Our Lady of Good Help

ONS LADY GOEIE HULP


ONS LADY GOEDE HULP TYDIENSTEL

1831 (30 Januarie): Marie Adele Joseph Brise is gebore in Dion-le-Val, Brabant, België.

1855: Brise en haar gesin emigreer van België na Wisconsin.

1859 (Oktober): Brise het drie visioene van die Maagd Maria gehad waarin sy aangesê is om te onderrig
kinders oor god

1859: Brise se vader het die eerste tempel in die tempel gebou.

1867: Die eerste skool, St. Mary's Academy, word op die kapelterrein gebou; die skool is formeel in 1869 geopen.

1871 (8 Oktober): Brise het tydens die Peshtigo-vuur 'n gebedswaak rondom die kapel gelei. Al vyf hektaar van die kapelterrein is ongedeerd terwyl die omliggende land vernietig is.

1896 (5 Julie): Adele Brise is oorlede.

1933: Die skool is opgeknap in die huis vir kreupel kinders.

1941: Die huidige kapelgebou word gebou.

1953: Die huis vir kreupel kinders is gesluit en die Hoërskool Pre-Novitiate is gestig.

1968: Die hoërskool is gesluit. Franciscan Sisters het voortgegaan om die heiligdom te bestuur

1970: Die terrein word 'n huis van gebed.

1992-2002: The Carmelite Sisters van Grand Rapids, Michigan, het die verantwoordelikheid vir die heiligdom aanvaar.

2002: Die plaaslike bisdom het weer die heiligdom beheer.

2009 (9 Januarie): Biskop David Ricken het 'n kommissie benoem om die oorspronklike eise van Brise te bestudeer.

2010 (8 Desember): Die webwerf is geverifieer en was die eerste wat deur die Rooms-Katolieke Kerk in die Verenigde State erken is.

FONDS / GROEPGESKIEDENIS

Marie Adele Joseph Brise is gebore aan Lambert en Marie Brise in Dion-le-Val, Brabant, België op Januarie 30, 1831. As kind het sy
en verskeie vriende het belowe om by 'n godsdienstige orde aan te sluit. Brise het egter bly saam met haar ouers in 'n relatief arm familie tot 1855 toe die gesin na Amerika geëmigreer het. Die familie het 'n 240-akkerland gekoop om homself te ondersteun. Dit was vier jaar later, in Oktober, 1859, net 'n kort tydjie na die Marian-verskynings in Lourdes, dat Brise die eerste van drie geleentheidservarings gehad het. Sy het graan na 'n meul in Champion, Wisconsin, vervoer wanneer die Maagd Maria aan haar verskyn het: "Sy het 'n dame in blink wit geklee, met 'n geel sjerp om haar middel en 'n kroon van sterre om haar kop wat tussen twee bome staan, een 'n esdoorn, die ander 'n hemlock "(Shrine 2010). Brise het die ervaring skrikwekkend gevind. Op Sondag, Oktober 9, het die tweede voorval plaasgevind toe Brise na Massa in Bay Settlement, 'n naburige area, met twee metgeselle was. Net Brise het die verskyning regstreeks ervaar. Uiteindelik het Brise by die huis uit die kerk 'n voorwaardelike figuur op dieselfde plek vir 'n derde en finale tyd beleef. Maria het haarself as die "Koningin van die Hemel" geïdentifiseer en aan Brise gesê dat sy die kinders moet leer hoe om hul lewens vir God te leef. Van daardie dag af het Brise haar lewe gewy aan die leerstellings van die Katolieke geloof tot jonk
kinders. Die kapel is spoedig in 1867 deur 'n skool, St. Mary's Academy, vergesel (Mann 2011). Brise het teen hierdie tyd baie leerlinge bymekaargemaak en hulle by Our Lady of Good Help begin onderrig.

Verskeie jare nadat die skool gebou is, het 'n vernietigende vuur deur die omliggende gebied geslinger. Op Oktober 8, 1871, het baie van die burgers en grondeienaars in die omliggende gebiede skuiling op die kapelgrond gesoek van wat bekend geword het as die Peshtigo-vuur. Hierdie mense het by Brise in 'n optog langs die kapel se gronde aangesluit om hulle te beskerm. Teen die oggend is die vlamme deur die reën uitgeblus en ons vrou van goeie hulp het onaangeraak gebly. Dit is deur baie baie beskou as 'n wonderwerk, veral aangesien die naburige gebiede deur die vlamme geskroei is en oor 2,000 dood gevind is (Kasten 2010).

Na Brises se dood in 1896 is sy naby die oorspronklike terrein begrawe. Op daardie tydstip die lot van die gebedsplek en die skool was onseker. Die skool het sonder haar teenwoordigheid gely en is in die hande van sir Pauline LaPlante, 'n oorspronklike lid van die Susters van St Francis van die Kruis van Nedersetting (Kasten 2010), oorgedra. Sy het gewerk om die skool voort te gaan tot haar dood in 1926 (Mann 2011). In die daaropvolgende jare het die skool 'n paar keer hande en gesigte verander. In 1933 is dit as die tuiste vir kreupelkinders herbou, en dan in 1953 het biskop Paul Rhode die tuiste beëindig en dit in 'n voorskoolse hoërskool vir die Bay Settlement Sisters verander. In 1990 het dit 'n Gebedshuis vir die Bay Settlement Sisters geword tot 1990 toe die bisdom beheer oor die gronde verkry het. Die bisdom het die eiendom omskep in 'n heiligdom en verwelkom in 'n groep Karmelitiese Susters wat die Karmel van die Heilige Naam van Jesus in 1992 (Kasten 2010) gestig het. Tien jaar later het die Karmel verhuis na Denemarke.

Op daardie stadium was die Vrouwe-Dame van Goeie Hulp steeds belangrik in die plaaslike gemeenskap, maar daar was min nasionale of internasionale aandag. Die biskoppe van Groenbaai het die Heilige Gees van Goeie Hulp as 'n plek van gebed ondersteun, maar daar was nog nooit 'n formele erkenning of verklaring aangaande die verskynings nie. Dit het op Januarie 9, 2009 verander toe Biskop David Ricken 'n formele ondersoek na die verskynings geopen het. Minder as twee jaar later het hy verklaar dat die verskynings wat aan Adele Brise gegee is, trouens waardig was en stof van bonatuurlike karakter (Sly 2010) getoon het.


Leerstellinge / oortuigings

Adele Brise was die enigste visioenêre by Our Lady of Good Help. Sy het geen ander visioene of verskynings voor of na dié aangemeld nie drie op die webwerf wat bekend sou staan ​​as Our Lady of Good Help. Dit was tydens die derde verskyningsgeleentheid, wat plaasgevind het terwyl Brise van die kerk af teruggekeer het, dat sy haar geestelike missie ontvang het (Shrine 2010; Kasten 2010). Brise het berig dat sy die figuur gevra het: "In God se naam, wie is jy en wat wil jy van my hê?" Na verneem word, het Mary aan Brise gesê dat sy die koningin van die hemel was en het Brise 'n missie opgedra: 'Ek is die koningin van die hemel wat bid vir die bekering van sondaars, en ek wens dat u dieselfde doen. U het vanoggend Nagmaal ontvang en dit is goed. Maar jy moet meer doen. Doen 'n algemene belydenis en bied nagmaal aan vir die bekering van sondaars. As hulle nie tot bekering kom en boete doen nie, is my Seun verplig om hulle te straf. ” Maria gee dan meer spesifieke instruksies: “Versamel die kinders in hierdie wilde land en leer hulle wat hulle moet weet om te red.” Toe Brise navraag doen oor hoe sy hierdie missie met min kennis sou kon uitvoer, het Maria geantwoord: “Leer hulle hulle kategismus, hoe om hulself met die teken van die Kruis te onderteken en die sakramente te benader; dit is wat ek wil hê jy moet doen. Gaan vrees niks. Ek sal jou help."

Die godsdienstige aktiwiteit by Our Lady of Good Help is gewortel in die Katolieke leer. Soos met baie verskillende groepe, is dit die doel van hierdie gebedswebwerf om terug te keer na wat God se leringe verstaan. Brise het die opdrag gekry om kinders te leer hoe om God lief te hê en te aanbid. Dit was haar enigste opdragte, en sy het dit gevolg en probeer om dit uit te brei om die hele gemeenskap in te sluit.

Die terrein het gekom om as 'n plek van wonderwerke beskou te word, en 'n bestendige stroom gelowiges kom daagliks voor om die Maagd Maria te aanbid en te petisie. Baie mense wat die webwerf besoek het, het getuig dat hulle hulle van hul swakhede genees het of probleme opgelos het wat hulle nie voorheen kon aanspreek nie ("Marian Apparitions" 2010). Die bekendste wonderwerk van Our Lady of Good Help is die oorlewing van die Peshtigo-vuur van Oktober 8, 1871. Alhoewel al die grond rondom die gebedswerf en skool in hierdie verwoestende vuur vernietig is, is die gronde van die kapel en almal wat daaraan geheg is, kwaad gespaar.

Na die validering van die webwerf in 2010, het biskop Ricken gesê dat 'suster Adele se eie lewe een van die mees oortuigende getuienisse was van die geldigheid van die verskyning' (Mann 2011). Haare was inderdaad 'n lewenslange toewyding aan die boodskappe wat Mary aan haar gestuur het. Hy het ook gedeeltelik in hierdie verskynings geglo omdat Brise nooit daarop probeer munt slaan nie. Sy het geen aandag of vergoeding gevra nie. In plaas daarvan het sy probeer om te leef volgens die opdrag van haar en het dit bo en behalwe die plig gegaan. Laastens is die geldigheid van die webwerf deels bevestig as gevolg van die werklike boodskap. Biskop Ricken het gesê dat die eenvoud en duidelikheid van die boodskappe van die waarheid spreek. Die instruksies was “eenvoudig, maar baie gelaai met die hoofboodskap van die Evangelie en met die leer van die Kerk” (Mann 2011). Hierdie boodskappe, tesame met die groot aantal mense wat getuig het dat hulle op die werf genees of gehelp is, het gelei tot die bekragtiging van Our Lady of Good Help.


RITUELE / PRAKTYKE

Mense uit verskillende lewenswandel en dele van die land vergader elke dag by Ons Dame van Goeie Hulp om te bid en aanbid. Massa is vier keer per dag in die kapel gehou vir diegene wat meer as net individuele besinning op die terrein wil hê. Pelgrims getuig van die buitengewone eienskappe van die webwerf: '' Dit is ongelooflik - sy is hier, jy voel dit net '', het me. Banda gesê nadat sy in die kriptokapel gebid het, en gesê dat hulle ter plaatse van die verskyning was. Toe hulle 'n beeld van Maria in wit verbygaan, net soos beskryf deur me. Brise, is me. Banda oorrompel van emosie en huil en omhels haar moeder. Hulle twee het teruggegaan om nog 'n bietjie te bid ”(Eckholm 2010). 'N Ander pelgrim het gesê dat "hier is baie krag ... U kan die teenwoordigheid van Mary voel, en dit voel asof sy na u luister" (Eckholm 2010). Baie krukke en kieries word by die krip van die heiligdom agtergelaat. Die eienaars van hierdie items laat hulle sê dat hulle nie meer hul hulp nodig het nie.

Elke jaar is daar verskillende geleenthede om die webwerf en die Maagd Maria te eer. Op Oktober 8 vergader pelgrims om die optog van die gronde wat tydens die Peshtigo-vuur begin het, te herhaal. In Mei is daar 'n jaarlikse buitelugmassa wat ook 'n ander optog na die kapelgrond insluit. Hierdie tradisie is gestig deur Norbertine Fr. Bernard Pennings in 1895 (Kasten 2010). Ten slotte is 'n uiters gewilde tradisie die jaarlikse Mis op die fees van Assumption. Hierdie geleentheid vind plaas op Augustus 15 en van oggend tot nag kan motors by die heiligdom gesien word.


ORGANISASIE / LEADERSHIP

Binne enkele dae na Brise se finale visie in 1859 bou haar vader, Lambert Brise, 'n klein kapelletjie van tien by twaalf voet op die terrein. Die kapel is in 1861 vergroot tot vier-en-twintig by veertig voet; 'n derde kapel van baksteenbou is in 1880 opgerig.

Na aanleiding van die instruksies wat sy in 1859 van Mary ontvang het, het Brise op agt en twintigjarige ouderdom die Katolieke geloof begin leer aan al die kinders wat sy kon bereik. Verskeie jong vroue het by haar aangesluit om 'n 'gemeenskap van derde orde (sekulêre) Fransiskane' te vorm en het St. Mary's Academy in 1869 gestig (Shrine 2010). Die klein groepie kinders het uiteindelik die vyf-en-negentig kinders geword. Brise het geen formele finansiering vir hierdie skool ontvang nie, maar het op donasies staatgemaak. Soms moes sy selfs voorraad en geld vir die skool bedel. Brise het vasbeslote gebly in haar missie tot haar dood in 1896.

Ongelukkig het die leierskap by die skool sonder die teenwoordigheid van Brise gewankel. Die skool is 'n tyd lank onder die sorg van Sr. Pauline LaPlante geplaas. LaPlante was een van die oorspronklike lede van die gemeenskap, en sy het die skool met byna dieselfde toewyding bestuur as wat Brise gehad het vanaf 1902 tot haar dood in 1926. Op daardie stadium is die skool by verskeie geleenthede verander. Dit het in 1933 'n tuiste vir kreupel kinders geword, 'n hoërskool vir die Bay Settlement Sisters in 1953, en uiteindelik 'n plek vir die Karmel van die Heilige Naam van Jesus in 1992. Nadat die Karmelitiese susters in 2002 aanbeweeg het. , is die terrein herstel in 'n kapel en heiligdom gewy aan die verskynings wat Brise meer as 150 jaar tevore teëgekom het (Kasten 2010). Alhoewel die webwerf informele ondersteuning van plaaslike biskoppe ontvang het as 'n pelgrimstog- en gebedsplek, is dit eers in 2009 formeel bekragtig toe biskop David Ricken ondersoek ingestel het na die egtheid van die oorspronklike verskynings. Gedurende die volgende twee jaar het teoloë die beskikbare historiese dokumente ondersoek: 'Ons het skriftelike getuienisse gehad, enkele mondelinge getuienisse - later neergeskryf, plus baie dokumentasie - briewe tussen suster Adele en die biskop, ens.
Biskop Ricken Realls "(Kim 2011).

Minder as twee jaar later het Ricken met sekerheid gesê dat die werf wel as 'n bonatuurlike en godsdienstige plek bekragtig kan word(“Wisconsin-werf” 2011). Hy het gesê dat 'ek met morele sekerheid en in ooreenstemming met die norme van die kerk verklaar dat die gebeure, verskynings en lokasies wat in Oktober 1859 aan Adele Brise gegee is, die substansie van bonatuurlike karakter vertoon, en ek stem hiermee goed dat hierdie verskynings waardig is. van geloof (hoewel nie verpligtend nie) deur die Christen getroues ”(“ Marian Apparitions ”2010).

Kwessies / UITDAGINGS

Van die begin af het Brise min hulp of erkenning gekry. Haar vader het die oorspronklike heiligdom self op die plek van die verskyning gebou. Brise was ook alleen om haar skool te begin en die plaaslike kinders te help. Die Mary's-akademie, 'n kosskool, is in 1867 gebou. Binne vyf jaar was daar bykans honderd studente ingeskryf. Sy vertrou sterk op haar geloof en die paar skenkings wat sy ontvang het. Soms, wanneer die skool min geld gehad het en benodigdhede gehad het, het Brise gaan bedel om die geld te kry wat hulle nodig gehad het. Nadat Brise gesterf het, het die skamele steun wat daar was, al minder geword en vervaag.

Die skool en die gronde het van hand tot hand oorgegaan tot uiteindelik, in 2009, het biskop David Ricken 'n ondersoek ingestel na die egtheid van die verskynplek. Voordat die werf ondersoek is, sou dertig tot vyftig mense per dag die reis na Lady of Good Help (Keen 2011) maak. Eers toe Biskop Ricken aangekondig het dat die webwerf "goedgekeur" en "geloofwaardig deur die Christelike gelowiges geloofwaardig" was, het die getal 'n dag per dag deur 500-mense (Mann 2010) geraak. Met die verhoogde besoek was twee priesters voltyds aan die heiligdom (Keen 2011) toegeken.

Daar is vermoedens in die pers uitgespreek dat die ondersoek van die bisdom op die regte tyd was om die aandag af te lei van seksuele misbruik van die priester wat destyds die Katolieke Kerk teister. Biskop Ricken het geantwoord op hierdie bewerings: 'Mense het 'n honger vir geestelike mense, en hier in ons agterplaas was dit 'n bron om in die behoefte te voorsien.' Hy het daarna 'n verwagting uitgespreek dat die heiligdom 'n bron van hoop en genesing sou word (Eckholm 2010). Wat ook al die verdienste van die vermoede en bewerings is, die verklaring van biskop Ricken van 'morele sekerheid' het Our Lady of Good Help nuwe lewe en erkenning gebring ('Wisconsin Site' 2011).

Verwysings

Eckholm, Erik. 2010. "Wisconsin op die kaart om saam met Maria te bid." New York Times , Desember 23. Toegang verkry vanaf http://www.nytimes.com/2010/12/24/us/24mary.html?_r=0 op 22 November 2013.

Kasten, Patricia. 2010. “Gelei deur Mary, Adele Brise het kinders geleer oor die Katolieke geloof.”   Die Kompas , Desember 9. Toegang verkry vanaf http://www.thecompassnews.org/news/local/1794-guided-by-mary-adele-brise-taught-children-about-catholic-faith.html op 31 Oktober 2013.

Keen, Judy. 2011. "Faithful Trek to Wisconsin Shrine."   USA Today , September 22. Toegang verkry vanaf http://usatoday30.usatoday.com/news/religion/story/2011-09-22/wisconsin-virgin-mary-shrine/50519566/1 on 20 November 2013 .

Kim, Susan. 2011. "Amptelike Heilige Terrein naby Groenbaai." Toegang vanaf http://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&ved=0CCwQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.620wtmj.com%2Fnews%2Flocal%2F115996504.html&ei=yLeSUp6YI4uikQeCqoGICg&usg=AFQjCNET9GWym9VHvgT10dawcHCxTLnUIg&sig2=STdBrHBGxoAfK1eyI4km1w&bvm=bv.56988011,d.eW0 op 22 November 2013.

Mann, Benjamin. 2010. “Wisconsin-kapel goedgekeur as eerste Amerikaanse marianverskyningswerf.”   Katolieke Nuusagentskap ., Desember 9. . Web. 01 Nov 2013.

"Marian Apparitions at Shrine of Our Lady of Good Help goedgekeur deur biskop Ricken." 2010.  DA MIHI ANIMAS , Desember 8. Toegang verkry vanaf http://salesianity.blogspot.com/2010/12/marian-apparitions-at-shrine-of-our.html op 20 November 2013.

Heiligdom van Our Lady of Good Hope. 2010. "'N Kort Historiese Rekening." Toegang verkry vanaf http://www.gbdioc.org/images/stories/Evangelization_Worship/Shrine/Documents/Shrine-History-Brief.pdf op 28 November 2013.

Sly, Randy. 2010. "Die heiligdom van Our Lady of Good Help ontvang die besluit van biskop van Green Bay." Katolieke Online . Desember 11. Toegang verkry vanaf http://www.catholic.org/hf/faith/story.php?id=39511 op 01 November 2013.

“Wisconsin-werf word deur Katolieke leiers 'heilig' beskou.” 2011.  Seattle Times , Februarie 14. Toegang verkry vanaf http://seattletimes.com/html/nationworld/2014222320_apusholysitegreenbay.html op 20 November 2013.

Skrywers:
David G. Bromley
Caitlin St. Clair

Post Datum:
1 Desember 2013

 

Deel