Saddleback Gemeenskapskerk

SADDLEBACK GEMEENSKAP KERK


SADDLEBACK TYLINE

1954 (Januarie 28) Richard Duane Warren is gebore in San Jose, Kalifornië.

1972 Warren het van die hoërskool gegradueer en by die California Baptist University in Riverside ingeskryf.

1973 Warren het WA Criswell ontmoet nadat hy hom in San Francisco gehoor het.

1979 Warren het 'n meester van goddelikheid ontvang van die Southwestern Baptist Theological Seminary in Fort Worth, Texas en het daarna na die Saddleback Valley, Kalifornië, met sy vrou, Kay, verhuis.

1980 (Paassondag) Warren het Saddleback Church se eerste diens in die Laguna Hills High School-ouditorium gelei.

1990 se Saddleback Community Church se lidmaatskap het 10,000-lede bereik en die kerk het begin met die bou van sy huidige fasiliteit.

1995 Warren se boek, Die Doelgerigte Kerk, is gepubliseer.

2002 Warren se boek, Die Doelgedrewe Lewe, is gepubliseer.

2005 Warren het sy PEACE-plan bekendgestel om armoede, ongeletterdheid en siekte in ontwikkelende lande regoor die wêreld te bestry.

2005 Warren is een van die "100 mees invloedryke mense in die wêreld" genoem TYD.

2009 (Januarie) Warren het die versoening tydens president Barack Obama se presidensiële inhuldiging afgelewer.

GESKIEDENIS

Richard Duane Warren, wat gewoonlik na homself as Rick Warren verwys, is op Jimmy en Dot Warren op Januarie 28, 1954 in San Jose, Kalifornië, gebore. Jimmy Warren was 'n Baptiste-minister, wat tydens sy loopbaan sewe kerke begin het en Dot was 'n hoë skoolbibliotekaris. Rick Warren het grootgeword in Redwood Valley en sy tienerjare in Ukiah, Kalifornië, spandeer. Hy het Ukiah High bygewoon waar hy die eerste Christelike organisasie, The Fishers of Men Club, gestig het. Warren het in 1972 gegradueer. Hy het getroud met Elizabeth K. Warren, en die egpaar het drie kinders in 'n lewenslange huwelik gehad. Die egpaar het bekend gemaak dat nie aanvanklik na die ander gelok is nie, maar elkeen het gevoel dat God die ander as hul maat gekies het. Rick Warren het op hul tweede datum voorgestel. Volgens biografiese rekeninge was die twee virtuele vreemdelinge ten tye van hul huwelik. "Hulle het ook 'n afskuwelike wittebrood gehad en het in die begin van hul huwelik baie misverstande en ander huweliksprobleme gehad. Die spanning van die huweliksprobleme tesame met Rick se werkslading was so erg dat hy in die hospitaal beland het. Intussen het Kay gesê dat sy nie in egskeiding glo nie, so sy het gevoel dat sy tot 'n lewe van lyding veroordeel is "(Vu 2009; Sheler 2009).

Warren vertel dat hy God se oproep tot bediening as 'n tiener gevoel het en begin praat het as 'n jeugdevangelis terwyl ek nog in die hoërskool was. Teen die tyd dat ek 19 was, het ek herlewingsvergaderings in ongeveer 50-kerke verkondig "(Vrou se Sending Unie nd). Warren noem sy 1973 ontmoeting met WA Criswell, pastoor van die Eerste Baptiste Kerk van Dallas, as instrumentele in sy besluit om 'n pastoor te word. Na die luister na Criswell praat by die Jack Tar Hotel in San Francisco, staan ​​Warren in die ontvangslyn om die bekende Baptiste-pastoor te ontmoet. Toe hy Warren se hand geskud het, het Criswell uitgeroep: "'Jongman, ek voel gelei om hande op jou te lê en vir jou te bid!' 'En dan het hy gevra:' Vader, ek vra dat jy hierdie jong prediker 'n dubbele gedeelte van jou gee gees. Mag die kerk sy pastore groei tot twee keer die grootte van die Dallas-kerk. Seën hom baie, o Here! "(Vrou se Sending Unie nd)

Warren het 'n Baccalaureus Artium van Kalifornië Baptiste Universiteit in Riverside, 'n Meester van Goddelikheid van die Suid-Afrikaanse Baptiste Teologiese Seminarium in Fort Worth, Texas, verwerf en 'n doktorsgraad van die Ministerie-graad van die Fuller Theological Seminary in Pasadena, Kalifornië. Hy het berig dat hy in die seminaar het "die visie gehad om 'n kerk te bou vir mense wat nie na die kerk toe gaan nie. Hy het gevoel dat God hom vertel het dat die kerk eendag 20,000-mense sou hê en op 'n 100-akker-eiendom "(Vu 2009) wees. Warren het sy kerkgroeistrategie in die abstrakte opsomming van sy 1993-tesis by Fuller Theological Seminary, Nuwe kerke vir 'n nuwe generasie: Kerkplanting om Baby Boomers te bereik. 'N Gevallestudie: Die Saddleback Valley Community Church. Hy het geskryf dat "Ons moet nuwe kerke stig om hierdie nuwe generasie Amerikaners te bereik. Dit sal nuwe kerke benodig wat die Baby Boom-ingesteldheid verstaan ​​en doelbewus ontwerp is om te voldoen aan hul behoeftes, smaak en belange. "

In 1979, Rick en Kay Warren verhuis na die Saddleback Valley, Kalifornië, met al hul besittings in die agterkant van 'n U-Haul-vragmotor. Warren het verklaar dat hy 'n "plek waar die seer, depressief, verwardes, liefde, aanvaarding, hulp, hoop, vergifnis en aanmoediging" (Rick Warren nd) kan vind, skep. Wat die Saddleback-kerk geword het, het begin as 'n Bybelstudie met net een ander familie wat in die Warrens-woonstel ontmoet het. Hierdie Bybelstudiegroep het uiteindelik gegroei tot 250-individue. Op Paassondag in 1980 het Saddleback Community Church sy eerste openbare diens gehou, met 205-deelnemers. Later dieselfde jaar het Warren dienste vir sy gemeente in 'n gehuurde hoërskool gimnasium begin lei. Oor die volgende dekade het hy dosyne plekke gebruik om sy gemeente te huisves, wat wissel van ouditoriums tot tente by rolprentteaters (Gladwell 2005). Hy het egter uitgebrand om nie sy kudde bymekaar te hou nie. Hy het Sondag in die middel van sy preek ineengestort en in 'n depressie geval. Warren het die volgende jaar siel uitgegee - op soek na 'n manier om mense te help sonder om weer oorweldig te word "(Steptoe 2004). Dit was hierdie oomblik wat die impuls vir Warren se skepping van sy beroemde doelgedrewe bediening geskep het.

Die kerk het voortgegaan om oor die volgende twintig jaar te groei, met 'n lidmaatskap van 10,000 deur die 1990s. Saddleback het uiteindelik ontwikkel in een van die mees prominente megakurches in Amerika, met 'n 10,000-personeellidmaatskap en 'n weeklikse bywoning van meer as 20,000 "wat in 'n 3,500-sitplek-aanbiddingsentrum in Lake Forest, Kalifornië (Watson en Scalen 2011) vergader. Daar is meer as 50,000 mense op die kerk se rolle, en elke dag kry die kerk se webwerf honderde duisend treffers.


Leerstellinge / oortuigings

Rick Warren is veral bekend vir sy "doelgedrewe" konsep, wat hy op verskeie maniere ontwikkel het. Hy verklaar dat God vyf doeleindes vir elke individu se lewe geskep het. Hulle is "om genot te bring aan hom, om deel te wees van sy familie, om soos hy te word, om hom te dien en om hom met ander te deel. Die vergoeding om hierdie bepalings te gehoorsaam, Warren-beloftes, verminder spanning, skerper fokus, vereenvoudigde besluite, groter betekenis en beter voorbereiding vir die ewigheid "(Steptoe 2004). Hy het ook vyf "fundamentele doeleindes" vir 'n kerk gedefinieer: aanbidding, gemeenskap, dissipelskap, bediening en evangelisasie. Daarbenewens is daar vyf "Global Goliaths" wat vandag kerke konfronteer. Twee interne probleme is geestelike leegheid en egosentriese leierskap; drie samelewingsprobleme is uiterste armoede, pandemiese siekte en ongeletterdheid. Warren se doelgedrewe bediening streef daarna om hierdie en ander probleme binne die kerk en in die groter gemeenskap aan te spreek.

In sy boeke beweer Warren dat elke kerk ook 'n verklaring van doel moet hê, en vra "lesers om te oorweeg watter enkele doel hul kerke bestuur. As hulle nie kan sê wat dit is nie, moedig hulle hulle aan om 'n kerklike doel op grond van die Skrif te definieer "(Byassee 2004). Saddleback se doelwit is om mense na Jesus te bring en lidmaatskap in sy familie te bring, om hulle Christelike volwassenheid te ontwikkel en om hulle toe te rus vir hul bediening in die kerk- en lewensmissie ter wêreld, om God se naam te vergroot "(Rick Warren nd) .

Warren ontken die tradisionele evangeliese konsep van sonde, wat die sonde definieer as bloot 'n gebrek aan geestelike volwassenheid (Myev 2009). Mens kan volwasse word deur volgehoue ​​geestelike groei. In plaas van sonde, wat 'n gevoel van skuld en mislukking veroorsaak, beklemtoon Warren versoeking. Almal, insluitende Jesus, het die versoeking gekonfronteer, wat volgens Warrant nie 'n teken van swakheid is nie, maar 'n geleentheid vir beter gedrag (Warren 2002: 202-206).

Warren het ook 'n eiesoortige benadering om die evangelie te verkondig. Hy beklemtoon die belangrikheid om nuwe lede na die kerk te lok, gemodelleer op die bedienings van Jesus en Paulus: "Volgens Warren is die manier om hierdie bediening van Jesus en Paulus na te boots, mense se behoeftes te ontmoet en hulle in te bring. die kerk deur middel van 'n nie-ontwrigtende evangelistiese diens wat net goeie nuus bied, aangesien mense die hele week genoeg slegte nuus gehad het "(Byassee 2004). Soos met die meerderheid evangeliese kerke, is daar klem op die deel van die evangelie met soveel mense as moontlik (Groot Kommissie), wat weerspieël word in die klem op kerklidmaatskapsgroei. Warren maak sy preke beskikbaar teen 'n nominale fooi deur middel van 'n webwerf wat hy vir pastore gestig het; Die webwerf ontvang elke dag honderd duisend treffers (Gladwell 2005).

RITUELE

Kerkdienste by Saddleback kombineer evangeliese Christelike en megakurch-elemente. Aangesien Saddleback geaffilieer is met die Southern Baptist Convention, voldoen die kerklike sakramente aan tipiese evangeliese gebruike, maar weerspieël ook die minimalistiese liturgievan die Suid-Baptiste-tradisie. Inderdaad, "Warren waarsku teen kerke wat" ondoeltreffende godsdienstige simbole "in hul geboue" (Byassee 2004). As 'n mega-kerk verteenwoordig Saddleback-dienste ook die nie-denominasionele, megakurch-formaat. Megachurches word tipies gedefinieer as kerke wat gemiddeld minstens 2,000 elke week bywoon en 'n aantal estetiese, liturgiese en administratiewe eienskappe deel (Bird and Thumma 2011, Thumma en Davis 2007; Chaves 2006). Hulle het verskeie godsdienstige innovasies ingesluit, insluitende groot veranderinge in aanbiddingsentrums argitektoniese ontwerp, tradisionele ritueelpraktyke, hiërargiese kerkstrukture en die gebruik van nuwe bemarkingstegnieke (Watson en Scalen 2011). Soos Trueheart (1996) sit dit, "Geen spiere. Geen kruise. Geen klere nie. Geen geestelike krae. Geen harde pews nie. Geen knieë. Geen Bybelse gobbledygook nie. Geen gebedsverhaal nie. Geen vuur, geen swael. Geen pyporgane nie. Geen slegte agtiende-eeuse liedere nie. Geen gedwonge plegtigheid nie. Geen Sunday Finery. Geen versamelplate nie. Die tradisionele kerkdiensstyl word verander deur verkorte preke terwyl die tyd en ruimte vir musiek, dramatisering en visualisering deur film- en powerpoint-aanbiedings verhoog word. Megachurches bied ook 'n verskeidenheid ander funksies, soos kafees en koffiewinkels, boek- en video winkels, en kinderopvangdienste (Twitchell 2004, aangehaal in Watson en Scalen 2011). Pulpits word dikwels verwyder om die verskyning van onnodige pastorale gesag te vermy.

Saddleback's Aanbiddingsentrum huisves meer as 3,000 aanbidders en beskik oor 'n opgeskorte houtkruis en enorme video skerms. Alhoewel die kerk Suid-Doper is, is geen affiliasie sigbaar op die kerktekens of geboue nie (Byassee 2004). Soos Gladwell (2005) waarneem, "Saddleback lyk soos 'n universiteitskampus, en die hoofreservaat lyk soos die skoolgimnasium. Parkering is volop. Die stoele is gemaklik. Daar is luidsprekers en televisieskerms oral wat die aanbiddingsdiens uitsaai, en al die deure is oop, sodat enigiemand binne of buite kan glip in die anonimiteit van die enorme skare. "As 'n mega-kerk bied Saddleback 'n verskeidenheid aanbidding aan. dienste: "In die naweek kies 20,000-lede en -detenders uit dienste op ses verskillende tye en 10 verskillende plekke rondom die kampus - sommige met lewendige sprekers, sommige op geslote kring-TV - wat 'n verskeidenheid aanbidding en musiekstyle bied wat wissel van stil liedere in 'n intieme 'unplugged' instelling vir 'n tentversameling wat dakverhogende evangelie sing (Steptoe 2004). Byvoorbeeld, aanbidders kan kies uit dienste met harde rock, evangelie, tradisionele lied en Hawaii musikale style; Alternatiewelik bied die Terrace Café die opsie om dienste op live televisie-monitors (Myev 2009) te kyk. Buite die Aanbiddingsentrum bied 'n verskeidenheid van hutte werkswinkels aan oor onderwerpe wat wissel van ouerskap en huweliksverbetering tot gesinsbegrotingsbeplanning en herstel van dwelmmisbruik. Daar is ook aparte, ouderdomsgerigte fasiliteite vir kinders. Byvoorbeeld, die hoërskoolstudentfasiliteit, die Studentesone, het sy eie aanbiddingsentrum, vergesel van studie- en ontspanningsruimte, 'n kafee en 'n arcade. Die Kindersentrum bevat 'n Bybelse-tema speelgrond en video speletjies.

ORGANISASIE / LEADERSHIP

Warren het 'n hoogs sigbare, invloedryke Christelike pastoor geword as 'n produk van sy organisasie as sy teologiese innovasie (Gladwell 2005, Maresco 2008). Onder sy boeke is hy die bekendste vir twee bestsellers, Die Doelgerigte Kerk (1995) en (2002). Hierdie boeke het wydverspreide publieke en pastorale belangstelling in beide Warren se doelgedrewe bediening en die rol van die megakurch in die een-en-twintigste-eeuse Amerikaanse godsdienstige lewe opgewek. Saam het hierdie twee boeke tiene miljoene kopieë verkoop. is vertaal in 56 tale, en die boek is vergesel van joernale, kalenders en inspirerende boodskappe met doelgerigte temas. Verkope van Spiked in 2005 toe 'n ontsnapte vlugteling wat vier mense, Brian Nichols, doodgeslaan het, het Ashley Smith Robinson sewe uur gevang voordat hy haar vrygelaat het nadat sy 'n hoofstuk uit Warren se boek, How Real Servants Act (Kelley 2010) .

Beide godsdienstige en sekulêre organisasies het doelgerigte programme en werkswinkels aangebied. Meer as vyftigduisend kerke regoor die wêreld het "40 Days of Purpose" -programme onderneem wat gebaseer is op die boek se struktuur. Warren het die konsep ook op ander maniere ontwikkel. Hy het 'n "Speaking in Series" -program ingestel wat die meeste kerkaktiwiteite (preke, letterkunde, kleingroepaktiwiteite, diensprojekte) rondom 'n spesifieke tema fokus oor 'n tydperk van vier tot agt weke. 'N Ander verwante program is "40 Days of Community." Saddleback-aanbidders word gevra om hulself in klein groepe te organiseer, 'n projek te kies wat die gemeenskap bevoordeel en dan die projek vir 'n veertig dae periode uit te voer. Projekte wissel van gemeenskapsopruimings en diens by gemeenskapskuilings na kos dryf en gebedsgroepe.

In die nasleep van sy sukses as skrywer het Warren eensydig sy $ 110,000-jaarlikse salaris van Saddleback opgeskort en al sy vorige salarisbetalings van die kerk teruggegee. Daarbenewens skenk die Warrens alles behalwe 'n klein persentasie van hul boekinkomste-inkomste aan Saddleback en aan die liefdadigheidsfondamente wat hulle gevestig het. Die liefdadigheidsmaatreëls het ingesluit om armoede, ongeletterdheid en siekte te bestry, met spesifieke klem op VIGS (Steptoe 2004).

Saddleback is georganiseer in 'n innoverende, korporatiewe styl wat Warren se doelgedrewe tema beklemtoon. Organisatoriese beginsels sluit in die bepaling van 'n duidelike organisasiedoel en beklemtoon organisatoriese lewenskragtigheid eerder as groei, innoverende gekombineer met die leen van liberale van ander, vermy duur infrastruktuur, bied deelnemers iets wat hulle nie elders kan kry nie, soek na diegene wat nie kerk bywoon nie (Saddleback Sams) , uitdagende lede met toegewydheid en doel, gebruik van die nuutste tegnologie en metodes, en doen dinge wat saak maak (Watson en Scalen, 2011). Forbes Magazine het gesê: "Was dit 'n besigheid, sal Saddleback vergelyk word met Dell, Google of Starbucks" (Karlgaard 2004). Saddleback was die eerste kerk wat op die internet verteenwoordig is en gebruik die volledige reeks beskikbare tegnologie (podcasts en webcasts, YouTube en Myspace) om kontak met deelnemers in sy globale netwerk te handhaaf. Saddleback het deur middel van sy konferensies en DVD-opleidings verskeie honderd duisend ministers regoor die wêreld opgelei (Warren 2007). Die kerk word geadministreer deur 'n paar honderd betaalde personeellede en 'n paar duisend vrywilligers wat toesig hou oor die kerk se talle bedienings en programme wat uit 'n korporatiewe kantoor gebou word.

Daar word van lede verwag om meer te doen as om dienste by te woon; daar word van hulle verwag om aktief deel te neem aan die kerk se doelgerigte visie. In werklikheid laat val Saddleback individue van die rolle wat nie in die rigting van lidmaatskap beweeg nie, en bewys hierdie groei deur verbonde te sluit, mildelik te gee en van lede tot predikante te ontwikkel ”(Byassee 2004). Daar word van lidmate wat daarna streef om tot predikante te ontwikkel, verwag om deel te neem aan bedienings soos Warren se kerk-tot-kerk-VREDE-plan, wat die vyf “Global Goliaths” aanvaar: pandemies, ongeletterdheid, armoede, selfdienende leiers en geestelike leegheid. Die oplossing vir hierdie programme is PEACE, wat daarop gemik is om versoening te bevorder, leiers toe te rus, armes by te staan, siekes te versorg en die volgende generasie in ontwikkelende lande regoor die wêreld op te voed (Gramby-Sobukwe en Hoiland 2009). Warren wil hê dat elkeen van Saddleback se 2,000 XNUMX kleingroepe 'n dorpie in 'n ontwikkelende land moet aanneem, sendingreise daarheen moet onderneem en opvoedkundige en mediese voorrade, tesame met geestelike en finansiële ondersteuning, aan sy inwoners moet stuur.

Saddleback het gegroei tot 'n groot kerk en 'n internasionale netwerk. Die kerk beweer goed oor 70,000-individue op sy kerkrol en oor 20,000-individue wat op 'n gemiddelde Sondag bywoon. Behalwe die Saddleback-kampus self, is die kerk die middelpunt van 'n paar duisend "tuisgroepe" wat weekliks vergader. Saddleback het ook die ontwikkeling van honderde ander kerke ondersteun.

Kwessies / UITDAGINGS

Megachurches in die algemeen het aansienlike kritiek in die Evangeliese gemeenskap ontvang. As een van die mees prominente megakurches is Saddleback dikwels gekontroleer en gekritiseer omdat hulle nie aan die tradisionele Evangeliese leer en praktyk voldoen het nie. Byvoorbeeld, Dennis Costella, minister van die Fundamentele Bybelkerk in Los Osos, Kalifornië, verwerp die doelgedrewe bediening as bloot 'n bemarkingstrategie (Steptoe 2004, Costella 1998). Hierdie bemarkingstrategie is gekritiseer om godsdiens te verminder tot verbruikerskeuses en individuele behoeftes terwyl hulle terselfdertyd Christene se gehegtheid aan woordige dinge (Watson en Scalen 2011) verloën. Uit die perspektief van kritici is Warren besig om die basiese morele en godsdienstige verbintenisse van die ware Christelike pad af te water. Eenvoudig, 'n kerk is nie 'n winkelsentrum waarin verbruikers godsdiensgoedere kies nie. Bennett (nd) vat dit op as 'n pseudo-evangelie en verheerliking van die mens. '' Daar word aangevoer dat die gebruik van gevorderde tegnologie, soos virtuele dienste, wat poog om godsdienstige deelname uit te brei, die verband tussen aanbidder en kerk (Watson en Scalen 2011). Warren word ook getugtig omdat hy nie aan 'n meer konserwatiewe pad oor sosiale kwessies voldoen nie. Hy ondersteun Kalifornië Proposition 8 wat die huwelik tussen mans en vroue bepaal, maar hy het ook uitgedaag vir die stryd teen aardverwarming, armoede en vigs. uitreik na Moslems; en teenstrydige marteling. Hierdie konflik oor Warren se benadering het tot die plaaslike kerkvlak bereik. Individuele kerke het verdeel as tradisionele lede van kerklike gemeentes het poog om megakurch-innovasies te implementeer (Sataline 2006, "Wall Street Journal Article" 2006).

Op sy beurt dring Warren daarop aan dat hy nie laat vaar nie, maar bloot die basiese Christelike beginsels hersien. Hy sê dat 'ek net die waarheid in die 21ste eeuse taal vertaal, en klaarblyklik luister baie mense.' Hy verdedig sy metodes as 'evangelisasiestrategieë, nie teologiese kompromieë nie', en verklaar dat die ongekerkte aan Christus vereis om hulle te bereik waar hulle is, maar hulle nie daar te laat nie (Warren 1995a: 199). Warren is oortuig daarvan dat die nasie op die punt staan ​​van 'n geestelike ontwaking, omdat mense die vervulling soek wat hulle nie van vinnige werk kry nie en nie met goue kaarte kan koop nie. “Die kultuur vra: 'Hoe vul ek hierdie gat in my hart?', Sê hy. 'Ek dink God is die antwoord' (Steptoe 2004). Vanuit Warren se perspektief, selfs al is daar kompromieë in sy benadering, word dit meer as vergoed deur die suksesse om mense na Christus te bring. Terwyl hy die kritiek op sy metode beoordeel het: 'U kan geen hervorming hê sonder dat iemand daarteen teëstaan ​​nie,' het Warren aan Associated Press gesê. “As ek nie 'n verskil sou maak nie, sou niemand daaraan aandag gee nie” (Matta 2008). Groei van lidmate is dus 'n duidelike bewys van die waarheid van die Evangeliese boodskap en van sy manier om die boodskap te versprei. Dit is natuurlik ook waar dat die groei van die kerklidmaatskap vertraag, die suksesargument wat Warren en ander megakerkleiers voer, kwesbaar word (Grossman 2008).

Terwyl Warren aansienlike kritiek in die Evangeliese gemeenskap ontvang het, het hy sy invloed skaars verminder. Die

Doelgedrewe lewe geledere baie hoogtydig in kopieë wat onder niefiksieboeke verkoop word en in 56-tale vertaal is. Sy doelgedrewe programme is deur meer as 50,000-kerke regoor die wêreld aangeneem, en diegene wat die filosofie en gepaardgaande praktyke ontwikkel het, het dikwels hoë vlakke van lidmaatskapgroei aangeteken. Sy invloed het die godsdienstige sfeer ver oortref. Warren het die aanhitsing tydens die 2004-presidensiële inhuldiging na aanleiding van die 2004-verkiesing en die voorspraak tydens die presidensiële inhuldiging na die 2008-verkiesing afgelewer. Hy is aangewys as een van die 25 mees invloedryke Evangelicals (Steptoe 2005).

Verwysings

Byassee, Jason. 2004. "Waarvoor is die Kerk?" Die Christelike Eeu. 9 Maart 2004, pp. 28-32.

Bennett, Richard. en die "Adulatie van die mens in die doelgedrewe lewe." Ewige lewensbedienings. Toegang verkry vanaf http://www.eternallifeministries.org/rb_tpdl1.pdf.

Bird, Warren en Scott Thumma. 2011. 'N Nuwe dekade van Megachurches: 2011 Profiel van Groot Bywoning Kerke in die Verenigde State. Toegang verkry vanaf http://hirr.hartsem.edu/megachurch/megachurch-2011-summary-report.htm op April 30, 2012.

Chaves, Mark. 2006. "Alle wesens groot en klein: Megachurches in konteks." Hersiening van Godsdiensnavorsing 47 (2006): 329-46.

Costella, Dennis. 1998. 'N Ontleding van Rick Warren se "Doelgerigte Kerkgroeistrategie." Foundation Magazine (Maart-April). Toegang verkry vanaf http://www.a-voice.org/discern/saddle.htm op Maart 25, 2012.

Gladwell, Malcom. 2005. "Die Sellulêre Kerk." New Yorker. 12 September 2005. Toegang verkry vanaf http://www.gladwell.com/2005/2005_09_12_a_warren.html on March 252012.

Gramby-Sobukwe, Sharon en Tim Hoiland. 2009. "Die opkoms van Mega-Kerk pogings in internasionale ontwikkeling: 'n kort analise en gebiede vir verdere navorsing." Transformasie: 'n Internasionale Tydskrif vir Holistiese Sendingstudies. 2009 26: 104. Toegang verkry vanaf http://trn.sagepub.com/content/26/2/104 Februarie 28, 2012.

Grossman Cathy Lynn. 2008. "Terwyl hul getalle stilstaan, soek Megachurches 'soekers'." Suid-Afrika VANDAG 8 September 2008. Toegang verkry vanaf http://www.usatoday.com/news/religion/2008-09-08-megachurches-numbers_N.htm op April 25 2012.

Karlgaard, Rich. 2004. "Doelgedrewe." Forbes 16 Februarie 2004. Toegang verkry vanaf

http://www.forbes.com/forbes/2004/0216/039.html on March 252012.

Kelley, Raina. 2010. "Ashley Smith Robinson." Nuusweek 20 / 10. Toegang verkry vanaf http://2010.newsweek.com/top-10/happiest-endings/ashely-smith-robinson.html op Maart 5, 2012.

Matta, Hector. 2008. “Rick Warren se kritici sluit ander evangelies in: baie voel dat hy nie genoeg konserwatief is nie, selfs al noem homoseksueel hom bevooroordeeld.” Associated Press 22 Desember 2008. Toegang verkry vanaf http://www.msnbc.msn.com/id/28354114/ns/us_news-faith/t/rick-warrens-critics-include-other-evangelicals/#.T6BmPNnhd5J op Mei 1, 2012.

Myev, Alexandra Rees. 2009. 'N Nuwe Doel: Rick Warren, die Megachurchbeweging, en vroeë 21ste Eeu Amerikaanse Evangeliese Diskoers. Ph.D. Verhandeling, Oxford, Ohio: Miami University.

'Rick Warren.' nd Toegang verkry vanaf www.rickwarren.com, op Februarie 28, 2012.

Sataline, Suzanne. 2006. "Vreemdelingsklap." Wall Street Journal 5 September 2006. Toegang verkry vanaf http://sataline.com/veneration-gap on April 282012.

Sheler, Jeffrey. 2009. Profeet van Doel: Die lewe van Rick Warren. New York: Doubleday.

Steptoe, Sonja. 2005. "Die 25 Mees Invloedryke Evangelicals" tyd 7 Februarie 2005. Toegang verkry vanaf http://www.time.com/time/specials/packages/article/0,28804,1972656_1972712_1973828,00.html op Mei 1, 2012.

Steptoe, Sonja. 2004. "Die man met die doel." tyd. 21 Maart 2004. Toegang verkry vanaf http://www.time.com/time/nation/article/0,8599,603246,00.html Februarie 28, 2012.

Thumma, Scott en David Travis. 2007. Beyond Megachurch-mites: wat ons kan leer uit Amerika se grootste kerke . San Francisco, CA: Jossey-Bass.

Ware hart, Charles. 1996. "Die volgende kerk." Die Atlantiese Oseaan Maandeliks 278 (Augustus): 37-58.

Vu, Michelle. 2009. "Rick Warren Biografie ontdek Rocky Marriage, Depression." Christelike Post 3 Desember 2009. Toegang verkry vanaf http://www.christianpost.com/news/rick-warren-biography-uncovers-rocky-marriage-depression-42115/ op Maart 21, 2012.

"Wall Street Journal Artikel oor Doelgerigte Weerstanders vertel 'n deel van die storie." 2006. Lighthouse Trails Navorsingsprojek 5 September 2006. Toegang verkry vanaf http://www.lighthousetrailsresearch.com/wsjarticle.htm op April 29, 2012.

Warren, Richard. 1993. Nuwe kerke vir 'n nuwe generasie: Kerkplanting om Baby Boomers te bereik. 'N Gevallestudie: Die Saddleback Valley Community Church. Pasadena: Fuller Teologiese Seminarium.

Warren, Rick. 2007. "Die krag van gemeentelede." Forbes Magazine 5 Mei 2007. Toegang verkry vanaf http://www.forbes.com/free_forbes/2007/0507/210.html.

Warren, Rick. 2002. Die doelgerigte lewe: Wat op aarde is ek hier vir?. Grand Rapids, MI: Zondervan.

Warren, Rick. 1995. Die Doelgerigte Kerk: Groei sonder om jou boodskap en missie te kompromitteer. Grand Rapids, MI: Zondervan ..

Watson, JB, Jr. en Walt Scalen, Jr. 2011. "Upsizing Jesus: Megachurches, die Kerkgroeibeweging en Beeldbestuur in Verbruikerkultuur." Stephen F. Austin State University. Die Jaar 2011 Verrigtinge van die ASSR-SW 11.

Vrou se Sending Unie en Toegang verkry vanaf http://web.archive.org/web/20071214010511/http://www.wmu.com/rickwarren/ Februarie 28, 2012.

Skrywers:
David G. Bromley
Stephanie Edelman

Post Datum:
2 Mei 2012

 

 

 

 

Deel