Oasis Netwerk

OASIS NETWERK


OASIS NETWERK TYD

2009: Mike Aus verlaat sy pos as predikant van die Living Word Lutheran Church in Katy, Texas.

2010-2012 (Maart): Aus het as predikant in die Theophilus-kerk in Katy, Texas, gedien.

2012 (September): Aus het die Houston Oasis gestig.

2014 (April): Kansas City Oasis het sy eerste Sondagvergadering gehou.

2014: Aus en Stringer stig die Oasis Network.

2015 (Oktober): Die Oasis Network Podcast begin op Soundcloud en iTunes.

2016 (Februarie): Cache Valley Oasis het dienste begin hou.

2016 (Maart): Utah Valley Oasis het dienste begin hou.

2016 (April): Wasatch Back Oasis het dienste begin hou.

2016 (15 Mei): Salt Lake Oasis en Northern Wasatch Oasis het dienste begin hou.

FONDS / GROEPGESKIEDENIS

Die Oasis Network is gestig deur Mike Aus en Helen Stringer. Aus, 'n inwoner van Baltimore, Maryland, wat by die Universiteit van Michigan by die Universiteit van Michigan bygewoon het, saam met agt ander het die eerste kerk gestig in wat die Oasis-netwerk, Houston Oasis, in Houston Texas geword het. Voordat hy die Houston-oase gestig het, het Aus al sowat twintig jaar lank as 'n Lutherse pastoor gedien, eers in die progressiewe, nie-denominasionele Lewende Woord-Lutherse Kerk in Katy, Texas en dan vir 'n kort tyd by Theophilus Church in Katy, Texas ( Chitwood 2013; Sanburn 2014).

Na 'n byna twintig jaar loopbaan, het Aus [Image aan die regterkant] bedank as pastoor by die Living Word Lutheran Church in 2009. Volgens Mike Rinehart, biskop van die ELCA se Golf-sinode Texas-Louisiana, Aus, het bedank toe hy meegedeel word dat hy 'na die tugkomitee verwys moet word' (Chitwood 2013). Aus, wat destyds getroud is, was op die punt om ondersoek in te stel vir seksuele verhoudings met ten minste drie getroude vroue (Chitwood 2013). Tussen iewers in 2010 en Maart 2012 het Aus gedien as predikant van die Theophilus-kerk (Theophilus 2012). Hy het gereeld verhale vir die Theophilus-blog geskryf en in baie video's van die groep verskyn, meestal opnames van sy preke (Theophilus 2012).

Aus berig dat hy altyd twyfel oor sy geloof gehad het. Hy verwys na homself as 'n “kafeteria Christen” en nooit in die hel geglo het nie (Sanburn 2014). Kerk was vir hom oor die gemeenskap wat die kerk aangebied het. Toe sy twyfel voortduur, begin Aus dit oorweeg om die bediening te verlaat. Sy eerste stap was om by die Clergy Project aan te sluit, 'n aanlyn netwerk van predikante wat hul twyfel oor hul geloofstradisies gedeel het (Sanburn 2014). Die openbare transformasie van Aus se lewe en loopbaan het plaasgevind toe hy op MSNBC's verskyn het Op met Chris Hayes (2012). Op daardie vertoning, en terwyl hy steeds predikant van Theophilus-kerk was, het Aus verklaar dat hy nie meer in 'n opperste godheid geglo het nie (Silva). Kort na sy aankondiging het die Theophilus-kerk, wat destyds net onder 100-lede was, ineengestort en sy deure gesluit (Theophilus 2012).

Aus het die Houston Oasis in September 2012 as 'n gemeenskap vir Houston-ateïste gevorm deur 'n plaaslike atheïste Meetup-groep (Houston Oasis nd; Sanburn 2014). Die eerste ontmoeting het omtrent veertig deelnemers (Chitwood 2012) getrek. Bywoning het gegroei tot net onder 100, met 'n paar dienste wat goed oor 100 en 'n paar honderd ander deelneem aan sy e-poslys (Winston 2013).

Die konsep van 'n netwerk het ontstaan ​​met die stigting van die Kansas City-oase deur Helen Stringer [Afbeelding regs] in 2014. Stringer [Image regs] is in 'n Protestantse gesin grootgemaak en het aan die North Central University in Minnesota, 'n Pinksterinstelling, deelgeneem. Sy het later 'n meestersgraad in menslike dienste en berading behaal (Campolo 2015; Kendall 2014). Volgens haar eie het Stringer ook haar godsdienstige geloof verloor, maar hy het die gemeenskap wat sy deur kerklidmaatskap geniet het, gemis. Soos sy onthou, "het alles net in 'n kwessie van drie of vier jaar ontrafel." Gekonfronteer met 'n verlies aan gemeenskap, het sy 'n alternatief gesoek. Sy berig dat 'dit tot my deurgedring het dat daar 'n manier moes wees om 'n ondersteunende en multigenerasionele gemeenskap te skep sonder al die dogma en uitsluiting wat geneig is om baie godsdienstige gemeenskappe te oorheers. My familie het al die wonderlike dinge wat godsdiensgemeenskappe bied, ontbreek, soos mensegemeenskap, verbinding, gedeelde lewenservarings en ondersteuning ”(Eveld 2015). Nadat Stringer onsuksesvol gesoek het na 'n bestaande groep van die soort wat sy in die vooruitsig gestel het, kontak hy Mike Aus in Houston Oasis en gebruik hy die organisasiemodel wat hy geskep het om 'n Oasis in Kansas City te vestig. Volgens Stringer het Kansas City Oasis se eerste vergadering ongeveer 120 mense getrek, en ongeveer 200 mense woon gereeld vergaderings by (Campolo 2015).

Na die oprigting van twee soortgelyke groepe, en besef dat daar ander mense kan wees met dieselfde begeerte om 'n groep vir nie-godsdienstige mense te begin, het Aus en Stringer saamgewerk om die Oasis Network te vorm. Inderdaad, een doel van die Oasis Network is om ander groepe te help om 'n Oasis in hul omgewing te organiseer en op te rig (Stringer 2014). Al die plekke volg dieselfde organisasiemodel en bied 'n gekoördineerde voorkoms deur webwerwe wat dieselfde ontwerp is. Die doel van alle lede van die netwerk is, in Stringer se woorde “om nie-godsdienstige en nie-geaffilieerde mense bymekaar te bring in 'n medelydende omgewing, om die menslike ervaring te vier en om geïnspireerd en bemagtig te voel (United Coalition of Reason 2016).

Leerstellinge / oortuigings

Die Oasis-netwerk is gebou rondom vyf basiese voorskrifte: Mense is belangriker as oortuigings. Mense kan die werklikheid deur rede eerder as openbaring verstaan. Menslike probleme kan slegs deur mense opgelos word. Menslike betekenis word bereik deur 'n verskil in die wêreld te maak, en Almal moet aanvaar word vir wie hulle is en ooreenstemmend ander op dieselfde basis aanvaar. Hierdie ses "kernwaardes" word op die Network Oasis-webwerf (Oasis Network nd) uitgewerk.

Mense is belangriker as beloftes
Gedurende die geskiedenis het geloof, dogmas en ideologieë mense verdeel en was dit die bron van oorloë, vervolging en ander konflikte. Die Oasis-beweging waardeer die welstand van mense oor enige abstrakte geloof, dogma, teologie of filosofie. Ons gemeenskaplike menswees is genoeg om ons saam te bind in 'n betekenisvolle gemeenskap. (En ja, ons is ons heeltemal daarvan bewus dat dit ook 'n oortuiging is - maar dit gaan goed met 'n bietjie ironie in ons lewens!)

Werklikheid is bekend deur rede
Die meeste godsdienste beweer dat hulle spesiale insig het in die aard van die werklikheid op grond van openbarings wat deur bonatuurlike wesens gegee word. As 'n sekulêre beweging is die Oasis-gemeenskappe verbind tot die verkenning en begrip van die werklikheid op grond van empiriese bewyse en rasionele diskoers.

Menslike Hande Los Menslike Probleme Op
Die uitdagings wat die mensdom in die gesig staar, word grootliks deur mense self geskep. Ons wag nie op goddelike ingryping nie. As die wêreld 'n beter plek vir alle mense wil word; dit hang van ons af om dit te laat geskied deur middel van ons gesamentlike wysheid, hulpbronne en pogings.

Betekenis Kom van 'n verskil maak
Oasis gemeenskappe bestaan ​​nie net om die behoeftes van hul lede te bevredig of die Oasis-beweging voort te sit nie. Oerder, Oasis gemeenskappe is verbind tot die diens van projekte en burgerlike betrokkenheid wat die lewens van ander plaaslik, nasionaal en internasionaal verbeter.

Aanvaar en aanvaar word
Oasis gemeenskappe poog om plekke van aanvaarding vir alle mense te wees. Ons omhels en vier die mensdom in al sy verskeidenheid en ons bevorder 'n omgewing van medelye en vriendelikheid sonder inagneming van ras, etnisiteit, seksuele oriëntasie en gesinsstruktuur. ("Kernwaardes")

In een van haar media-onderhoude (Campolo 2015) het Stringer daarop gewys dat Oasis Network nie anti-teister is nie, maar eerder op 'n alternatiewe, positiewe konsep van gemeenskap en aanvaarding gebaseer is en om die wêreld te verstaan ​​deur rede en die wetenskaplike metode. Sy erken openlik dat terwyl die groep "vir mense wat nie in die kerk pas en gemeenskap wil hê nie", terselfdertyd nie almal sal inpas nie. Mense wat op soek is na 'n bonatuurlike verduideliking, sal dit nie by Oasis vind nie.

RITUELE / PRAKTYKE

Alhoewel Oases nie godsdienstige organisasies is nie, hou hulle Sondagoggend weeklikse vergaderings om gemeenskap te bevorder en gesinne toe te laat om vergaderings bymekaar te gaan. Stringer (2014) skryf: "Godsdienstige gemeenskappe verbind jong ouers, betree seniors, verryk tieners, en nog baie meer."

Die vergaderings begin met diverse, oorspronklike musiek wat deur plaaslike musikante uitgevoer word (Pluralism Project 2013). Die musikale tussenspel word gevolg deur die 'Community Moment'. Gedurende hierdie tyd kan enigiemand wat bywoon, tot twintig minute oor 'n onderwerp van hul keuse praat. Elke week is daar 'n ander spreker met 'n ander styl en boodskap. Die volgende tien minute word gewy aan "meng en meng" om saam met koffie te kuier. Die hoofaanbieding tydens die vergadering kan 'n lid van die groep of 'n gasspreker wees; in die vroeë dae van Houston Oasis was Mike Aus die spreker. Die onderwerpe wat behandel word, dek 'n wye verskeidenheid, insluitend sekulêre humanisme, evolusionêre sielkunde, empatie en verhale van mense wat hul kerke verlaat het. Die vergadering word afgesluit met musiek van die kunstenaar van die week. Oasis bied ook kinderaktiwiteite aan terwyl vergaderings aan die gang is.

 

ORGANISASIE / LEADERSHIP

Elke Oasis [Image regs] is onafhanklik, met sy eie stigter en beheerliggaam. Oasis Netwerk en elke Oasis-plek is 501c-nie-wins, liefdadigheid, maar nie godsdienstige organisasies nie. Helen Stringer is die mede-stigter en president van Oasis Network; Mike Aus is die mede-stigter van Oasis Network. Al die Oasis-groepe volg dieselfde gedragskode en het byna wisselbare webwerwe. Die gedragskode verbied verskillende vorme van verbale en fisiese teistering, diskriminasie, ontwrigtende gedrag en onwettige aktiwiteite (Kansas City Oasis nd)

Die Oasis-netwerk het vinnig uitgebrei. Agt Oasis groepe is nou gevestig: Houston, Kansas City, Toronto, en vyf in Utah. Ander groepe is in die ontwikkelingsfase: een elk in Washington en Ontario, Kanada, en twee in Texas (Eveld 2015). Aus en Stringer adviseer en begelei die ontwikkeling van nuwe groepe en voorsien "aanvangskits" aan spanne om 'n nuwe Oasis (Campolo 2015) te vestig.

Kwessies / UITDAGINGS

Die Oasis-netwerk het sedert sy ontstaan ​​redelik beskeie uitdagings ondervind. Mike Aus se omstrede geskiedenis by die Living Word Lutheran Church het blykbaar hom nie in die Oasis-projek gevolg nie. En die Oasis-projek self, gebou op die visie van 'n sekularistiese gemeenskap, het nie dieselfde weerstand veroorsaak as wat groepe wat hul ateïstiese houding beklemtoon, ervaar het nie.

Alhoewel dit nogal ongereeld is, was daar 'n mate van terugdruk van sommige sektore van die Christelike gemeenskap, waar ateïsme as afvalligheid beskou word. Pastoor Ken Silva (2012) het oor innovasies soos Oasis gewaarsku: “Kombineer dit [toenemende sinkretisme] met diegene wat die werklikheid verlaat het om geestelik veld toe te gaan na die Wonderland van  Humpty Dumpty taal  en ons het die resep vir verwarring en afvalligheid. "  

Daar is ook kritiek gelewer op die konsep van die skep van wat Sanborn (2014) 'n kerk wat nie 'n kerk is nie 'beskryf, wat geopper is op die opkomende tradisie van die Sondagvergadering. Soos Sanborn (2014) opgemerk het, “is die konsep van 'n ateïstiese kerk - en selfs die term self - 'n anathema vir baie in die beweging. Sommige meen dit is te veel soos die ding wat hulle in die eerste plek afgekeur het. Die komediant en erkende ateïs Bill Maher het hierdie tema ook aangepak en gewaarsku teen ateïste-byeenkomste wat soos tradisionele kerke lyk, en gesê: 'Dit ondermyn die hele punt van ateïsme, omdat die rede waarom mense in godsdiens moet saamkom, juis is omdat dit onsinnig is , "Het Mike Aus direk gereageer op hierdie soort kritiek:" Daar is baie mense in die vrydenkende beweging wat sê: Dit is net 'n nabootsing van kerk ... Maar as ons nie gereelde mensegemeenskap en ondersteuning bied nie vir ongelowiges sou dit die beweging benadeel. ”

IMAGES

Beeld #1: Foto van Mike Aus, stigter van die Houston Oasis in Houston, Texas

Beeld #2: Foto van Helen Stringer, stigter van die Kansas City Oasis.

Beeld #3: Beeld van die Oasis Network logo.

Verwysings

Campolo, Bart. 2015. "Wonderlike Podcast # 6: Helen Stringer." Bart Campolo, Augustus 20. Toegang verkry vanaf http://bartcampolo.org/2015/08/wonder-full-podcast-6-helen-stringer op 26 Mei 2016.

Chitwood, Ken. 2013. "Na 'n krisis vind die Lewende Woordkerk voorskiet." Houston Chronicle, Mei 30. Toegang verkry vanaf http://www.houstonchronicle.com/life/houston-belief/article/After-crisis-Living-Word-church-finds-footing-4562492.php?t=b0274409f2 op 17 Mei 2016.

Chitwood, Ken. 2012. "Kerk bied Heiligdom vir Freethinkers." Houston Chronicle, Oktober 26. Toegang verkry vanaf http://www.chron.com/life/houston-belief/article/Church-offers-sanctuary-for-freethinkers-3982205.php op 17 Mei 2016.

Eveld, Edward. 2015. "Ateïste, Agnostici, Humaniste vind gemeenskap by Kansas City Oasis. Kansas City Star, Januarie 10. Toegang verkry vanaf http://www.kansascity.com/living/star-magazine/article5568999.html op 18 Junie 2016.

Houston Oasis. nd Houston Oase. Toegang verkry vanaf http://www.houstonoasis.org op 18 Mei 2016.

Kansas City Oasis. en 'Gedragskode'. Toegang verkry vanaf http://www.kcoasis.org/about-oasis/code-of-conduct/ op 18 Junie 2016.

Kendall, Justin. 2014. “Helen Stringer bespreek Kansas City Oasis in die vraelys van hierdie week.” die blad. Augustus 27. Toegang verkry vanaf http://www.pitch.com/news/article/20564500/helen-stringer-discusses-kansas-city-oasis-in-this-weeks-pitch-questionnaire op 26 Mei 2016. 

Oasis Netwerk. en 'kernwaardes'. Oasis Netwerk. Toegang verkry vanaf http://www.peoplearemoreimportant.org/about-oasis/ op 18 Mei 2016.

Pluralisme Projek. 2013. "Houston Oasis Tracey Gee Gemeenskapsentrum." Toegang verkry vanaf http://pluralism.org/profile/houston-oasis-tracey-gee-community-center/ op 15 Junie 2016.

Sanburn, Josh. 2014. Niebeloofstelsel. Atheïstiese "kerke" hou vas, selfs in die Bybelgordel. " TIME Magazine, Augustus 4. Toegang verkry vanaf http://www.peoplearemoreimportant.org/wp-content/uploads/2015/08/Time-Nonbelief-System.pdf op 20 Junie 2016.

Silva, Ken. 2012. "Pastoor het die ateïs Mike Aus en 'Church' in Houston Oasis verander." Aanwending van Bedienings. Oktober 26. Toegang verkry vanaf http://apprising.org/2012/10/26/pastor-turned-atheist-mike-aus-and-his-houston-oasis-church/ op 19 Mei 2016.

Stringer, Helen. 2014. "Gaste Pos: Helen Stringer in die Identiteit van Oasis." Patheos, November 4. Toegang verkry vanaf http://www.patheos.com/blogs/wwjtd/2014/11/guest-post-helen-stringer-on-the-identity-of-oasis/ op 20 Mei 2016.

Theophilus. 2012. Theophilus Blog, April 11. Toegang verkry vanaf https://theophilushouston.wordpress.com op 16 Mei 2016.

Verenigde Koalisie van Rede. 2016. "Onderhoud: Verskaffing van 'n Oasis vir Nie-Teoretici." Verenigde Koalisie van Rede, Februarie 24. Toegang verkry vanaf http://unitedcor.org/interview-providing-an-oasis-for-non-theists/ op 18 Junie 2016.

Op met Chris Hayes . 2012. "Pastoor kom uit as 'n nie-gelowige." MSNBC, Maart 24. Toegang verkry vanaf http://www.msnbc.com/up-with-chris-hayes/watch/pastor-comes-out-as-a-non-believer-44110403865 op 17 Mei 2016 . 

Winston, Kimberly. 2013. “'Atheist Churches': Nonbelievers Find A Sunday-Morning Connection.” HuffingtonPost, Maart 14. Toegang verkry vanaf http://www.huffingtonpost.com/2013/04/16/atheists-churches-nonbelievers-find-a-sunday-morning-connection_n_3096949.html op 17 Mei 2016.

Skrywers:
David G. Bromley
McKenzie Uphoff

Post Datum:
21 Junie 2016

 

Deel