Promise Keepers


PROMISE KEEPERS


Stigters: Bill McCartney (mede-stigter van Dave Wardell)

Geboortedatum: Augustus 20, 1940   

Geboorteplek: Riverview, Michigan   

Jaar gestig: 1990

Heilige of eerbiedige tekste: Die Bybel is die heilige teks van die beloftehouers. Die leiers gebruik die New International Version as hul Nuwe Testament omdat hulle glo dat hierdie vertaling maklik is om te lees en te verstaan. Die leiers “glo dat dit God se geskrewe openbaring aan die mens is en dat dit mondelings geïnspireerd, gesaghebbend en sonder foute in die oorspronklike manuskripte is.” Binne die Bybel is die twee verse waarna meestal verwys word, Markus 12: 30-31 en Matteus 28: 19-20. Die eerste gedeelte verwys na die Groot Gebod terwyl die laaste verwys na die Groot Opdrag. Albei bevat gedeeltes wat die sewe beloftes weerspieël, wat die basis vorm van die groepsoortuigings.

Geskiedenis

Na 13 seisoene as hoofsokker-afrigter aan die Universiteit van Colorado, het Bill McCartney onverwags bedank op November 19, 1994. As die afrigter met die hoogste aantal wenwedstryde in die geskiedenis van die Universiteit van Colorado, het McCartney besluit om sy lewe en loopbaan te bestee aan 'n parachurch-godsdienstige organisasie wat hy stig, Promise Keepers.

Die idee vir die Promise Keepers-groep het in Maart van 1990 ontwikkel, terwyl McCartney en die vriend, Dave Wardell, PhD, na 'n Fellowship of Christian Athletes (FCA) -banket in Pueblo, Colorado, gery het. Wardell was destyds die Colorado-direkteur van die FCA. Tydens hul drie uur lange rit het die mans hul geloof en die faktore wat hul lewens geestelik verander het, bespreek.

Hulle gesprek het gefokus op die begrip 'Christelike dissipelskap' en hoe om mans te help om bymekaar te kom en geestelik te groei. Hulle het gesien hoe duisende mans in sportstadions regoor die Verenigde State bymekaar sou kom om saam te aanbid, te bid en te leer. Hierdie visie word beskou as 'opleiding in godsvrug en integriteit'.

Op 20 Maart 1990 is Promise Keepers geskep. Later dieselfde jaar in Julie het twee-en-sewentig mans die groep met 'n vergadering begin. Die eerste konferensie is in Julie 1991 aan die Universiteit van Colorado in Boulder gehou. 4,200 mans het dit bygewoon. Twee jaar later by die derde konferensie het die bywoning 50,000 700,000 bereik en die Folsom-stadion in Boulder gevul. Die volgende jaar het Promise Keepers stadions in sewe stede gevul met 'n bywoning van byna 'n kwart miljoen. Gedurende die volgende vier jaar het meer as twee miljoen mans die Promise Keeper-byeenkomste in vyftig byeenkomste in stadions regoor die land bygewoon. Daar is voorspel dat 'n bykomende 4 1997 die "Standing in the Gap" -byeenkoms op die Washington Mall op XNUMX Oktober XNUMX sou bywoon. Hierdie vinnige toename in die bywoning van byeenkomste maak van Promise Keepers die godsdiensbeweging wat die vinnigste groei in die Verenigde State.

oortuigings

Die oortuigings van die beloftehouers is in wese dié van konserwatiewe evangeliese Christendom. Die groep wil egter 'n inklusiewe beweging wees. Dit is dus geneig om algemene evangeliese oortuigings eerder as spesifieke besonderhede te beklemtoon. Benewens die Bybel het die groep 'n kode van sewe beloftes. Die oortuigings van die Promise Keepers word aangebied as (1) 'n Boodskap, (2) 'n Missieverklaring, (3) 'n Visieverklaring, en (4) die Sewe Beloftes.

Boodskap: “Christelike groei begin deur beloftes te maak. Die sewe beloftes is bedoel om mense na Christus-gelykenis te wys, sodat Hy hulle van binne na buite kan verander. Dit is 'n proses. Slegs deur God se genade en die krag van die Heilige Gees kan mense meer soos Jesus Christus word en goddelike invloede in hul verhoudings en in die wêreld wees. ”

Missieverklaring: “Promise Keepers is 'n Christusgesentreerde bediening wat toegewy is aan die vereniging van mans deur belangrike verhoudings om goddelike invloede in hul wêreld te word.”

Visiestelling: “'n Langafstandbeeld van die potensiële impak van 'n getrou uitgevoerde missie; 'n wêreldwye beweging van God onder mense op hul knieë in gebed en nederigheid, op hul voete in eenheid. ”

Sewe Beloftes

'N Beloftehouer is verbind:

om Jesus Christus te vereer deur aanbidding, gebed en gehoorsaamheid aan Sy Woord, deur die krag van die Heilige Gees.

om belangrike verhoudings met 'n paar ander mans na te streef en te verstaan ​​dat hy broers nodig het om hom te help om sy beloftes te hou.

geestelike, morele, etiese en seksuele reinheid te beoefen.

sterker huwelike en gesinne bou deur liefde, beskerming en Bybelse waardes.

om die missie van die kerk te ondersteun deur te eer en te bid vir sy predikant en deur aktief sy tyd en hulpbronne te gee.

om verder te gaan as enige rasse- en denominasionele struikelblokke om die krag van Bybelse eenheid te demonstreer.

om sy wêreld te beïnvloed, gehoorsaam te wees aan die Groot Gebod (Mark 12: 30-31) en die Groot Kommissie (Matthew 28: 19-20).

'N Lid se primêre toewyding in die lewe is om Jesus Christus te eer en om deur aanbidding en gebed geestelik te verander en te groei. Lede moet daartoe verbind om 'n paar keer per maand in klein groepies mans bymekaar te kom om oor hul oortuigings te praat en vir mekaar te bid. 'N Lid moet sondige versoekings weerstaan ​​en hom daartoe verbind om sy vrou en familie te eer. Beloftehouers moet hulp en gebed vir die plaaslike predikante verleen, asook mans van alle rasse, etniese en kerklike agtergronde as mede-beloftehouers aanmoedig en ondersteun.

organisasie

Promise Keepers fasiliteer die verspreiding van hul boodskap deur middel van 'n dosyn of so konferensies wat hulle jaarliks ​​oor die land hou en ook in kleingroepe waaraan mans deelneem. Konferensies vind in sportstadions plaas en deelname word slegs aan mans beperk. Die twee dae gebeure word georganiseer in 'n poging om mans van regoor die land saam te bring vir aanbidding, gebed en onderrig. Verskeie inspirerende sprekers gee hul getuienisse en moedig die deelnemers aan om te help om te verstaan ​​waarom hul beloftes gehou word, 'n verskil in hul wêreld sal maak.

'N Veldbediening waarvan die primêre fokus is om die beloftehouers na plaaslike kerke te versprei en te versprei, is in 1991. In die afdeling National Field Ministries of Promise Keepers bestaan ​​drie komponente: sleutelman, ambassadeurs en taakmag. In 'n poging om hul visie op voetsoolvlak uit te voer, gaan lidmate na hul plaaslike kerke om 'mans te werf, op te lei en in te span'.

Sleutelman: verteenwoordig sy plaaslike kerk en is verantwoordelik vir die bou van 'n effektiewe bediening en vir kommunikasie met die Promise Keepers.

Ambassadeur: 'n vrywilliger wat 'n verteenwoordiger van die sleutel mans is. Sy pligte sluit in die werwing van sleutel mans om etniese en rasse-harmonie deur die groep te bevorder.

Taakmag: bestaan ​​as 'n skakeling tussen die beplanning en bevordering van konferensies, asook om nou saam met Promise Keepers te werk.

Kwessies en uitdagings

"Standing in the Gap: A Sacred Assembly of Men" Washington, DC (4 Oktober 1997)

Die byeenkoms, "Stand in the Gap: A Sacred Assembly of Men", poog om mans van regoor die land en uit verskillende agtergronde, al is dit uitdruklik Christelike agtergronde, te lok. Hierdie menigte manne sal in die naam van Jesus Christus bymekaarkom, 'om persoonlike en kollektiewe sonde te bely', en om hulleself voor te stel 'as godvresende mans op nederige knieë, dan op hul voete in eenheid, versoen en gereed vir herlewing en geestelike ontwaak. ” Die Heilige Vergadering sal volgens die middaguur tot sononder duur.

Die naam "Staan in die gaping" is ontleen aan die Ou-Testamentiese skrif.

'Ek het 'n man onder hulle gesoek wat die muur sou opbou en voor my in die gaping sou staan ​​namens die land, sodat ek dit nie hoef te vernietig nie, maar ek het niemand gevind nie.' (Esegiël 22:30)

Die konteks van hierdie Skrif is 'n oproep tot geregtigheid in die teenwoordigheid van 'n land vol ongodheid. Die doel van die tydren, soos die doelwit van die breër Belofte-Keeper-poging, is om herlewing in Amerika aan te moedig. Die organisatoriese leierskap noem ook dikwels 2 Chronicles 7: 14, die tematiese Skrif van die Washington vir Jesus-tydren van April 29, 1980:

“As my volk wat my Naam genoem word, hulself verootmoedig en bid en my aangesig soek en hulle bekeer van hul goddelose weë, dan sal Ek uit die hemel hoor en hulle sonde vergewe en hulle land genees.”

Die nabyheid van die tydren vir die Miljoen Man Maart georganiseer deur die leier Louis Farrakhan, Nasie van Islam, het vergelykings verstaanbaar gemaak. Albei is alle manlike gebeure, en beide het mans aangemoedig om hul te bekeer en groter verantwoordelikheid vir leierskap van hul gesinne te aanvaar. Die leierskap van Promise Keepers het probeer om parallelle tussen die twee gebeure af te speel. Christenmanne wat die Miljoenman bygewoon het, is welkom, maar 'n uitnodiging is nie spesifiek uitgebrei na Louis Farrakhan of Moslems in die algemeen nie. Dit is 'n byeenkoms vir Christenmanne. Meer spesifiek is die oriëntering van die groep evangelies. Liberale of hooflyn Protestantse leierskap is oor die algemeen nie entoesiasties oor Promise Keepers nie; sommige is openlik krities. Manlike eksklusiwiteit is verstaanbaar een belangrike bron van kritiek.

Vroue en Promise Keepers

Baie nasionale groepe wat vroueregte bevorder, is kritiek op Promise Keepers oor hul siening oor die rol van vroue in die godsdiens en in die huis. Die Nasionale Organisasie vir Vroue (Nou) was veral van kritieke belang. Hul kritiek strek verder as die eksklusiwiteit van die groep, maar ook kritiek wat Promise Keepers beskou as 'n georganiseerde veldtog om die sterk gewenste gevegte van die feministiese beweging terug te neem. Patricia Ireland, president van NOW, voer aan dat 'wanneer Promise Keepers praat van' Amerika terugneem vir Christus ', bedoel hulle ook om die regte van vroue terug te neem.' NOU beskou leierskap die Promise Keepers as 'n verlengstuk van die konserwatiewe Christelike regs. 'Die top-leierskap agter McCartney,' beweer 'n ope brief aan NOW-aktiviste, 'lui soos 'n wie van die politieke godsdienstige regses is, soos Jerry Falwell, Pat Robertson en James Dobson - mense wat die Republikeinse Party as te gematig beskou!' Ander organisasies het daarby aangesluit om Promise Keepers aan die godsdienstige reg te koppel. Twee noemenswaardige groepe, People for the American Way en die American Civil Liberties Union, was versigtig in hul kritiek. 'N Soektog op albei hierdie groepe se webbladsye het geen melding gemaak van Promise Keepers nie.

Promise Keepers beweer dat die Bybel mans beveel om die geestelike hoof van die huis te wees, maar hulle ontken dat dit manlike oorheersing impliseer. Volgens hulle beweer hierdie geestelike arbeidsverdeling dat mans groter verantwoordelikheid moet aanvaar vir die welstand van die gesin. Hoewel vroue nie aan Promise Keeper-aktiwiteite deelneem nie, word hulle aangemoedig om te help met verskillende administratiewe aspekte van die organisasie. Hulle bied hul tyd aan deur goedere te verkoop, vrae te beantwoord, literatuur uit te deel en ander voor en na konferensies te doen. Inderdaad, vroue is belangrike rolspelers in die fasilitering en verspreiding van die boodskap van die groep. Inderdaad, baie vroue moedig hul mans aan om deel te neem. En baie het getuig van hoe Promise Keepers hul huwelike sowel as die lewens van hul mans positief verander het.

Adam se rib

Een groep vroue wie se mans almal Promise Keepers is, het 'n tydskrif met die naam Adam's Rib geskep. Die primêre fokus van die teks is om die evangelie van Promise Keepers, soos dit vanuit hul oogpunt vertel word, te versprei as vroue wat elke dag daarmee saamleef. Verskeie artikels lewer getuienisse en opinies om vroue wat met Promise Keepers getroud is, bymekaar te bring om saam vir hul mans te bid.

Geskikte Helper's

'N Ander groep vroue het 'n ondersteuningsgroep gestig wat bekend staan ​​as geskikte helpers. In 1993 het die stigter, Cheri Bright, 'gelei gevoel deur die Here om 'n unieke bediening vir vroue te begin'. Die groep hou deur die loop van die jaar verskeie konferensies wat ander vroue wat deur Promise Keepers betrokke is, bymekaarbring.

Kommersialisering en Groei

Die begroting van Promise Keepers vir 1996 was $ 96.4 miljoen. Kaartjies vir die meeste van die byeenkomste kos $ 60 en baie koopware van boeke, bande, CD's, T-hemde, pette, penne, ens. Kom voor by die byeenkomste. Verkope van handelsware het $ 16.4 miljoen in inkomste in 1997 verantwoord. Baie het die toegangskaartjies gekritiseer en kommersialisering van godsdiens bemark. Promise Keepers toonbank wat 'n tydren in 'n sport arena plaasvind, is 'n duur voorstel. Byna driekwart van hul 1996-begroting wanneer die koste van saamtrekke, opleiding en publikasies betaal word. Skeptici bevraagteken die koste van goed betaalde musikante en predikers wat tot die byeenkomste kom, om gedeeltelik verkope van hul musiek en boeke te bevorder.

Daar is ook vrae gevra oor die personeel van Promise Keepers. McCartney ontvang geen salaris nie, maar hy ontvang 'n $ 4,000-sprekerfooi wanneer hy 'n tydren aanspreek. Randy T. Phillips, president van Promise Keepers, het 'n salaris van $ 132,000 in 1996 ontvang en organisatoriese salarisse in 1996 verdubbel tot meer as $ 20 miljoen. Skeptici vraag of dit godsdiens of die kommersialisering van 'n godsdienstige konsep is.

Teologiese Kontroversies

Evangeliese Christene is geneig tot eksklusiwiteit en verklaar dat ander van die Bybelse grondslae van die geloof afgewyk het. Nie verrassend nie, terwyl liberale en feministe die beloftehouers kritiseer om teologies, polities en sosiaal konserwatief te wees, vra baie evangelici die Bybelse egtheid van die beweging. Die aantal webwerwe wat deur plaaslike Promise Keepers geskep is, is geneig om die Bybelse kritici te oorskadu, maar die kritici is in groot getalle teenwoordig.

Bibliografie

Boeke en artikels deur Promise Keepers

Jansen, Al en Larry K. Weeden, eds. 1994. Sewe Beloftes Van 'n Beloftehouer. Colorado Springs, CO: Fokus op die familie.

McCartney, Bill (saam met Dave Diles). 1995. Van As tot Glorie. Nashville, TN: Thomas Nelson.

Wetenskaplike publikasies

Brickner, Bryan T. 1999. Die Belofte Keepers: Politiek en Beloftes. Lexington, MA: Lexington Books.

Claussen, Dane S. ed. 1999. Staan in die beloftes: Beloftehouers en die Herlewing van Manheid. Cleveland, OH: Pelgrim Press.

Claussen, Dane S. ed. 1999. Die Promise Keepers: Essays in Manlikheid en Christendom. Jefferson, NC: McFarland.

Messner, Michael. 1997. Politiek van Manlikhede: Mans in Bewegings. Beverly Hills, CA: Sage. (Bevat hoofstuk oor Promise Keepers)

Tydskrifartikels

Alsdurf, Phyllis E. “McCartney on the REBOUND: How a workaholic jock and insensitive husband become the nation's leading Promise Keeper.” Christenskap Vandag. 18 Mei 1998 Vol. 42, nr. 6.

Conasen, Joe. "Die beloftehouers kom: die derde golf van die godsdienstige reg." The Nation 7 Oktober 1996: 11-19.

DeCelle, Douglas. “Onder die beloftehouers: 'n pastoor se nadenke.” Christelike eeu 3 Julie 1996: 695-697. 

Feuerherd, Peter. 'Nie jou mamma nie.' Statebond 25 Oktober 1996: 31. 

Hacket, David G. "Promise Keepers and the Culture Wars." Godsdiens in die nuus. Junie 1998. 1: 1.

Hannaham, James. "Verloorders, huilers: God en mens in Shea." Village Voice 1 Oktober 1996: 31.
 
Miller, Holly G. "Regte mans hou beloftes." The Saturday Evening Post Julie 1996: 46-47.

Novosad, Nancy. 'Godsgroep'. Die Progressiewe Augustus 1996: 25-27.

Pharr, Suzanne. 'N Pasmaat wat in die hemel gemaak is.' Die Progressiewe Augustus 1996: 28-29.

Rabey, Steve. "Waarheen gaan die Christian's Men Movement?" Christendom Vandag 29 April 1996: 46-49.

Spalding, John D. “Bonding in the Bleachers: A Visit to the Promise Keepers.” Christelike eeu 6 Maart 1996: 260-265.

Somer, Bob. 'Manlike spiritualiteit aan die beweeg.' Publisher's Weekly 11 Maart 1996: 28-31.

Swomley, John. "Kyk regs: beloftes wat ons nie wil hou nie." Die Humanis Februarie 1996: 35-36.

Tapis, Andres. 'Beloftehouers hoor minderheidsboodskappe.' Die Nasionale Katolieke verslaggewer 25 Oktober 1996: 15.

White, Gayle. "Geestelike konferensie wek historiese vertoning van eenheid." Christenskap Vandag 8 April 1996: 88.

 

Gemaak deur Susan M. Lutz
Vir Sos 257: Nuwe Godsdienstige Bewegings
Lente, 1997
Laaste gewysig 07 / 23 / 01

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deel