Suma Ching Hai

Suma Ching Hai

Naam: Suma Ching Hai International Association

Oprigter: Meester Suma Ching Hai (Haar regte naam is Hue Dang Trinh volgens William Claiborne se artikel getiteld “Self-styled Zen Master Has Attained Financial Nirvana” in die uitgawe van The Record op 20,1996 Desember 40, p. AXNUMX)

Geboortedatum: 1950

Geboorteplek: Au Lac, Vietnam

Jaar gestig: 1982, Taiwan

Geskiedenis

Die eerste teorie: terwyl hy in Formosa was, het Suma Ching Hai tydens 'n tyfoonreënstorm in 'n kamer agter 'n klein tempel mediteer en 'n groep mense aan haar deur geklop. Toe sy hulle vra waarom hulle kom, antwoord hulle: 'Quan Yin Bodhisattva (die godin van barmhartigheid) het ons gebede beantwoord en ons van u vertel en gesê dat u die groot Meester is en dat ons tot u moet bid vir die metode om bevryding te bereik . ” Die Meester het hulle begin na 'n paar maande van suiwering en hul ooreenkoms om 'n vegetariese dieet te volg.

Die ander teorie: Toe Suma Ching Hai probeer om 'n eksemplaar van die Hindoe-heilige teks van die Bhagavad-Gita in 'n winkel langs die Gangesrivier te koop, het die winkeliers gesê dat daar niemand in voorraad was nie. Sy het daarop aangedring dat sy een "gesien" het. Toe ontdek die winkeliers 'n eksemplaar in 'n verseëlde doos. Sy vlug vir skielike lof, maar neem uiteindelik die rol van The Master. (Volgens Howard Chua-Eoan se artikel getiteld “The Buddhist Martha” in Time, 20,1997 Januarie 47, p.XNUMX)

Heilige of vereerde tekste: Bhagavad Gita, Surangama Sutra, The Bible

Grootte van die groep: In Taiwan het sy na bewering 300,000 804 volgers. Maar toe die regering haar hoofkwartier sluit (dit is sonder 'n lisensie gebou), het die groep slegs 6,000 name geproduseer, wat die 1995 wat in Oktober op Ching Hai-dag in Taiwan verskyn, beledig.

Sy het ongeveer 2,000 lede in Kalifornië (Dion Nissenbaum se artikel “Sect Master a No-show, Rumours Had Ching Hai in Lake Elsinore” in The Press-Enterprise, 31 Desember 1996, bl. B01) Volgens die artikel “Ongewone rolverdeling van Asiërs Skenkers kom voor in DNC Funding Controversy ”in die Washington Post van 27 Januarie 1997, maar Suma Ching Hai het 100,000 XNUMX volgers in die Verenigde State en miljoene ander wêreldwyd.

oortuigings

Suma Ching Hai beweer dat hy die gereïnkarneerde Boeddha en Jesus Christus is, en sy kombineer die oortuigings van die Christendom met die van Boeddhisme. Sy probeer haar volgelinge leer dat alle godsdienste dieselfde Waarheid, die "Goddelike teenwoordigheid", binne leer. Sy verduidelik die belangrikheid van meditasie, innerlike bepeinsing en gebed. Sy bereik die onderrig van hierdie "waarhede" deur haar Quan Yin-metode. Die Chinese karakters "Quan Yin" beteken oorweging na klankvibrasies. Die metode bevat meditasie oor beide innerlike lig en die innerlike klank. Ching Hai leer dat die Christelike Bybel sê: “In die begin was die Woord, en die Woord was by God, en die Woord was God.” (Johannes 1: 1) Hierdie woord is die innerlike klank. Meester Ching Hai sê: 'Dit vibreer in alle lewens en onderhou die hele heelal. Hierdie innerlike melodie kan alle wonde genees, alle begeertes vervul en alle wêreldse dors les. ”

Tydens inisiasie gee die Meester die "geestelike oordrag" na die verligte wêreld. Hierdie gebeurtenis word soms die 'skielike' of 'onmiddellike verligting' genoem, omdat 'n mens die innerlike geluid kan hoor en die innerlike lig kan sien. Suma Ching Hai aanvaar mense van alle agtergronde en godsdienstige verbintenisse vir inisiasie, maar 'n lewenslange verbintenis tot 'n vegetariese dieet is 'n voorvereiste om inisiasie te ontvang.

Die behoud van 'n vegetariese dieet is belangrik omdat Suma Ching Hai leer dat doodmaak en geweld, selfs vir diere, sleg is. "Wat ons dus probeer beperk, is die geweld in ons hart, die neiging om ander wesens te wil vernietig."

Ching Hai se leerstelling teen geweld teenoor diere lyk baie soos Sikhisme, maar haar meditasie-leerstellings lyk soos Boeddhisme, en haar Katolieke agtergrond stel haar in staat om ook Christelike Bybelleerstellings op te neem. Na inisiasie is meditasie daagliks vir twee en 'n half uur en die onderhouding van die vyf voorskrifte die enigste vereistes.

Die vyf voorskrifte is:

Weerhou u om die lewe van die wese te neem.

Weerhou u daarvan om te praat wat nie waar is nie.

Weerhou u van neem wat nie aangebied word nie.

Weerhou u van seksuele wangedrag.

Weerhou u van die gebruik van drank.

(Volgens Carey Goldberg se artikel "Cult-Like Group Linked to Refused Clinton Donations" in die kommersiële appèl van 22 Desember 1996, p.11A). Suma Ching Hai se doel is om haar volgelinge te leer om selfonderhoudend te wees.

Hedendaagse kwessies / kontroversies:

Suma Ching Hai International Association het onlangs baie publisiteit ontvang weens die skenkings van die groep aan Bill Clinton se regsverdedigingsfonds. Die groep het verlede jaar $ 600,000 27 aan die fonds geskenk, maar die geld is terugbesorg weens toenemende negatiewe publisiteit wat die president ontvang het. Suma Ching Hai het gesê dat sy 'jammer voel vir Clinton se probleme ... en wil hom help' (Washington Post, 1997 Januarie XNUMX).

Bibliografie

Chua-Eoan, Howard. 1997. "Die Boeddhistiese Martha." Tyd. 20 Januarie: 47.

Claiborne, William. 1996. "Die selfgestileerde Zen-meester het finansiële Nirvana bereik." Die rekord. 20 Desember: A40.

Goldberg, Carey. 1996. "Kultusagtige groep gekoppel aan geweierde Clinton-donasies." Die kommersiële appèl. 22 Desember: 11A.

Kelley, Donna. 1997. “Suma Ching Hai verduidelik donasies aan die Clinton Legal Defense Fund.” CNN Morning News. 9 Januarie: (videoband).

Nissenbaum, Dion. 1996. "Sect Master is 'n no-show, gerugte het Ching Hai gehad in Elsinore-meer." Die personderneming. 31 Desember: B01.

Washington Post. 1997. "Ongewone rolverdeling van Asiatiese skenkers kom voor in DNC-befondsings kontroversie." Die Washington Post. 27 Januarie: A8.

Kontak Inligting:

Suma Ching Hai Internasionale Vereniging
2731 Harway Ave,
Brooklyn, NY 11214
Tel: (212) 431-5538
Kontakpersoon: mnr. Dong Zhihua
E-pos: dong@phys.columbia.edu
Tel: (718) 372-3921
Faks: (718) 372-1176

Geskep deur Helen Merianos
Sos 257: Nuwe Godsdienstige Bewegings
Lente Termyn, 1997
Universiteit van Virginia
Laas opgedateer: 07 / 24 / 01

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deel