Susan McCaslin  

Olga Park

OLGA PARK TYD

1891 (24 Februarie): Olga Park is gebore as Mary Olga Bracewell in Gargrave (Noord-Yorkshire), Engeland.

1910: Park en haar gesin emigreer na British Columbia, Kanada.

1914: Park het ongevraagde psigies-geestelike ervarings van die Kosmiese Christus en ander wesens ontvang vanaf die lewe buite die dood of 'hemelse koninkryke'.

1917 (24 Maart): Olga Bracewell trou met James Fleming Park, 'n bankier van Vancouver, oorspronklik van Glasgow, Skotland, in die St. Luke's Anglikaanse Kerk, Suid-Vancouver, British Columbia.

1919: Park het haar seun Robert Bruce Park gebaar.

1922 (4 Junie): Park het die lewe geskenk aan James Samuel Park wat 'n paar dae later oorlede is. Olga het 'n uiterlike ervaring gehad tydens die geboorte van Jamie.

1923–1940: Olga het in die 1920's aktief geword in die St. Mary's Anglikaanse Kerk in Vancouver, maar sy het steeds visioene gehad en direkte mistieke ervarings gehad, wat sy meestal vir haarself gehou het. Sy het die besonderhede van haar interieurervarings noukeurig opgeteken en uiteindelik 'n gereelde oggend- en aandoefening van kontemplatiewe gebed ontwikkel.

1941–1963: In die middel van die veertigerjare ontvang Park die woorde en musiek vir 'n mistieke nagmaalsdiens wat sy die res van haar lewe in die privaatheid van haar huis beoefen het. Sy korrespondeer met die Psychical Research Society in Engeland, word die Kanadese verteenwoordiger van die Churches Fellowship for Psychical Research,
1956–1963 (Churches 'Fellowship for Psychical and Spiritual Studies nd), en was gedurende dieselfde tydperk 'n lid van die Spiritual Frontiers Fellowship (Evanston, Illinois).

1960: Park gepubliseer Tussen tyd en ewigheid (Vantage Press).

1964: Park verhuis na 'n klein huisie in Port Moody, Brits-Columbië, waar sy die res van haar lewe daaraan wy om as 'n eensame kontemplatiewe te leef, en aan die gereelde praktyk van die mistieke nagmaalsritueel wat haar onderwyser haar gegee het uit die lewe na die dood. .

1968: Park self gepubliseer Man, Die Tempel van God .

1969: Park self gepubliseer Die boek van vermaning en poësie .

1974: Park self gepubliseer 'N Oop Deur .

1978: Toe sy haar enkel gebreek het, het Park verhuis van die huisie om saam met 'n vriend in Vancouver te bly. Sy het voortgegaan om besoeke van soekers en leerders te ontvang en haar wysheid en kontemplatiewe praktyke met ander te deel.

1983: Park oorgeplaas na 'n sorgsentrum vir bejaardes in Vancouver waar sy gereelde besoekers ontvang het.

1985: Park het in Desember gesterf weens die gevorderde ouderdom en komplikasies van 'n ongediagnoseerde maagtoestand. Ten spyte van intense pyn aan die einde van haar lewe, het sy vreedsaam in die teenwoordigheid van 'n vriend oorlede.

BIOGRAFIE

Mary Olga Park (wat verkies om Olga te gaan) is gebore op Februarie 24, 1891 in Gargrave, Noord-Yorkshire, Engeland. Haar ma,Ellen Bracewell, was 'n oppasser vir die plaaslike regering en haar vader, Bruce Bracewell, was 'n handelaar en binnenshuise versierder vir groot herehuise in Engeland. Sy voorouers was wewers. Olga was mal oor lees, het 'n vroeë talent in musiek getoon en 'n duidelike en suiwer sopraanstem gehad. Sy het tot op die ouderdom van veertien verskillende skole in die voorstede van Birmingham bygewoon toe sy drie jaar lank 'n beurs aan die Aston Pupil Teachers 'Centre verwerf het, met die bedoeling om onderwyser te word.

As kind het Park gebedsbyeenkomste bygewoon totdat Darwinistiese debatte haar plaaslike Wesleyan Methodist-kerk opgebreek het. Sommige lede het vertrek omdat hulle 'n letterlike interpretasie van die oorsprong van die mensdom in die boek Genesis gevind het, wat nie versoenbaar is met die onlangse bevindings van die geologiese wetenskap nie. Olga se neefs was hoog Anglikaans, en ondanks die afkeur van ouers, sluip sy saam met haar neefs af om die St. Thomas Anglikaanse kerk in die omgewing by te woon, getrek deur die musiek, liturgie en sakramentalisme.

Dan, in 1910, het Olga en haar gesin 'n lewensveranderende skuif na Kanada gemaak. Haar pa het besluit om alles wat hy in Engeland gebou het, agter te laat in die hoop om sy vooruitsigte te verbeter. Die ongevraagde psigo-geestelike ervarings Park beskryf in haar self-gepubliseerde boeke, Tussen tyd en ewigheid (1960) en 'N Oop Deur (1972), het 'n paar jaar later om 1914 begin.

Die oorgang na Vancouver was moeilik, aangesien Olga gedwing was om 'n belowende sangloopbaan in Engeland te verlaat waar sy sosiale verbindings en opvoedkundige geleenthede gehad het. Sy het die vroeë dae Vancouver as 'n plek van pionieromstandighede met min kulturele geriewe beskryf.

In 1917 is Olga getroud met James Fleming Park, 'n bankier van Vancouver wat oorspronklik van Glasgow, Skotland was. Hulle het in verskeie koshuise in Vancouver gewoon. Gedurende hierdie tydperk het sy Sondagskool in 'n Anglikaanse kerk geleer en 'n innoverende opvoedkundige kurrikulum vir die jeug ontwikkel. Daar het sy destyds vriende geword met die rektor, 'n man van progressiewe geestelikebegrip, Charles Sydney McGaffin, wat na sy dood haar geestelike vennoot geword het wat saam met haar van die lewe na die dood gewerk het.

In Vancouver tydens die laat 1950s en vroeë 1960s was Olga Park blootgestel aan Teosofiese en Spiritualistiese konsepte en praktyke. Sy het Spiritualistiese vergaderings kortliks bygewoon en sommige van hulle terminologie aangeneem, maar het verkies om nie as 'n Teosoof of Spiritualis te identifiseer nie. Sy het haar as 'n Christelike mistikus op 'n kontemplatiewe pad gesien.

In die middel van die lewe het sy begin met 'n gedetailleerde studie van die Nuwe-Testamentiese Skrifgedeeltes om te onderskei wat die historiese Jesus eintlik gesê het en geleer het teenoor die interpretasie wat die ontwikkelende Christelike kerk in die vroeë eeue aan sy lewe en leerstellings opgelê het. Op baie maniere het sy die geskiedenis van Jesus-historici soos John Dominic Crossan, Marcus Borg en ander verwag. Uiteindelik het sy die institusionele kerk verlaat omdat sy baie van wat sy die "Kerklikheid" van haar tyd genoem het, nie in lyn was met die werklike lewe en leerstellings van die Jesus wat sy gedien het op grond van haar visioenêre bewustheid nie.

In 1964, na haar man se dood in 1959, het Park uit haar seun se huis getrek na 'n eenkamerhuis in Port Moody aan die Burrard Inlet oos van Vancouver om haarself te wy aan kontemplasie. Gedurende hierdie tyd tot aan die einde van haar lewe het haar mistieke ervarings en visioene toegeneem. Na haar verhuising na die huisie, het belangstellende soekers van alle ouderdomme en samelewings wat mondeling van haar gehoor het of haar boeke opgetel het, begin besoek. Sommige het haar 'leerders' geword en onderrig ontvang in die praktyk van eensame nagmaal wat sy ontvang het, asook die mistieke begrip waarop dit gebaseer was.

Olga het talle buitengewone visioene deur haar lang lewe gehad, saam met baie ander soorte mistieke ervaring. Soos syvertel in Tussen tyd en ewigheid, dit was heeltemal onverskillig, en aanvanklik was sy ongemaklik met hulle. Dit was eers in haar later jare dat sy van hulle na vriende gepraat het en haar geestelike rekords saamgestel het vir verspreiding aan kennisse wat belangstelling uitgespreek het. Teen hierdie tyd was sulke ervarings so groot dat sy hul ongewone gewoonte aanvaar het en hoop dat hulle van hulp sal wees.

'N Belangrike draad deur al die visies van Olga Park was dat dit verband hou met die doel van die lewe op aarde en haar gevoel van die Kosmiese Christus se voortdurende rol in die geestelike evolusie van die mensdom. Terwyl haar ervarings binne 'n Christelike konteks ontvang is, het hulle geestelike beginsels aangespreek wat die godsdienstige en ideologiese grense oorskry. In 1972 het Park besin oor haar ryk geestelike lewe en vertel van die temas wat verweef is tussen hierdie mistieke ervarings in haar boek 'N Oop Deur .

Olga het voortgegaan om alleen in die huisie te bly tot 1978, toe sy op 87-jarige ouderdom na Vancouver verhuis het weens swak gesondheid nadat sy 'n enkel gebreek het. Daar woon sy in 'n vriend se kelderstel tot Januarie 1983 toe sy na 'n versorgingsentrum vir bejaardes in Vancouver verhuis. Olga is in Desember 1985 in die ouderdom van vier-en-negentig oorlede. Haar seun, Robert, is 'n paar jaar later oorlede. Haar twee kleinkinders, Jim en Valerie Park, en 'n agterkleinkind oorleef haar.

RICHTINGEN / leerstellinge

As 'n mistieke versigtigheid van institusionele kerkstrukture en godsdienstige organisasies het Olga daarop aangedring dat sy nie 'n "groepstruktuur" wou hê nie, seker nie een wat dues, lidmaatskap, amptelike status of leerstelling behels nie. Sy het die belangrikheid van direkte interieur-ervaring oor eenvormigheid van geloof beklemtoon. Park het dit duidelik gemaak dat sy nie van plan was om 'n kerk of godsdiensbeweging te vind nie.

In die loop van haar lewe het Olga uit liggaamservarings, visioenêre bewustheid, voorkennis, "derdeoog" sien en daaglikse kommunikasie met die lewe na die dood. Soms sal sy die stem van 'n vriend of kontak in die geesteswêreld kanaliseer. Sy het hierdie ervarings in haar lewe geïntegreer op 'n manier wat 'n balans tussen denke en gevoel het, en het altyd die belangrikheid van rasionaliteit bevestig. Sy het geleer dat groei in goddelike wysheid en liefde die uiteindelike doel was van sulke verhoogde state, nie die state self nie.

Park het vrylik haar binnesigvisies en insigte, asook spesifieke pragmatiese geestelike praktyke, aan almal wat ondervra het, vryelik gedeel. Sy het nie geglo in proselytisering nie, en beklemtoon die belangrikheid van reaksie op ware navrae. Sy het geleer dat die vestiging van 'n gereelde tyd en plek vir gebed en oorweging die bewussyn sal uitbrei en die soekers in staat stel om hul eie direkte verligting en leiding te ontvang.

Oor haar leeftyd het Olga ten minste honderd studente van uiteenlopende ouderdomme, demografie en godsdienstige agtergronde gehad wat meestal deur middel van mond tot mond getrek is. Meestal het sy haar een-tot-een ontmoet by haar huis in Port Moody, British Columbia, maar dikwels in groepe van sowat twee tot vier mense op 'n slag. Sommige was bure of vriende van bure. Ongeveer tien persent was middeljarige huisvroue, soms saam met hul mans. 'N Aantal middeljarige mans het haar ook gesoek. een 'n Nederlandse immigrant na Kanada en fotograaf. Park is ook besoek deur verskeie opvoeders van plaaslike kolleges en universiteite op die gebied van Godsdienskunde, Engelse Letterkunde en Filosofie wat van haar deur hul studente of kollegas gehoor het. Die meerderheid van haar studente was werkersklasmense van middelklas en sommige hoër-middelklas agtergronde.

Ten minste twintig persent van die mense wat deur Olga Park aangetrokke was, was jeugdiges. Haar eerste leerder, 'n jong man uit Engeland wat haar gesoek het nadat sy een van haar eie boeke in 'n esoteriese boekwinkel in Vancouver opgetel het, het later na Engeland teruggekeer om te spesialiseer in die verkoop van organiese kunsmis. Baie universiteitstudente wat belangstel in spiritualiteit of godsdiens het haar gesoek. In die vroeë 1970's was 'n aantal van haar leerders hippies, deel van die kontrakulturele beweging aan die Weskus van Noord-Amerika. 'N Opvallende aantal van hierdie jongmense het kunstenaars geword: onder hulle 'n digter, 'n pottebakker, 'n skrywer oor spiritualiteit en 'n glasblaser. Een van haar kleinseun se vriende, wat aan Park se behoeftes aandag gegee het toe sy 'n enkel gebreek het, het later 'n professionele verpleegster geword. Park het ook kortliks met twee tienermeisies gesels wat in die vroeë 1970's gereeld vir 'n tydjie besoek het. 'N Jong pottebakker en visuele kunstenaar wat saam met gevangenes in 'n plaaslike gevangenis gewerk het, het haar in kontak gebring met 'n ondersoekende gevangene met wie sy 'n tyd lank gekorrespondeer het.

Meer as die helfte van Olga se studente was naamlik Christelik of het Christelike opvoedings gehad, maar baie het ontevrede geraak deur konvensionele godsdiens vanweë die fokus op geloof en dogma. Dit was op soek na 'n geestelike praktyk wat hulle in staat gestel het om korrelasies te ontdek tussen die kontemplatiewe tradisies van die Christendom en dié van ander geestelike tradisies, veral dié van Asië soos Boeddhisme en Hindoeïsme. Park was oop vir diegene wat hulself agnostici, ateïste of diegene van ander godsdienste genoem het.

Vergaderings met Park was skynbaar informeel, begin met gesprek en tee. Sy sal egter binnekort haar mistieke ervarings en visioene deel, met insig in hul betekenis en doel. Dan sal sy vrae ontvang, en die dialoog sal voortspruit. Na 'n aantal besoeke sal studente gereeld genooi word om aan haar weeklikse nagmaal deel te neem aan haar altaar in 'n alkoof van die huisie. Daar sal sy die simbole en betekenis van die nagmaalritueel verduidelik en die liedjies en gebede leer wat gelei het tot en uit wat sy die "Heilige Stilte" genoem het. As hulle verkies het, sal studente dan voortgaan om die nagmaalritueel in die privaatheid van hul huise te beoefen. Die woorde, liedjies en instruksies vir haar nagmaaldiens is op haar webwerf beskikbaar (Olga Park: Twintigste-eeuse Mysticus).

Olga was gewy aan die wese wat haar vroeg in haar volwasse lewe as die kosmiese Christus geopenbaar het en haarself toegewy het aan die pad wat hy op die aarde gevestig het tydens sy inkarnasie as Jesus van Nasaret. Sy het die Jesus van haar visioene gesien as nog aktief by die werk wat ons ontluikende planetêre krisis aangespreek het. Sy het nie die leer aanvaar dat dit noodsaaklik is dat almal die Christelike Jesus aanvaar om gered te word nie. In plaas daarvan het sy die kosmiese Christus as 'n mens gesien wat in sy leeftyd bemeester het van geestelike beginsels en wie se lewe en leerstellings was in lyn met die beginsels en leerstellings van ander leiers en stigters van wêreldgodsdienste. Hy het die status van die kosmiese Christus bereik, maar was nie God inkarnasie nie. Hierdie Jesus was vir haar 'n digter en wysheidsonderwyser, soos blyk uit sy gelykenisse en mondelinge wysheidspraatjies, en 'n wetenskaplike in die oudste sin van die woord "wetenskap" as geïntegreerde kennis.

Sy het geleer dat Westerse materialistiese wetenskap en lineêre denke baie mense uitgesluit het van meer inklusiewe, intuïtiewe kennis. Die Christus was haar hoogste leermeester, omdat hy deur baie inkarnasies die lewenskragte bemeester het. Tog het sy gebruik gemaak van die wysheid van die wêreld se godsdienste Ooste en Weste in haar interpretasie van haar visioene en die Hebreeuse en Christelike geskrifte, en het opgemerk hoe die onderlinge verbande tussen die verskillende wysheidstradisies bestaan. Sy was albei gegrond in haar Christelike erfenis en daagliks intergeestelik. In haar latere lewe het Olga gesels met teenwoordighede uit die lewe buite die dood en ervaar visioene
gereeld, amper op 'n weeklikse basis. Sommige van Olga se belangrikste visioene word in haar eie woorde beskryf op 'n webwerf wat haar eie publikasies bevat: die verhaal van die psigiese vaas en die verplettering daarvan; 'n blik op die panorama van godsdienste deur die eeue heen; 'n ervaring van die Kosmiese Christus as Osiris in die Groot Piramide van Giza; 'n toer buite die liggaam deur die Kerk van Christus van die Toekoms; 'n verslag van die Tempel van Godsbewussyn; en haar ontvangs van derde-visie ("The Communion Service" nd).

RITUELE / PRAKTYKE

In die vroeë 1970's is Olga deur 'n reeks visioene onthul dat sy die opdrag gehad het om ander te onderrig in die deel van brood en wyn aan 'n tuisgebedstafel, wat volgens haar voorgestel kan word in 'n nis of hoek van die een. kamer. Die doel van hierdie praktyk, vir beide haarself en haar leerders, was om geestelike groei na volwassenheid te versnel (geestelike integrasie) en om 'n balans te skep tussen kontemplasie en aksie in die daaglikse lewe. Haar studente is uitgenooi om hul voorbeeld te volg deur hul eie gebedstafels of toegewyde plekke so gemaklik op te stel en hulself te verbind tot gereelde tye van gebed, meditasie en nagmaal. Toe hulle weer Olga in die huis besoek, het hulle die insigte en moontlike transformasies in hul lewens wat uit hul praktyk voortgevloei het, bespreek.

Olga het geleer hoe belangrik dit is om 'n spesiale plek en tyd te vestig wat aan gebed en meditasie gewy word. Sy het benadruk dat die psigiese en geestelike energie van 'n persoon maklik kan ontwrig deur die voortdurende koms en gang van die alledaagse lewe, en dat dit daarom belangrik is om 'n tempel of 'n heilige plek in die siel te bou wat gelyk staan ​​met die kreatiewe gees. Sy het haar gebedstafel gesien as 'n eettafel vir nagmaal eerder as 'n altaar of offerplek, as 'n heilige ruimte waar deelnemers genesing, vertroosting en leiding ontvang, hul daaglikse bekommernisse aan 'n hoër mag oorgee en vir ander gebede aanbied. .

Benewens haar oefening van oggend- en aandgebed, het Olga 'n nagmaal diens ontwikkel wat sy gesê het, is aan haar gegee deur haar onderwyser en gids in die ander lewe wat sy met die skrywer (of bron) geassosieer het met die rekeninge in die evangelie van johannes . Sy het haar praktyk geleer aan enige van haar studente wat versoek het om in groepe van nie meer as twee of drie aan die huis te deel nie. Baie van hulle het toe besluit om dit voort te sit in hul eie huise. Vir 'n tyd het sommige van die studente by die huis gemeenskap met een ander student gehad, maar die meeste van hulle het in eensaamheid geoefen. Hulle het nie 'n gevestigde groep afgesien van Park gedurende haar leeftyd of na haar dood nie, maar sommige het mekaar ontmoet om haar idees, praktyke en haar nie-letterlike benaderings tot die Bybel te bespreek.

Olga verwerp die leerstelling dat Jesus se teregstelling deur die Romeine 'n offer was wat God van sy 'enigste Seun' vereis het om die mensdom vir hul sondes te vergewe. In Olga se ritueel simboliseer die brood die 'Woord van die lewe wat uit die hemel geopenbaar is' en die wyn 'die liefde van Christus en die gemeenskap van die hemel'. Die diens het bestaan ​​uit 'n verweefdheid van gesange en skrifgedeeltes wat gelei het tot en met die Heilige Stilte. Die doel van die diens was om hoër vlakke van bewussyn by elke deelnemer te aktiveer. Sy het geleer dat hierdie Heilige Stilte die middelpunt van almal se wese was, en dat dit die generatiewe bron van alle lewe was waar ons onderling verbind is.

Daarbenewens het sy geleer dat die doel om die stilte te betree, was om die "gehoor van die stem" te kweek. Hierdie innerlike gehoor was nie 'n ring in die oor deur 'n stem wat as buite van die self beskou word nie, maar 'n opkoms van wysheid die innerlike kern van elke persoon. Sy het geleer dat jy leiding kan kry van die innerlike kern van jouself, wat gelyktydig die kern of verborge sentrum van die kosmos is. Haar onderrig was gegrond op die sin dat die mikrokosmos of die klein orde van dinge in wese een is met die kosmiese orde of groter orde van dinge. Daarom was die verhoor van die Stem vir haar nie 'n kwessie van eksterne leiding wat deur 'n God buite die wêreld of die individuele self aangebied is nie, maar 'n Teenwoordigheid wat elke persoon en lewend in alle dinge woon.

LEIERSKAP

As geestelike leier het Olga haar studente aangemoedig om hul eie binnelandse leiding te vertrou. Een van haar voortdurende uitdrukkings was: 'Neem my woord nie daarvoor nie. Toets dit self om te sien of dit werk. ”

Sy het die volle ontwikkeling van die individualiteit van elkeen van haar leerders aangemoedig. Tog het diegene wat naby haar geglo het, met soveel egtheid gepraat oor die intensiteit en kwaliteit van haar visioene dat dit duidelik was dat sy dadelik in baie dimensies geleef het en met genade onderhandel het. Baie van haar studente het opgemerk dat wanneer hulle by die huis aankom, Park dikwels met insig begin praat oor 'n kwessie of vraag waarmee hulle gesukkel het; maar sy het daarop aangedring dat sy nie gedagtes gelees het nie, maar was eenvoudig van binne afgestem tot wat met elke persoon aangaan.

Sy het dikwels vergelyk wat sy geestelike "one-ment" of "attunement" genoem het om gekoppel te word aan 'n spesifieke bandwydte soos op 'n radio ontvang. Sy het ook geleer dat "alles met bemiddeling is", en het haarself gesien as een wat die vermoë gehad het om tussen een dimensie en die ander te bemiddel. Tydens sommige van haar vroeë buite-liggaam-ervarings is sy deur haar gids in die hiernamaals (die figuur wat sy haar onderwyser genoem het) geneem om ander te help in hul oorgang van die lewe op aarde na die lewe buite die dood.

Olga se deurlopende direkte ontmoetings met wesens en onderwysers uit die lewe buite die dood het haar oortuig dat die bewussyn die dood oorleef. Baie van haar onderrig het gefokus op hoe om te ontwaak en te ontwikkel wat sy 'n drievoudige bewussyn 'genoem het, 'n balans tussen liggaam, siel (insluitend verstand en emosies) en gees. Haar studente het dikwels opgemerk dat blote omgang met Olga visioenêre of mistieke bewustheid by hulle stimuleer.

Kwessies / UITDAGINGS

Olga Park se grootste uitdaging, haar oproep tot 'n eensame, kontemplatiewe lewe, het in die vroeë jare 'n mate van eensaamheid behels. Omdat sy nie in pas is met die materialistiese, lineêre denke van haar era nie (die aanname dat wat ons empiries kan sien en meet, die geheel van die werklikheid is), het sy nietemin voortgegaan om deeglike rekords te hou van haar interieurervarings.

Haar voorkeur om met klein groepies mense te werk, en haar begeerte om buite groot institusionele strukture te tree, het beteken dat sy nie 'n beweging sou lei nie. Haar verborge lewe en haar leerstellings oor die belangrikheid van gereelde praktyk van gebed en lofprysing het egter diep gevolge in die lewens van baie gehad. Haar referate en geskrifte word nou in die argiewe van die Universiteit van Manitoba versamel. Sy het geleef volgens die leer van Jesus dat 'n onderwyser saad versprei, onbewus van die verborge gevolge van dade wat aanvanklik klein lyk.

Olga se besluit om haarself nie as leier van 'n beweging te bevorder nie, vloei voort uit 'n oorwoë begrip dat die insigte en leerstellings van die oorspronklike stigters van baie godsdienste dikwels verminder is of selfs verdraai word deur die institusionele strukture wat rondom hulle opgegroei het. Sy het aangevoer dat wanneer die Christendom die amptelike godsdiens van die Romeinse Ryk geword het, die belydenisskrifte en leerstellings van die kerk dikwels die lewe en leringe van Jesus, die Joodse mistieke leraar, verkeerd voorstel. Sy het gemeen dat Jesus se nalatenskap nie noodwendig sonder die kerk sou gesterf het nie, maar dat dit deur kleiner, meer uiteenlopende groepe praktisyns kon gevoer word. Daarom is haar nalatenskap nie net gebaseer op haar eie persoonlike charisma nie, maar op haar leer oor die waarde van 'n gereelde praktyk van nadenke en gemeenskap, wat deur individue en klein groepe in 'n mens se huis of gewone omstandighede uitgevoer kan word. Haar leer oor hoe om oop te maak vir die teenwoordigheid van die Kosmiese Christus en om hierdie Christusbewussyn te vergestalt, word uitgedruk in haar uitgebreide geskrifte, waarvan baie nog nie gepubliseer is nie.

Olga se leerstellings bly duidelik binne die Christelike mistieke strome. Omdat haar konsepte en praktyke binne die meer esoteriese kant van die Christendom val, is sy gedurende haar leeftyd nie ten volle verstaan ​​nie. Sy was egter 'n mistikus en 'n aktivis, aangesien sy as Kanadese verteenwoordiger vir die Churches Fellowship for Psychic and Spiritual Research gedien het toe sy in die sestigs was, en gepoog het om in liberale Christelike kerke in Vancouver 'n bespreking te open oor die lewe buite die dood. . Sy voel hoe haar pad parallel is met die van die Quakers wat fokus op die ontwaking van die innerlike lig in elke individu, eerder as om op 'n priesterskap of geestelike hiërargie te vertrou.

Olga Park het geleer en geleer wat 'n evolusionêre spiritualiteit genoem kan word, 'n gevoel dat die menslike bewussyn binne 'n groter, volhoubare kosmiese bewussyn ontwikkel. Sy het opgemerk dat om buite egoïsme en selfgesentreerdheid individueel en gesamentlik te ontwikkel, begin en eindig met nederigheid, 'n begeerte om iets te dien wat groter is as ons nougesinde self. Olga se God of kreatiewe gees was nie 'n straf of patriargale wese wat die wêreld van buite of verder bestuur nie, maar 'n liefdevolle teenwoordigheid, immanent en transendent, persoonlik en transpersoonlik, wat ons foute en broosheid gebruik om nuutheid, waarheid en skoonheid te skep. Goddelike gees was vir haar dit waarin “ons leef en beweeg en bestaan” (Hand. 17:28).

Verwysings

Buckwold, Jarad. 2013. Olga Park: 'n inventaris van haar rekords by die Universiteit van Manitoba Argiewe en spesiale versamelings. Toegang verkry vanaf http://umanitoba.ca/libraries/units/archives/collections/complete_holdings/ead/html/Olga-Park_2011.shtml#a14.

Kerkgenootskap vir sielkundige en geestelike studies. nd Toegang verkry vanaf http://www.churchesfellowship.co.uk/ op 15 Desember 2015.

Longhurst, Brian. 2012. Soek eers die koninkryk: die reis van een man met die lewende Jesus. Portland: Six Degrees Publishing Group.

McCaslin, Susan. 2014. In die mistikus: My jare met Olga. Toronto: Inanna Publikasies.

Olga Park: Twistieth-Century Mystic. nd (webwerf geskep deur Susan McCaslin wat Olga Park se self gepubliseerde geskrifte bevat). Toegang verkry vanaf http://olgapark.weebly.com/ op 16 Junie 2017.

Park, Olga Mary Brace Well. 1960. Tussen tyd en ewigheid. New York: Vantage Press. Toegang verkry vanaf http://olgapark.weebly.com/uploads/1/0/2/3/102360766/between_time_and_eternity.pdf  op 16 Junie 2017.

Park, Olga. 1968. Man, die tempel van God. Toegang verkry vanaf http://olgapark.weebly.com/uploads/1/0/2/3/102360766/man_the_temple_of_god.pdf op 16 Junie 2017.

Park, Olga. 1969. Die boek van vermaning en poësie. Toegang verkry vanaf http://olgapark.weebly.com/uploads/1/0/2/3/102360766/book_of_admonitions_and_poetry.pdf op 16 Junie 2017.

Park, Olga. 1974. 'N Oop Deur. Toegang verkry vanaf http://olgapark.weebly.com/uploads/1/0/2/3/102360766/an_open_door.pdf op 16 Junie 2017.

Todd, Douglas. 2015. 'N reis na parapsigologie, September 10. Die Soektog. Aanlyn blog met die Vancouver Sun . Toegang verkry vanaf http://blogs.vancouversun.com/2015/09/10/a-vancouver-womans-journey-into-parapsychology/ op 18 Desember 2015.

AANVULLENDE HULPBRONNE

Mary Olga Park fonds. Universiteit van British Columbia Biblioteek Skaars Boeke en Spesiale Versamelings. Beskikbaar by http://rbscarchives.library.ubc.ca/index.php/mary-olga-park-fonds.

Mary Olga Park fonds. Universiteit van British Columbia Biblioteek Skaars Boeke en Spesiale Versamelings. Versameling Beskrywing. Beskikbaar by http://rbscarchives.library.ubc.ca/downloads/mary-olga-park-fonds.pdf

Post Datum:
18 Desember 2015

Deel