Penitentes

PENITENTE BROTHERHOOD (Los Hermanos Penitentes)


PENITENTE BROTHERHOOD TIMELINE

1598: Die eerste ekspedisie om Noord-Nieu-Mexiko te koloniseer, gelei deur Juan de Oñate, het plaasgevind.

1598 (20 Maart): Oñate het rituele van die Heilige Donderdag waargeneem met boetlike uitdrukkings, insluitend flagellasie.

1598 (11 Julie): Die Oñate-party "vestig" hulle in die Pueblo-gemeenskap met die naam Ohke en herdoop dit tot San Juan De Los Caballeros.

1610: Die Villa de Santa Fe is gestig.

1620: Die bisdom Durango is gestig.

1616: Nuwe Mexikaanse missies het die Franciscaanse bewaring van die bekering van St. Paul aangewys.

1680: Die Pueblo-opstand word gelei deur Popé. Spaanse koloniste moes noodgedwonge na die Guadalupe Del Paso-streek terugtrek.

1692: Die "Reconquesta" van Nieu-Mexiko word gelei deur Diego de Vargas.

1729: Franciskaanse bewaring amptelik geannekseer tot die bisdom Durango.

1750: 'n duidelike nuwe Mexikaanse Santero-kuns begin. José Rafael Aragón (1783-1790 - 1862) was een van die mees produktiewe en belangrikste santeros.

1776: Fray Francisco Atanasio Domínguez berig dat inheemse betrokkenheid by die praktyk van flagellasie vir godsdienstige doeleindes was.

1810: Hermano Bernardo Abeyta 'ontdek' die heiligdom van Chimayó. Chimayó is oorspronklik Tsimayo genoem vir die Tewa Pueblo, 'n heilige put wat genesende modder en stof bevat.

1831: José Antonio Laureano de Zubiría y Escalante begin sy diens as biskop van Durango.

1833: Biskop Zurbiría het die eerste biskoplike besoek aan Nieu-Mexiko gedoen.

1833 (21 Julie): Biskop Zurbiría het 'n spesiale besluit van Santa Cruz de la Ca˜nada uitgevaardig wat die Penitentes veroordeel.

1833 (19 Oktober): Biskop Zurbiría het 'n pastorale brief saamgestel wat 'n verdere waarskuwing teen die Penitentes bevat.

1846: Die Amerikaanse Kongres en president James K. Polk het oorlog teen Mexiko verklaar.

1848 (2 Februarie): Die Verdrag van Guadalupe Hidalgo is onderteken wat die Mexikaanse noordelike grens aan die Verenigde State annekseer. Dit was die skepping van die Amerikaanse suidweste.

1850: (19 Julie): Pous Pius IX het die Vicariate Apostolic van New Mexico geskep, wat verbonde was aan die aartsbisdom St.

1851: Die pas ingewyde biskop, Jean Baptiste Lamy, arriveer in Santa Fe as die eerste amptelike biskop van die nuutgestigte Amerikaanse Katolieke Kerk.

1853: Nieu-Mexiko word verhef tot 'n See, die bisdom Santa Fe, 'n suffragan van die aartsbisdom St.

1856: Biskop Lamy het reëls vir die boetes uitgereik.

1875: Pous Pius IX verhoog Santa Fe tot 'n aartsbisdom, en Lamy word ingewy as die eerste aartsbiskop van Santa Fe

1885: Jean Baptiste Salpointe word ingewy as tweede aartsbiskop van Santa Fe

1886: Aartsbiskop Salpointe het sy eerste Circular on the Penitentes uitgereik.

1889: Salpointe het sy tweede omsendbrief oor die Penitentes uitgereik.

1912 (12 Februarie): Nieu-Mexiko word toegelaat as die sewe-en-veertigste staat.

1943: Edwin Vincent Byrne word ingewy as agtste aartsbiskop van Santa Fe.

1947: Aartsbiskop Byrne onderteken 'n verklaring wat beide die Penitente Broederskap en die organisatoriese werk van Miguel Archibeque amptelik erken en hom Hermano Supremo noem.

1974 (25 Julie): Robert Fortune Sánchez word georden as die tiende aartsbiskop van Santa Fe.

1993: Aartsbiskop Robert Sánchez bedank as aartsbiskop van Santa Fe.

FONDS / GROEPGESKIEDENIS

Die Penitente Broederskap het na bewering ontstaan ​​in die vroeë negentiende eeu in die omgewing van wat vandag bekend staan ​​as Noord-Nieu-Mexiko en Suid-Colorado. Die volle naam van die broederskap is La Fraternidad Piadosa die Nuestro Padre Jesús en verwys na as die broederskap of La Hermandad kortliks. Gesaghebbend is die geskiedenis van hierdie godsdiensgemeenskap in die vorm van amptelike rekords, dokumente en briewe wat oor die jare oorleef het en in erkende argiewe bewaar. Tog, as 'n lewende geskiedenis, ontdek ons ​​'n verskeidenheid addisionele mondelinge geskiedenisse en stories wat oorleef het in die harte en gedagtes van die mense uit die streek wie se verhale net so dwingend is as die amptelike verhaal en rekord. As gevolg hiervan ontdek ons ​​gemeenskapstories wat soms die amptelike rekord meeding en uitdaag. Beide amptelike en mondelinge / gemeenskapgeskiedenisse word hier aangebied waar toepaslik. Alle beduidende bydraes tot die geskiedenis van hierdie gemeenskap is opgeneem in die tydlyn.

Volgens die amptelike rekening begin die Penitente Broederskap in 1833. Dit is in hierdie jaar dat biskop José Laureano AntonioZubiría y Escalante van Durango, [Image regs] Mexiko ondersoek die Kerk van New Mexico wat onder sy toesig is. Gevolglik produseer hy 'n lang pastorale brief waar hy die Penitente-teenwoordigheid in die gemeenskap van Santa Cruz de la Cañada erken, in die omgewing van Noord-Nieu-Mexiko. Die biskop spreek sy kommer uit oor die flagellante praktyke van die broederskap, en vra dat die leër met meer leiding en onderrig voorsien word. Volgens verskeie geleerdes word hierdie datum beskou as die vroegste definitiewe vermelding van La Hermandad . Van hierdie punt af word niks meer oor die broederskap gehoor nie, tot twintig jaar later toe Mexikaanse gebiede van eienaar verwissel en deel word van die Amerikaanse suidweste, wat die koms en vestiging van die Amerikaanse Katolieke Kerk aandui. Nuwe Ierse en Franse Katolieke geestelikes kom na hierdie streek met nuwe godsdienstige wêreldbeskouings en nuwe visioene van Katolisisme. Die Amerikaanse Rooms-Katolieke bisdom word amptelik in 1853 gestig onder leiding van aartsbiskop Jean Baptiste Lamy. As gevolg hiervan word die geskiedenis van die Penitente verstaan ​​en gebind deur die amptelike verhaal soos voorgeskryf deur die leierskap van die Rooms-Katolieke Kerk en soos weerspieël in argiewe en verslae. Sulke dokumente beklemtoon die leierskap van die kerk wat oor die broederskap praat in terme van die nakoming van die "reëls" van die kerk. Hulle beklemtoon die behoefte van die broederskap om kerkowerhede te “gehoorsaam en te respekteer”.

Dit is gedurende hierdie tydperk wanneer die Hermanos Penitentes stewig gedefinieer en geïnterpreteer word deur die amptelike kerk as 'n negentiende-eeuse oorblyfsel van die Derde Orde van St Francis in die Franciscan-gemeenskap. Die oorsprong van die Derde Orde-verhaal duur deur die laat negentiende eeu en word versterk deur amptelike sanksies teen die broederskap deur kerkamptenare wat in 1886 begin. Die oplegging van sanksies is gelei deur die opvolgende biskop, Jean Baptiste Salpointe. Hierdie Derde Orde-oorsprong-tesis dien as uitgangspunt vir die definisie van Penitente-geskiedenis vir sommige geleerdes (Espinosa 1993), terwyl ander dit uitdaag en die oorsprong van die Penitentes op 'n vroeër historiese oomblik (sestiende eeu) en in streke buite die Amerikaanse Suidwes , soos Mexiko, Sentraal-Amerika en Spanje (Chávez 1954; Wroth 1991).

Terwyl die Penitente Broederskap Rooms-Katolieke uitdrukking in die negentiende eeu van New Mexico beliggaam, word hul visie en bydraes nie geïntegreer in die amptelike en wettige kerkgeskiedenis nie. In plaas daarvan word die Broederskap verstaan ​​as 'n struikelblok of hindernis vir die volle ontwikkeling en uitdrukking van Rooms-Katolisisme in die Verenigde State. Dit sou nie tot die middel van die twintigste eeu (1947) wees nie, na die visioenêre werk van die Penitente-broer, Miguel Archibeque, dat die Rooms-Katolieke Kerk amptelik die Broederskap sou erken onder leiding van aartsbiskop Edwin Vincent Byrne. Daar was op hierdie tydstip 'n gerapporteerde 10,000-lid in die Broederskap (Archuleta 2010). Hermano Miguel Archibeque sal die eerste genoem word Hermano Supremo . Hierdie erkenning sal konstant bly deur die 1970s. verskillende Hermano Supremos tree in hierdie rol, nou onder die kerkleierskap en leiding van aartsbiskop Robert Sánchez, wat 'n sterk voorstander van die Penitente spiritualiteit was. Hierdie voorspraak sou ophou in 1993 met die ontydige bedanking van aartsbiskop Sánchez.

In teenstelling met die amptelike storie, historiese bewyse deur gemeenskaps- en gedokumenteerde bronne beklemtoon 'n Penitente-teenwoordigheid sowat twintig jaar tevore. Daar word gesê dat Don Bernardo Abeyta, erken as 'n aktiewe lid van die Penitente Broederskap, onthou word as iemand wat op Goeie Vrydag in 1810, deur 'n reeks wonderbaarlike gebeure, die heilige heiligdom van El Santuario die Chimayó. Die broer Abeyta-storie erken 'n vroeëre Penitente-teenwoordigheid. Dit verleen ook meer gesag aan die genesende eienskappe van die heilige aarde in Chimayó en bring die broederskap in ooreenstemming met 'n inheemse (Pueblo) verlede. 'N vergelyking van beide die amptelike en die gemeenskap stories plaas die oorsprong van die Penitente teenwoordigheid in hierdie Noord-Amerikaanse streek in die vroeë negentiende eeu.

Die amptelike rekord identifiseer nie 'n stigter van die Penitente Broederskap in die Amerikaanse suidweste nie. Maar beide mondelinge enGemeenskapsverhale dui op Juan De Oñate, die eerste Spaanse kolonisator in New Mexico. [Image to the right] Oñate kom op Maart 20, 1598 in die streek en sien Heilige Donderdagse rituele met penitentiese uitdrukkings êrens suid van die huidige Ciudad Juárez. Hierdie gebeurtenis word deur Gaspar Peres de Villagrá geskryf.

Daar is 'n diep en sterk streekskarakter wat die geskiedenis van die Penitente Broederskap beliggaam. Die territoriale uitdagings en veranderinge in die streek is intrinsiek verweef in die geloofstradisies wat lei tot multilayer- en multi-vokale geskiedenis. Die grondslaggeskiedenis ontstaan ​​met 'n sterk teenwoordigheid van die eerste nasie (Pueblo) wat uitgedaag en verander word met die aankoms van Spaanse kolonisators, vergesel van Franciscan geestelikes wat beide die hulpbronne en mense van die streek wil ontgin. Hierdie betwiste en opkomende identiteite verander weer met 'n Meksikaanse identiteit wat ten beste die tradisies "integreer", en in die ergste geval, skep 'n ontmoeting van konflik en akkommodasie deur diegene in bewaring. Laastens word hierdie streek 'n Amerikaanse grondgebied, wat aansienlik op al die vorige gemeenskappe wat destyds gevind is, beïnvloed. Al hierdie verskillende historiese oomblikke het die Penitente-teenwoordigheid gevorm soos ons dit ken. Vir sommige is die wortels van Penitente geskiedenis diep inheems (Pueblo) en dui dit op 'n sterk Genízaro teenwoordigheid. Dit plaas so vroeg as die laat agtiende eeu 'n penitente-like spiritualiteit in die streek. Vir ander is Penitente geskiedenis 'n diep Spaanse en Franciscan wat hom bevind ten tyde van die Europese kontak in die Amerikas, met 'n sterk Christelike en Franciscan-afdruk wat in Spanje of Mexiko ontstaan. En vir nog ander is die geskiedenis van die Penitentes een van onsensitiwiteit en oneerbiedigheid, deur Amerikaanse Rooms-Katolieke en Protestante, teenoor plaaslike Hispano-godsdienstige en kulturele invloede wat 'n Penitente geestelike geskiedenis van marginalisering in die negentiende en twintigste eeu definieer. In die finale analise, Penitente geskiedenis is 'n kombinasie van al hierdie invloede. Toekomstige navorsing sal voortgaan om nuwe en belangrike vertellings te openbaar vir die begrip van die fassinerende en ontwikkelende geskiedenis van die Penitente Broederskap.

Leerstellinge / oortuigings

 Die langtermyn-teenwoordigheid van die Franciscan-orde in die Amerikas (Amerikaans Suidwes) sedert die sestiende eeu het 'n groot impak op die heilige uitdrukkings en wêreldbeskouings van die streek gelaat. Die blootstelling van die Penitente Broederskap aan die Franciscan-orde, beide in Mexiko en die hedendaagse Suidwes, het die praktyke en oortuigings van die hermandad of broederskap diep beïnvloed. Drie waardes is veral belangrik: liefdadigheid, gebed en die goeie voorbeeld.

Die mees vooraanstaande kenmerk wat 'n penitente definieer, is die praktyk van pentencia of boete. Hierdie daad van boetedoening word ervaar en uitgedruk deur manifestasies en mondelinge onderrig van Caridad of liefdadigheid wat geestelike en materiële aktiwiteit inspireer en lei vir die broederskap en gemeenskap in die algemeen. Daarom, liefdadigheid is 'n boetesdaad, dus, om 'n boete te wees, moet 'n mens probeer om liefdadigheidsbeoefeninge te beoefen. Liefdadigheid verteenwoordig die middele om in die wêreld te verstaan ​​en te leef.

Die Penitente broederskap krediteer die waarde van liefdadigheidswerk met die versameling en volgehoue ​​van nuwe Mexikaanse gemeenskappe dwarsdeur die geskiedenis. Wanneer lede van die gemeenskap geestelike hulp nodig gehad het, sou hulle na die moradas want geen Katolieke geestelikes was beskikbaar nie, "sê 'n ouer lid van die broederskap (Lopez Pulido 2000). A MORADA is 'n heilige woning waar lede van die broederskap bymekaarkom en mediteer op die passie van Christus. Liefdadigheid is 'n heilige vorm van menslike agentskap, omdat dit die gelowiges bepleit om "uit hul pad te gaan" om iemand in nood te help.

Daarbenewens word dade van liefdadigheid gedefinieer as 'n vorm van gebed. Liefdadigheidshandelinge word as 'n vorm van gebed geïnterpreteer. Haciendo oración of bid is 'n vorm van menslike agentskap waar 'n persoon verstaan ​​word as letterlik bid. Gebed as agentskap is 'n spontane en kreatiewe daad waar 'n mens die Penitente-beginsel van liefdadigheid aanroep deur hulp aan ander te bied.

Uiteindelik help hierdie dade van liefde en gebed om die gemeenskap te onderhou as hulle dien om 'n goeie voorbeeld te illustreer en te model buen ejemplo, vir die lede van die gemeenskap om te navolg. Kortom, die persoon wat bid produseer dade van liefde en model goeie voorbeelde vir die gemeenskap. Dit is deur gebed en die goeie voorbeelde wat mens oefen en modelle liefdadigheid.

Die heilige drieklank van liefdadigheid, gebed en die goeie voorbeeld verteenwoordig die wesenlike waardes van Penitente geestelike geloof en leringe. Dit deurdring alle aspekte van die geleefde ervaring vir alle lede van die gemeenskap en is diep gekoppel aan die geskiedenis en lewenswyse in die streek. In 'n vaktydskrif van die vroeë 1900's, uit die Morada de Los Pinos, Nieu-Mexiko, leer ons dat tye van swaarkry en persoonlike probleme deur die lidmaatskap aangespreek is om hul lede se laste te verlig. Lede het geld geskenk wat hulle kon bekostig; as hulle nie geldelik kon help nie, sou hulle voedselitems, arbeid en die gebruik van hul perde en waens skenk om brandhout aan behoeftiges te voorsien. As 'n lid regsprobleme gehad het, sou die lidmaatskap regsverteenwoordiging finansier om te verseker dat die lid billike behandeling ontvang (Archuleta 2010).

RITUELE / PRAKTYKE

Die Penitente broederskap is gewy aan die Christelike Passie (Penitencia) en die Heilige Week waarnemings in hul jaarlikse siklus van aanbidding. Beide geloof en praktyke fokus op die herskep van die passie en die dood van Jesus van Nasaret, soos nagevolg deur die lewe van Sint Franciscus van Assisi en soos omhels deur die Franciskaanse gemeenskap. Penitentes neem deel aan 'n verskeidenheid aktiwiteite en toewydings om Christus se passie te herdenk. [Afbeelding regs] Passiespele, Via Crucis (Stasies van die Kruis), optogte wat die laaste dae van Christus dramatiseer, is algemene rituele onder die broederskap. Hierdie aktiwiteite word vergesel deur onvergeetlike gesange en sang, bekend as Alabados wat 'n sentiment en bui vir die ervaring bied. Alhoewel daar baie geskryf is oor die donker en sombere konteks wat deur boetes en rituele geplaas word, moet ons dit beskou as 'n dubbele enteerder waar die gelowiges krag en transformasie vind deur die lyding van Christus. Dit kan gesien word in 'n gewilde en blywende Alabado wat verkondig:

My God is my Verlosser in wie ek hoop en vertrou
As gevolg van jou passie - Jesús Mío [my Christus]
Omhels my in jou liefde

Om net op ritueel te fokus, beperk ons ​​begrip van die betekenis van die Penitente wêreldbeskouing. Handelinge van boetedoening is die bestegedefinieer beide as herstel vir persoonlike sonde en, miskien belangriker, liefdadigheid lyding vir die goeie van die gemeenskap. Daarom, boete vir die geloofsgemeenskap is nie net blywende pyn en straf nie; Meer beduidend, dit is die lewering van die gemeenskap van pyn en lyding (Padilla 2003). Dit is 'n kritiese insig om Penitente ritueel te verstaan.

Verder, soos in hierdie opstel gestel is, word Penitente heilige uitdrukkings verweef in hul alledaagse lewe en verteenwoordig deel van die totale kultuur. Afgesien van die musiek (Alabados), kan dit gevind word in die dieet, kulturele tradisies en artistieke uitdrukkings. Oorweeg dat tradisionele godsdienstige Nuwe Meksikaanse kuns in die tweede helfte van die agttien eeu ontstaan ​​het met die koms van die inheemse gebore Nuwe Meksikaanse kunstenaars bekend as santeros of houtsnyers. Hierdie houtsnyers het begin met die vervaardiging van godsdienstige kuns, beïnvloed deur die Barok-styl wat deur die Spaanse Vroue in die vorige eeu aan die streek gebring is. Een van die belangrikste artistieke beeld wat voorgekom het, was die santo de bulto [Image regs] verteenwoordig deur driedimensionele godsdienstige figure wat kerke, privaat kapelle, plazas en huise versier. Die Hermanos Penitentes was die eerste wat hierdie tradisionele artistieke uitdrukking behou het, aangesien hulle die reserose, retablos en bultos in hul huise en moradas. Santero en ander godsdienstige kuns word geïntegreer in die skepping en instandhouding van die gemeenskap omdat dit deel was van die alledaagse geestelike lewe van die gemeenskap. Die santo de bulto het betekenis en leiding verskaf vir bedrywighede van pelgrimstogte, optogte, boetedoening en gebed in hul heilige wêreld. Hierdie kunsvorm is wêreldwyd bekend en 'n belangrike kulturele merker wanneer mens aan die Nuwe Meksikaanse godsdienstige en kulturele geskiedenis dink.

ORGANISASIE / LEADERSHIP 

Histories word die Penitente broederskap georganiseer deur hulle moradas [Image regs] gevind in talle gemeenskappe of dorpe in Noord-Nieu-Mexiko en Suid-Colorado. Lidmaatskap word bepaal op gemeenskapskonsepte van volwassenheid. Die broerBurgemeester of ouer broer word beskou as die superieure in beheer van die hoofstuk en al sy bekommernisse. Hy dien as administrateur, arbiter, en opsigter van alle rituele. Daar bestaan ​​drie hoof geledere in die plaaslike Penitente hoofstukke: Broers of Blood, Brothers of Light en Brothers wat na die lig teruggekeer het. Brothers of Light is die amptelike broers van die MORADA. Broers van Bloed is broers wat skuldig bevind word. En brothers wat teruggekeer het na die lig, is diegene wat in aktiewe boetes uit hul nuwelinge gekom het. Tien tot twaalf amptelike posisies binne die broederskap is geïdentifiseer deur geleerdes (Weigle 1976: 143-47).

Die lidmaatskap bestaan ​​hoofsaaklik uit Hispano, Katolieke leke wat toegewy is aan die leer van die kerk en Jesus. Vroue word as hulpelede betrek as lede wat die mans se aktiwiteite tydens die Heilige Week ondersteun. Die vrouegroepe staan ​​bekend as Carmelitas, Veronicas, Hulpmiddels en Paduanas. Volgens sommige geleerdes fokus hierdie vroue op kerkverwante aktiwiteite, soos om altaardoeke te borduur met godsdienstige voorstellings, strooi ingewande kruise te maak en die Santos of heiliges aan te trek. Tog, meer onlangse beurs sien hulle as aktiewe leiers vir beide familie en gemeenskaps spiritualiteit wat 'n sentrale rol in die Penitente-spiritualiteit gespeel het, soos in hierdie skripsie (Aragon: 1998, Padilla 2003) aangebied.

Die Penitente broederskap is 'n belangrike burgerlike en kerklike organisasie wat gemeenskappe gelei het in gebed, aanbidding en kategismus oor die eeue. Dit is gekoppel aan beide die diep persoonlike en toegepaste kenmerk van hierdie geloofsuitdrukking asook 'n geloofstradisie wat deur die Rooms-Katolieke geloof uitgedaag is deur godsdienstige owerhede. Soos bevestig in hierdie opstel, is die Penitente spiritualiteit gegrond op die daaglikse aktiwiteite en ervarings van gewone vroue en mans en word dit gekenmerk deur 'n persoonlike emosionele styl.

Kwessies / UITDAGINGS

Die twee grootste uitdagings vir die Penitente-broederskap is hul flagellant-uitbeelding en kenmerkendheid ten opsigte van hul vermoë om 'n aktiewe, lewende en bloeiende gemeenskap te bly, met hul tradisies en praktyke steeds ongeskonde.

'N Konstante tema in die vertel en herhaling van Penitente-geskiedenis is die prominensie wat op 'n godsdienstige gemeenskap geplaas word wat uitsluitlik as flagellant beskryf word. Die vroeë negentiende eeu ontmoetings met die broederskap het flagellasieverhalings uitgebring wat deur vagabondse en kerkbeamptes gebou is wat van buite die streek afkomstig was. Sulke verhale verduur in die kontemporêre tydperk. Beide populêre opinie en amptelike sanksies help om 'n godsdienstige en etniese gemeenskap te vorm wat beide "afwykend" en "bloeddorstig" was en die lidmaatskap dwing om deur die twintigste eeu ondergronds te gaan. Die gemeenskapsreaksie was om 'n godsdienstige organisasie te ontwikkel wat geheimhouding en privaat aanbidding beklemtoon het. Dit het op sy beurt selfs meer nuuskierigheid en onbelemmerende uitbeeldings geskep deur buitestaanders of diegene wat onbekend is met die geskiedenis van die kultuur, streek en tradisies. Op sulke maniere het sulke gevolge gelei tot 'n bestendige afname in die broederskap.

Sommige verslae plaas die Penitente broederskap getalle so laag soos 600 lede, terwyl ander skat dat tussen 1,000 en 1,500 broers is steeds aktief. Dit verteenwoordig 'n groot afname van 'n gemeenskap wat in die duisende in die middel van die twintigste eeu genommer is. Volgens Archuleta, (2010) is die mees aktiewe moradas is geleë in gebiede van Noord-Nieu-Mexiko in gemeenskappe soos Arroyo Seco, Abiquiu en Tierra Amarilla. Moradas in San Antonio, Garcia, San Luis, Fort Garland, Agua Ramon, Walsenburg en Trinidad bly aktief in die suidelike Colorado-streek. 'N Oorsig van die webblad vir die Aartsbisdom van Santa Fe openbaar geen teenwoordigheid of bewyse van 'n aktiewe Penitente-gemeenskap nie. Soos in die verlede was, sou 'n mens aanvaar dat daar baie op die plaaslike gemeenskapsvlak in New Mexico en Colorado plaasvind, maar dit word nie weerspieël in die formele strukture van die aartsbisdom in die hedendaagse tydperk nie.

IMAGES

Beeld #1: Foto van biskop José Laureano Antonio Zubiría en Escalante van Durango.
Bron: Wikipedia.

Beeld #2: Foto van 'n standbeeld van San Juan Pueblo DonJuan De Onate, eerste Govenor van Nieu-Spanje.
Bron: Wikipedia.

Beeld #3: Foto van 'n Penitentes in Semana Santa, Oaxaca, Mexico.
Bron: Wikimedia.

Beeld #4: Foto van 'n voorbeeld van a santo de bulto, in hierdie geval, Our Lady of the Rosary (Nuestra Señora del Rosario).
Bron: The Regis Collection.

Image #5: Fotograaf van 'n Penitentes morada by Taos.
Bron: Universiteit van Arizona-biblioteek.

Verwysings

Aragon, Ray John de. 1998. Hermanos de la Luz: Brothers of the Light. Santa Fe, NM: Heartsfire Books.

Archuleta, Ruben E. 2010. "Los Penitentes Del Valle: Verstaan ​​die Penitente Kerk in Suid-Colorado en Noord-Nieu-Mexiko." Toegang verkry vanaf http://cozine.com/2010-march/los-penitentes-del-valle/ op 10 Mei 2016.

Chávez, Fray Angélico. 1993. My Penitente Land: Reflections on Spanish New Mexico. Santa Fe: Museum van Nieu-Mexiko: 1993.

Chávez, Fray Angélico. 1954. "Die boetes van New Mexico." New Mexico Historical Review 29: 7.

"El Santuario de Chimayo - Amerikaanse Latino Erfenis: A Vind ons gedeelde erfgoed reisroete." Toegang verkry vanaf https://www.nps.gov/nr/travel/american_latino_heritage/El_Santuario_de_Chimayo.html op 10 Mei 2016.

Espinosa, J. Manuel. 1993. "Die oorsprong van die boetes van Nieu-Mexiko: skeiding van feite uit fiksie." Katolieke Historiese Oorsig 79: 454-77.

"Invloed van Genesarios op Penitiële Praktyke." Toegang vanaf http://newmexicohistory.org/people/influence-of-genizaros-on-penitential-pracitices op 10 Mei 2016.

Kutsche, Paul en Dennis Gallegos. 1979. "Gemeenskapsfunksies van die Cofradia de Nuestro Padre Jesús Nazareno." Pp. 91-98 in die oorlewing van Spaanse Amerikaanse dorpe, geredigeer deur Paul Kutsche. Colorado Springs, Colorado: Colorado College.

López Pulido, Alberto. 2005. "Penitentes." Oxford Ensiklopedie van Latino / Latino US New York: Oxford University Press.

López Pulido, Alberto. 2004. "Palabras En Madera - Woorde in hout: die houtsneewerk en leer van Hermano Juan Sandoval." Self gepubliseer.

López Pulido, Alberto. 2000. Die Heilige Wêreld van die Penitente. Washington DC: Smithsonian Press.

Padilla, AnaMaría. 2003. "Rezadoras Y Animadoras: Vroue, Geloof en Gemeenskap in Noord-Nieu-Mexiko en Suid-Colorado." US Katolieke Historici 21: 73-81.

Torrez, Robert. en "Penitente Broederskap in New Mexico." Toegang van http://newmexicohistory.org/people/penitente-brotherhood-in-new-mexico op 10 Mei 2016.

Weigle, Marta. 1976. Broers van Lig, Broers van Bloed: Die Penitente van die Suidwes. Santa Fe, NM: Ancient City Press.

Wroth, William. 1991. Beelde van Penance, Beelde van Barmhartigheid: Suidwes-Suidos in die Laat Negentiende Eeu. Norman, OK: Universiteit van Oklahoma Press.

Author:
Alberto López Pulido

Post Datum:
11 Mei 2016

 

Deel