Our Lady of Bayside

ONS LADY BAYSIDE TYDEL

1923 (12 Julie): Veronica Lueken is gebore.

1968 (5 Junie): Sirhan Sirhan vermoor Robert Kennedy. Hierdie gebeurtenis was gekoppel aan die begin van Lueken se eerste mistieke ervarings.

1970 (18 Junie): Die Maagd Maria verskyn vir die eerste keer aan Lueken in die St. Robert Bellarmine's Church.

1971-1975: "The Battle of Bayside" het plaasgevind. In hierdie tydperk het die spanning tussen Lueken se volgelinge en die Bayside Hills Civic Association toegeneem. Wake sou duisende mense trek. Op die hoogtepunt van die kontroversie was daar tot 100 polisiebeamptes nodig tydens waaksaamheid om die vrede te bewaar.

1971 (31 Maart): Monseigneur Emmet McDonald van die St. Robert Bellarmine's Church het biskop Francis J. Mugavero geskryf en gevra om sy hulp om Lueken se beweging te verwyder.

1973: 'n Kanadese groep met die naam Pilgrims of Saint Michael het Lueken begin steun. Hulle het busvragte pelgrims uit Kanada gebring om na waaksaamheid te kom en het Lueken se boodskappe in hul nuusbriewe gepubliseer, Vers Demain en Michael Fighting .

1973 (7 Maart): 'n Nuwe komeet is gesien deur die Tsjeggiese sterrekundige Lubos Kohoutek. Baysiders het die komeet Kohoutek kortliks geïnterpreteer as die 'Ball of Redemption' wat in Lueken se visioene beskryf word.

1973 (29 Junie): Onder druk van die Bayside Hills Civic Association en St. Robert Bellarmine se gemeenteraad, het kanselier James P. King 'n kommissie gevorm om Lueken se visioene te ondersoek. Die kommissie het transkripsies van Lueken se boodskappe uit die hemel gelees en tot die gevolgtrekking gekom dat haar visioene "nie heeltemal eg is nie."

1973 (27 November): Die bisdom het die standbeeld van Mary van St. Robert Bellarmine's verwyder in 'n poging om die waaksaamheid te stop. Pelgrims het daarop gereageer deur hul eie standbeeld van veselglas saam te bring.

1974 (29 Januarie): Lueken se jongste seun, Raymond, is doodgeskiet in 'n jagongeluk terwyl hy saam met vriende in die staat New York naby Callicoon gekamp het. Lueken het na sy dood teruggetrokke geraak.

1974 (15 Junie): Die sewentienjarige Daniel Slane het 'n pelgrim in 'n hewige argument betrek. Terwyl hy na sy motor terugstap, is hy twee keer in die rug gesteek. Kerkowerhede beweer dat sy aanvaller 'n pelgrim van Sint Michael was wat op 'n bus geklim het en suksesvol na Kanada ontsnap het.

1975 (22 Mei): Lueken en haar volgelinge het ooreengekom op 'n skikking om die waaksaamheid na Flushing Meadows Park te verskuif. Op 26 Mei is die eerste waaksaamheid in Flushing Meadows Park gehou.

1975 (14 Junie): Die Bayside Hills Civic Association het 'n "dag van jubeling" georganiseer om die pelgrims te verwyder.

1975 (27 September): Lueken het 'n boodskap gelewer waarin hy 'n 'bedrieglike pous' aangekondig het, 'n kommunistiese agent wie se voorkoms aangepas is met behulp van plastiese chirurgie om te lyk soos Paulus VI.

1977: Die pelgrims van Saint Michael trek hul steun terug. Hul amptelike rede vir vertrek het te make met die vraag of vroulike pelgrims blou barette of wit barette moes dra. Dit blyk egter dat hul werklike motivering was dat Lueken se beroemdheid hul beweging kom oorskadu het. Lueken se beweging word opgeneem as "Our Lady of the Roses Shrine" en begin met die vervaardiging van sy eie nuusbrief. Dit het bly groei.

1983 (18 Junie): Na raming het 15,000 XNUMX pelgrims van regoor die wêreld in Flushing Meadows Park bymekaargekom vir die dertiende herdenking van die eerste verskyning van Mary in Bayside.

1986: Biskop Mugavero het 'n sterk bewoorde verklaring afgekondig en gesê dat Lueken se visies vals is. Dit is aan bisdomme regdeur die Verenigde State en konferensies van biskoppe regoor die wêreld gestuur.

1995 (3 Augustus): Veronica Lueken is oorlede.

1997 (November): 'n Skeuring tussen Veronica se wewenaar Arthur Lueken en die heiligdomsregisseur Michael Mangan het die Baysider-beweging verdeel. Albei faksies het begin soek na hulpbronne, volgelinge en toegang tot die waakterrein by Flushing Meadows Park.

1997 (24 Desember): 'n Regter het Arthur Luken die naam "Our Lady of the Roses Shrine" toegeken, asook alle bates en fasiliteite. Mangan se groep stig sy eie organisasie genaamd 'Saint Michael's World Apostolate'.

1998: Die parkedepartement in New York het 'n ooreenkoms bemiddel wat beide groepe toegang tot die park kon gee.

2002 (28 Augustus): Arthur Lueken is oorlede. Vivian Hanratty het die nuwe leier van 'Our Lady of the Roses Shrine' geword. Our Lady of the Roses Shrine en Saint Michael's World Apostolate het voortgegaan om mededingende waaksaamheid in Flushing Meadows Park te hou.

FONDS / GROEPGESKIEDENIS

Die verskynings by Bayside het begin met Veronica Lueken, 'n Rooms-Katolieke huisvrou van Bayside, New York, wat 'n
Marian siener. Lueken se eerste mistieke ervarings volg op die sluipmoord op senator Robert Kennedy op 5 Junie 1968. Die volgende dag, toe Kennedy in die hospitaal lê, bid Lueken vir sy herstel toe sy voel dat sy omring word deur 'n oorweldigende geur van rose. Alhoewel die senator laat die nag dood is, het die onverklaarbare reuk van rose steeds by haar gespook. Binnekort sal sy wakker word en vind dat sy gedigte geskryf het wat sy nie kon onthou nie. Sy het tot St. Therese van Lisieux gebid om senator Kennedy te red en vermoed dat Therese op die een of ander manier die ware outeur van hierdie gedigte was. Sy het hierdie ervarings met die priesters in haar parochiekerk, St. Robert Bellarmine's, bespreek, maar sy voel dat hulle haar nie ernstig opneem nie. Haar man, Arthur, het ook geen bespreking oor wonderwerke ontmoedig nie.

Daardie somer het haar gesigte donkerder geword. In die lug oor Bayside het sy 'n visioen gesien van 'n swart arend wat skree: "Wee, wee, wee die inwoners van die aarde!" Sy het oortuig geword dat hierdie skrikwekkende visioene 'n dreigende ramp aangedui het. Sy het Kardinaal Richard Cushing in Boston geskryf en hom gewaarsku dat daar iets verskriklik sou gebeur. Sy het ook gevoel dat haar toenemende sin van gevaar op een of ander manier verband hou met die Tweede Vatikaanse Raad wat in 1965 gesluit het. Lueken het gevoel dat die kerk sy rug gedraai het op die Katolieke tradisies wat sy beoefen het sedert sy 'n meisie was. In 1969 het sy 'n brief aan paus Paulus VI geskryf en hom gevra om die hervormings van die Raad te weerstaan.

In April, 1970, het die Maagd Maria aan Lueken in haar woonstel verskyn. Sy het aangekondig dat sy by St Robert sou verskyn
Bellarmine se kerk in Bayside “wanneer die rose in blom is.” In die nag van 18 Junie 1970 het Lueken alleen in die reën gekniel en die rosekrans gebid voor 'n standbeeld van die Onbevlekte Ontvangenis buite haar kerk. Hier verskyn Maria aan Lueken en gee haar die opdrag dat sy 'n bruid van Christus is, dat sy huil oor die sondes van die wêreld en dat almal moet terugkeer om die rosekrans te sê. Lueken het aangekondig dat 'n nasionale heiligdom op die kerkterrein moes gebou word en dat Maria voortaan op elke Katolieke feesdag daar sou verskyn. Gedurende die volgende twee jaar het 'n klein groepie volgelinge by Lueken aangesluit in haar waaksaamhede voor die standbeeld. By elke verskyning sou Lueken 'n 'boodskap uit die hemel' lewer, deur haar deur Maria gespreek, sowel as 'n groeiende groep heiliges en engele. Hierdie boodskappe het gewoonlik jeremiades oor die gewig van Amerika se sondes en waarskuwings van 'n komende tugtiging ingesluit (Lueken 1998: deel 1).

In 1973 trek Lueken se visioene die aandag van The Pilgrims of Saint Michael, 'n konserwatiewe Katolieke beweging uit Quebec. Die Pelgrims was ook bekend as "die wit barette" vir die hoede wat hulle gedra het. Soos Lueken, is hulle verontrus deur die hervormings van Vatikaan II. Die White Berets verklaar Lueken as "die siener van die eeu" en druk haar boodskappe uit die hemel in hul nuusbrief. Hulle het ook begin om busse te organiseer wat honderde pelgrims vervoer het om waaksaamhede voor die parochiekerk van Lueken by te woon. Lueken se boodskappe het begin dui op wêreldwye sameswerings, 'n komende kernoorlog en 'n hemelliggaam genaamd 'The Fiery Ball of Redemption' wat binnekort die aarde sou tref en die wêreldwye vernietiging sou veroorsaak.

Kerkowerhede het Lueken se aktiwiteite drie jaar lank geduld, maar haar groeiende beweging het 'n krisis geskep. Die kerk van St. Robert Bellarmine was aan alle kante omring deur privaat huise en The Bayside Hills Civic Association (BHCA) was verskrik deur die menigte pelgrims wat in hul rustige omgewing neergedaal het. Die inwoners het beswaar gemaak teen die nagwaak wat dikwels tot middernag geduur het. Hulle beweer dat pelgrims hul versorgde grasperke vertrap en die eiendomswaarde van hul huise verlaag het. Die BHCA het groot druk op die gemeente en die bisdom Brooklyn uitgeoefen om Lueken en haar volgelinge tot hakskeen te bring (Caulfield 1974).

Toe daar in 'n haastige ondersoek deur die bisdom gerapporteer word dat haar ervarings nie bonatuurlik was nie, is Lueken gevra om op te hou om haar waaksaamheid by die St. Toe sy weier, het amptenare van die bisdom haar waaksaamheid met 'n bulhoorn begin onderbreek, 'n brief van die biskop gelees en alle lojale katolieke beveel om nie deel te neem nie. Lueken en haar volgelinge het geantwoord dat sulke taktieke slegs bewys het hoe ver 'n sataniese sameswering sedert die Vatikaan II deur die kerk versprei het. Die BHCA het begin om teenwake en pelgrims te hou. Die situasie het gevaarlik geword en toenemende aantal polisie is gestuur om die vrede te bewaar. Verskeie inwoners is in hegtenis geneem vir wanordelike gedrag en die aanranding van polisiebeamptes. Enkele is selfs in die hospitaal opgeneem ná gewelddadige konfrontasies met die polisie of pelgrims. Hierdie gebeure het 'The Battle of Bayside' (Cowley 1975) genoem. Die situasie is uiteindelik in 1975 opgelos toe die Hooggeregshof in New York 'n bevel uitgereik het wat Lueken belet om haar waaksaamheid naby St. Robert Bellarmine's (Thomas 1975; Everett 1975) te hou. Die aand voordat hy met die bevel ingestem het, het Lueken 'n boodskap van Maria en Jesus ontvang om die waaksaamheid na Flushing Meadows Corona Park te verskuif (Lueken 1998, vol. 3, pp. 106-07).

Die nuwe waakterrein was 'n monument waarop die Vatikaanpaviljoen tydens die Wêreldtentoonstelling gestaan ​​het. Volgelinge gehad

het 'n veselglasbeeld van die Maagd Maria gekoop wat na die park gebring is vir waaksaamheid. Die skares het net bly groei. Die pelgrims van Saint Michael het uiteindelik hul steun onttrek en na Kanada teruggekeer. Maar teen hierdie tyd het Lueken se volgelinge hul eie georganiseerde missie geskep. Die beweging het die korporasie "Our Lady of the Roses Shrine" geskep, wat 'n internasionale poslys van duisende bestuur het. 'N Groep genaamd die Orde van St. Michael het die beweging se sendingpogings gelei. Lede van die Orde, wat voormalige lede van die Pelgrims van Sint Michael ingesluit het, het in die gemeenskap gewoon en al hul tyd aan die heiligdom gewy. Op 18 Junie 1983 het vyftien duisend pelgrims van regoor die wêreld in Flushing Meadows Park bymekaargekom vir die dertiende herdenking van die verskyning in Bayside.

Katolieke wat in Lueken se boodskappe geglo het, het hulself “Baysiders” genoem na die oorspronklike ligging van die verskyning. Ironies genoeg het die inwoners van Bayside, New York, ook na hulself verwys as 'Baysiders'. Hulle het die pelgrims as 'n indringende en buitelandse mag beskou en was verward dat hulle hierdie titel vir hulself sou opeis. Gedurende die 1980's is onafhanklike Baysider-hoofstukke regoor die Verenigde State en in Kanada gevestig. Lueken se boodskappe is in baie tale vertaal en versprei na Katolieke gemeenskappe op elke vasteland.

Die Baysiders het beweer dat hulle tradisionele Katolieke is wat getrou is aan die kanonwet en die Heilige Stoel. Hul verontwaardiging van die Brooklyn-bisdom het egter baie Katolieke veroorsaak dat hulle hulle as 'n onbetwiste en schismatiese beweging beskou. Kort nadat hy in Flushing Meadows aangekom het, het Lueken 'n openbaring gelewer wat hierdie paradoks opgelos het, ten minste vir haar volgelinge. Pous Paulus VI, wat die hervormings van Vatikaan II onderskryf het, was 'n bedrieër. Die ware pous is deur die samesweerders swaar geteister, en die man wat nou Paul VI was, was eintlik 'n kommunistiese doppelganger wat met plastiese chirurgie geskep is. Die Baysiders was nie in opstand teen hul kerk nie, maar hulle het slegs die bevele van samesweerders en bedrieërs bevraagteken wat die kerkhiërargie geïnfiltreer het (Lueken 1998 vol. 3, p. 241).

In 1986 het Francis J. Mugavero, biskop van Brooklyn, 'n aankondiging gemaak waarin hy herhaal dat Lueken se visioene vals enweerspreek die Katolieke leerstelling (Goldman 1987). Mugavero se bevindings is aan driehonderd biskoppe regoor die Verenigde State en honderd konferensies van biskoppe regoor die wêreld gestuur. Ondanks hierdie afkeur van kerkowerhede, identifiseer Lueken se volgelinge steeds as katolieke met 'n goeie reputasie en verdedig hulle hul siening met verwysing na die kanonieke reg. Hulle beweer dat Lueken se visioene nooit 'n behoorlike ondersoek onder leiding van 'n biskop gekry het nie, en dat die ontslag van die bisdom van Lueken dus nie wettig is nie. As iemand die Kerkwet oortree het, voer hulle aan, is dit die moderniste wat Lueken veroordeel het vir die ontvangs van die nagmaal en ander rituele oortredings wat strydig is met die gevestigde Katolieke tradisie.

Lueken het aangehou om gereeld boodskappe uit die hemel te gee tot met haar dood in 1995. Maria, Jesus en 'n verskeidenheid ander hemelse wesens het meer as 300 keer met haar gepraat. Hierdie boodskappe is saamgevoeg in 'n kanon, bekend as die Bayside Prophecies. Alhoewel die skares nie so groot was soos voor Lueken se dood nie, reis Baysiders steeds na Flushing Meadows van so ver as Indië en Maleisië. Op die internet het Lueken se boodskappe deel geword van 'n groter milieu van samesweringsteorieë en duisendjarige bespiegelinge. Baysiders wag nog steeds op 'The Chastisement' wat in Lueken se boodskappe beskryf word. Baie Baysiders glo dat wanneer die mensdom vir die sondes straf, die tugtiging twee vorme sal aanneem, die derde wêreldoorlog (wat 'n grootskaalse kernwisseling sal insluit) en 'n vurige komeet wat met die aarde sal bots en die planeet sal verwoes.

Na Lueken se dood het Our Lady of the Roses Shrine steeds waak gehou, die Bayside-profesieë bevorder en gekoördineer.
pelgrimstogte na Flushing Meadows met volgelinge van regoor die wêreld. Maar in 1997 het 'n skeuring plaasgevind tussen die direkteur van die heiligdom, Michael Mangan, en Lueken se wewenaar, Arthur Lueken. 'N Regter het Arthur Lueken ten gunste daarvan verklaar en hom tot president van Our Lady of the Roses Shrine (OLR) verklaar en al die bates en fasiliteite van die organisasie aan hom toegeken. Onverskrokke vorm Mangan sy eie groep, Saint Michael's World Apostolate (SMWA). Albei groepe het voortgegaan om op die heilige terrein van die beweging in Flushing Meadows aan te kom waar hulle mededingende waaksaamheid gehou het. Weereens is die polisie uitgestuur om die vrede te bewaar (Kilgannon 2003). Vandag het hierdie konflik ontspruit. Hul vieringe van die Katolieke feesdae word soms so vasgestel dat slegs een groep op 'n bepaalde dag in die park sal wees. Vir geleenthede waar albei groepe moet wees, soos Sondagoggend se heilige uur, wissel hulle af watter groep toegang tot die monument sal hê. Die een groep stel moontlik sy beeld van die Maagd Maria op die Vatikaanmonument, die ander moet 'n nabygeleë verkeerseiland gebruik. Die mededingende groepe het besluit dat dit in almal se belang is om professioneel te wees terwyl hulle in die park is.

Leerstellinge / oortuigings

Die Bayside-profesieë vul ses volumes en bevat honderde boodskappe. Kritici het opgemerk dat sommige van hierdie materiaal redelik fantasties lyk, met duidelike verwysings na onderwerpe soos UFO's, Sowjet-doodstrale en vampiere. Maar, soos enige godsdienstige beweging met 'n heilige teks, interpreteer die meeste Baysiders nie al die profesieë letterlik of plaas dieselfde klem op elke boodskap nie. In plaas daarvan is die profesieë 'n bron wat Baysiders trek om die wêreld sin te maak. Baie Baysiders interpreteer huidige gebeure as 'n ontvouing van voorspellings wat in die Bayside-profesieë beskryf word.

Die belangrikste geloof vir Baysiders is dat Veronica Lueken 'n spesiale vrou was en dat die monument in Flushing Meadows Park 'n heilige plek is waar vigils gehou moet word. Baysiders glo ook dat die hervormings van Vatikaan II óf 'n ernstige fout was of 'n doelbewuste poging om die Kerk te ondermyn, en dat Amerika in 'n toestand van morele agteruitgang is. Daarbenewens glo die meeste dat hul vryheid as Amerikaners en Katolieke bedreig word deur 'n Sataniese globale sameswering (Martin 2011). Terwyl Lueken verklaar dat 'n kommunistiese agent Paul VI VI suksesvol verpersoonlik het, is hierdie geloof nie noodsaaklik vir die Baysider-wêreldbeskouing nie (Laycock 2014).

Die Bayside-profesieë beskryf ook 'n apokaliptiese scenario wat as die "Chastisement" beskryf word. Waarskuwings van dreigende rampe is sedert die negentiende eeu 'n trop in Marian verskyning. Lueken se visioene beskryf herhaaldelik 'n vurige hemelse voorwerp genaamd 'The Ball of Redemption' (moontlik 'n komeet, hoewel dit nie duidelik is nie), wat met die Aarde sal bots en 'n groot deel van die bevolking sal doodmaak. Haar visioene beskryf ook die Derde Wêreldoorlog, wat 'n volledige kernwisseling sal insluit. Skrikwekkende beskrywings van kernoorlog was ook algemeen in Marian Apparitions sedert die begin van die Koue Oorlog. Anders as die protestantse dispensasionalisme, glo Baysiders dat die tugtiging deur gebed uitgestel kan word. Wanneer profesieë nie plaasvind nie, neem Baysiders dikwels die eer daarvoor dat hulle die wêreld 'n uitstel van die oordeel verdien het.

Sommige van Lueken se boodskappe verwys ook na 'n 'Wegraping' waarin die gelowiges na die hemel sal opgevoer word en die tugtiging gespaar sal word (Lueken 1998, vol. 4: 458). Verteenwoordigers van Saint Michael's World Apostolate het verduidelik dat hierdie idee nie dieselfde is as Protestantse opvattings oor die wegraping wat afgelei is van John Nelson Darby nie. Terwyl die meeste Baysiders glo dat die tugtiging uiteindelik sal gebeur soos voorspel, bou hulle nie bomskuilings of voorraad nie. Sommige het selfs voorgestel dat die tugtiging nie in hul eie lewens mag plaasvind nie (Laycock 2014).

RITUELE / PRAKTYKE

Die Baysiders hou vigils in Flushing Meadows Park op alle Katolieke feesdae. Hulle hou ook 'n "Sunday Morning HolyUur ”elke Sondag wat gewy word aan gebed vir die priesterskap. Hierdie geleenthede word gehou rondom 'n monument wat in die Flushing Meadows Park gebou is as deel van die Vatikaanpaviljoen tydens die Wêreldtentoonstelling van 1964. Die monument, bekend as The Excedra, is 'n eenvoudige geboë bankie wat lyk soos 'n rolrol. Tydens waaksaamheid word die monument in 'n heiligdom omskep. 'N Veselglas-standbeeld van Maria is bo-op die bank omhul en omring deur kerse, vlae wat die Verenigde State en die Vatikaan voorstel, en ander rituele voorwerpe. Die terrein word ook met heilige water ingewy.

Tydens hierdie byeenkomste bid pelgrims 'n spesiale weergawe van die rooskrans wat die Gebed vir Sint Michael en die Fatima Gebed insluit. Hulle noem ook Katolieke litanies. Soos hulle bid, word pelgrims aangemoedig om te kniel, maar kan staan, sit of pas. Baie pelgrims bring hul eie stoele na die park of sagte voorwerpe soos tapytmonsters om as knippers te gebruik.

Vigils kulmineer in 'n ritueel waartydens rosaries gehou word om deur Maria en Jesus geseën te word. Gedurende hierdie gedeelte van die ritueel word Jesus en Maria as fisiek teenwoordig in die park beskou. As sodanig, is almal wat in staat is om te kniel, aangemoedig om dit te doen. Daar is 'n vreeslike stilte, aangesien Baysiders hul rooskranse uitstryk om geseën te word.

Hierna kry elkeen 'n kers en 'n langsteelroos. (Rose word voor elke nagwaak deur Baysiders geskenk). Die pelgrims lig hul kers op armlengte bokant hul kop en sê: 'Maria, lig van die wêreld, bid vir ons.' Die kerse word laat sak totdat dit gelyk is en die groep sê: "Our Lady of the Roses, bid vir ons." Dan word die kerse weer laat sak totdat dit gelyk is met die hart en die groep sê: "Maria, hulp van moeders, bid vir ons." Hierdie patroon word 'n paar keer herhaal. Hierdie ritueel duur voort sedert die waaksaamhede by St. Robert Bellarmine gehou is (Laycock 2014).

Na die nagwaak word die rozenkromme en rose as geseën beskou. Geseende roosblare word dikwels gedruk en vir genesing gebruik. Baie Baysiders gee dit aan vriende wat siek of geestelik ontsteld is. 'N Paar Baysiders het selfs die roosblare na die ritueel geëet, wat beskou word as 'n respekvolle manier om van 'n geseënde voorwerp te beskik.

Tipiese bywoning vir 'n waaksaamheid mag slegs 'n dosyn wees vir drie dosyn mense. Egter 'n paar nagte, veral die herdenkingskwartier wat elke Junie 18 gehou word, lok steeds honderde pelgrims, waarvan sommige van regoor die wêreld kom. Priesters is dikwels teenwoordig tydens groter waak. Hierdie priesters is gewoonlik tradisionaliste wat na 'n ander bisdom na Flushing Meadows Park gereis het. Hulle sal dikwels vou stoele agter The Exedra vestig waar hulle tydens die waaksaamheid bely.

Behalwe waaksaamheid, is 'n ander belangrike aspek van die Baysider-kultuur 'wonderbare foto's'. Die vorming van Lueken's Beweging het saamgeval met die ontwikkeling van Polaroid-kameras. Baie pelgrims het Polaroids tydens die waakspanne geneem en anomalieë in die rolprent gevind. Die meeste van hierdie effekte is maklik toeskryfbaar aan gebruikersfoute of omliggende ligbronne soos kerse of karligte. Sommige is egter meer skouspelagtig en moeilik om te verduidelik. Hierdie afwykings is beskou as boodskappe uit die hemel (Wojcik 1996, 2009). Terwyl Lueken lewendig was, kon mense haar hul "wonderbaarlike Polaroids" bring, en sy sou die strepe en blare wat op die film verskyn, interpreteer en hul simboliese betekenis (Chute en Simpson 1976) vind. Vandag het gewone Baysiders kodes ontwikkel om die anomalieë te interpreteer. Tydens vigils neem pelgrims baie foto's en gaan voort om anomalieë te vind. Terwyl digitale kameras gebruik word, verkies sommige Pilgrims om vintage Polaroid-kameras te gebruik soos dié wat tydens die oorspronklike vigils gebruik is. Ontdek 'n boodskap uit die hemel in 'n foto kan 'n bron van groot persoonlike betekenis vir sommige Baysiders wees.

ORGANISASIE / LEADERSHIP

Sedert die skeuring van 1997 is die Baysiders verdeel tussen twee mededingende faksies wat toegang tot Flushing Meadows moet deel Parkeer. Saint Michael's World Apostolate is die groter groep wat gelei word deur Michael Mangan. Alhoewel 'n hof die naam "Our Lady of the Roses Shrine" aan Veronica Lueken se wewenaar toegeken het, het Mangan se groep meer steun van pelgrims gekry en meer infrastruktuur gekry. Toe Our Lady of the Roses Shrine nie hul drukperse kon onderhou nie, het Mangan se groep gereël om dit te koop. Saint Michael's World Apostolate word gelei deur 'n groep mans genaamd die Lay Order of Saint Michael, wat saam in 'n godsdienstige gemeenskap woon. Hulle word ondersteun deur talle heiligdomwerkers wat help om fondse in te samel, die boodskappe te versprei en waaksaamhede te organiseer.

Die kleiner groep word bestuur deur Vivian Hanratty, wat Lueken se beweging oorspronklik ondersteun het deur video's vir die UHF-televisiekanaal in New York te vervaardig. Sy word die leier van die groep na Arthur Lueken se dood. Haar leierskap is ietwat verrassend, aangesien die meeste Baysiders tradisionele geslagsrolle voorstaan ​​en hulle ten sterkste opponeer om vroue wat godsdiensdienste lei. Our Lady of the Roses Shrine glo dat kerkowerhede eendag sal besef dat hulle verkeerd was oor Lueken se profesieë. Op daardie stadium sal die heiligdom aan die kerk oorhandig word en sal lekeleierskap nie meer nodig wees nie (Laycock 2014).

Kwessies / UITDAGINGS

Baysiders is polities aktief en sluit hulle aan by ander konserwatiewe katolieke in sulke oorsake soos abortieklinieke vir die aborsie, films wat hulle as heiligskendend beskou, en betoog teen die bekostigbare sorgwet. Hulle gaan ook voort om 'n sameswerende wêreldbeskouing aan te pas. Onlangs het Saint Michael's World Apostolate 'n reeks gesprekke oor die Verenigde Nasies gereël, wat hulle beskou as 'n instrument om 'n satanistiese een-wêreldregering te skep.

Die Baysiders hoop steeds dat hulle eendag ernstig deur die kerkowerhede geneem sal word. Hulle hoop dat 'n meer gedetailleerde ondersoek in Veronica Lueken en haar visioene gedoen sal word, asook die omskakelings en wonderbaarlike genesings wat na bewering plaasgevind het in verband met die verskynings by Bayside en in Flushing Meadows Park.

Verwysings

Caulfield, William. 1974. "The Vigils." Bayside Hills Beacon, September, p. 3.

Chute, Suzann Weekly en Ellen Simpson. 1976. "Bedevaart na Bayside: 'Our Lady of the Roses' kom na Flushing Meadow." Referaat gelewer tydens die American Folklore Society Annual Meeting, Philadelphia, PA, 11 November.

Cowley, Susan Cheever. 1975. "Our Lady of Bayside Hills." Newsweek, Junie 2, p. 46.

Cuneo, Michael. 1997. Die Rook van Satan: Konserwatiewe en Tradisionele Dissent in Hedendaagse Amerikaanse Katolisisme. New York: Oxford University Press.

Everett, Arthur. 1975. "Godsdienstige Street Vigils in NY geëindig." St. Petersburg Times, Mei 24, p. 4-A.

Garvey, Mark. 2003. Wag vir Maria: Amerika op soek na 'n wonderwerk. Cincinnati, OH: Emis Books.

Goldman, Ari L. 1987. "Biskop verwerp Appearance Eise." New York Times, Februarie 15. Toegang verkry vanaf http://www.nytimes.com/1987/02/15/nyregion/religion-notes-for-cardinal-wiesel-visit-proved-a-calm-in-storm-over-trip.html op 11 April 2014.

Laycock, Josef. 2014. Die Seer van Bayside: Veronica Lueken en die Stryd vir Katolisisme. New York: Oxford University Press.

Kilgannon, Corey. 2003. "Visies van Doom verduur in Queens; Profesie, en 'n skeuring, by 'n heiligdom. " New York Times , Oktober 9. Toegang verkry vanaf http://www.nytimes.com/2003/10/09/nyregion/visions-of-doom-endure-in-queens-prophecy-and-a-rift-at-a-shrine.html op 11 April 2014.

Lueken, Veronica. 1998. Maagd Maria se baaitjie-profesieë: 'n geskenk van liefde, Volumes 1-6. Lowell, MI: Hierdie Laaste Dae Ministries.

Martin, Daniel. 2011. Vatikaan II: 'n Historiese Draaipunt. Bloomington, IN: Author House.

Prys, Jo-Anne. 1973. "Kerk verwyder standbeeld in dispuut oor visies." Die New York Times, Desember 2, p. 158.

Thomas, Robert McG Jr. 1975. "Vrou stem ooreen om die webwerf van Virgin Mary Vigils te verander." Die New York Times, Mei 23, p. 41.

Wojcik, Daniel. 1996. Die einde van die wêreld soos ons dit ken: Geloof, Fatalisme en Apokalips in Amerika. New York: New York University Press.

Wojcik, Daniel. 1996. "Polaroïdes uit die Hemel: Fotografie, Volks Religie, en die Wonderbaarlike Beeld Tradisie op 'n Marian-vertoningswerf." Tydskrif van Amerikaanse Folklore , 109: 129-48.

Wojcik, Daniel. 2000. "Bayside (Our Lady of the Roses)." Pp. 85-93 in Ensiklopedie van Millennialisme en Duisendjarige Bewegings , geredigeer deur Richard A. Landes. New York: Routledge.

Wojcik, Daniel. 2009. "Geeste, verskynings en tradisies van bonatuurlike fotografie." Visuele Hulpbronne: 'n Internasionale Tydskrif van Dokumentasie 25: 109-36.

Author:
Joseph Laycock

Post Datum:
4 April 2014

 

 

Deel