Our Lady of Aparecida

ONS LADY APARECIDA TYDIENSTEL

c.1650: Frei Agnostino de Jesus, beeldhouer en carioca monnik van Sao Paolo, het 'n klein beeld van die Maagd gemaak.

1717 (12 Oktober): Joao Alves, 'n visserman van Guarantinqueta, Brasilië, gooi sy net in die Paraiba-rivier naby die hawe van Itaguago en snaar die liggaam van 'n standbeeld vas. Hy en sy metgeselle, Domingos Garcia en Felipe Pedroso, gooi weer hul net, en trek hierdie keer die kop van die standbeeld op. Hulle noem die standbeeld Our Lady Aparecida (Our Lady Who Appeared).

1732: Die standbeeld is na sy eerste heiligdom geneem.

1745: 'n Groot kerk is op 'n heuwel naby Porto Itaguassu gebou om die standbeeld te huisves.

1822: Pedro I het Brasilië se onafhanklikheid van Portugal verklaar en Our Lady Aparecida se titel verhef tot beskermvrou van Brasilië.

1888: 'n Groter basiliek is gebou om kleiner kapel te vervang wat 150,000-pelgrims per jaar kan akkommodeer.

1904 (September 8): St Pius X verklaar dat ons Lady Aparecida koningin van Brasilië is. Die kardinaal van Rio de Janeiro het haar gekroon.

1930: Pous Pius XI het haar as die hoofbeampte van Brasilië verklaar.

1931 (Mei 31): Brasilië is amptelik aan Our Lady Aparecida gewy.

1931: Na 'n byna bloedlose militêre staatsgreep word Getulio Vargas diktator van Brasilië. As simbool van 'n verenigde Brasilië het hy 'n semi-amptelike Katolieke Kerk bevorder met Our Lady Aparecida as simbool.

1945: Vargas 'regeer as diktator beëindig; planne was reeds aan die gang vir 'n nuwe basiliek.

1946-1955: Konstruksie het begin op 'n groot, moderne basiliek.

1959: Massas, en die standbeeld, is verskuif na die nuwe basiliek, nog onder konstruksie.

1964: Nog 'n militêre oorname het in Brasilië plaasgevind. Baie sosialiste, insluitende intellektuele en kunstenaars, is gevange geneem of verban. "President" Castello Branco het ons Lady Aparecida genoem as die hoogste generaal van die Brasiliaanse weermag in 'n poging om te beperk hoe openbare ruimtes gebruik kan word.

1978 (Mei 16): Die standbeeld is deur 'n lid van 'n Protestantse sekte ontheilig.

1980: In afwagting op die besoek van pous Johannes Paulus II, is die waarskynlike datum van die ontdekking van Our Lady, 12 Oktober, as wetlike amptelike nasionale Brasiliaanse vakansiedag verorden.

1980 (12 Oktober): Pous Johannes Paulus II seën die heiligdom van Our Lady.

1995 (Oktober 12): 'n Televangelistiese pastoor, Sergio Von Helder, het 'n Aparecida-ikoon in die openbaar belas tydens 'n televisiediensdiens.

FONDS / GROEPGESKIEDENIS

Voordat Brasilië onder Spaans beheer in 1580 val, het Joao III van Portugal 'n groot gebied beheer, maar het min hulpbronne gehad om dit te vestig en te ontwikkel. Hy het Brasilië dan in vyftien kapteinskappe verdeel en vir elkeen 'n goewerneur aangestel. Die goewerneurs kan belasting hef en regeer soos hulle fiks was, maar moes die gebied bevolk, die bevolking onderhou en hul gebiede met hul eie hulpbronne verdedig. Goud is in suid-sentraal-Brasilië in 1695 ontdek in wat die kapteinskappe van Sao Paulo en Minas Gerais sou word, en 'n mynboom het ontstaan. 'N Nuwe goewerneur vir Sao Paulo en Minas Gerais, Pedro Miguel de Almeida, Portugal en Vasconcellos, die Portugese graaf van Assumar, moes in sy nuwe kapteinskappe aankom, in 'n dorp wat later in Oktober 1717 bekend gestaan ​​het. sy pad na 'n belangrike myngebied (Johnson 1997).

Die plaaslike inwoners wou die nuwe goewerneur behoorlik ontvang, en daarom is drie vissers na die nabygeleë Paraibarivier gestuur om kos in te bring vir 'n viering. Die ontdekking van die standbeeld wat Our Lady of Aparecida genoem is op daardie visekspedisie is 'deelsgeskiedenis, deels hagiografie' (Johnson 1997: 125). In die Rooms-Katolieke Kerk word heiliges gewoonlik ingewy nadat hulle glo 'n visie of 'n ander manifestasie van God (hiërofanie) ervaar het. Ons vrou van Aparecida om beskermvrou van Brasilië te word, was egter baie kenmerkend.

Visvangste was nie volop voor die besoek van die nuwe goewerneur nie, en veral die weer was sleg toe die mans op hul visvangreis vertrek het. Ten spyte van hul gebede tot Our Lady of the Immaculate Conception (die Maagd Maria), het Domingos Garcia, Joao Alves en Felipe Pedroso vir baie ure niks gevang nie. Uiteindelik gooi Alves weer sy net en haal nie vis in nie, maar die liggaam van 'n klein beeldjie. Die standbeeld was al lank in die rivier (en was moontlik 'n Spaanse standbeeld van die Maagd van Guadalupe vanaf die periode van Spaanse beheer oor Brasilië tussen 1580 en 1640), en as gevolg daarvan die hout waaruit die standbeeld was gekerf is, is deur die modder en water bevlek en verkleur (Johnson 1997: 126).

Die mans gooi hul net weer en bring die kop van die beeld in. Hulle het hul vangs skoongemaak en besluit hul standbeeld is een vanOns Vrou van die Onbevlekte Ontvangs, die Maagd Maria. Hulle het haar oupa van die konsepsie genoem wat uit die water verskyn het, wat daarna aan ons dame aparecida verkort is. Die mans het haar in doek toegedraai, voortgegaan visvang, en het gou genoeg vis gehad om 'n wonderlike fees te bied. Die voorkoms van Our Lady of Aparecida word beskou as 'n dubbele wonderwerk. Vir die gelowiges was dit wonderbaarlik, eerstens dat die vissers gelyktydig beide die liggaam en die hoof van die beeld gevind het, en tweedens, die bevinding van die standbeeld is gevolg deur 'n oorvloedige visoes. Hierdie wonderwerk resoneer met 'n Bybelse verhaal waarin Jesus vir onsuksesvolle vissers blyk te wees, en vertel hulle om hul nette weer te gooi, wat hulle tot 'n oorvloedige vang lei.

Vanaf die oomblik van die ontdekking, is die standbeeld vereer deur die visserman en hul gesinne en bure. Felipe Pedroso het die standbeeld na sy huis geneem waar ander haar kom sien het. Toe hy by Porto Itaguassu verhuis, het hy die standbeeld saam met hom geneem. In 1732 het sy seun Atanasio sy eerste heiligdom gebou. Dertien jaar nadat die eerste heiligdom gebou is, is 'n groter kerk op 'n heuwel naby Porto Itaguassu opgerig vir Our Lady of Aparecido. Dit bly haar huis vir meer as honderd jaar.

Pedro I het Brasilië se onafhanklikheid van Portugal in 1822 verklaar en Our Lady of Aparecida se titel verhef tot beskermvrou van Brasilië, ongeag die grondwetlike skeiding van kerk en staat. Our Lady of Aparecida het 'n al hoe belangriker bestemming vir godsdienstige pelgrims in Brasilië geword. Teen 1888 daag daar jaarliks ​​ongeveer 150,000 8 pelgrims op. In reaksie daarop is 'n groter basiliek gebou om die kleiner kapel te vervang. 'N Opeenvolging van verhogings van heilige status het gevolg. Op 1904 September 1930 het Sint Pius X Our Lady of Aparecida tot koningin van Brasilië verklaar, en sy is gekroon deur die kardinaal van Rio. Slegs ses-en-twintig jaar later, in XNUMX, het pous Pius XI haar as die hoof beskermvrou van Brasilië uitgeroep, en Brasilië is amptelik aan Our Lady gewy.van Aparecida op 31 Mei van die volgende jaar. In 1931 het Getulio Vargas die mag in Brasilië aangegryp ná 'n militêre staatsgreep. Terwyl hy aan bewind was, het hy probeer om 'n verenigde Brasilië te skep en bevorder dus 'n semi-amptelike Katolieke Kerk met Our Lady of Aparecida as teken daarvan. Vargas se regering as diktator het in 1945 geëindig, maar toe was die planne reeds aan die gang vir 'n nuwe basiliek. In 1959 is Our Lady of Aparecida na die onvoltooide gebou verskuif. Intussen, na 'n tydperk van burgerlike regering, het die militêre bewind in 1964 weer teruggekeer. Catello Branco, wat as president aangewys is, het Our Lady of Aparecida as die hoogste generaal van die Brasiliaanse leër aangewys in 'n poging om te beperk hoe openbare ruimtes kon gebruik. Toe die nuwe basiliek uiteindelik in 1980 voltooi is, het pous Johannes Paulus II haar heiligdom besoek en geseën. Sy besoek het gelei tot die skepping van 'n wet wat op 12 Oktober, haar waarskynlike datum van ontdekking, 'n amptelike nasionale Brasiliaanse vakansiedag is. Die vermenging van godsdienstige en politieke legitimasie vir Our Lady of Aparecida was kontroversieel, maar het ook beteken dat Our Lady nie net 'n simbool van die Katolieke Kerk was nie, maar ook van Brasilië as 'n nasie (Johnson 1997: 129).

Leerstellinge / oortuigings

Sedert haar verskyning in die rivier, is Our Lady of Aparecida altyd geassosieer met wonderwerke. Byvoorbeeld, na die standbeeld die eerste keer in die gebedskapel naby die rivier ingeskuif is, is wonderlike gebeure gerapporteer: kerse wat in die kapel uitgeblaas het, sou aansteek, 'n slaaf wat van 'n wrede meester af hardloop, het tot die afgod gebid vir vryheid en sy kettings is vrygelaat, 'n blinde meisie het sig gekry , en 'n man wat die standbeeld wou benadeel, het bevind dat sy perd se voete 'vinnig op die grond gesluit was by die ingang van die gebou' toe hy die kapel wou binnegaan ('Our Lady Aparecida' nd). Verder, terwyl die bou van die nuwe basiliek, is berig dat die beeld elke aand na die basiliek in die voortgang beweeg is, maar elke oggend in die ou basiliek sou verskyn. Dit het 'n paar jaar aangehou. Uiteindelik, so word geglo, het die standbeeld moed opgegee en besef dat geen lid van die geestelikes gehoor sou gee aan haar begeerte om by haar ou rusplek te bly nie.

RITUELE / PRAKTYKE

Die datum toegewy aan ons dame van Aparecida het oor die jare baie verander. Die oorspronklike datum ter ere van haar was reeds vanaf die agttiende eeu tot Desember 8. Kort nadat die Vatikaan Mei verklaar het om die maand van Maria te wees, het die biskop besluit om 'n spesiale datum te maak vir ons vrou, die vyfde Sondag na Paasfees, wat altyd in Mei sal val. Net nege jaar later, in 1904, "is die datum amptelik verander na die eerste Sondag van Mei" (Fernandes 1985: 805). Hierdie datum is egter nie deur al die kerke erken nie, en sommige het verkies om September 7, Independence Day, te gebruik. Jare later, in 1939, is September 7 amptelik gestig as die nuwe dag van Aparecida. Ongelukkig het dit tot 'n drastiese afname in die ondersteuning van pelgrims op feeste tot haar eer gelei, blykbaar as gevolg van beide vieringe wat op dieselfde dag plaasgevind het. So, in 1955, het die Nasionale Konferensie van Biskoppe die datum vir 'n finale tyd na sy huidige dag, Oktober 12, verskuif. In 1980 het hierdie datum 'n nasionale vakansiedag geword.

Daar is verskeie rituele temas wat pelgrims aan die Our Lady of Aparecida site uitdruklik: afhanklikheid, territoriale band en insluiting. Die eerste is afhanklikheid, waarin pelgrims aanbid om beskerming te verkry. Dit mag ook vergesel wees van 'n gelofte, waarin die pelgrims belowe om iets in die naam van Our Lady of Aparecida te bewerkstellig as hulle hulle iets sal gee. Die tweede is 'n territoriale verband, waarin pelgrims items bring wat geseën word deur die beeld om hul verhouding met Aparecida te verbeter. Ten slotte is daar insluiting, wat beteken dat, terwyl daar baie rituele is wat verband hou met die Katolieke Heiliges, hulle almal verwant is en ewe belangrik is. Dit word egter direk gekonfronteer deur die houding van pelgrims wat die afgod sien. Hulle kom gewoonlik na die standbeeld en niks meer nie. Hulle bely nie hul sondes of hou baie voorraad in die ander aspekte van Katolisisme nie. In hulle gedagtes is die beeld van Our Lady of Aparecida die enigste realiteit wat hulle nodig het.

Pelgrims rapporteer buitengewone en wonderlike ervarings by die basiliek. Dawsey (2006: 7) skryf dat "hulle beskryf die lyding van die pagadores die promessas (beloftebetalers) wat die kruise van die katedraal op hul knieë geklim het. Hulle het onthou dat die mense op die grond van die basiliek uitgestrek het; Hulle het van die mense in lere, siekes en kreupels gepraat, en werkloos. Aan die einde van die gang, in die reses van die kerk, het hulle die hopies krukke gesien - allegorieë van die buitengewone genesende kragte van die heilige. In die sala dos milagres (kamer van wonderwerke), te midde van 'n pragtige versameling betowerde voorwerpe, het hulle die tekens van die wonderlike genade van die Moeder van God naby gesien.

ORGANISASIE / LEADERSHIP

Terwyl enige organisatoriese aspekte van die vrou, insluitend waar sy woon, hoe sy geklee is ('n ryk versierde kleed is toegedraairondom haar skouers en 'n groot kroon versier haar kop), watter honneurs en spesiale titels sy gegee is, en die amptelike datum vir haar viering word beheer deur verskeie eenhede van die Katolieke kerk. Mens kan sê dat die werklike leierskap by die pelgrims woon. Toe Pous Johannes Paulus II in Brasilië in 1980 besoek het en groot voorbereiding gemaak is om die verwagte toename in pelgrims na Aparecida te ontvang, het dit saamgeval met die besoekers. Amptenare was verras toe nie meer as die normale 300,000 verskyn het nie, in teenstelling met die 2,000,000 wat verwag is. Dit blyk dat die pelgrims hul tradisionele skedules met betrekking tot die Dame wou volg en wag totdat die pous hul eie plekke besoek het om hulde te bring.

Kwessies / UITDAGINGS

Ons Lady van Aparecida het 'n reeks uitdagings gekonfronteer deur haar geskiedenis. Ten spyte van haar hoë status as Patroness of Brazil en die jaarlikse vakansie ter ere van haar, is sy nie deur almal in Brasilië aanvaar nie. Baie Brazilians van verskillende godsdienste het wrok teenoor haar uitgespreek. Selfs sommige binne die Katolieke tradisie glo dat sy meer van 'n hindernis is as 'n hulp aan gelowiges.

In die vroegste voorval is Our Lady of Aparecida ook in die middel van 'n groot magstryd gevang. In 1889 het die biskop die heiligdomme oorgeneem en priesters uit Europa genooi om te help om die geloofstelsel te herstruktureer. Dit het gelei tot 'n massiewe konflik, beide "tussen die biskoppe en plaaslike kennisgewings oor administratiewe beheer" en ook "tussen Tridentiese sendelinge en die inheemse pelgrims" oor toewyding (Fernandes 1985: 804). Die priesters wou die pelgrims terugkeer na die Katolisisme, maar hulle het bevind dat die pelgrims nog 'n paar heidense rituele gebruik het wat al eeue lank deel van hul geloofstelsel was en weerstand teen verandering was. Soos reeds opgemerk, het pelgrims gereeld gereis om Our Lady of Aparecida te aanbid, maar een priester het bevind dat "90% van die 30,000-mense [wat die beeld besoek het] nooit belydenis of slegs een keer in hul hele lewe gehad het nie" (Fernandes 1985: 804 ). Die Katolieke Kerk het 'n voortdurende stryd met die feite op die grond gehad; terwyl Our Lady of Aparecida formeel 'n Katolieke ikoon is, word baie van diegene wat haar aanbid, nie die Katolieke leerstellings noukeurig volg nie.

Toe die tweede voorval in 1978 plaasgevind het. 'N Lid van 'n protestantse sekte het Our Lady of Aparecida van haar voetstuk geneem en probeer om met die standbeeld te ontsnap. Hy is agtervolg en gevang, maar net voordat hy aangekeer is, het hy die standbeeld op die grond gebreek. Die standbeeld is herstel, maar dit was onmoontlik om presies die oorspronklike kenmerke van die beeld se gesig te herstel.

Ten slotte, op 12, 1995 (wat 'n feesdag was), het televisier Segio Von Helder op die 25 die uur Program op die Record Television Network. In hierdie segment het Helder die prominensie van die afgod in die Brasiliaanse kultuur gekritiseer en gesê dat 'God is veranderd van hoofrolspeler tot blote helper' (Johnson 1997: 131). Hy begin toe om die standbeeld wat hy op die show saamgebring het, te skop en te slaan. Alhoewel dit 'n replika-standbeeld was, het sy optrede steeds 'n verontwaardiging onder die kykers veroorsaak. Beide die netwerkeienaar en die televisie-evangelis het onmiddellike en ernstige terugslag van burgers gehad. In die daaropvolgende weke was daar 'n enorme toename in ondersteuning en toewyding aan die dame, wat saamgeval het met uiterste vooroordeel en woede teenoor die Igreja Universal, die ouernetwerk. Igreja Universal het hom daarna stilgemaak en na die Verenigde State gestuur.

Terwyl Our Lady of Aparecida die middelpunt was van 'n aantal konflikte deur die geskiedenis van Brasilië, bly sy as beskermvrou van Brasilië 'n kragtige simbool van die Rooms-Katolieke tradisie in die wêreld se mees Katolieke nasie en van die Brasiliaanse nasionale identiteit. Legioene pelgrims, beide Katolieke en nie-Katolieke, trek voort na die basiliek waar die standbeeld woon. Feeste ter ere van Our Lady of Aparecida word ook gehou deur diasporiese bevolkings in die Verenigde State (Arenson 1998).

Verwysings

Arenson, Adam. 1998. "Die rol van die Nossa Senhora Aparecida-fees in die skep van die Brasiliaanse Amerikaanse gemeenskap." New York Folklore 24: 1-4.

Dawsey, John. 2006. "Joana Dark en die Weerwolf Vrou: Die Rite of Passage of Our Lady." Religião & Sociedade 2: 1-13.

Fernandes, Rubem Cesar. 1985. "Aparecida, Ons Koningin, Dame en Moeder, Sarava!" Sosiale wetenskap inligting. Toegang verkry vanaf http://ssi.sagepub.com/content/24/4/799 op 2 Mei 2014

Johnson, Paul C. 1997. “Om 'n heilige in swart te skop, af te trek en weer aan te trek: Visioene van die openbare ruimte in die onlangse heilige oorlog in Brasilië.” Geskiedenis van Godsdienste 37: 122-40.

Leon, Luis D. 2010. Onderrigtaal in konteks. " Kerkgeskiedenis 79: 504-06.

Oliveira, Plinio Correa de. "Our Lady of Aparecida - Oktober 12." En Tradisie In Aksie. Toegang verkry vanaf http://www.traditioninaction.org/SOD/j227sd_OLAparecida_10-12.html op 2 Mei 2014

"Our Lady of Aparecida" (Nossa Senhora Aparecida). nd Mary Pages. Toegang verkry vanaf http://www.marypages.com/LadyAparecida.htm op 2 Mei 2014.

Ja, Allen en Gabriela Olaguibel. 2011. "Die Maagd van Guadalupe: 'n Studie van Sosio-Godsdienstige Identiteit" Internasionale Tydskrif vir Frontier Missiologie. 28: 169-77.

Skrywers:
David G. Bromley
Caitlin St. Clair

Deel