Silva Metode

Silva Metode

Naam: Silva Mind Control (SMC), nou, die Silva Metode

Stigter: Jose Silva

Geboortedatum: Augustus 11, 1914 Februarie 7, 1999 1

Geboorteplek: Laredo, Texas

Jaar gestig: Begin in 1944; is publiek in 1966

Heilige teks: Die Silva Mind Control Method, deur Jose Silva en Philp Miele, word beskou as die belangrikste dokument van die beweging en skets die selfhelpfilosofie van die Silva Basic Lecture Series. Verskeie tekste wat later gepubliseer is, brei uit oor die idees wat in vroeë missie-agtige verklarings uiteengesit is en verduidelik die ingewikkeldhede en doelstellings van die Silva-metode. Hieronder sluit Jose Silva en Burt Goldman by die skrywer The Silva Mind Control of Mental Dynamics aan, wat 'n magdom praktiese en fyner probleemoplossingstegnieke vir werk, gesondheid, liefde en geld bevat. Sien bibliografie vir verdere inligting oor relevante Silva-tekste.

Grootte van die groep: Wat in die 1940's as 'n gesinseksperiment en 'n groep van 39 opgeleide heldersiendes in 1963 begin het, het 'n winsgewende, hoëprofiel-selfhelpbedryf geword wat miljoene mense wêreldwyd bereik. Alhoewel Silva International deur 'n familie bestuur word, strek sy onderneming tot 107 lande en styg, met die Basic Lecture Series wat in 29 tale aangebied word. 2

Geskiedenis

Die Silva Metode is 'n selfhelp-program wat gebaseer is op die tegnieke wat ontwikkel is deur Jose Silva, 'n relatief goedaardige, kliëntgebaseerde organisasie wat ontwerp is om meditatiewe sowel as bonatuurlike metodes te onderrig. Dit verteenwoordig byna 'n halwe eeu van sy werk op die gebied van sielkunde en hipnose, alhoewel hy nooit professionele opleiding ondergaan het nie. Die Silva-metode verwerp die etiket van godsdiens, maar struktureel, metodologies en geestelik weerspieël dit die eienskappe van 'n kwasi-religieuse organisasie.

Die vroeë jare

Jose Silva, wat in Mexiko opgevoer word sonder formele opleiding, het gesê dat hy 'n spesiale geskenk vir mense het, vir leer, vir vindingrykheid en vir sukses. Hy het 'n naam vir homself in die elektroniese besigheid, koop gebruik en gebroke radio's en herstel vir 'n groot wins. Kort daarna, in April 1944, is hy opgestel in die weermag, 'n getroude man met drie kinders. 3 As deel van die uitgebreide onderhoude wat aan rekrute gegee is, het Josef 'n psigiatriese evaluering ondergaan wat jare lank sy belangstelling in die wetenskap van sielkunde aangevoer het. 4 Na sy vrylating van die weermag twee jaar later, het hy teruggekeer huis toe na Laredo na 'n werk in radio herstel en sy nuwe stokperdjie van psigiatriese en hipnotiese studie.

Terugslae en formasie

Opgewonde oor sy leeswerk, het Jose begin om die idee van die verhoging van IK te vermaak. Deur 1949 oefen hy hipnose op sy kinders en formuleer 'n prosedure om hulle beter te help om op skool te presteer. 5 Dit was so 'n geleentheid dat sy lewe en navorsing vir ewig heroorweeg moes word. Jose het opgemerk dat sy met sy tienjarige dogter, Isabel, opgemerk het dat sy vrae beantwoord voordat hy hulle gevra het. Op daardie oomblik het hy geweet hy het op iets groter geraak: clairvoyance. Hy het toe sy fokus verskuif van die kweek van IK tot sielkundige talente.

Silva het in 1953 met die bekende parapsigoloog, dr JB Rhine, aan die Duke Universiteit in verbinding getree om hom in kennis te stel dat hy 'n heldersiende in Isabel geskep het, maar dat hy slegs deur professionele professionele skeptisisme tegemoet gekom het. 6 Dr. Rhine het verklaar dat heldersiendheid, of die psi-faktor, soos intelligensie was deurdat dit nie verbeter kon word nie. Silva het anders geglo. Om sy begrip te toets, het Silva die volgende tien jaar 39 vrywillige vakke uit sy familiekring en vriende opgelei om as heldersiendes te funksioneer en sy tegniek vervolmaak. In 1963 is die Laredo Parapsychology Foundation Inc. gestig en binne drie jaar is die basiese Silva Mind Control-kursus van 48 uur gereed. 7

Deur verskeie vorme van ontspanning en hipnose kan Josef glo dat die breingolf frekwensie vertraag kan word om vakke te help om 'n lang alfa-toestand te bereik. Hy het van sy werk in elektronika geweet dat die doeltreffendste stroombaan die een met die minste weerstand was en daarom het hy daarna gestreef om 'n manier te vind om die impedansie van die menslike brein te verlaag met die verwagting dat verbeterde prestasie sou volg. 8

Volgens alfabetika word alfa breingolwe geassosieer met 'n droomagtige vlak van bewussyn, subjektiewe sin en intuïsie. 9 Hier kom die teorie van breinhemisfeer in, 'n teorie dat Jose Silva sy lewe opgebou het. Wanneer breingolwe vertraag word na die alfa-reeks, neem die middelpunt van die menslike frekwensiegebied, beide hemisfere van die brein, deel aan denke. 10 Mense is oorwegend linkshandig, maar dié in die wêreld word beskou as genieë, diegene wat in 'n groter gedeelte van die regterbreinaktiwiteit raak. Dit is deur stimulering van hierdie halfrond dat IK verbeter en helderheid en ander sulke subjektiewe, intuïtiewe prosesse verbou word.

Terwyl die gewildheid van Silva se werk in sy gemeenskap toegeneem het, kon sy studies steeds nie wetenskaplik goedgekeur word nie. Teen 1965 het hy selfs president Johnson geskryf en aangebied om al sy navorsing oor die ontwikkeling van paranormale aktiwiteite van die menslike verstand sonder enige koste aan die regering oor te dra, uit die groot pligsgevoel wat hy teenoor God, die land en die mensdom gehad het, maar was botweg ontken. 11

Silva Goes Public

In 1966 ontvang Silva 'n uitnodiging om die Area Arts Association in Amarillo toe te spreek, 'n ideale forum om sy navorsing bekend te maak. Hierdie poel kunstenaars het 'n groot regsbrein van aard en het die beste kandidate vir die Silva-metode verskaf en hulle het onmiddellik begin oefen. 12 Van hierdie loodsgroep het 'n paar kunstenaars satellietprogramme opgestel nadat die kursus in Januarie 1967 voltooi is om die Silva-metode in ander stede te onderrig.

Belangstelling in die opleiding het daagliks gegroei en Silva het op lesingsbane na stede en universiteite regoor die land begin reis. Skare trek mense wat belangstel om die insig te verkry wat deur die Silva-metode beloof word. Die metode het so gewild geraak dat streeksdirekteure gehuur is om tred te hou met die vraag en opdrag van seminare regdeur die land en uiteindelik die wêreld. Geleidelik het groter hoeveelhede dokters en individue van godsdienstige beroep begin om betrokke te raak by Silva en aanvaarding binne daardie gemeenskappe het voortdurend toegeneem.

Die Perfekte Tegniek - Die Silva Basiese Lesingreeks

Die Silva Basiese Lesingsreeks het 'n beknopte tweedaagse seminaar geword wat daarop gerig is om individue tot selfbemagtiging te help. Dit is 'n digte 2 uur propvol lesings en meditatiewe oefeninge wat die positivisme onderrig en Silva se eie tuisgemaakte tegnieke vir stres, droom, geheue en gewoontebestuur, sowel as skares van ander algemene, nuttige, ongelooflike of bonatuurlike vaardighede. 48 Aan die einde van die sessie beweer Silva dat hy in staat is om ESP-vermoëns in enige individu te ontwikkel. Van die meer aangewese leerstellings is die bemeestering van meditasie en visualisering as instrumente om genesing te versnel en probleme op te los. 13

Die kern van die kursus is enkele van Jose Silva se basiese riglyne vir sukses. Deelnemers moet begeer, glo en verwag dat die geleentheid sal plaasvind, of nie. Hulle moet ook vermy 'die skep van 'n probleem'. 15 Dit wil sê Silva getuig dat die verstandskrag wat hy leer nie vir kwaadwillige doeleindes gebruik kan word nie. Behalwe hierdie inleidende beginsels, lyk dit asof die Silva Basic Lecture-reeks die meeste benut in die tegnieke wat dit aan sy leerlinge versprei.

Die reeks begin deur studente te leer om na willekeur 'n meditatiewe toestand te bereik en om die meditasie te beheer en te leer om dit "dinamies te gebruik om probleme op te los." Silva glo dat die 'belangrikste instrument wat ons het' die geestelike beeldingstegniek is, wat voortbou op soliede meditatiewe talente. 16 Sodra 'n individu leer om hul visuele beelde te vervolmaak en dinge op 'n 'geestelike skerm' te projekteer, kan die dinamiek van die proses gebruik word. Die kursus is daarna om die leerlinge te leer oor spoedleer, geheue en droomherroeping, drome gebruik om oplossings vir probleme te skep, ongewenste gewoontes soos rook en ooreet, en laastens en die wonderlikste psigiese genesing, af te weer. Miskien is die bereiking van ESP-vermoëns, miskien die moeilikste om te verstaan ​​en te rasionaliseer, die mees interessante en wyd aangevoer, met eenvoudige visualiserings- en projeksietegnieke en word na bewering ontwikkel tot die paranormale.

Die groot sukses van die Silva Basiese Lesingreeks het hierdie selfhelpprogram gemotiveer om uit te brei en spesialiseer. Jose Silva bied nou kursusse aan en skryf boeke wat gerig is op sakebestuurders, verkoopspersoneel, en selfsondernemings om vurige huwelike op te laai. Behalwe die basiese seminare het Silva onlangs die Silva UltraMind ESP-stelsel geloods, 'n meer gekonsentreerde kursus oor psigiese verbouing.

oortuigings

Godsdienstige Verklaring

Silva glo dat hy die leier is van 'n 'nuwe fase van menslike ontwikkeling' wat 'n nuwe era van geestelike ontwikkeling en begrip inlui. ' Hy beskou ook mense as 'opsigters van die planeet' met die plig tot selfverbetering ter wille van die menslike ras in die algemeen. 17 Die Silva-metode is een van die vele New Age-bewegings, 'n afstammeling van Oosterse tradisies wat bepleit om jou innerlike God te vind en vrede te maak met die geestelike omgewing. Jose Silva glo vas dat hy die werk doen wat Jesus ons almal wil laat doen, dat die lewe gaan oor 'die oplossing van bestaande probleme' en ons doel is om 'die skepping te vervolmaak'. 18 Die Silva-metode verklaar homself as 'Godgerig' en 'strewe na die bereiking van Christusbewussyn'. 19 Dit lyk asof dit duidelik dui daarop dat 'n verhouding met 'n hoër vorm van leiding sentraal in die Silva-metode is, maar ander bronne openbaar 'n meer voorlopige geloofsbelydenis as dit genoem word dat Silva Mind Control vroeër met vrymoedigheid beweer het dat dit 'nie 'n godsdienstige beweging is nie. ” 20

Wetenskaplike Wortels

Silva se werk is 'n mengsel van geestelike en wetenskaplike, soos baie kwasi-godsdienste ook is. Die Silva-metode is verbind tot en aangevuur deur navorsing op die gebied van alfagenika en parapsigologie. Deur ander te leer om gemaklik in 'n alfa-toestand te funksioneer, moedig hy positiewe denke, streshantering en kreatiewe groei aan. Die kern van Silva se filosofie is sy oortuiging dat hy ander kan leer om die objektiewe en subjektiewe denkrigtings te verenig; dat, in 'n sekere sin, geniale vermoëns oorgedra kan word. Hierdie oordragmetode is die geheim en kroonjuweel van die Silva-ryk.

Kwasi-Godsdienste

Godsdiens was nog nooit 'n statiese kommoditeit nie. Deur die geskiedenis heen is dit vernuwe en aangepas om in die geestelike behoeftes van die mensdom te voorsien. Namate die teenkultuurkrisis van die 1960's in die Amerikaanse landskap ontstaan ​​het, het spanning tussen sosiale en politieke instellings en die publiek 'n verhoogde vlak van ontnugtering begin ervaar, en so 'n geestelike behoefte het verarming ondervind. Die New Age-beweging, wat in die 1970's populêr was, het uit hierdie leemte gegroei en gepoog om ontnugtering te versoen deur 'n nuwe weg te skep waardeur geestelike bevrediging gevolg kan word. Hierdie nuwe godsdiensbeweging wou 'sosiale, godsdienstige, politieke en kulturele konvergensie vind tussen die nuwe Oosterse en mistieke godsdienste en die religieuse ontnugtering van baie westerlinge.' 21

'N Deel van die New Age-visie behels' ontwaking met nuwe realiteite soos 'n ontdekking van psigiese vermoëns, die ervaring van psigiese of sielkundige genesing en die opkoms van potensiaal in jouself 'as 'n voertuig vir individuele en uiteindelike samelewingstransformasie. 22 New Age-bewegings is ook gebou rondom ervaring en visie eerder as 'n geloofstelsel. 23 Dit is een van die redes waarom nog meer sekulêre bewegings steeds onder die New Age-kategorie val, bewegings wat hulself andersins nie as godsdienstig kan definieer nie, maar wat op geestelike gebied handel. Sy losweg gedefinieerde godsdienstige aard laat dit toe om organisasies te omvat wat andersins nie onder tipiese kultus- en sekte-kategorieë kan pas nie.

Vir die organisasies, welbekend sekulêr of nie, wat nie spesifiek voorgeskrewe godsdiensbedrywighede beoefen nie, maar steeds baie kenmerke van godsdiens vertoon, is daar twee New Age-subkategorieë. Die eerste van die 'sekulêre godsdiens'-subgroep is paragodsdienste, wat verwys na' nie-godsdienstige entiteite wat kenmerke in gemeen het met godsdienstige organisasies, sowel as sekulêre projekte wat nietemin sake van uiterste belang hanteer. ' 24 Hulle vermy natuurlik die Amerikaanse volkskategorie, maar hou baie ooreenkomste met godsdiens. Die ander deelversameling is kwasi-godsdienste, met verwysing na "groepe wat te doen het met die heilige, maar wat afwykend is gegewe die Amerikaanse volkskategorie van godsdiens", wat gewoonlik "grens tussen die heilige en die sekulêre." 25 Leiers van sulke organisasies is uiters belangrik omdat hulle 'die opsie het om die religieuse aard, die nie-godsdienstige aard of die dubbelsinnigheid van hul organisasie en sy regiment in verskillende soorte omstandighede te beklemtoon.' 26 Baie kwasi-godsdienste beklemtoon basiese boodskappe oor selfhelp, selfbemagtiging, tesame met meditasie en positivisme, sonder om ware geloofsoortuigings te leer.

Grens aan sekulêr, is die Silva-metode onder die groepe wat die etikette van 'sekte' en 'kultus' ontwyk en in plaas daarvan pas in die nie-pejoratiewe kategorie wat as kwasi-godsdienste beskou word. Die gebrek aan streng teologiese neigings van die Silva-metode kwalifiseer die nie-godsdienstige, maar spirituele doelstellings van die Silva-metode duidelik as New Age. Die groep van Jose Silva is deel van die groeiende aantal belanghebbendes vir psigiese ontwikkeling en parapsigologiese navorsingsorganisasies wat saam met ander alternatiewe gesondheids-, mistieke en Oosterse groepe in die New Age-tradisie ontstaan ​​het. Jose Silva en Silva International is een van die vele individue, organisasies en besighede wat ontstaan ​​het om die persoonlike en uiteindelike wêreldtransformasie wat deur die New Age-visie voorgestaan ​​word, te vergemaklik. Verder is die selfhelp-aard van kwasi-godsdienste die Silva-metode in 'n neutedop.

Silva kom ook ooreen met baie kwasi-godsdienstige leiers in sy soepelheid van selfdefinisie en sy neiging om die aspek van sy organisasie wat die beste pas by die situasie, te beklemtoon. Hierdie soort gedrag is sigbaar in Silva se voorlopigheid om godsdienstige sentimente uit te druk. Soms beweer Silva met vrymoedigheid dat die Silva-metode 'nie 'n godsdienstige beweging' is nie, terwyl hy ander kere noem dat individue opgelei moet word om Christus-bewussyn te bereik. Die voordele van die onwilligheid van 'n organisasie om godsdienstige verbintenis uit te spreek, verskil. In die geval van die Silva-metode kan dit wees uit vrees om potensiële kliënte met 'n onbuigsame teologiese leerstelling te ontmoedig, of omdat dit legitimiteit aan die terapie wil toevoeg deur 'afstand te doen van meer godsdienstige neigings'. 27

Silva as kwasi-godsdiens verklaar nie net die hibriede aard en ingewikkelde oorsprong nie, maar dien ook om die Silva-metode onder die nuwer godsdienstige bewegings te plaas, wat sorg vir 'n nuwe, algehele godsdiensgevoel. Namate Amerikaners wegdraai van meer tradisionele, Amerikaanse volksdefinisies van godsdienste wat gefokus is op 'n "transendente godheid, wat bo die natuur staan, wat die natuurwetgewing beheer, maar nie beheer nie", vind hulle toenemende tevredenheid in instellings wat gewoonlik nie as godsdienstig beskou word nie. Amerikaanse godsdienstige gedrag is in 'n toestand van metamorfose, en die Silva-metode is 'n stap vooruit, wat antisipeer op hedendaagse behoeftes en sy organisasie in die gewilde kwasi-godsdienstige kleed aantrek.

Kwessies en uitdagings

Christelike Kritici: Persele van die Debat

Die basis vir Christelike kritiek op die Silva-metode lê in hul uiteenlopende Bybelse interpretasies en die Christelike beswaar teen Silva se obsessie met selfvolmaaktheid. Die Christelike oortuiging dat heldersiendes supermenslik is en God-agtig funksioneer, is in stryd met die Bybelse opvatting dat daar net een God 28 is. In 'n sekere sin, deur al hierdie mini-gode te skep, bedreig Silva die Christelike sosiale orde. Ter verdediging voer Jose Silva aan dat wat hy doen heeltemal natuurlik is. Hy sien die Silva-metode as verbouing van talente. Deur die bonatuurlike weg te steek, voel hy dus nie dat die Silva-metode op enige manier besig is met die okkulte nie. 29 Benewens sy verkeerde geloofsoortuigings, beskuldig Christen-kritici Silva daarvan dat hy die Protestantse en Katolieke kerk probeer beïnvloed het. Op grond van hul vrees op die aanwesigheid van geestelikes in Silva-seminare en die groeiende aantal nonne wat die Silva-metode in hul klaskamers gebruik, is hulle bekommerd oor die implikasies van hierdie veronderstelde antichristelike leerstellings op die teologiese leerstellings van die kerk. 30

Belaster Jesus Christus en kwessies van verlossing

Die sterkste in die identifisering van die Silva-leerstellings as verkeerde interpretasies en anti-Bybelse Silva-leerstellings is John Ankerberg en John Weldon. In hul Encyclopedia of New Age Beliefs voer hulle aan dat Silva se leerstellings en oortuigings oor Christus, verlossing en verwante kwessies dit as okkulties en in stryd met tradisionele Christelike oortuigings kwalifiseer. Jose Silva beweer dat as dit nie moontlik is om Christus se optrede te herhaal nie, dit geen nut het nie. 31 Silva poog dus om Christusagtige kragte te leer, en beweer dat die mens homself moet red. Ankerberg en Weldon beskou hierdie filosofie as in stryd met die tradisionele Bybelse oortuiging dat Christus vir die sondes van die mens gesterf het en bloot in hom te glo, dat dit redding verdien. 32

Jose Silva stem nie saam nie en voer aan dat die mens verder moet gaan as die blote aanvaarding van Jesus Christus tot navolging. Net so glo Silva dat ons almal 'seuns van God' is, en betwis sodoende algemene Bybelse interpretasies dat Jesus 'die enigste seun van God' is. 33 Deur na Christus-bewussyn te streef, glo Silva dat dit binne die mens se vermoë is om selfs sy mag en prestasies te oortref. Deur aan te voer dat die Silva-metode sy studente kan leer om wonderwerke te verrig op dieselfde manier as wat Jesus gedoen het, vertrap Silva die Bybelse leerstellings wat bely dat die magte van Christus nie net oor materie gerig was nie, maar van sy Vader. 34

So, voer Ankerberg en Weldon aan, kan Silva nie onderskei tussen die mens se eie denkvermoë en God en die ware bonatuurlike talente van Christus nie. Silva bevraagteken ook die nader en belangrikheid van die wederkoms, en glo eerder dat Christus die mens al geleer het wat hy moes weet en dat die uitbreiding van die regterbreinaktiwiteit die sleutel bied tot die regstelling van menslike probleme en die regverdiging van die binneste koninkryk. 35

Ankerberg en Weldon beskou die Silva-metode as die eliminering van Christus uit die verlossingsproses. Silva interpreteer die Bybelse verwysing na die mens en die innerlike koninkryk deur voor te stel dat die "koninkryk van God binne is" eerder as "te midde van" die mens. 36 Deur bloot die alfa-stadium van bewussyn te bereik, is dit moontlik om toegang tot die innerlike koninkryk te verkry, om die voorvereiste geloof in Christus as redder te omseil en sy verlossingswerk te verwerp. Die Silva-metode leer selfvertroue, tot op die punt dat positivisme die weg na selfreiniging is. Dit is nie nodig dat Christus die skuld van die mens vryspreek nie, want die uitwissing van skuld is nodig voordat hy alfa binnegaan. 37

Daarbenewens gaan die kritiek van Ankerberg en Weldon verder as Silva se sienings van Christus en redding. Hulle voer aan dat Silva se leringe rakende hemel, hel en Satan die leerstellings ontken dat dit die werklikheid is wat Christelike Bybelse interpretasies gee. 38 Boonop beskou Silva die mens as van nature goed en ontwikkel hy in die rigting van God-agtige status, terwyl die Bybel vind dat die mens sondig is as gevolg van die sondeval, en ontken hom die god-agtige beeld van sy aanvanklike skepping.

Vrees vir die Okkult-Spiritisme en Meditasie

Jose Silva meet uitdagings wat die Silva-metode grens aan spiritisme deur die psigiese dimensie te definieer as een met die geestelike dimensie. Tog kritiseer sy kritici dat baie van die praktyke wat deur die Silva-metode bevorder word, dit onmoontlik maak om te normaliseer wat duidelik godsdienstige dimensies is. As deel van meditasie word deelnemers vertel om geestelike gidse te gebruik, en gebruik bonatuurlike beraders in die psigiese wêreld. Hierdie beraders word nie as verbeeldingsprodukte verklaar nie, maar eerder omskryf as onbeheerbare geeste met hul eie volheid wat dien om bonatuurlike inligting aan individue te stuur terwyl hulle in 'n alfa-toestand van bewussyn is. 39 In plaas van die Heilige Gees bied die Silva Metode politeïstiese adviseurs aan. En ook in groter sin dien Jose Silva en sy instrukteurs as geestelike goeroes, wat leerlinge leer hoe hulle op hoër vlakke van selfbewustheid kan styg deur middel van hoogs persoonlike meditatiewe en visuele tegnieke.

Terwyl Silva sy meditasie-metodes as 'n natuurlike proses handhaaf, beweer Christen-kritici dat om jouself te dwing om die natuurlike denkproses (dit wil sê 'n alfa-droomtoestand op 'n ander tydstip as wanneer jy slaap) te bereik, allesbehalwe natuurlik is. Net so word Silva se visualiseringsleerstellings wat daarop gemik is om die werklikheid te verander of te skep, deur hierdie Christene verklaar dat dit grens aan towery, 'n ander van die Bybel se duidelike taboes. In dieselfde trant kwalifiseer baie van die Silva-metode om psigiese vermoëns te kweek, drome te beheer en genesende kragte te verkry, ook as geestelike manipulasie en towery. Interessant genoeg werk die Silva-organisasie om hierdie etikette van okkulte en spiritisme te vermy deur belangrike terme soos heldersiendheid te herdefinieer as sintuiglike projeksie en die verwysing na die kanalisering van energie wat meer algemeen as prana, ch'i of die odiese krag verwys word, te vervang deur 'n alfa te bereik staat. 40

Christelike evangeliste kritiseer die praktyke van meditasie en visualisering volgens die Silva-metode op grond daarvan dat hul uiteindelike doel die Bybel se opdrag blatant verontagsaam dat die mens nie veronderstel is om God te wees nie, terwyl meditasie daarna streef om individue skrikwekkend naby te bring.

Beyond Evangelical Critique: Subjective Work

Die ironie van die Silva-metode is natuurlik dat dit moeilik of nie onmoontlik is om te bewys nie. Kwantitatiewe bewyse van subjektiewe werk is moeilik verkrygbaar. In 'n boek van Robert Stone wat die Silva-metode en die man daaragter voorstaan, stel die skrywer voor dat 'n standaard-IK-toets waardevol sal wees om die resultate te meet, maar 'toevallig' sulke toetse is grotendeels op die linkerbrein georiënteerd en weerspieël nie die verhoogde regterbreinaktiwiteit nie. , wat een van die belangrikste voordele van die Silva-opleiding is. ” 41 As Silva beweer dat hy sielkundiges vervaardig, wie meet sukses en mislukking? Hierdie eise sal onvermydelik verdag bly tot so 'n tyd dat omvattende en objektiewe toetse toegepas kan word.

Onbeskryflik, sê Silva self

In sy eie boek, The Silva Mind Control Method, het Jose Silva die vuur van die skeptikus aangevuur in sy bespreking van die praktisering van ESP. Uitsprake oor die algemene voorkoms van 'mis' wanneer telepatie beoefen word, wat bedoel is om die ontluikende student gerus te stel, twyfel oor hierdie skynbaar dwaasbestande plan. 42 Verder word geleer dat studente soveel beskerm word teen hierdie onvermydelike mislukkings dat die oriëntoloog opdrag kry om die sielkundige maat nie te vertel as hy verkeerd is wanneer hy sielkundig met 'n maat werk nie. In plaas daarvan, om moedeloosheid te vermy, word die mislukkende sielkundige deur sy maat gesê: "Ek het geen inligting daaroor nie." 43 Verder maak Silva seker dat hy as 'n gerieflike etiket aan die einde van die hoofstuk byvoeg wat alle wense van 'n sielkundige geheim hou. Vertrou op wens-folklore, stem Silva ooreen met die psigiese praktyk met die uitblaas van verjaardagkerse, wat daarop dui dat die wens nie sal waar word as dit geopenbaar word nie. Hy beweer dat die wegbreek van geheimhouding 'n manier is om die verspreiding van energie te voorkom. 44 In Silva se eie boek verleen hy 'n aantal misgawes in ESP, wat die studente opdrag gee om nie te sê dat hulle verkeerd was nie en dat hulle sulke psigiese probleme geheim hou.

Kortom, die Silva-metode is gebaseer op geestelike vooronderstellings en leringe wat aanvaar word uit die geloof, ongeag die feit dat daar aansprake op die waarheid gemaak word. Te oordeel aan die gebrek aan afvallige literatuur, kan daar min twyfel bestaan ​​dat die Silva-metode baie tevrede kliënte opgelewer het. Uiteindelik bewys die Silva-metode dat dit 'n hedendaagse geloofstelsel is wat in kwasi-religieuse terme verstaan ​​moet word.

Verwysings

Ankerberg, John, en Weldon, John. 1996. "Silva Mind Control," in Encyclopedia of New Age Beliefs. Eugene, OR: Harvest House. 553-572.

Greil, Arthur L. 1993. “Explorations Along the Sacred Frontier: Notes on Para-Religions, Quasi-Religions, and Other Boundary Phenomena” in Handboek oor kultusse en sekte in Amerika, David Bromley en Jeffrey K. Hadden, reds. Religion and the Social Order-reeks. Vol 3A. Greenwich, CT: JAI Press. 153-172.

Melton, J. Gordon. 1996. Ensiklopedie van Okkultisme en Parapsigologie, Volume Twee. New York: Gale.

Silva, Jose en Philip Miele. 1977. Die Silva Mind Control Metode. New York: Pocket Books.

Silva, Jose en Robert B. Stone. 1992. Jy die geneser: die wêreldberoemde silva-metode oor hoe om jouself en ander te genees. Kramer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deel