Nasionale Heiligdom Grot van Lourdes

NASIONALE KLEIN GROOT VAN LUIDES


NASIONALE SHRINE GROTTO OF LOURDES TYDIENNE

1805: St. Mary's on the Hill, 'n Katolieke kerk, is op die plek van die huidige heiligdom gebou.

1808: Mt. Mary's College (nou St. Mary's University en St. Mary's Seminary) is gestig. Ds John DuBois ontdek 'n natuurlike grot op die berg, die terrein van die huidige Emmitsburg-heiligdom.

1858: Sint Bernadette het 'n reeks verskynings in Lourdes, Frankryk, gerapporteer.

1875: Die replika-grot is gebou deur dominee John Waterson, destydse president van Mt. Mary's College.

1891: Monsignor James Dunn het geld voorsien vir die Our Lady-standbeeld in die nis bokant die Grot.

1906: Die Corpus Christi-kapel is gebou waar die 'Ou grot', wat deur eerw. DuBois ontdek is, eens gestaan ​​het.

1913: St. Mary's on the Hill is deur 'n brand verwoes.

1964: Pangborn Memorial Campanile, die kloktoring met die goue standbeeld van Our Lady, word op die terrein van St. Mary's on the Hill gebou.

1965: Kardinaal Shehan van Baltimore het die Grot tot 'n openbare redenaar verklaar en benoem Msgr. Hugh J. Phillips-kapelaan van die Grot.

1976: Die glaskapel is op die terrein gebou.

2007: Biskop Jacques Perrier, biskop van Tarbes en Lourdes, gee die geskenk van 'n klip uit die Lourdes-grot aan die Emmitsburg-grot. Dit is in die klipmuur van die Emmitsburg-replika ingebou.

2013: Die Richard en Mary Lee Miller-gesinsbesoekersentrum en St. Bernadette's Gift Shoppe word geopen.

FONDS / GROEPGESKIEDENIS

Baie plaaslike Katolieke glo dat die Emmitsburg-gebied spesiaal was voordat die Grotte daar gebou is. Dit was die plek van 'n sewentiende-eeuse Marian-verskyning wat gerapporteer is deur 'n inheemse Amerikaanse man wat tot Katolicisme omskep het, en die plek van 'n reeks hedendaagse Marian verskynings gerapporteer deur Gianna Talone Sullivan. Katolieke setlaars noem landmerke in die gebied 'Mary's Mountain' en 'St. Joseph's Valley. ” Elizabeth Ann Seton het in Emmitsburg gewoon en gewerk, en haar heiligdom is geleë in die basiliek in die stad. Mt. St. Mary's University and Seminary, die 'Cradle of Bishops' genoem vir die aantal Amerikaanse biskoppe wat alumni is, is in 1808 in Emmitsburg gestig.

Die terrein van die Grot self, op 'n berg bokant Mt. St. Mary's, is al lank 'n webwerf vir toewyding. Dit was die tuiste van 'n kerk, St. Mary's on the Hill, gestig in 1805 en gebou deur eerw. John DuBois. Vr. DuBois het 'n natuurlike bron en grot op die berg ontdek, ongeveer vyftig jaar voor die Lourdes-verskyning. St. Ann Annon (die eerste in Amerika gebore Katolieke heilige) het glo ook op die berg geloop en gebid. Sedert die stigting van Mt. Mary's College in 1808, het seminariërs die heuwel opgestap om te bid, met behulp van roetes wat deur die bos gekerf is, langs kruise wat aan bome aangebring is (Lombardi nd). Vr. Simon Gabriel Bruté, van Mt. St. Mary's, was 'n leier in hierdie projekte.

Eerw. John Waterson word gekrediteer met die bou van die replika grot in 1875, en bykomende standbeelde en geboue is bygevoeg sedert daardie tyd. Op die oomblik kom besoekers verby die St. Anthony's Cemetery en Mt. St. Mary's Cemetery op pad teen die berghelling in die rigting van die Grotto. Eenmaal binne die hekke is daar 'n parkeerterrein aan die voet van 'n kloktoring met 'n groot goue standbeeld van Our Lady, die Pangborn Campanile, wat die hele dag met tussenposes "Onbevlekte Maria" en ander liedjies lui. Hierdie goue standbeeld, wat kilometers ver sigbaar is, is 'n baken vir motors wat op Maryland Rt ry. 15 asook vir vliegtuie wat na die nabygeleë Camp David vlieg. Aan die regterkant van die heuwel lê 'n houthuis van 'n negentiende eeuse opsigter wat uitkyk oor Frederick County. Die kapel van St. Mary on the Hill, 'n moderne kapel met groot vensters wat dateer uit 1976, sit oorkant die parkeerterrein. In die kapel word dit weekliks 'n glaskapel genoem. Daar is ook 'n nuwe besoekersentrum wat St. Bernadette's Gift Shoppe huisves. Van die balke in die besoekersentrum is geneem uit bome wat tydens die orkaan Sandy in 2012 by die heiligdom geval het; op wonderbaarlike wyse is geen standbeelde of geboue by die heiligdom beskadig nie.

'N Groot hek en mosaïek van Our Lady of Guadalupe en van Jesus merk die ingang na die heilige plek. Twee geplaveide paaie kronkel deur die bome: een met klein alkawe wat die Kruisstasies uitbeeld, die ander die Mysteries van die Rozenkrans. Albei paaie lei tot 'n wye swembad met 'n standbeeld van Our Lady in die middel. Hierdie standbeeld, in plek gestel in 1958 tydens die 100-jaar herdenking vandie verskyning van Lourdes, is 'n replika van die Our Lady-standbeeld in Lourdes. Aan die kant is krane waar besoekers geseënde water versamel. Net buite die swembad is 'n klein klipkapel, die Corpus Cristi Kapel, en dan die grot replika self, met beelde van St Bernadette en Our Lady, banke, en 'n altaar met toegewyde kerse en papierstrokies vir gebedsdoelwitte. 'N Teken lig pelgrims van die spesiale voordele wat aan enigiemand wat die Grotte besoek, toegeken word.

Ten slotte lei 'n kort, steil pad bokant die Grotto na die "Golgota Scene" in groot metaalbeelde. Rondom die parkeerterrein en dwarsdeur die wandelroutes word Katolieke heiliges en ander belangrike figure onthou met beelde in alkovehutte. Hierdie heiligdomme is toegewy aan 'n aantal figure, insluitend die Heilige Johannes Paulus II, St. Theresa van die Kind Jesus, Padre Pio, St Jude, St Faustina en St Elizabeth Ann Seton. Daar is ook heiligdomme aan Our Lady, onder verskillende titels: Our Lady of Grace, Our Lady of Fatima, Pieta en Virgin of the Poor (Banneux, België).

Hierdie is 'n Katolieke pelgrimstogterrein, 'n redelik bekende in die Midde-Ooste-streek en verslae tussen 200,000 en 400,000 besoekers elke jaar. Hierdie getalle is ramings; Op die oomblik word besoekers slegs informeel getel wanneer Grotte-personeel die aantal motors op die parkeerterrein tel. Somer naweke kan besoekers van 3,000 trek, maar beduidende getalle besoekers kom die hele jaar deur. Sommige besoekers kom selfs tydens sneeu storms op; Die personeelveld klagtes van besoekers sal wees wanneer die grot tydens onweer weer sluit. Besoekers is rasioneel en etnies uiteenlopend: Spaans, wit nie-Spaanse en Asiatiese (veral Viëtnamese) besoekers is algemeen, soos ouer volwassenes, jonger mense en gesinne met kinders. Besoekers kom van regoor die Verenigde State, en nie almal is Katoliek of Christelik nie.

Leerstellinge / oortuigings

The Grotto is 'n Katolieke pelgrimstogterrein en is op die terrein van Mt. St. Mary's, 'n Katolieke universiteit. Geloofsoortuigings op die webwerf stem ooreen met die amptelike kerkleerstellings.

Die verskeidenheid standbeelde getuig van die wye verskeidenheid toewydings wat by die heiligdom geakkommodeer word. Dit is internasionaal in omvang; beelde van Our Lady of Lavang, Padre Pio, St Faustina, Our Lady of Guadalupe, en Our Lady of Medjugorje weerspieël die verskeidenheid besoekers aan die Grotto.

Plaaslike katolieke praat van die leidende teenwoordigheid van Our Lady in die algemeen, en die belangrikheid van die kampaniel met sy goue Our Lady in die besonder. Jare lank het spreiligte die kampaniel in die aande aangesteek totdat Grotto-personeel besluit het om geld te bespaar deur die ligte af te skakel. Kort daarna het 'n regeringsagent Mt. St. Mary's Universiteit met die versoek dat die ligte weer aangeskakel word: vlieëniers wat na die nabygeleë Camp David vlieg, het die verligte kampaniel nodig om hulle te lei.

RITUELE / PRAKTYKE

Beoefeninge van besoekers is algemeen onder toegewyde katolieke: bid die Rosekrans, organiseer Stasies van die Kruis en loop Rosary, bid en mis die bywoning van die glaskapel. Soms kuier mense eenvoudig op die terrein, en gesinne bring piekniek-middagetes om te eet by die houtpiekniekbankies naby die parkeerterrein.

Gewone praktyke sentrum rondom gebed, veral gebed vir genesing. Pelgrims koop kerse om by die Grotto-grot te gaan, en dit is algemeen om dekades kerse agter die altaar aan te steek. Papierstrokies vir gebedsversoeke is ook beskikbaar; dit word elke week versamel sodat die priester wat Massa by die Glass Chapel uitvoer, oor hulle kan bid. Pelgrims bid vir genesings (emosioneel en fisies) en vir familielede om terug te keer na die Kerk; Dikwels keer mense terug na die heiligdom om ons vrou te bedank vir hulle gebede vir Jesus. 'N Paar besoekers het berig dat hulle 'n verskyning van Our Lady ontvang het of familielede van die oorledene op die terrein gesien het, alhoewel die Grotte nie amptelike rekords van hierdie verslae hou nie, of poog om hulle te verifieer nie.

In 'n unieke storie het 'n vrou 'n sak seldsame munte na die Grotto gebring, sowat $ 40,000 werd. Sy het haar sak munte onder sommige blare naby 'n standbeeld begrawe en geglo dat hulle daar veilig sou wees. 'N Personeellid het die sak ontdek en het eers gedink dat iemand 'n groot skenking aan die heiligdom gemaak het. Die eienaar van die seldsame munte het egter teruggekom om hulle 'n paar dae later op te haal. Hulle het verduidelik dat hulle nie by haar huis wou bly terwyl sy weg was nie. (Stern 2009).

Die gebruik om water van die terrein op te vang of selfs in die swembad te bad, wat algemeen in Lourdes is, is ook algemeen in Emmitsburg. Pelgrims bring waterbottels saam om fonteinwater van die Emmitsburg-terrein op te vang, en dit is nie ongewoon dat pelgrims vyf liter waterkoelers met 'n vragmotor vervoer nie. St. Bernadette's Gift Shoppe verkoop leë bottels van verskillende groottes vir pelgrims wat hul eie vergeet het; sommige van hierdie bottels het die vorm van Sint Bernadette wat voor Our Lady of Lourdes kniel. Dit lyk asof pelgrims die water vanaf die Emmitsburg-terrein behandel net soos pelgrims Lourdes-water behandel, en sommige het getuig van seëninge wat met hierdie water verband hou.

Die Emmitsburg-grot herdenk verder die 1858 verskynings aan St. Bernadette met spesiale dienste, soos 'n salwing van die siekes op 11 Februarie, die datum van die eerste verskyning van St. Bernadette. Die Emmitsburg-grot vertoon ook 'n rots van die Lourdes-terrein in die rotswand van sy eie grot. Die geskenkwinkel, vernoem na die visioenêr van Lourdes, bevat 'n hele muur rakke met artikels uit Lourdes, insluitend Lourdes-water en produkte wat met Lourdes-water gemaak is; standbeelde, magnete, kerse en gebedskaartjies van St. Bernadette en Our Lady of Lourdes; en boeke en films oor die Lourdes-verskynings.

Kerke in die streek organiseer pelgrimstogte aan die Grot. In 2014 sal twee pelgrimstogte wat deur 'n Viëtnamese kerk gereël word, tussen 3,000 en 5,000 mense trek. Sommige pelgrimstoggroepe sluit in 'n priester sodat hulle Massa tydens hul reis op grond van die Grotte kan vier.

Pelgrims skenk ook geld vir banke ter nagedagtenis aan geliefdes of bome ter ere van hulle. Plaques dui aan dat vensters (in die Corpus Christi-kapel), standbeelde, banke en bome deur of na mense oorkant die oostelike kus van Florida na New York toegewy is.

Die Grot hou tans toesig oor Mt. St. Mary's Cemetery en verkoop van ruimte in nuwe columbaria.

ORGANISASIE / LEADERSHIP

Eerw. John DuBois, 'n priester wat in die Emmitsburg-gebied in die vroeë 19-eeu gekom het, word beskou as 'n leier in die stigting van die Grot. Hy word erken dat hy 'n kruis op die huidige plek van die 'Golgota-toneel' opgerig het, hoewel hy op sigself geen heiligdom gevind het nie; inderdaad, dit was nie vir nog 50 jaar dat Sint Bernadette haar visioene van Our Lady gerapporteer het nie. Vr. Simon Gabriel Bruté, saam met ander seminariërs by Mt. St. Mary's, skoongemaakte wandelpaaie teen die berghang op en kruise aan bome vasgemaak sodat besoekers na die omgewing kan stap en bid (Lombardi nd).

Ds John Waterson bou die replika van die Lourdes-grot in Emmitsburg in 1875 (Mount Saint Mary's University nd).

Msgr. Hugh J. Phillips, kapelaan van die Grotto, word gekrediteer met baie verbeteringe aan die webwerf (Kelly 2004). Hy was onder druk om brei die heiligdom uit en maak dit toegankliker vir besoekers, berig Amleto Cardinal Cicognani, voormalige Apostoliese afgevaardigde na die VSA, wat gereeld die Grotte besoek het. Dit was Kardinaal Cicognani wat met Pous Paulus VI in die 1950'e gereël het vir die aflê van pelgrims by die Emmitsburg Grot.

Tans val die leierskap van die Grotto-werf in die hande van 'n raad van direkteure, seminare van Mt. St. Mary's, en die Student Grotto Team, bestaande uit studente van Mt. St. Mary's wat Grotto-toere lei en pelgrims help.

Kwessies / UITDAGINGS

Die Grot het te kampe gehad met die ontwikkeling en instandhouding van die webwerf. In die beginjare was die Grot ruig; die terrein was ontoeganklik, behalwe vir die moeilikste persone wat die bergop kon stap. Deur die jare heen (en veral die afgelope dekades) is die webwerf ontwikkel tot 'n maklik toeganklike plek. Veiligheid is tans die belangrikste saak vir Grotto-personeel: paadjies moet van ys en puin gehou word, en plaveiselaars moet gelyk wees. Die parkeerterrein buite die besoekersentrum het gesluit sodat die gebied vir voetgangers oopgemaak kan word; dit was te gevaarlik met besoekers (insluitend skoolkinders wat tydens velduitstappies was) wat oor die parkeerterrein geloop het terwyl motors parkeer. Besoekers parkeer nou verby die St. Anthony's-begraafplaas en stap 'n entjie na die besoekersentrum. 'N Skenker het die Grotto in staat gestel om gholfkarretjies te koop om 'n pendeldiens te bestuur vir besoekers wat nie die afstand kan stap nie, of wat hulp benodig om toegang tot ander gebiede op die terrein te kry. Al hierdie verbeterings verg fondsinsameling, en finansiële ondersteuning was dus mettertyd 'n groot struikelblok. Sedert die tyd van me. Phillips, daar was geweldig baie ontwikkeling op die werf, en die Grotto maak staat op donasies vir verbeterings sowel as instandhouding.

'N Bykomende bekommernis vir die Grotto-direkteur, Lori Stewart, is om besoekers daarvan bewus te maak dat die Grotto verbonde is aan Mt. St. Mary's Universiteit en sy buitengewone geskiedenis. Sommige besoekers is nie bewus van hierdie verband nie, en sommige studente weet nie dat die Grot so naby hul kampus is nie, of nie die steil heuwel wil stap om te besoek nie.

Laastens is die Grotto op soek na 'n kapelaan wat die tyd tussen die Grotto en die Mt. St. Mary's-kampus. Tans moet pelgrimstoggroepe 'n priester saambring as hulle tydens hul besoek die mis by die heiligdom wil vier. Die Grot wil graag retraites en pelgrimstogte organiseer eerder as om net groepe te organiseer wat hul eie retraites gereël het. Priesters word egter eerder in gemeentes toegewys as op 'n terrein soos die Grot. Dit was dus moeilik om 'n kapelaan te vind.

Verwysings

Lombardi, Fr. Jack. (E) Die nasionale heiligdom van Our Lady of Lourdes. Toegang tot Mar 17, 2014 van www.emmitsburg.net/grotto/index.htm.

Kelly, Jacques. 2004. "Monsignor Hugh J. Phillips, 97, Mount Saint Mary's College President." Die Baltimore Sun , Julie 13. Toegang verkry vanaf http://articles.baltimoresun.com/2004-07-13/news/0407130046_1_monsignor-mount-st-mary-college. op 3 April 2014.

Mt. St. Mary's Universiteit. nd Nasionale Heiligdom Grot van Lourdes. Toegang verkry vanaf http://www.msmary.edu/grotto/ op 17 Maart 2014.

Stern, Nicholas C. 2009. "Die vrou laat 40,000 XNUMX dollar waardevolle munte by die grot vir veilige bewaring." Die Frederick News Post, November 19. Toegang verkry vanaf http://www.fredericknewspost.com/archive/woman-leaves-in-valuable-coins-at-grotto-for-safekeeping/article_3a26af60-a0ec-5498-bbd3-40e64a15d2d2.html op 10 April 2014.

Author:
Jill Krebs

Post Datum:
30 Maart 2014

 

Deel