Philadelphia Kerk van God

Philadelphia Kerk van God

Stigter: Die Philadelphia Kerk van God is 'n sektariese splintergroep van die Wêreldwye Kerk, gestig deur Gerald Flurry en John Amos.

Geboorteplek van Beweging: Edmond, Oklahoma

Jaar gestig: Die Philadelphia Kerk van God het weggebreek van die Wêreldwye Kerk van God in 1989. Die Verenigde State gebaseer Philadelphia Kerk van God is opgeneem op Desember 20, 1989. Sedertdien is addisionele kerke internasionaal gevestig. Die Wêreldwye Kerk van God is in 1933 gestig.

Heilige of eerbiedige tekste: Die Filadelfia Kerk van God kyk na die Bybel vir alle leiding en glo dat dit die volle woord van God is. Alhoewel die leerstellige stigter, Herbert W. Armstrong, geen ekstra geopenbaarde tekste beweer het nie, het hy wel 'n groot aantal werke gepubliseer wat die Bybel geïnterpreteer het. Armstrong se laaste werk Geheim van die eeue was sy mees gevierde. In die woorde van Gerald Flurry:

“[Dit] was soos die wonderlike OPSOMMING VAN AL die werk van mnr. Armstrong - DIE OPGEVOUDE KENNIS VAN SY HELE BEDIENING. Hierdie boek, meer as enige ander literatuur, was waaroor mnr. Armstrong en God se werk gedurende die Philadelphia-era gegaan het. ' 1

Bykomend tot Geheim van die eeue Armstrong het verskeie boeke en 'n aantal pamflette, Bybellesse en briewe geskryf. Hierdie geskrifte word gebruik om die Bybel aan te vul deurdat hulle interpretasie en inspirasie vir die kerk bied.

Grootte van groep: In 1997 het die PCOG ongeveer 5,000-gedoopte lede en 98-gemeentes in die Verenigde State gerapporteer. Daarbenewens is daar ook gemeentes in Kanada, Engeland (en ander dele van Europa, Nieu-Seeland, Australië, Suid-Afrika, en regdeur Latyns-Amerika 2 Geskiedenis

Die Philadelphia-kerk van God se wortels kan gevind word in die Worldwide Church of God, gestig deur Herbert W. Armstrong.

Herbert W. Armstrong is op 31 Julie 1892 in Des Moines, Iowa, gebore. Hy is in 'n Quaker-gesin grootgemaak. Tussen die ouderdom van 12 en 16 het hy in baie werke gewerk en is hy dikwels gekomplimenteer vir sy vermoë om goed te werk. Hierdie komplimente het hom laat besef dat hy oor groot vermoëns beskik en dit het 'n vlam van ambisie in hom aangesteek. Hierdie tyd van nuwe ambisie vir vervulling en selfverbetering sou gedurende Armstrong se lewe invloedryk wees. Op die ouderdom van 18 het hy na 'n beroep begin soek. In ooreenstemming met die advies van sy oom dat slegs diegene wat geen ambisie het nie, formele opleiding nodig het, het Herbert W. in sy tweede jaar die hoërskool verlaat. Hy gaan werk in die advertensiekantoor van 'n klein koerant in Des Moines. Gedurende die volgende paar jaar het hy met baie verskillende koerante gewerk en advertensies onafhanklik verkoop tot 1915 toe hy na Chicago gegaan en sy eie advertensie-onderneming geopen het. Nadat hy 'n bietjie sukses gehad het, keer hy in 1917 terug na Iowa om familie te besoek; terwyl hy daar was, het hy Loma Dillon ontmoet en verlief geraak. Hulle trou op sy vyf en twintigste verjaardag en gedurende die volgende drie jaar het hulle twee kinders gehad. 3 , 4

In die eerste paar dae nadat hulle getroud is, sou Loma Armstrong 'n droom gehad het wat 'die onherkenbare oproep van God' aan Herbert Armstrong sou lewer. Op die oomblik was hy nog nie veel betrokke by die kerk nie, al was hy en sy vrou 'n paar keer kerk toe. In hierdie droom het Christus onder drie wit engele uit die lug neergedaal en Herbert en Loma omhels. Hy het haar toe gesê dat Christus na die aarde sou kom en dat sy en Herbert die wêreld sou voorberei op sy koms. Armstrong se vrou het die volgende oggend die droom met hom gedeel, maar eers jare later het hy besef dat dit 'n oproep van God was. 5 , 6

Teen 1922 het Armstrong se besigheid in Chicago verbrokkel. In 1924 verhuis hy sy gesin van die middel-weste na Salem, Oregon, waar hy adverteer vir 'n hardeware-, juweliers-, afdelings- en meubelwinkel. Hy het sy grootste finansiële sukses behaal in die advertering van die plaaslike wassery, maar in 1926 is die wassery-advertensie-onderneming van hom gevee 7 , 8

Dit was in dieselfde jaar van mislukking dat 'godsdienstige kontroversie' sy huis sou tref. Loma het vriende geword met 'n Bybelstudent in Oregon wat haar oortuig het dat Saterdag die regte dag van aanbidding was. Toe Armstrong gekonfronteer word met die 'nuus' dat hulle op die verkeerde dag aanbid het, was Armstrong geskok en verneder deur wat hy as sy vrou se 'godsdienstige fanatisme' beskou het. 9 , 10

Armstrong het belowe om aan sy vrou te bewys dat hulle Sondag sou aanbid, en daarom het hy diep in Bybelstudie gedelf. Terwyl hy die Bybel bestudeer het, het hy nog meer teëgestaan ​​teen sy geloofsoortuigings. Twyfel oor die geldigheid van die Bybel is in sy gedagtes geplant van sy skoonsuster wat 'n gelowige evolusie was. As gevolg hiervan het hy die studie van evolusie opgeneem in sy soeke na kennis van die ware godsdiens. In die woorde van Armstrong: “En so was dit ook in die herfs van 1926 - verydel in die gees van die ommekeer van my sakewêreld - verneder deur wat ek as 'n vroulike godsdienstige fanatisme beskou het, dat ek 'n diepgaande studie van die Bybel vir die eerste keer in my lewe 11 Hy het besef dat hy altyd aangeneem het dat daar 'n God was, maar hy het nooit gehad nie bewys dit 12 , 13

Hoe meer Armstrong bestudeer het, hoe meer oortuigend het hy geword dat evolusionêre bewyse nie op wetenskaplike gegewens gebaseer is nie. Armstrong het wetenskaplike 'bewyse' bekyk en die Bybel se verslag oor die spesiale skepping bestudeer en gevind dat 'evolusieteorie' geen bewyse was nie en dat dit alles vermoedelik en vermoedelik was. 14 (meer oor evolusie-idees van die PCG is in oortuigings) Nadat hy die evolusieteorie 'weerlê' het, het hy gevoel dat hy ''n bewys van die skepping gevind het - 'n bewys van die bestaan ​​van God - 'n bewys van die goddelike inspirasie van die Bybel'. 15

Terwyl hy voortgegaan het met sy oorspronklike strewe om sy vrou verkeerd te bewys, het hy gevind dat hy verkeerd was. Hy beweer dat Jesus Woensdag gekruisig is, nie Vrydag soos algemeen aanvaar word nie, en dat hy drie dae en nagte lank in die graf was (dit sou een van die belangrikste oortuigings word in wat later bekend sou word as 'Armstrongisme'). In sy outobiografie dring hy daarop aan dat, hoewel hy dit destyds nie besef het nie, dit die veranderende punt in sy lewe was. Nadat hy besef het dat hy soveel jare verkeerd was in sy godsdiensaanbidding, nadat hy die meeste van die Bybel intens bestudeer het, en nadat hy verbouereerd en gefrustreerd geraak het oor sy besef, het hy probeer om met God te versoen en te vind soos hy was veronderstel is om te lewe. 16

Sy oorgawe aan God het hom tot groot vreugde gelei en hy het alles met 'n nuwe en ander lig as voorheen begin sien. Dit was 'n nuwe lig wat hom 'n nuwe positiewe, geestelike uitkyk gegee het. In die jaar na sy godsdienstige ontwaking is Armstrong gedoop en het hy die 'ware kerk' van God begin soek. Slegs die kerke wat Sondag aanbid het, sou oorweeg word. 17

In 1928 het hy aan die klein Kerk van God in Missouri begin preek en in 1931 is hy georden as 'n bedienaar van die Evangelie van Christus '. Armstrong verhuis in 1933 na Eugene, Oregon, om sy eie godsdienstige aanhang te vestig nadat hy koppe met verskillende kerklidmate en predikante geslaan het oor sy verskillende teorieë oor kerkleer. Dit is daar wat hy begin het Die Wêreld Môre, 'n godsdienstige radioprogram wat na bewering een van die mees uitgesaaide godsdienstige programme in die wêreld is. Dit het begin as 'n eenvoudige godsdienstige program wat 'n hele preek van die kerk in een 30-minuut-segment sou kondenseer en later uitgebrei sou word en die Radio Kerk van God word. 18 , 19

Van die Radio Kerk van God na die Wêreldwye Kerk van God

Benewens die gebruik van sy radio-uitsendings om sy gehoorbasis te verruim, het Armstrong ook gedrukte en televisie-media gebruik (televisie het nie tot einde 1940's na die einde van die Tweede Wêreldoorlog begin speel nie). Om te besef dat hy suksesvol moet wees, moet hy opvolg Die Wêreld Môre, Armstrong het besluit om 'n tydskrif te publiseer waarna hy gedroom het sedert 1927 genoem word Die gewone waarheid. Hy het sy vorige tydskrifervaring gebruik om 'n tydskrif uit te gee wat 'die waarheid sal maak dat God die waarheid VLAK!' 20 Die Plain Waarheid word gesê dat een keer 'n sirkulasie van meer as 7 miljoen gehad het. In die laat 1940s, soos die aantal luisteraars vinnig gegroei het, het Armstrong besluit om die basis van sy program na Pasadena, CA, te verskuif waar hy die organisasie die Wêreldwye Kerk van God (WCG) hernoem het. 21

Die verdeling van die wêreldwye kerk van God

Die splitsing van die WKG en die vorming van sy splintergroepe (insluitend die Philadelphia-kerk van God) is aangespoor deur drie belangrike dinge:

Die rol van Armstrong in die kerk;

Die Bybelse vooruitsig van Armstrong;

Armstrong se opvolgers 22

Die rol van Armstrong in die kerk: As die stigter van die beweging, was Armstrong meer as 50 jaar lank aan die hoof van die Worldwide Church. Namate die beweging groot geword het, het die aantal individue wat nodig was om die beweging te laat groei, toegeneem. Armstrong moes dus hulp van buite inbring. Die belangrikste van diegene wat hy ingebring het (en die verwagte opvolger van Herbert W.) was Garner Ted Armstrong. Garner Ted was die jongste kind van Herbert. 23

Gedurende sy jonger jare het Garner Ted teen godsdiens in opstand gekom, maar nadat hy die Ambassador College, die instituut wat deur die WCG gestig is, bygewoon het, het hy oortuig geraak van die geldigheid van sy vader se godsdiens. Op 27-jarige ouderdom was Garner Ted al 'n gereelde gasheer vir Die Wêreld Môre, die uitvoerende vise-president van die kerk, die president van ambassadeurskollege en die uitvoerende redakteur van Die gewone waarheid. Hy was bereid om oor te neem wanneer sy pa nie meer in staat was nie, maar die plan sal nooit gebeur nie. 24 , 25

Tussen 1966 en 1978 is Garner Ted vier keer uitgesit. Verslae dui aan dat daar in die eerste drie keer toenemende gerugte (en sommige bewyse) van seksuele onoordeelkundigheid en die versuim om sy pligte as predikant na te kom. In sy laaste skorsing uit die kerk in 1978 is Garner Ted uitgesit omdat hy te veel mag wou aangryp toe sy vader siek geword het. Volgens Herbert W., “Onder [Garner Ted], God se Kerk, die wereld en die Kollege was omgedraai totdat dit eintlik skaars God se kerk meer was. Alles is bestuur as 'n streng sekulêre en wêreldse organisasie. ” Armstrong het dus die sentrale beheer van die WCG behou. Na die uitsetting uit die kerk begin Garner Ted sy eie kerk genaamd die International Church of God. 26

Armstrong se Bybelse vooruitskouing Armstrong het altyd daarop aangedring dat die Bybel alleen die grondslag van sy kerk en sy leerstellings was. Sy leer het swaar gewentel rondom die eindtyd en sy volgelinge het hom gesien as 'n boodskapper wat deur God vir die laaste dae gekies is. Sy kerk was parallel met die kerk van Filadelfia in die boek Openbaring, God se “ware kerk”. Daarbenewens het hy nooit beweer dat bykomende onthulde tekste soos die Mormone het nie. Dit het die deur oopgelaat vir herinterpretasies van die Bybel wat sou "bewys" dat Armstrong verkeerd was en uiteindelik die pilare wat die WCG se Armstrong-oortuigings gehandhaaf het, sou wegbreek. 27

Armstrong se opvolger na die dood van Armstrong op 16 Januarie 1989, het Joseph W. Tkach, Sr. (voorheen 30 jaar lank predikant by die Worldwide Church) as pastoor-generaal oorgeneem. Kort daarna het die fondamente van Armstrongisme begin breek. Tkach neem leiding oor die kerk aan met die bedoeling om die Bybel vanself te laat praat. Baie kort nadat Tkach oorgeneem het, het verandering begin plaasvind. Sommige het bespiegel dat Tkach in 1986 in die vleuels gewag het, gereed om veranderinge aan te bring sodra Herbert W dood is. Maar hy, en ander kerkleiers, hou vol dat dit nie is hoe hierdie verstommende transformasie van die kerk begin het nie. In 'n 1997-onderhoud met Joseph Tkach, Jr. (hy volg sy vader op na sy dood aan kolonkanker in 1995); hy verduidelik dat die proses van verandering gestimuleer is deur vrae van buite en binne die kerk: 28

'' 'N Paar jaar nadat my vader as predikant-generaal begin dien het, het hy mense soos Michael Feazell, Greg Albrecht en ek in verskillende poste aangestel. Ons het gou agtergekom dat ons verskillende vrae en uitdagings moes beantwoord rakende die voormalige leer van Herbert W. Armstrong ...

Sommige van die vrae wat gekom het, was nuut, uniek omdat ons nog nie so 'n uitdaging gesien het nie. Aangesien ons individueel navorsing sou doen om sekere vrae te beantwoord, het ons almal gevind dat die dinge wat Herbert W. Armstrong geleer het, histories sowel as Bybels verkeerd was. ” 29

Joseph Tkach, Sr., die kerklike leier, het ook probleme ondervind om te glo in Herbert W. se aandrang dat hulle die enigste ware Christene was toe hy gesien het hoe mense hul lewens vir sendingwerk gee. Dit tesame met die "foute" wat sy seun en ander administrateurs gevind het, het Tkach, Sr., Laat dink dat Armstrongisme inderdaad verkeerd kan wees. 30

Die doel was om stadig veranderinge aan te bring en dit deeglik te verklaar vir almal om te verstaan, "maar dit was uiteindelik 'n onmoontlike droom." 31 Toe een reël van Armstrongisme uitgewys word, het hulle begin om elkeen van sy beginsels te bevraagteken en hul eie teorieë te ontleed. Sodra die stigting in die WKG begin kraak het, was dit nie lank voordat dit onder die druk van die ondersoek begin verkrummel nie. 32 , 33

Beweeg na Orthodoxie Splits Wêreldwye Kerk van God

Een van die eerste groot Armstrong-leerstellings wat ongeldig gemaak word, was dat dit gaan om dokters as 'n sonde. Die kerk het voorheen geleer dat die dokter 'n baie sondige ding was. Christus het gesê dat hy sy bloed gegee het vir geestelike sonde en sy liggaam vir die fisiese sonde; Dus, om na 'n dokter te gaan, was om God te ontrou en soortgelyk aan om Satan te vra vir sy hulp. Die administrateur se aankondiging dat die kerk nie meer diegene sal ondersteun wat hul kinders van dokters bewaar het nie, het die kerk geroer. Volgens Tkach, Jr, het ongeveer 5% van die lede nie saamgestem met die verandering nie, maar baie min het die kerk verlaat. 34 , 35

Die volgende belangrike leerstellige verandering, en die een wat die grootste verwarring en die begin van die massale uittog uit die kerk sou veroorsaak, was die aanvaarding van die Drie-eenheid. Armstrong het geleer dat gelowiges eers wedergebore is tot die opstanding en dat die enigste weg na verlossing was om WCG, die 'ware kerk', by te woon. Toe die kerkleiers weer die geloof in die lig van die skrif ondersoek, het hulle die lering verwerp dat mense bedoel was om gode te word. Dit het daartoe gelei dat hulle hul leerstellings oor die aard van God hersien het. Dit het daartoe gelei dat hulle die Drie-eenheid van die Vader, die Seun en die Heilige Gees as waar aanvaar. Benewens die aanvaarding van die Drie-eenheid, glo die kerk nou ook in redding deur genade deur geloof. Verder word die tradisionele dissiplines van tiende en deelname aan WCG-feeste wat vroeër as noodsaaklik vir redding gesê word, nou beskou as opsionele, maar nuttige prosesse. 36 , 37

Die verskuiwings in die leerstellige verandering het 'n massa-uittog uit die kerk veroorsaak. In die tyd sedert die aanvang van die leerstellige veranderinge het daar meer as 30 nuwe splintergroepe ontstaan. Ongeveer 50% van sy lidmate het die kerk verlaat tussen Herbert Armstrong se dood in 1986 en die aanvaarding van die Drie-eenheid deur die kerk in 1995. Volgens beramings woon ongeveer een derde van die mense wat die kerk verlaat het, geen kerkdiens meer by nie, maar baie ander het by een van die twee belangrikste splitsings van die WCG aangesluit. 38

Die eerste van hierdie splinters is die Globale Kerk van God in Glendora, Kalifornië. Die kerk is geskep deur Roderick C. Meredith. Meredith was een van die oorspronklike Armstrong-luitenante. Sy kerk is in laat 1992 gevestig nadat hy na die 40-jare van bediening uit die wêreldwye kerkleierskap gedwing is. In 1993 het sy kerk oor 2000-lede gespog. 39

Die tweede groep wat 'n groot mate van ondersteuning ontvang het wat WCG verlaat het, is die Philadelphia Kerk van God. Die PCG is vernoem na die kerk van Philadelphia in die boek Openbaring en dit beweer nou dat dit die ware kerk is.

Meer oor die Philadelphia Kerk van God

Na Armstrongs se dood in 1986 het die kerkveranderinge relatief vinnig en deeglik plaasgevind. Namate leerstellige veranderinge plaasgevind het en Herbert W. se werke stadigaan uit sirkulasie begin onttrek het, het vrae begin toeneem. Aanvanklik het die nuwe leiers van die WCG (Tkach, Sr., Tkach, Jr., en hul medewerkers) die vermoede van verandering besweer deur vrae te vra dat die werke om finansiële redes en geringe foute getrek word. Maande later, toe meer werke begin staak en verander het om die boodskap van Herbert Armstrong af te water, het die ouer lede benoud geraak. Mense het stadig van die kerk af begin wegdryf. Diegene wat vertrek het, beweer dat die Worldwide Church of God 'van die oorspronklike godgegewe roeping afgedwaal het en' bloot 'n ander kerklike denominasie geword het '. 40

'N Keerpunt in die konflik het plaasgevind toe die kerk die boek van Armstrong wou staak Geheim van die eeue, as gevolg van 'leerstellige dwalinge'. Baie wat Armstrong se leerstelling as lewenswet beskou, en hierdie boek as sy kroonprestasie, het ontnugter geraak. Gerald Flurry, 'n minister van die WCG, het begin skryf Malachi se boodskap, 'n boek wat aan die lig gebring het waarom die WKG weggedraai het van sy grondliggende tradisies wat deur Herbert W. Armstrong gestig is. 41

Volgens medewerkers van die PCG het een keer Tkach, Jr uitgevind Malachi se boodskap, Hy het beide Gerald Flurry en John Amos na die WCG-hoofkwartier in Pasadena, CA, ontbied. By hierdie Desember 7-vergadering is Flurry en Amos deur Tkach, Jr vertel dat die Geheim van die eeue 'Was deurspek met foute.' Albei is ontslaan en uit die kerk geban. Nege dae later, op 16 Desember 1989, het Flurry en Amos die eerste amptelike diens van die Philadelphia Church of God. 42

Die rede vir Flurry en Amos se Filadelfia Kerk van God het ontwikkel uit die lees van die Bybelse boek Openbaring, hoofstukke 2 en 3. Die twee hoofstukke beskryf die boodskappe wat aan die sewe kerke in Asië gestuur is; Hoofstuk twee handel oor die eerste vier van die kerke. Hoofstuk drie van die boek Openbaring praat oor die kerk van Filadelfia in verse 7-13. Hierdie ses verse beskryf die sesde van die sewe briewe wat in die boek Openbaring gestuur word. Die sesde brief word aan Philadelphia gestuur:

En skryf aan die engel van die kerk in Filadelfia: Dit is die woorde van die heilige, die ware, wat die sleutel van Dawid het, wat oopmaak en niemand sal sluit nie, wat sluit en niemand oopmaak nie ... ”

Die sleutel van Dawid is 'n simbool van gesag (en 'n hoofdeel van die PCG-geloofstelsel). Die deur is 'n oop deur van geleenthede. In die Bybel beteken 'n oop deur die verkondiging van 'n boodskap. Die aangewese verse sê verder dat hoewel die kerk van Philadelphia swak is, dit gedurende die komende vervolging volgehou sal word. Dit waarsku dat Hy binnekort gaan kom en dat die kerk moet vashou aan wat dit het. As dit oorleef, sal dit 'n permanente en standvastige deel van God se tempel word. Dus neem die kerk die naam Philadelphia Church of God aan omdat dit glo die enigste ware kerk is waarvan die lede gespaar sal bly wanneer die eindtyd aanbreek. 43

Daarbenewens het die sleutel van David visie 'n groot rol gespeel in die oprigting van die PCG.

Ek sal die sleutel van die huis van Dawid op sy skouer plaas; Hy sal oopgaan, en niemand sal sluit nie; Hy sal toegesluit word, en niemand sal oopmaak nie. (Jesaja 22: 22)

Volgens die armstrongiste,

'In hierdie eindtyd het Jesus Christus die sleutel van Dawid op die skouers van een man gelê - Herbert Armstrong. In Bybelprofesieë word a sleutel ontsluit geopenbaarde kennis vir menslike begrip. Mnr. Armstrong is opdrag gegee om 'n werk met die sleutel te doen of die kennis te gee wat deur die sleutel oopgesluit is. ' 44

Met ander woorde, die sleutel van die visioen van Dawid behels 'n boodskap vir die hele mensdom. Een man het hierdie boodskap ontvang en hy is gebruik om 'n werk op te stel om die boodskap oor te dra ', maar een man kon dit nie alleen doen nie. Diegene onder Armstrong was ook verantwoordelik vir die verspreiding van die boodskap. Toe Armstrong in 1986 oorlede is, en die nuwe leiers van die WCG die leerstellings begin verander het, voel Armstrongiste dat die leiers probeer om die deur toe te maak en die boodskap saam met die boodskapper te laat sterf. Jesus Christus (“Hy wat heilig is, hy wat waar is”) word deur die kerk as ewig beskou, dus moet sy boodskap ewig wees. Dus het Flurry en Amos die kerk gestig in 'n poging om die boodskap van die 'ware kerk' voort te dra. 45

oortuigings

Die oortuigings van die Philadelphia Church of God (en ander splintergroepe van die WCG) kan as 'Armstrongisme' gekategoriseer word. Armstrongisme word gedefinieer as die oortuigings en leerstellings wat deur Herbert W. Armstrong ingestel is in sy stigting en leiding van die Worldwide Church of God. Armstrongiete wat oortuigings beoefen, sluit in die verwerping van die Drie-eenheid en die volle godheid van Jesus. Daarbenewens het Armstrong die Britse Israelisme geleer en geglo dat mans gode sou word. 46 , 47

Die Philadelphia Church of God glo dat die Bybel 'die volle woord van God is, geïnspireer deur God'. Alle leerstellings wat deur die Kerk gehandhaaf word, kan bewys word deur die tekste uit die Heilige Bybel. Die Kerk beskou homself as verantwoordelik vir die onderrig van die wette van God aan almal wat belangstel om te leer, maar omdat hulle glo dat slegs God 'n persoon 'n lid van die kerk kan maak, probeer hulle nie om nuwe lidmate te bekeer nie. 48

Die kerk glo dat Jesus Christus die hoof van die Kerk is en dat sonde u van God sal skei. U moet God se wet volmaak gehoorsaam; daar is geen middelgrond nie, u gehoorsaam God, of nie 'n spesifieke saak nie. Almal moet altyd nuwe maniere soek om God te behaag. Ons moet nie mismoedig wees as ons misluk nie. Ons moet ons verheug in ons beproewinge, want dit is deur hierdie beproewings dat ons leer om die karakter van God binne onsself te word en op te bou voor die eindtyd. Die kerk is verantwoordelik om te vertel wanneer die wederkoms sal plaasvind. 49

Malachi se boodskap: Die profeet Maleagi het gesê: "Kyk, ek stuur my boodskapper, en hy sal die weg voor my aangesig berei; en die Here na wie u soek, sal skielik na sy tempel kom, die boodskapper van wie u behae het; kyk , hy sal kom, spreek die Here van die leërskare ”(Maleagi 3: 1). Hierdie vers het twee toepassings. Eerstens verwys dit na Johannes die Doper wat die weg voorberei het vir Jesus se menslike bediening voor die koms van Christus. Tweedens voorspel dit die wederkoms van Christus as 'die Koning van die konings en die Heer van die here om te heers oor ALLE NASIES!' Maleagi se profesie verwys na 'n menslike boodskapper wat die wêreld sal voorberei vir hierdie wederkoms. 50

Daar word geglo dat toe Jesus die eerste keer gekom het (ongeveer 2000 jaar gelede); hy het gekom om 'die TOEKOMSTIGE koninkryk van God aan te kondig'. Die tweede keer dat hy kom, sal hier wees om daardie koninkryk te vestig. Herbert Armstrong was die Elia wat gestuur is om die wêreld vir hierdie wederkoms voor te berei. In sy dood het die Philadelphia Church of God probeer om sy boodskap voort te sit om voort te gaan met voorbereidings. 51

Britse Isrealisme: In sy eenvoudigste vorm is die Britse Israelisme (volgens Armstrong) die oortuiging dat die ware identiteit van die "tien verlore stamme" (moderne Isreal) teruggevoer kan word na Brittanje en sy kolonies (Amerika). Die stamme waarvan daar in die Brits-Israelisme gepraat word, word in Genesis 49: 1-30 beskryf. 52

Armstrong en sy volgelinge interpreteer hierdie verse so dat, toe Israel in die Bybelse era in twee nasies verdeel is, die suidelike volk die koninkryk van Juda geword het en die noordelike die koninkryk van Israel. Die twee stamme in die suidelike koninkryk het die naam "Jode" gekry (afgelei van die woord "Juda"). Die ander tien stamme was in die noordelike koninkryk en in 721 vC is Israel se koninkryk verower en die Israeliete verdryf; dus het hulle die 'tien verlore stamme' geword. 53

Hierdie verlore stamme bestaan ​​uit Angelsaksers, God se uitverkore ras. In hierdie wedloop kan 'n mens die direkte afstammelinge van Kind David vind en die troonopvolgers van koning David. Volgens Armstrong, “Die feit is dat [die Britte en Amerikaners] vaker [in die Bybel] genoem word as enige ander ras," maar hulle word nie erken nie omdat hulle deur hul antieke naam Israel genoem word. 54 , 55

God as 'n Familie: God is 'n gesin en 'n koninkryk; dit is nie 'n drie-eenheid nie. Armstrongisme sê dat die Heilige Gees 'n “kettery” is. Die Drie-eenheid van die Vader, die Seun en die Heilige Gees is dus vals. Die leerstelling van die Drie-eenheid beperk God tot drie mense, en dit is nie wat Armstrongisme sê dat die Bybel bedoel het nie. Die Koninkryk bevat tans slegs twee geeste: God die Vader en Christus die Seun. God die Vader is die besitter van die hemel en die aarde en die vader van Jesus Christus. Die ander gees is die skepper van Hemel en Aarde en is die God van die Ou Testament; dit is die een wat Jesus Christus geword het. Jesus Christus was die eerste wat in die Godfamilie gebore is. Jesus het deel geword van die gesin toe hy opgestaan ​​het; dit was toe dat hy '' 'n Goddelike Seun van God was ''. 56 Die gesin sal uitgebrei word namate mense wedergebore word. Armstrongisme sê dat wanneer iemand weer gebore word, "hy dieselfde krag, heerlikheid en heiligheid sal besit." Diegene wat lede van God se ware kerk is, sal met die wederkoms van Christus in die goddelike familie van God gebore word. 57 , 58

Terwyl die meeste tradisionele Christelike gelowe glo dat 'n mens wedergebore word tydens die doop en dat hulle vir ewig gered is, glo Armstrongiete dat jy nie weer gebore word voordat Christus weer aarde toe is nie. Armstrong het geleer dat die term 'wedergebore' beteken 'verander in gees'. Volgens sy leerstellings is Christene nou slegs "verwekte" seuns en is hulle nie weer gebore nie. Soos Jesus, sal die ware gelowiges wedergebore word - verander in gees - tydens die opstanding van Christus. Die mens word dus God wanneer hy wedergebore is; hy word nie 'goddelik' soos ander gelowe glo nie. 59

Die Koninkryk van God is die regering van God. “Wanneer die tyd in God se plan aanbreek dat alle mense wat in aanmerking kom vir daardie Koninkryk gekwalifiseer het en in die gesin 'wedergebore' is, dan sal die Koninkryk slegs geestelike wesens bestaan ​​wat letterlike kinders van God is.” 60 God sal die nuwe Koninkryk regeer wat in Christus se tweede koms met sy kinders geskep word.

redding: Die Filadelfia Kerk van God glo in redding deur werke. Verlossing deur werke verwys na die oortuiging dat die ewige lewe verdien moet word deur menslike inspanning, godsdienstige rituele, finansiële skenkings en gehoorsaamheid aan kerkleerstellings. Terwyl redding deur geloofgelowiges daarop aandring dat mense gered word deur hul geloof in Christus se bloed, glo die Armstrongiste dat Jesus alleen, van alle mense, die enigste is wat gered is. Alhoewel die doop noodsaaklik is om 'n ware Christen te word, waarborg dit nie u redding nie. 'Iemand wat uit God gebore is, word bloot geestelik verwek. Hy is nog nie regtig gebore nie. Slegs diegene wat geestelik ontwikkel, sal uiteindelik onsterflikheid kry. ” 61 , 62

evolusie: Armstrongisme ondersteun nie die evolusieteorie nie. Een van die redes waarom die Philadelphia Church of God die idee van evolusie weerlê, is dat Armstrongs geleer het dat baie van die dateringsmetodes vir fossiele verkeerd bewys is. Herbert Armstrong, in sy soeke na die skepping van die mens, het bevind dat daar 'n sirkelredenasie bestaan ​​in die datering van fossiele. Geoloë skat wanneer 'n sekere fossielmonster moontlik gelewe het en die datum van die lae word hieruit bepaal. Aangesien wetenskaplikes aangeneem het dat die evolusieteorie korrek was, was al die ander 'n veronderstelling wat dit moontlik maak om datering van ander lae en fossiele te maak met verwysing na dinge wat voorheen gevind is. Daar was dus geen 'bewys' van evolusie nie, maar 'n aantal aannames wat wetenskaplikes in staat gestel het om ander aannames te maak. Minder as 1% van die fossiele wat gevind is, kom ook van gewerwelde diere, wat sou beteken dat die ander meer as 99% (wat plantegroei en seelewe insluit) in 'n groot bevolking homo-sapiens moes verander het. 63

Sabbatarianism: Armstrong beweer dat Jesus Saterdag eerder as Sondag uit die dood opgestaan ​​het, soos gewoonlik geglo. Die heilige dag van aanbidding moet Saterdag waargeneem word en vereis dat individue hul ekstra tyd aan godsdienstige studies en gebed moet bestee. Enigiets wat gewoonlik as 'n ontspanningsaktiwiteit beskou word, word nie toegelaat in hierdie tyd van heilige aanbidding nie. 64

Persoonlike Lewe Keuses: Die kerk het baie streng reëls ten opsigte van huwelik en seks en ander persoonlike lewenskeuses. Armstrong het sy volgelinge geleer dat egskeiding verkeerd was. Enige lid van die kerk wat geskei is, was onder druk om saam met hul voormalige eggenote terug te kom. In paartjies waar minstens een persoon op hul tweede huwelik is, word paartjies aangesê om op te breek en aangeraai om ver van mekaar te beweeg om die drang om weer saam te kry, te weerstaan. Tussentydse huwelike word verbied. 65

Kerklidmate mag ook nie dokters besoek nie; hulle mag net bid. Armstrong het geleer dat genesing 'n produk is van die onderhouding van God se gebooie en geloof. In Armstrong se woorde: Genesing is eintlik die vergifnis van die oortredde fisiese wette net soos redding kom deur vergifnis van oortree geestelike wette. Dit is die vergewing van fisiese sonde. God vergewe die fisiese sonde omdat Jesus die boete wat ons ly in ons plek betaal het. Hy is met strepe geslaan voordat Hy aan die kruis vasgespyker is. 66

Die dieetwette van die groep is ook baie streng. Volgens Armstrong word dieetregulasies vir die gesondheid van die mensdom ingestel. Die kerk het lyste van skoon en onrein voedsel gepubliseer. Die reëls van 'rein' en 'onrein' word in die Bybel in Levitikus en Deuteronomium gevind. 67

Godsdienstige waarnemings: PCG-lede hou jaarliks ​​7 heilige dae: Paasfees, Ongesuurde Brood, Pinkster, Trompette, Versoening, Tabernakelfees en die Laaste Groot Dag. 68

Tiendes en Aanbod: Die Armstrong-bedienings (WCG en PCG) was dikwels aantreklik omdat hulle nie geld vir buitestaanders in een van hul programme doen nie. Alle donasies is streng vrywillig totdat 'n amptelike lid word. Nadat hulle lid geword het, moet individue elke jaar twee tiendes skenk. Alle tiendes is gelyk aan 'n tiende van die lid se netto salaris. Die eerste tiende gaan na die hoofkantoor van die kerk en word gebruik om dinge soos die kerkadministrasie en opvoedkundige hulpbronne te finansier. Die tweede tiende word gebruik om kerkfeeste en aktiwiteite te betaal wat daarop gemik is om die gesin sterk te hou en die geloof te vier. Elke derde jaar is daar nog tien persent tiendes wat vir liefdadigheid gaan. 69

Die Kerk leer dat God 'n Familie en 'n Koninkryk is; God is die vader van Jesus Christus. Daar is geen goddelike Drie-eenheid nie, en niemand is die Hoof van die Kerk nie. Die hoof van die kerk is Jesus Christus. Die kerk glo ook dat God homself reproduseer en dat die mens geskep is om letterlik God te word. Die Heilige Gees is 'n gawe van God, wat lei tot verlossing na ware bekering. Daarbenewens sal die sonde jou van God en Christus skei, maar jy moet bly wees in sy beproewinge omdat dit deur hierdie beproewings dat God Sy karakter in ons bou. 70

Kwessies / Omstredenheid

Gedurende die Armstrongiaanse jare van die Worldwide Church of God, is die organisasie as 'n kultus bestempel en sy leiers bestempel as dienslui en breinspoelers. Die praktyke daarvan is verkleineer en aan die kaak gestel deur diegene buite die kerk. Herbert W. Armstrong is gesê dat hy die valse profeet is wat Jesus gewaarsku het as 'n wolf in skaapsklere. "Armstrong het die woorde van Christus vervul toe hy sy valse leerstellings agter 'n Christelike beeld en Christelike terminologie verberg het." 71

Vir baie van sy revolusionêre tydperk, het die WKG baie skeptisisme, agterdog en belag van ander godsdienstige groepe (en anti-kultusgroepe) gekonfronteer. Na jare se leerstellige veranderinge en leiding van nie-WCG-kerklede het die WKG se afwyking van sy tradisionele Armstrongisme-stigting as tradisionele Evangeliese groepe as wettig erken. In 1997 is die WKG amptelik in die Nasionale Vereniging van Evangelicals ingevoer. Terwyl hierdie aanvaarding van die Wêreldwye Kerk van God in die NAE gelei het tot spanning tussen die kerk en die godsdienstige publiek, het dit die spanning tussen buitestaanders en lede van die PCG verhoog. 72 , 73

Deur die werke, leringe en praktyke van Herbert Armstrong te veroordeel, het die WCG alle WCG-splintergroepe effektief gekritiseer. Die WCG het saam met nie-WCG-gemeentelede die Armstrongse kerke versoek om die foute van hul oortuigings te besef. Kritici van Flurry en die PCG vergelyk die organisasie met die WCG en die skynbaar wonderlike ommeswaai daarvan. Baie anti- en teenkultusgroepe sê dat die WCG se erkenning van ware Evangeliese oortuigings en die veroordeling van Armstrongisme meer bewyse lewer vir hul bewerings dat daar iets verkeerd is met Armstrong se leerstellings. 74

Die Wêreldwye Kerk van God het so uitgesproke geword teen die oortuigings van Armstrong dat dit die Philadelphia-Kerk van God gedagvaar het vir die herverdeling van Herbert W. Armstrong se Geheim van die eeue. In Januarie 1997 het die PCG begin om te reproduceer (en vrylik te versprei) Geheim van die eeue wat die WKG gedurende die vroeë jare van sy leerstellings verander het uit sirkulasie. In Februarie 1997 het die WKG teen die PCG gedokumenteer om die boek onder kopieregwette te onderdruk; Die PCG het gesê dat dit die voorreg gehad het om die boek te versprei onder die reg om sy godsdienstige vryheid uit te oefen. In Maart 1997 het Gerald Flurry advertensies in die Los Angeles Times kritiek op die WCG se leerstellige veranderinge en sy pogings om die leerstellings van die ware kerk te verberg in plaas daarvan om potensiële gelowiges te probeer oorreed om een ​​van twee mededingende benaderings te volg. ” 75 Die howe het ten gunste van die PCG beslis op grond daarvan dat die WKG geen kopiereg of regsgesag oor die werke van Herbert Armstrong gehad het nie. Armstrong se werke is nou gratis beskikbaar aan die publiek. 76

Daar was ook kontroversies in die Philadelphia Church of God rondom die stigter, Gerald Flurry. Opposisie teen Flurry kom van 'n aantal plekke, waaronder oud-kerklede, teen- en teenkultusgroepe en Christengroepe. Daar word gesê dat Flurry 'tipiese kultusleier-arrogansie' openbaar en 'n afsonderlike atmosfeer vir sy kerklede skep. Sommige definieer die PCG as 'n radikale kultus wat moontlik vir sy lede gevaarlik kan raak as gevolg van die oortuiging dat die eindtyd nie ver is nie. Daar is ook gerugte van oud-lede dat die lede van die PCG planne beraam het om die land een of ander tyd in die toekoms te verlaat om vir die wederkoms voor te berei. 77

Flurry verkondig dat die PCG die enigste “ware kerk” is wie se lede met die wederkoms gered sal word. Hy verhef Herbert W. Armstrong as die Elia van die wederkoms, en beweer dat hy (en sy kerk) Armstrong se plaasvervangers is. Dit is die enigstes wat Satan werklik ken en deur God gepraat word; dus is hulle die onderwysers van die wêreld. Diegene wat hul lewens aan Armstrong en sy leerstellings gewy het, vind nou dat hulle hulself aan Flurry en die Philadelphia Church of God kan toewy. 78

Oud-lede van die PCG en baie PCG-teenstanders sê dat Flurry sy mag gebruik om absolute gehoorsaamheid aan die gemeentelede te beveel. Flurry besit die mag om lidmate van die 'ware kerk' af te sit. Deur hierdie mag te besit, word gesê dat hy mense kan oortuig dat hulle die leerstellings van die kerk moet nakom of uitgesit moet word, in welke geval hulle nie gered sal word nie. As gevolg hiervan beland diegene wat by die kerk aansluit, soms verarm en opgeoffer weens die geldelike en geestelike eise wat die kerk aan hulle stel. 79 , 80

Die PCG het ook onder druk van anti-kultus en teen-kultusgroepe gekom as gevolg van sy mediese praktyke. Omdat Armstrongisme beweer dat een nie toegelaat word om na dokters te gaan nie, het lede en sommige kinders gesterf omdat hulle nie voldoende mediese aandag gehad het nie. Die kerk glo dat as 'n dokter gaan kyk, dit vergelykbaar is met die duiwel om hulp. Net God kan die siekes red, en dit is net as hulle verdien het om gered te word. Dit is omdat fisiese siekte vermoed word as gevolg van fisiese sonde. Dwelms word verwerp as gif, entstowwe beskryf as saamgestel uit pus en vuilheid. Tans is daar geen bewyse van hangende regsgedinge nie, maar opponerende groepe vind hierdie leerstuk onbeskaafd en gevaarlik. Dit is een van die eerste Armstrongisme-leerstellings wat deur die WKG veroordeel word; Die WKG gaan voort om die Philadelphia Kerk van God te kritiseer vir die nakoming daarvan. 81

Bibliografie

Alnor, William M. 1991. “Ongekende veranderinge beïnvloed die wêreldwye kerk van God.” Christelike Navorsingsjoernaal. (Lente): 5.

Anderson, Eric. 1998. "Het u die ware evangelie gehoor?" Die Philadelphia Trompet. Edmund: Philadelphia Kerk van God. (Augustus): 26-7.

Armstrong, Herbert W. 1986. Outobiografie van Herbert W. Armstrong. Pasadena: Ambassadeur Kollege. v. 1-2.

Armstrong, Herbert W. 1986. Geheim van die eeue. New York: Dodd, Mead, en Company.

Flurry, Gerald en Leap Dennis. 1997. “The Key of David Vision.” Die Philadelphia Trompet. Edmund: Philadelphia Kerk van God. (April): 20-23.

Flurry, Gerald. 1997. "U kan nie hierdie boek lees nie!" Die Philadelphia Trompet. Edmund: Philadelphia Kerk van God. (April): 3.

Flurry, Stephen. 1998. "Die agenda: steel van God." Die Philadelphia Trompet. Edmund: Philadelphia Kerk van God. (Februarie): 6-9.

Flurry, Stephen. 1997. "Waar ons was, waarheen ons op pad was." Die Philadelphia Trompet. Edmund: Philadelphia Kerk van God. (Februarie): 3.

Raam, Randy. 1992. “Worldwide Church of God Edges Towards Orthodoxy.” Christendom vandag. 36: 9 (November): 57.

Kellner, Mark A. 1993. “Mainstream Moves May Splits Worldwide Church of God.” Christendom vandag. 37: (November): 59.

Kellner, Mark A. 1995. "Beweeg na Ortodoksie veroorsaak groot inkomsteverlies." Christendom Times. 39: 24. (April): 53.

Kellner, Mark A. 1997. “Worldwide Church of God Shins to NAE.” Christendom Times. 41: 7. (Junie): 66.

Lewis, Andrew. 1997. “Wêreldwye Kerk van God.” Die Ensiklopedie van Kultusse, Sektes en Nuwe Godsdienste. New York: Prometheus Boeke, 529-530.

Locher, Andrew. 1997. “Evolusie: Feit of geloof?” Die Philadelphia Trompet. Edmund: Philadelphia Kerk van God. (April): 24-27.

Martin, William C. 1973. "The Plain Truth about the Armstrongs and the World Tomorrow." Harper's. 247. (Julie): 26.

Melton, J Gordon. 1999. “Kerk van Philadelphia” Ensiklopedie van Amerikaanse Godsdienste. Detroit: Gale Research Inc, 543.

Melton, J Gordon. 1999. “Wêreldwye Kerk van God” Ensiklopedie van Amerikaanse Godsdienste. Detroit: Gale Research Inc, 545-7.

Metzger, Bruce E. en Murphy, Roland E. 1994. Die Nuwe Oxford Geannoteerde Bybel. New York: Oxford Universiteit.

Neff, David. 1995. "The Road to Orthodoxy: The Post-Armstrong Worldwide Church of God's Commendable Journey of Faith." Christendom vandag. 39: 2. (Oktober): 15.

Radar, Stanley. 1980. Teen die poorte van die hel. New York: Everest House.

Trott, Jon. 1997. “Worldwide Church of God: The Saga of a“ Cult ”Gone Good.” Hoeksteen. 26 (November): 41-44.

Tucker, Ruth A. 1973. "The Worldwide Church of God: Interinterpreting Israel and the Law." Nog 'n Evangelie: Alternatiewe Godsdienste en die Nuwe Era Beweging. Michigan: Academie Boeke, 191-216.

Tucker, Ruth A., Kleindindienst, Camilla F., en Tkach, Jr., Joseph. 1996. “Van die rand tot by die vou: hoe die wêreldwye kerk van God die duidelike waarheid van die evangelie ontdek het.” Christendom vandag. 40: 15. (Julie): 26.

Verwysings

 • Flurry, Stephen. "Waarheen ons was, waarheen ons op pad was." in die uitgawe van Februarie 1999 van Die Philadelphia Trompet . 3.
 • Melton, J. Gordon. ”Philadelphia Church of God.” Ensiklopedie van Amerikaanse Godsdienste. p. 543.
 • Tucker, Ruth. “Die wêreldwye kerk van God: herinterpretasie van Israel en die wet.” Nog 'n Evangelie: Alternatiewe Godsdienste en die Nuwe Era Beweging. , Michigan: Academie Boeke, 1989. p.193.
 • Armstrong, Herbert. Outobiografie van Herbert W. Armstrong. , vol. 1 1986. p. 1-200.
 • Armstrong, Herbert W. Geheim van die eeue New York: Dodd, Mead, en Company. 1986. p. 15.
 • Armstrong, Herbert. Outobiografie van Herbert W. Armstrong. , vol. 1. 1987. p. 288-295.
 • Armstrong, Herbert. Outobiografie van Herbert W. Armstrong. , vol. 1 1986. p. 1-200.
 • Tucker, Ruth. “Die wêreldwye kerk van God: herinterpretasie van Israel en die wet.” Nog 'n Evangelie: Alternatiewe Godsdienste en die Nuwe Era Beweging. , Michigan: Academie Boeke, 1989. p. 192.
 • ibid. p. 193
 • Armstrong, Herbert. Outobiografie van Herbert W. Armstrong. , vol. 1. 1987. p. 288-295.
 • ibid. p. 195.
 • ibid. p. 288-295.
 • Tucker, Ruth. “Die wêreldwye kerk van God: herinterpretasie van Israel en die wet.” Nog 'n Evangelie: Alternatiewe Godsdienste en die Nuwe Era Beweging. , Michigan: Academie Boeke, 1989. p. 193.
 • Armstrong, Herbert. Outobiografie van Herbert W. Armstrong. , vol. 1. 1987. p. 299.
 • ibid. p. 300
 • ibid. p. 298-300
 • ibid. p. 308
 • ibid. p.309
 • Tucker, Ruth. “Die wêreldwye kerk van God: herinterpretasie van Israel en die wet.” Nog 'n Evangelie: Alternatiewe Godsdienste en die Nuwe Era Beweging. Michigan: Academie Boeke, 1989: p.195
 • Armstrong, Herbert. Outobiografie van Herbert W. Armstrong. , vol. 1. 1987. p. 541.
 • Tucker, Ruth. “Die wêreldwye kerk van God: herinterpretasie van Israel en die wet.” Nog 'n Evangelie: Alternatiewe Godsdienste en die Nuwe Era Beweging. , Michigan: Academie Boeke, 1989: p.195
 • Tucker, Ruth A., Kleindindienst, Camilla F., en Tkach, Jr., Joseph. “Van die rand tot by die vou: hoe die wêreldwye kerk van God die duidelike waarheid van die evangelie ontdek het.” Christendom vandag. Julie 15, 1996: p. 27.
 • ibid.
 • Raam, Randy. 'Wêreldwye Kerk van God strek na Ortodoksie.' Christendom vandag. November 9, 1993: p. 57.
 • Radar, Stanley. Teen die poorte van die hel. New York: Everest House. p. 48-52.
 • Tucker, Ruth. “Die wêreldwye kerk van God: herinterpretasie van Israel en die wet.” Nog 'n Evangelie: Alternatiewe Godsdienste en die Nuwe Era Beweging. , Michigan: Academie Boeke, 1989: p.199
 • Tucker, Ruth A., Kleindindienst, Camilla F., en Tkach, Jr., Joseph. “Van die rand tot by die vou: hoe die wêreldwye kerk van God die duidelike waarheid van die evangelie ontdek het.” Christendom vandag. Julie 15, 1996: p. 27.
 • Trott, Jon. “Worldwide Church of God: The Saga of a 'Cult' Gone Good.” Hoeksteen. v. 26 (1997): p. 42.
 • ibid.
 • ibid.
 • ibid. p. 43
 • ibid. p. 43
 • Kellner, Mark A. "Mainstream Moves may split Worldwide Church of God." Christendom Times. v. 39. April 24, 1995: p. 53.
 • Trott, Jon. “Worldwide Church of God: The Saga of a 'Cult' Gone Good.” Hoeksteen. v. 26. 1997: p. 42.
 • Neff, David. “Die pad na ortodoksie: die wêreldwye kerk van God se prysenswaardige reis na die Armstrong.” Christendom Times. v. 39. Oktober 2, 1995:
 • ibid.
 • Alnor, William M. “Ongekende veranderinge beïnvloed die wêreldwye kerk van God.” Christelike Navorsingsjoernaal. Lente 1991: p. 5.
 • Neff, David. “Die pad na ortodoksie: die wêreldwye kerk van God se prysenswaardige reis na die Armstrong.” Christendom Times. v. 39. Oktober 2, 1995.
 • ibid.
 • Flurry, Stephen. 'Die agenda: steel van God.' Die Philadelphia Trompet . Edmund: Philadelphia Kerk van God. Februarie 1998: p. 8-9.
 • ibid.
 • ibid.
 • Metzger, Bruce en Murphy, Roland. Die Nuwe Oxford Geannoteerde Bybel. New York: Oxford Universiteit, 1994: 368NT.
 • Flurry, Gerald en Leap, Dennis. "Die sleutel van David Visie." Die Philadelphia Trompet. Edmond: Philadelphia Kerk van God. April: 20-21.
 • Flurry, Gerald en Leap, Dennis. "Die sleutel van David Visie." Die Philadelphia Trompet. Edmond: Philadelphia Kerk van God. April: 20-22.
 • Melton, Gordon J. "Wêreldwye Kerk van God." Ensiklopedie van Amerikaanse Godsdienste. Detroit: Gale Research Inc, 1999: p. 546.
 • http://www.watchman.org/cat951.htm #Armstongism –Scroll up to “Armstrongism” to find more information.
 • Philadelphia Church of God-tuisblad - Klik op "Wie ons is" en dan "Verklaring van oortuigings en beleide" om meer inligting te vind.
 • ibid.

 

 • Armstrong, Herbert W. Geheim van die eeue New York: Dodd, Mead, en Company. 1986. p. 9.
 • ibid. p. 9.
 • Tucker, Ruth. “Die wêreldwye kerk van God: herinterpretasie van Israel en die wet.” Nog 'n Evangelie: Alternatiewe Godsdienste en die Nuwe Era Beweging. , Michigan: Academie Boeke, 1989: p. 207-8.
 • http://www.catholic.com/answe rs/tracts/losttrib.htm –information is found under “The Argument Begins”
 • ibid.
 • Tucker, Ruth. “Die wêreldwye kerk van God: herinterpretasie van Israel en die wet.” Nog 'n Evangelie: Alternatiewe Godsdienste en die Nuwe Era Beweging. , Michigan: Academie Boeke, 1989: p. 207-8.
 • Armstrong, Herbert W. Geheim van die eeue New York: Dodd, Mead, en Company. 1986. p. 57.
 • ibid. p. 50-58.
 • http://members.xoom.com/x_odus /CULTS/ARMSTRNG.HTML
 • Armstrong, Herbert W. Geheim van die eeue New York: Dodd, Mead, en Company. 1986. p. 50-57.
 • Anderson, Eric. 'Het u die ware evangelie gehoor?' Die Philadelphia Trompet. Edmund: Philadelphia Kerk van God. Augustus 1998: 26-7.
 • Armstrong, Herbert. Alles oor die waterdoop. Pasadena: Ambasador College, p. 2.
 • http://www.mac gregorministries.org/cult_groups/philadelphians.html
 • Lochner, Andrew. “Evolusie: Feit of geloof?” Die Philadelphia-trompet. Edmond: Philadelphia Kerk van God. April 1997: p. 25-26.
 • Tucker, Ruth. “Die wêreldwye kerk van God: herinterpretasie van Israel en die wet.” Nog 'n Evangelie: Alternatiewe Godsdienste en die Nuwe Era Beweging. , Michigan: Academie Boeke, 1989: p. 206.
 • ibid. p. 205.
 • ibid. p. 206
 • ibid. p. 213.
 • Melton, Gordon J. "Philadelphia Church of God." Ensiklopedie van Amerikaanse Godsdienste. Detroit: Gale Research Inc, 1999: p. 543.
 • Tucker, Ruth. “Die wêreldwye kerk van God: herinterpretasie van Israel en die wet.” Nog 'n Evangelie: Alternatiewe Godsdienste en die Nuwe Era Beweging. , Michigan: Academie Boeke, 1989: p. 201-02.
 • Philadelphia Church of God-tuisblad - Klik op "Wie ons is" en dan "Verklaring van oortuigings en beleide" om meer inligting te vind.
 • The Plain Truth of Herbert W. Armstrong - kyk onder 'A Final Word' vir meer inligting
 • Neff, David. “Die pad na ortodoksie: die wêreldwye kerk van God se prysenswaardige reis na die Armstrong.” Christendom Times. v. 39. Oktober 2, 1995:
 • Trott, Jon. “Worldwide Church of God: The Saga of a 'Cult' Gone Good.” Hoeksteen. v. 26. 1997: p. 42.
 • ibid. p. 44
 • Flurry, Gerald. 'Jy kan nie hierdie boek lees nie!' Die Philadelphia Trompet. Edmond: Philadelphia Kerk van God, April 1997: p. 3
 • Anderson, Eric. 'Het u die ware evangelie gehoor?' Die Philadelphia Trompet. Edmond: Philadelphia Kerk van God, Augustus 1998: p. 27
 • 'N Kyk na die Philadelphia Kerk van God
 • ibid.
 • ibid.
 • http://home.datawest.net/esn-recovery/mike_ep/flurry/is_flur.htm
 • Martin, William C. "The Plain Truth about the Armstrongs and the World Tomorrow." Harper's. Julie 1973, p. 27.

Gemaak deur April Seabrook
Sos 452: Sosiologie van Godsdienstige Gedrag
Universiteit van Virginia
Lente Termyn, 2000
Laas gewysig: 05 / 29 / 01

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deel