Ons Lady van Emmitsburg

ONS LADY EMMITSBURG

ONS LADY VAN EMMITSBURG TYD

1957 (12 Maart): Gianna Talone is gebore in Phoenix, Arizona.

1987 (September): Gianna het drie nagte agtereenvolgens van Our Lady gedroom, wat haar gevra het om die rosekrans te bid en daagliks die mis by te woon.

1988 (Junie): Terwyl Gianna op pelgrimstog na Medjugorje getrek het, het Gianna haar eerste lokus van Our Lady ontvang en 'n visioen gehad van die Jesuskind.

1988 (Julie): Gianna en agt ander jong volwassenes in die St. Maria Goretti Katolieke Kerk in Scottsdale, Arizona, het lokasies en visioene van Our Lady en Jesus begin ontvang.

1989: 'n Priesterlike kommissie in Phoenix het die verskynings in St. Maria Goretti ondersoek. Phoenix O'Brien, biskop van Phoenix, het toegelaat dat die gebedsgroep voortgaan.

1989 (19 Desember): Gianna het daaglikse verskynings van Our Lady begin ontvang, behalwe op Vrydag.

1993 (Januarie): Gianna Talone en destydse verloofde Michael Sullivan het na die Grotto of Our Lady of Lourdes in Emmitsburg, Maryland, bedevaar. Gianna het 'n visie ontvang waartydens Our Lady die egpaar uitgenooi het om na Emmitsburg te verhuis.

1993 (1 November): Gianna en Michael verhuis na die Emmitsburg-omgewing en begin Donderdagaande die Marian Prayer Group bywoon. Dit was toe sy gewoonlik 'n verskyning met 'n openbare boodskap ontvang het. Die bywoning van die Marian Prayer Group van Donderdag het toegeneem namate die nuus oor die visioenêre verspreiding.

1994 (Augustus): Mission of Mercy, 'n mobiele organisasie vir gesondheidsorg wat arm, onderversekerde en onderbediende pasiënte bedien, is deur Dr. Gianna en Michael Sullivan in Pennsylvania en Maryland.

1995 (9 Maart): In 'n boodskap aan Gianna het Our Lady Emmitsburg aangewys as die sentrum van haar onbevlekte hart.

1995 (Augustus 30): Monseigneur Jeremiah Kenney, visekanselier van die aartsbisdom in Baltimore, het aangekondig dat, aangesien die bisdom Phoenix 'n neutrale houding teenoor Gianna se visies in 1989 ingeneem het, Baltimore die voorbeeld sou volg.

1999: Gianna begin saamstel Die Verborge Lewe van ons Here , die outobiografie van die Kind Jesus, het aan haar deur middel van interieurlokasies vertel.

2000 (8 September): Die aartsbisdom van Baltimore het die Donderdag-gebedsbyeenkomste opgeskort omdat dit 'geen basis vir [die verskynings] vind nie' ('Verklaring' 2000).

2001 (Mei): Baltimore-aartsbiskop kardinaal Keeler het 'n priesterlike opdrag gereël om die verskynings te ondersoek.

2002 (September): Die kommissie het tot die gevolgtrekking gekom dat hy die verskynings nie kon verifieer of veroordeel nie.

2003: Kardinaal Ratzinger, destyds hoof van die Vatikaanse Gemeente vir die Geloofsleer, korrespondeer met kardinaal Keeler, wat die gesag van die Keeler-kommissie ondersteun.

2004: Die Marian-gebedsgroep is hersaamgestel en het maandeliks begin vergader, eers op 'n nabygeleë plaas, daarna by die Lynfield Event Complex, 'n konferensiesentrum buite Frederick, Maryland.

2005: The Foundation of the Sorrowful and Immaculate Heart of Mary is gestig, in antwoord op 'n Our Lady-versoek, om inligting te gee oor die Emmitsburgse verskynings en boodskappe.

2005 (Mei): Gianna het binnelandse lokasies van God die Vader begin ontvang.

2008 (Lente): Vr. Edwin O'Brien is aangestel as aartsbiskop in Baltimore. Gianna het 'n brief aan hom gerig waarin hy hom inlig oor die geskiedenis van die verskynings in Emmitsburg en hom verseker dat sy sal voldoen aan sy wense rakende die maandelikse gebedsbyeenkomste wat by die Lynfield Event Complex gehou word.

2008 (8 Oktober): Aartsbiskop O'Brien het 'n pastorale advies uitgereik wat die standpunt van die kerk oor die verskynings van Emmitsburg verduidelik en versoek dat Gianna en haar ondersteuners nie meer inligting oor die verskynings en boodskappe in die bisdom Baltimore moet versprei nie.

2008 (13 Oktober): Gianna en haar ondersteuners het die maandelikse gebedsgroep op Lynfield gestaak.

2008-hede: Gianna het voortgegaan om daaglikse verskynings en lokasies in haar huis aan te meld.

FONDS / GROEPGESKIEDENIS

Gianna se wonderlike interaksie met Our Lady het in 1987 begin toe sy drie nagte agtereenvolgens van Our Lady gedroom het. Dit droom op 'n laagtepunt in Gianna se lewe. Sy het haar doktor in die farmakologie-graad behaal, in 'n groot hospitaal in 'n hoogs betaalde posisie gewerk en met haar eerste man getrou. Binne enkele jare het sy egter haar werk verloor, haar huwelik is nietig verklaar deur die Kerk en sy het gesukkel met die rigting van haar lewe. Na aanleiding van haar drome van Our Lady, het Gianna die rosekrans begin bid, belydenis gaan en daagliks die mis bywoon. In 1988 bedevaar sy na Medjugorje, waar sy 'n visioen van die Jesuskind gehad het. Our Lady het ook met haar gesels tydens haar reis deur 'n binnelokaal en vir haar gesê: 'Ek kom op 'n spesiale manier saam met jou huis toe. U was eens 'n verlore lam, maar nou is u gevind. '

Eens het sy teruggekom huis toe (destyds het sy in Scottsdale, Arizona gewoon), het sy voortgegaan met die bywoning van Jeuggebedsgroepe by St Maria Goretti Katolieke Kerk. Daar het verskeie jongmense sowel as Vader Jack Spaulding berigte of plekke van Jesus en van Our Lady aangemeld, wat verskyn as Our Lady of Joy. Hierdie boodskappe van Jesus is in ses volumes gepubliseer Ek is U Jesus van Barmhartigheid. In 1989 het die bisdom van Phoenix die Scottsdale-verskynings ondersoek en 'n neutrale posisie oor die saak geneem.

In 'n 1992-visie van November het ons vrou Michael Sullivan tydens 'n gebedsbyeenkoms na Gianna uitgewys. Michael Sullivan, 'n mediese dokter wat ook met sy geloof gesukkel het, het 'n pelgrimstog na Scottsdale gemaak en dieselfde gebedsbyeenkoms as Gianna bygewoon. Soos Gianna het Michael 'n suksesvolle loopbaan gehad voordat hy geestelike en persoonlike stryd beleef het, insluitende egskeiding en die ontvoering van 'n seun. Alhoewel hy destyds nie 'n Katolieke was nie, het hy bevind dat hy die rosary gebid het en selfs 'n pelgrimstog na Medjugorje gemaak het, waar hy tydens die konflik in voormalige Yugoslavia as dokter vrywillig was. Teen die tyd dat hy Scottsdale in 1992 besoek het, het hy 'n veel meer toegewyde Katolieke geword. In 'n visie het Our Lady Gianna ingelig dat Michael haar toekomstige man sou wees. Gianna gamely het haarself aan hom voorgestel na aanleiding van haar verskyning. Hulle het sowat twee maande gedateer voordat hulle verloof geraak het.

In Januarie het 1993, Gianna en destydse verloofde Michael Sullivan 'n pelgrimstog na Emmitsburg, Maryland geneem om die Nasionale Heiligdom te besoek.Grot van Our Lady of Lourdes. Nou bestuur deur Mt. St. Mary's University, die webwerf sentreer na 'n replika van die 1858-werf in Lourdes, Frankryk, en het ook 'n glaskapel en besoekersentrum. 'N Loopbrug kronkel deur Stations of the Cross en 'n Rosary Walk en eindig aan die voet van 'n groot metaal Crucifix bo-op 'n beboste heuwel. Dit is hier waar Gianna haar eerste verskyning in Emmitsburg ontvang het. Ons vrou, geklee in 'n blou rok en wit sluier, het Gianna en Michael uitgenooi om na die klein dorpie te trek, as hulle bereid was om te wees. Hulle is drie dae gegun om die besluit te neem, en is terug huis toe in Arizona om die uitnodiging te oorweeg.

Op 19 Junie 1993 trou Gianna en Michael in die St. Maria Goretti-kerk in Arizona. Ten tyde van hul huwelikseremonie was daar 'n ernstige donderstorm in Emmitsburg, en weerlig het die St. Joseph Katolieke Kerk getref. Die kerk het drie dae lank elektrisiteit verloor, maar die lig wat die standbeeld van Our Lady aan die voorkant van die kerk verlig, het aangehou brand. Sommige Emmitsburg-gemeentelede het dit wonderbaarlik geag toe hulle verneem dat Gianna se huwelikseremonie saamval met hierdie gebeurtenis.

In November het 1993, Gianna en Michael verhuis na die Emmitsburg-omgewing en begin Masses en 'n weeklikse Marian Gebed bygewoon.Groep by die St. Joseph Katolieke Kerk in Emmitsburg. Gianna het tydens haar eerste gebedsbyeenkoms 'n visie gekry, wat medegelowiges verbaas toe sy op haar knieë val en met Our Lady begin gesels. Vader Alfred Pehrsson, CM, die pastoor wat sy tydens haar Januarie-besoek aan Emmitsburg ontmoet het, het aan gemeentelede verduidelik wat gebeur het en hulle gesmeek om stil te bly oor wat hulle gesien het om Gianna of die gebedsgroep nie te veel aandag te vestig nie. Nietemin het die bywoning van die Marian Prayer Group vir Donderdag toegeneem namate die nuus oor die visioenêr versprei het. Sowat 1,000 2002 besoekers het weekliks dit bygewoon (Gallië 700,000), waaronder verskeie priesters, biskoppe uit ander lande en selfs nie-Katolieke besoekers. Nagenoeg 1994 2008 mense het tussen 2008 en 7 dit bygewoon (G. Sullivan XNUMX). Kerkgroepe in die hele streek het busreise na Emmitsburg gereël, en baie gesinne het 'n paar uur gery om die dag in die stad te besoek. Die aantal bekerings en bekentenisse het toegeneem, en Fr. Pehrsson het selfs bekentenisse van Joodse en Protestantse deelnemers (Pehrsson nd) gehoor. Baie deelnemers het wonderwerke tydens die diens gerapporteer: 'n draaiende son of twee sonne, genesings, en een keer die liggies van die hemel wat in die ekstase in Gianna se oë sigbaar is. Elke week was daar 'n paar rye kerkbanke vir gemeentelede gereserveer, maar ander moes voor die middaguur (om XNUMX:XNUMX diens) aankom om 'n sitplek te kry. Die menigte van oorstromings is na die kerklike oorkant van die straat gestuur, waar 'n televisieskerm opgestel is sodat Gianna almal kon sien. Probleme het skares komberse en stoele op die grasperk en begraafplaas rondom die kerk opgesit en onwettig in die klein dorpie geparkeer. In reaksie hierop het sommige Protestantse kerke in die omgewing hul parkeerterreine vir pelgrims oopgemaak.

Gedurende die 1990's was daar min kontroversie tussen skyngelowiges en kerkleiers. Die Baltimore-aartsbisdom het in hierdie tyd 'n neutrale houding aangeneem, wat die uitslag van die 1989-Phoenix-ondersoek ondersteun. Gianna het voortdurend daaglikse verskynings van Our Lady gehad, en het selfs begin met binnelandse plekke van God die Vader en van Jesus.

In September 2000 het die aartsbisdom egter die Donderdag-gebedsbyeenkomste by die St. Joseph Katolieke Kerk opgeskort en 'n verklaring uitgereik wat daarop dui dat dit "geen basis vir [die verskynings] vind nie" ("Verklaring" 2000). Hierdie skuif kan veroorsaak word deur 'n skynbare verskuiwing in die toon van die boodskappe; in die laat negentigerjare het hulle waarskuwings en voorspellings oor tugtiging begin bevat. Daardie Donderdag in September 1990 het ondersteuners 'n bord gevind wat aan die deur van die St. Joseph-kerk vasgeplak is wat daarop dui dat die gebedsbyeenkoms nie daardie dag sou gehou word nie (Clarke 2000). Baie deelnemers, waaronder 'n bus pelgrims wat pas uit Ierland aangekom het, was begryplik. In die daaropvolgende maande het baie ondersteuners briewe aan die kardinaal Keeler van Baltimore en aan plaaslike koerante geskryf waarin hulle hul teleurstelling en verwarring uitgespreek het.

Kardinaal Keeler het 'n priesterlike kommissie in Baltimore gereël om die verskynings in 2001 te ondersoek. Ondersteuners beweer dat die
Kommissie was onregverdig teenoor Gianna, spandeer baie tyd saam met haar en verbied haar ondersteuners (insluitende teoloë) om namens haar te praat. Gianna was toegelaat om slegs die vrae wat deur die Kommissie aan haar gestel is, te beantwoord, eerder as om haar hele verhaal te vertel.

Die Keeler-kommissie het in September 2002 'n beslissing uitgereik en tot die gevolgtrekking gekom dat 'hy nie geglo het in die bewering' dat Gianna outentieke visioene van Our Lady ontvang nie, omdat hy 'nie die bewyse gevind het om die visioene te verifieer of te veroordeel nie' (Lobianco) 2002). Die Kommissie het kommer uitgespreek oor die "apokaliptiese" inhoud van die boodskappe en aangevoer dat "ons nie apokaliptiese voorspellings moet aanmoedig of moet voldoen aan 'n wonderwerk-manie-mentaliteit nie" (soos aangehaal in Keeler 2002). Die Kommissie was ook bekommerd dat hy 'geen waarneembare ontwikkeling of vordering' van die boodskappe sien nie; hulle het mettertyd nie meer ingewikkeld geraak namate gelowiges vermoedelik in geloof verouder het nie, en ook nie die liturgiese siklus gevolg het nie (soos aangehaal in Keeler 2002). Verder kom die Kommissie tot die gevolgtrekking dat sommige boodskappe in stryd is met die kerk se leerstellings; Gianna se boodskappe voorspel byvoorbeeld 'n tussentydse en nie-liggaamlike, geestelike terugkeer van Jesus na die aarde as 'n kind voor die eintlike finale koms van Jesus as 'n volwassene en 'Regter.' Kerkowerhede verwerp blykbaar die idee van hierdie tussentydse koms. Uiteindelik was die Kommissie skepties oor beide die omskakelings wat gerapporteer is as gevolg van Our Lady se boodskappe in Emmitsburg, sowel as wat dit die "groeiende verslawing aan die skouspelagtige" noem wat volgens haar in die verskyning gebeur (soos aangehaal in Keeler). 2002). As gevolg van die verslag van die Kommissie het monseigneur Kenney in Baltimore 'n verklaring uitgereik waarin gesê word dat die aartsbisdom tot die gevolgtrekking gekom het dat die verskynings nie bonatuurlik was nie. Daarbenewens het kardinaal Ratzinger, destyds hoof van die Vatikaan-gemeente vir die geloofsleer, korrespondeer met kardinaal Keeler (hoewel sy brief destyds nie aan die publiek bekend gemaak is nie) wat die gesag van die Keeler-kommissie om 'die saak met 'n bevel van 'constat de non bonatuurlike '"(Ratzinger 2003).

Gianna en Michael Sullivan het, benewens 'n aantal van hul ondersteuners, briewe aan bisdomsowerhede geskryf om die geldigheid van die gevolgtrekkings van die Keeler-kommissie te bevraagteken en te beweer dat die verskynings wel geldig was. Michael Sullivan het aanlyn 'n brief gepubliseer wat hy aan kardinaal Keeler geskryf het, waarin hy tientalle Amerikaanse biskoppe gekopieër het en gevra het waarom die gebedsgroep in 2000 opgeskort is en sy kommer uitgespreek het dat die Keeler-kommissie verkeerd ingelig is oor die inhoud van die boodskappe (M. Sullivan 2003 ). In 'n visie van 2006 het Our Lady aan Gianna gesê dat die besluit van die kerk oor die verskyning van die plaaslike vlak (Kardinaal Keeler) kom, nie van die owerhede van die Vatikaan nie, en daarom het die besluit minder gewig as wat dit van hoër owerhede sou kom. Soos Gianna later opgemerk het: 'Kardinaal Ratzinger nie homself sluit [dat die verskynings nie bonatuurlik is nie] en ... laat die gesag rus by 'n plaaslike vlak, dit is met Kardinaal Keeler en nie die Heilige Stoel ”(2006). Kardinaal Keeler het in reaksie daarop die brief van kardinaal Ratzinger bekend gemaak en sy standpunt herhaal dat die verskynings nie bonatuurlik was nie.

Intussen het die ondersteuners die Marian Gebedsgroep in 2004 opgewek. Sedert 2000 het hulle nie toegelaat om hierdie vergaderings oor kerkgeboue te hou nie, maar hulle het geredeneer dat hulle vergaderings op private eiendom kon hou, veral as hulle nie Massa gehou het of sakramente aangebied het nie. Die gebedsgroep het maandeliks by 'n nabygeleë plaas ontmoet. Deelnemers het soms tydens 'n skuur in 'n skuur gekruip. Later het die groep verhuis na die Lynfield Event Complex, 'n konferensiesentrum buite Frederick, Maryland, wat groter skare kan hou. Soveel as 1,000 mense het hierdie gebedsbyeenkoms enkele maande bygewoon, ten spyte van die afwesigheid van massa en sakramente. Die gebedsgroep het gedurende hierdie tydperk meer formeel georganiseer, as 'n kerngroep vrywilligers wat Gianna tydens ekstase aangeteken het, en die klank het die boodskap aangeteken, publieke boodskappe na 'n webwerf gestuur, skenkings vir die huurgeld vir die konferensiesentrum gehanteer, boodskappe in boekreekse saamgestel. , en hanteer die produksie van Our Lady of Emmitsburg beelde, gebedskaarte en penne. Twee webwerwe (Stigting vir die Hartseer en Onbevlekte Hart van Maria en Privaat Openbarings 12: 1) is geskep om feitelike inligting en transkripsies van boodskappe te verskaf.

Gedurende hierdie tydperk het opposisie tot die verskynings van sommige plaaslike Katolieke en bisdomse leiers ook gegroei. Nog 'n webwerf, Cult Watch , het die verskynings, ondersteuners en visioenêr negatief beskou. Vader Kieran Kavanaugh, OCD, Gianna se geestelike adviseur, is stilgemaak toe kardinaal Keeler beveel het dat hy fr. Kavanaugh se hoof om die priester tydelik te beperk om die maandelikse gebedsbyeenkomste by te woon. Vader Alfred Pehrsson, die gemeentepriester in St. Joseph, wat sedertdien in 'n ander gemeente verplaas is, is ook deur sy meerdere gevra om nie oor die verskynings in Emmitsburg te praat nie. Albei mans het terughoudend gebly om oor die Emmitsburg-gebeure te praat.

In 2007 het Fr. Edwin O'Brien is aangestel as aartsbiskop in Baltimore na die bedanking van kardinaal Keeler. Met die verandering in Gianna het 'n brief aan aartsbiskop O'Brien geskryf waarin hy hom inlig oor die geskiedenis van die verskynings in Emmitsburg en hom verseker dat sy sal voldoen aan sy wense rakende die maandelikse gebedsbyeenkomste wat in Lynfield gehou word. Aartsbiskop O'Brien het nie direk op Gianna se brief gereageer nie, maar in 2008 'n pastorale advies uitgereik wat die standpunt van die kerk herhaal dat die boodskappe nie bonatuurlik was nie. Terwyl hy in die Pastoral Advisory toegegee het dat daar niks noodwendig heiligskaps aan die boodskappe is nie, beweer hy dat "die vermeende verskynings nie bonatuurlik van oorsprong is nie" (O'Brien 2008). Hy het mev. Gianna Talone-Sullivan verder 'sterk' gewaarsku om op geen enkele manier te kommunikeer nie, geskrewe of gesproke, elektronies of gedruk, persoonlik of deur 'n ander in enige kerk, openbare redenaar, kapel of op enige ander plek of plek, publiek of privaat , binne die jurisdiksie van die aartsbisdom Baltimore, enige inligting van enige aard wat verband hou met of bevat boodskappe of lokasies wat na bewering van die Maagd van God ontvang is.

Die Pastoral Advisory het voorts Katolieke gewaarsku teen 'deelname aan enige aktiwiteit rondom hierdie vermeende verskynings of wat inligting wil versprei en bevorder hier in die aartsbisdom.' Aartsbiskop O'Brien sluit sy brief af deur te sê dat hy 'die verdeeldheid wat deur hierdie situasie geskep is' wil oplos.

Plaaslike ondersteuners was woedend, en baie van hulle het bevraagteken of aartsbiskop O'Brien sy gesag oorskry het deur die aktiwiteite van katolieke selfs buite kerklike eiendom te reguleer. Gianna het egter aan aartsbiskop O'Brien geskryf en hom bedank vir die feit dat hy '' die baie onopgeloste vrae wat sy voorganger [kardinaal Keeler] onaangespreek gelaat het 'uitgeklaar het' (2003). Sy het in haar brief verklaar dat sy nie meer maandelikse gebedsbyeenkomste op Lynfield sal bywoon nie en dat sy nie verbonde is aan of verantwoordelik is vir die aktiwiteite van Die Stigting van die Hartseer en Onbevlekte Hart van Maria . In haar brief, wat sy ook aanlyn gepubliseer het, het sy haar ondersteuners aangespoor om "ag te slaan op die waarskuwings van die biskop."

Gianna het voortgegaan om daaglikse verskynings en plekke in haar huis te rapporteer. Die Stigting van die Hartseer en Onbevlekte Hart van Maria en Privaat Openbarings 12: 1 werk steeds, stel en interpreteer vorige Emmitsburg-boodskappe vir aanlyn nuusbriewe. In 2013, die nuusbrief van die Stigting is ontvang deur mense in 54 Amerikaanse state en gebiede en 145 nasies. Vanaf Februarie het 2014-gebruikers van 188-lande meer as 9 miljoen besoeke aan die webwerf van die Stigting.

Leerstellinge / oortuigings

Diegene wat in die Emmitsburg-verskynings glo, het op verskillende maniere agtergekom dat die verskynings wettig is. In onderhoude wat ek in 2011 en 2012 met ondersteuners gevoer het, het baie daarop gewys dat Gianna 'n 'yuppie' was met 'n mate van rykdom, 'n gevorderde graad in Farmakologie en 'n werk — met ander woorde, met veel om te verloor deur te beweer dat sy verskynings ontvang. Hierdie individue het nie geglo dat Gianna sou rapporteer dat hulle Our Lady sou sien nie en die openbare ondersoek sou waag as dit nie waar was nie. Gianna het selfs twee keer getoets terwyl sy in ekstase was: een keer in 1993 aan die Universiteit van Kalifornië, San Francisco Medical Center, onder toesig van Marian-teoloog Fr. René Laurentin, en weer aan die Johns Hopkins Universiteit in 2003 deur dr. Ricardo Castañón. Beide kere het dokters vasgestel dat haar breinskanderings ooreenstem met dié van ander visioenêre in ekstase. Ontevredenes het Gianna daarvan beskuldig dat sy 'n 'kultus' is of haar roem verontagsaam. Sommige ondersteuners het egter vinnig daarop gewys dat Gianna bloot 'n kanaal van die goddelike is.

Ondersteuners het maklik toegang tot verskeie jare se boodskappe van Our Lady of Emmitsburg via die webwerwe van Die Stigting van die Hartseer en Onbevlekte Hart van Maria en Privaat Openbarings 12: 1, en baie individue herlees die boodskappe en vind elke keer nuwe betekenisse. Sommige boodskappe het meer aandag gekry as ander. Tydens my veldwerk in Emmitsburg van 2010 tot 2013 was ek getuie van af en toe gesprekke oor die boodskappe wat 'n waarskuwing van 'n ramp gehad het. Twee belangrike voorbeelde is die boodskap wat op 1 Junie 2008 gewaarsku word oor ''n ander liggaam in 'n wentelbaan om u sonnestelsel' 'en die vernietiging van' 60-70% van die wêreldbevolking 'en die boodskap wat op 31 Desember 2004 gewaarsku word dat die' aarde afgespin word ' sy as. ” Enkele individue in Emmitsburg het bespiegel dat die aardbewing en tsoenami in Japan in 2011, wat volgens NASA die aarde met vier sentimeter op sy as verskuif het, hierdie profesie vervul het.

Nog 'n algemene tema in die boodskappe is dat mense vir priesters en afvalliges moet bid. Die September 15, 2003 boodskap waarsku: "Die Kerk sal altyd staan ​​as gevolg van my Seun, maar wat in gevaar is, is die siele van baie van my priesters, my biskoppe en my kardinale wat sal moet versoen word en wie aanspreeklik gehou sal word om die kudde te mislei. "'n Algemene afkeer van priesters en lekkende Katolieke is egter om vir hulle te bid. Die Augustus 31, 1995 boodskap is tipies: "Bid vir genade, klein kinders, en begeer Liefde en vergifnis vir alle mense."

Gegewe die opposisie van sekere plaaslike priesters teen die verskyning in Emmitsburg, is ondersteuners ook gehoord deur Our Lady'sbaie boodskappe wat hulle verseker dat sy nie Emmitsburg verlaat nie. Die boodskap van 5 Februarie 2006 verseker luisteraars byvoorbeeld dat Emmitsburg die sentrum van Our Lady's Immaculate Heart is, ondanks teenstand van sommige kerkleiers, en gaan dan voort: 'Weet dat ek nie vertrek en dat ek intree vir alle goeie dinge voor die troon van God. ” Die boodskap van 5 Oktober 2008 (net voordat die pastorale advies uitgereik is) herhaal hierdie tema: “weet dat ek hier by jou is. Ek is nie vertrek, selfs as jy dink ek is ver weg. "

Ondersteuners is van mening oor die Aartsbisdom se standpunt oor die verskyning. Alhoewel die meeste ondersteuners die gees van die Pastorale Advies gehoorsaam het deur nie gebedsbyeenkomste te hou nie en nie oor die verskynings gepraat het nie, tensy hulle gevra is, het baie voortgegaan om die gesag van aartsbiskop O'Brien te bevraagteken om gebedsbyeenkomste wat bymekaarkom, te verbied op eiendom wat nie tot die Katolieke kerk. Verder hou baie aanhangers die kerkleerstelling oor private openbaring vas, dat gelowiges 'in hierdie openbaringe mag verwelkom wat 'n outentieke oproep van Christus of sy heiliges tot die Kerk is' ('Kategismus' 1.1.2.67). In Emmitsburg redeneer baie individue dat niks in die boodskappe in stryd is met die kerkonderrig, die Skrif of die tradisie nie, en dat hulle dus vry is om daarin te glo. Hulle meen dat die Keeler-kommissie, wat tot die gevolgtrekking gekom het dat apokaliptiese leerstellings onrusbarend was en dat die boodskappe oor die terugkeer van die Jesuskind in 'n tussentydse geestelike regering voor die werklike finale koms in stryd was met die kerklike leer, verkeerd ingelig is.

RITUELE / PRAKTYKE

Weens verbiedings het praktyke wat verband hou met die Emmitsburg-verskyning oor die jare aansienlik verander. Voor September 2000 het die St. Josephse Katolieke Kerk in Emmitsburg elke Donderdag 'n Marian Gebedsgroep in die kerk aangebied. Pilgrims van regoor die wêreld sal die weeklikse Massa 8: 30 AM bywoon, gevolg deur privaat gebed en middagbelydenis. Baie sal na die Nasionale Heiligdom Grot van Lourdes, die Nasionale Heiligdom van Elizabeth Ann Seton, en ander terreine in die dorp gaan. Die gebedsdiens is in die aand gehou, met Massa, Rosary gebede, en 'n genesing diens. Gewyde het dikwels tot laat in die aand gebly.

Van 2004-2008 het die gebedsgroep maandeliks vergader om die Rozenkrans te bid. Hierdie dienste het nie op kerkgeboue plaasgevind nie, het nie Massa gehad nie, en het nie sakramente aangebied nie. Nietemin het hulle honderde pelgrims gelok.

Noudat die gebedsgroep ontbind is, is die Stigting van die Hartseer en Onbevlekte Hart van Maria is bemoedigende ondersteuners om maandelikse Marian Days of Prayer in hul eie huise te hou. Daar is geen manier om te meet hoeveel mense betrokke is by hierdie poging nie, maar in my tyd in Emmitsburg het ek nog nooit gehoor van iemand wat 'n gebedsgroep spesifiek vir die Marian Day of Prayer organiseer nie. Ek het egter gepraat met verskeie mense wat ons dame van Emmitsburg in hul daaglikse toewydings insluit. Hulle mag haar naam noem tydens 'n Litany ("Our Lady of Emmitsburg, Bid vir Ons"), dra gebedskaarte met haar beeld, of hou beelde van haar in hul huise. Baie mense gaan voort om Our Lady of Emmitsburg-boodskappe te lees, aangesien baie van hulle beskikbaar is via webwerwe en gedrukte boeke. Die fondasie en Privaat Openbarings 12: 1 Stel boodskappe en interpretasies saam in elektroniese nuusbriewe wat wêreldwyd versprei word. Die nuusbrief van die Stigting is versprei in 54 Amerikaanse state en gebiede en 145 nasies in 2013.

Daarbenewens was en was baie ondersteuners aktief in hul plaaslike gemeentes, het hulle gereeld die mis bygewoon, die Grot gereeld besoek, die Rosekrans en ander gebede gebid en boeke gelees oor die lewens van die heiliges. Oor die algemeen val die Emmitsburg-gelowiges in die verskynings in ooreenstemming met ander konserwatiewe Katolieke in terme van hul houding jeens sosiale en politieke kwessies en die kerklike gesag. Soos baie “baie toegewyde” katolieke, ondersteun baie individue hul kerk se opposisie teen geboortebeperking, aborsie en huwelike van dieselfde geslag (D'Antonio 2011; D'Antonio, Dillon & Gautier 2013; Dillon 2011a, 2011b); om seker te wees, neem baie van die Emmitsburg-boodskappe 'n konserwatiewe standpunt in oor hierdie kwessies.

ORGANISASIE / LEADERSHIP

Voor die 2008 Pastorale Advies het 'n netwerk van vrywilligers die gebedsgroep en die verspreiding van boodskappe georganiseer. Opdragte sluit in Gianna-videopaping tydens haar visie, die skryf van boodskappe, die instandhouding van webwerwe, die verskaffing van skenkings vir die huur van konferensiesentrums (van 2004 tot 2008), die bestuur van skare van deelnemers, en die leiding van rozenkransgebede tydens dienste.

Die fondasie is gestig om te wees, en bly 'n belangrike bewaring van inligting oor die verskynings. Privaat Openbarings 12: 1 is nog 'n nuttige bron van historiese inligting. Beide organisasies handhaaf webwerwe wat maklik toeganklik is vir enige internet soekenjin, die Stigting van die Hartseer en Onbevlekte Hart van Maria en Privaat Openbaring van Our Lady of Emmitsburg . Beide organisasies is amptelik in Pennsylvania geleë en is dus buite die jurisdiksie van die Baltimore-aartsbisdom en sy verbod. Gianna het veral geen betrokkenheid by Die fondasie in haar 2008-reaksie op die Pastorale Advies.

Kwessies / UITDAGINGS

Die grootste uitdaging in Emmitsburg is die Kerk se standpunt oor die verskyning. Sommige gemeentepriesters bly hardnekkig daarteen gekant, en daar is anekdotiese bewyse van vyandigheid tussen sekere gemeentepriesters en skynondersteuners in Emmitsburg. Sommige plaaslike lek-katolieke is ook teen die verskyning, soveel dat ondersteuners hulself gereeld sensureer in die teenwoordigheid van sekere individue. Cult Watch plaas soms nuwe artikels wat die verskynings en visioenêre ontlont.

Na die beëindiging van die maandelikse gebedsbyeenkoms op Lynfield was die St. Peter's Bookstore, 'n boekwinkel en koffiehuis in Emmitsburg, gestig as 'n diens aan Our Lady of Emmitsburg om as bewaarplek van inligting oor die verskynings. St. Peter's het boekversamelings van boodskappe aangebied, kundige werknemers en eienaars wat bereid was om inligting oor die verskynings te deel, 'n uitnodigende sitplek wat bevorderlik was vir die bespreking van die verskynings en ander Katolieke items. Die besigheid was redelik suksesvol, terwyl die gebedsgroep nog naby Emmitsburg bymekaargekom het, en selfs 'n groot lesingsreeks gereël het. Dit was 'n gunsteling kuierplek vir plaaslike katolieke en katolieke pelgrims wat die Grot besoek. Baie ondersteuners was dus teleurgesteld toe St. Peter's in 2012 buite werking is.

Met die aanstelling van aartsbiskop Lori in Baltimore in 2012, het sommige mense gehoop dat die aartsbisdom die verbod op 'n Marian Prayer Group in Emmitsburg sou verlig. Geen formele beperkings is op Gianna in die aartsbisdom geplaas sedert aartsbiskop O'Brien Baltimore verlaat het nie. Daar was 'n mate van belangstelling in die organisering van 'n Marian-gebedsgroep wat nie Gianna se visioene en boodskappe sou insluit nie, en sommige van die Dogters van Liefdadigheid in die Basiliek het 'n paar sulke vergaderings gereël. Wat die verskynings betref, is daar tans geen manier om te meet hoeveel mense aanhou glo en hulle ondersteun nie, aangesien die gebedsgroep sedert 2008 nie toegelaat is om byeen te kom nie. Terwyl ondersteuners hoop dat kerkleiers hul besluit oor die Emmitsburg sal keer. verskynings, baie bespiegel dat die verskynings eers goedgekeur sal word as Gianna se visioene en lokasies ophou, of deur goddelike ingryping.

Verwysings

Kategismus van die Katolieke Kerk. 1993. Toegang verkry vanaf www.vatican.va/archive/ENG0015/_INDEX.HTM op 13 Februarie 2014.

Clarke, Paul A. 2008. Die laaste woord? Frederick News Post , Desember 14, plaaslike nuus afdeling. Toegang verkry vanaf www.fredericknewspost.com op 13 Maart 2010.

D'Antonio, William V., Michele Dillon en Mary Gautier. 2013. Amerikaanse Katolieke in oorgang. Lanham, besturende direkteur: Rowman & Littlefield.

D'Antonio, William V. 2011. "Nuwe opname bied portret van Amerikaanse katolieke." National Catholic Reporter , Oktober 24. Toegang verkry vanaf http://ncronline.org/AmericanCatholics op 14 Januarie 2012.

Dillon, Michele. 2011a. "Neigings in die Katolieke Verbintenis Stabiel oor Tyd." National Catholic Reporter . Oktober 24. Toegang verkry vanaf http://ncronline.org/AmericanCatholics op 14 Januarie 2012.

Dillon, Michele. 2011b. "Wat is kern vir Amerikaanse Katolieke in 2011." National Catholic Reporter , Oktober 24. Toegang verkry vanaf http://ncronline.org/AmericanCatholics on 14 January 2012.

Eck, Larry en Mary Sue. 1992. "Jesus, I Trust in Thee: An Interview with Michael Sullivan, MD." Medjugorje Magazine, Julie-Augustus-September, 17-27.

Faricy, Robert, SJ en Rooney, Lucy, SND de N. 1991. Ons Lady kom na Scottsdale: Is dit outentiek? Milford, OH: The Riehle Foundation.

Fortney, Sarah. 2007. "Die Stem van Geloof." Frederick News Post , Januarie 8, plaaslike nuus afdeling. Toegang verkry vanaf www.fredericknewspost.com op 13 Maart 2010.

Stigting van die Hartseer en Onbevlekte Hart van Maria. en "Boodskappe van Our Lady of Emmitsburg." Toegang verkry vanaf www.centeroftheimmaculateheart.org op 13 Februarie 2014.

Gaul, Christopher. 2003. "Vatikaan ondersteun aksies om Visionêre te onderdruk. Toegang verkry vanaf www.archbalt.org/news/crsullivan.cfm op 13 Maart 2010.

Gaul, Christopher. 2002. "Ons glo nie in die verskynings nie." Toegang verkry vanaf www.emmitsburg.net/cult_watch/news_reports/we_do_not_believe.htm op 13 Maart 2010.

Galliër, Christopher. 1995. "Kort geskiedenis van die St. Joseph's Church." Die Katolieke Oorsig , November 1.

Keeler, William Cardinal. 2002. “Brief aan vr. O'Connor, ”5. Desember Toegang verkry vanaf www.emmitsburg.net/cult_watch/commission_report.htm op 12 Junie 2012.

Keeler, William Cardinal. 2003. "Besluit," Junie 7. Toegang verkry vanaf archbalt.org/news.upload/SullivanDecree.pdf op 19 Maart 2010.

Kenney, Eerw. Msgr. Jeremiah F. 2002. "Brief aan Gianna Talone-Sullivan," September 24.

Lobianco, Tom. 2002. "Kerk neem neutrale houding op verskynings. Frederick News Post , Desember 8, plaaslike nuus afdeling. Toegang verkry vanaf www.fredericknewspost.com op 13 Maart 2010.

Moving Heart Foundation. en 'Agtergrond'. Toegang verkry vanaf http://www.movingheartfoundation.com/Background.htm op 3 Februarie 2014.

O'Brien, aartsbiskop Edwin. 2008. "Pastorale advies," 8 Oktober. Toegang verkry vanaf www.archbalt.org/news/upload/Pastoral_Advisory.pdf op 21 Mei 2010.

O'Brien, aartsbiskop Edwin. 2002. "Brief aan vader O'Connor," 5 Desember. Toegang verkry vanaf www.emmitsburg.net/cult_watch/commission_report.htm op 13 Maart 2010.

Pehrsson, Fr. Al CM nd "Our Lady of Emmitsburg: Getuienis 1993-2006." Oudio-CD versprei deur die Stigting van die Sorrowful en Immaculate Heart of Mary.

Ratzinger, kardinaal Joseph. 2003. "Brief aan Kardinaal Keeler," Februarie 15. Toegang verkry vanaf www.archbalt.org/news/upload/decreeRatzinger.pdf op 21 Mei 2010.

"Verklaring oor die beweerde verskynings aan Gianna Talone-Sullivan in Emmitsburg." 2000. Toegang verkry vanaf http://www.tfsih.com/Misc/Unsigned%20Decree_09-08-00.pdf op 30 Januarie 2014.

Sullivan, Gianna. 2008. "Letter." Toegang verkry vanaf www.emmitsburg.net/cult_watch/rm/GiannaPastoralAdvisoryResponse.pdf op 21 Mei 2010.

Sullivan, Gianna. 2006. "Letter." Toegang verkry vanaf www.pdtsigns.com/giannaupdate.html op 21 Mei 2010.

Sullivan, Michael. 2003. "Letter." Toegang verkry vanaf www.emmitsburg.net/cult_watch/rm/Sullivan_rebuttal.pdf op 21 Mei, 2010.

Author:
Jill Krebs

Post Datum:
23 Februarie 2014

 

Deel