David G. Bromley & Katie Toomey

Museum van die Bybel

MUSEUM VAN DIE BYBELSTYL

1941: David Green is gebore in Emporia, Kansas.

1964: Steven Green is gebore onder David en Barbara Green.

1970: Greco Products is gestig.

1972: Hobby Lobby is in Oklahoma City gestig.

1976: Hobby Lobby het sy eerste winkels buite Oklahoma City geopen.

1981: Steven Green, die seun van David Green, word 'n bestuurder in Hobby Lobby.

2009: Steven Green het sy versameling oudhede begin ontwikkel.

2010: Stokperdjie-lobby het 5,500 1.600,00 artefakte vir $XNUMX XNUMX XNUMX miljoen gekoop.

2011: Gedeeltes debuut in die Oklahoma City Museum of Art.

2012: Passages het die Washington Design Center gekoop.

2017 (November): Die Museum van die Bybel is geopen.

FONDS / GROEPGESKIEDENIS

David Micah Green is gebore in 'n arm gesin in Emporia Kansas op 13 November 1941. Die gesin was so arm dat dit staatgemaak het op skenkings van kos en klere (Solomon 2012). Sy pa was 'n pastoor, en in 'n sterk godsdienstige familie was David Green [Beeld regs] die slegs een van ses broers en susters wat nie 'n pastoor in die konserwatiewe Church of God of Prophecy-denominasie geword het nie (Grossman 2014). Hy was glo 'n middelmatige student in die middelskool en hoërskool en het daarna as 'n voorraadseun by 'n plaaslike McClellan's General Store gewerk. Ná hoërskool het hy in die Lugmagreserwe gedien, as bestuurder by 'n plaaslike TG&Y-dime-winkel gewerk en met sy hoërskoolliefling, Barbara, getrou (Solomon 2012). Die egpaar het drie kinders gehad, van wie twee later bestuurders in Hobby Lobby geword het. In 1970 het David Green Greco Products gestig en miniatuur prentrame in sy motorhuis vervaardig. Twee jaar later het hy sy eerste Hobby Lobby-kleinhandelruimte in Oklahoma City geopen. Die Hobby Lobby-ketting het vinnig gegroei: tot sewe winkels teen 1975, vyftien winkels teen 1989, 100 honderd winkels teen 1995, 200 winkels teen 1999, en meer as 500 winkels teen 2015, en byna 1,000 2022 winkels teen XNUMX in meer as veertig state.

David Green was openlik besig om die sukses van Hobby Lobby toe te ken aan God en nie aan homself nie. Soos hy gesê het: "As u iets het of as ek iets het, is dit omdat dit deur ons Skepper aan ons gegee is" (Grossman 2012). Hy beskryf homself as bloot 'n rentmeester: '' Dit is nie ons geselskap nie. Dit is God se geselskap. Wat moet ons doen? Ons moet dit werk volgens die beginsels wat Hy in sy woord aan ons gegee het ”(Grossman 2012). Die religieuse invloed is sigbaar in Hobby Lobby-winkels. Hulle speel musiek met Christelike temas in die winkels, voeg byvoegings in plaaslike koerante wat Kersfees en Paasfees vier, sluit hul winkels op Sondae toe sodat werknemers eredienste kan bywoon en hou vier kapelane op die korporatiewe betaalstaat. Hobby Lobby het ook die minimum loon vir voltydse werknemers jaarliks ​​verhoog en dit om godsdienstige redes bo die nasionale gemiddelde gebring. Green het gesê dat 'dit net natuurlik is:' God sê vir ons om die wêreld in te gaan en die evangelie aan elke skepsel te leer. Hy sê nie skim van u werknemers om dit te doen nie ”(Solomon 2012).

David Green word gelys as een van die 100 rykste Amerikaners met meer as $ 4,000,000,000 in rykdom (“The World's Billionaires” 2015). Aktiewe leierskap van Hobby Lobby en die Museum van die Bybel gaan nou oor na David Green se seun en maatskappypresident Steven Green. [Beeld regs] Steven Green, gebore in 1964, is 'n Southern Baptist en 'n kleinseun en neef van Pinksterpastore. Hy het sy vrou, Jackie, in 'n kerkkamp ontmoet. Die Groenes het ses kinders, insluitend 'n dogter wat uit China aangeneem is (Grossman 2014).

David Green is na bewering een van die grootste skenkers vir evangeliese sake in die VSA en het sy Christelike verbintenisse 'n hoogs sigbare deel van die korporatiewe kultuur gemaak. Trouens, Hobby Lobby ken die helfte van die totale verdienste voor belasting aan evangeliese sake toe. Van sy inisiatiewe is die verspreiding van meer as 1,000,000,000 2012 70,000,000 2007 eksemplare van Evangelielektuur regoor Afrika en Asië, Skrifgedeeltes vir jong kinders deur OneHope Foundation, verspreiding van Bybel-“boekies” in arm nasies regoor die wêreld, en 'n Bybeltoepassing vir selfone wat die teks beskikbaar stel. in meer as honderd tale (Solomon 10,500,000). ’n Groot bron van David Green se prominensie binne die evangeliese gemeenskap is sy bydraes tot opvoedkundige instellings. Onder sy geskenke is 'n $16,500,000 10,000,000 XNUMX geskenk aan Oral Roberts Universiteit in XNUMX, $XNUMX XNUMX XNUMX aan Liberty University, $XNUMX XNUMX XNUMX aan Zion Bible College en $XNUMX XNUMX XNUMX aan Evangel Universiteit.

MISSIE / FILOSOFIE

Die ontwikkeling van 'n Bybelmuseum is lank reeds 'n droom van die Oklahoma-gebaseerde Green-familie. Hierdie visie kan gevind word in sy nie-winsgewende belasting liassering dokumente. In 2011, byvoorbeeld, is die geprojekteerde museum se missie gestel as: “Om die lewende Woord van God lewendig te maak, die boeiende verhaal van bewaring daarvan te vertel, en om vertroue in die absolute gesag en betroubaarheid van die Bybel te wek” (Caplan- Bricker 2014; Boorstein; 2014). Vir David Green, "Dit is God, dit is geskiedenis, en ons wil dit wys" (Solomon 2012). Hy het daarop aangedring dat die bedoeling nie is om te proseliteer nie, maar eerder om besoekers bloot in aanraking te bring met God se boek:

Ons nooi graag alle mense uit om te kom leer oor die boek wat ons hele wêreld beïnvloed het. Ons begeerte is dus om alle mense te betrek. Dit is 'n boek wat 'n groot impak gehad het. Dit was omstrede. Dit is geliefd. Dit is gehaat. Ons dink net mense behoort daarvan te weet (O'Connell 2015).

Soos die skakelfirma wat die Green's gehuur het om die beplande museum bekend te maak, dit gestel het, is die bedoeling "om beide die Ou en Nuwe Testament, waarskynlik die wêreld se belangrikste stukke literatuur, ten toon te stel deur 'n nie-sektariese, wetenskaplike benadering wat die geskiedenis, wetenskap en impak van die Bybel op feitlik elke faset van die samelewing wat vir almal toeganklik is” (Lindsey 2014). Green het vol vertroue gebly oor die uitslag:

So wat? Is dit die einde van die lewe, om meer geld te maak en iets te bou?” Green vra, antwoord reeds in die hand. “Vir my wil ek weet dat ek mense vir ewig geraak het. Ek glo ek is. Ek glo sodra iemand Christus as hul persoonlike verlosser ken, het ek die ewigheid beïnvloed (Solomon 2012).

LEADERSHIP / ORGANISASIE

Die ontstaan ​​van wat 'n Bybelmuseum sou word, het in 2009 plaasgevind toe David Green die wêreld begin soek het na antieke heilige manuskripte. Hy het meer as $30,000,000 2014 2011 aan sy aanvanklike verkrygings bestee, hoewel die artefakte nou baie keer daardie aanvanklike uitgawe werd is (Rappeport 2014). Die eerste uitstalling van die groeiende versameling artefakte het die vorm van "Passages", 'n toeruitstalling, aangeneem. [Beeld regs] Die eerste vertoning het in XNUMX by die Oklahoma City Museum of Art plaasgevind; uitstallings het gevolg in Atlanta, Charlotte, Colorado Springs en Springfield. Die uitstallings het kenmerke ingesluit soos holografiese herskeppings van Bybelse tonele, heruitvoerings van Bybelse transkripsies deur monnike, en 'n multimedia-aanbieding van die verhaal van Noag se Ark (Rappeport XNUMX). Passasies is daarna in die groter Museum van die Bybel-projek ingevou. Besluite oor verkrygings is gekoördineer deur die Green Scholars Initiative (GSI), wat bestaan ​​uit skoliere en konsultante van 'n aantal internasionaal bekende universiteite en 'n groot aantal evangeliese liberale kunsinstellings. GSI het ook 'n "elektiewe Bybelkurrikulum vir hoërskoolleerlinge" geadministreer. Die boek: Die Bybel se geskiedenis, verhaal en impak (Lindsey 2014).

Daar was 'n paar aanvanklike debat oor die mees geskikte plek vir die beplande museum, maar Washington, DC was uiteindelik gekies vir sy "toeriste, robuuste museumkultuur en nasionale profiel" (Rappeport 2014). In 2012 het die Museum van die Bybel, die formele naam van die Green se stigting, 'n gebou van 400,000 50,000,000 vierkante voet gekoop wat vroeër 'n verkoelingspakhuis was en daarna die Washington Design Centre vir $2014 XNUMX XNUMX (Rappeport XNUMX). [Beeld regs] Die gebou is net vyf blokke vyf van die Amerikaanse Capitol geleë. Beide Passages en die Green Scholars Initiative is komponente van die Museum van die Bybel.

Aan die begin, volgens versamelingsbestuurders, het die hele versameling bestaan ​​uit "meer as 40,000 2014 oudhede [en] sluit van die skaarsste en mees waardevolle Bybelse en klassieke stukke in ... ooit onder een dak bymekaargemaak" (Lindsey 2015). Die versameling sou in drie afdelings georganiseer word, wat die geskiedenis van die Bybel, Bybelse verhale en die impak van die Bybel aanbied. Die dak van die museum het 'n "Bybelse Tuin" wat plantlewe uit die Bybelse era bevat. Die massiewe versameling het items ingesluit soos groot getalle Dooie See-rolle, Torahs, Bybelse dokumente wat op velle papirus geskryf is; 'n kopie van Wycliffe se Nuwe Testament; 'n fragment van die Tyndale Nuwe Testament; 'n gedeelte van die Gutenberg Bybel; materiaal wat aan Martin Luther behoort; en 'n vroeë weergawe van die King James Bible (O'Connell 2014). Miskien was die kenmerk van die versameling aanvanklik die Codex Climaci Rescriptus, manuskripte wat Nuwe-Testamentiese teks in Palestyns Aramees, Jesus se huishoudelike taal, bevat. Die teks bevat die historiese uitspraak deur Jesus aan die kruis, "My God, my God, waarom het U My verlaat?" ("Eli, Eli, lema sabachthani") (Boorstein 500,000). 'n Aantal items in die museumversameling het daarna in kontroversie gewikkel geraak (Sien, Kwessies/Uitdagings). Binne ses maande na sy opening het die museum reeds meer as 2018 XNUMX besoekers gelok en die bywoningsyfers van sommige van Washington se gesogte museums vir die vergelykbare tydperk oortref (Zaumer XNUMX)

Kwessies / UITDAGINGS

Stokperdjie-lobby en die Museum van die Bybel is sedert die museum se ontstaan ​​in omstredenheid verstrengel. Daar was kwessies rakende seksverwante en gesondheidsverwante beleide van die maatskappy, 'n reeks gevalle van regsvervolging oor kuns- en oudheidsoortredings, en voortdurende kontroversie oor die status van die museum waarin dit 'n stigtersrol gespeel het.

Hobby Lobby en die Green-gesin was intiem verwant en was dus gesamentlik betrokke by 'n aantal kontroversies. Stokperdjie Lobby het 'n huishoudelike naam geword [Beeld regs] toe David Green in die openbaar
het die Wet op Pasiëntbeskerming en Bekostigbare Sorg gekant omdat dit 'n bepaling bevat wat maatskappye verplig het om gesondheidsorgbeleide te verskaf wat sekere tipes geboortebeperking insluit. Hobby Lobby het 'n gratis gesondheidsorgkliniek vir personeel by sy hoofkwartier in stand gehou en het werknemers van versekering voorsien wat verskeie tipes voorbehoeddekking insluit. Die maatskappy het egter intra-uteriene toestelle en "oggend-na"-pille gekant wat "kan verhoed dat 'n bevrugte eiersel in die baarmoeder inplant" (Grossman 2014). Hobby Lobby het 'n saak teen die federale regering gebring oor die voorbehoedingsmandaat wat deur die Hooggeregshof aangehoor is. Op 30 Junie 2014 het die Hooggeregshof in Hobby Lobby se guns beslis in 'n 5-4-beslissing dat aandelekorporasies wat "beslote" is, hulself van die wet kan vrystel (Grossman 2014; Boorstein 2014). Die hof het sy besluit nie op Eerste Wysigingsbepalings gegrond nie, maar eerder op die Wet op die Herstel van Godsdiensvryheid.

In 2020, as die COVID-19 pandemie deur die bevolking versprei het, het Hobby Lobby beweer dat dit 'n noodsaaklike diens was en het geweier om sy winkels te sluit, hoewel die maatskappy later al sy winkels gesluit het. In 2021 het 'n transgender-werknemer van die maatskappy, wat meer as twintig jaar en tien jaar na die oorgang by die maatskappy gewerk het, 'n siviele geding in Illinois gewen oor haar reg om die vrouetoilet te gebruik

Nieteenstaande hierdie kwessies, was die primêre kwessies rondom Stokperdjie-lobby en die Museum van die Bybel, wat 'n privaat museum is, die samestelling en aanbieding van sy versamelings en sy aanspraak op museumstatus. Diefstal en vervalsing van antieke materiaal is 'n kriminele onderneming van enorme omvang; dit is inderdaad een van die wêreld se grootste onwettige markte (Kerse 2013; Lane, Bromley, Hicks en Mahoney 2008). Soos een waarnemer die saak opgesom het:

Dat hierdie goed onduidelik is, dit is nie nuus nie ... Dit is 'n bekende ding in die mark. As ’n voorwerp nie ’n geskiedenis het wat bewys dat dit wettig is nie, neem jy net aan dat dit onwettig is, want dit is waarskynlik.” (Zauzmer en Bailey 2017)

Die impak van kuns- en antieke diefstal is nie bloot korrupsie van die historiese rekord en verlies van kosbare hulpbronne nie, dit is ook dat die aankoop van bedrieglike materiaal die produksie daarvan verhoog. In die geval van artefakverkryging, is dit belangrik om daarop te let dat dit Hobby Lobby was wat die betrokke materiaal gekoop het en so ook die teiken van regeringsaksies was (Zauzmer en Bailey 2017).

Stokperdjie Lobby is so vroeg as 2009, toe die Groenes begin om artefakte te bekom, gewaarsku oor twyfelagtige verkrygingspraktyke. Die eerste groot saak het in 2017 begin 'n paar maande voordat die museum amptelik geopen is en het 5,500 2010 artefakte behels wat Hobby Lobby in 1,600,000 vir $3,000,000 2020 XNUMX bekom het. Hobby Lobby het die betrokke Egiptiese en Irakse items aan die federale regering afgestaan ​​en 'n boete van $XNUMX XNUMX XNUMX betaal (Mashberg XNUMX). Kort voor lank daarna het Hobby Lobby ingestem om nog 11 500 artefakte prys te gee. Onder die hoogste profiel items wat van Hobby Lobby verhaal is, was die Irakees Gilgamesh Dream Tablet (een van die oudste godsdienstige tekste en literêre werke) [Beeld regs] en die Afghani Siddur ('n seldsame Afghaanse Hebreeuse gebedsboek is  (Zohar 2021). Die museum het ook in 2017 ontdek dat sestien Dooie See-rolfragmente [Beeld regs] rolle wat dit gekoop het, wat as 'n middelpunt van die museum se permanente uitstalling beskou is, in werklikheid “doelbewuste vervalsings wat in die 20ste eeu geskep is” was (Mashberg 2020; Greshko 2020; Luscombe 2020). In hierdie verskillende gevalle het Hobby sy oortredings toegeskryf aan 'n kombinasie van sy eie onervarenheid en swak oordeel en opsetlike kriminele bedrog.

Die belangrikste uitdagings vir die Museum van die Bybel, buiten die skandale rondom sy verkrygingsgeskiedenis, is sy aansprake dat daar eintlik "'n Bybel" is en sy aanspraak op "museum"-status. Laasgenoemde bewering is meer opvallend gegewe sy ligging in Washington, DC te midde van die hoofstad se instellings van nasionale openbare geheue en die implikasies vir openbare begrip van Bybels en aanbiedings van geskiedenis. Daar was 'n uitstorting van vakkundigheid oor hierdie verwante kwessies (Kersel 2021; Moss en Baden 2021; Hicks-Keeton en Cavan Concannon 2022, 2019). Joernaliste en museumkurators en -bestuurders het hierdie geskiedenis noukeurig gevolg (Kersel 2021; Mashberg 2020; Burton 2020).

Stephen Green het enige voorneme ontken om die museum as instrument vir evangelisasie te gebruik, en sê dat “Ons bespreek nie baie besonderhede van die boek nie. Dit is meer 'n hoëvlakbespreking van hier is hierdie boek, wat die geskiedenis en impak daarvan is en wat die storie is” (O'Connell 2015; Sheir 2015). Terselfdertyd het hy na die Bybel verwys as "'n betroubare historiese dokument" en verklaar dat "Hierdie nasie is in gevaar vanweë sy onkunde van wat God geleer het" (Rappeport 2014). Skoliere wat studeer en joernaliste wat oor die museum skryf, het 'n baie meer kritiese siening gebied. Opsomming van hul vakkundige versameling, The Museum van die Bybel: 'n Kritiese inleiding (2019), verklaar Moss en Baden dat:

Bydraers het tot die gevolgtrekking gekom dat die MOTB kerkgeskiedenis ontsmet en Bybelse inhoud witwas; magtig Christelike supersessieisme en Christelike nasionalisme; verewig kolonialistiese versamelingpraktyke en argeologiese pogings; sentreer Wit Protestantisme in die VSA ten koste van ander godsdienstige tradisies; en het nie daarin geslaag om duidelik te wees oor sy politieke, institusionele en finansiële skakelings nie. Die instelling kapitaliseer op en versterk populêre opvattings van die Bybel as "die goeie boek", aangesien sy leiers ontken dat enige spesifieke perspektief sy aanbieding van materiaal gevorm het ... "Saamgevat," het ons in die bundel geskryf
inleiding, “die hoofstukke se gesamentlike bevindinge skets 'n beeld van 'n instelling diep
verweef met die evangeliese oortuigings en politiek van sy stigtersfamilie.”

Die uitdaging wat die Museum van die Bybel bied, en die dosyne ander "bybelversterkende" private museums en temaparke, is groter as geboue en artefakte. Dit is dat verkryging en aanbiedingspraktyke gebruik is om die meestervertelling te skep dat daar in werklikheid 'n stabiele objek, "die Bybel", bestaan ​​en dat hierdie gevolgtrekking stewig deur die saamgestelde artefakrekord ondersteun word. Hierdie verbeelde geskiedenis word dan gelegitimeer deur 'n institusionele benaming as 'n "museum", wat aandui dat die terrein 'n instelling van nasionale openbare geheue uitmaak. Dit is egter nuttiger en meer verhelderend om die museum op die volgende manier te verstaan: dit is 'n instelling wat gestig, befonds en gelei word deur Blanke Amerikaanse evangeliste, die MOTB is hoofsaaklik 'n robuuste datastel vir hoe Blanke evangeliste in die VSA hul Bybel skriftuurlik (Hicks-Keton 2022:13). Vanuit hierdie groter perspektief is die Museum van die Bybel betekenisvol omdat dit een strategiese kant verteenwoordig van die voortdurende stryd om simboliese oppergesag wat steeds die Amerikaanse samelewing omhul het.

IMAGES

Beeld #1: David Green
Prent #2: Steven Green
Beeld #3: 'n "Passages"-uitstalling.
Beeld #4: Die Museum van die Bybel-gebou in Washintgon.
Beeld #5: 'n Stokperdjie-lobby-kleinhandelwinkel.
Beeld #6: Dooie See-rolfragment.

Verwysings

Boorstein, Michele. “Steve Green, 'n hobby-lobby, het groot planne vir sy Bybelmuseum in Washington. ' 2014. Die Washington Post , September 12. Toegang verkry vanaf http://www.washingtonpost.com/lifestyle/magazine/hobby-lobbys-steve-green-has-big-plans-for-his-bible-museum-in-washington/2014/09/11/52e20444-1410-11e4-8936-26932bcfd6ed_story.html op 10 Mei 2015.

Burton, Tara. 2020. “ ’n Bybelmuseum is ’n goeie idee. Die een wat oopmaak, is nie.” Vox, 5 April. Toegang vanaf https://www.vox.com/identities/2017/11/17/16658504/bible-museum-hobby-lobby-green-controversy-antiquities op 20 November 2022.

Caplan-Bricker, Nora. 2014. "Die voorportaal van die lobbyportaal bou ook 'n Bybelmuseum vir meer as $ 70 miljoen." Nuwe Republiek, Maart 25. Toegang verkry vanaf http://www.newrepublic.com/article/117145/museum-bible-hobby-lobby-founders-other-religious-project on 10 March 2015 op 10 Mei 2015.

Grossman, Cathy Lynn. 2014. 'Steve Green, 'n hobby-lobby, staan ​​op geloof teen die Obamacare-mandaat.' Religion News, 17 Maart Toegang verkry vanaf http://www.religionnews.com/2014/03/17/hobby-lobby-steve-green-scotus-contraception/ op 10 Mei 2015.

Hicks-Keeton, Jill. 2022. Die fantasie van 'die Bybel' in die Museum van die Bybel en Akademies
Bybelkunde.” Tydskrif vir Interdissiplinêre Bybelkunde 4: 1-18.

Hicks-Keeton, Jill en Cavan Concannon. 2022. Spreek die Skrif vir homself?
Die Museum van die Bybel en die Politiek van Interpretasie. Cambridge:
Cambridge University Press.

Hicks-Keeton, Jill en Cavan Concannon, eds. 2019. Die Museum van die Bybel: 'n Kritiek
Inleiding. Lanham: Lexington/Fortress Academic.

Kersel, Morag. 2021. “Verlossing vir die Museum van die Bybel? Artefakte, herkoms, die vertoon van
Dooie See-rolle, en vooroordeel in die kontaksone.” Museumbestuur en Kuratorskap 36 (2021): 209-226.

Kersel, Morag. 2013. "Onwettige handel in oudhede." Bl. 67-69 duim Die Oxford Companion to Archaeology, Volume 3, geredigeer deur Neil Silberman. Oxford: Oxford University Press.

Lane, David C., David G. Bromley, Robert D. Hicks en John S. Mahoney. 2008. "Tydmisdaad: Die transnasionale organisasie van kuns- en oudhedediefstal." Journal of Contemporary Criminal Justice 24: 243-62.

Lindsey, Rachel McBride. 2014. “Passages: A Glimpse into the Hobby Lobby Family’s Bible Museum. Godsdiens en politiek, ”24 September. Toegang verkry vanaf
http://religionandpolitics.org/2014/09/24/passages-a-glimpse-into-the-hobby-lobby-familys-bible-museum/ op 10 Mei 2015.

Bybelmuseum, Erken foute, probeer om sy kritici te bekeer.” New York Times, April 5. Toegang verkry vanaf https://www.nytimes.com/2020/04/05/arts/bible-museum-artifacts.html op 20 November 2022.

Moss, Candida en Joel Baden. 2019. “Voorwoord.” P. xi in Die Museum van die Bybel: 'n Kritiek
inleiding,
geredigeer deur Jill Hicks-Keeton en Cavan Concannon, Lanham: Lexington/Fortress Academic.

Moss, Candida en Joel Baden. 2017. Bybelnasie: Die Verenigde State van Stokperdjie-lobby. Princeton: Princeton University Press.

O'Connell, Jonathan. 2015. “Selfs nie-gelowiges wil miskien die Museum van die Bybel van $ 400 miljoen besoek.” Washington Post, 12 Februarie. Toegang verkry vanaf http://www.washingtonpost.com/news/digger/wp/2015/02/12/even-non-believers-may-want-to-visit-the-400-million-museum-of-the-bible/ op 10 Mei 2015.

Rappeport, Alan. 2014. "Family That Owns Hobby Lobby Plans Bible Museum in Washington." New York Times, Julie 16. Toegang verkry vanaf http://www.nytimes.com/2014/07/17/us/politics/family-that-owns-hobby-lobby-plans-bible-museum-in-washington.html?_r=0 op 10 Mei 2015.

Sheir, Rebecca 2015. "GS Bybelmuseum sal 'n indringende ervaring wees, organiseerders sê. " NPR, Februarie 25. Toegang verkry vanaf
http://www.npr.org/2015/02/25/388700013/d-c-bible-museum-will-be-immersive-experience-organizers-say op 10 Mei 2015.

Salomo, Brian. 2012. “David Green: die Bybelse miljardêr wat die Evangeliese beweging ondersteun.” Forbes, Oktober 8. Toegang verkry vanaf http://www.forbes.com/sites/briansolomon/2012/09/18/david-green-the-biblical-billionaire-backing-the-evangelical-movement/ op 10 Mei 2015.

"Die wêreld se miljardêrs: # 246 David Green." 2015. Forbes. Toegang verkry vanaf http://www.forbes.com/profile/david-green/ op 10 Maart 2015.

Zauzmer, Julie. 2018. “Meer as 500,000 6 mense het die Bybel in die eerste ses maande besoek.” WasHington Post, Mei 18. Toegang verkry vanaf https://www.washingtonpost.com/news/acts-of-faith/wp/2018/05/18/more-than-500000-people-have-visited-the-museum-of-the-bible-in-its-first-6-months/?utm_campaign=27f85d7e01-EMAIL_CAMPAIGN_2018_05_21&utm_medium=email&utm_source=Pew%20Research%20Center&utm_term=.3c7e7782500a op 24 Mei 2018.

Post Datum:
28 Mei 2015
Update:

20 November 2022

Sommige kritici bly onseker. Lindsey (2014) het gesê dat die museum impliseer dat Bybelse geskiedenis en nasionale erfenis deel uitmaak van 'n algemene verhaal wat nog besig is om te ontvou. Hedendaagse politieke gevegte kom baie duidelik na vore as die “verborge transkripsie” na die amptelike boodskap van die Bybel se “onverwoesbaarheid” - as 'n ander betekenislaag wat net onder die oppervlak lê. Sy verduidelik:

Die Museum bring politieke argumente deur verskeie woordvoerders, Martin Luther, Anne Boleyn, St Jerome, wat direk aan gehore praat, of as video-uitstallings of animatronika, en wat getuig van die dubbele deugde van toeganklikheid en individuele gesag in aangeleenthede van Skrifuitleg. Passages is beslis Protestantse in konseptualisering, posisionering van Joodse geskrifte as onvolledige antecedente tot Christelike geskrifte en die ineenstorting van die Joodse geskiedenis ineenstorting - ongeag hoe onlangs - in 'n onbetwiste verlede. 'N Vertoning vroeg in die uitstalling beweeg byvoorbeeld naatloos van die eerste -century papyrus fragmente tot negentiende-eeuse Torah tiks sonder verwysing na die tussenliggende eeue van kulturele, sosiale of teologiese ontwikkeling. Katolieke geskiedenis word ook aangebied as 'n historiese agtergrond, vol tekstuele onakkuraathede, doelbewuste verduisterings en verpligte interpretasies wat die Hervorming reggemaak het deur vertaalde vertalings wat "mense soos ons kan verstaan", soos 'n boervrou met haar onbetwiste buurvrou in 'n video vertoon ; en die teologiese bevoorregting van individuele interpretasie, soos Martin Luther in 'n verbeeldingryke video-debat met Desiderius Erasmus en Johann Eck in die Reformasie-teater verduidelik. Die hele geskiedenis van die Westerse geskiedenis word in 'n gesinchroniseerde verhaal van die geboorte van vryheid gestik.

Op sy beurt het Green enige ooreenkoms met die Skeppingsmuseum of enige poging om die museum as instrument vir evangelisasie te gebruik, ontken. Hy het gesê dat 'ons nie baie besonderhede oor die boek bespreek nie. Dit is meer 'n bespreking op hoë vlak van hierdie boek, wat die geskiedenis en impak daarvan is en wat die verhaal daarvan is '(O'Connell 2015; Sheir 2015). Die museum het een stap geneem om sy beeld te versterk, is die aanstelling van skolier David Trobisch [Beeld regs] om te raadpleeg oor die keuse van items wat in die museum vertoon moet word en om met gesogte universiteite en skoliere kontak te maak (Van Biema 2015):

Van Biema, David 2015. "David Trobisch verleen Green Family se Bybelmuseum 'n geleerde rand." Godsdiens Nuus, April 27. Toegang verkry vanaf ttp: //www.religionnews.com/2015/04/27/david-trobisch-lends-green-familys-bible-museum-scholarly-edge/.

'N Voormalige professor in die Heidelberg Universiteit, Trobisch, tree ook op as 'n swerwende ambassadeur in die wêrelde van hoë akademie en top-top musea. Sy teenwoordigheid vorm 'n raaisel vir die vele kritici van die Groene: as die gelowiges dat die Bybel godgegewe en onfeilbaar is, kan die gesin - en die museum wat hul geesteskind is - meer oop wees vir ontevrede geleerdheid as wat voorheen aanvaar is?

Trobisch beskryf sy verhouding met die museum en Steven Green as "twee partye wat aan die teenoorgestelde kant van die Christelike spektrum staan ​​en met mekaar praat en saamwerk. Dit gebeur amper nooit in die VSA nie. "Hy ondersteun die legitimiteit van die museum deur te beweer dat hy in beginsel nie met 'n evangeliese sending geassosieer sal word nie:" Was die museum geopenbaar as 'n soort sendingaktiwiteit, "het hy gesê, "Dit sal 'n enorme teleurstelling wees. Ek kon nie identifiseer of werk vir 'n museum wat dit wou doen nie "(Van Biema 2015).

 

Deel