Our Lady of Clearwater

ONS LADY VAN KLEERWATER TYD

1929 (Januarie 15) Vader Edward J. Carter, SJ is gebore.

1991 Rita Ring het 'privaat boodskappe van Jesus en Maria begin ontvang.

1991 (1 September) verskyn Mary aan vyf vroue in 'n veld in Indiana en identifiseer haarself as 'The Lady of Light. Een van die vroue was die anonieme visioenêr wat bekend geword het as 'The Batavia (Ohio) Visionary'

1992 Die Batavia Vissionary het voorspel dat die Maagd Maria by die St Joseph-kerk in Koue Lente, Kentucky, sou verskyn.

1992 (Mei) Mary kondig aan dat sy drie priesters sal kies as 'spesiale ambassadeurs'.

1992 (Augustus 31) Carter het gesien wat hy beskryf het as 'n beeld van die Maagd Maria in die bome by St Joseph-kerk.

1993 Carter het opdragte van Jesus ontvang.

1994 Carter het die Herders van Christus Ministerie gestig nadat die Batavia-uitgifte opdrag gegee het om hom by die ander priesters in te sluit wat boodskappe deur haar moes ontvang en die spesiale missie om die Herders van Christus te vestig, uit te voer.

1996 (Mei 31) Carter en die Batavia-visioenêre het Maria in 'n veld gesien en toe boodskappe ontvang tot September 13, 1997

1996 (Desember 17) 'n Klant by die Seminole Finance Company in Clearwater, Florida, het 'n iriserende buitelyn opgemerk wat soos die Maagd Maria op die glaspanel van die suidwand van die gebou lyk.

1996 (Desember 19) Twee dae nadat die beeld die eerste keer gerapporteer is, het Rita Ring, 'n aktiewe lid van die Shepherds for Christ Ministry, 'n boodskap ontvang van Mary wat die beeld bevestig.

1997 (Januarie) Die Clearwater-polisie het 'n totaal van byna 500,000 besoekers sedert die aanvanklike waarneming geraam.

1997 (Mei) 'n Ongeïdentifiseerde vandale het die beeld verdruk deur die venster met roesende chemikalieë te bespuit.

1998 (Julie 15) Ring het 'n boodskap van die Maagd Maria aangemeld waarin gevra word dat 'n kruisbeeld gebou en langs haar beeld geplaas word.

1998 (Fall) Ugly Duckling Corporation het die 22,000-vierkante-voetgebou aan die Shepherds of Christ Ministries verhuur, wat daarna "Our Lady of Clearwater" gekoop en hernoem het.

1998 (Desember 17) Die Herders van Christus Ministries onthul 18-voet kruisbeeld, beeldhouwerk deur Felix Avalos op die webwerf.

2000 (Desember 18) Vader Carter is dood.

2000 (Februarie) Die Herders van Christus het 'n fabrieksproduksie rosaries op die tweede verdieping van die gebou geopen.

2003 (Desember) Die rosariumfabriek het gesluit weens 'n gebrek aan befondsing en arbeid.

2004 (Maart 1) 'n Aanvaller het die drie boonste venstergate wat die kop van die beeld aan die lig gebring het, gebreek.

FONDS / GROEPGESKIEDENIS

Op Desember 17, 1996, 'n kliënt by die Seminole Finance Company in Clearwater, Florida, het 'n beeld opgemerk wat opvallend is.
ooreenkoms met die Maagd Maria op die vensterpanele wat die suidelike muur van die gebou bevat. Die beeld het ongeveer 'n dosyn glaspanele op die gebou beslaan en was ongeveer 50 voet hoog en 35 voet breed (Trull 1997). Die kliënt wat die beeld die eerste keer opgemerk het, het plaaslike media gekontak en binne enkele ure het 'n skare buite die gebou bymekaargekom om die 'Kerswonder' te aanskou. Aanhangers, skeptici en ander belangstellende toeriste het die stad begin oorstroom. Die stadsraad van Clearwater moes noodgedwonge onmiddellik optree om 'n toeloop van besoekers te akkommodeer, wat gedurende Desember na raming 80,000 2004 per dag was, waaraan die stad nie gewoond was nie. Binne twee maande na die oorspronklike waarneming, het die Clearwater-polisie beraam dat 'byna 'n halfmiljoen mense' die plek besoek het en 'n 'Miracle Management Team' gestig om die menigte pelgrims te hanteer (Tisch 2: 1997). Teen die lente van 40,000 het die stad reeds 'meer as $ 19 uitgegee ... vir skarebeheer' en later 'n verkeers sein geïnstalleer op die kruising van US 1997 en Drew Street, waar die gebou geleë is (Posner 3: XNUMX).

Na die aanvanklike uitstorting van openbare belang het die aantal pelgrims geleidelik afgeneem. Die dalende openbare belangstelling in die beeld is omgekeer toe die beeld in Mei 1997 onteer is deur 'n onbekende vandaal wat bytende chemikalieë op die venster gespuit het en die beeld tydelik verduister het. Die volgende maand “het twee dae van swaar donderstorms die letsels weggespoel; sommige pelgrims het na hierdie gebeurtenis verwys as die beeld "genees self" (Trull 1997; Tisch 2004: 3). Ondanks die skielik hernieude belangstelling, het die besoekers aan die werf in die jare na die eerste waarneming en gevolglike ywer afgeneem tot ongeveer tweehonderd per dag. Die Clearwater-verskyning het nietemin ''n reeks ontwikkelings ondergaan ... wat gelei het tot die institusionalisering daarvan as 'n toewydingsentrum' en dus relatiewe lang lewe in vergelyking met baie ander verskyningsterreine (Swatos 2002: 182). Onder hierdie faktore was die relatiewe bestendigheid en veerkragtigheid van die beeld tot die finale vernietiging daarvan in 2004, die opkoms van 'n visioenêre persoon wat boodskappe oor die beeld gelewer het, en 'n verbinding met die Shepherds of Christ Ministries.

Ten tye van die waarneming was die gebou sowel as die Seminole Finance Company in besit van Michael Krizmanich, 'n godsdienstige Katoliek, wat die onderneming daarna aan Ugly Duckling Car Sales Inc. verkoop het. Die uiters groot aantal pelgrims na die perseel het 'n negatiewe impak gehad. oor die verkope van die Ugly Duckling, en die maatskappy het uiteindelik besluit om die gebou aan die Shepherds of Christ Ministries te verhuur. Die herders het die gebou die naam 'Mary Image Building' genoem en die interieur in 'n heiligdom omskep. Sommige lede van die Shepherds of Christ Ministries in Ohio het na Florida verhuis. Onder hulle was Rita Ring wat op 19 Desember 1996 'n boodskap ontvang het wat die beeld in Clearwater bevestig, net twee dae na die aanvanklike beeldbesigtiging.

In 'n latere boodskap ontvang deur Ring op July 15, 1998, het die Maagd gevra dat 'n groot kruisbeeld gebou en langs haar beeld op die vensterpanele geplaas word. Gefinansier deur die Herders van Christus Ministries, die agtien voet kruisbeeld wat deur Felix Avalos gevorm is, is op Desember 17, 1998, twee jaar na die eerste waarneming onthul.

Op Maart 1, 2004, was die beeld onherstelbaar beskadig toe 'n aanvaller die drie boonste venstergalerye verbreek het. Dit was

teoretiseer dat die vandaal 'n slypskoot gebruik het om verskeie klein metaalballe deur die panele met die kop van die beeld te propageer. Ten spyte van die skade aan die beeld, het die Herders van Christus Ministries die Mary Image Building behou en Rita Ring het steeds boodskappe van die Maagd en Jesus ontvang. Die permanente vernietiging van die voorkoms het egter aansienlik verminderde besoek aan die Clearwater-perseel.

Leerstellinge / oortuigings

Rita Ring was die sentrale visioenêr by Our Lady of Clearwater. Alhoewel Ring sedert 1991 berig het dat hy en Jesus boodskappe van Jesus en Maria ontvang het, was die boodskappe na die verskyning van die beeld op die Seminole Finance Company nou verwant aan die Clearwater-beeld. Ring se eerste boodskap na die ontdekking van die beeld op 19 Desember 1996 het die beeld geverifieer en die beeld aan die ligging gekoppel: '... Ek verskyn aan u, my kinders, op 'n [voormalige] bank in Florida. U het u god geld verdien! Weet u hoe koud is u harte? U draai weg van my Seun, Jesus, vir u geld. U geld is u god ... ”(“ Nuus ”en)

Ring het berig dat Mary 'n wydverspreide verspreiding van die huidige boodskappe versoek het, van diegene wat sou volg, en van die "Mary Message", 'n bandopname wat sewe dae voor die jaarlikse fees van Our Lady of Guadalupe ontvang is. 'N Soortgelyke boodskap is ontvang op Januarie 23, 1997, waarin Ring Maria se versoek vir die verspreiding van nie net "Maria se Boodskap" nie, maar ook verskeie ander boeke wat deur die Herders van Christusministeries gepubliseer is, insluitende God se Blou Boek en Rozenkransen uit die harte van Jesus en Maria. Verder het baie van die boodskappe God se toorn oorgedra met menslike sondigheid en die versuim om na vorige boodskappe te luister, en die mensdom met vuur gedreig, en selfs godsdienstige nalatigheid en goddelike toorn genoem as die bron van hedendaagse veldbrande in Florida. Daar was ook profesieë van 'n dreigende eindtyd. Al die boodskappe van Ring is deur vader Carter onderskei.

Die godsdienstige aktiwiteit wat met Clearwater geassosieer word, is duidelik grotendeels in die Katolisisme gewortel en parallel die geloof van baie soortgelyke skyngroepe vir die behoefte om terug te keer na die leerstellings van Christus. Die Herders van Christus Ministries het ook 'n mate van ekumenisme gesoek. Toe die Shepherds besluit het om die bankgebou in 1998 te bekom, het die groep gesê dat hulle die voorneme het om "die webwerf beskikbaar te stel vir mense van alle gelowe vir stille gebed en refeksie" en bevraagteken godsdienstige afdelings en vra "Bid ons nie almal nie dieselfde hemelse Vader? "(Swatos 2002).

RITUELE

Kort na die aanvanklike waarneming van die Clearwater-beeld is 'n voorlopige heiligdom op die plek van vertoning gebou, met banke, 'n skenkingskas, kerse, rooskranse, foto's, blomme, kerse en gebedsversoeke. Besoekers aan die werf algemeen verlaat offers aan die maagd, soos "kerse, blomme, vrugte, [en] krale, en deel aan individuele dade van vroomheid (Posner 1997: 2). Maria se versoeke vir pelgrims, soos gerapporteer deur Ring, sluit in gebed, 'n daaglikse resitasie van die Tien Gebooie op die terrein, resitasie van die rozenkrans, en 'n nakoming van die eerste Saterdag toewyding. Ten einde Virgin se versoeke te vervul om haar boodskappe te versprei en ander in gebed te lei, word oudio's van Mary's Message gespeel en roosters, pamflette en brosjures word deur werfpersoneel (Swatos 2002: 192) verskaf. Die fokus op individuele aanbidding, eerder as "die gemeenskaplike gevoel van die massa", is een van die belangrikste faktore wat die organisasie van die Clearwater-groep in plaas van tradisionele Katolieke opset (Swatos 2002) stel.

Pelgrims na die terrein dra ook by tot die persepsie van 'n heilige teenwoordigheid en die potensiaal vir wonderbaarlike gebeure. Byvoorbeeld, onder sommige pelgrims uit die Latino-gemeenskap was die gevoel dat Mary 'n jong vlugteling van Kuba wat asiel in die VSA sou soek, sou help: 'Tessy Lopez (62) van Miami Beach straal van vreugde toe sy die verskyning beskou. Soos baie ander mense op die terrein byeengekom het, het Lopez gesê dat sy dit as 'n teken van 'n naderende wonder beskou vir Elian, die 6-jarige Kubaanse balke wat
het 'n reis oorleef wat sy moeder en tien ander doodgemaak het .... Ek dink die seun is geseënd. Baie mense het hul lewe vir daardie seun gegee, en hy woon blokke van hier af, 'het Lopez gesê. "Ons moet besef dat dit 'n belangrike teken is" (Garcia 10). Barbara Harrison (2000) het die webwerf op Kersfees, 1999, besoek en 'n boodskap van Mary gerapporteer waarin sy gesê is: "Ek het u gekies as 'n voertuig waardeur my boodskap versprei sal word ... U moet vertel van hierdie dag en van ons vorige vergaderings in 'n boek ... U moet vertel van die wonderwerke van geboorte en aanneming. '

ORGANISASIE / LEADERSHIP

Min is bekend oor die lewe van een van die twee sentrale figure in Clearwater. Rita Ring word eenvoudig beskryf as 'n getroude vrou met vier kinders, 'n wiskunde professor aan die Universiteit van Cincinnati, en 'n toegewyde Katolieke en aktiewe lid van die herders van Christus bedien. Na verneem word, het sy in 1991 'private openbarings' van Jesus en Maria begin ontvang, enkele jare voordat sy boodskappe oor die beeld by Our Lady of Clearwater berig het. Meer is bekend oor vader Edward Carter. Hy is grootgeword I Cincinnati, studeer aan die Xavier Universiteit, word in die Jesuïete Orde georden toe hy 33 jaar oud was en het byna drie dekades lank teologie aan die Xavier Universiteit gegee. Carter berig dat hy gedurende die somer, 1993, begin het om boodskappe van Jesus te ontvang, en op 'n dag voor Paasfees in 1994 is vertel dat hy nou boodskappe vir ander sou begin ontvang (Carter 2010). Hy het die Shepherds of Christ Ministry in 1994 gestig nadat die Batavia Visionary opdrag gekry het om hom by die ander priesters in te sluit wat deur haar boodskappe sou ontvang en om die spesiale missie uit te voer om die Herders van Christus te stig. Carter ontvang ook 'n boodskap van Jesus waarin hy aangesê word om hierdie missie te onderneem en Rita Ring in te sluit: 'Ek vra dat 'n nuwe gebedsbeweging begin word onder leiding van Shepherds of Christ Ministries ... Ek sal hierdie nuwe gebedsbeweging binne My Herders van Christus Bedieninge op 'n kragtige manier gebruik om my Kerk en die wêreld te vernuwe. Ek sal groot genade gee aan diegene wat by hierdie beweging aansluit ... Ek nooi my geliefde Rita Ring uit om koördineerder te wees vir hierdie aktiwiteit ”(“ About ”2006).
Op Desember 19, 1996, twee dae nadat die beeld op die Seminole Finance Company Building gerapporteer is, het Mary die Clearwater-verskoning aan Rita geverifieer en Rita opdrag gegee om die werk in Florida te begin. Ring het begin dien as die locutionist, en Carterhaar boodskappe bekragtig ("onderskei). Vir 'n tyd lank het sy daagliks boodskappe ontvang wat in die Message Room saam met videobande beskikbaar gestel is. Ring het op die vyfde van elke maand die 'Mary Image Building' besoek. Vanaf 2000, die jaar van die jubeljaar, het dit gelyk of die beeld op daardie dag heeltemal goud geword het.

The Shepherds of Christ Ministries beskryf homself as '' 'n veelzijdige, internasionale beweging, bestaande uit 'n aantal bedienings wat almal toegewy is aan 'die geloof van die Katolieke Kerk tot dieper liefde en respek vir die harte van Jesus en Maria'. Die bediening, wat oop is vir priesters, godsdienstiges en lekers, het tans meer as 150 gebedshoofstukke in sy wêreldwye netwerk wat veral gewy is aan die geestelike welsyn van priesters ”(Shepherds of Christ Ministries nd). Die organisasie is daarop ingestel om die welstand van priesters te bevorder en diegene wat belangstel in 'n geestelike lewe aan te moedig om die rosekrans op te sê en aan die nagmaal deel te neem. 'N Belangrike doelwit is om priesters aan te spoor om' heiliger te word, dus tradisionele en modernistiese neigings te laat vaar '(Swatos 2002: 182). Die Shepherds of Christ Movement bevat 'n lys van sy bedienings soos die Apostels van die Eucharistiese Hart van Jesus, wat lede elke week twee uur lank voor die Heilige Sakrament bid; 'n "24 uur aanbidding" in China, Indiana, ondersteuning vir 'n ouetehuis; 'n “Toewyding van huise” vir individue en gesinne; en 'n program om gratis handgemaakte rozenkranse aan Katolieke skole te lewer ("Ministeries nd)

 Die Herders van Christus Ministries het die bankgebou in 1998 begin huur en het uiteindelik die 22,000-vierkante voet gekoop.
sentrum vir meer as twee miljoen dollar. Die groep het na die gebou begin verwys as 'Our Lady of Clearwater'. Op 15 Julie 1998 lui die daaglikse boodskap van Mary dat 'ek wil hê dat 'n kruisbeeld op die perseel naby die hoofvenster langs my beeld geplaas moet word. My oë is altyd gerig op my seun Jesus wat gekruisig is en my hart ken sy opstanding uit my dood ”(Desrochers 2007). Die kruisbeeld van 18 voet is deur Felix Avalos gebeeldhouw, op 18 Desember 1998 onthul. Die Herders het daarna in 2000 'n rosaryfabriek in die gebou geopen en 'n kapel gebou vir aanbidding.

Teen 2002 het die openbare belangstelling op die webwerf egter dramaties afgeneem; die kruisbeeld is bedek as gevolg van verswakking deur die weer; die parkeerterrein waar pelgrims bymekaar gekom het, was grotendeels leeg; die rosaryfabriek kon homself nie onderhou nie en het gesluit; die groep slaag nie daarin om die werf te ondersteun deur teëls met die naam van die skenker te verkoop nie. Die gedeeltelike vernietiging van die skynbeeld in 2004 het 'n reeds sukkelende skynwebwerf verswak.

Kwessies / UITDAGINGS

Een opvallende omstredenheid rondom die beeld by Clearwater is die bron van die beeld self. Terwyl Ring berig het dat die Maagd Maria haar verskyning twee dae na die aanvanklike waarneming op Desember 17, 1996, bevestig het, het 'n foto in die gebou in 1994 bekend gemaak dat die beeld 'n geruime tyd teenwoordig was en net opgemerk is toe palmbome gedeeltelik die venster, is verwyder. Verder, volgens Posner, "enige godsdienstige pelgrim, verslaggewer of toevallige besoeker hoef net om die gebou te loop om daarop te let dat die 'Maria-verskyning' amper die enigste so kleurvolle beeld teenwoordig is. Inderdaad, iriserende kleuring van 'n soortgelyke aard is duidelik om sy omtrek waar blootgestelde reflektiewe glas gebruik is en is besonder lewendig waar plantegroei en sprinkelkoppe naby die glas is. Langs die lae heininge blyk dit dat die vlekke net bokant hulle tops beweeg. waar die palms hoog word, volg die vlekke "(1997: 1). 'N Plaaslike chemikus het die vensters ondersoek en voorgestel dat die vlek geproduseer word deur waterafsettings gekombineer met verwering, wat 'n chemiese reaksie soos wat dikwels op ou bottels gesien word, miskien as gevolg van die werking van die waterbesprinkel. Aanhangers van die goddelike aard van die beeld beweer egter dat die wonderwerk van die beeld nie sy oorsprong is nie, maar die feit dat "hierdie kombinasie van elemente homself in hierdie beeld gevorm het, eerder as byvoorbeeld 'n amorfe reeks golwe" (Swatos 2002).

Die beeld het ook gemengde resensies van besoekers getrek. Byvoorbeeld: "Ek sien die weerkaatsings, maar ek sien dit nie," het Carmen Rodriguez (50) met 'n bietjie teleurstelling gesê. 'Ek dink sommige mense kan dit sien en ander nie. Miskien is dit gebaseer op noodsaaklikheid. ” En Eulalia Asencio (29) het skeptisisme uitgespreek. Sy het gesê dat sy die venstervenster versigtig aangeraak het om te kyk of lugversorging die beeld moontlik laat verskyn het. "Dit lyk asof jy Windex kry en dan die reënboog-aksie aan die gang het," het Asencio gesê. "Ek dink regtig dit is die weerkaatsing van die lig" (Garcia 2000). Aan die ander kant het die beeld vir die meeste pelgrims 'n dramatiese ervaring van goddelike teenwoordigheid gelewer, soos blyk uit die enorme skares, die geskenke en gebedsversoeke wat by die heiligdom gelaat is en die getuienisse van wonderwerke. Barbara Harrison (1999: 20), wat nie Katoliek was nie, het berig dat toe sy op die terrein aankom, “Awestruck menigtes gestaar het na die reënboogbeeld van die Geseënde Moeder Maria. Ek was onvoorbereid op die stormloop van emosies wat ek ervaar het. Ek was verbaas, en die heiligheid van die oomblik het my asem weggeslaan.

Daar is 'n beskeie vlak van spanning tussen die Rooms-Katolieke Kerk en Our Lady of Clearwater-leiers. Die Herdervan Christ Ministries stel homself voor as 'n lekekatolieke organisasie, maar het geen formele verhouding met die kerk nie. Verteenwoordigers van die werf het gesorg dat die gesag van die Rooms-Katolieke Kerk nie betwis word nie. Die groep het byvoorbeeld aangedui dat hy toestemming van die plaaslike bisdom sou vra voordat hy 'n kapel op die terrein sou bou. Vader Carter het herhaaldelik gesê dat 'ek erken en aanvaar dat die finale gesag ten opsigte van private openbarings berus by die Heilige Stoel van Rome, aan wie ek oordeel ek gewillig wil wees' ('Nuus'). Die Katolieke bisdom Sint-Petersburg het geen verband met Shepherds of Christ ontken nie en het die beeld 'n 'natuurlik verklarende verskynsel' genoem. Die bisdom het egter nie 'n ondersoek na die terrein geloods nie en het dit nie veroordeel nie (“Clearwater Madonna Changes Hands” 1998; Tisch 2004: 4). Daar is ander kritiek binne die Katolieke gemeenskap wat tot die gevolgtrekking kom dat die verskynings nie outentiek is nie (Conte 2006).

Daar word beraam dat daar sedert 1,500,000 1996 besoekers aan die Our Lady of Clearwater-werf was. Ten spyte van die skerp afname van pelgrims sowel as toeriste na die Mary Image-gebou na die vernietiging van die beeld in 2004, het die Shepherds of Christ Ministries voortgegaan om hou voordragte van Mary se daaglikse boodskappe by die gebou. Transkripsies van die boodskappe is op die Shepherds of Christ-webwerf geplaas, sowel as in die boeke wat deur die organisasie gepubliseer is, gedruk. ”

Verwysings

'Oor'. 2006. Shepherds of Christ Ministries. Toegang verkry vanaf http://www.sofc.org/ABOUT/abouthom.htm op 10 Maart 2013.

Carter, Edward. 2010. Vertel my mense: deur Fr. Edward Carter, SJ Toegang van http://deaconjohn1987.blogspot.com/2010/10/tell-my-people-by-fr-edward-carter-sj.html

'Clearwater Madonna ruil hande.' 1998, 11 Julie. Toegang verkry vanaf http://www.witchvox.com/media/mary_shrine.html op 10 Maart 2013.

Conte, Ronald. 2006. “Bewerings van private openbaring: waar of onwaar? 'N Evaluering van die boodskappe van Rita Ring.' Katolieke planeet. Toegang verkry vanaf http://www.catholicplanet.com/apparitions/false45.htm op 10 Maart 2013.

Desrochers, Claude. 2007. "Jesus en Maria in Clearwater, Florida." JPG, 30 November. Toegang verkry vanaf http://jpgmag.com/stories/2033 op 10 Maart 2013.

Garcia Sandra Marquez. 2000. Mary ʻVerskyn naby Elian. ' Die Miami Herald, 26 Maart. Toegang verkry vanaf http://www.latinamericanstudies.org/elian/mary.htm op 10 Maart 2013.

Harris, Barbara. 1999. Gesprekke met Maria: Moderne Wonderwerke in 'n alledaagse lewe. Osprey, FL: Heron House Publishers.

'Bedieninge.' nd Shepherds of Christ Ministires. Toegang verkry vanaf http://www.sofc.org/ministries2.htm op 10 Maart 2013.

'Nuus'. nd Shepherds of Christ Ministries. Toegang verkry vanaf http://www.sofc.org/news_1.htm op 8 Maart 2013.

O'Neil, Barbara. 2000. "Gelowiges hoor: maak rooskleuriges," St Petersburg Times, 15 Oktober. Toegang verkry vanaf http://www.sptimes.com/News/101500/NorthPinellas/Believers_hear__Make_.shtml op 5 Maart 2013.

Posner, Gary P. 1997. "Tampa Bay's Christmas 1996 'Virgin Mary Apparition'," Tampa Bay Skeptics Report. Toegang verkry vanaf http://www.tampabayskeptics.org/v9n4rpt.html op 3 Maart 2013.

Shepherds of Christ Ministries. nd "Maagd Mary vertel vir Cincinnati Visionary waarom haar beeld op FL-kantoorgebou verskyn." Toegang verkry vanaf http://www.sofc.org/news_1.htm op 10 Maart 2013.

Swatos, William H., Jr. 2002 "Our Lady of Clearwater: Postmoderne Tradisionisme." Pp. 181-92 in Van Middeleeuse Bedevaart tot Godsdienstige Toerisme: Die Sosiale en Kulturele Ekonomie van Vroomheid, geredigeer deur William H. Swatos, Jr en Luigi Tomasi. Santa Barbara, CA: ABC-CLIO.

Tisch, Chris. 2004. “Vir Mary's Faithful, A Shattering Loss.” St Petersburg Times, 2 Maart. Toegang verkry vanaf http://www.sptimes.com/2004/03/02/Tampabay/For_Mary_s_faithful__.shtml op 3 Maart 2013.

Trull, D. 1997. "Die Maagd Mei Het Windows?" Toegang verkry vanaf http://dagmar.lunarpages.com/~parasc2/articles/0797/mary.htm op 3 Maart 2013.

Skrywers:
David G. Bromley
Leah Hott

Post Datum:
11 Maart 2013

 

 

 

Deel