Joseph Laycock

Necedah Shrine

NECEDAH SHRINE
(KONINGIN VAN DIE HEILIGE ROSARY, MEDIATRIX OF PEACE SHRINE)
 


NECEDAH SHRINE TYLINE

1909 (31 Julie): Mary Ann Van Hoof (gebore Anna Maria Bieber) is gebore in Philadelphia, Pennsylvania.

1934: Mary Ann trou met Godfred “Fred” Van Hoof. Hulle het sewe kinders gehad.

1949 (12 November): Van Hoof het 'n visioen gehad van 'n lang vroulike figuur wat haar slaapkamer binnekom en langs haar bed staan.

1950 (9 Februarie): Wisconsin-senator Joseph McCarthy het aangekondig dat kommuniste die staatsdepartement binnegedring het.

1950 (7 April): Op Goeie Vrydag sien Van Hoof 'n kruisbeeld in haar kamer begin gloei. Sy hoor die stem van Maria, wat haar opdrag gee om na die gemeentepriester te gaan met 'n versoek dat almal die aand om agtuur die rooskrans moet opsê. Mary het aangekondig dat sy weer sou verskyn "waar en wanneer die blomme blom, bome en gras groen is."

1950 (28 Mei): Van Hoof het haar eerste visie op Mary beleef. Die terrein van die verskyning, 'n groep van vier asbome, het bekend geword as 'The Sacred Spot'. Maria het belowe om die volgende twee dae (29 en 30 Mei) en op 4 Junie (Drie-eenheidsondag), 16 Junie (Die fees van die heilige hart), 15 Augustus (die fees van die veronderstelling) en 7 Oktober (die fees) terug te keer. van die Rosekrans).

1950 (4 Junie): Agt-en-twintig mense het by die Van Hoof-boerdery aangekom om die getuienis van Van Hoof te sien.

1950 (15 Junie): 'n Span priesters het Van Hoof se huis besoek. Hulle het skeptisisme uitgespreek oor haar bewerings.

1950 (16 Junie): 1,500 mense het opgedaag om 'n verskyning te sien. Sommige het aangekondig dat die verskyning hulle van siektes genees het. Vader Lengowski, die gemeentepriester, het wagte by die huis laat plaas om vreemdelinge uit te hou. Die Chancery of the La Crosse Bisdom het aangedring op selfbeheersing en gesê dat daar geen uitspraak oor die verskynings gemaak sal word voordat 'n deeglike ondersoek afgehandel is nie.

1950 (Junie): Henry Swan, president van die Necedah Kamer van Koophandel, het pelgrims georganiseer in 'n groep genaamd 'The Necedah Committee' om die verskynings te bevorder.

1950 (9 Augustus): John Patrick Treacy, biskop van La Crosse, Wisconsin, het 'n verklaring uitgereik wat Katolieke afraai om die verskyning op 15 Augustus by te woon.

1950 (15 Augustus): 100,000 mense het vergader om die verskyning te sien. Verslaggewers het van Nuusweek, tyd, lewe, en Die New York Times. 

1950 (4 Oktober): Vader Lengowski is oorgeplaas na Wuerzburg, Wisconsin, vyf en sewentig kilometer van Necedah af. Sy steun aan Van Hoof was waarskynlik 'n faktor in sy oordrag.

1950 (7 Oktober): 30,000 pelgrims het opgedaag vir Mary se finale aangekondigde verskyning. Kardinaal Samuel Stritch van Chicago het Chicago-katolieke verbied om dit by te woon, wat gelei het tot gekanselleerde huurbusse en 'n aansienlik kleiner skare.

1950 (November): Van Hoof het simptome van stigmata gerapporteer. Dit is geïnterpreteer as boete vir diegene wat nie gehoor gegee het aan Maria se boodskap uit die verskynings nie.

1951: Die stigmata-agtige simptome het voortgeduur tot en met die vastyd en die koms van 1951. Vanaf Hoof het Van Hoof ook aangekondig dat sy nie meer kos kon eet nie en 'n vloeibare dieet het.

1951 (Mei 28): Biskop Treacy het 'n brief aan Van Hoof gestuur om haar te beveel om die standbeelde wat aan haar heiligdom verbonde is, af te neem en om die verspreiding van literatuur oor haar visies op te hou. Van Hoof het geweier.

1952 (April): Bishop Treacy het Van Hoof gevra om aan die Marquette University Medical University verslag te doen vir 'n mediese ondersoek van tien dae. Die eksamen val saam met die Holy Week (7-12 April). Die resultate van hierdie toetse het die kerkowerhede oortuig dat Van Hoof se ervarings nie bonatuurlik was nie.

1954 (22 Augustus): Van Hoof berig dat Mary haar twee naaste volgelinge, Henry Swan en Clara Hermans, verlang om 'n verslag van hul beweging te skryf.

1955: Swan het verslae opgestel van Van Hoof se verskynings en haar lyding tydens die vastyd en die advent.

1955 (Junie): Biskop Treacy het die verskyning amptelik in Necedah veroordeel.

1959: Swan versorg vier dele materiaal getiteld My werk met Necedah deur Van Hoof se volgelinge gepubliseer deur die korporasie “For My God and My Country.”

1960 (19 Julie): Godfred Van Hoof sterf aan leukemie.

1964: Bishop Treacy sterf en word opgevolg deur Frederick W. Freking.

1969 (September): Frederick W. Freking het 'n nuwe ondersoek na die heiligdom gelas.

1970: Biskop Freking herhaal Treacy se veroordeling van Van Hoof en haar beweging.

1975: Biskop Freking plaas Van Hoof en ses van haar volgelinge onder 'n interdik. Van Hoof se volgelinge is sakramente in hul gemeente geweier.

1977: 'n Orde van nonne is bekend as The Sisters of the Seven Dolors of the Sorrowful Mother. Hulle het die Seven Dolors of Our Sorrowful Mother Infants Home geskep om ongehude moeders te bedien en na ongewenste babas om te sien.

1978: Van Hoof is met Ray Hirt getroud.

1979 (Mei): 'n Aankondiging is gemaak dat die Necedah-heiligdom ingewy is deur Edward Stehlik, 'n aartsbiskop van die Noord-Amerikaanse Oud-Katolieke Kerk, Ultrajectine.

1981 (Januarie): Stehlik het die Amerikaanse Nasionale Katolieke Kerk verlaat, as leek na die Rooms-Katolieke Kerk teruggekeer en die verskyning van Necedah as 'n klug veroordeel. Francis diBenedetto, 'n biskop van die Ou Katolieke Kerk, volg hom op as geestelike leier van die heiligdom.

1982: Koningin van die Holy Rosary School is gestig naby die heiligdom.

1983: diBenedetto keer ook terug na die Rooms-Katolieke Kerk en veroordeel die Necedah-verskyning as 'n klug. Baie heiligdomslede het oorgeloop met die verlies van hierdie biskoppe.

1984 (18 Maart): Mary Ann Van Hoof is oorlede. Etlike honderde volgelinge het in Necedah gebly en die heiligdom bly bevorder.

FONDS / GROEPGESKIEDENIS

Mary Ann Van Hoof [Image regs] is gebore Anna Maria Bieber in Philadelphia, Pennsylvania. Sy was een van sewe kinders, en vier van haarbroers en susters woon nog in 1950 toe haar loopbaan as 'n siener begin het. (Zimdars-Swartz 1989: 40). Mary Ann is Katoliek gedoop, maar is nie in die Kerk opgevoed nie. Haar kinderjare was 'n ongelukkige een en sy is herhaaldelik deur haar pa geslaan. Verskeie van haar latere boodskappe van Mary blyk uit te dra tot hierdie misbruik. Met betrekking tot een boodskap het Van Hoof gesê: "Sy [Mary] het gesê ek was 'n ongelukkige kind, altyd mishandel, misverstaan" (Koningin van die Heilige Rozenkransmediatris van Vredeheiligdom 2014: 20).

Die gesin verhuis na Kenosha, Wisconsin, waar Anna Maria 'n agtste graad opleiding ontvang. Haar moeder, Elizabeth, was 'n Hongaarse immigrant en 'n Spiritualis. Elizabeth het by die Kenosha Vergadering van Spiritualiste aangesluit en was sy vise-president van 1945-1948. Alhoewel Anna Maria nooit deelgeneem het aan die groep se lede nie, het sy na bewering aan Spiritualistiese byeenkomste deelgeneem (Zimdars-Swartz 1989: 41).

Volgens 'n kerkondersoek wat deur vader Claude H. Heithaus gerapporteer is, verhuis Van Hoof op agtienjarige ouderdom na Philadelphia en werk hy as kelnerin. Sy het verlief geraak op 'n man van Philadelphia by wie sy 'n kind gehad het. Soos Van Hoof aan die kerkondersoekers verduidelik het, het sy 'n huwelikslisensie ontvang van iemand wat die egpaar glo 'n vrederegter was. Hulle het egter verneem dat die man nie 'n vrederegter was nie, en die egpaar het geskei. Van Hoof het na haar gesin in Kenosha teruggetrek. Hierdie gebeure word nooit in Van Hoof se eie geskrifte bespreek nie (Zimdars-Swartz 1989: 40).

In 1934 antwoord Van Hoof 'n advertensie vir 'n huishoudster wat deur Godfred "Fred" Van Hoof in Die Wisconsin Boer en Landboukundige. Fred het haar in diens geneem en vier maande later is hulle getroud. Die Van Hoofs het uiteindelik sewe kinders gehad. Van Hoof se ma, Elizabeth, het by die Van Hoofs ingetrek. Toe hulle hul plaas in Wisconsin verloor, het die Van Hoofs saam met Elizabeth na die suidweste getrek waar hulle as deelnemers gewerk het voordat hulle uiteindelik 'n plaas van 142 hektaar in Necedah, Wisconsin, gekoop het (Zimdars-Swartz 1989: 41). Fred was 'n vroom Katoliek, en hy het Van Hoof weer in sy geloof ingetrek. Van Hoof se interpretasies van haar visioene het aanvanklik gewikkel tussen dié van haar Spiritualistiese moeder en haar Katolieke man (Zimdars-Swartz 1989: 52-53). In 1949, toe Van Hoof wakker lê in die bed en bekommerd wees oor haar gesondheid en die toekoms van hul plaas, kom 'n lang vrouefiguur in haar kamer en gaan staan ​​by die bed. Van Hoof was aanvanklik doodbang en het gedink die verskyning kan 'n spook wees. Dit was haar man wat die eerste keer voorgestel het dat die verskyning Maria kan wees en dat Mary 'n belangrike boodskap na die wêreld gekom het (Garvey 2003: 213).

Op Goeie Vrydag, 1950, sien Van Hoof 'n kruisbeeld in haar kamer begin gloei. Sy hoor ook 'n stem wat sy aan Mary toeskryf. Maria het haar die opdrag gegee om die gemeentepriester te gaan met 'n versoek dat almal die rooskrans elke aand om agtuur moet opsê. Vader Sigismund R. Lengowski van die St. Francis van die Assisi-kerk was aanvanklik van Van Hoof se versoek. Mary het ook aangekondig dat sy weer sal verskyn "waar en wanneer die blomme blom, bome en gras groen is" (Zimdars-Swartz 1991: 264-65).

28, 1950, Van Hoof het haar eerste volle visie van Maria ervaar, wat naby 'n groep van vier asbome op haar plaas verskyn het. Hierdie gebied het bekend geword as die "Heilige Plek." Mary het belowe om die volgende twee dae terug te keer en om op die datums van Junie 4 (Drie-eenheidsondag), Junie 16 (Die fees van die Heilige Hart), Augustus 15 (Die Fees van die Assumptie), en Oktober 7 (Die Fees van die Rozenkrans) (Zimdars-Swartz 1989: 36-37).

Agt-en-twintig mense het op 4 Junie opgedaag om Van Hoof se ontmoeting met Mary te aanskou. Dit het die aandag van kerkowerhede getrek en op 15 Junie het 'n span priesters, waarvan een die redakteur van die bisdomskoerant was, Van Hoof se huis besoek. Hulle het gevra of haar kruisbeeld in die donker sou gloei. Dit het nie gedoen nie (Garvey 2003: 217). Hulle skeptisisme het Van Hoof laat verdedig teenoor die owerheid van die kerk.

By Mary se tweede verskyning op 16 Junie het 1,500 2003 mense by die Van Hoof-plaas opgedaag. Ses pelgrims het op die kelderdeur saamgedrom en probeer om in die huis in te loer, wat dit laat ineenstort. Vader Lengowski het wagte geplaas om vreemdelinge uit te hou nadat 'n vrou by die huis ingebars het en aangekondig het dat die verskyning haar asma genees het (Garvey 217: 218-1986). Die Chancery of the Diocese of La Crosse, Wisconsin het selfbeheersing aangedring en gesê dat geen uitspraak oor die verskynings gemaak sal word totdat 'n deeglike ondersoek afgehandel is nie (Kselman 414:2020; Kselman XNUMX).

Na aanleiding van die Junie 16-verskyning het Henry Swan, president van die Necedah-kamer van Koophandel, die pelgrims begin organiseer. [Image regs] Hy het 'n organisasie genaamd "The Necedah Committee" geskep en begin met die voorbereiding van die literatuur en die koop van radio-tyd om die heiligdom te bevorder. Voordeelaars het toilette en knielende rails gebou rondom die Heilige Plek sowel as 'n standbeeld van Our Lady of Fatima. 'N Hande-gesnyde kruis uit Italië is op 'n bluff op Necedah opgerig. John Horning, 'n sakeman van Milwaukee, het sestig hektaar noord van die Van Hoof-plaas gekoop om parkering te verskaf (Zimdars-Swartz 1989: 49). Voor die volgende verskyning het die Necedah-komitee 176,000-stukke literatuur versprei. Swan het 'n addisionele 173,000 literatuur voorberei vir verspreiding op Augustus 15 (Kselman 1986: 415).

Op Augustus 9, 1950, het John Patrick Treacy, biskop van La Crosse, uitgereik van 'n verklaring wat Katolieke ontmoedig om die verskyning op Augustus 15 (Zimdars-Swartz 2012: 36) by te woon. Ten spyte hiervan het meer as 100,000-mense in Necedah aangekom om die verskyning op Augustus 15 te sien saam met verslaggewers van Nuusweek, tyd, lewe, en Die New York Times (Garvey 2003: 219) .

Namate die finale verskyning nader gekom het, het die kerkowerhede die groeiende momentum van die heiligdom versmoor. Op 4 Oktober is vader Lengowski, wat die verskyning ondersteun het, oorgeplaas na Wuerzburg, Wisconsin, vyf en sewentig myl weg van Necedah (Zimdars-Swartz 1989: 79). Samuel Stritch, kardinaal van Chicago, het die Katolieke van Chicago verbied om die verskyning by te woon. Huurbusse wat gehuur is om pelgrims van Chicago af te neem, is as gevolg van hierdie uitspraak gekanselleer (Maloney 1989: 23). Ten spyte hiervan het 30,000 7 mense steeds op 2003 Oktober vir die finale verskyning opgedaag (Garvey 220: XNUMX).

Dit was nie die einde van Van Hoof se loopbaan as siener nie. In November 1950 begin sy stigmata ervaar. Vriende het gerapporteer dat sy haar stuiptrekkery gesien het en toe in 'n kruisvormige houding op die vloer neergestort het. Van Hoof was nog altyd sieklik en Mary het verduidelik dat sy 'n 'slagoffersiel' was. Daar is gesê dat die stigmata 'n boete is wat gely moet word namens diegene wat nie gehoor gegee het aan die verskyning nie. Van Hoof se verdrukkinge het gedurende die vaste en advent van 1951 voortgeduur. Gedurende Advent beweer sy dat sy die heilige verskynsel van inedia verwerf het waarin sy sonder kos kon oorleef. Na wat verneem word, het alle vaste kos opgegooi en sy het geheel en al op vloeistowwe bestaan ​​(Zimdars-Swartz 1989: 44).

Rondom hierdie tyd verhuis honderde pelgrims na Necedah ('n stad van minder as duisend) en begin 'n gemeenskap te skep rondom die heiligdom op die plaas Van Hoof. Plaaslike inwoners het verwys na die gebied waar die pelgrims hulle gevestig het as “die heiligdom” (Garvey 2003: 230). In Mei 1951 het biskop Treacy 'n brief aan Van Hoof gestuur om haar te beveel om die standbeelde wat met haar heiligdom verband hou, af te neem en om die verspreiding van literatuur oor haar visioene te staak. Volgens Fidelity tydskrif, antwoord Van Hoof op hierdie bevel: 'Ek is 'n vrye Amerikaanse burger. Dit is my eie eiendom, en ek sal doen soos ek wil ”(Maloney 1989: 24).

In 1952 het Bishop Treacy Van Hoof gevra om hom by die Marquette University Medical University aan te meld vir 'n mediese ondersoek van tien dae. Van Hoof het ingestem en moontlik gedink dat die toetse aan die owerhede van die kerk sou bewys dat haar bewerings eg was. Die eksamen val saam met die Holy Week (7-12 April). Van Hoof se kop, arms en hande is verbind en skerp voorwerpe is weggeneem. Onder hierdie omstandighede het haar stigmata opgehou. Om haar bewerings van inedia te toets, is bloedmonsters geneem en haar soutvlakke getoets. Toe sy by die hospitaal aankom, was haar soutvlakke normaal, wat daarop dui dat sy vaste kos geëet het. Toe sy tydens haar hospitaalverblyf 'n vloeibare dieet handhaaf, verloor sy gewig en daal haar soutvlakke (Zimdars-Swartz 1989: 44). 'N Paneel van drie psigiaters het tot die gevolgtrekking gekom dat sy gely het aan' histerie en onderdrukte seksuele angs '. Vader Claude H. Heithaus, 'n lid van die ondersoekkomitee van die biskop, het die belediging van die besering bygevoeg en die resultate van die studie met die pers bespreek en die stuiptrekkings wat verband hou met Van Hoof se stigmata as 'n 'walglike prestasie' beskryf (Garvey 2003: 229). Sommige van Van Hoof se volgelinge het beswaar gemaak teen die bevindinge van die studie en aangevoer dat bonatuurlike verskynsels nie met behulp van normale mediese toetse bestudeer kan word nie (Zimdars-Swartz 1989: 44).

In 1954 het Van Hoof die begeerte van Mary meegedeel dat haar twee naaste volgelinge, Henry Swan en Clara Hermans, 'n verslag moet skryf van die geskiedenis van hul beweging. Die volgende jaar het Swan verslae opgestel van Van Hoof se verskyning en haar lyding tydens die vastyd en die koms van 1951. In 1959 het Swan vier dele materiaal geredigeer met die titel My werk met Necedah (Zimdars-Swartz 1989: 39). Die heiligdom het die korporasie "For My God and My Country, Inc." gevorm om hierdie materiaal te publiseer. Dit was dalk hierdie publikasies wat Biskop Treacy gemotiveer het om die verskyning by Necedah in 1955 amptelik te veroordeel. Hy het 'n verklaring uitgereik wat alle publieke en private aanbidding verbonde aan die verskynsel verbied (Zimdars-Swartz 1989: 37).

Van Hoof se volgelinge het ondanks hierdie sensuur voortgegaan en in 1969 het biskop Treacy se opvolger, Frederick W. Freking, 'n nuwe ondersoek na die heiligdom gelas. Die volgende jaar het hy Treacy se bevindings bevestig en Van Hoof en haar volgelinge beveel om die heiligdom te sluit. Toe hierdie tweede veroordeling nie gehoorsaam word nie, plaas biskop Freking Van Hoof en ses offisiere van For My God and My Country, Inc. onder 'n interdik. Vader James Barney, die nuwe predikant van die Saint Francis of Assisi Church, het die nagmaal ontken aan enigiemand wat Van Hoof nie sou verloën nie. Tydens een mis het vader Barney glo "die lojale en gehoorsame" katolieke gevra om die altaar te nader en dat die res (wat Van Hoof se ondersteuners beteken) moet vertrek (Garvey 2003: 232-33).

Van Hoof en haar volgelinge het geweier om toe te gee, maar wou ook die goedkeuring van die kerkowerhede hê. In Mei 1979 kondig die aanhangers van Van Hoof aan dat die Necedah-heiligdom ingewy is deur Edward Stehlik, 'n aartsbiskop van die Noord-Amerikaanse Ou Katolieke Kerk, Ultrajectine. In 1981 het Stehlik egter uit die Ou Katolieke Kerk getree, as leek na die Rooms-Katolieke Kerk teruggekeer en die Necedah-verskyning as 'n klug veroordeel. Hy is opgevolg deur Francis diBenedetto, 'n biskop van die Ou Katolieke Kerk, wat die nuwe kerkowerheid vir die heiligdom geword het. In 1983 het diBenedetto ook na die Rooms-Katolieke Kerk teruggekeer en die verskyning van Necedah aan die kaak gestel. Hierdie gebeure was demoraliserend vir Van Hoof se volgelinge, en volgens sommige rekenings het soveel as twee derdes van die gemeenskap vertrek (Garvey 2003: 234).

Van Hoof het in 1984 gesterf, maar 'n paar honderd volgelinge het in Necedah gebly en het voortgegaan om die heiligdom te bevorder. Vandag is die heiligdom amptelik bekend as "Koningin van die Heilige Rozenkrans Mediatrix tussen God en Mens, Heiligdom" en is in lyn met die Noord-Amerikaanse Ou Katolieke Kerk, Ultrajectine-tradisie (DeSlippe 2016: 274).

Leerstellinge / RITUELE

Van 1950 tot haar dood het Van Hoof talle boodskappe van Maria ontvang, sowel as 'n verskeidenheid heiliges, pous en ander heilige figure. Baie van die inhoud van hierdie boodskappe lyk soos die vorige Marian-verskynings. Katolieke word opgeroep om hul te bekeer en hul geloof te vernuwe en gewaarsku oor 'n komende tugtiging. Van Hoof se boodskappe versoek ook die kerk om Rusland in Mary se hart te wy, 'n trop wat begin het met die verskyning in Fatima. Met verloop van tyd het die profesieë innoverender geword. Van Hoof se boodskappe bevat apokaliptiese en samesweringsgedrewe elemente wat die era van die Koue Oorlog waarin die verskyning plaasgevind het, weerspieël. Die boodskappe bevat ook temas van Katolieke nasionalisme en ekumenisme, asook 'n paar elemente wat meer aan Spiritualisme lyk as aan Katolieke tradisie.

In die vyftigerjare was baie Amerikaanse katolieke trots op hul sterk opposisie teen kommunisme. Van Hoof se boodskappe beskryf Joseph McCarthy, senator van Wisconsin, as 'n soort heilige en daarna as 'n martelaar. McCarthy se bewering in 1950 dat kommuniste die staatsdepartement binnegedring het, het blykbaar 'n sameswerende toon vir die boodskappe gegee. Van Hoof het gewaarsku oor gifstowwe wat in voedsel, water en lug ontplooi word, wat die gemoed van Amerikaners verswak en hulle meer vatbaar maak vir bose invloede. Baie van Van Hoof se visioene beskryf mense wat sterf weens bestralingsvergiftiging en ander gruwelike tonele van kernoorlog. Mary het dikwels taktiese besonderhede aan Van Hoof oorgedra, insluitend die Sowjet-invalplanne en die ligging van Sowjet-duikbote. In een boodskap het Van Hoof berig dat 'baba-subs' die St. Lawrence Seaway opgevaar het (Zimdars-Swartz 1950: 1991).

Henry Swan, 'n vroeë promotor van Van Hoof, het blykbaar Van Hoof bekendgestel aan 'n aantal samesweringsteorieë wat haar boodskappe begin inlig het. Na verloop van tyd het Van Hoof 'Satan's Command of Chain' uiteengesit. Dit was 'n super sameswering waarin 'n groep 'grootmeesters' toesig gehou het oor die 'Geleerde ouderlinge van Sion', wat Swan as 'Yids' beskryf het. Die Ouderlinge van Sion het op hul beurt die kommunisme en vrymesselary beheer, wat hulle gebruik het om hul doel te skep om een ​​wêreldregering te skep.

Alhoewel hierdie samesweringsteorie duidelik afgelei is van die antisemitiese hoax Die protokolle van die ouderlinge van Sion (1903), Swan ontken dat sy siening anti-Semities was. Hy het verklaar dat die meeste Jode onbewus was van die ouderlinge van Sion en dat sommige "goeie patriotiese Amerikaners" was. 'N rassistiese paranoia loop egter deur sommige van die boodskappe. Swan het 'n onderskeid gemaak tussen ware Judeërs, wie se bloed onvoltooid was en Yids, wie se bloedlyn en "gemongreliseer" word. Ten minste een profesie het verwys na 'n scenario waarin wit Christene die swart en geel rasse moes veg, wat die magte van die kwaad teen hulle sou aanval (Zimdars-Swartz 1991: 261-262).

Net soos die Sowjetunie as die agent van Satan beskou is, het Van Hoof se visioene Amerika voorgestel as 'n volk wat deur God gekies is. In een boodskap vertel Mary hoe sy aan George Washington verskyn het en vir hom gesê het dat die nuwe nasie vyf sou weerstaan Groot beleëringe: die Amerikaanse Revolusie, die Burgeroorlog, Wêreldoorloë I en II, en uiteindelik 'n vyfde beleg wat die ergste van almal sou wees (Zimdars-Swartz 1991: 262). Die storie van Maria wat na George Washington verskyn, het die Verenigde State binne 'n "teologie van die geskiedenis" gelei, wat uitloop op 'n apokaliptiese stryd (Zimdars-Swartz 1989: 53). Deur Katolieke tradisie in 'n Amerikaanse grondslagmite in te dring, het dit ook gewerk om Katolisisme as waarlik Amerikaanse eerder as 'n immigrant godsdiens te vestig. Vandag beskik die Necedah-heiligdom oor die "Vir My God en My Plattelandse Heiligdom" met 'n beeld van Jesus wat deur George Washington en Abraham Lincoln gevank is. [Image regs]

Van Hoof se boodskappe het ook beklemtoon dat Amerika 'n multi-godsdienstige samelewing is en dat Katolieke en Protestante “moet saamwerk” om die nasie se lot te vervul (Kselman 1986:422; Kselman 2020). Hierdie oproep tot ekumene het moontlik godsdienstige spanning in Necedah weerspieël. 'n Nuwe vlaag Katolieke immigrante het in die laat 1940's gevestig en Protestantse inwoners het gekla oor pogings om Necedah 'n "Katolieke dorp" te maak (Frakes 1950:1020).

Ten slotte, sommige elemente van Van Hoof se visioene afwyk van die elemente wat algemeen in Marian verskynings voorkom. Van Hoof het berig dat sy wesens kon sien wat sy 'hemelse' genoem het en dat sommige van hierdie wesens die geeste was van haar ontslape vriende en familielede. Hemelstories word steeds in heiligdomliteratuur beskryf. Sommige van haar boodskappe dui ook op 'n 'holle aarde'-teorie waarin die gelowiges na 'n paradys binne die aarde vervoer sal word waar hulle die apokalips sal afwag (Marlene 1989: 26). Die heiligdom se nuusbrief bevat 'n rubriek genaamd "Diamond Star Researcher;" dit bespreek 'n wye milieu van gestigmatiseerde idees en samesweringsteorieë, insluitend bespiegelinge oor planeet X, komende paalverskuiwings en geheime militêre tegnologie.

RITUELE / PRAKTYKE

'N Joernalis wat een van die verskynings beskryf, gee insig in die ritueel rondom hierdie gebeure. Van Hoof het uit haar huis gekom, vergesel van haar ma, haar man, haar dogter, Joanne, en 'n paar ander ondersteuners. Sy het die skare gekonfronteer en 'n groot kruisbeeld in seën opgewek, voordat sy die beeld van Maria wat op haar erf staan, gesig het. Na 'n paar oomblikke het sy weer die skare gekonfronteer en vir ongeveer twintig minute gesels. Die joernalis het vermoed dat sy na Mary geluister het en haar woorde dadelik weer aan die skare herhaal, of ten minste dat dit die indruk was wat sy wou gee. Nadat sy gepraat het, het sy ineengestort en huil en haar familie het haar terug in die huis begelei (Zimdars-Swartz 2012: 37).

Vandag oorleef die Necedah-heiligdom as 'n klein maar toegewyde gemeenskap met 'n heilige kompleks rondom die ou Van Hoof-plaas. Op Oktober 7, 1950, het Van Hoof aangekondig dat Maria 'n groot hartvormige heiligdom versoek het om by die Sacred Spot gebou te word. hierdiestruktuur, bekend as die Huis van Gebed, is al dekades lank gebou en bestaan ​​tans uit min meer as 'n konkrete fondasie. Die heiligdom gronde bevat egter ook heiligdomme en grotte wat verskeie heiliges uitbeeld wat van Van Hoof sowel as tonele uit die lewe van Jesus verskyn het. Daar is 'n lesingsaal sowel as bymekaarmaakhal en werklokaal. Daar is 'n replika van die oorspronklike Van Hoof-huis, [Image to the right] wat op Februarie 9, 1959 afgebrand het. 'N Inligtingsentrum is oop van 10: 00 AM tot 4: 00 PM Geleide toere, literatuur en scapulars word besoekers aangebied. Die heiligdom bied ook 'n uitgebreide jaarlikse Kersfees-toernooi aan wat gratis en oop vir die publiek is.

Die heiligdom bied 'Anniversary Day Vigils' aan wat Mary se verskyning aan Van Hoof in 1950 herdenk. Dit word op 12 November, 7 April, 28 Mei, 29 Mei, 4 Junie, 16 Junie, 15 Augustus, 7 Oktober gehou. Die heiligdom hou ook in sogenaamde maandwake wat die feesdae van die heiliges wat vir Van Hoof of ander belangrike dae belangrik was, vereer. Maandwake kom eintlik ongeveer een keer per week voor. Wake bestaan ​​gewoonlik uit 'n optog by die kers en 'n rosary van vyftien dekades, sowel as gebede en gesange. Die heiligdom koördineer ook 'n konstante waaksaamheid van gebed waarin verskillende lede van die gemeenskap beloof om op 'n sekere uur te bid. Die doel van die heiligdom is om iemand te laat bid gedurende die hele dag met die doel om Amerika te red van vernietiging deur bose magte.

Beskeidenheid word gewaardeer by die Necedah-tempel, en in een boodskap het Van Hoof haar vroulike volgelinge aangemoedig om blou wrap-around rompe te dra. Die inligtingsentrum hou 'n aanbod van omhulselrokke vir besoekers wat onbeskadig aangetrek is (Vir My God en My Land, Inc 2011).

ORGANISASIE / LEADERSHIP

Benewens die aanbiddingsentrums, [Image aan die regterkant], bedryf die heiligdom ook 'n private K-12 skool, Koningin van die Heilige Rozenkrans, en die sewe smarte van ons bedroefde kinderhuis vir babas. Die heiligdom is sterk afhanklik van vrywilligers om dienste te lewer en die bou van die Hall of Prayer voort te sit. Min is bekend oor die organisasie se leierskap; Theodore Bodoh word egter gelys as hoof van Seven Sorrows of Our Sorrowful Mother Infants Home-kinderhuis in databasisse sonder winsbejag.

Kwessies / UITDAGINGS

Soos met baie omstrede Marian-verskynings, het Van Hoof se volgelinge 'n ingewikkelde verhouding met die Katolieke Kerk gehad, waarin hulle kerkowerhede uitgedaag het terwyl hulle tegelykertyd hul goedkeuring wou verlang. Die spanning tussen Van Hoof en bisdomsowerhede het byna onmiddellik begin en steeds toegeneem namate haar beweging momentum gekry het. Alhoewel die verskynings in 1950 tienduisende ingetrek het, het veroordeling deur kerkowerhede die beweging byna uitgeskakel.

In die 1960's kritiseer Van Hoof die Vatikaan II en die volksmond. Sy het ook gewaarsku dat die Katolieke Kerk deur verraaiers, ketters en kommunistiese agente gekompromitteer het (Thavis 2015: 78). Hierdie aansprake het 'n beroep op tradisionalistiese katolieke gehad wat die hervormings van Vatikaan II gekant het. Hierin lyk die geskiedenis van die beweging soos dié van ander verskynings wat deur die Kerk soos die Baysiders verwerp is.

Die feit dat 'n interdik in 1975 geplaas is, blyk egter dat Van Hoof se volgelinge gedemoraliseer het en hulle daartoe gedryf het om Ou Katolieke biskoppe te soek. Toe die Oud-Katolieke biskoppe oorgeloop het, het baie heiligdomslede oorgeloop, wat daarop dui dat Van Hoof se volgelinge nog steeds die kerklike gesag begeer het.

Alhoewel die heiligdom steeds ondersteuningsbriewe van regoor die land ontvang, is dit onduidelik hoe lank dit sal voortduur. Met die afname van kommunisme as 'n opposisie bedreiging, het die heiligdom toenemend gefokus op die pro-lewe beweging.

IMAGES

Beeld #1: Foto van Mary Ann Van Hoof.
Beeld #2: Foto van die ingang na die Necedah-tempel.
Image #3: Foto van die "Vir my God en my landshrine" wat 'n beeld van Jesus bevat wat deur George Washington en Abraham Lincoln gevank is.
Beeld # 4: Foto van 'n replika van Van Hoof se oorspronklike huis.
Beeld #5: Foto van pelgrims wat by die heiligdom bid.

Verwysings

DeSlippe, Philip. 2016 "Necedah Apparitions" Pp. 273-74 in Wonderwerke: 'n Ensiklopedie van mense, plekke en bonatuurlike gebeurtenisse van die Oudheid tot die hede, geredigeer deur Patrick J. Hayes. 2011. Santa Barbara: ABC-CLIO.

Vir My God en My Land, Inc 2011. "Koningin van die Heilige Rosary Mediatrix Tussen God en Man Shrine." Toegang verkry vanaf http://www.queenoftheholyrosaryshrine.com/default.aspx op 9 September 2016.

Frakes, Margaret. 1950. "Instelling vir 'n wonderwerk." Die Christelike Eeu, Augustus 30: 1019-21.

Garvey, Mark. 2003. Wag vir Maria: Amerika op soek na 'n wonderwerk. Cincinnati, OH: Emmis Books.

Jones, Meg. 2008. '' N Visie vereer. ' Milwaukee Wisconsin Journal Sentinel , Mei 29). Toegang verkry vanaf http://archive.jsonline.com/news/religion/29568074.html op 9 September 2016).

Kselman A, 2020. "Marian Piety en die Koue Oorlog in die Verenigde State." Bl. 211-30 duim Koue Oorlog Mary. Ideologieë Politiek en Marian Gewyde Kultuur, geredigeer deur Peter Jan Margry. Leuven: Leuven University Press.

Kselman, Thomas A. en Steven Avella. 1986. "Marian Vroomheid en die Koue Oorlog in die Verenigde State."Die Katolieke Historiese Oorsig 72: 403-24.

Laycock, Josef. 2015. Die siener van Bayside: Veronica Lueken en die stryd om Katolisisme te definieer. New York: Oxford University Press.

Maloney, Marlene. 1989. "Necedah Revisited: Anatomy of a Phony Apparition" Fidelity Magazine 8: 18-34.

Thavis, John. 2015. Die Vatikaanprofesieë: Ondersoek van bonatuurlike tekens, verskynings en wonderwerke in die moderne era. New York: Viking.

Koningin van die Heilige Rosary Mediatrix of Peace Shrine. 2014. Shrine Nuusbrief, Vol. 1. (Somer): Necedah, WI: Koningin van die Heilige Rosary Mediatrix of Peace Shrine.

Zimdars-Swartz, Sandra. 2012. "Liggame in beweging: pelgrims, sieners en godsdienstige ervaring op Marian Apparition Sites." reise 13 (2): 28-46.

Zimdars-Swartz, Sandra. 1991.  Ontmoeting Maria: van La Salette na Medjugorje. Princeton, NJ: Princeton University Press.

Zimdars-Swartz, Sandra L. 1989. "Religious Experience and Public Cult: The Case of Mary Ann Van Hoof." Blaar van Godsdiens en Gesondheid 28: 36-57.

Publikasiedatum:
28 September 2016

 

Deel