tydens die "40 Dates and 40 Nights" -toer, wat stede soos Edinburgh, Cambridge, Dublin, Washington, DC, Los Angeles, Vancouver en Sydney. Aangesien hierdie nuwe kerke in hul onderskeie stede posgevat het, merk Jones op die afwesigheid van 'n kern van beheer binne die gemeentes. Hy en Evans hou vol dat kerke onafhanklik van mekaar georganiseer sal word, terwyl hulle steeds onder die verenigende titel, beginsels en relatiewe diensformaat van die Sondagvergadering staan. Alhoewel hulle diversiteit en voorstelle vir die algehele verbetering van die organisasie aanmoedig, handhaaf die stigters die vermoë om 'n individuele kerk se vermoë om 'n Sondagvergaderingskerk te benoem, te herinner as dit te ver van die missie en leidende beginsels van die groep afwyk (' Sondag Vergadering Akkreditasieproses ”2013; Hines 2013). Jones en Evans het aanvanklik binne die dekade 'n toename van 1,000 XNUMX byeenkomste voorspel. Daarbenewens het Jones planne aangekondig om uiteindelik 'n openbare skool te stig wat deur die Sondagvergadering gefinansier word.

Jones en Evans noem die vermoë van die internet om groot hoeveelhede inligting binne 'n kort tydperk te kommunikeer as 'n belangrike faktor in die aanvanklike vinnige en groeiende populariteit van die kerk. Die groep se webwerf bevat 'n blog waar die stigters aanhangers inlig oor opkomende kerkgebeurtenisse en maniere waarop hulle by aktiwiteite betrokke kan raak. Jones en Evans het ook die leweringsstroom byeenkomsdienste van hul Londense gemeente aangebied en op 20 Oktober 2013 'n aanlyn geldinsamelingsveldtog van stapel gestuur waarmee gemeentes geld kan skenk om die "40 datums en 40 nagte" -toer te finansier, terwyl die versamelingskoste tot 'n minimum beperk word. Vir? ”2013). Die webwerf bevat ook 'n skakel getiteld 'Begin jou eie', wat inligting bevat oor hoe belangstellendes 'hul eie vergadering kan skep, terwyl hulle getrou bly aan die gees en waardes van Die Sondagvergadering "(" Riglyne "2013).

Kwessies / UITDAGINGS

Die Sondagvergadering, sowel as sy stigters, het deur die groep se kort geskiedenis voortdurend teëgestaan. Jones en Evanshet gerapporteer dat hulle haatpos ontvang het, insluitend versoeke om die ligging van groepsgebeurtenisse te verander van 'n toegewyde kerk na 'n meer neutrale plek. Hierdie smeekgebede het tot 'n einde gekom toe die Vergadering in Benthal Green se York Hall in Londen begin byeenkom het. Die groep is ook met slegs een betoger ontmoet op die plek waar hulle diens in New York afgelê het. [Beeld regs]

Alhoewel die redenasies agter hul opposisie aansienlik verskil, het nie-gelowiges sowel as godsdienstige affiliasies hul kommer uitgespreek dat die Sondagvergadering poog om ateïsme in 'n godsdiens te omskep deur die tradisionele kerkformaat en organisasie te volg. 'N Katolieke priester in Londen, hoewel hy besef dat dit belangrik is om met ateïste te kommunikeer, het gesê dat die stigting van' ''n kerk soos enige ander godsdienstige denominasie te ver gaan' (Mosbergen 2013). Atheïs-teenstanders het besorgdheid uitgespreek oor die organisasie sowel as die skynbare afgeleide filosofie wat deur die groep gehou word, en beweer dat dit gevaarlik naby loop om 'n godsdiens te word wat sy eie 'etiese kode en selfaangestelde hoëpriesters' besit (Wheeler 2013). Sommige kritici het 'n stap verder gegaan en uitgespreek dat hulle bang is dat die groep soos 'n kultus kan lyk, en bevraagteken Jones se vlak van betrokkenheid by die groep en vergelyk hom met 'n charismatiese prediker.

Jones het egter al hierdie bewerings ontken en in 'n onderhoud gesê dat 'dit regtig niks met my te doen het nie, dit is die idee wat wonderlik is ... En dit is beslis nie 'n kultus nie, hulle skei mense van hul gesinne af en is nie deursigtig nie. . Nie een van die twee is op ons van toepassing nie ”(aangehaal deur Hines 2013). Verder het Jones sy voorneme uitgespreek om sy rol in die dienste te verklein sodra die kerk meer gevestig raak (Wheeler 2013).

Kerkgangers het ook kommentaar gelewer oor die geskil, en veral een beweer dat 'n georganiseerde byeenkoms van ateïste nie noodwendig 'n voorneme is om dit in 'n godsdiens te omskep nie. [Image right] met die opmerking: 'Ek dink nie godsdiens moet 'n monopolie hê op gemeenskap. Ek hou van die idee van 'n sekulêre tempel, waar ateïste die voordele van 'n geïdealiseerde, tradisionele kerk kan geniet - 'n gevoel van gemeenskap, 'n prikkelende diens, 'n geskeduleerde tydperk van verposing, maklike toegang tot gemeenskapsdiensgeleenthede, groepsang ... sonder die stingende oplegging van God ”(Rees 2013).

'N Derde bron van kritiek lê in die skynbare gebrek aan diversiteit onder kerkgangers. In berigte word beskryf dat die gemeente hoofsaaklik bestaan ​​uit jong Kaukasiërs uit die middelklas, wat die vermoë van die groep om 'n wyer verskeidenheid van ongelowiges aan te spreek bevraagteken en dit ook as elitisties aan die kaak stel. Jones het hierdie aanklagte erken en gesê dat hoewel hy nie groepsaktiwiteite as eksklusief beskou nie, hy en Evans verwag om vas te stel hoe hul goddelose byeenkoms internasionaal ontvang sal word (Addley 2013).

Die belangrikste uitdaging wat die Sondagvergadering in die gesig staar, is miskien die huidige vermoë om lidmaatskap en groei te handhaaf. Mahta (2019) en Hill (2019) merk op dat Sondagvergadering voor verskeie organisatoriese lewensvatbaarheidskwessies te staan ​​kom: gebrek aan 'n institusionele ondersteuningstelsel, afwesigheid van 'n groepskultuur (verskillende visies of wat 'n alternatiewe kerk moet wees), probleme met die verkryging van finansiering, om sy beroep op godsdienstige 'none' te doen wat 'n lae belangstelling in godsdiens het. Daarbenewens het die aanvanklike vlaag mediadekking wat die Sondagvergadering se nuutheid bywoon, nou verdwyn. Soos Hill (2019) opgemerk het:

Toe hulle in hul vroeë jare so vinnig groei, was hierdie gemeentes sterk bedek deur media-afsetpunte. 'Die Hot New Atheist Church,' het 'n 2013 uitgestoot Daily Beast opskrif oor Sondagvergadering. HuffPost het opgemerk dat die aantal vergaderings in 'n enkele naweek in 2014 verdubbel het. Die mediadekking beklemtoon die hoë-energiedienste van die nuwe gemeenskap, hul feestelike boodskap en die top-in-jou-longe-groepopnames van popliedere soos 'Livin' on a Prayer. '

Soos Hill (2019) tot die gevolgtrekking gekom het: 'Die opbou van 'n duursame gemeenskap van nie-gelowiges is blykbaar ingewikkelder as om net God te verontskuldig.' Op hierdie punt moet nog vasgestel word of Sondagvergadering en soortgelyke nuwe groepe kortstondige eksperimente met alternatiewe godsdiens of meer permanente kenmerke van die godsdienstige landskap sal wees.

IMAGES
Beeld #1: Sanderson Jones en Pippa Evans.
Beeld #2: Die eerste vergadering van die Sondagvergadering op Januarie 6, 2013.
Beeld #3: 'n Sondagbyeenkomsdiens.
Beeld #4: Sondagbyeenkoms-logo.
Beeld #5: 'n Protestant van die Sondagvergadering.
Beeld #6: 'n Protestant van die Sondagvergadering.

Verwysings

"Omtrent." 2013. SundayAssembly.com. Toegang verkry vanaf http://sundayassembly.com/about/ op 19 Oktober 2013.

Addley, Esther. 2013. "Ateïstiese Sondagvergadering vertak in die eerste golf van uitbreiding." The Guardian. Toegang verkry vanaf http://theguardian.com/world/2013/sep/14/atheist-sunday-assembly-branches-out op 15 Oktober 2013.

"Blog." 2013. SundayAssembly.com. Toegang verkry vanaf http://sundayassembly.com/blog/ op 19 Oktober 2013.

Bullock, Josh. 2017. Die sosiologie van die Sondagvergadering: 'Geloof sonder om te glo' in 'n post-Christelike konteks. Ph.D. proefskrif, Kingston University London.

Cheadle, Harry. 2013. "Kan 'n Atheïstiese Kerk onbevoegde gelowiges maak?" Vice.com. Toegang verkry vanaf http://www.vice.com/read/can-an-atheist-church-make-nonbelievers-nicer op 15 Oktober 2013.

Donaldson James, Susan. 2013. “Sondagvergadering: Goddelose diens na 'n 'kerk' naby u toe. ' ABCNews.com. Toegang verkry vanaf http://www.abcnews.go.com/US/sunday-assembly-godless-service-coming-church/story?id=20421596 op 15 Oktober 2013.

"Riglyne." 2013. SundayAssembly.com. Toegang verkry vanaf http://sundayassembly.com/sunday-assembly-everywhere/sunday-assembly-everywher-guidelines/ op 19 Oktober 2013.

Hallowell, Billy. 2013. “Ateïste kondig die wêreldwye 'sendingtoer' aan om goddelose gemeentes regoor die wêreld te vestig. ' TheBlaze.com. Toegang verkry vanaf http://www.theblaze.com/stories/2013/09/16/atheists-set-to-go-on-global-missionary-tour-to-establish-godless-church-congregations-around-the-world/ op 16 Oktober 2013.

Hines, Nico. 2013. "Sondagvergadering is die warm nuwe atheïstiese kerk." Die Daily Beast. Toegang verkry vanaf http://www.thedailybeast.com/articles/2013/09/21/sunday-assembly-is-the-hot-new-atheist-church.html on October 15 2013.

Jones, Sanderson. 2013. "Sondag Vergadering Akkreditasie Proses." SundayAssembly.com. Toegang verkry vanaf http://sundayassembly.com/accreditation-process/ op 19 Oktober 2013.

Jones, Sanderson. 2013. "Waarvoor maak ons ​​geld aan?" SundayAssembly.com. Toegang verkry vanaf http://sundayassembly.com/what-are-we-raising-money-for/ op 19 Oktober 2013.

Knowles, David. 2013. "Eksklusiewe: Britse Aatheïstiese Groep wat wil uitbrei, sal preek by City Dive Bar aanbied." NYDailyNews.com. Toegang verkry vanaf http://www.nydailynews.com/new-york/british-atheist-group-host-sermon-city-dive-bar-article-1.1373821 op 15 Oktober 2013.

Lee, Adam. 2013. "Die Sondagvergadering kom na New York." Patheos.com. Toegang verkry vanaf http://www.patheos.com/blogs/daylightatheism/2013/07/the-sunday-assembly-comes-to-new-york/ op 15 Oktober 2013.

Matteus. 2019. “Atheïstiese“ kerke ”neem ook af.” Patheos.com, 22 Julie. Toegang verkry vanaf https://www.patheos.com/blogs/accordingtomatthew/2019/07/atheist-churches-are-declining-as-well/ op 7 / 25 / 2019.

Mehta, Hemant. 2019. “Baie sekulêre“ kerke ”, wat eens deel uitmaak van 'n groeiende beweging, sukkel.” Patheos.com., Julie 22. Toegang vanaf https://friendlyatheist.patheos.com/2019/07/22/many-secular-churches-once-part-of-a-growing-movement-are-struggling/ Op 25 Julie 2019.

Mosbergen, Dominique. 2013. “Atheist Church 'Sunday Assembly' is die eerste in sy soort in Brittanje. ' Die Huffington Post. Toegang verkry vanaf http://huffingtonpost.com/2013/01/08/atheist-church-sunday-assembly_n_2432911.html op 15 Oktober 2013.

Rees, Ed. 2013. "Sunday Assembly" Atheists het 'n verkeerde idee oor die kerk. Die Augusta-kroniek. Toegang verkry vanaf http://chronicle.augusta.com/life/your-faith/2013-10-04/sunday-assembly-atheists-have-wrong-idea-about-church on 15 October 2013 .

Smith, Jesse. 2017. ”Kan die sekulêre die voorwerp wees van geloof en behoort? Die Sondagvergadering. ” Kwalitatiewe Sosiologie 40: 83-109. Toegang verkry vanaf https://www.researchgate.net/publication/312316636_Can_the_Secular_Be_the_Object_of_Belief_and_Belonging_The_Sunday_Assembly Op 25 Julie 2019.

Wheeler, Brian. 2013. "Wat gebeur by 'n ateïse kerk?" BBC News Magazine. Toegang verkry vanaf http://www.bbc.co.uk/news/magazine-21319945 op 15 Oktober 2013.

Publikasiedatum:
26 Oktober 2013

 

 

Deel