Sri Chinmoy

Sri Chinmoy

Stigter: Chinmoy Kumar Ghose, bekend as Sri Chinmoy

Geboortedatum: 1931

Datum van dood: 2007

Geboorteplek: Bangladesh

Jaar gestig: 1964

Heilige of Eerbiedige Tekste: Die Vedas, The Upanishads, en The Bhagavad Gita is die mees heilige en invloedryke tekste wat deur Chinmoy en sy volgelinge gebruik word. (Chinmoy, 1996) Daarbenewens kan sommige van die vele boeke wat deur Sri Chinmoy geskryf is, ook as heilig beskou word.

Grootte van groep: 5,000 volgers wêreldwyd, 1,500 in die Verenigde State en 1,000 in Kanada (Melton, 1996, p.876).

Geskiedenis

Sri Chinmoy is op die ouderdom van 12 wees gelaat. In daardie stadium het hy Aurobindo Ashram betree, 'n geestelike gemeenskap in Suid-Indië. As kind het Chinmoy diep mistieke ervarings gehad (Melton, 1991, p.96). Hy het 20 jaar lank by die ashram gewoon en meditasie en geestelike dissipline beoefen. Daar bereik hy die vlak van Nirvikalpa Samadhi wat 'die hoogste mistieke staat is wat verenigbaar is met funksionering in die fisiese wêreld' (Jackson, p.3). In 1964 ontvang hy 'n oproep van God wat hom na New York neem. Drie jaar na sy aankoms het hy die eerste Sri Chinmoy-sentrum gestig. Vandag is daar Sri Chinmoy-sentrums in 50 verskillende lande, met die doel om plek te bied vir meditasieklasse en atletiekbyeenkomste. (“Sri Chinmoy, die komponis”) Sri Chinmoy woon die afgelope dertig jaar in Jamaika, New York, om wêreldvrede te bevorder en mense te help om na innerlike waarheid te soek.

oortuigings

Sri Chinmoy het 20 jaar in die Aurobindo Ashram van Suid-Indië deurgebring, maar beskou sy werk nie as 'n opeenvolging van dié van Sri Aurobindo Ghose, 'n bekende joga-meester nie. Chinmoy beklemtoon sterk meditasie en poog om sy lewe as 'n voorbeeld van vrede te leef. Wêreldvrede, wêreldsamewerking, internasionale harmonie en persoonlike harmonie is wat hy probeer bereik. Hy het sy lewe daaraan gewy om die boodskap te versprei dat dit nie net moontlik is nie, maar ook dat die noodlot vir die wêreld as 'n gesin moet verenig en saam na vrede streef (Chinmoy, 1996, p.xi). Chinmoy beweer dat sy rol as 'n geestelike meester is "om soekers te help leef sodat hierdie innerlike rykdom [vrede, vreugde, lig en liefde] hul lewens kan belig." (Chinmoy, 1996, p.255) Chinmoy probeer om sy boodskap deur literatuur, musiek, kuns en atletiek (sien opmerkings hieronder). Chinmoy lê veral klem op die oortreding van selfopgelegde beperkings. Hy beweer nie dat hy die Allerhoogste Guru is nie, maar hy beweer dat hy in een glo. Sri Chinmoy is nie net 'n gehoorgroep soos dit mag voorkom nie. Hy het toegewyde volgelinge wat hy sy kinders noem.

Die lewe wat hy vir sy 'kinders' aanmoedig, is 'n gereelde meditasie, leef en werk in die wêreld, vegetarisme en selibaat (Melton, 1996, p. 876). Chinmoy aanvaar ander godsdienste en lewenswyse, maar moedig volgelinge sterk aan om daarna te streef om sy ideale te bereik.

Opmerkings: Sri Chinmoy word erken as skrywer, musikant, kunstenaar en atleet. Chinmoy het meer as 1,300 1991 boeke geskryf, waarvan die meeste transkripsies is van sy praatjies, versamelings van sy poësie of keuses van geestelike aforismes (Melton, 97, p. 470). As musikant het Chinmoy sedert 1984 ongeveer 1 vredes-konserte gehou. (Volgens 'The Brooklyn Website' p.13,000) het hy tot dusver ongeveer 70 3 liedjies geskryf en speel ten minste 5 verskillende musiekinstrumente! (Jackson, p.1) Chinmoy het 2-2 / 500 miljoen "Dream-Freedom-Peace Birds" getrek wat regoor die wêreld uitgestal word. (Volgens “The Brooklyn Website” p.XNUMX) is Chinmoy waarskynlik die bekendste vir die bevordering van uithouritte en marathons wêreldwyd. Hy stig die Sri Chinmoy Marathon Team wat jaarliks ​​ongeveer XNUMX wedlope regoor die wêreld organiseer. Die rede hiervoor is nie om geld in te samel nie (dit is 'n organisasie sonder winsoogmerk), maar om vrede regoor die wêreld te bevorder.

'N Eer wat Chinmoy toegeken word, is dat hy geestelike adviseur van die Verenigde Nasies is (Chinmoy, 1995). Die afgelope 23 jaar bied hy gebeds- en meditasie-byeenkomste aan vir enigiemand om elke Dinsdag en Vrydag by die VN by te woon (volgens 'Sri Chinmoy' Hinduism Today-uitgawe 94-02 p.1). Die sekretaris-generaal U Thant, 'n persoonlike vriend van Chinmoy, het Chinmoy oorspronklik uitgenooi om die weeklikse meditasies aan te bied (volgens 'Nepals' Monarch ... 'Hinduism Today-uitgawe 95-04, p.1)

'N Ander metode wat Chinmoy gebruik om sy boodskap van vrede te versprei, is om met wêreldleiers te vergader. Hy het in die verlede met tientalle vergader en is beskryf as die internasionale ambassadeur van vrede (Melton, 1996, p.876). Hy het met pous Paulus VI (volgens die "Bomb Threats" -bladsy bl. 1), Nepal se monarg (koning Birendra), (volgens "Nepals 'monarch ..." Hinduism Today-uitgawe 95-04, p.1) en Mikhail Gorbatsjof ontmoet. . Chinmoy is glo 'n goeie vriend en vertroueling van Michail Gorbatsjof.

Bibliografie

Chinmoy, Sri. 1995. Die Garland of Nation-siele: Voltooi Talks by die Verenigde Nasies. Deerfield Beach, FL: Gesondheidskommunikasie.

Chinmoy, Sri. 1995. Hartsliedjies, alledaagse gebed en meditasies. Minneapolis, MN: Hazeldon.

Chinmoy, Sri. 1996. Kommentaar op The Vedas The Upanishads & The Bhagavad Gita. New York: Aum-publikasies.

Hindoeïsme Vandag. 1995. ”Nepal se monarch wy ongeskaleerde hoogtepunt tot vrede toe.” Beskikbaar aanlyn: http://www.spiritweb.org/HinduismToday/95-04-Nepals-Monarch.html

Jackson, Devon. 1996. "Seën meneer, mag ek nog een draf?" Outside Magazine (Oktober) Aanlyn beskikbaar: http://outside.starwave.com/magazine/1096/9610febl.html

Melton, J. Gordon. 1996. Die Ensiklopedie van Amerikaanse Godsdienste .Detroit: Gale Research. pp 875-76.

Melton, J. Gordon. 1991. Godsdienstige Leiers van Amerika .Detroit: Gale Research. pp. 96-97.

Unie van Internasionale Verenigings. 1996. “Die wêreldgids vir godsdienstige en geestelike organisasies.” New Providence, NJ: Munchen. bl. 205.

Gemaak deur Victoria Johnston
Vir Sosiologie 257, Fall, 1997
Laas gewysig: 07 / 18 / 01

 

 

 

 

Deel