David G. Bromley

Metropolitaanse Gemeenskapskerk

METROPOLITAANSE GEMEENSKAP KERKSTYL

1940: Troy Deroy Perry is gebore in Tallahassee, Florida.

1968: Die Universal Fellowship of Metropolitan Community Church (MCC) is gestig.

1969: Die Stonewall Inn Raid and Protest het plaasgevind.

1970: Die MCC-benaming is gestig.

2003: Troy Perry trou met Phillip Ray De Blieck ingevolge die Kanadese wet by die Metropolitan Community Church van Toronto.

2005: Eerwaarde Nancy Wilson volg Troy Perry op as MCC-moderator.

FONDS / GROEPGESKIEDENIS

Die stigter van die Metropolitan Community Church (MCC), Troy Perry, is in 1940 in Tallahassee, Florida, gebore. Hy was die oudste van vyf broers en susters. Perry se pa het gesterf in 'n konfrontasie met die polisie toe hy net elf jaar oud was. Sy ma het later weer getroud, maar Perry verslae word mishandel deur sy stiefpa en verlaat die gesin totdat sy ma sy stiefpa geskei het.

Perry beskryf homself as 'n oproep om uit 'n vroeë ouderdom te preek, selfs na homself as 'n "godsdienstige fanatikus" (Tobbin and Wicker 1972, 14). Hy het bemoediging gekry na 'n godsdienstige loopbaan van sy oom, wat 'n Baptiste-predikant was, en sy godsdienstige tantes wat godsdienstige straatdienste gelei het, wat 'n forum vir Perry gelewer het om preke te gee. Teen die tyd dat hy vyftien was, het Perry uit die hoërskool geval en 'n Baptiste-prediker geword. Vier jaar later het hy getroud met Pearl Pinion, 'n pastoor se dogter, en die egpaar het twee seuns gehad. Perry en sy vrou het na Indiana verhuis waar hy twee konserwatiewe Christelike opvoedkundige instellings, die Moody Bible Institute en die Midwest Bible College bygewoon het.

Perry se ministeriële loopbaan het in twee Penetokostale kerke begin. Hy het eers 'n predikant geword by 'n klein kerk van God, maar hy was uit daardie posisie gedwing toe kerkadministrateurs ontdek het dat hy seksuele verhoudings met ander mans in die gemeente gehad het (Bullough 2002, 394). Die egpaar het toe na Kalifornië gegaan waar Perry predikant van 'n Kerk van God van Profesie geword het. Hy het persoonlike krisis gekonfronteer toe sy vrou sy voortgesette homoseksuele aktiwiteit ontdek en hom geskei het en sy biskop het hom gerig om sy posisie te bedank. Nadat hy sy pastorale posisie verloor het, het Perry dan vir Sears tot 1965 gewerk toe hy in die weermag ingeskryf en in Duitsland tot 1967 gedien het.

By sy terugkeer na die VSA beskryf Perry homself as 'n tydperk van emosionele omwenteling, en hy het selfs probeer poog om te eindig
sy lewe na 'n mislukte liefdesverhouding. Nadat hy daardie oomblik oorleef het, het hy sy godsdienstige loopbaan hervat. Hy vertel 'n oomblik wanneer hy sê dat God met hom gepraat het en gesê het: "Troy, ek is lief vir jou. En ek wil jou iets vertel, jy is my seun. Ek het nie stiefseuns en stiefdaughters nie "(" Call Me Troy "2007).
(Sien video van Troy Perry se persoonlike reis). Hy berig dat drie maande verloop het voordat hy besef het: "Wel, as God my liefhet as 'n gay persoon, moet hy ook ander gay mense liefhê." Hy voel toe 'n roeping om 'n plek vir homo's te vestig om vry en veilig te aanbid. In 1968 plaas 'n advertensie in 'n gay-tydskrif in Los Angeles, Die Advokaat, die aankondiging van 'n godsdienstige diens vir gays. Twaalf mense het gereageer en 'n godsdienstige byeenkoms, by watter nagmaal gevier het, het in Perry se huis plaasgevind. Binne 'n paar weke het sy gemeente gegroei tot die punt dat dit in 'n vroueklub begin het, en dan 'n ouditorium en in Hollywood se Encore-teater, met 'n kapasiteit van 600. Die kerk het vinnig gegroei, en die MCC-denominasie is in 1970 op 'n vergadering van kerkleiers van vyf stede (Chicago, Honolulu, Los Angeles, San Diego en San Francisco) gevestig. Teen 1971 het die MCC die vestiging van sy "Moederkerk" gevier, en meer as 1,000-lede het bygewoon. Aan die einde van 1972 het die MCC vyf-en-dertig gemeentes in negentien state ingesluit, en aan die einde van die kerk se eerste dekade het dit meer as honderd gemeentes, waaronder kerke Kanada, Groot-Brittanje, Nigerië en Australië (Wilcox 2001: 86)

Leerstellinge / oortuigings

Die MCC aanvaar die fundamentele Christelike belydenisskrifte, die apostels en die Niceaanse belydenisskrifte. Buiten hierdie basiese geloofsverbintenisse, het MCC-kerke onafhanklike keuse in leer en praktyk. Terwyl MCC in leerstellige konvensionele konteks is, lei sy unieke karakter as kerk tot spesiale leerstellige beklemtonings. Die liefdevolle en aanvaarde eienskappe van God en individuele eiewaarde word beklemtoon. In die MCC-begrip van die Christelike leerstelling word 'alle mense aanvaar, bevestig en gevier vanweë wie hulle is (kinders van God in oneindige verskeidenheid) en nie ten spyte van 'n aspek van wie hulle is nie (soos hul seksuele oriëntasie)' ( Luckenbill 1998a: 386). Jesus word in 'n rewolusionêre rol uitgebeeld as 'n teenstander van vernietigende oortuigings en praktyke. Die MCC beskou homself as die verdediging van die aspek van Jesus se sending (Warner 1995). Daarom word individuele en sosiale verantwoordelikheid beklemtoon oor die tradisionele Christelike konsepte van sonde en redding. Die belangrikste resultaat van die MCC-interpretasie van die Christelike teologie is dat dit die langdurige konflik tussen seksuele identiteit en godsdienstige identiteit vir LGBT-lede oplos (Rodriguez en Ouelette 2000). Alhoewel MCC konserwatiewe Pinksterwortels het wat voortspruit uit Perry se vroeë bediening, is daar ook 'n aktivistiese oriëntasie binne die kerk wat weerspieël word in die bevestiging van bevrydingsteologie en ekumenisme. Troy Perry het homself inderdaad as 'n 'liberale evangeliese' beskryf (Wilcox 2001: 89).

RITUELE / PRAKTYKE

Met min uitsonderings bepaal elkeen van die MCC se plaaslike gemeentes sy eie aanbiddingspraktyke en teologiese interpretasie. Kerke moet die basiese Christelike geloofsbelydenis bevestig. Plaaslike gemeentes moet geslagsinskrywende taal gebruik, elke kerk moet minstens een keer per week die Eucharistie vier, en gemeenskap word vrylik aan lede van alle kerke aangebied. Gegewe die verskeidenheid tradisies waaruit die MCC lidmaatskap trek, wissel die style van aanbidding van tradisioneel tot modern, van liturgies tot charismaties. Individuele kerke wissel ook of die predikant of leke persoon voorsit, en gemeenskap kan ook gegee word deur (McQueeney 2009; White 2008: 110).

Die MCC het sedert die latere 1960s dieselfde geslag huwelikseremonies uitgevoer. In 1969 Troy Perry beamptes by die eerste openbare dieselfde geslag huwelik in die Verenigde State van Amerika in Kalifornië. Daar word beraam dat ongeveer 6,000 dieselfde geslag huwelik / unie seremonies jaarliks ​​in die Verenigde State uitgevoer word. Die regsverteenwoordiging van hierdie seremonies word deur die staatsreg beheer.

ORGANISASIE / LEADERSHIP

Toe Troy Perry die MCC gestig het, het hy gedink dat dit 'n inklusiewe kerk sou wees met net 'n spesiale sending na gays en lesbiërs. Hy het verwag dat die groot Christelike kerke eendag hul leerstellings op dieselfde geslag verhoudings en huwelik sou verander en dan kan lede terugkeer na hul oorspronklike denominasies. Hy het later die visie naïef genoem (Wilcox 2001). Sedert die stigting van die denominasie het die aantal gemeentes in die gemeenskap, die lidmaatskapgrootte van die denominasie en die aantal lande waarin die gemeenskap verteenwoordig word, voortgegaan om te groei. Tans is daar meer as 300 plaaslike gemeentes met 'n totale lidmaatskap van meer as 40,000, en MCC word verteenwoordig in byna dertig nasies regoor die wêreld.

MCC is georganiseer as 'n korporatiewe entiteit met sy amptelike hoofkwartier in Wes-Hollywood. Elke geaffilieerde MCC-kerk van MCC is selfregerend en wettig outonoom. Plaaslike kerke kies hul pastore, wat as geestelike en administratiewe leiers dien en word as "moderators" van die denominasie se lys van geestelike geestelikes verwys. Plaaslike kerke stuur 'n tiende van inkomste om die denominasie te ondersteun. Die MCC het die wêreld verdeel in sewe streke, wat elkeen onder leiding van 'n biskop is wat die gesag het om individuele kerke uit die denominasie te aanvaar of te ontbind. 'N Algemene konferensie van lidkerkte regoor die wêreld word driejaarliks ​​gehou.

Troy Perry gedien as Moderator van die MCC vanaf sy stigting in 1968 tot sy aftrede in 2005. Hy is dan opgevolg deur die dominee-ouderling Nancy Wilson. MCC is kenmerkend onder gevestigde kerke om 'n aansienlike deel van vroue in sy senior leier geledere te hê. Perry het vroeër as 1972 vroeër as vrouens as pastore aangestel.

MCC-denominasionele bestuur is gevestig in die Raad van Ouderlinge (die moderator en streekleiers wat verantwoordelik is vir spiritualiteit, missie en getuie) en 'n Raad van Administrasie (lede aangestel deur die Raad van Ouderlinge wat verantwoordelik is vir regs- en finansiële aangeleenthede).

Troy Perry het 'n nasionaal erkende godsdienstige leier geword. Hy het die Humanitêre toekenning van die Amerikaanse burger ontvang Vryhede Unie Lesbiese en Gayregte Hoofstuk in 1978. Hy het eredoktorsgrade van die Bisschoppelike Goddelikskool, Samaritane Kollege en La Sierra Universiteit toegeken. Perry is deur president Jimmy Carter uitgenooi na die Wit Huis om gay en lesbiese burgerregte in 1977 te bespreek; hy het deelgeneem aan die 1995-Wittehuiskonferensie oor MIV / vigs wat deur pres. Bill Clinton belê is; en hy is genooi na die eerste withuiskonferensie oor haatmisdade in 1997. Daardie jaar is hy ook genooi na 'n ontbyt van die Wit Huis waar 90-lede van die geestelikes vir hul werk vereer is.

Kwessies / UITDAGINGS

Die uitdagings wat gays en lesbiërs in die gesig staar om hul eie kerke te vorm en te onderhou, word bewys in die opposisie wat hulle gekonfronteer het ten spyte van hul konvensionele Christelike teologie. Tydens die vroeë MCC-geskiedenis het polisiebeamptes besoek aan kerke, 'n eiendomshuurooreenkoms opgehef, en ten minste sewentien kerke, insluitend die moederkerk, was die teikens van vandalisme en brandstigting (Warner 1995, 89). In 1973 is die Moederkerk in Los Angeles op die grond verbrand. Die MCC gemeente in New Orleans, wat in 'n gay bar, die Upstairs Lounge ontmoet het, het 'n dodelike vuur gely waarin twee-en-dertig lede en die pastoor doodgemaak is. In die nasleep van die tragedie het die meeste kerke van die stad geweier om hul geboue vir gedenkdienste te gebruik. Die kerk het ook opposisie van binne die gay-gemeenskap ontmoet. Gegewe die verwerping van die gemeenskap as "seksuele afwykers" en die onderdrukking wat dit ervaar het, verwerp baie LGBT-gemeenskapslede Christelike godsdiens in enige vorm (Wilcox 2001, 101).

Die MCC het lank gesoek aanvaarding deur hooflyn denominasies, maar vordering is stadig. Die MCC se versoek om lidmaatskap by die Nasionale Raad van Kerke is in groot mate ter tafel gelê omdat konserwatiewe denominasies, veral Ortodokse groepe, gedreig het om hul lidmaatskap (Warner 1995, 93) te onttrek. Die MCC-genootskap het amptelike waarnemerstatus by die Wêreldraad van Kerke gekry, en die MCC hou lidmaatskap van sewe staatsrade van kerke in die VSA. In 2002 is die MCC gemagtig om chaplains vir hospitale en ander fasiliteite van die Amerikaanse Veterane Administrasie te voorsien.

Opposisie van Evangeliese Christene was soms hard en intens. Evangeliese geleerde Ronald Enroth verwys na materiaal in MCC-publikasies as 'stigma-verlossing' wat ontwerp is om 'n beroep te doen op God se goedkeuring vir afwykende gedrag (Luckenbill 1998b, 440). In die skrywe met Gerald Jamison het Enroth verwys na die oprigting van gay kerke as 'n ongekende godsdienstige verskynsel. ' Die twee het tot die gevolgtrekking gekom dat 'die enigste werklike verskil tussen die gay-wêreld van die homoseksuele kerk en die sekulêre gay-wêreld is dat die voormalige 'n godsdienstige of geestelike dimensie bevat wat blykbaar aangepak word in 'n poging om morele legitimiteit vir homoseksuele gedrag te verseker' (Wit 2008, 113).

Daar was 'n verskeidenheid konflikte en afdelings binne die MCC gegewe sy diversiteit. Wilcox (2001, 92) beskryf die benaming as 'n "hibriede organisasie." Sy noem dit: "Dit beliggaam konserwatiewe elemente in die bevestiging van charismatiese gawes, sekere aspekte van die teologie, die klem op evangelisasie en die Pinksterwortels. Tog, die UFMCC se bestaan ​​as 'n Christelike kerk wat LGBT-mense bevestig en vier, is radikaal. 'Sommige lede was teen die kerk betrokke by enige politieke aktiwiteite. Veral in die vroeë dae van die kerk was sommige lede van die MCC gevrees dat hul aandag aan hulself net hul politieke situasie sal vererger. Ander, insluitend Troy Perry, het gepleit vir 'n aktivistiese houding oor gay regte. Ten spyte van weerstand in sy eie gemeente, het Perry begin deelneem aan demonstrasies wat gay regte (White 2008, 109) soek. Binne 'n paar maande van die tyd waarop die MCC gestig is, het lede begin deelneem aan demonstrasies in San Francisco. Plaaslike betrokkenheid is gevolg deur 'n MCC-geborgde demonstrasie by die 1972 Demokratiese Party konvensie (Wilcox 2001, 90). Die MCC het deelgeneem aan die 1987 Nasionale Maart op Washington vir Gay en Lesbian Rights. Die MCC was die eerste kerk in die VSA om 'n VIGS-bediening te stig. Dit ondersteun ook 'n gevangenisbediening

Nog 'n bron van verdeling in MCC gedurende sy vroeë jare het plaasgevind tussen liberale en konserwatiewes van kwessies soos die organisasie van aanbiddingsdienste en die verstaan ​​van die Bybel. Verskeie klein, maar relatief efemere, splintergroepe het oor hierdie probleme ontstaan ​​(Luckenbill 1998b, 450). 'N Derde afdeling in MCC het tydens die 1970's plaasgevind in reaksie op die vrou se bevrydingsbeweging, aangesien vroue gelykheid doctrinaal en organisatories binne MCC gesoek het. Vroulike lidmaatskap in MCC het gedurende hierdie tydperk merkbaar afgeneem, en in die vroeë 1970's was slegs ongeveer tien persent van die MCC-lidmaatskap vroulik (Wilcox 2001, 102). In 1972 is die eerste vroulike pastoor, Freda Smith, in MCC aangestel, wat 'n beweging vir geslagsgelykheid in MCC tot gevolg het. Warner (1995, 102) berig dat hierdie spanning afgeneem het as die denominasie aangeneem gender-inklusiewe taal in sy eredienste en vroue het 'n prominente rol in denominasionele leierskap aangeneem.

In onlangse jare het sommige MCC gemeentes begin met die aanvaarding van multi-denominasionele affiliasies. Die Nuwe Gees Gemeenskapskerk in Berkeley, Kalifornië, het begin as 'n uitreik van die San Francisco-kerk. Nuwe Gees het daarna met die Verenigde Kerk van Christus geaffilieer en is "In Sorg" met die Christelike Kerk. Die belangrikste verandering in hierdie soort was die katedraal van hoop in Dallas, MCC se grootste gemeente. Die gemeente het besluit om MCC te verlaat en met die Verenigde Kerk van Christus in 2006 te verbind.

Verwysings

Bullough, Vern, ed. 2002. Voor Stonewall: Aktiviste vir Gay en Lesbiese Regte in Historiese Konteks. New York: Harrington Park Press.

"Bel my Troy." Tragoidia Pictures, Los Angeles, 2007

Enroth, Ronald. 1974. "Die Homoseksuele Kerk: 'n Eeklesiastiese Eextensie van 'n Subkultuur." Sosiale Kompas 21: 355-60.

Enroth, Ronald en Gerald E. Jamison. 1974. Die Gay Kerk . Grand Rapids, MI: Eerdmans.

Lukenbill, W. Bernard. 1998a. "Historiese hulpbronne in die plaaslike kerk: 'n veldverslag oor 'n groot, gay en lesbiese gemeente." Die Amerikaanse Archivis. 61: 384-99.

Lukenbill, W. Bernard. 1998b. "Waarneming oor die Korporatiewe Kultuur van 'n Gay en Lesbiese Gemeente." Tydskrif vir die wetenskaplike studie van godsdiens. 37: 440-52.

McQueeney, Krista. 2009. '' Ons is almal God se kinders, YAll: 'Ras, geslag en seksualiteit in lesbiese en gay-bevestigende gemeentes.' Sosiale probleme 56: 151-73.

Rodriguez, Eric en Suzanne Ouelette. 2000. "Gay en Lesbian Christene: Homoseksuele en Godsdienstige Identiteitsintegrasie in die Lede en Deelnemers van 'n Gay Positiewe Kerk." Tydskrif vir die wetenskaplike studie van godsdiens 39: 333-47.

Tobin, Kay en Randy Wicker. 1972. Die Gay Crusaders. New York: Paperback Biblioteek.

Warner, R. Stephen. 1995. "Die Metropolitaanse Gemeenskapskerke en die Gay Agenda: Die Krag van Pinksterisme en Essentialisme." In Seks, Lies en Heiligheid: Godsdiens en Afwyking in Hedendaagse Noord-Amerika, geredigeer deur Mary Jo Neitz en Marion Goldman, 81-108. Greenwich, CT: JAI Press.

Wit, Heather. 2008. "Bevryding van Bevryding: Die Historiese Wortels van LGBT Godsdienstige Organisering, 1946-1976." Nova Religio: Die Tydskrif van Alternatiewe en Opkomende Godsdienste, 11: 102-19.

Wilcox, Melissa. 2001. "Van Markte en Missie: Die Vroeë Geskiedenis Van Die Universele Genootskap Van Metropolitaanse Gemeenskapskerkte." Godsdiens en Amerikaanse Kultuur: 'n Joernaal van Interpretasie. 11: 83-108.

AANVULLENDE HULPBRONNE

Carter, Dawid. 2010. Stonewall: Die onluste wat die Gay Revolution gespot het. New York: St. Martin's Press,

Perry, Troy en Charles Lucas. 1972. Die Here is my Herder en Hy weet ek is Gay: Die outobiografie van Eerw. Troy D. Perry Los Angeles: Nash.

Perry, Troy en Thomas Swicegood. 1992. Moenie meer bang wees nie: die verhaal van dominee Troy Perry en die Metropolitan Community Churches. New York: St. Martins.

Post Datum:
Augustus, 2011

 

 

 

 

Deel