David G. Bromley Jessica Smith

NETWERK: 'n Nasionale Katolieke Sosiale Geregtelike Lobbyvereniging

NETWERKTIJD

1923: The Sisters of Social Service (SSS) is in Margaret Slachta in Hongarye gestig.

1945 (22 Oktober): Simone Campbell is gebore in Santa Monica, Kalifornië.

1964: Campbell het by die Sisters of Social Service aangesluit.

1971 (Desember): NETWERK is gestig.

1972 (April): 'n Klein NETWORK-sentrum is in die Washington DC-omgewing gestig.

1973: Sr. Campbell het haar laaste geloftes afgelê in die Sisters of Social Service.

1978: Sr. Campbell stig die Community Law Center in Oakland, Kalifornië.

2001 (Januarie): President Bill Clinton oorhandig die Presidential Citizens Medal aan een van NETWORK se stigters, suster Carol Coston.

2004: Sr. Campbell word die uitvoerende direkteur van Network.

2008: The Congregation of the Doctrine of Faith, gelei deur aartsbiskop Peter Sartain in Seattle, het 'n hersiening van die Leadership Conference of Women Religious beveel.

2012: Die 'Finale verslag oor die Apostoliese besoek aan institute vir vroulike godsdienstiges in die Verenigde State van Amerika' is uitgereik deur die Congregation for Institutes of Consecrated Life and Societies of Apostolic Life.

2012: Die "leerstellige beoordeling van die leierskapskonferensie van vroulike godsdienstiges" is uitgereik deur die Congregation of the Doctrine of Faith.

2012: Sr. Campbell het 'n toespraak gehou tydens die Demokratiese Nasionale Konvensie van 2012.

2012-2014: Vier multi-state 'Nuns on the Bus'-toere is aangebied.

2015 (16 April): Die Vatikaan se ondersoek na die leierskonferensie van vroulike godsdienstiges het skielik geëindig.

2018 (Oktober 8): Sr. Campbell het 'n nuwe nonne op die busreis aangekondig na een-en-twintig state voor die 2018-middeltermynverkiesings.

FONDS / GROEPGESKIEDENIS

Wat het die Netwerk geword: 'n Nasionale Katolieke Sosiale Geregtigheidsportaal ontwikkel uit die Susters van Maatskaplike Diens (SSS), 'n Romeinse Katolieke godsdiensinstituut in die Benediktynse tradisie ("Geskiedenis" en "Oor ons" en). Volgens die kanonieke reg word SSS eerder as 'n "samelewing van die apostoliese lewe" as 'n "orde" aangedui, en lede verwys na hulself as 'n 'gemeenskap'. SSS is in 1923 deur Margaret Slachta en verskeie ander Katolieke Susters in Hongarye gestig. Slachta was 'n politieke aktivis wat namens werkers-, vroueregte en gesinsregte gewerk het. Sy het ander vroulike aktiviste opgelei en die eerste vrou geword wat in die Hongaarse parlement dien (Campbell 2014). SSS het gou versprei na 'n aantal ander lande. Die Kaliforniese distrik SSS is in 1926 in Los Angeles gestig deur suster Frederica Horvath. SSS was baie aktief in die redding van Jode gedurende die Tweede Wêreldoorlog-era. Met die opkoms van kommunisme in Oos-Europa na die Tweede Wêreldoorlog, is godsdienstige ordes onderdruk, en die Europese en Amerikaanse vleuels van SSS het geskei en later weer as federasie verbind. Sr. Margaret Slachta verhuis in 1949 na Buffalo, New York. Suster Simone Campbell, wat die leier van NETWERK geword het, het ook tussen 1995 en 2000 as algemene direkteur van SSS vir die Verenigde State, Mexiko, Taiwan en die Filippyne gedien. was nog altyd 'n klein gemeenskap, met minder as 100 lede in al die lande waarin hulle teenwoordig is.

NETWERK is in Desember 1971 in Washington DC gestig deur 'n groep van sewe en veertig aktiviste Katolieke susters. Simone Campbell was een van die stigters en het in 2004 NETWORK se uitvoerende direkteur geword. Campbell is op 22 Oktober 1945 in Santa Monica, Kalifornië, gebore. Min inligting is beskikbaar oor haar vroeë lewe (Campbell 2014). Sy is gebore as Mary Campgell en het later die naam Simone gekry. As kind het sy die Katolieke skool bygewoon en van die nonne wat haar onderwysers op skool was, geleer van Vatikaan II, wat 'n groot invloed in haar lewe sou wees. Sr.Campbell onthou dat die kombinasie van die onstuimige gebeure in die burgerregtebeweging in die vroeë 1960's en die diagnose van haar jonger suster met 'n terminale siekte, bygedra het tot haar besluit om by die susters van maatskaplike diens aan te sluit toe sy negentien jaar oud was. Vyf jaar later het hy 'n BA-graad aan Mount St. Mary's verwerf Kollege in Los Angeles. In 1973 het Sr. Campbell haar finale geloftes in die Susters van Maatskaplike Dienste geneem. Sy het 'n JD-graad aan die Universiteit van Kalifornië by Davis in 1977 verdien. Sr. Campbell het 'n lang rekord van politieke aktivisme. Sy het die Gemeenskapsregsentrum in Oakland, Kalifornië in 1978 gestig, waar sy amper twintig jaar die hoofadvokaat beklee het. Sy het ook gedien as uitvoerende direkteur van Jericho (2002-2004), 'n interafhanklike openbare beleidsgroep in Kalifornië wat namens benadeelde bevolkings werk. In haar rol as Uitvoerende Direkteur van NETWERK was Sr. Campbell 'n aktiewe deelnemer die grootste koalisie van Amerikaanse vroue-religieuse, die Leierskapskonferensie van Vroue-religieuse (LCWR). Die LCWR-koalisie verteenwoordig tagtig persent van die ongeveer 57,000-vroue-religieuse in die VSA

NETWERK het die afgelope jaar die beste bekend geword vir sy vier "Nuns on the Bus" toere. Die eerste toer, wat van middel Junie 2012 tot vroeg in Julie 2012 gehardloop het, het in Iowa begin en geëindig in Washington, DC, wat nege state dek. Die toer is onderneem om 'n federale begrotingswetsontwerp te betwis wat deur die republikeinse verteenwoordiger van die Wisconsin-republikein Paul Ryan (wat voorsiening insluit soos sny aan kosstempel, diensbloktoelaes en kinderbelastingkrediete) wat NETWERK beweer het gesinne wat werk en lae inkomste ernstig benadeel. Die tema van die tweede toer, wat van einde Mei 2013 tot middel Junie 2013 aangebied is, was 'n beroep op omvattende immigrasiehervorming. 'N Derde toer, wat in 2012-2013 plaasgevind het, het gebeure in 'n aantal state aangebied om 'n uitbreiding van die Medicaid-program. Die laaste van die oorspronklike vier toere, wat van September 2014 tot November 2014 plaasgevind het, was 'n elf-staat, 44-stad, en 115-byeenkoms wat die "groot geld" beïnvloed het op die middeltermynverkiesing in 2014 as gevolg van die Citizens United Hooggeregshof besluit in 2010. Sr. Campbell het op die toer gesê: "Dit gaan daaroor dat 'ons die mense' teen groot geld opstaan ​​'(Gibson 2014). Elk van hierdie toere het groot gehore en uitgebreide mediadekking getrek.

Op 8 Oktober 2018 kondig Sr. Simone Campbell 'n nuwe "Nonnes op die busbelastingregtelike waarheidstoer" aan. Hierdie toer het dertig nonne betrek wat na een-en-twintig state gereis het, met die klem op betwiste kiesdistrikte. Dit het vier-en-vyftig geleenthede aangebied met die doel om 'Kongres-Republikeine aanspreeklik te hou vir hul stemme' oor belasting en gesondheidsorg '(Jenkins 2018). Die groep het ook deelgeneem aan die onsuksesvolle veldtog om die bevestiging van Brett Kavanaugh aan die Amerikaanse hooggeregshof teë te gaan.

Die sukses van Nuns on the Bus om openbare belangstelling en mediadekking te bewerkstellig, het gelei tot minstens twee ander soortgelyke inisiatiewe: Stem Common Good, 'n progressiewe evangeliese Christelike groep wat die beleid van die Trump-regering teenstaan ​​en die Christian Family Research Council Action, 'n konserwatiewe organisasie wat poog om 'Spiritually Active, Governance Engaged Conservatives' te organiseer (Miller 2018).

Beginsels / PRAKTYKE

NETWERK beskryf homself as 'n groei in die "progressiewe gees van Vatikaan II" en gewortel in die Katolieke tradisie vir sosiale geregtigheid. Meer spesifiek, NETWORK identifiseer homself as 'n "Katolieke leier in die wêreldwye beweging vir geregtigheid en vrede", een wat 'opvoed, organiseer en lobby vir ekonomiese en sosiale transformasie (' About Us '). Die doel is om 'n samelewing te skep wat geregtigheid en waardigheid van almal bevorder in die gedeelde oorvloed van God se skepping ('About Us' nd).

NETWERK definieer sy waardes soos volg ("About Us" nd):

'N Regverdige samelewing sluit alles in en waardeer mense oor die ophoping van winste.

Ons werk om strukture te verander wat armoede en ongelykheid veroorsaak, die behoeftes van mense in die ekonomiese marges plaas en in die middel van ons voorspraak uitgesluit word.

Ons werk vir 'n federale begroting wat almal en 'n regverdige belastingstelsel bevoordeel wat verseker dat almal hul billike deel betaal.

Ons werk om insluiting van almal in ons ekonomie en demokrasie te verseker.

'N Regverdige samelewing verseker dat alle mense - die 100% - het wat hulle nodig het om waardige lewens te lewe.

Ons werk vir regverdig vergoedde werk en gehalte gesondheidsorg vir almal.

Ons werk om die regte van immigrante en almal wat teen die kantlyne sukkel, te beskerm.

Ons werk vir bekostigbare behuising, voedselhulp en netwerke vir almal wat dit nodig het.

'N Regverdige samelewing erken dat ons in 'n onderling verbonde wêreld leef.

Ons werk vir gewelddadige oplossings vir konflik.

Ons werk om ongelyke laste wat deur klimaatsverandering geskep word, te verlig.

Ons werk vir handelsbeleid wat in geregtigheid gewortel is en wat almal beskerm.

ORGANISASIE / LEADERSHIP

NETWORK is 'n lobbyorganisasie en word gekoördineer deur 'n direksie van dertien lede. Daar is klein spanne met spesifieke verantwoordelikhede: leierskap, kommunikasie / media, ontwikkeling / lidmaatskap, veldorganisasie, regeringsverhoudinge en opvoedingsprogramme. NETWORK spreek 'n verskeidenheid kwessies aan: bevordering van vrede; hervorming van immigrasiebeleid; bestry van honger, armoede en onvoldoende behuising; verseker voldoende en bekostigbare gesondheidsorg en veilige aftrede; pleit vir loonverdienste en regverdige handelsbeleid; en die hervorming van die federale begroting prioriteite.

Kwessies / UITDAGINGS

Die konflik tussen die Rooms-Katolieke vroue-orde en die kerkhiërargie kan direk teruggevoer word na die Tweede Vatikaanse Raad (Vatikaan II), wat in 1962 begin en 'n reeks ingrypende veranderinge ingehuldig het. Die mis is nou gevier in huistale; lede van godsdienstige ordes het op 'n aantal fronte sosiale en politieke aktivisme begin doen; vrouegodsdienstiges het tradisionele gewoontes verruil vir meer konvensionele klere: geklassifiseerde godsdiensordes is gereorganiseer; priesters het omgedraai om die gelowiges in die gemeente in die oë te kyk; die kerk het 'n meer aanvaardende houding aangeneem teenoor ander godsdienstige tradisies, en veral die Judaïsme (Pous 2012; Ebaugh 1991). Die lewens en organisasie van vroulike godsdienstiges is dramaties beïnvloed deur Vatikaan II, want in gemoderniseerde godsdienstige ordes is nonne aangemoedig om te fokus op sosiale geregtigheid en gemeenskapsbetrokkenheid eerder as om kerkleer te bevorder. Godsdienstige ordes het meer selfgeldend en onafhanklik begin werk, wat die tradisionele nonrol van apartheid van die wêreld, in die agtergrond bly en heiligheid beklemtoon (Kawentel 2012). Met verloop van tyd het die Rooms-Katolieke Kerk op sommige van die Vatikaan II-inisiatiewe teruggetrek en die beheer oor godsdienstige orde begin herbevestig, veral nadat pous Benedictus XVI (die voormalige kardinaal Joseph Ratzinger) pous Johannes Paulus II opgevolg het, terwyl sommige godsdienstige ordes voortgegaan het. om die Vatikaan II-mandate na te streef (Neuman 2012). Harvey Cox, professor in Harvard, het gesê dat "... Ratzinger baie ontsteld en ontsteld geraak het oor wat in die laat 1960's aan die Duitse universiteite aangaan"... omdat hy gedink het dinge gaan handuit ruk ”(Neuman 2012).

'N Belangrike flitspunt in die konflik tussen vroulike godsdienste en die Amerikaanse konferensie van biskoppe was die 2010-debat oor die Pasiëntbeskerming en bekostigbare versorgingswet, wat die Biskoppe gekant was. Tydens die debat het Sr. Campbell die gevierde "nonne letter" geskryf, wat deur LCWR en 'n paar dosyn Katolieke Susters (Nichols 2013) onderteken is.

Die gesondheidsorgrekening wat deur die Senaat geslaag is en wat deur die Huis aangeneem sal word, sal dekking uitbrei na meer as 30 miljoen onverzekerde Amerikaners. Alhoewel dit 'n onvolmaakte maatstaf is, is dit 'n belangrike volgende stap in die inwerkingstelling van gesondheidsorg vir almal. Dit sal belê in voorkomende sorg. Dit sal versekeraars verseker om die dekking te ontken gebaseer op voorafgaande omstandighede. Dit sal belangrike beleggings in gemeenskapsgesondheidsentrums maak wat hoofsaaklik arm vroue en kinders dien. En ten spyte van vals eise aan die teendeel, sal die Senaat se wetsontwerp nie belastingbetalers befondsing vir elektiewe aborsies verskaf nie. Dit sal volgehoue ​​gewete beskermings handhaaf en dit sal historiese nuwe beleggings maak - $ 250 miljoen-ter ondersteuning van swanger vroue. Dit is die werklike lewenswyse, en ons as Katolieke is alles daarvoor.

Die nonne se insette was baie invloedryk. Twee-en-sestig lede van die Huis van Verteenwoordigers het 'n resolusie geborg waarin hulle hul werk om 'ons land sterker te maak', waardeer. Sr. Campbell is genooi om tydens die Demokratiese Nasionale Konvensie te praat, en Sr. Campbell is later na die Withuis genooi vir die ondertekeningseremonie van die bekostigbare sorgwet (Fox 2012; McElwee 2012).

Die voortslepende spanning tussen vroue se godsdienstige ordes en die Rooms-Katolieke hiërargie het gelei tot twee oorsigte van hul aktiwiteite. Die Vatikaan het 'n hersiening van die Leadership Conference of Women Religious (LCWR), wat in 1956 met goedkeuring van die Vatikaan gestig is, begin om die konsekwentheid van samestellende godsdienstige orde met kerklike leerstellings te beoordeel. ('N Kleiner, meer konserwatiewe sambreelgroep, die Council of Major Superiors of Women Religious is in 2008 deur die Vatikaan gestig om die meer liberale LCWR te weeg te bring). Aartsbiskop Peter Sartain, biskop Leonard Blair en biskop Thomas John Paprocki is aangestel en het tot vyf jaar kans gekry om die hersiening uit te voer, wat 'n oorsig [en] leiding en goedkeuring, waar nodig, van die werk van die LCWR sou bied, volgens aan die Congregation of the Doctrine of Faith (CDF) se leerstellige beoordeling (Neuman 1992).

Die oorsig van LCWR (Congregation of the Doctrine of Faith 2012; Gibson 2014) het die organisasie se toestand beskryf as 'ernstig en 'n saak van ernstige kommer'. Dit het verwys na 'radikale feministiese temas wat nie met die Katolieke geloof versoenbaar is nie', wat individue en groepe geborg het wat was nie in ooreenstemming met kerklike leerstellings nie, en het die biskoppe wat kerklike gesag oor geloofsake verteenwoordig, uitgedaag. Soos die oorsig dit stel, het sommige LCWR-organisasies ''n verdraaide ekklesiologiese visie voortgesit, en hulle is min agting vir die rol van die Magisterium as die waarborg van die outentieke interpretasie van die Kerk se geloof.' Die leerstellige evaluering van die CDF was gemoeid met die versuim om LCWR uit te spreek oor sake wat sentraal staan ​​in die Katolieke leerstelling (reg op lewensvraagstukke soos aborsie en genadedood, familie- / seksualiteitskwessies soos homoseksualiteit en gay huwelike), en geslagskwessies (soos die ordening van vroue) ). NETWERK is spesifiek vir kritiek uitgesonder. Die misnoeë van die kerkhiërargie was beslis nie verminder deur die feit dat NETWORK se eerste toer (wat Paul Ryan se konserwatiewe begrotingsvoorstel betoog en wydverspreide mediadekking gelok het) oorvleuel met die kerk se "Fortnight for Freedom" -veldtog (Boorstein 2012) wat die publiek wou oortuig dat godsdiensvryheid in die VSA verweer word. deur President Obama se Affordable Care Act (wat vereis dat werkgewers gesondheidsversekering moet verskaf aan werknemers, insluitende godsdienstige en liefdadigheidsorganisasies, wat dekking bied vir verskillende vorme van geboortebeperking) waarvoor suster Campbell 'n vokale advokaat was (Boorstein 2012). Die skrywers van die verslag het talle ondersteuners gehad wat gemeen het dat die nonne te ver gegaan het (Desmond 2010). Byvoorbeeld: “Miskien moet hulle die gelofte van gehoorsaamheid wat hulle afgelê het, hersien. Kyk dat dit die probleem met die Amerikaanse Kerk is, hulle dink hulle kan doen wat hulle wil. Hierdie vroue trek nie eers soos nonne aan nie. Hulle bevorder liberale idees in teenstelling met die kerkonderrig, en wanneer die Heilige Vader hulle daarop beroep, pleit hulle om gehoorsaam te wees ”(Simon 2012).

Baie vroue se godsdienstige ordes beskou die georganiseerde hersiening van die Vatikaan as 'n bedreiging vir hul onafhanklikheid, hul verbintenis tot sosiale geregtigheid en die voortgesette werwingsprobleme wat gedurende die Vatikaan II-periode begin het. Hulle het ook gereageer op wat hulle beskou as 'n oorweldigende patriargie wat self moreel gekompromitteer is deur finansiële en seksuele skandale in die kerk (Davis 2012; Hunt 2012, 2013; O'Keefe 2013). Hulle het bevind dat die 'kompromis' wat deur CDF, biskop Leonard Blair, aangebied is om 'n 'dialoog' wat nonne sou opvoed, sou onaanvaarbaar wees ('Bishop Explains' 2012):

“As dit deur dialoog bedoel is dat die leerstellings van die kerk onderhandelbaar is, en dat die biskoppe een posisie verteenwoordig en die LCWR 'n ander posisie verteenwoordig, en op die een of ander manier vind ons 'n middelgrond oor basiese kerkonderrig oor geloof en sedes, dan doen ek nie dink nie dit is die dialoog wat die Heilige Stoel sou voorstel nie. Maar as dit 'n dialoog is oor hoe om die LCWR die susters te laat opvoed en te help om kerkonderrig te waardeer en te aanvaar, en dit in hul besprekings te implementeer, en om die vrae of bekommernisse oor hierdie kwessies te probeer genees, is dit die dialoog. ”

Die vrou se godsdienstige reaksie was krities en puntig. Opmerkings soos “'Ons susters het hongeriges gevoed en siekes geneesen met die gemarginaliseerdes gestaan ​​het, so hulle wonder, hoe kan hierdie mans in die Vatikaan ons kritiseer? ” en "om aan die eise van die Vatikaan te voldoen, is soortgelyk aan 'om 'n onderdrukkende regime toe te laat om met 'n vyandige oorname' in te kom", was nie ongewoon nie. Kritiek het gepaard gegaan met georganiseerde waaksaamhede wat betoog het oor die hersiening en 'n versoekskrif aan die Vatikaan waarin gevra word dat dit gestaak word (Simon 2012). Suster Campbell was selfs meer direk en het kommentaar gelewer oor die verslag se verwysing na NETWERK, “. "Hul groot fout was om ons te noem," het Campbell gesê. "Met al hierdie aandag, ons moes om dit vir ons doel te gebruik "(Boorstein 2012; Goodstein 2012).

Die tweede oorsig, hierdie een deur die Gemeente vir Instellings van Gewyde Lewe en Verenigings van Apostoliese Lewe (Apostoliese Visitasie), het 'n ondersoek van ongeveer 340 gemeentes (Braz de Aviz 2014) gehad. Hierdie verslag het vroue-religieus aangemoedig om te verseker dat hulle aan die Katolieke leer voldoen: "Hierdie Dicastery doen 'n beroep op alle godsdienstige instellings om hul geestelike praktyke en bediening deeglik te hersien om te verseker dat dit in ooreenstemming is met die Katolieke leer oor God, die skepping, die Inkarnasie en die Verlossing. "Die verslag het ook kennis geneem van 'n gebrek aan samewerking met die hersiening deur sommige vroue-godsdienste:" Hierdie Dicastery is goed bewus daarvan dat die Apostoliese Visitasie met vrees en vermoede deur sommige vroue-godsdienste ontmoet is. Dit het tot gevolg gehad dat sommige instellings weier om ten volle saam te werk. Terwyl die gebrek aan volle samewerking vir ons 'n pynlike teleurstelling was, gebruik ons ​​die huidige geleentheid om alle godsdienstige institute uit te nooi om ons bereidwilligheid te aanvaar om respekvolle en vrugbare dialoog met hulle aan te spreek. "

Die Apostoliese Visitasie het 'n soortgelyke reaksie op die CDF-oorsig ontvang (Simon 2012):

Die huidige “Apostoliese besoek” is nie 'n normale dialoog tussen godsdienstige en kerklike owerhede nie. Dit is die kerklike analoog van 'n klagstaat-klagstaat wat aan die gang gesit word wanneer daar redelike vermoede, waarskynlike oorsaak of prima facie geval van ernstige mishandeling of verkeerd doen van een of ander aard. Daar is tans verskeie situasies in die Amerikaanse kerk wat so 'n ondersoek sal regverdig (wydverspreide kindermishandeling deur geestelikes, biskoppige bedekking van sulke mishandeling, langtermyn seksuele skakeling deur mense wat aan selibaatheid beloof het, verduistering van kerkfondse, kultusagtige praktyke in sommige kerngroepe), maar vroue-godsdienste is nie beduidend in enige van hierdie groepe betrokke nie. Godsdienstige word versteur deur die implisiete beskuldiging van verkeerde doen die feit om aan 'n apostoliese besoek onderwerp te word, behels, veral omdat die "aanklagte" vaag of nie bestaan ​​nie.

Spanning het ontstaan ​​toe die pous Francis 'n versoenende verklaring uitgereik het: (Nichols 2013; Spadaro 2013; Zoll 2014). Pous Francis het verklaar dat:

Ons kan nie net aandring op kwessies wat verband hou met aborsie, gay huwelike en die gebruik van voorbehoedmetodes nie. Dit is nie moontlik nie. Ek het nie veel oor hierdie dinge gepraat nie, en ek was daarvoor berispe. Maar as ons oor hierdie kwessies praat, moet ons dit in 'n konteks bespreek. Die leer van die kerk is vir die saak duidelik en ek is 'n seun van die kerk, maar dit is nie nodig om voortdurend oor hierdie kwessies te praat nie.

Die dogmatiese en morele leerstellings van die kerk is nie almal gelykstaande nie. Die kerk se pastorale bediening kan nie versot wees op die oordra van 'n uiteenlopende menigte leerstellings wat aanhoudend opgelê moet word nie.

Die voortslepende standpunt het in April 2015 tot 'n einde gekom toe die pous met vier leiers van die LCWR vergader het. Soos een waarnemer die vergadering gekenmerk het: 'Dit is omtrent so na aan 'n verskoning, sou ek dink, soos die Katolieke Kerk amptelik gaan lewer' (Goodstein 2015). Die invloed van NETWERK en ander groepe vroue wat godsdienstig is, is aangedui deur president Obama se uitreiking na hulle as bondgenote in die aanloop tot wat verwag is as 'n beslissende beslissing van die Hooggeregshof oor die Wet op bekostigbare sorg (Boorstein 2015).

Verwysings

"Oor ons." En "Susters van Maatskaplike Dienste." Toegang verkry vanaf
http://www.sssinternational.org/en/about-us on 10 May 2015 .

"History Past." En "Susters of Social Service." Toegang verkry vanaf http://www.sistersofsocialservice.com/historyPast.cfm op 3 Junie 2015.

“Biskop verduidelik die kritiek op Vatikaan op Amerikaanse nonne.” 2012. NPR, Julie 25. Toegang verkry vanaf http://www.npr.org/2012/07/25/157356092/bishop-explains-vaticans-criticism-of-u-s-nuns op 26 Mei 2015.

Blumberg, Antonia. 2015. “5 vrae met Rebecca Parrish, regisseur van 'Radical Grace' -film oor Amerikaners se nonne.” Huffington Post, Mei 4. Toegang verkry vanaf http://www.huffingtonpost.com/2015/05/03/rebecca-parrish-radical-grace_n_7191392.html? op 6 Junie 2015.

Boorstein, Michelle. 2015. “I Love Nuns ': Obama doen 'n beroep op godsdienstige bondgenote omdat sy besienswaardigheid op die Hooggeregshof wag. Washington Post, 9 Junie. Toegang verkry vanaf http://www.washingtonpost.com/news/acts-of-faith/wp/2015/06/09/i-love-nuns-obama-appeals-to-religious-allies-as-his-landmark-health-care-law-awaits-supreme-court-decision/ op 10 Junie 2015.

Boorstein, Michelle. 2012. "Die nonne op die busreis bevorder sosiale geregtigheid - en verander 'n dowe oor na die Vatikaan." Die Washington Post, Junie 27. Toegang verkry vanaf http://www.washingtonpost.com/local/the-nuns-on-the-bus-tour-promotes-social-justice–and-turns-a-deaf-ear-to-the-vatican/2012/06/27/gJQAA4yj7V_story.html op 25 Mei 2015.

Boorstein, Michelle. 2012. “Aartsbiskop van Baltimore het van die toonaangewende veldtog vir godsdiensvryheid in Connecticut gegaan om die landwye“ Fortnight for Freedom ”, wat Donderdag begin, aan te spits by biskoppe.” Die Washington Post, Junie 20. Toegang verkry vanaf http://www.washingtonpost.com/local/baltimore-archbishop-went-from-leading-connecticut-campaign-for-religious-liberty-to-spearheading-bishops-nationwide-fortnight-for-freedom-which-begins-thursday/2012/06/20/gJQAYpyNrV_story.html on 26 May 2015 .

Braz de Aviz, João. 2012. "Finale Verslag oor die Apostoliese Visitasie van Institusies van Vroue-Godsdienste in die Verenigde State van Amerika." Toegang verkry vanaf http://press.vatican.va/content/salastampa/en/bollettino/pubblico/2014/12/16/0963/02078.html op 3 Junie 2015.

Campbell, Sr. Simone. 2014. 'N Niemand op die bus. New York: HarperCollins.

Gemeente vir die geloofsleer. 2012. "Dokterlike Assessering van die Leierskongres van Vroue-Godsdienstig," April 18. Toegang verkry vanaf http://www.vatican.va/roman_curia/congregations/cfaith/documents/rc_con_cfaith_doc_20120418_assessment-lcwr_en.html op 22 Mei 2015.

Davidson, Amy. 2012. "'N Oorlog op nonne." New Yorker, April 19. Toegang verkry vanaf http://www.newyorker.com/news/amy-davidson/a-war-on-nuns on 25 May 2015 .

Desmond, Joan Frawley. 2010. 'n 'Katolieke' lobby vir sosiale geregtigheid? ' NK Registreer, "April 19. Toegang verkry vanaf http://www.ncregister.com/daily-news/a_catholic_social_justice_lobby/#ixzz3azjnpuGA op 3 Junie 2015.

Ebaugh, Helen, ed. 1991. Vatikaan II en die Amerikaanse Katolisisme. Godsdiens en die sosiale orde, Volume 2. Greenwich, CT: JAI Press en die Vereniging vir die Sosiologie van Godsdiens.

Goodstein, Laurie. 2012. "Niemand, Rebuked by Rome, Plan Road Trip na Spotlight Sosiale probleme."
New York Times, Junie 5. Toegang verkry vanaf http://www.nytimes.com/2012/06/06/us/us-nuns-bus-tour-to-spotlight-social-issues.html op 25 Mei 2015.

Fox, Thomas. 2012. "Lobbyist Sister Find Celebrity After Democratic Convention," National Catholic Reporter, Oktober 9. Toegang verkry vanaf http://ncronline.org/news/women-religious/lobbyist -sister-finds-celebrity-na-demokratiese konvensie op 25 May 2015.

Gibson, David. 2014. “Nuwe 'nonne op die bus'-toer om politieke' donker geld 'aan te pak.' Godsdiens Nuus, September 8. Toegang verkry vanaf http://www. religionnews .com/2014/09/08/new-nuns-bus-tour-tackle-political-dark-money/ op 25 Mei 2015.

Gibson, David. 2014. 'Die leerstellige hoof van Vatikaan hernu kritiek op Amerikaanse nonne, sê hy is geen misogynis nie.' Godsdiens Nuus, September 2. Toegang verkry vanaf http://www.religionnews.com/2014/09/02/vaticans-doctrinal-chief-renews-criticism-us-nuns-says-hes-misogynist/ op 25 Mei 2015.

Goodstein, Laurie. 2015. "Vatikaan eindig 'n geveg met die Amerikaanse Katolieke Nonnegroep." New York Times, April 16. Toegang verkry vanaf http://www.nytimes.com/2015/04/17/us/catholic-church-ends-takeover-of-leadership-conference-of-women-religious.html?_r=0 op 3 Junie 2015.

Jag, Mary. 2013. "Die Evolusie en Revolusie van Feministiese Bediening: 'n Amerikaanse Katolieke Perspektief." Tydskrif vir die studie van godsdiens 26: 76-87.

Hunt, Mary E. 2012. "Nonnen op die bus: 2700 Miles, Nege State, en 'n Rock Star DC Welkom." Religie Dispatches, July 5. Toegang verkry vanaf http://www.religiondispatches.org/archive/atheologies/6156/nuns_on_the_bus__2700_miles__nine_states__and_a_rock_star_dc_welcome, toegang tot 7 February 2014.

Jenkins, Jack. 2018. '' Nuns on the Bus 'begin 'n nuwe landwye toer voor middeltermyn. " Geloof News Service, Oktober 8. Toegang verkry vanaf https://religionnews.com/2018/10/08/nuns-on-the-bus-launch-new-nationwide-tour-ahead-of-midterms/ op 10 Oktober 2018.

Kawentel, Linda. 2012. "Gewoontes in die Nuus: Die Krag van Beeld." Die Katolieke Gesprek, April 23. Toegang verkry vanaf http://blogs.nd.edu/thecc/2012/04/23/habits-in-the-news-the-power-of-image/ op 3 Junie 2015.

McElwee, Joshua. 2012. “Die voorgestelde Kongresresolusie gee die diepste waardering vir LCWR.” National Catholic Reporter, Junie 26. Toegang verkry vanaf http://ncronline.org/node/31018 op 3 Junie 2015.

Miller, Emily McFarlan. 2018. "Geïnspireer deur nonne, spring evangeliegangers op die bus." Geloof News Service, Oktober 9. Toegang verkry vanaf https://religionnews.com/2018/10/09/progressive-conservative-evangelicals-hit-the-road-ahead-of-midterm-elections/?utm_source=Pew+Research+Center&utm_campaign=f61f70ab69-EMAIL_CAMPAIGN_2018_10_10_02_08&utm_medium=email&utm_term=0_3e953b9b70-f61f70ab69-399904145 op 10 Oktober 2018.

Neuman, Scott. 2012. "Niemand en die Vatikaan: 'n botsing dekades in die maak." NPR, Mei 3. Toegang verkry vanaf http://www.npr.org/2012/05/03/151943345/nuns-and-the-vatican-a-clash-decades-in-making on 20 May 2015 .

Nichols, John. 2013. Is die pous aan boord met die nonne op die bus? Die Nasie, September 20. Toegang verkry vanaf http://www.thenation.com/blog/176277/pope-getting-board-nuns-bus op 25 Mei 2015.

O'Keefe, Meaghan. 2013. “Sainthood as Rebuke: The US Conference of Catholic Bishops 'Strategic Canonization of Dorothy Day.” Tydskrif vir kontemporêre retoriek 3: 1-16.

Pous, Johannes. 2012. “Vatikaan II het die Katolieke Kerk verander - En die wêreld.” Geloof News Service, Oktober 11. Toegang verkry vanaf http://www.huffingtonpost.com/2012/10/11/vatican-ii-catholic-church-changes_n_1956641.html op 25 Mei 2015.

Salamone, Frank. "Die Vatikaanoorlog op nonne: Kleredrag en siening van godsdiens." Toegang verkry vanaf https://www.academia.edu/9136687/Vatican_War_on_Nuns op 25 Mei 2015.

Simon, Stephanie. 2012. "Betogers Back Nons in Standoff Met Vatikaan." Huffington Post , Mei 23. Toegang verkry vanaf http://www.huffingtonpost.com/2012/05/24/protesters-back-us-nuns_n_1543497.html op 25 Mei 2015.

Sparado, Antonio. 2013. 'N groot oop hart vir god. Amerika: Die Nasionale Katolieke Oorsig, September 30. Toegang verkry vanaf http://www.americamagazine.org/pope-interview op 25 Mei 2015.

Zoll, Rachel. 2014. '' Nonne op 'n bus 'kan ontspan: Vatikaan sing nuwe liedjies oor Amerikaanse nonne.' Christian Science Monitor, Desember 16. Toegang verkry vanaf http://www.csmonitor.com/USA/Latest-News-Wires/2014/1216/Nuns-on-a-bus-can-relax-Vatican-sings-new-tune-on-US-nuns on 25 May 2015 .

 Post Datum:
4 Junie 2015
Update:
10 Oktober 2018

 

Deel