Reddingberg

SALVATION MOUNTAIN

SALVATION MOUNTAIN TIMELINE

1931 (1 November) Leonard Knight is gebore naby Burlington, Vermont.

1967 Knight het Jesus op 36-jarige ouderdom aangeneem.

1980 Knight reis Wes na Nebraska uit.

1980 Knight het die lugballon begin skep.

1984 Knight reis na Suid-Kalifornië.

1986 Knight het Salvation Mountain naby Slab City, Kalifornië, geskep.

1989 Die eerste berg het in duie gestort.

1989 Knight het die berg begin herbou.

1994 Imperial County Supervisors het probeer om die berg af te breek.

1998 Knight het 'n Hogan gebou.

2000 Salvation Mountain word as 'n nasionale volkskunswerf beskou.

2002 Salvation Mountain is aangewys as 'n nasionale skat in die Congressional Record van die Verenigde State.

2007 Salvation Mountain verskyn in die film "Into the Wild".

2011 Knight is in 'n langtermynversorgingsinstansie geplaas.

2011 (13 Desember) Kevin Eubanks, Knight se assistent, is oorlede.

2012 'n Organisasie sonder winsbejag, Salvation Mountain, Inc., is gestig om Salvation Mountain te probeer bewaar.

FONDS / GROEPGESKIEDENIS

Leonard Knight is gebore op November 1, 1931 naby Burlington, Vermont. Hy het homself beskryf as 'n bederf en
opstandige jongste kind. Hy het gerebelleer om op die familieplaas werk te doen en onthou dat daar te veel werk was wat nie genoeg speel nie (Sims 2004a). Sy herkenning het oorgebly na sy gereelde afwesigheid van die skool. Knight het verduidelik dat hy iets van 'n alleenloper was en dat sy skoolmaats hom dikwels aangenaam gemaak het omdat hy 'n stotter gehad het. Hierdie kombinasie van 'n gebrek aan belangstelling in skool en swaarkry deur ander studente het tot gevolg gehad dat hy in die tiende graad uitgeloop het, hoewel hy verklaar het dat hy nie trots is op die feit dat hy nie hoërskool voltooi het nie (Metz 1998: 1). Sodra Knight uit die skool geval het, moes hy leer om self te oorleef. Soos hy teruggekyk het na sy kinderjare, het hy onthou dat hy een dag gedroom het om na Kalifornië te gaan. Hy het gesê dat sy berg sy droom van die jeugdigheid is (Metz 1998: 5).

In 1951, op die ouderdom van 20, is Knight in die weermag opgestel as die Koreaanse Oorlog besig was om af te draai. Knight sien uit na die wêreld as hy na Kentucky en dan na Fort Knox gereis het. Nadat hy 'n lang tydperk van opleiding voltooi het, is hy na Korea gestuur, maar die oorlog het eers tien dae nadat hy aangekom het, geëindig. Hy het toe na Vermont teruggekeer nadat hy 'n edele ontslag ontvang het. Na sy ontslag van die weermag het Knight homself ondersteun deur vreemde werksgeleenthede op te tel, soos karakters en kitaarlesse. Hy het al meer as twintig jaar karre geverf en talle kitaarstudente geleer. Knight het geglo dat hy aan die onderkant begin en opstaan ​​om te leer, maar hy het nooit goeie loopbaansukses beleef nie (Metz 1998: 7).

Toe die ridder 36 was, onthou hy skielik 'n geestelike ontwaking. Op 'n dag terwyl hy na sy suster luister, praat hy van Jesus, het hy ontsteld geword en sy suster se maatskappy verlaat. Hy onthou dat as hy alleen in sy passie gesit het, het God skielik gekom. Hy het begin om die Sondaargebed te reciteer: "Jesus, ek is 'n sondaar, kom asseblief oor my liggaam en in my hart." Hy verklaar dat "Vir twintig minute het ek dit net oor en oor gesê en dit het my lewe verander heeltemal tot die goeie. "Hierdie oomblik het sy lewenslange, onverbiddelike toewyding aan Jesus begin (Metz 1998: 13)

Sodra Knight se geestelike passie ontketen is, het hy van kerk tot kerk gegaan om sy entoesiasme te deel. Ongelukkig is sy boodskap van "God is Liefde" nie vriendelik ontvang nie. Die kerke het geglo dat Knight se idees te eenvoudig was, alhoewel eenvoud 'n belangrike deel van die boodskap was. Soos hy op daardie stadium gereflekteer het, het ek baie van Jesus gehou en ek wou hê mense moet weet, maar niemand het na my geluister nie (Metz 1998: 13).

Met sake in eie hande het Knight 'n nuwe idee ontwikkel; het besluit om sy boodskap deur middel van 'n warmlugballon te versprei. Hy het geglo dit sal die perfekte voertuig wees om die Sondaargebed toe te laat om 'n breë gehoor te bereik. Vir die volgende tien jaar het Knight vir 'n warmlugballon gebid, maar sy gebede het onbeantwoord geraak. Terwyl hy wag om die ballon te ontvang, het Knight Wes op 'n padrit in 1980 gekies. Sy wa het egter in Nebraska afgebreek. Hy het beplan om vir 'n paar dae in Nebraska te bly, maar hy het vyf jaar lank bly. Ridder onthou die tien jaar as die langste van sy lewe, en hy het gou besef dat as hy 'n ballon wil hê, hy dit self sal moet kry. Hy het stof begin koop en die ballon saam met die hand naaldwerk. Sy doel was om die grootste warmlugballon in die wêreld te bou; dit sal die woorde "God is Liefde" dra in groot rooi letters vir almal om te sien. Die projek het baie meer uitdagend geword as wat Knight voorgestel het, soos dit gegroei het tot 'n onbeheerbare grootte, nie behoorlik sou opblaas nie, en begin verrot as gevolg van die intense Nebraska-hitte (Metz 1998: 17-25).

Knight het Nebraska vir Suid-Kalifornië in 1984 verlaat. Hy het probeer om sy ballon te begin, maar was onsuksesvol. Daar was meer as twee dosyn pogings, maar die enorme grootte van die ballon het daartoe gelei dat die ballon eenvoudig in stukke gebreek het. Knight het uiteindelik sy droom van 'n lugballon opgegee, maar nie die droom om sy boodskap te versprei nie. In 'n laaste poging om sy boodskap te bevorder, het Knight 'n klein monument in Niland, Kalifornië, naby Slab City begin oprig. Gewapen met slegs 'n emmer, 'n graaf en 'n sak sement, het Knight begin om die Salvation Mountain te word. Met verloop van tyd het Knight nog sement, sand en rommel bygevoeg wat hy van die stortingsterrein opgevang het. Nadat die sement en puin bygevoeg is, sou Knight die berg met geverfde kunswerke versier. Die berg bevat sy beroemde “God Is Love” en Sinner's Prayer-boodskappe.

Ná vier jaar het Knight soveel sand aan die berg bygevoeg dat dit in 'n groot stofwolk ineengestort het. In plaas daarvan om te aanvaar Knight se optimisme het weereens geheers toe hy die ineenstorting as 'n positiewe boodskap van God beskou het. Knight het glo gesê: "Dankie, God, dat U die berg afgetrek het" (Metz 1998: 29). Hy het belowe om weer met die monument te begin, maar hierdie keer sou dit op die "regte manier" gedoen word (Metz 1998: 25-29). In 1989 het Knight sy tweede berg begin bou, hierdie keer slegs met adobe klei en strooi, wat die berg sterker en heeltemal solied gemaak het. Hierdie tweede poging het gelei tot die huidige Salvation Mountain, wat ongeveer drie verdiepings hoog is. Die dekoratiewe volkskuns is die produk van 'n ruim laag verf, geskat op meer as tien lae, wat dien as 'n addisionele verharder wat die berg teen krake beskerm. Knight aanvaar slegs donasies in die vorm van verf, en die webwerf bevat waarskynlik meer as 100,000 2004 liter verf wat deur besoekers en ondersteuners geskenk is (Sims 1998b). Die berg is versier met kleurvolle blomme, watervalle, voëls en talle Bybelverse en geestelike boodskappe (Metz 41: XNUMX).

Knight het verder gegaan om ander eienskappe by Salvation Mountain te voeg. In 1998 het Knight 'n Hogan gebou, 'n koepelvormige huis gemaak van adobe en balle strooi wat die tradisionele Navajo-argitektuur weerspieël, wat hy dan verf en versier het. Daarbenewens na die Hogan het hy ook 'Museum' gebou. Hierdie gebou is gemodelleer na sy mislukte poging om 'n warmlugballon te skep. Die "Museum" is nog aan die gang en word ondersteun deur "bome" wat gemaak is van bedekte bande. Die "Museum", soos die berg, is heeltemal geverf en versier. Beide die Museum en die Hogan is deel van die Berg en voeg by die eklektiese stukke van die monument (Sims 2004c).

Knight se vermoë om voort te gaan om die Salvation Mountain te bou en te bewaar, is in die gedrang deur die verswakkende gesondheid. In 2011 kon hy nie sy missie voortsit nie en is hy in 'n langtermynversorgingsinstansie geplaas.

Leerstellinge / oortuigings

Leonard Knight het 'n boodskap gehad wat hy met die wêreld wou deel. Sy boodskap was Christelik, maar eenvoudig en nie-denominasioneel: God is liefde. Aanvaar Jesus in jou hart, bekeer jou sondes en word gered (Sims 2004a). Baie kerkleiers het egter geglo hierdie boodskap was te eenvoudig en dat daar baie meer was om God en verlossing te verstaan. Ten spyte van hierdie ambivalensie aan sy boodskap, glo Knight dat sy berg die praat vir hom sal doen en sy boodskap wyer versprei as wanneer hy dit self (Metz 1998: 15) gepraat het.

Knight het aangemoedig en almal uitgenooi om 'n reis te neem om Salvation Mountain te besoek. Alhoewel baie mense wat kom besoek, nie streng godsdienstig is nie, het Knight hoop uitgespreek dat sy kuns almal van hulle sal raak. "Dit spog my meer as enigiets omdat miskien hierdie mense sal sê: Jesus, ek is 'n sondaar, kom asseblief in my hart - en verander," sê Knight oor sy besoekers (Metz 1998: 65). Ridder het ook gesê dat hy liewer iets mooi wil maak in plaas van om iemand se gevoelens te preek en seer te maak (Metz 1998: 71).

Ridder het gesê dat hy die berg geskep het omdat hy God liefhet, mense liefhet en wil hê almal moet oor God se liefde praat. Ridder glo dat as sy boodskap oor die hele wêreld versprei, hy gelukkig sal wees omdat liefde die wêreld is wat regtig nodig het. Hy het dit so gestel: "Ek glo dat God liefde is, en ek glo dat Jesus mooi en mooi is en dat ons gemaklik moet praat oor God se liefde en die prettigheid van God." (Metz 1998: 71. oortuiging dat liefde die sterkste krag op aarde is en die haat wat so algemeen in vandag se wêreld voorkom, kan bestry (Metz 1998: 63).

ORGANISASIE / LEADERSHIP

Salvation Mountain eis 'n groot mate van instandhouding vir sy bewaring, en baie mense het vorentoe gegaan om Knight te help om die berg te versorg. Onder Salvation Mountain-ondersteuners het Kevin Eubank uitgestaan; Hy is gekrediteer as Knight se hoofassistent. Eubank het sy tyd aan die Knight and Salvation Mountain toegewy om die boodskap te versprei en die berg teen skade te beskerm. Eubank se doel was om voort te gaan om die berg te beskerm nadat die ridder oorlede is en dit wettig bewaar het. Ongelukkig het Eubank, soos Knight, ook gekonfronteer met koronêre probleme. Inderdaad, 'n paar dae nadat Knight in 'n sorgfasiliteit geplaas is, het Euband oorlede weens hartverwante kwessies (Zebulon 2011).

Kwessies / UITDAGINGS

Salvation Mountain het voor 'n aantal uitdagings te staan ​​gekom en gaan dit steeds voor. Dit sluit in die afnemende gesondheids-, samewerkings- en omgewingskwessies van Knight.

Dit is duidelik dat Knight se werk, soos hy dit voorgestel het, onvoltooid is en dat hy, gegewe sy verklaarde missie, nooit volledig sal wees nie. Sy verswakkende gesondheid het hom verhinder om die verdere ontwikkeling van sy projek voort te sit en selfs die voortgesette instandhouding wat dit benodig. In 2011 is Knight na 'n versorgingsinstansie verskuif in reaksie op sy verslegtende gesondheid, wat kongestiewe hartversaking, katarakte en ander gesondheidskwessies insluit. Sedert hy in die fasiliteit opgeneem is, het hy slegs 'n paar keer na sy berg teruggekeer. Hy het geen planne uitgespreek om permanent na die berg terug te keer nie, en dus sal Salvation Mountain nie meer sy waaksaamheid ontvang nie (Perry 2012).

Wat die bewaring betref, het Knight gesê dat hy eerder lakens en kleed verf op die berg sal plaas eerder as om meer materiaal daaraan te voeg. Op hierdie manier het hy geredeneer, daar is 'n kans dat die berg vir langer in goeie toestand bly (Metz 1998: 41). Soos die tyd verbygaan, sal die moeilike woestynstoestande steeds 'n tol op die berg se fisiese voorkoms neem. Aangesien die monument in ongerepte toestand gehou word, is 'n voltydse werk, sal baie vrywilligers nodig wees om Knight se droom in die lewe te hou. Die berg word tans versorg deur 'n nie-winsgewende groep, Salvation Mountain Inc. Vrywilligers het ook intensief begin werk om die berg te onderhou en te beskerm, aangesien Knight nou afgeskakel is (Bremner 2012).

Hoewel kerkleiers nie altyd die boodskap en missie van Knight ondersteun het nie, het sommige kerkgroepe eintlik probeer om die berg vir hul eie sendingdoeleindes aan te neem. Knight het hierdie groepe nog altyd van die hand gewys en sterk gehou in sy berg, idee en boodskap dat God liefde is (Carone 2011).

Omgewingsbekommernisse is ook geopper oor Salvation Mountain, spesifiek die aanwesigheid van gevaarlike gifstowwe, gegewe die groot hoeveelheid verf wat gebruik word in die skepping en bewaring van die berg. In 1994 het die toesighouers van die Imperial County die berg as 'n 'giftige nagmerrie' bestempel. Amptenare van die provinsie beweer dat die omliggende grond hoë vlakke van giftige lood bevat, en versoek om die berg af te breek (Sims 2004c). Dit is egter onduidelik of die provinsie se motiewe omgewings- of polities was (Metz 1998: 86). Salvation Mountain is geleë aan die ingang van Slab City, 'n gebied wat sy naam ontleen aan 'n nou verlate mariene barak van die Tweede Wêreldoorlog. Net die plate bly oor. Etlike duisende kampeerders het die plate gedurende die wintermaande as basis vir hul kampeerterreine gebruik. Die provinsie wou die gebied in 'n kampeerterrein omskakel om gebruikersgelde in te vorder. Amptenare het toe besluit dat die godsdiensmonument op 'n kampeerterrein in die regering potensiële regsgedinge sou skep en probeer om dit uit te skakel. Toe die ondersteuners van die berg van die provinsie se planne te hore kom, het hulle 'n versoekskrif geloods wat honderd handtekeninge versamel het teen die inisiatief van die provinsie. Knight het persoonlik monsters van die grond versamel en by 'n laboratorium ingedien en bewys dat die land inderdaad nie-giftig is (Sims 2004c).

Ander gesogte instellings het by die Knight and Salvation Mountain ingekom. In 2000 het Knight 'n toekenning ontvang van die Folk Art Society of America, waarin verklaar word dat Salvation Mountain 'n monument waardig was (Yust 1999). Op Mei 15, 2002, is Salvation Mountain verkondig as 'n nasionale skat in die Kongresrekord van die Verenigde State (Sims 2004c). Die media het kennis geneem van die unieke webwerf, met PBS en BBC wat dokumentêre produseer. Terwyl die uiteindelike oorlewing van verlossing onseker bly, is daar elke jaar duisende besoekers en sy reputasie groei steeds (Carone 2007). In 2011 is 'n nie-winsgewende organisasie, Salvation Mountain, Inc, gestig om Salvation Mountain te probeer bewaar, te midde van volgehoue ​​uitdagings van omgewingsverlies, bestuur en grondbesit (Olson 2012).

Verwysings:

Bremner, Lynn. "Leonard Knight: Die Man wat Salavation Mountain gebou het." Toegang verkry vanaf http://www.desertusa.com/mag09/jul09/leonard_knight.html op 25 Januarie 2013.

Carone, Angela. "Die toekoms van die Salvation Mountain Uncertain." Toegang verkry vanaf http://www.kpbs.org/news/2011/dec/20/future-salvation-mountain-uncertain/ op 25 Januarie 2013.

Metz, Holly. 1998. Redding berg: Die kuns van Leonard Knight. Los Angeles: Nuwe blaarpers.

Olson, David. 2012. "Die Skepper van die Salvation Mountain keer terug." The Press-Enterprise, 4 November. Toegang verkry vanaf http://www.pe.com/local-news/topics/topics-religion-headlines/20121104-religion-salvation-mountains-creator-returns.ece op 5 Mei 2013.

Perry, Tony. 2012. "Salvation Mountain is ontbreek, dit is 'n leidende gees." Los Angeles Times, Februarie 26. Toegang verkry vanaf http://www.latimes.com/news/local/la-me-salvation-20120226,0,2246706,full.story op 25 Januarie 2013.

Sims, Robert W. 2004a. "Die Man." Toegang vanaf http://www.salvationmountain.us/bio.html op 25 Januarie 2013.

Sims, Robert W. 2004b. "The Mountain." Redding berg. Toegang verkry vanaf http://www.salvationmountain.us/history.html op 25 Januarie 2013.

Sims, Robert W. 2004c. "Giftige Nagmerrie." Redding berg. Toegang verkry vanaf http://www.salvationmountain.us/history2.html op 25 Januarie 2013.

Yust, Larry. 1999. "Die Interaktiewe Berg van Leonard Knight." Folk Art Society of America. Toegang verkry vanaf http://www.folkart.org/mag/leonard-knight op 25 Januarie 2013.

Zebulon. 2011. "Leonard Knight Leaves Salvation Mountain." Avonture in die Sone. Awesome Inc., Desember 5. Toegang verkry vanaf http://zebulonspleen.blogspot.com/2011/12/leonard-knight-leaves-salvation.html op 25 Januarie 2013.

Skrywers:
David G. Bromley
Stephanie Urlass

Post Datum:
2 Februarie 2013

Mees onlangse opdatering:
5 Mei 2013

Deel