Beweging van geestelike innerlike bewustheid

Beweging van geestelike innerlike bewustheid

Stigter: John-Roger, gebore Roger Delano Hinkins. Hinkins het sy naam verander nadat hy in Desember 1963 wakker geword het van 'n koma van nege dae wat veroorsaak is deur 'n niersteenoperasie (Introvigne: 4). Hy het twee trance-channelers besoek kort na sy byna-dood ervaring en 'n hoër bewussyn met die naam John in homself teëgekom. Na hierdie ontmoeting het Hinkins homself John-Roger begin noem (Introvigne: 4). Vandag verwys baie volgelinge van die MSIA liefdevol na John-Roger as JR.

Geboortedatum: 24 September 1934

Geboorteplek: Rains, Utah. Hinkins is gebore in 'n Mormoonse gesin en is in 'n stad wat uit 'n mynkamp gebore is, grootgemaak. Vandag, in die nasleep van die krisis van Suid-Utah-mynbou, het Rains 'n spookstad geword (Introvigne: 4).

Jaar gestig: 1971

Sacred or Revered Texts: Soul Awareness Discourses, geskryf deur John-Roger

Die besprekings is 'n reeks van 144 maandelikse lesse wat voltooi moet word in 'n twaalfjarige studie. Deur hierdie maandelikse lesse te lees, daaroor na te dink en te absorbeer, word studente van die MSIA dieper verbind met die Mystical Traveler Consciousness, 'n bewussyn wat in die afdeling "Oortuigings" in meer besonderhede bespreek word. Die hoofdoel van die Discourses is om inleidende metafisiese inligting oor die oortuigings van die MSIA te verskaf, en om "basiese riglyne te gee oor hoe om die geestelike weg te loop te midde van die alledaagse lewe" (Lewis 1998b: 90). Die leerstellings bied ook 'losstaande betrokkenheid' aan, 'n paradoksale ideaal wat beweer dat 'die boodskap van MSIA is dat God in die hemel is, dat daar groter koninkryke is, dat u nie hoef te sterf om dit te ervaar nie, en dat u kan weet die goddelike werklikheid terwyl u op hierdie aarde woon ”(Ibid). Volgelinge word aangemoedig om hul aanhangsels en pyn prys te gee sodat hulle hul bewussyn in die sielswerke kan behou en vry kan wees om hulself in die alledaagse wêreld te geniet.

Grootte van die groep: Aangesien die MSIA geen formele lidmaatskap het nie, is dit moeilik om die presiese grootte van die godsdiensbeweging te bepaal. In 1996 het J. Gordon Melton egter beraam dat daar ongeveer 4800 volgelinge van die MSIA is. Hierdie getal is afgelei van die aantal mense wat inskryf op John-Roger se Soul Awareness Discourses. Van die 4800 ondersteuners woon ongeveer 3000 mense in die Verenigde State en 1800 mense in die buiteland (Melton, 1996: 893).
Geskiedenis

Nadat hy sy naam verander het na John-Roger, het Hinkins sy metafisiese soeke na die waarheid voortgesit. Hy het die Mormoonse kerk in die vyftigerjare verlaat en met 'n aantal verskillende geestelike groepe geëksperimenteer. In die vroeë 1950's het Hinkins ingeskryf vir die korrespondensiekursusse van die antieke en mistieke orde Rosae Crucis (AMORC) en het ook soms die Agasha-tempel van wysheid bygewoon. Albei groepe maak aanspraak op afgeleë Egiptiese verbintenisse, maar dring ook daarop aan dat hulle met die Christendom verband hou. In 1960 raak Hinkins betrokke by Eckankar, 'n godsdienstige groep wat sterk beïnvloed word deur die Radhasoami-tradisie en gestig deur Paul Twitchell. John-Roger het sy geestelike ervarings, oftewel 'Light Studies', met ander begin deel, en in 1967 van Eckankar weggebreek en seminare in Santa Barbara, Kalifornië, begin onderrig (Introvigne: 1968).

MSIA het in 1968 uit 'n reeks van ses seminare ontwikkel wat by die huis van een van J-R se volgelinge, Muriel Engle, in Santa Barbara gehou is (Lewis 1998b: 22). Die bywoning van hierdie seminare was maar min; ongeveer 13 tot 30 mense het elke vergadering bygewoon (Ibid). In 1969 het John-Roger sy seminare begin opneem, wat al hoe meer gewild geword het, en hy het ook 'Discourses' aangebied, getikte weergawes van sy praatjies (Introvigne: 6). Namate die sirkulasie gegroei het, het John-Roger sy onderwyspos op hoërskool verlaat en hom voltyds aan die seminare toegewy. Hy het buite Santa Barbara begin klasgee, en sy leerstellings is buite Kalifornië versprei deur ondersteuners wat sy opgeneemde seminare aan hul familie en vriende gestuur het (Lewis 1998b: 38). Vandag woon die helfte van MSIA-volgelinge in die Verenigde State, en ongeveer veertig persent van hulle woon in Kalifornië (Ibid). Diegene wat buite Kalifornië en in die buiteland woon, begin gewoonlik [MSIA] -seminare hou in hul land van verblyf "(Ibid).

In 1974 was 'baie vroeë MSIA-deelnemers van mening dat MSIA 'n geestelike huishouding moes stig' (Ibid: 37). Die MSIA het 'n huis in Los Angeles gekoop en dit Prana genoem (nou bekend as die Peace Theological Seminary and College of Philosophy, of PTS); meer as honderd mense het gemeenskaplik in die Prana-kompleks gewoon en baie ander het in 'n aangrensende woonstelkompleks gewoon (Ibid). MSIA-volgelinge het astrale projeksie begin bestudeer, 'n onderwerp wat in die 1970's heelwat aandag van die metafisiese subkultuur gekry het. JR “was egter versigtig om te beklemtoon dat MSIA se doel was transendensie van die siel, NIE astrale reis nie” (Ibid: 31). Namate MSIA met verloop van tyd verval het, het die gemeenskaplike belangstelling in Prana afgeneem, en die spanning van JR op ervarings op die onderste vlak en astrale projeksie het ook afgeneem (Ibid).

In 1971 is die Church of the Movement of Spiritual Inner Awareness amptelik gestig. Ondersteuners van die beweging het 'n nuusbrief met die titel On the Light Side begin publiseer, later genoem The Movement Newspaper en vandag bekend as The New Day Herald. Studente van MSIA in die negentigerjare ontvang 'n reeks maandelikse besprekings, lesse wat bedoel is om deelnemers 'n 'sielbewustheid' te ontwikkel, [waarin hulle] uiteindelik die kringloop van dood en wedergeboorte ontsnap en die hoër wêreld bereik "(Introvigne: 1990). Lede word ook aangemoedig om live MSIA-seminare by te woon wat deur JR of John Morton aangebied word; daar is ook bande beskikbaar op die oudiokassette en via die internet as deel van die MSIA-tuisblad.

oortuigings

Die MSIA-beweging is beïnvloed deur vier belangrike tradisies. Hierdie is:

New Age

Net soos die New Age-beweging beklemtoon die MSIA persoonlike transformasie en die oortuiging dat die self goddelik is (Saliba: 4). In plaas daarvan om te belowe dat die wêreld op die punt staan ​​van 'n nuwe era van universele harmonie en vrede, fokus die MSIA egter op die idee dat 'enkele individue 'n persoonlike' nuwe era 'van hoër bewussyn en geluk kan binnedring deur verskillende tegnieke van persoonlike transformasie ”(Introvigne: 1). Hierdie verskuiwing na die individu is 'n kenmerk van die Next Age-beweging, 'n uitloper van die New Age-beweging wat sommige van die oortuigings van MSIA akkurater beskryf.

Sant Mat

Hierdie tradisie is tydens die Indiese Middeleeue gebore uit Sikhisme, 'n Oosterse godsdiens wat geglo het in 'toewyding aan een godheid wat deur 'n guru voorgestel word en fokus op Surat Shabd Joga, die joga van die Klankstroom, as 'n weg om te kommunikeer met die goddelike. Die proses van meditasie, onder leiding van 'n geestelike onderwyser, lei daartoe dat iemand sy innerlike oog en binneoor oopmaak sodat jy die lig van God kan sien en die heilige geluid kan hoor ”(Saliba: 6). John-Roger put veral uit die Sant Mat-groep Radhasoami Satsang Beas, wat glo in 'n geestelike rol genaamd die Mystical Traveler Consciousness, oftewel MTC. Alhoewel die MTC in definisie ietwat van die Sant Mat-guru verskil, tree die MTC op as die onderwyser vir die MSIA se Surat Shabd Joga-geïnspireerde geestelike oefeninge.

Christendom

John-Roger en die MSIA gee Jesus Christus 'n belangrike status binne hul geloofsoortuigings, en fokus meer op die "Christusbewussyn" of "Kosmiese Christus" as op die historiese Jesus (Saliba: 5). Die MSIA beskou Jesus as 'n mens wat die Christusbewussyn binnegegaan het, 'n bewussyn wat beskikbaar is vir alle mense, en Jesus het 'n mistieke reisiger geword soos die van die Sant Mat-tradisie, '' want oral waar hy gegaan het, het die Christuslig saamgegaan met hom '”(aangehaal in Saliba: 5, uit The Tao of Spirit). Behalwe dat hulle in Christus glo, maak die MSIA ook gebruik van Christelike meditasie-tegnieke. Terwyl Oosterse meditasie volgelinge leer om stil te sit en die bewussyn van denke en gevoelens uit te leer, is die MSIA se meditasiepraktyke '' geestelike oefeninge ', wat dui op die aktiwiteit van oefeninge gekombineer met die geestelike fokus en strekking' (Saliba: 5). (Let wel: hierdie hiperskakel lei u na die MSIA-tuisblad waar u meer inligting oor geestelike oefeninge kan vind deur hul soekenjin op die bladsy te gebruik.)

Boeddhisme en Taoïsme

Soos hierdie twee Oosterse tradisies, glo die MSIA dat die siel vasgevang is in 'n materiële wêreld van lyding, gedoem tot 'n bestaan ​​binne 'n verskriklike siklus van dood en wedergeboorte en karmiese verantwoordelikhede. Die MSIA 'fokus egter minder op die negatiewe aspekte van die lewe in die fisiese sfeer en meer op die positiewe aspekte van die vrylating van die individu in die sieleryk' .... Die sieleryk word beskou as die ware huis van die mens waarheen alle mense wil terugkeer ”(Melton, 1996: 152). Verder is "die lewe van Boeddha, net soos die lewe van Christus, 'n voorbeeld van een persoon wat 'n hoër bewussyn bereik het" (Saliba: 6). Volgelinge van die MSIA streef daarna om ook hierdie vlak van hoër bewussyn te bereik. James Lewis beskryf die verskil tussen Boeddha se pessimistiese beskouing van die fisiese wêreld en die meer bevestigende houding van die MSIA:

... die lewe in hierdie liggaam word bevestig as 'n geleentheid vir sielegroei, in die sin dat die siel, wat gesien word as volmaak, maar onervare, hier is om te leer en ervaring op te doen. In werklikheid is die fisiese vlak volgens JR die enigste waaruit 'n siel tot in die sieleryk kan spruit, sodat dit 'n groot seën en geleentheid is om hier te wees. Waar vroeë Boeddhisme se sentrale metafore die vermindering, ontginning, ontbinding en uiteindelike uitskakeling van die self voorstel, dui MSIA se kernbeelde daarop dat die geestelike lewe 'n proses van verkenning, uitbreiding, leer en genesing is (Lewis, 1998c: 79).

Die mystieke reisigersbewustheid is sentraal tot die oortuigings van die MSIA. Die MTC is 'terselfdertyd bewus van God as die vormlose grond van Syn en geïndividualiseerde siele en al die ontwikkelende vorms en omgewings van die skepping ... die MTC bemiddel tussen God en die siele en die skepping as 'n aspek van God wat die kosmiese evolusie bevorder' (Lewis) 1998b: 63). The Mystical Traveler, as 'n lewende mens, dien as 'n anker waardeur die energie van die MTC in die fisiese wêreld van ons wêreld kan vloei. Die Mystical Traveler kan gelyktydig op alle vlakke van bewussyn bestaan, in totale bewustheid van alles, en beskik oor die vermoë om hierdie bewustheid aan ander te leer, en sodoende hulle vry te stel van die noodsaaklikheid van reïnkarnasie (Melton, 1986: 150). Die Mystical Traveler kan ook ander van karmiese verantwoordelikhede help en bevry, wat elkeen tot 'n geestelike vryheid lei.

John-Roger beweer dat hy in 1963 op 'n innerlike geestelike vlak 'n ontmoeting gehad het met Sawan Singh, wyle Radhasoami Satsang Beas-meester wat in 1948 oorlede is. John-Roger is van mening dat Sawan Singh 'n vorige reseptor van die Mystical Traveler Consciousness was, en dit tydens hul ontmoeting; Sawan Singh het die fisiese ankerpunt van die Mystical Traveler Consciousness aan John-Roger oorgedra (Melton, 1986: 151). In 1988 gee John-Roger die mantel van die Mystical Traveler Consciousness aan John Morton, John-Roger se geestelike opvolger.

Behalwe die primêre vermoë om ander uit die kringloop van reïnkarnasie en lyding in die materiële wêreld te bevry - 'Soul Transcendence', voer die Mystical Traveler ook holistiese genesing aan ander uit. Veral drie tegnieke is geleer en ontwikkel by die Baraka Holistic Centre for Therapy and Research, 'n MSIA-organisasie wat in 1976 gestig is en sedertdien ontbind het. "Aura-balansering" maak die auriese of magnetiese veld rondom jouself skoon. 'Innerlike fases' bereik die onderbewussyn om disfunksionele patrone wat vroeg in die lewe geleer is, op te spoor en te verwyder. Laastens stel 'polariteitsbalansering' blokke in die liggaam vry, wat spanning verlig (Melton, 1986: 152). (Let wel: hierdie hiperskakels neem u na die MSIA-tuisblad, waar u meer inligting oor aura-balansering, innerlike fases en polariteitsbalansering kan vind deur 'n soektog in hul soekenjin te doen).

Soos die Sant Mat-tradisie, beskou die MSIA die kosmos as saamgestel uit baie verskillende vlakke of vlakke, net soos die menslike bewussyn in baie vlakke verdeel is. Aan die begin van die bestaan ​​het die kosmos 'uit God langs 'n vibrerende stroom ontstaan ​​totdat die skepping die fisiese vlak bereik het' (Lewis, 1998a: 351). Die mystieke reisigerbewustheid kan individue verbind met hierdie stroom kreatiewe energie wat die individu se bewussyn na God sal terugbring. Hierdie skakel word uitgevoer tydens die inisiëring van 'n individu in die groep, maar elke individu moet die skakel handhaaf deur middel van spesiale meditatiewe tegnieke en geestelike oefeninge, veral op die mantra "Hu", 'n Sanskrit-woord wat na God verwys (Lewis, 1998a : 351).

Behalwe geestelike gesange, behels hierdie geestelike oefeninge (SE's) ook 'n 'afstemming op die innerlike klank, wat die manifestasie in die bewussyn van die klankstroom is' (Lewis, 1998b: 74). Daar is verskillende soorte SE's, insluitend meditasies om groter gesondheid te verkry, geestelike helderheid te bereik, energie te verhoog, bewustheid uit te brei en 'n groter bewustheid van u siel en die lig te ervaar. In Inner Worlds of Meditation beskryf John-Roger geestelike oefening as ''n aktiewe tegniek om die gees en emosies te rig ... dit is 'n proses van selfbewustheid, selfkennis en uiteindelik selfverwesenliking' (2 en 13). MSIA-meditasie gebruik tegnieke soos beheerde asemhaling, die sing van heilige kleure en die fokus op vlam, water en kleure tydens geestelike oefeninge.

Studente van die MSIA lees 'n twaalfjarige reeks maandelikse Soul Awareness Discourses en gaan dan voort met Soul Awareness Tapes. Die MSIA leer Soul Transcendence, en bied selfbewustheid en sielbewustheid, sowel as 'n gevoel om een ​​te wees met die Goddelike. Die MSIA moedig ook hul volgelinge aan om hul geestelike meditasie-oefeninge vir ten minste twee uur per dag te doen (Melton, 1996: 893). Na twee jaar se studie is 'n individu in aanmerking om aansoek te doen vir formele inisiasie in die MSIA en vir die geleentheid om geordende predikante van die kerk te word. Daar is vyf inisiasievlakke wat studente kan bereik deur toegewyde studie- en geestelike oefeninge. Hierdie vyf vlakke stem ooreen met verskillende vlakke van bewussyn binne en buite elke persoon:

fisiese vlak: met betrekking tot die alledaagse lewe (dit hoef nie geïnisieer te word na hierdie basisvlak nie, want bloot geboorte is 'n inisiasie in hierdie ryk)

astrale vlak: met betrekking tot die verbeelding

oorsaaklike vlak: met betrekking tot die emosies

geestelike vlak: met betrekking tot die verstand

eteriese vlak: met betrekking tot die onbewuste, in die sin dat dit die poort na die hoër vlakke is

sielvlak: met betrekking tot wie 'n mens in wese is

(Lewis, 1998b: 70-4)

Soos 'n persoon deur die vlakke styg, word elke stap al hoe verfynder. Die fisiese ryk is die verste weg van God af, 'n wêreld gevul met dwaling en vervorming. Die astrale ryk, die vlak waar die meeste drome voorkom, val saam met die menslike verstand en bevat sowel skoonheid as negatiwiteit. Die oorsaaklike vlak is die "oorsaak en gevolg" -ryk van die emosies; dit is waar mense emosionele onrus uitwerk (Ibid). Die geestelike vlak is die gebied van die universele verstand, en John-Roger leer dat die meeste van die wêreld se genieë in hierdie wêreld gebruik het. Die eteriese vlak is 'n oorgangsgebied tussen die geestes- en sielewêreld, en 'n student mag dit net deurgaan as hy voel dat hy gereed is. Laastens verteenwoordig die sielevlak die onmiddellike doel van die mensdom. Daar is vlakke bokant die sieleryk, maar volgens John-Roger is die sieleryk 'u huis' (Ibid). Terwyl studente geestelik toonsing tydens hul SE's wat op elkeen van die vlakke geklink word, besing, bou hulle 'n 'brug' na die hoër wêreld waardeur 'Spirit sy wysheid aan u kan oordra' (Ibid).

Sommige van die basiese voorskrifte van die MSIA wat die grondslag vorm vir hul oortuigings is:

“Uit God kom alle dinge”

"God hou van al sy skeppings"

"Nie een siel sal verlore gaan nie"

“Die koninkryk van die hemele is binne”

"Elke persoon is 'n erfgenaam van daardie koninkryk" (Melton, 1996: 894).

Kwessies / Uitdagings

Vanweë die MSIA se verdraagsame godsdienstige ideologie en relatief lae intensiteit-profiel, het die beweging tot die laat tagtigerjare grotendeels die aandag van die anti-kultus-beweging vrygespring. Daar was veral drie kontroversies wat die media se aandag getrek het.

Die eerste kontroversie het gedraai oor die bewering dat die MSIA Eckankar, die godsdienstige groep wat glo 'n aantal Radhasoami-leerstellings en -tekste geplagieer het, geplagieer het. David Christopher Lane was aan die voorpunt van hierdie bewerings; hy is 'n lid van die Radhasoami Satsang Beas-groep en 'n anti-kultus wat toegewyd is aan die blootlegging van sekere godsdienstige groepe, onder wie die MSIA, dat hy "onortodokse en ongemagtigde Westerse afleidings van die legitieme Radhasoami-tradisie beskou" (Introvigne: 2). Die Cult Awareness and Information Centre in Australië het 'n webwerf wat die omvang van die beweerde plagiaat ondersoek, maar volgens Introvigne by CESNUR is die beskuldiging dat die stigter van 'n nuwe godsdiensbeweging 'n plagiaat is, nog lank nie nuut nie. Inderdaad, nuwe godsdienstige bewegings leen dikwels by ander tradisies en hul onderwysers en manipuleer ou idees sodat hulle nuwe, belangrike idees aan hul volgelinge oordra. “Die skrywers van die Evangelies het beide van mekaar en van die Ou Testament geleen ... niks in godsdiens is regtig heeltemal nuut nie” (Introvigne: 3). Introvigne erken geredelik dat ''n geloofwaardige saak gebou kan word vir 'n invloed van Eckankar (of van Radhasoami deur Eckankar) op sekere leerstellings van John-Roger, veral klankmeditasie (Ibid: 7). MSIA se besprekings is egter in konsep en formaat soortgelyk aan AMORC se monografieë. MSIA's Discourses en AMORC se monografieë het ook soortgelyke verbintenisse met 'n ketting van daaropvolgende inisiasies. 'N Mens kan bespiegel dat - indien David Christopher Lane 'n kampioen van Rosicrucian was, eerder as Radhasoami-ortodoksie - hy miskien 'n boek geskryf het waarin hy John-Roger van' geestelike plagiaat 'van AMORC beskuldig het' (Ibid: 7-8).

Dus het daar "literêre lenings en lenings van terminologie (of die aanvaarding van 'n effens ander terminologie) plaasgevind" (Ibid 7). Aan die ander kant “is die idee dat 'n verband nodig is met 'n ononderbroke ketting van meesters wat terugdateer tot baie antieke tye, tot in baie antieke tye, so oud soos die esoteriese tradisie '(Ibid) . Eckankar het sy meesters, vrymesselary het sy groot meesters, en AMORC het sy imperators. (Ibid).

Die tweede kontroversie het in 1994 uitgebreek toe die konserwatiewe Republikein Michael Huffington hom beywer vir 'n Amerikaanse senaatsetel teen die demokraat Dianne Feinstein in Kalifornië. Diegene wat vyandiggesind is teenoor Huffington se veldtog, het aan die media bekend gemaak dat sy vrou, Arianna Huffington, 'n nasionale gesindikeerde joernalis wat by die MSIA betrokke was, 'n lid van 'n 'gevaarlike kultus' was (Introvigne: 3). Die Doonesbury-strip het 'n week gewy aan Arianna, en Time het die MSIA in 'n artikel getiteld "Moet die Huffingtons gestop word?" Alhoewel Arianna aan die Los Angeles Times gesê het dat die MSIA nie 'n kultus is nie en dat John-Roger slegs haar vriend was, nie haar geestelike gids nie, het gerugte steeds haar man se veldtog geteister. Of dit nou was as gevolg van die media-fokus op sy vrou of nie, Michael Huffington se kandidaat vir die Senaatset was uiteindelik nie suksesvol nie (Sipchen, LA Times).

Die derde kontroversie het naby die tyd van die Huffington-uitgawe ontstaan, maar dit strek amper twee dekades terug. Peter McWilliams het in 1977-78 by MSIA aangesluit, en in die 1980's het Williams en John-Roger 'n reeks selfhelpboeke geskryf wat eksplisiet sekulêr was (Introvigne: 8). Die boeke “toon die bereidwilligheid van John-Roger om die erfenis van positiewe denke en die selfhelptradisie ietwat op te eis” (Ibid: 7-8). Onder die boeke het Life 101 en You Can't Afford the Luxury of Negative Thought die topverkoperlys gehaal. In 1993 en 1994 het McWilliams egter die MSIA verlaat en by David Lane aangesluit om 'n bitter uiteensetting van die MSIA getiteld Life 102: What to do when your Guru Sues You. Daar het 'n tantieme tussen McWilliams en die MSIA ontstaan, en Life 102 is gevolglik uit sirkulasie gehaal (Introvigne: 3). Lane het die teks op die internet geplaas, maar in Augustus en September 1998 het 'n hofuitspraak hom gedwing om dit te verwyder weens 'n skending van outeursreg. McWilliams het die MSIA intussen heeltemal verwerp; in 'n artikel van 1994 wat deur die tydskrif People gelei word, sê hy dat "JR 'n meester van manipulasie is" (Rosen, People).

'N Blik op die toekoms van MSIA

MSIA sal dertig jaar bestaan ​​het aan die begin van die nuwe millennium in 2001. Van die 1970's tot vandag in die 1990's het die MSIA-lidmaatskap ongeveer vyfduisend volgelinge gebly. Hierdie betreklik klein getalle laat MSIA toe om 'n gemeenskap te kweek wat op die onderwyser en sy onmiddellike dissipels fokus (Lewis 1998b: 221). Introvigne noem MSIA 'n 'voorloper van die Next Age en 'n beweging wat waarskynlik die aandag sal trek van diegene wat ontevrede is met die meer utopiese fasette van die New Age, aangesien dit internasionaal uitbrei' (Introvigne: 9). In Seeking the Light beeld Lewis die toekoms van MSIA in 'n gunstige lig uit. Hy beweer dat MSIA in terme van leierskap 'n gladde oorgang ervaar het van die Mystical Traveler Consciousness wat van John-Roger na John Morton oorgedra word (Lewis 1998b: 221). Wat organisatoriese struktuur betref, funksioneer MSIA as 'n korporatiewe kerkstruktuur “onafhanklik van beide JR en John Morton, wat daarop dui dat die proses wat sosioloë noem die 'routinisering van charisma' (die oordrag van charismatiese gesag van die stigter aan die organisasie) reeds goed op dreef ”(Ibid). Op 'n vraag van Lewis wat hy in die toekoms vir MSIA verwag, het John Morton geantwoord dat hy 'die antwoord op die Gees moet uitstel' ... Lewis vat die onderhoud saam met hierdie gedagte:

MSIA doen net wat hy doen, en as die Gees wil hê dat dit groter moet word, dan is dit goed. As die Gees wil hê dat dit dieselfde grootte moet bly, is dit goed. En selfs as die Gees wil hê dat die organisasie moet krimp, sal dit ook goed wees (Ibid 225 & 231).

Alhoewel Lewis beweer dat die routinering van charisma reeds binne MSIA plaasgevind het, moet die beweging nog die grootste uitdaging en ontstellende mylpaal van enige godsdiens in die gesig staar: die dood van 'n leier. Dit is dikwels moeilik om 'n geliefde stigter te vervang of om voort te gaan sonder die samewerkende krag van 'n eerbiedige onderwyser; baie groepe verdeel in verskillende faksies nadat hul leier geslaag het. John-Roger het die mantel van die Mystical Traveler Consciousness lank aan John Morton oorgedra, en Morton het ook 'n mate van geestelike leierskap van MSIA aangeneem, maar JR is steeds baie betrokke by alle aspekte van die MSIA. Sodra J-R se fisieke teenwoordigheid permanent verdwyn, sal MSIA sy standpunt moet herevalueer en as groep bepaal hoe die beweging in die toekoms sal voortgaan.

Bibliografie

Melton, J. Gordon. 1996. Encyclopedia of American Religions: Fifth Edition. Stormstorm: Detroit. 893-4.

Melton, J. Gordon. 1986. Encyclopedic Handbook of Cults in America. Garland: New York. 150-3.

Lewis, James R. 1998a. Die ensiklopedie van kultusse, sekte en nuwe godsdienste. Prometheus: New York. 350-2.

Lewis, James R. 1998b. Soek na die lig: die waarheid openbaar oor die MSIA en die stigter daarvan, John-Roger. Mandeville Press: Los Angeles.

Lewis, James R. 1998c. Kultusse in Amerika. ABC-CLIO: Santa Barbara.

Saliba, John A. 1998. "Die beweging van geestelike innerlike bewustheid en ander godsdienste." Hierdie referaat van dertien bladsye is aangebied tydens die jaarlikse vergadering van die Society for the Scientific Study of Religion wat in November 1998 in Montreal gehou is.

John-Roger. 1997. Inner Worlds of Meditation. Mandeville Press: Los Angeles. New Day Herald 1999. Jaargang 11, Uitgawe 4: Vroeë lente.

Rosen, Marjorie en John Hannah. 1994. “Breach of Faith: Sued by his Guru, John-Roger, An Author Fights Back.” Mense tydskrif. The Time Inc. Magazine Company: 31 Oktober 69.

Sipchen, Bob. 1994. "Tracking the Mystical Traveler." Los Angeles Times. The Times Mirror Company: Deel A; Bladsy 1; Kolom 1; Metro Balie (1 Nov).

Zonta, Micela. 1997. "The Church of the Movement of Spiritual Inner Awareness: A Demographic Profile," Syzygy. 6/1 (Winter / Lente): 7-32.

MSIA-geaffilieerde organisasies

MSIA-kontakinligting:

MSIA

PO Box 513935

Los Angeles, CA 90051

(323) 737-4005

 

Vredes Teologiese Kweekskool en Kollege vir Filosofie (PTS)

Die PTS is in Los Angeles gevestig in 'n huis in die Crenshaw-distrik. Die huis wat in 1974 gekoop is, het die naam 'Prana' gehad, 'n Sanskrit-woord wat verwys na die subtiele energieë wat deur sekere yogiese tegnieke aangewend word (Lewis 1998b: 37). Alhoewel meer as honderd mense in die vroeë dae van MSIA in die Prana-kompleks gewoon het, dien Prana vandag as die MSIA-hoofkwartier, as klaskamers vir die PTS en as 'n koshuis vir besoekende studente. PTS self is in 1977 gestig om klasse, werkswinkels, retraites, korrespondensiekursusse aan te bied, 'n tweejarige graad in Praktiese Spiritualiteit en 'n doktor in die geesteswetenskap (DDS) (New Day Herald).

 

Vir meer inligting oor PTS, kontak:

Peace Theological Seminary en College of Philosophy

3500 West Adams Blvd.

Los Angeles, CA 90018

(323) 737-1534

 

Die Universiteit van Santa Monica (USM)

USM, wat formeel as die Koh-e-Nor Universiteit bekend gestaan ​​het, is in 1976 gestig deur John-Roger, wat steeds as kanselier van die Universiteit dien. Die president van USM is dr. Ron Hulnick, en sy vrou, dr. Mary Hulnick, is die akademiese vise-president. USM bied meestersgraadprogramme aan in geestelike sielkunde, voorligtingsielkunde en geestelike sielkunde met die klem op bewussyn, gesondheid en genesing. Klasse kom oor naweke bymekaar. (New Day Herald)

 

Vir meer inligting oor USM, kontak:

Universiteit van Santa Monica

2107 Wilshire Blvd.

Santa Monica, CA 90043

(310) 829-7402

 

Nuwe Dag Herald

The New Day Herald word tweemaandeliks deur MSIA gepubliseer en word aan alle MSIA Soul Awareness Discourse-intekenare in die VSA gestuur as deel van die koste van hul diskoers-intekening. Intekeninge is egter ook beskikbaar vir intekenare wat nie 'n diskoers het nie.

 

Vir meer inligting oor New Day Herald, kontak:

Die New Day Herald

PO Box 513935

Los Angeles, CA 90051

 

Die Hartlike Stigting

Die Heartfelt-stigting, wat in 1979 gestig is, is 'n liefdadigheidsorganisasie wat vrywillig en nie winsgewend is nie. Opregte diensprojekte het ingesluit 'om hongeriges en haweloses te voed, siekes en terminaal siekes te troos, eensame toesluitplekke op te beur, gesinne in gevaar te help en partytjies of spesiale geleenthede te bied aan weeskinders of onderdiens kinders' ( New Day Herald). Die missieverklaring van Heartfelt: “Ons is 'n diensorganisasie wat die behoeftiges vertroos en versorg, terwyl ons geleenthede bied om te dien aan diegene wat omgee” (Ibid).

 

Vir meer inligting oor Heartfelt, kontak:

Die Hartlike Stigting

2101 Wilshire Boulevard Suite # 103

Santa Monica, CA 90403

 

Die Instituut vir Individuele en Wêreldvrede (IIWP)

Die missie van IIWP, wat in 1982 gestig is as 'n nie-winsgewende stigting, is om die ervaring van vrede te bevorder deur middel van werksessies, seminare en spesiale geleenthede. Sommige van hierdie programme sluit in die proses na individuele vredeswerkswinkel en die Spirit of Service Celebration. IIWP skep tans die Windemere Ranch Peace Retreat in die Santa Ynez-berge buite Santa Barbara. Op hierdie plaas hoop die IIWP om perd-tot-persoon-aktiwiteite te gebruik in die studie van individuele en wêreldvrede (Ibid).

 

Vir meer inligting oor IIWP of Windemere Ranch, kontak:

Die Instituut vir Individuele en Wêreldvrede

3887 State Street, Suite # 208

Santa Barbara, CA 93105

of, 2101 Wilshire Blvd. Suite # 201

Santa Monica, CA 90403

 

Mandeville Pers

Mandeville Press is 'n uitgewery wat persoonlike groei en inspirerende boeke publiseer wat deur John-Roger geskryf is. Die maatskappy publiseer ook werke oor MSIA. Klik hier om die Mandeville Press-tuisblad te besoek. Die bladsy bevat 'n aanlyn katalogus van gepubliseerde boeke. John-Roger het meer as dertig boeke geskryf, waaronder The Tao of Spirit, Forgiveness: The Key to the Kingdom, Passage Into Spirit, The Power Within You, The Sound Current, The Journey of a Soul, Blessings of Light, Inner Worlds of Meditation. , en in die lig ontwaak.

 

Vir meer inligting, kontak:

Mandeville Pers

PO Box 513935

Los Angeles, CA 90051-1935

(213) 737-4055

 

Erkenning: ek wil my waardering betuig aan professor John Saliba, SJ, Universiteit van Detroit Mercy, vir die toestemming om sy ongepubliseerde artikel in my navorsing oor MSIA te gebruik; aan Massimo Introvigne, direkteur van CESNUR, omdat ek sy webwerf op hierdie bladsy kon weerspieël; en aan Mark Lurie van MSIA vir sy tyd en bereidwilligheid om my te help om MSIA te verstaan ​​en om hierdie webwerf dus so akkuraat moontlik te maak. - S Dickson

Geskep deur Sara Dickson
Vir Sos 257: Nuwe Godsdienstige Bewegings
Lentetermyn. 1999
Laas opgedateer: 07 / 20 / 01

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deel